ajkia

Känner mig som Doris i Hitta Nemo.
Tänkte en tanke ...
Skulle kolla upp en sak på ikeas hemsida. Datorn krånglade så det tog en stund och vips var tanken borta. Jag har öppnat sidan men minns inte vad jag skulle kolla. *suck*
 
JOO nu minns jag. Jag skulle kolla om man kunde se storleken på kartongerna som saker o ting ligger i. 
 
Och jo det kunde man.... hmmm, jag inser att jag inte KAN åka själv till ajkia. Tror att det blir bökigt att baxa runt ett paket som väger 41 kg och är 2 meter långt. 
 
Nåja, jag får väl väcka upp nån av kidsen iaf då.... 

spending money

Drog till höstmarknaden och shoppade loss lite. 
Blev en betongljushållare, kuddfodral från Zappna, en turkos ljuslykta och ett halsband.
 
Nöjd med mina fynd för dagen
 

working class hero

Det finns folk som inte fattar att det är skillnad på jobb och jobb.
 
Ett statiskt jobb som innebär ungefär samma arbetsuppgifter hela tiden eller ett jobb där du går in med nya förutsättningar varje nytt besök...
 
Vilket kräver minst energi och minst mental förberedelse??? Öhhh skulle gissa på det statiska arbetet där du har ett antal givna mallar du kan följa och problemsöka utifrån och där det inte finns störande moment såsom personkemi och humör för dagen (mer än ditt eget).
 
Är så förbannat trött på "vet bäst" attityder så det kan ni inte tro.
 
Oavsett vad man säger så måste den andra bräcka. Och det värsta är att jag inte kan släppa och ge dem den poängen. Jag får samma beteende och jag hatar det.
 
Iaf så blev jag urmotad ur sängen för en stund sen för att en tjomme knackade på och med lite lätt hånande röst ifrågasatte att jag låg o sov NU.
 
Eh ja jag jobbade HELA dagen igår. Ja det är väl det vanliga replikerade han. Ja fast HELA dagen, 15 timmar, blev inbeordrad. 
Det lät visst som en helt vanlig arbetsdag för honom. 
Så kul för dig. Det är ju inte MIN vanliga arbetstid dock. OCH jag servar inte trasiga maskiner som (as I just stated) har ett visst antal felsökningsscheman man kan följa. Maskiner som inte behöver krusas, läsas av hur det psykiska och fysiska måendet är för stunden, som inte behöver bemötas med ett gott och glatt humör oavsett hur illa de beter sig eller hur jag än mår.
 
Det finns stunder när jag också funderar på om jag inte ska söka mig till nåt riktigt osocialt arbete där jag kan mala på i min egen takt och slippa ta hänsyn till en endaste levande varelse. Där jag också kan få bossa runt och bete mig som att jag är lösningen på alla problem och vill du ha maskinen fixad så smörar DU för MIG. 
 
Jag blev inbeordrad igår. Jag kände att det var helt lugnt att det blev så och det gick bra att jobba. Jag fick åka runt i egen bil på kvällen och behövde inte ta hänsyn till nån annan mer än brukarna så jag kunde lägga upp det efter mitt eget tempo. Fick till och med fika på ett ställe och det var ju gott och trevligt. 
 
Jag har ju dessutom tagit en lång sovmorgon och jag var vaken men ville få gosa under täcket en liten stund till bara innan jag startade dagen. NU är jag lite lätt irriterad på tjommen som dessutom inte hade den goda smaken att gå så snart jag meddelat att jag inte hade det telefonnummer han sökte till grannen min utan det skulle fortsättas med tjötandet, skrävlandet och bräckandet om ALLT. 
 
Konstigt också hur en annan människa kan veta sååå mkt mer om mitt liv och till exempel vad jag haft för bilar i min dar än vad jag själv vet tydligen. Ja fråga mig inte om hur vi hamnade på det ämnet. 
 
Nä nu ska jag försöka tagga ner igen och ladda om mina mentala batterier och så får vi se därifrån sen.
 
 

vad ända in i glödheta...

Vaknade i morse med kramp i magen. Det kändes som om glödheta knivar kördes in i kring äggstockarna.
 
Jag har inte så mkt annat o vänta framöver heller med tanke på att i dagarna ska den kvinnliga förbannelsen slå till. Kände för att stanna hemma o sjukskriva mig faktiskt ett tag där. ;Men kravlade mig ner till bottenvåningen och kissade och tog en pronaxen och så la jag mig och vilade tills klockan ringde en halvtimme senare sisådär. Då hade värsta krampen släppt iaf. 
 
