instacollage

Passade på att ta en promenad i trädgården och fotade efter regnet.
 
Spindelnätet i trädgårdslandet såg ut som pärlor på tråd. Jag skulle inte tacka nej till ett sånt halsband
 
 
 

fredag

Det blev gott fast jag lagade maten under natten... haha
Sov på soffan tills att allt var klart. Ville inte väcka herr J och dessutom riskerade jag ju att inte orka gå upp ifall jag låg i min egna sköna säng på övervåningen.
 
Har ätit pulled pork till frukost med tekaka till. 
 
 
Sen blir det jobb ikväll

hur smart...

på en skala är det att ställa sig o laga pulled pork missinassen? 
*ställer klockan på ringning om tre timmar* 
 
Gonatt

pissigt sur

blir jag
 
Loggade in på skolans portal där man kan anmäla frånvaro och där kontaktuppgifterna finns så skolan kan nå mig som vårdnadshavare och förälder enkom för att upptäcka att mitt telefonnummer ÅTERIGEN är felaktigt och att min mailadress också återigen är felaktigt. JAG har sparat rätt nummer och rätt adress men de verkar ha ändrat den under sommarlovet. 
Blir vansinnig. Speciellt som sonalyckan (heh, smått ironisk nu) haft ett antal försenade ankomster och vid ett tillfälle skulle skolan visst ha skickat sms redan. Ungen har gått en vecka i skolan. Grrrr men vad ska en snubbe i Värnamo med uppgifter om att min son inte skött i skolan till. 
Är det inte egentligen brott mot sekretessen?? Antar att skolan har nån form av sekretess också.Och inte vet jag vem jag ska bråka på heller.... 
 
men som sagt var. Jag är pissigt sur just nu. Och så snart sonen vaknar (han är sjuk idag) så ska han få veta att han lever för då vill jag veta varför det redan är anmärkningar om ditt och datt.
 
Sur är jag också för att jag har min enda lediga dag den här veckan på schemat och just den här dagen valde de att sätta in ett extrainsatt apt eftersom det vanliga inträffade när vissa i gruppen fortfarande hade semester. 
#detvardenledigadagenattgöravadmanvillpå
 
Nä idag är jag  nog ingen höjdare att umgås med. Tur att jag inte behöver jobba ute hos nån brukare iaf. DET vore ingen bra idé antisocial.se/idag som jag är/blev.
 
 
 

Fototriss - randigt

Jag städade mitt vitrinskåp häromdagen. Och de här små söta glasfigurerna fick komma ut och lufta sig lite. 
De fick stå på tork på en randig kökshandduk efter att de tagit en svängom i diskbaljan.
De flesta är arvegods efter min mormor 
Det var svårt att välja ut bara tre bilder på de söta små figurerna eftersom de är söta allihopa.
 
För att se fler trissar på ämnet randigt, klicka här
 
 
 
 
 
 
 
Bonusbild: En bild av delar av mitt vitrinskåps innehåll
 
 

mr Migrane

Ja jag fick besök av herr Migrän
 
Blah
 

Bildbomb Jajamen

 

jajamen

Jäklars så bra de var
 
Längst fram - såklart. Nåt annat finns inte. 
Roligt att Roland (aka Robert G) tog min hand när jag sträckt fram den men inte Saras fast hon stod precis bredvid mig. Haha 
 
Ett jäkla ös och hålligång. Fullt med folk var det och spelningen sköts upp tidsmässigt säkert en timme för att folk fortfarande köade för o komma in.
 
 

tagga utgång

ikväll blir det Rolandz på Skogsvallen
 
*dyker in i garderoben och letar efter nån trasa att ha på mig*
 
tjingeling pling
 
 
 

När ska jag lära mig

att det inte är nån höjdare att låta bli kaffet bara för att jag är ledig från jobbet.
 
H U V U D V Ä R K som på beställning.
 
Nåja, jag har åtgärdat orsaken iaf. Tog en kopp kaffe i min ensamhet här på eftermiddagen. Lyxade till det med nygräddade våfflor och så vispade jag lite grädde och toppade det hela med hjortronsylt.
Zmazkenz skulle man kunna säga. Eller så säger man bara smaskens som alla normala
Överlämnade min bokade tid hos naprapaten igår till bästaste Stajna för jag vaknade med feberkänsla i kroppen och fortsatte gå genom dagen med samma känsla i hela kroppen. Jobbade mina timmar ändå eftersom jag hade kortdag och med vissheten om att jag idag är ledig.
 
I onsdags däckade jag i soffan efter avklarat arbetspass och sen förflyttade jag mig bara till övervåningen och skalade av mig mina kläder och kröp ner under täcket och sen sov jag bort HELA kvällen. Vaknade halv nio på kvällen och konstaterade att det var den dagen. Tog en macka och ett glas juice och sen kröp jag tillbaka under täcket och sov tills klockan ringde igårmorse. Hade gärna fortsatt spendera tiden under täcket men är man "duktig" så är man och kravlar sig ur sängen. heh
 
Nu ska jag peppa mig inför morgondagens äventyr. Ska till Skogsvallen och se Rolandz. Ska leta upp låtarna på Spotify o poppa en stund. 
Kanske jag orkar ta tag i hemmet lite lite granna också.... eller så skiter jag högaktningsfullt i det och bara ÄR.
 

instacollage

 

instacollage

 

zombievarning

Ja idag är det lite zombievarning här hemma.
 
