Grattis Gnistra, 9 år

30 minuter kvar av din födelsedag. Ja, jag vet, matte är en usel matte. Jag glömde köpa hem morötter åt dig till idag. Men du har iallafall fått äpple och digestivekex och så fick du beta lite grönt gräs på gräsmattan en stund. 
 
I morgon fyller en annan filur år.
Han fyller hela 12 år. Grå om nosen har han blitt men han kan än om han vill.
 
Födelsedagarna duggar tätt i djurvärlden just nu. 
 
 
 
Jag vet att jag är aningens tråkig som bloggläsare just nu. Jag är in och läser där jag brukar gå in och läsa. MEN jag orkar inte kommentera för tillfället. Men det blir väl bättre med tiden.

Lycka är ...

att galoppera över en äng
 
att känna friheten i att inget utom här och nu betyder någonting
 
att känna kärleken till en liten ponny som gör allt du ber om
 
 
 
I björkbacken lyser vitsipporna vita på marken. Som små stjärnor mellan vita stammar. Höjer jag blicken ser jag björkens musöron som skapar ett grönt skimmer i grenverket. I varje snår kvittrar fåglarna som om livet hängde på mängden kvitter. I gränsen mellan gräs och skog smyger råbocken fram. Försiktigt spejar han mot vårat håll, är vi vän eller fiende? En hare tar det säkra före det osäkra och far fram som skjuten ur en kanon över gärdet. Jag smyger fram ett mjukt pussljud med läpparna och får genast svar från ponnyn. Opp i galopp och iväg vi far. Jag ger fria tyglar och gungar fram i takt med ponnyns steg. Lyckan bubblar upp i bröstet och jag önskar att tiden kunde stanna. Just här, just nu. I galopp över vidderna, i evigheters evighet. I gemensam glädje och kärlek. 
 
Tillbaka i stallet smeker jag mulen ömt och kramar hans huvud och viskar "tack"
 
 

Onsdag

Inte sjutton blev det nån ridtur igår heller. E behövde hämtas i stan eftersom hon tagit en tidigare buss från V-ås till Sala innan sin körlektion och då hann hon inte inom övergångstiden på 2,5 timmar.
 
Sen for vi till Karlbo handelsträdgård eftersom jag ville växla några ord med A. Såklart fanns det hur mycket fint som helst att bli kär i. En miniplanta av magnolia Stellata råkade visst bli undanställd i mitt namn. Oups.
 
E var vrålans hungrig så hon körde dit men orkade inte köra därifrån. Vi beställde pizza vid bästa pizzerian i krokarna och så åt hon direkt ur kartongen på vägen hem medan jag körde. 
 
Jag påbörjade ju en ny rabatt igår. Kånkade stora stenar som jag sen plockade ihop till en kant för att hålla jorden på plats. Jag hann inte bli klar och när jag kom hem sen så orkade jag inte fortsätta. Faktum är att jag slocknade på soffan efter att jag hade ätit en bit pizza. Herr J kom hem vid niotiden på kvällen efter ett besök hos naprapaten och sa åt mig att gå upp och sova på riktigt i sängen istället. Jag slocknade ganska omgående i sängen sen. 
 
Idag hade jag äntligen en tid hos psykologen. Vi skulle hålla på i 45 minuter sa han. När det hade gått en timme kikade jag upp mot klockan och han sa att vi skulle avrunda alldeles strax. Oups, den tiden rann verkligen iväg snabbt. Det var mest att jag berättade bakgrunden och han satt tyst och lyssnade och antecknade. Som avslut fick jag göra en självskattning. Jag vet inte vad jag fick för värde på det eftersom det inte blev ihopräknat medan jag var kvar. Jag fick nog inte så höga poäng som när jag gjorde det själv här hemma innan jag gick hem från jobbet i januari.
 
När jag kom ut därifrån var jag helt färdig. Jag åkte raka vägen hem och gick upp och la mig att sova. Jag sov som en klubbad i cirka två timmar. Och sen vaknade jag med huvudvärk. Kort sagt kan jag väl säga att jag inte fått så mycket gjort idag. 
 
I morgon är det läkarbesök. Sen får vi se hur pigg jag är. Jag måste hursomhaver ta mig till jobbet för att lämna av Newbodygrejerna till mina jobbarkompisar som beställt. Jag hade tänkt göra det idag men ja, jag var inte i form för något sådant.
 
 

jag har ork och lust idag

När man har tänkt sig att påta i trädgården men hästen säger att han vill att vi ska hitta på nåt roligt ihop.
 
Varje gång jag tittar mot hagen så står han där vid grinden och tittar på mig. När jag går in en stund i huset för att hämta något eller för att göra något inne en stund så går han iväg och noppar gräs. 
 
Hmmmm, jag tror att jag får göra som han säger och ägna mig åt honom ett tag. Det har ju tyvärr blivit ett tapp i vår ridning nu. Plötsligt har inte tiden funnits. Jag har tänkt varje dag att lite senare idag så ska vi ut. Men så har det ena lett till det andra och plötsligt har det varit för sent på kvällen. 
 
En lång kravlös runda kanske kan bli bra. Ska. Bara. Vänta. På. Att chefen kanske ringer tillbaka. Hmmm 
 
Jag har just vågat mig på att rubba mina cirklar lite. Jag har anmält mitt intresse att jobba natt. Så kanske kan det hända att jag under en semesterperiod i sommar jobbar inne i huset istället. På natten. 
 
Friskt vågat, hälften vunnet. 
 
Efter en lång seg vår har jag äntligen fått lite lust att jobba i trädgården. Jag har inte haft lusten på hela våren. Jag har mest bara gått och tittat och kanske pillat lite men inte gjort många handtag däri.
 
Idag har jag inspiration att göra en ny rabatt med grusad yta intill. Markduk ska göra att jag förhoppningsvis slipper rotogräset som lägger sig i alla mina planer annars. Lite överallt har jag rabatter som behöver en rejäl genomgång. Det finns massa som ska rensas bort men också saker jag är rädd om och inte vill ska dö. Gräver jag upp de plantorna och flyttar de till den här nya rabatten så kan jag organisera om för övrigt sen. Nåt som har funnits i mina planer flera år men nu jäklar ska det bli av.
 
 
 
 
 

Måndag

Sov på tok för några timmar inatt. Gick o la mig alldeles för sent, vaknade på tok för tidigt. Herr J hade vaknat före larmet och gått ner på nedervåningen men lämnat sin mobil kvar i sovrummet och så började den spela såklart då.
 
Jag gick ner med mobilen till honom, tog min medicin, kissade, matade katten som kom in efter nattens äventyr och sen gick jag upp igen och fortsatte sova en stund till. Sooha kom upp och gjorde mig sällskap när han hade ätit upp sin mat. 
 
Snoozade 10 gånger när det väl var dags för mig att vakna. E skulle inte vara i stan förrän 11 för första lektionen var vid 12. Hon övningskörde såklart. Och vi blev lite sena iväg så hon valde att köra till en senare hållplats så hon säkert skulle hinna utan stress. Ohhh, en bänk, sa hon när hon fick se att kommunen ställt dit en bänk för väntande passagerare. 
 
Jag såg genast framför mig hur det skulle kunna bli en tokfin bild på min tokfina dotter när hon satt på bänken. 
 
Självklart kom det en äldre dam fram till bänken och satte sig precis när E skulle kliva ur bilen och vänta in bussen. Jag muttrade lite om att i min fotoplan var det inga andra personer med. Men damen skulle bara kolla hur bussarna gick och sen gick hon iväg igen. Såååå jag fick min bild så som jag ville ha den.
Jag knäppte den från förarplatsen i bilen. Jag vevade bara ner rutan och knäppte innan jag sen sa hejdå och åkte. 
 
I lördags fick jag veta av våra gäster att tydligen hade herr J och mannen i det sällskapet pratat om att börja med lchf-kost från och med den här veckan. Hmmm, ja han har ju inte sagt något om det här hemma.... hahaha 
 
Men jag tänkte att jag visst kan göra ett försök att introducera lite lchf-inspirerat här hemma. Jag har tänkt tanken flera gånger att prova men eftersom jag är en sån sucker för godis och chips så har jag liksom övertalat mig själv till att inte göra det. 
 
Så jag for alltså förbi affären en snabbis. Om man inte ska äta potatis, ris eller pasta så måste man ju ha något annat istället. Blomkålsmos tänkte jag direkt. Hehe, det är bara jag som tycker om blomkål men det var en gång när jag hade gjort sånt mos till mig själv och kokat potatis till de andra så åt de av moset också. De trodde nämligen att det var sås eftersom moset blev lite för löst för att kunna kallas mos. Eftersom man mixar kokt blomkål med smör och grädde så smakar det inte blomkålBLOMKÅL. 
 
Till det gjorde jag grekiska färsbiffar med fetaost i. Mums. 
Och så serverade jag tzatziki till. Jag sa åt herr J att han var tvungen att smaka av moset. Detta eftersom han såklart gnällde direkt om att jag tänkte göra blomkålsmos. Jag sa att jag inte tänkte koka nåt annat till och att han faktiskt hade ätit det en gång tidigare. Av misstag då men ändå.
 