Och nu är det bara en dag kvar på den här arbetsveckan så jag kan nog kanske stå ut ;-)
 
 
 
 

H Ö S T

Höstrusk
Inte taggad alls för kvällsjobb men det blir nog bra när jag väl är på plats
 
Helst ville jag bara boa in mig framför brasan med en god bok och en varm filt 
Och tända en massa mysbelysning som jagar undan höstens mörker
 
Katterna är de enda som tjatar om att få gå ut
 
Nu hoppa in i duschen så jag hinner slappa framför kaminen en liten stund iaf.
 
Och sen blir det kålsoppa till lunch. Fick tummen ur och kokade en laddning. Med frikadeller i. 
 
Hepp 
 
 

tisdag

Ledig dag
 
Tänkte vara duktig och göra ett ryck o städa på nedervåningen... men hösten försöker krypa in i huset med sin fuktiga kyla och jag fryser. Så istället har jag parkerat mig i fåtöljen framför kaminen och har yllefilten om mig. 
Vi kör en vända med hälsobingo på jobbet. Så idag såg jag till att jag kunde kryssa ännu en ruta. Den om lååång sovmorgon. Skönt var bara förnamnet. Telefonen väckte mig. Nån försäljare som tyvärr fick se sig dragen vid näsan för jag svarade inte. Orkar inte prata med okända personer som vill sälja ditten o datten. No offence men telefonförsäljare står inte högt i kurs hos mig. 
 
Igår var jag på somamove och efteråt slank jag in på affären för att handla lite. Kände mig så nyttig efter träningen och hade inspiration till att laga nyttig och säsongsinspirerad mat. Idag är jag lite mer off och känner inte alls lika starkt för att dra igång med att koka kålsoppa och blomkålsmos och allt vad man nu kan göra med härliga grönsaker och rotfrukter. 
 
Kanske jag skulle försöka mig på att dra igång lite halv storstädning iaf. Så jag kan kryssa en till ruta på bingobrickan. 
 
 
 
 
 
 
 
 

it's cold around me

 

Its cold around me, the nigh t is young
the sun has fallen and I’ve become
the lonely one

the moon is dancing among the clouds
and my knees are shaking,
and my dreams are braking
but I know I live
But i know i live, today

I know we could live tomorrow
But I know I live today,
I know we could live tomorrow
But I don’t think we should wait! No..
 
 
 
Vissa dagar är mindre roliga
 

and the wisdom...

 
Lånade bilden från Billiejean

Peppar inför morgondagens äventyr

I morgon ska jag till Sandviken och lyssna på musik!!
 
 
Igår var jag och E och hämtade kakor i Västerås. E och hennes klass samlar till klasskassan så de kan göra nåt roligt när de tar studenten. 
 
Kakor och godis för 1 600:- i baksätet... hahaha 
 
Så min migrän fick se sig lite ignorerad. Pronaxen hjälpte tillräckligt för att jag skulle orka köra. E hade aldrig fixat att få hem grejerna på tåget själv. Blev två kartonger att bära ut i bilen. 
Sen hade vi lite teamwork när vi packade påsarna åt var och en. Jag läste från listan och E packade. 
 
Nu ska jag lasta ut allt i bilen också och sen är det dags att bege sig mot de djupa skogarna i färnbo för ett kvällspass. 
 

Mr Migrän

tittar förbi och bara säger hej
 
Hmmmm huvudvärken kom smygandes den sista jobbtimmen idag. Nu har jag bäddat ner mig för jag är trött så jag vet knappt vad som är upp och vad som är ner på mig själv eller resten av omvärlden.
 
 
uppdatering: hann inte mer än posta inlägget så hörde jag hur hunden skällde på gården och där stod svärpäronen. Jahapp bara o kamma till sig 5 minuter o vara social eftersom deras son inte behagade ta emot dem. Han var hemma men stod i skuggorna o pillade på sin nya leksak (trasig traktor som inte alls är ny utom för honom).
 
Hann sätta potatis på spisen och slänga falukorv i ugn o nu tänker jag vila med en pronaxen i lilla maggen o så ska jag sparka herr Migrän, som så oartigt inte vet att gå i tid, i arslet.

träning

Blev lite träning direkt efter jobbet idag.
 
Vi var några som körde ett pass med en träningsdvd som instruktör
 
Hade inte orken att ge 100% 
Skyller på att det var ett tag sen lunch och jag hade städat effektivt i 75 minuter ett par timmar innan där svetten rann om mig

and the days go by

Så har en helg passerat igen
 
Hösten är verkligen inte min årstid men jag gör väl så gott jag kan med det jag har. 
 
Snart dags att bege sig mot jobbet för ett kvällspass och det betyder att jag missar ännu ett pass med Soma Move.
 