Och tro det eller ej. Han tog en liten klick och smakade tveksamt. Sen åkte en tugga till in i munnen ihop med lite färsbiff. Och slutligen hade han ätit upp klicken och så sträckte han sig och tog mer mos. Yessss, det fick godkänt. Muahahaha
 
Men nu gick jag lite händelser i förväg. På affären träffade jag en kollega och vi blev ståendes och pratade en bra lång stund innan vi skildes åt. Bara för att strax efter komma fram nästan samtidigt till kassan. Ja både hon och jag hade såklart självskannat och hamnade i kassorna bredvid varann. 
 
När jag kom hem och hade plockat in varorna så gick jag ut och förberedde för mitt potatisland. Herr J hade tagit hem en överbliven bit markduk förut och nu la jag rabarber på den. Haha nä men jag frågade och fick lov att ta den. 
 
Sen fick jag ett meddelande på fb från samordnaren att jag skulle ringa chefen så då gjorde jag det. 
 
Ja, ungefär så har min dag varit. Jo, jag ringde det samtalet jag bloggade om tidigare idag också. Och så fort jag hade gjort det så släppte ju ångesten och jag kunde gå ut i vårsolen och påbörja potatislandsprojektet med full energi. 
 
Eftersom jag varit snål med bilder på sistone så slänger jag in den här också. Den är sen i torsdags när jag följde med E till tandläkaren. I parken utanför tandläkarenpraktiken så har kommunen planterat lökar efter å-kanten. Det luktade ljuvligt av hyacinterna kan jag säga.
Jo just ja, jag köpte hem grejer till ett lchf-bröd också. Haha ja, varför inte gå all in liksom. Hrmm, ja att jag ätit upp resterna av helgens godis och chipspåsen till mellanmål idag behöver jag ju inte nämna. Oj hoppsan försent. ;)
 
 
 
 
 

nu är jag där igen

o prokrastinerar alltså.
 
Fy sjutton en sån ångest och motvilja man kan ha till att lyfta en telefonlur.
 
Gnnnnnnh 
 
Inget blir bättre av att vänta - jag vet det.  Är mycket väl medveten om det faktiskt.
 
Hey ho, let's go...
 
Snart. Så. Kanske. Jag. Får. Tummen. Ur.
Jag gjorde hellre det här kan jag säga...

Söndagsnöje

En rätt chill dag blev det idag.
 
Skrotade runt lite i trädgården. Påbörjade att gräva det lilla trädgårdslandet. Förra året hade jag potatis däri men eftersom det varit gräsmatta tills för nåt år sen så finns det gott om knäpparlarver i jorden och de äter ju liksom upp potatisen för en. Det blir en massa osmakliga gångar i potatisen. Nåväl, jag påbörjade grävningen. Jag fortsätter en annan dag för jag slutade när jag hade fått i hop en liten hink med ogräs som jag tömde i komposten.
 
Sen grillade vi korv, majskolvar och paprikabitar. Jag fick ett spontanryck och köpte en ny grill i fredags. Hrm, ja i den här familjen är det frun i huset som står för grillningen och alltså var det JAG som ville ha en ny och fräsigare grill. Hahaha.
 
Jag passade också på att lite snabbt svänga ihop en muffinssmet a la bananchokladmuffins. Recept finns längre tillbaks i bloggen om ni vill ha det. 
 
Innan jag började grilla så ringde jag också min farbror. Och bestämde att jag skulle komma mot kvällningen med lastbilen. Och såklart var det till honom jag bakade muffinsarna. Han blev btw väldigt nöjd med påsen eftersom han sa att de muffinsarna var så goda. 
 
Sen städade jag ur det sista ur lastbilens skåp sen vi var och slängde sopor igår. Uj uj, var det bara igår. Känns som fler dar sen men det var igår. 
 
E fick lov o följa med den här gången. Sist jag var dit så blev det prat om skivspelaren och alla LP-skivorna som min faster hade. Herr J var inte pigg på att "släpa hem skiten" som han uttryckte det. Men E blev eld och lågor när jag nämnde det. För henne är det kult och inte nåt gammalt omodernt skit. Och vill man ha nåt så får man följa med och hämta... så ere. 
 
När vi ändå var där och han hade börjat plocka med sakerna på bokhyllan i finrummet så tyckte han att jag skulle ta med lite grejer därifrån också. Eftersom det stod i dubbla rader typ. Eftersom jag samlar på glas så var jag inte så svårövertalad. Problemet är bara var jag ska ställa det. Huhuh, jag har ju fullt sen förut liksom. Ekorre som jag är. Ekorre med dubbla gener i spara från både min mors och min fars sida. 
 
Tre rundbalar halm fick jag också med mig. Woop woop. 
 
En bal dumpade jag direkt på platsen där jag ska odla sen. Får jag ork och tid i morgon så kommer jag starta med det projektet. 
 
Min farbror tyckte att jag kunde ta lastbilen över dit nån dag snart igen och ta hem fasters vävstol. Hmmm ja men var sjutton ställer man en vävstol som är klar att sätta sig och väva? Jag har inte direkt 4 kvadratmeter över bara sådär. 
 
Nåja, det löser sig. Jag funderade på om jag kanske kunde ställa den på höloftet så länge. Och sätta upp byggplast som lite skydd för damm o fågelskit. En vävstol ska helst alltid förvaras ihopbyggd eftersom slagbommen är känslig för att bli vind och sned. Och en sned slagbom ger sneda inslag i väven. 
 
Jag tog en snabb mobilbild på ett gammalt foto av mig som liten parvel. Jag vet inte riktigt hur gammal jag är på bilden. Jag har nog fått det berättat för mig men jag minns inte.
Jag hade lockigt hår tills mamma satte saxen i det för första gången. Då raknade det och nuförtiden har jag lite självfall bara.
 
Nu ska jag pallra mig ut i mörkret och natta pållar. E har slocknat på sängen. Hon övade dans idag innan vi åkte och stod i mer än två timmar framför tv:n och dansade om och om igen för att lära sig dansen i en musikvideo. Då det är upptempo så fick hon sig en rejäl genomkörare och hon var bra svettig när hon slutade. Hon och hennes en kompis brukar lära sig danser och sen filma sig själva när de dansar och redigera ihop det och lägga ut på youtube. 

oförskämt pigg

efter gårdagens äventyr. Men å andra sidan blir man inte så kaxig på 3 cider under en helkväll.
 
Funderar på om jag ska ringa till min farbror o höra efter utifall jag kan komma o hämta 3 halmbalar på eftermiddan. I år ska jag täckodla potatisen under halm har jag tänkt. När jag ändå har så bra tillgång till det. 

det blev

spontanutgång ikväll.
 
Det blev bestämt definitivt nångång efter lunch. 
 
Först grillat här hemma. Vi bjöd 2 av herr J's jobbarkompisar. Sen fixade de skjuts till o från stan.
 
På Rockland var det knökfullt. Ingen ville missa Joe Lynn Turner. 
 
Först hamnade vi längst bak i lokalen o såg inte ett jota. Men sen lokaliserade vi några vänner som hade bokat bord och så trängde vi oss dit. Då hade vi perfekt vy över scenen. 
 
Nu dags att nanna kudden.

Rackarns skönt

med sovmorgon.
 
 

För fyra år sen

För fyra år sen skrev jag ett blogginlägg med rubriken: "jag kan spegla mig i dem också". 
 
De där skorna blev verkligen mina favoritskor den sommaren. Och nästa. Fast då hade de svarta banden gått av och jag bytte ut dem till blågula band. 
 
 
För övrigt så får vi se om det händer så mycket idag. Jag är fortfarande så galet trött. I morse var jag tvungen att kasta på mig kläder och ut och fånga rymmarponny. Det var Texas den här gången. Av nån anledning hade översta grindtråden ramlat på backen. Och Texas hade övat lite på sin hoppteknik. Så han gick här utanför på gräsmattan och mumsade när herr J tittade ut genom fönstret. 
 
Ett knäckebröd i handen och en tom hink dög som lockbete. 
 
När jag ändå var uppe och studsade (hrmm ja typ) så passade jag på att ge dem vatten och hö. Sen droppade jag tillbaka till sängen och somnade om. E har riskettan idag så hon hann inte med några lektioner i skolan och tänkte alltså ta sovmorgon. Men hon var uppe långt före mig sen iaf. Och hon hade precis hunnit med att bruncha hästarna när jag sa att jag hade gett dem frukost. Men jag tror inte nån av pållarna klagade direkt. Second breakfast liksom. 
 
Nu har jag landat hemma igen efter att följt E till stan när hon övningskörde dit. Och jag känner att det är massor som ropar på mig att jag ska ta itu med, men viljan/orken är svag. Och hjärnan är som sagt var fortfarande kokt.
 
Ikväll är det bollcore igen. Jag hade ju tänkt gå. Men då måste jag lyckas få i mig nåt att äta så jag orkar och inte tuppar av under passet. 
 
Igår när jag planlöst vandrade runt på Ikea så funderade jag seriöst på att krypa ner i nån säng och låtsas som att jag hörde till inredningen. Det är väl i Kina de har såna problem med att folk lägger sig att sova i sängarna på Ikea att de får byta sängkläder varje dag i dem.
 