*mutter mutter*
 
Katterna fick premiär på att gå ut i lördags och det smakade mera vill jag lova. Nu tar de varje chans att få följa med ut så man får passa dörren ifall man inte har tid att passa dem liksom. Haha
 
 
Nä fixa i ordning och åka var det
 
Tjingeling pling
 
Bjuder på det här "höstiga" collaget 
 

såg filmen...

Pacific Rim ikväll
 
Total waste of time
Såvida man inte gillar filmer med ett enda mål: förstöra mesta möjliga på kortast tid. Explosioner, knycklad plåt, raserade hus och monster från en annan värld och det är såklart the underdog som ska rädda hela världen. David mot Goliat. Såååå förutsägbar och tråååkig. Hjälten räddar världen och får flickan och alla älskar honom efter att först ha hånat honom. *gäsp*
 
Men det är den typ av film som sambon gillar... igår såg jag och E beautiful creatures. Mer en film i min smak.
 
Over and out

nattliga besök

jag drömde om aliens inatt
 
Jag drömde att jag hörde ett konstigt ljud och när jag kikade ut genom fönstret så var där ett rymdskepp på gräsmattan. Det var inte hemma här utan i nåt bostadsområde för jag stod i en lägenhet och kikade ut genom fönstret men skymd så jag inte skulle synas.
 
Ljuden jag hörde var inte från skeppet dock utan från helikoptrar som kom för att omringa rymdskeppet så det inte skulle kunna fly. 
 
Jag minns att rymdskeppet var som diamantformat ovanpå och sexkantigt och så gick det i mörkt grått. Helikoptrarna var också mörka men inte samma färg. 
 
När jag vaknade till mitt i natten kunde jag inte lokalisera var jag var först. Jag såg ljuset som blekt trängde in från fönstret men min sömniga hjärna förvrängde det jag såg och fick det till att det var ett skåp ovanför fönstret när det i själva verket var min halvt nerdragna rullgardin. Dessutom kunde jag inte minnas just då att jag har tre fönsterrutor i rad så jag fick inte ihop det alls. Jag kunde dessutom fortfarande höra ljudet från helikoptrarna och innan jag insåg att det kom inifrån mitt huvud...
 
När jag spänner mig får jag ett brummande ljud inuti huvudet och det var vad som hände just där och då. Jag hade legat med axlarna i öronhöjd ungefär. När jag väl kom på att dra ner axlarna och slappna av aktivt så slutade ljudet också. 
 

Det blev...

... en dag till hemma för att kurera mig.
 
Ja, jag mår konstant lite småilla och jag känner att jag är ingen trevlig prick att umgås med just då. Ocn när man har ett socialt jobb som går ut på att vara trevlig och hjälpsam åt andra så...
 
Nu ska jag iaf gå ut och få lite sol på mig. 
Har alldeles nyss kurerat magens svidande och knorrande med en kopp te (jag som inte är nån te-fantast) med honung i och en pyttebit av kakan jag bakade igår. Citronkladdkakan som Helen tipsade mig om för en tid sen.
 
Den är verkligen inte optimal för min svidande mage men i små mängder var det gott ändå.  

Syrlig citronkladdkaka

Se fler recept från Bakspecialisten på kokaihop.se.


Val o kval

Måste bestämma mig innan 12 om jag ska jobba i morgon kväll eller inte
 
Mår jag bra nog att fixa ett 6 timmars arbetspass?? 
 
Fortfarande trött trött trött
 
Mina ögon vill sova sova sova
 
Vad är vad??
 
Vad är ångest över ifall jag inte fixar det och vad är faktisk vetskap om frisk o sjuk?
 
Fick frågan om Soma Move ikväll men med kräkkänsla i halsen just nu (fastän medicinen fortfarande ska verka och fast jag åt frulle för inte länge sen) så känns det inte troligt att jag fixar 45 minuter med mer upp och ner än rättvänt. 
 
 
Tycker att bilden lite grann illustrerar känslan i kroppen när man vet att man kör på för hårt men inte vet hur man ska få stopp på skiten innan det kraschar

batteriladdning

Försökt ladda batterier
 
Var ute i trädgården en sväng. Fixade lite som jag tänkt fixa hur länge som helst men inte orkat/hunnit/velat.
 
Njöt av att påta lite men ljuset försvann när jag väl fått upp farten.
 
Bakade en kaka o fick ont i magen när jag åt av den. Hmmm
 
Har nyss lyssnat på min dotter som lyriskt berättat om ett fanmeet hon varit på idag.
 
Nu är det bara sova kvar för idag
 

migrän och magkatarr

Fredagskvällen avslutades med en hejdundrande migrän. 
 
Jag åkte till jobbet och ångrade mig lika snabbt för magen bråkade med mig och det sved och molade. Men envis som jag är så bet jag ihop och uthärdade. Fick en satsumas hos en tant medan vi tittade på gamla kort och magen blev snäll och glad en stund. 
 