Ett tag trodde jag dessutom att jag skulle bli tokig på riktigt där inne. Vid utställningarna där de byggt upp visningsrum och hela små hem så stod det en tv-apparat påslagen i precis varenda vardagsrum och ibland i sovrummen också. De hade nästan allihopa precis samma reklamfilm med soft musik påslagen fast i osynk så man hörde ljud från minst tre apparater samtidigt. De som inte hade reklamfilmen hade istället nån docka som såg ut att vara från mupparna som pratade. 
 
Plötsligt fick jag en overklighetskänsla som att jag var i en film och att det var på det här viset de visade att huvudpersonen höll på att få en psykos eller ett nervous breakdown. 
 
Tack och lov så kom jag vidare till köks- och badrumsavdelningarna och där fanns inga tv-apparater som mässade. 
 
Nä om jag skulle ta o äta lite grann då. Jag köpte hem soppa på tetra igår. Bara att hälla upp i en skål och värma i micron. Om jag kommer ur soffan det vill säga. Ja för jag la mig här med datorn i knät när jag kom hem. 
 
Jag skulle behöva tömma mobilen på bilder för den skriker om att jag har dåligt med minne kvar i den. Men det är också en sån där sak som kräver lite hjärnverksamhet och ptja, jag vet inte om jag har nån sån kvar.

dregeltrött

Trött, såå trött.
 
Jag somnade på soffan igår. E fick natta hästar själv. Jag vaknade till såpass att jag kunde gå upp o lägga mig i sängen nångång efter tre inatt.
 
9.00 skulle E vara i stan idag för att ta bussen till skolan. Jag var fortfarande sååå trött att jag inte kom ur sängen förrän 8.30 och med tanke på att det behövs sisådär 30 minuter att åka på till stan så förstår ni ju själva...
 
Jag erbjöd E att övningsköra till V-ås istället. Nåt hon inte alls misstyckte till. Och det gick hur bra som helst idag igen. 
 
Sen styrde jag kosan ut på Erikslund för att äta brunch på Ikea. Och fast jag inte visste om nåt jag egentligen behövde så tog jag sen en runda genom affären och tro på sjutton så hittade jag en del totalt onödiga saker. Doftljus, billiga glas, kuddfodral, och lite annat smått och gott. 
 
Jag svängde förbi Jula också och köpte hem några säckar pellets. Det behövs lite än på kvällarna. 
 
Sen åkte jag tvärs över Västerås för att kolla i en hästsportbutik i fyndhörnan med begagnade saker. Hittade inget idag dock. 
 
Och en snabbis genom Plantagen men det var då en stor besvikelse. Dyra blommor och påvert utbud tyckte jag. Hittade en kruka kattgräs dock som jag köpte. Ja för det stod att det var sorten ekorrkorn och det gräset har jag frösått ett år och de blev så fina vippor på det. Och fyra fröpåsar fick följa med också.
 
Sen en runda genom Ica. Jag prisar den som kom på självskanning för jäklars vad smidigt det är. Vid det laget hade jag redigt kokt hjärna och det tog lång tid att komma på vad som skulle handlas. Jag fick springa kors och tvärs för att leta. 
 
När jag kom hem så landade jag i soffan. Och här ligger jag kvar än. E har mannekängat studentklänning för mig. 
 
Det blir nog så att jag somnar här ikväll med. Hrm... 

kablonk

Vem slog mig i skallen så jag blev såhär trött?
 
Dregeltrött. Orkar. Inte. 

Intresseklubben kan anteckna

Lite avslagen och trött idag men samtidigt vill jag göra så mycket. 
 
E övningskörde igår in till stan där hon sen hade körlektion med bilskolan. Under tiden jag väntade på att hon skulle bli klar så passade jag på att prova klänning till syrrans bröllop i sommar. Jag fick ett presentkort förra våren från mina jobbarkompisar eftersom jag fyllde trettitio då. Det skulle gå ut strax och med 400:- kvar på det så kändes det väldigt onödigt. 
 
Jag fick bra hjälp av ägarinnan till butiken. Hon plockade fram lite klänningar av en modell jag inte skulle kommit på att prova på egen hand. Vissa såg fina ut på galge men näe de passade inte på mig när de väl satt på. En klänning hade jag redan sett ut sen tidigare och jag blev riktigt kär i den och den satt också himla bra på. Men i slutänden stod jag där med 5 klänningar som var tänkbara och det kändes lite väl dyrt att gå all in. 
 
Jag kunde inte bestämma mig. E kom och pekade ut två ur skaran. Jag bad att få hänga undan dem under dagen och komma in senare och bestämma mig. Sen övningskörde E till Västerås. Och hon kände sig pepp efter att ha fått beröm av bilskoleläraren så hon körde ända fram till skolan. Tidigare gånger har vi bytt ute på industriområdet i början men  nu plockade hon alla 5 rondellerna utan större problem. En bil som hon missade att den skulle byta fil men det gick bra. 3 rödlysen och filbyten och så lite stadstrafik på det. 
 
 
Efter det åkte jag ut på Erikslund och in på Erikslundsgallerian. Kikade lite på Clas Ohlson och sen käkade jag en varm macka på Ikea innan jag åkte till Blomsterlandet. Jag skulle "bara" titta. Hrm... ja så bra DET gick då. 
 
2 tomatplantor, 4 fushiasticklingar, 1 pelargonstickling av årets pelargon 'Violino', 3 jordgubbsplantor, 1 clematis, 2 påsar sättpotatis. Ähum... ja så kan det gå. Jo en plåtmyra fick också följa med hem. 
 
Sen vände jag näsan mot Sala igen. För att hämta upp klänningen jag nu bestämt mig för. Ja för jag fotade mig i de olika klänningarna och sen skickade jag bilder till herr J och även till syrran faktiskt. Och oberoende av varandra så svarade allihopa samma som E tidigare hade gjort. Ja de fick se 4 av de fem kandidaterna. Jag var nyfiken på om de skulle tycka annorlunda. Så alltså blev det som E hade sagt. Jag litar fullständligt på min dotters omdöme vad gäller kläder. Men när det gällde så mycket pengar på en klänning så ville jag vara säkerSÄKER på att andra tyckte samma lika. 
(Den här blev det inte, men jag var så sugen på att köpa den. Som E uttryckte det, det är min stil. Kostar "bara" 999:-. Den kräver dock ett färgglatt halsband för att göra sig riktigt bra på mig.)
 
Ett tag var jag inne på att köpa båda klänningarna men det hade blivit 1400:- när jag utnyttjat mitt presentkort. Sååååatteeeeehhh
 
När jag landade hemma var jag mer än lovligt mör. Men efter en stunds vila och lite mat i magen så tog jag ut Lillen och red över gärdena till sandvägen. Den här gången behövde jag inte leta efter övergångarna vid dikena och vi hoppade över flera diken faktiskt. Troligtvis ingen vacker syn dock. Haha
(Jag älskar hans piggelinöron som pekar framåt)
 
När jag kom tillbaka hem så var klockan precis lagom att gå in och se det sista avsnittet av Jordskott. Ja sen blev det inte så mycket mer gjort. Jag nattade pållarna eftersom E stannat kvar i V-ås hos en kompis över natten. 
 
Idag har jag planterat de där 5 sticklingarna och förberett en pallkrage för mina jordgubbsplantor. Jag tänker flytta på några som jag planterade förra året men de hamnade lite tokigt och alla på samma ställe blir ju bättre. 
 
Svärmor och svärfar var hit en stund. Svärfar skulle hjälpa herr J med lite målning i det som ska bli unge herr J's rum.  När de åkte så landade jag i soffan en stund. Jag är helt slut i skallen. Och skulle gärna sova middag ett par timmar. 

söndagsnöje

Herr J tappade bort en bilnyckel igår. 
 
Ja jag vet, den karln skulle tappa bort sitt huvud om det inte satt fast. 
 
Vi letade som tokiga men den stod inte att finna. Han hade haft den i handen tillsammans med en annan bilnyckel när han gick ut. Han skulle först flytta lastbilen upp på gården så att vi skulle kunna slänga skräp i den och sen skulle han ta bubblan och åka en sväng till en granne som behövde lite hjälp. 
 
Nånstans mellan hallen och bubblan lyckades han försnilla nyckeln. När han tog lasbilsnyckeln så råkade han riva ner nyckelhyllan så allt ramlade ner på golvet. Jag tänkte om han möjligen hade lagt ifrån sig bubblanyckeln när han skulle ta upp de andra nycklarna från golvet. 
 
Det andra alternativet var att han hade lagt ifrån sig nyckeln i lastbilen när han satte sig där och startade den. Eller att den hade ramlat ut när han klev ur lastbilen på gården. 
 
Men hur vi än letade så var den spårlöst borta. 
 
Idag vände vi upp och ner på i princip hela hallen för att försöka hitta nyckeln. Herr J låg i rabatten framför trappen och rafsade för o se ifall nyckeln hamnat där av nån anledning. Han finkammade gräsmattan fram till vart lastbilen hade stått parkerad.
 
Slutligen låg han och rotade i lövhögen som passligt fanns precis där han hade klivit ur lastbilen igår. Och tadaaa plötsligt var nyckeln bara där. Fast jag hade kikat där flera gånger. Men jag hade iofs inte stått på alla fyra och rotat i löven. Trodde den skulle synas ändå.
 
Hursomhaver. Eftersom hallen blev så noggrant undersökt så blev den samtidigt städad. Hittade dammråttor i storlek av en chihuahua och jag tror en av dem försökte bita mig. Och en halv sandlåda kunde jag sopa ihop med sopborsten.
 
Kökssoffan som stått i hallen ett tag fick flytta in i köket igen. Den har inte stått i köket sen vi rustade så det kändes nytt. 
 
Mot kvällningen fick vi främmande. Det var en liten tulta som skulle få komma och titta på hästarna. Hon fick sitta på Dallas och sen matade hon dem med gräs. De är ju lite närgångna så i början var mammas famn allra bäst. 
(arkivbild på Dallas)
 

Fototriss - gräsrotsnivå

Efter de senaste dagarnas riktiga aprilväder så var det inte så bara att lägga sig platt på mage och fota på gräsrotsnivå. Blöta knän och armbågar är priset man får betala. :)
 
Jag kan tänka mig att det är såhär man skulle känna sig om man var en gräsrot i hästhagen. Lilleman och Gnistra är fotomodeller. På översta bilden med Lillemans huvud så ser man alla tre övriga ponnysar i bakgrunden. Från höger Texas, Dallas och Gnistra kan skymtas mellan Lillens framben. 
 
 
 

Lördag hela veckan lång, ända till nästa gång...

Lördag
 
Ställde klockan på ringning så jag inte skulle sova bort hela dan.
 
För idag var det bestämt att jag skulle följa med syrran och kolla på brudklänningar. Hon ska gifta sig i sommar. Oh så mycket fint det fanns. Hon hittade en kanonfin klänning som passade henne så bra i stil. Och Pandan hittade en brudnäbbsklänning som de preliminärt också skulle ta. En lila snygg slank sak som passade henne perfekt i färg.
 
Det tog en timme sisådär att prova. 
 
Nu ska bara jag hitta nåt snyggt också. Inte för att jag behöver stå till allmän beskådan där framme men ändå liksom.
 
Får ta det till veckan. 
 
Solen sken så härligt på förmiddagen men nu när jag kom hem igen har solen gått i moln och det blåser snåla vindar. 
 
Eftersom det betyder otur för brudgummen att se sin brud i klänningen innan bröllopet så lägger jag inte ut nån bild. Ni får nog se nån bild från "the real deal" sen.
 
Eventuellt slänger jag upp ett fototrissinlägg senare. Jag har legat på alla fyra och försökt fånga motiv i gräsrotnivå.
 
 

Baksmälla idag

Eftersom jag var så "effektiv" igår var det bakslag idag.
 
Var vaken när alla andra skulle bege sig till skola och jobb men somnade om. Vaknade när förmiddagen nästan var över. 
 
Yrslig. Kanske berodde det på att jag inte var sugen på nåt att äta. Tvingade i mig tre actimel och en ostmacka. 
 
Rätt vad det var så var klockan jättemycket och E undrade om jag skulle handla nåt fredagsgott eftersom hon var i stan nu och undrade om hon skulle vänta på mig eller åka bussen hem. 
 
Så jag samlade ihop mig och åkte in. Så fick hon övningsköra lite i "rusningstrafik". När alla har slutat jobbet och ska fredagsmyshandla. Några små missöden som nog berodde på att hon var på ett "strålande" humör. Tydligen har den här veckan varit en riktig (citat) "bajsvecka". Men efter ett tag skärpte hon till sig och det flöt på riktigt bra. Jag blir så stolt över henne. Jag kan inte låta bli att fnissa när jag upptäcker att hon fått bilförarögon helt plötsligt. Jösses, de blir så stora de små liven.
(en radda med kundvagnar rakt ut i körfältet, bara för att folk är lata och inte orkar gå tillbaka till ingången av affären)
 
Vi slog på stort och beställde thai åt pojkarna i familjen och sushi till flickorna. Jag har fått sån craving på sushi så ni anar inte. Nä jag är fortfarande inte gravid. Man kan väl få ha cravings för det??
12 bitar är aningens lite för mycket egentligen men det är så gott så det går att trycka i sig ändå.
 
På kvällskvisten samlade jag ihop mig en sista vända för ikväll och så åkte jag och planterade på gravarna. Jag skämdes lite över att det totalt hade ramlat ur mitt huvud men såg sen att jag inte var den enda som inte städat bort vinterdekorationerna. Efter det att min faster dog blev det så att jag fick frågan om att ta över som gravrättsinnehavare för min farmor och farfars grav. Och när jag ändå var där så petade jag ner några penséer vid graven som farmors mamma och pappa ligger i.
 
Efter träningen igår så har jag nu upptäckt att jag hittade några muskler som inte använts på ett tag. Jag har ont i magen och i musklerna som går från axlarna mot nacken. De fick nog en genomkörare vid alla plankövningar och armhävningar där man balanserar på bollen.
 

Min dag idag (intresseklubben kan anteckna)

Okej...
 
Bokade om tandläkartiden i morse. Det var det som var så jobbigt att få tummen ur o göra. Jag har fortfarande ont i axeln och det känns som om nån nerv är i kläm faktiskt. Hursomhaver så kändes det inte som läge att försöka hitta en bekväm ställning i tandläkarstolen idag när jag inte kan titta uppåt eller nedåt utan att det stramar i axeln.
 
Sen var det dags för E att övningsköra in till stan och bussen. Hon börjar bli riktigt duktig. Dags att höja nivån på övningarna lite. 
 
Efter förarbyte vid tågstationen så åkte jag till ica eftersom det alltid är tomt i skåp och lådor numera. Tonårsgrabbar äter verkligen som hästar. 
 
Hem, gjorde en snabbrensning i kylskåpet på sånt som ändå legat och blivit för gammalt däri. 
 
Flyttade pållar till sommarhage en stund. Passade på att peta ner hyacintlökarna sen i julas i en rabatt. Kommer det så kommer de. Allt medan jag väntade på farsan som skulle komma och hämta mig så snart han vaknat efter nattjobbet.
 
Jo, just ja, en telefonförsäljare ringde också och var riktigt j-vla dumdryg. Till slut lackade jag ur och frågade om han hade svårt att ta ett nej. Han tillstod att så var fallet och jag blev bara än mer provocerad och utbrast; ja men det här får du faktiskt lov och ta iallfall. Och så la jag bara på i örat på han. Hahaha
Sen fick han ett fint öknamn också när jag muttrade över hans fula sätt att bemöta sina potentiella kunder i telefonen. Och det ska ni veta, när jag använder den vokabulären så är jag mer än lovligt irriterad för jag slänger vanligtvis inte könsord omkring mig på det viset.
 
Nåväl, farsan dök upp vid tolvsnåret nånstans...
 
Vi for till trädgårn jag jobbade i förra våren och shoppade lite penséer till farmor och farfars grav. De hade bra erbjudande så man fick köpa 15 plantor för 100 kronor. De var stora och fina och i på tok för många färgvarianter så jag hade svårt att välja.
 
Sen blev det en vända till Granngården och äntligen hämta några säckar pellets till kaminen. Och efter det blev jag bjuden på lunch vid centrumrestaurangen. Pannbiff med lök, sås och potatis och som efterrätt tog vi pannkakor som egentligen hörde till ärtsoppan. Men är det buffé så är det. Hehe 
 
Sen åkte vi en runda och hälsade på, på farsans jobb. Jag har inte sett hur det ser ut där han sitter om nätterna och mäter timmer. Efter nån timme åkte vi sen hem på småvägarna. 
 
Sen hade jag lovat mina arbetskamrater att åka och träna på gymmix idag. De tänkte visserligen gå på zumbapasset och jag kände att zumba med min onda arm inte är nån bra kombo så jag körde bollcore istället. Det passet är före zumban och hon som hade tänkt träna med mig blev visst inkallad att jobba istället. Men det spelar ju ingen roll. I träningen är man ju själv ändå. Jag hade haft så bråttom när jag bytte om här hemma innan jag for o träna så jag hade råkat sätta på mig tröjan ut och in. Oups. Och jag upptäckte det såklart inte förrän jag tog av överdragströjan och det var dags att studsa igång på bollen. Men men, jag bjuder på den. Ledaren kom fram till mig under en av övningarna och sa lite diskret att jag hade tröjan ut och in. Jag vet sa jag bara tillbaka och log. 
 