Kände att jag spände mig när jag åkte runt hos mina brukare och snart började huvudvärken på att visa sitt fula tryne. Men jag försökte ignorera och drack vatten. Magen var också lite tramsig men jag matade den med leverpastejmackor för att få den snäll igen. 
 
Fortsatte min runda och bet ihop. Gjorde mina jobb så effektivt jag kunde. Pratade och var social och jag vet inte hur många som faktiskt såg att jag var mer ur form än bara lite låg. 
 
När jag hade bara ett par timmar kvar var jag färdig att säga upp mig och krypa ihop till en liten boll på stört och bara lägga mig i diket nånstans och kvida. Men eftersom jag inbillade mig att jag såg ljuset i tunneln så bet jag ihop lite mera. 
 
Sista jobbet långt ute i bushen var en pina att ta sig till. Migränen hade vid det här laget blommat ut i full blom och jag masserade förtvivlat min panna strax ovanför ögat.
 
Stapplade in på lokalen och hörde mina kollegor hurtigt utbrista: -Nu kommer M. Jag svarade matt jakande att nu kommer M med migrän.
 
S frågade om jag ville att hon skulle kolla om det fanns några tillgängliga vikarier till morgondagen och jag kunde bara lättat sucka ja tack. 
 
Så snart jag fått bekräftat att nån skulle ta mitt pass dagen därpå ringde jag och sjukskrev mig. Satte mig i soffan och blundade medan jag pratade med personen i andra änden. Kände hur hela rummet snurrade omkring mig. 
 
Det var en pärs att byta om från jobbarkläderna till mina egna och jag kände mig som om jag vore full och bakfull på samma gång. 
 
På nåt vis tog jag mig hem de där tre milen men fråga mig inte om hur. För det kan jag knappt svara på. Ringde herr J och sa att OM jag inte skulle dyka upp så fick han åka och leta efter mig. 
 
Det gick ju bra, jag kom hem och letade fram en naproxen som jag tog och sen stöp jag i säng. Vred och vände mig några varv när jag inte stod ut med smärtan men sen lyckades jag somna iallafall och när jag vaknade vid ett på natten hade den värsta smärtan lagt sig. 
 
Gårdagen tillbringades i sängen mer eller mindre hela dagen. Var inte ut förrän på nattkröken när E inte vågade natta pållarna själv för att dimman låg tät och ända upp på farstubron.
 
Idag måste jag försöka få lite frisk luft iaf och känna efter hur mitt huvud känns. Magen är *peppar peppar* bättre idag än igår. 
Tog ett par bilder i dimman. Klicka på dem så öppnas de i större format
 

Nackspärr och dyspepsi

Vaknade med nackspärr. Troligen för att jag försökte bädda med två kuddar på höjden igår för o komma upp lite eftersom jag dessutom har känningar av magkatarr. 
 
Fryser gör jag också.... ja jag vet jag bara klagar just nu. 
 
Hade en fundering om jag skulle ha svängt i hop en halvliter bulldeg så att det skulle vänta lite kanelbullar på resten av familjen när de kommer hem. Men den där hushållerskan Inga har inte diskat så hela bänken är full av grejsimojs och jag orkar inte börja gräva i det heller...
 
Vore det inte för att magen bråkar hade jag gjort en repris på gårdagen och somnat om tills det absolut var dags att gå upp för att åka mot jobbet.
 
För jo, jag har jobbhelg och den börjar med ett kvällspass ikväll
 
*sitter o brottas med kräkkänslan i halsen just nu*
 
Nä det här blir inte roligare än så här just nu så jag loggar ut igen
 
Over and Out
 

blörk

Ledig dag och har tillbringat den i sängen mestadels.
 
Trött, fryser, mår illa ...
 
Drömde så sjukt och när jag vaknade till var jag bara tvungen att skriva ner ett ord som nån i drömmen sa till mig. Tofflaprofessor och det skulle visst vara ungefär som att säga att jag var en besservisser fast på ett äsch-då sätt.
 
Var upp i morse och skjutsade unge herr J till bussen och då såg det så här vackert ut över ängarna.
 
Måste väl försöka samla ihop mig och åka till stan. Har ett möte med banken inbokat om ett par timmar som herr J fixat. *suck* så jag verkligen inte är taggad till nåt sånt.
 
Måste nog glida förbi apoteket också och köpa nåt mot uppstötningar. Har en känsla av att det sitter nåt i halsen mest hela tiden och så har jag ett tryck ovanför mellangärdet liksom som pressar uppåt.
 
Kanske är för att jag upptäckte häromdagen när jag städade på ett ställe och ställde mig på en våg att jag väger nästan 10 kg mer än vad jag VILL väga. Bah
 

RSS 2.0