Fastän det var så länge sen jag kom iväg och tränade så kändes det rätt bra. Jag hade inte tappat all styrka och koordination. Inte allt flås heller faktiskt. Månne ridningen har gjort lite nytta ändå. Armen bråkade dock av och till och jag fick ibland avbryta för att försöka stretcha loss eller massera bort smärtan lite. Måste boka en tid hos naprapaten nu. MÅSTE
 
Jag var lite sen att meddela E bara så hon blev lite puttrig. Hon hade haft en dålig dag allt som allt i skolan och mitt meddelande gjorde inte saken bättre. Hon fick vänta en timme på bibblan bara för att jag tränade. Så efter träningen for vi in på ica och shoppade lite mera. Glass bland annat. Haha. Och sen övningskörde hon hem.
(jättegod glass)
 
Och sen blev det nån asieninspirerad kycklinggryta med kokosmjölk, bambuskott, wokgrönsaker purjolök, rödlök och lite olika kryddor (currypasta, fisksås, limesaft, citrongräs bland annat) med jasminris till kvällsmat. 
 
Och herr J som inte ens är hemma än (han är på jobb nummer två för dagen och hjälper brorsan att montera bevattning på sågen) lyckades orsaka strömavbrott här hemma. Han hade ställt en bil på laddning med hjälp av en hjälpstartare och regnet som i omgångar öst ner här hemma lyckades kortsluta nånting i ekvationen. Innan jag kom på vad som gjorde att jordfelsbrytaren slog ut gång på gång ...
 
Nu är det bara nattning av pållar kvar på agendan. Sen ska jag hoppa in i duschen för ja, jag erkänner, jag har inte duschat än efter träningen. 
 
JO, min handläggare på försäkringskassan ringde när jag precis landat utanför idrottshallen. Det kändes som ett bra samtal ändå. Nu vet hon hur jag tänker framöver och jag fick förklarat hur det ser ut regelmässigt nuförtiden med ersättning och tid o sånt.
 
 

prokrastinera lite mera

Ja, jag är så duktig på att skjuta upp saker. O så får jag ångest för det också. Ångest som gör att jag skjuter upp och sen ångest för att jag skjuter upp.
 
Det är jag i ett nötskal.
 
-_-
 
Update: så, det var ju gjort på 5 röda. Varför lär jag mig aldrig det. 

Härlig runda i skogen.

Seg idag men jag hade bestämt mig att idag skulle jag ut på en ridtur. Yrslig och feberkänsla men jag tänkte att kommer jag bara iväg så blir det nog bra.
 
Jag tror Lilleman var på ungefär samma humör som jag för det var segt där också. Men han konstrade inget och hade inga större åsikter om vart jag tänkte styra kosan. Och faktiskt behövde jag inte blåhålla i galoppen utan kunde ha lagom kontakt. DET var en trevlig känsla. Och vi tog oss till sandvägen och skogsstigarna som ligger en bit bort. Vi red över gärdena dit och då blev det nån kilometer längre än om vi skulle tagit grusvägen. 
 
Herr J sa att det var gärden hela vägen fram till sandvägen men han glömde nämna en viktig detalj - alla sjuttielva diken man måste passera. 
 
Varken jag eller Lilleman är så mycket för hoppning. Men jag hittade traktoröverfarterna på i princip alla ställen utom ett av de första ställena. Där hoppade jag av och gick över med honom på släp. På hemvägen så bestämde sig ändå Lillen för att vi kunde hoppa och jag var inte riktigt beredd men vi kom över. Han har alltid mera driv och framåtanda på hemvägen så då går det mesta i hans värld. 
 
Det blev en härlig runda med mestadels skritt men lite trav och galopp också. Och så var vi ut i skogen och snurra en vända där jag trodde att vi kunde gena men si det kunde vi inte så då blev det lite off-road också.
Skogsstigen vid skjutbanan.
På väg hem över gärdena igen. 
 
Den allra sista biten hem kom den gröna postbilen också. De kör alltid som biltjuvar och så gjorde den här killen också. Vi såg han när han kom för att lämna post i vår låda och sen hade vi hunnit ut på grusvägen när han kom tillbaka. Men han stannade faktiskt och väntade tills jag gav tecken att det var okej att åka förbi och sen körde han så lugnt o fint förbi oss. Lillen är ju en klippa och bryr sig inte om bilar när vi är ute. 
 

Fryhyhyser

Ja, det är nån som glömt köpa hem pellets till kaminen. Hmmm ja vi är ju två som har kunnat fixa det men inte gjort sååå...
(arkivbild på kaminen när den tänder)
 
Därför ligger jag under värmefilten i soffan för att inte frysa till en isbit. 15 grader inomhus är liiite för kallt för att jag ska tycka att det känns helt okej. Jag eldar i köksspisen men det hjälper föga i vardagsrummet där pelletskaminen står tyst och kall idag. Att det blåser snåla vindar som känns som de går rätt igenom märg och ben gör inte saken bättre direkt.
 
Tack och lov att vi har oljeelement i sovrummen. Annars hade det varit rätt kyligt till natten. Vi har ju en luftvärmepump också men det känns som att den mest bara brummar och drar ström men värmer dåligt. Den sitter i trappen och den mesta värmen går ju uppåt såklart. Att vi har en takfläkt för att styra om värmen nedåt funkar sådär...
 
Min plan idag var att jag skulle ta en lite längre runda med ponnyn och leta mig via gärdena till sandvägen där de brukar köra med travhästarna. Och även ta en runda i skogen på de fina skogsstigarna som slingrar sig lite överallt där. Det är ett par kilometer dit bara. Men den här blåsten gjorde att lusten for sin kos. Jag frös bara jag stack ut näsan utanför dörren.
 
För nåt år sen när jag var på en sån stig och körde med Lillen så blev han attackerad av en lösspringande hund som tydligen kände sig väldigt hotad av en häst med vagn. Tur i oturen så blev Lillen inte skadad varken fysiskt eller psykiskt. Det hade ju inte varit så bra om han hade fått agg till hundar och då särskilt schäfertecknade hundar eftersom vi har en schäfertecknad hund själva. Ingen aning om vad det var för mupp som gick där ute med två hundar varav den ena då uppenbarligen inte borde gå lös. 
 
Det blev en tur till jobbet idag för o hämta hem Newbodykatalogen igen. Lite mer folk på plats idag och det var riktigt roligt att sitta en stund och prata om ditt och datt. Även om jag kände att jag inte var helt alert i skallen hela tiden. 
 
O så blev det bestämt idag att jag ska vara hundvakt en helg i maj. Den tasmanska djävulen ska låna Rickos bädd och äta upp hans godis. Tydligen skulle han packa redan nu. Bara mer än en månad kvar tills han ska sova över men det är inte mitt problem att matte och husse kommer att snubbla över packningen när den står i hallen. Hahaha
 

det ena leder till det andra ...

Så har det hänt igen. Jag sitter och slösurfar och plötsligt är det något som fångar min blick och mitt intresse. 
 
Den här gången var det på instagram och jag satt och bläddrade genom de senaste bilderna från de jag följer. Ett av alla de hästkonton jag följer hade fått lite hårda kommentarer och jag blev nyfiken på vad det var för person bakom kommentarerna. Inne på dennes sida hittade jag en massa "lånade" bilder från nätet men en bild på en häststaty fångade mitt intresse. Det stod att statyn föreställde Secretariat. Självklart var jag tvungen att kolla upp om den hästen.
 
När jag googlade så ramlade jag in på books.google.se och hittade en bok om den här hästen. Så nu måste jag såklart läsa den. Jag ramlade in nånstans mitt i men precis där fanns en förklaring om hur det gått till att hästen ens kom att finnas. Problemet är att den finns visst bara på engelska och jag är inget fan av att läsa långa texter på engelska. E är den som läser böcker på engelska här hemma. ;)
 
Kopierat från wiki
"Christopher Chenery som ägde Meadow Stables och Ogden Phibbs som ägde Wheatley Stable bestämde sig 1968 för att singla slant om avkommorna till Phibbs galopphäst Bold Ruler. Phibbs vann och fick därför tillgång till de absolut bästa fölen från Bold Ruler och Chenerys ston. Chenery skickade genast över sina två bästa ston, Hasty Matelda och det som skulle bli Secretariats mamma, stoet Somethingroyal. Hasty Matelda och Somethingroyal fick var sitt hingstföl. Överenskommelsen hade varit att vinnaren i slantkastningen skulle få välja det bästa fölet. Phibbs valde Hasty Mateldas föl, vilket skulle visa sig bli ett lyckodrag för Chenery."
 
Ja det kanske inte är så konstigt att jag inte hade kläm på den här hästen eftersom han pensionerades samma år som jag föddes. 

Bara på landet...

kan man få se taket på en pick-up fara förbi utanför vardagsrumsfönstret fast det inte finns nån väg där. 
 
och...
 
bara på landet kan man få glassen hemkörd ända in på gården. 
 
 
 
Men tillbaka till pick-upen som for förbi mitt vardagsrumsfönster. Där satt jag i godan ro och tittade på halv åtta hos mig. Ja för en gångs skull satt jag framför tv:n men det beror mest på att jag väntar på att klockan ska bli 21.00 och dags för Jordskott. Plötsligt hör jag ett brummande och när jag kikar ut för att försöka gissa vad det är som låter så ser jag ett vitt skåp tillhörande en pick-up fara förbi. Jag visste ju att herr J inte var hemma. Måndagar spelar han nämligen innebandy. 
 
När jag gick ut för att se efter vad som var på G så visade det sig att grannen ramlat förbi. Det var herr J såklart han ville träffa men när han nu inte var hemma så växlade väl vi några ord istället. Grannen var med och letade efter den berömda borttappade mobiltelefonen i lördags innan jag blev involverad.
 
Lagom tills grannen åkt igen och jag parkerat mig i soffan igen så hörde jag ett melodiöst tutande utifrån.
 
Och eftersom det var tomt i frysen på glass så tyckte jag det passade bra att fylla på lite.
Vi bor lite avsides till, men stadigt varannan (på sommaren varje) vecka svänger glassbilen förbi den extra rundan.
 
Jag har fått ont i min högra arm/axel. Jag misstänker att mitt brottande med borstmaskinen är en bidragande faktor. Iallfall tog jag en kort promenad med stavarna nu på kvällningen för att försöka få igång blodcirkulationen. Jag gick bara en liten bit på grusvägen och sen upp på ett kalhygge.
Det har blåst rätt rejält de senaste dagarna och jag såg direkt spår efter vindens framfart.
 

Planen idag ...

var att umgås med min syster. Jag hade tänkt att vi skulle åka o hälsa på vår farbror. Men nu sket sig det. Bokstavligen!!
 
Ja, jag har hunnit med att åka in till stan en vända eftersom E skulle till skolan och sen handlade jag och åkte hem. För att baka lite fikabröd att ta med.
 
Bäst jag står där och rullar de sista kakorna som skulle bli hallongrottor så känner jag hur det börjar bråka och bubbla i magen. Ingen förvarning att jag mått illa eller nånting. Men plötsligt blev det akut väldigt bråttom till toaletten. Ja, jag behöver väl inte beskriva så ingående. Jag tror alla vet hur det brukar vara när det är akutAKUT. 
 
Jaha, här står jag nu med 33 hallongrottor som jag inte törs bjuda nån stackare på. De blev inte så vackra ändå så ni får ingen bild på't. Hallonsylten var slut så jag skulle vara duktig och göra egen sylt av hallon som legat i frysen ett tag. Den blev inte så lösflytande som den borde ha varit. 
 
Peppar peppar, så har jag inte behövt springa nån mer vända. Jag har ätit min sallad som jag inhandlade till lunch och det känns inget konstigt. 
 
Blah, så trist. När vi äntligen hade fått till en dag som passade. 
 
På lördag SKA jag vara pigg i allafall. För då ska jag få följa med söstra mi o kolla på brudklänning. Wiho. Glad att hon frågade om jag ville haka på. 

Det var en gång ...

I skogen finns ett ställe där det dumpats sopor längre tillbaka. Bland annat en hel massa cyklar. Lite synd kan jag tycka då de verkar ha varit riktigt läckra modeller. Såna modeller som eftertraktas idag.
 
Innan naturen tagit över helt så passade jag på att fota några cyklar. Så får de ändå bevaras till eftervärlden på något sätt.
 
 

Balsam för själen

I fredags passade jag på att mysa en stund i hagen med pållarna. E var också med.
Hon tog de här bilderna på mig och Lilleman och Texas.
Och jag tog några på E och Lilleman också. Men eftersom jag inte vet om det är okej att jag lägger upp dem så lägger jag bara upp den här suddiga.
Dallas stod o posade så fint. Han kan verkligen konsten att se söt ut. 
 

Fototriss - blå

Veckans fototriss har temat blå.
 
Min första tanke var blåsipporna såklart. Nu tog det lite tid innan jag kom mig för att försöka få till en blå triss. Och när man väl kommit igång så går det ju rätt bra att hitta blåa saker.
 
Blå himmel med gråblå moln.
Glaskulor i olika blåa nyanser.
I skogen finns en soptipp där en massa cyklar dumpats för många år sen. Den här hade en fin blå skylt på sig.
 
 
 

Vem är bäst då??

Woop woop
 
Jo det är jag.
 
Herr J tappade ju bort sin mobiltelefon igår när han var ute och busåkte i grannskapet.
Skillnaden mellan pojkar och män är priset på deras leksaker. Det stämmer fullt och fast. Bilden är inte fotad vid det tillfället utan det var när jag sa att jag ville fota actionbilder där han kör på bakhjulet.
 
Idag tog jag Lilleman och red ut på gärdena där han hade åkt (bland annat) eftersom man ser så mycket bättre från hästryggen än till fots. 
 
Det tog oss inte lång stund att hitta den där den låg i gräset och bara väntade på att bli hittad. Och ändå hade han gått där två gånger igår och letat. 
 
Tyvärr ingen bild på det eftersom jag inte tog med mig min mobil när jag red iväg. Den låg i köket på laddning. 
 
Jag kände mig inte i prima form direkt när jag red iväg och jag sa till Lillen att han skulle vara snäll med mig idag för jag kände mig nästan yrslig när jag väl satt där i sadeln och vi hade kommit iväg. 
 
Nåväl, slutet gott allting gott. Jag höll mig kvar i sadeln. Lillen var sådär vad gäller att hålla sig i skinnet men vi kom överens om farten till slut. Och som sagt... telefonen hittades = herr J lycklig.
 
Sen tog jag en kamerapromenad men det blev inte så bra bilder... men det kanske kommer upp en fototriss senare.
 
 
 

Han kan som ingen annan man kan

Ja den där herr J alltså...
 
Nu har han gjort det IGEN!!
 
Tappat bort något som han förvarat i benfickan på arbetsbyxan när han åkt offroad.
 
Den här gången är det mobiltelefonen. För vilken gång i ordningen vet jag inte. Vi har nu ikväll gått i samma spår o försökt hitta den medan E har setat här hemma och försökt ringa till den så vi lättare skulle kunna se den.
 
Tyvärr utan resultat. Förutom att jag fick skavsår på foten. Och både jag och herr J fick ont i våra ryggar av promenaden. 
 
En gång tappade han plånboken i snön när han var ute och provkörde en snöskoter på jobbet. Den hittade han aldrig på igen.
 
Jag hoppas att vi kan gå en ny runda imorgon och faktiskt hitta den. Ja hursomhaver så fick jag röra lite på mig dag också dårå. Fast jag varit så trött hela dagen. 
 
Hunden fick också gå med och han var bra trött på slutet och jag fick nästan släpa honom. 
 

dränerad

på energi.
 
Totalt slut på energikontot o inte vet jag när det är energilöning heller.
 
Det känns som jag går runt med migränaura hela tiden. Så jag har sovit, sovit och sovit.
 
Jag har sovit till mig nackspärr till och med. 
 
Var uppe o lagade käk för några timmar sen men var inte sugen på att äta sen när det var klart. 
 
En under skosulorna-dag idag. 

påhälsning av ...

Mr Migrän.
 
Blah
 
Huvudvärken övergick till tydlig migrän inatt. Jag har tryckt ner skiten med diklofenak men de är slut nu. Känner mig febrig också.
 
Blah igen.
 
 

låg lågare lågast

Jag glömde ta min medicin igår. Kanske var det därför jag var så totalt opepp idag. Eller så var det efterverkningar av att jag var till jobbet en sväng. Kanske en kombo.
 
Hursomhaver, jag hade kunnat sova precis hela dan idag. Gick inte ur sängen förrän 13.30. Japps pinsamt men så var det.
 
Herr J ringde strax efter o sa att vi var bortbjudna nu ikväll, på grillat.
 
Jag kände egentligen att jag inte orkade men ja, jag är dålig på att lyssna på mig själv.
 
För att försöka ladda batterierna tog jag ponnyn på en skogspromenad. Han gick hårt igår så jag tänkte att en lugn promenad i skogen kunde va lagom. Lite så han skulle få sträcka ut musklerna över stock o sten utan nån sadel o ryttare. 
Vi hittade blåsippor på ett ställe. Visste inte att de växte häromkring. 
 
Han blev svettig av promenaden så nåt gjorde vi rätt iaf. Hoppa över bäcken och över en trädstam bland annat. 
 
Middagen blev helt okej även om jag kände att jag var sjukt osocial.
 
Nu ska jag ta mitt värkande huvud o försöka sova.

throwback thursday

Det blev sovmorgon idag med. Jag ställde aldrig nån klocka ens. Ingen idé ju. Vaknade aningens liiite tidigare idag iallafall. Halv tolv var klockan när jag kikade med ena ögat. 
 
Jag märkte inte ens när herr J klev ur sängen. Haha
 
Inte mycket som blev gjort under dagen. E har övningskört, först till stan och sen ut till mitt jobb. Lämnade en katalog för Newbody ifall nån jobbarkompis vill beställa. 
 
Sen tog E en tur med Lillen. Jag följde med en bit med Ricko och Gnistra på släp. Vi tänkte testa o handhästa men Gnistra ville inte riktigt samarbeta utan skulle bossa runt såklart.
Suddig bild men det beror på att hunden drog till i kopplet precis när jag fotade.
 
Jag tror Lillen var nöjd och glad att få tillbringa en stund med älskade matte iallafall. Jag vände om och gick hem igen med trotsig ponnyprutt och hund medan E red vidare med Lillen.
 
De hade haft så roligt. Hon hade galopperat med lösa tyglar och bara låtit han bestämma farten helt och hållet. Nåt som jag misstänker att han gjorde till fulländning. Jag är lite mer feg och bromsar när han tar i från tårna och ger järnet. Jag vill kunna inbilla mig att jag har kontroll. Haha.
 
Och så mycket mer händer inte ikväll. Nattningen av pållarna kvar bara och sen tänker jag nanna kudden för jag är så trött. 
 
Gudars så intressanta blogginlägg jag gör nu för tiden. 
 
För två år sen (och en dag) var det annat. Då skrev jag blogginlägget om att man har bara en av varje förälder...
 
För exakt två år sen skrev jag ett blogginlägg om en vers som en brukare börjat recitera för mig..
 
Men för nu blir det inte roligare än så här. 
 
Tjingeling pling

segdag

Äckligt trött idag.
 
Bakslag från igår? 
 
Kanske. Jag jobbade ju ganska hårt med kroppen när jag vandrade med den där sopmaskinen. Jag hade tänkt fortsätta idag men jag tror att det får vara för nu iaf.
 
Planen var att gå upp vid 10 men jag stängde av larmet och har sovit fram tills för en timme sen sisådär. 
 
Idag blir det nog inte många knop gjorda. Huhuh.
 
Slänger in den här bilden igen på mina ledsna lisor som får visa hur jag känner mig idag. De repade sig hjälpligt faktiskt. Den som står längst bort i bild ser mer sliten ut än de andra två men jag kan sätta toppskotten sen så får jag fina lisor till sommaren ändå.

oups

Herr J frågade om vi hade kaffe och fikabröd hemma. Öööhh, kaffe har vi, det vet du väl, men fikabröd är det sämre med. Varför frågar du?
 
Jo, då hade visst en kollega frågat om han fick komma över på lite fika. 
 
Öhm, jag kan väl slänga ihop en kaka, sa jag lite hurtfriskt. Ja gör det, sa han då såklart.
 
Började vispa ägg och socker men kom på att jag hade glömt att smälta smör allra först så jag fick för mig att balansera elvispen på bunkens kant. Med den gamla elvispen gick det galant att göra så. Nemas problemas. Den nya elvispen är inte alls lika balanserad och själva visparna är aningens fel i längd för att göra nåt sånt. Men ibland kan man ändå balansera upp den en kort stund. Så jag balanserade och gick snabbt iväg till kylskåpet för att ta fram smörpaketet. Bara för att konstatera att nehepps, idag var inte rätt dag för balansakter. Elvispen for i golvet och fortsatte vispa i luften så äggsmeten stänkte åt alla håll. På bordet låg bunken och fullkomligen spydde ut pösig äggsmet över bordet och ner på mattan som ligger under bordet. Mattan kommer aldrig bli sig lik igen. *suck*
 
Haha jaja, är huvudet dumt får kroppen lida. 
 
Sen var det bara att göra om från början igen och göra rätt.
 
I slutänden blev det bananchokladmuffins iallafall.
 
 
3 små ägg (eller 2 normalstora)
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt (framhäver chokladsmaken)
1½ mosad väl mogen banan (brunt skal)
1 dl mjölk
75 g smör
 
i muffinsplåt blir det 18 stycken gräddas 15 min 200 grader
 
Det är väl bara så typiskt. När man försöker vara supereffektiv o så blir det bara pannkaka i slutänden. Men men, det är nästan glömt nu. Haha. Och de fick både kaffe och fikabröd när de kom. 
 
 
 

Latmask måhända men inte tappad bakom en vagn

Förra året gick jag och mockade ur sommarhagen med grep och en kärra bakom fyrhjulingen.
 
I år har jag satsat på andra muskler och lite mer hästkrafter.
 
 
Knoll och Tott aka Dallas och Texas inspekterar muskedundret som nyss brummade i hagen.
 
En sopmaskin!!
 
Faktiskt funkar det riktigt bra att sopa upp skithögarna. Ja förstås rivs en hel del visset fjolårsgräs, mossa och kanske aningens lite jord med också men HEY... jag slipper evighetsgörat att endera försöka kratta ihop halvmultnade högar eller gå och plocka skiten för hand (vilket var vad jag i slutänden gjorde förra året).
 
 
Jo, en och annan torr skit smiter undan. Speciellt i groparna (som är oräkneliga till antalet i denna hage). Till höger nederst i bild syns mitt första försök. Då hade jag inte fått in snitsen plus att det blåste rejält så jag sopade bara nedifrån och upp i hagen. Sen kom jag på att det var bättre att gå fram och tillbaka och sopa det åt sidan varefter jag jobbade mig genom hagen. Jag har bara gjort i övre halvan av hagen eftersom det är för blött fortfarande mot skogskanten till. 
 
Nu har jag börjat gå från andra hållet och är nästan i mål med att ha fått ihop en sträng med bös och skit. 
 
På bilden ser det kanske ut som att det har nötit väldigt i marken på en sträng men det är bara hästarnas stig som de använder när de går från ena änden till andra av hagen. 
 
Planen är att så snart jag fått ihop stora skogshagens staket igen som vi rev delvis i somras (eftersom det ändå var trasigt) så ska den här hagen få vila. Just nu går pållarna nån stund nu och då i den för att få noppa de första gröna stråna. Min tanke är att magen vänjer sig lättare vid det gröna då än om jag bara plötsligt släpper dem på massor av grönt som hunnit jättelångt. 
 
 
Gnistra hade redan hunnit "ramla" ut ur hagen när jag tog bilden. Så hon fick snällt finna sig i att inte få gå nå mer i sommarhage.
 
Men ingen ska tro att det är nån "walk in the park" för den stretar bra åt sitt eget håll så man blir rätt slut. Det är alltså korta stunder i taget som gäller. Men vem har bråttom?
 
Den funkar förresten precis lika bra på gamla äpplen som legat kvar på gräsmattan sen i höstas. :D

Det ena leder till det andra...

Jag satt och slösurfade på facebook och i en grupp om övergivna hus som jag är med i fick jag en ingivelse att följa en länk till lantmäteriet som någon la upp där.
 
Jag började söka på gamla kartor över den bygd jag bor i. Plötsligt ramlade jag in på gamla akter om laga skiften, ägobyten och avsöndringar. Och nyfiken som jag är så började jag genast nagelfara de gamla skrifterna efter mitt gårdsnamn såklart. Och plötsligt fanns det bara där. I ett köpebrev från 1904. Närmare bestämt den 20 december. 
 
Namnet säger mig inget. Det är vad jag vet inte nåt namn som finns i vår släkt men jag tänker försöka ta reda på mer helt klart. Iallafall var det himla roligt att få veta exakt NÄR gården fick sitt namn. 110 år sen. Wow.
 
350 kronor kostade det. Nu är det så att den här gården har två fastighetsbeteckningar så jag vet inte vilken utav de två fastigheterna som är den ursprungliga. Förmodligen den som huset står på. Logiskt sett, haha. När jag tänker efter så stämmer arealen bäst på den markbiten också.
 
Så nu förstår ni varför jag valt det namn jag valt på min blogg också. Det var för att knyta an till gårdens namn helt enkelt. 
 
Nu blev det ju svårt att gå o lägga sig. Jag vill försöka hitta något mer spännande i rullorna men klockan är mycket och det är en dag imorgon också. 
 
 
 
 
 
 

Annandag påsk

Tröttdag idag. Hade helst velat bara sova bort hela dagen men så blev inte fallet. E har övningskört till V-ås och så drog hon och jag ett varv på Ikea. Vi stannade och käkade vid halvtid sisådär. Vi var ute efter tvättkorgar men endera kostade de skjortan och inte på långa vägar värt de pengarna eller så var det rassligt skit som inte kommer hålla en kvart här hemma. Så från Ikea fick vi med oss en papperkorg till E's rum, en orkidé som också ska stå i E's rum, en handvisp (typ som elvisp fast handdriven) och några doftljus. Hmmm när jag tänker efter var det bara E som fick grejer därifrån. E gillar inte elvispen här hemma så hon brukar vispa för hand och då tyckte jag att hon kunde få den här vev-vispen. Doftljusen hamnade också i hennes rum.
 
 
Rusta hade vanliga tvättkorgar som passade vår plånbok och slitageförmåga bättre. Ett tappert försök att bringa lite reda i oredan här hemma. *suck* Allting strävar mot kaos, och definitivt här hemma.
 
Ikväll är det Jordskott igen. Nu börjar det hända lite grejer iallfall. Men min huvudvärk har inte gett med sig så det visar sig hur piggelin jag kommer vara när det är dags att bänka sig framför tv:n.
 
Påskhelgen lider mot sitt slut. Vi har ätit lite gott och lite äggstra mycket ägg mot vad vi vanligtvis gör. 
 
 
Igår åt vi pannkakor och färska jordgubbar med vispgrädde. Det smakade riktigt gott ska jag säga. Fast det var spanska gubbar och inte svenska. Men nu längtar jag tills jag kan skörda egna gubbar i landet. Lär ju dröja ett tag dock. 
 
 
När påskharen var här och värpte lite påskägg så fick Ricko också ett ägg värpt till sig. Och han fick också leta lite. 
 
 
För o vara en sån liten rackare till hare så värper han rejält stora ägg. ;)
 
 
 

fortfarande ...

huvudvärk.
 
Blärk på den.
 
 

huvudvärk

Gonatt

När hjärnan känns kokt

Är bästa medicinen en vild galopp.
 
Tack Lilleman, du är bäst.
 
Nu är jag lite mer i balans igen.
 

Fullmåne vid midnatt

Jag luftade kameran en stund för att föreviga fullmånen som lyste mellan molnen. 
Nästan så man kunde höra vargen yla långt bort i fjärran.
Vårdträdet så som det ser ut från trappen, med månen som kikar fram mellan grenverket.
 
 
 
Vargen ylar i nattens skog,
Han vill men kan inte sova...
Hungern river hans vargabuk,
O det är kallt i hans stova...

Du varg. Du varg, kom inte hit, ungen min får du aldrig...

Vargen ylar i nattens skog,
Ylar av hunger och klagan...
Men jag ska ge'n en grisasvans...
Sånt passar i vargamagar

Du varg. Du varg, kom inte hit, ungen min får du aldrig...

Sov mitt barn i bädden hos mor,
Låt vargen yla i natten...
Men jag ska ge'n en hönsaskank,
Om ingen annan har tatt 'en...

Du varg, du varg kom inte hit, ungen min får du aldrig.
Ungen min får du aldrig...
Astrid Lindgren      

Pastelligt

Jag kokade ägg och la dem sen i karamellfärgat vatten för att svalna och dra åt sig färg.
Oups, så kan det gå när man råkar hålla kameran lite snett. Då ser allting ut att skeva. Jag lovar, skålen är rak.
Nästan synd o skala dem för att sen äta upp dem.

Fototriss - Påsk

Påskharen har värpt sa jag till kidsen. 
Unge herr J var genast med på noterna medan E tyckte att det var rent förnedrande att behöva gå runt och leta efter ett ägg. Så påskharen fick väl snällt gå o värpa lite på hennes säng istället.
 
 
 

Lycka au naturel

Jag tog en atarax för att försöka driva undan ångesten. Den hjälpte tillräckligt mycket så jag kunde samla ihop mig och gå ut. 
 
Jag hämtade pålle ur hagen. Smäcklera som sög fast stövlarna och varje steg jag tog var en kamp att få behålla dem på fötterna istället för att kliva ur. 
 
Solen sken genom molnen och jag valde att stanna utomhus för att skava av all lös päls. Vårvindar friska gjorde så jag snart såg ut som en lurvig ponny jag med. 
 
Lagom tills vi hade kommit iväg så försvann allt vad sol hette och vindarna kändes kyliga. Plötsligt började det regna lite också. Men man är väl en viking så lite regn stoppar inte mig om jag bestämt mig. 
 
Vi tog började med skogsvägen och jag vet inte om det berodde på min oroskänsla i kroppen eller vad men Lillen var taggad på fart. Han är fortfarande inte helt i form och orkar inte hålla tempo några längre stunder men idag var första gången på länge som han orkade hålla galoppen med ryttare. Tidigare har han tagit några steg men sen fallit tillbaka till trav igen. 
 
Hursomhaver så gav han mig en härlig känsla av frihet och lycka (jag kom på mig själv med att riktigt fånle), när vi drog över gärdet i galopp. För ja efter skogsvägen fortsatte vi över gärdena en sväng innan vi slutligen svängde av hemåt igen. Då var vi båda nöjda, glada och avslappnade. 
 
Sen skulle jag försöka få till nåt i matväg tänkte jag. Kyckling, potatisgratäng (färdig på påse från affären), rödvinssås, bea-sås och tsatsiki. Av nån anledning ville det sig inte riktigt ikväll. Nåja, det blev ätbart. Rödvinssåsen var godare tillsammans med köttet än när jag smakade av den innan så det blev ju okej i slutänden. 
 
E tog nattningen av hästarna ikväll så jag slapp.
 
Nu har vi spenderat kvällen framför tv:n och sett captain Jack Sparrow härja. Nu är det bara sova kvar. Det får nog bli en atarax till att sova på. 
 

ingen bra dag

Ångest
 
 

doctor's appointment

Jag hade läkartid idag. Resultatet? Fortsatt sjukskrivning en månad till. 
 
Min egen tanke var att försöka börja jobba lite smått igen men de senaste dagarna har jag dippat i måendet såpass att jag inte tror mig vara redo. Jag har bara ätit min medicin lite drygt 30 dagar så det är inte konstigt heller iofs. Jag vågade inte börja ta den när jag var dålig i min förkylning. Med facit i hand vet jag att jag gjorde rätt. Sen må läkaren tycka precis vad han vill om den saken. 
 
Ja, han har en förmåga att få mig att känna mig förödmjukad. Lite "klappa på huvudet" känsla. Jag sa idag som det var att jag inte heller vågade trappa upp medicinen i den takt han sagt eftersom jag fick en enorm hjärtklappning. Till slut sa karln iallafall att jag gör som jag vill och känner med medicineringen. Ja men tack då. 
 
Jag är nog inte den  mest följsamma patienten kantänkas. Först vägrade jag äta de lugnande han skrev ut eftersom jag kände att det fanns en stor risk för att bli beroende, och så bad jag om andra mer ofarliga lugnande. Och även den gången skrattade han lite, som jag tolkade det, nedlåtande. Som om jag inte förstod mitt eget bästa. Och nu då, så har jag sagt att jag dragit ut på upptrappningen. 
 
Innan jag gick därifrån så sa han att han skulle sluta, det var hans sista dag, så nästa gång blir det någon annan jag får träffa. 
 
Efter läkarbesöket var jag upp och lämnade sjukintyget till chefen. Hon var inte där, men min gamla chef var ställföreträdande medan hon var på semester så jag växlade några ord med henne istället. 
 
Och efter det skulle jag åka och handla. Lagom lätt när hjärnan checkat ut för dagen och alla andra har kommit på samma idé samtidigt. Knökfullt på parkeringen. Men med självscanning så slapp jag stå i kö och kunde checka ut. Ja när jag väl tagit mig runt affären och glömt hälften tio gånger och fått gå tillbaka lika många gånger det vill säga. 
(och varför envisas jag med att ta en liten vagn varje gång?)
 
Jag konstaterade att klockan blivit såpass att E var på väg till stan med bussen så jag väntade in henne och sen fick hon köra hem så slapp jag. Moahaha. 
 
Trots att jag hade handlat massor så hade jag inte lyckats planera min handling så väl att jag hade något gott och snabblagat till kvällen så det blev pizza. Då fick E övningsköra en vända till och lyckades möta grannen som kom på häst. Så bra, då fick hon träna på det också. 
 
Jag hade tänkt ta en tur med pålle ikväll också men aprilvädret visade upp sig i full galastass med både hagel och snöblandat regn mellan solglimtarna så det blev inget av med det. Jag borde ha gjort det på förmiddagen INNAN jag skulle in o träffa läkaren. För då var det strålande sol. 
 
Och ska jag vara riktigt ärlig så är jag helt slut nu så jag ska försöka samla ihop mig och få till en inte allt för sen kväller. Hah, tror jag på den själv eller? Somnar säkert i soffan med en filt över mig och glasögonen kvar på näsan.
 
 
 
 
 
 

och där ...

kom ångesten som ett brev på posten. Bokstavligt talat.
Jag vet vem det är ifrån. Jag kan bara gissa vad det kommer att stå. 
 
Förmodligen blir jag bara ledsen.
 
Ja, kära mor, jag vet att du inte gör det med flit. Men det gör inte saken bättre. 
 

o så den där förbaskade rubriken som jag aldrig har inspiration till

Igår kände jag mig såhär.
Totalt dränerad på allt av energi och kraft.
 
Mina törstiga flitiga lisor får symbolisera känslan.
 
Ärligt talat vet jag inte om de kommer att förlåta mig för att jag glömde att vattna dem igår när de redan då började visa tecken på att vara törstiga. 
 
Idag är jag lite mer alert men bara liiiite. Och jag vet inte hur länge orken kommer sitta i. Den kan falla fort. 
 
Jag har iallafall bestämt mig för att idag SKA jag upp på hästryggen och ta en runda. Igår hade jag lusten men inte orken. Jag försökte få E att serva mig med allt förarbete såsom hämta häst från hage, borsta, sadla och tränsa och sen bara låta mig sitta upp. Hon köpte inte idén kan jag säga. Haha ja jag hade väl inte väntat mig något sådant heller. 
 
Mina ögon bråkar med mig idag också. Jag måste nog pallra mig iväg ändå till en optiker. 
 
För första gången på väldigt länge har jag dessutom lagat lunch idag. Till mig själv bara. Och då passade jag på att göra något som ingen annan i den här familjen vill ha.
 
Palt med fläsk och vitsås. Det är så gott. Fläsket var kvar sen vi åt fläsk med löksås för några kvällar sen. Och jag kom plötsligt på att jag hade en kaka paltbröd som bara väntade på att jag skulle få tummen ur. 
 
 

RSS 2.0