Jag spenderade nämligen 15 timmar på jobbet igår - jobbandes. Ja såklart hade jag raster. Hela två stycken under dagen.
 
Självförvållat eftersom jag tog åt mig att stanna o jobba kvällspasset också när inga vikarier fanns tillgängliga alls. 
 
Nåja, jag överlevde och idag är jag ledig. Fri att göra vad jag vill... tsssss 
Hade planer för dagen. För hela helgen faktiskt men nåja, nu är planen att jobba imorgon också eftersom det är samma lika på vikariefronten då. 
 
Huvudvärk till sällskap idag. Nåt som knasar i nacken också för det hugger till ibland och gör så infernaliskt ont i bakhuvudet. Ögonen är mindre än vanligt och jag tror inte jag kommer att få upp gluggarna mer än på trekvart.
 
Frukosten är uppäten. Till och med hunnit med en second breakfast eller kanske att det ska benämnas fika. Frulle fick bli välling i kopp. Jag jobbar på att faktiskt gilla det. Har inte varit nån vällingmänniska sen jag slutade äta det i flaska helt ärligt. Jag inbillar mig att det är gott för nånstans i minnesarkivet så finns smakminnet kvar från då. Men jag misstänker starkt att vällingen inte var lika osötad då som nu. 
 
Som 2:nd breakfast eller fikapaus blev det kaffe och en skiva Carlssons fyrkant med bregott på. Lite tropisk nektar fick bli pricken över i. 
 
Nu tänker jag vila en stund och hoppas att kaffet gör gott åt mitt huvud. Passar på att slumra med öppet fönster och insuper den friska luften. 
 
Kan man få sendrag i nacken??? Fasen vad det hugger sta ibland.
 
 

grasshopper

 
Kolla vilken läcker gröning. 
Om man går genom livet med skygglappar på så ser man inte många "kodakmoments". På sistone har jag sett en hel massa såna bilder irl. Tyvärr har jag setat i bilen och inte kunnat föreviga dem. I morse såg jag ett sånt. Det var öronen från ett rådjur som stack upp ur havreåkern. Han/hon låg o vilade sig en stund. 
Sen såg jag även en ormvråk som seglade ovanför en åker och vips dök den lodrätt ner o fångade nåt byte. Vackra bilder som enbart finns i min minnesbank. Men jag samlar på dem ändå må ni tro

somewhere over the rainbow skies are blue

blåser såpbubblor
ser hur de svävar iväg 
i en evighets sekund är allt och inget
 
universum i en perfekt sfär av regnbågens färger
för en kort stund har jag fyllt luften av hundratals små universum
där i varje bubbla kanske tiden står stilla och rusar i ljusets hastighet, allt samtidigt
 
universum skapades ur Big Bang och kanske är vi blott en bubbla som svävar för en liten tid och sen poff försvinner ut i intet
 
tanken svindlar och själen äter från regnbågens alla färger
 
stanna en stund i nuet och bara njut 
vi har blott här och nu
imorgon vet vi inget om, nästa sekund är fortfarande okänd
 
syrsorna spelar, vinden smeker och solen kysser dig godnatt innan den sjunker ner bakom horisonten
 
 
 

Jahaja, det var den...

sovmorgonen.
 
Herr J ringde för en timme sen och hade kört soppatorsk.
 
Jag bråkade på honom för att han inte tankat på väg hem från jobbet igår. Men han hade visst lyckats åka ifrån både mobilen och plånboken igårmorse.
 
Jag som hade sett fram emot min lediga dag med lång sovmorgon. 
 
Magen bråkar med mig idag. Igår lagade jag till rödspätta som vi alla åt med god aptit. Men jag fick ont i magen sen. Och det hänger i fortfarande. Ingen annan har klagat så jag vet inte om det är från fisken eller om det är nåt annat. 
 
Jag har jobbat helgen och ibland är det mindre roligt.
Sa igår till hon som planerar att jag tror jag blivit lite allergisk mot omständighet. Då hade jag just tillbringat ett par timmar med att städa och stryka och tvångsfikat dessutom. 7 sorters kakor kvarten före lunchrasten. Tjoho vad min aptit var glad i mat sen.
 
Men iaf, man har inte roligare än man gör sig brukar jag säga. Och man får leka på jobbet...
visst får man väl? ;)
 
Två dagar på raken serverade jag roliga gubbar till en av brukarna. Men poängen går lite förlorad när man måste förtydliga och peka ut öga öga näsa mun för brukaren.
 
Näe jag tror jag vilar lite frukost nu. Så får vi se om olustkänslan i magtrakten gått över när jag vaknar. 
 
 
 
 
 

hemma på timmar

Tjoho (not) för delade turer
 
 

hajaru det eller

Började packa matsäck och tog fram hundens lilla packväska men sen lika fort som jag fått inspirationen så ramla den av mig.... jag kände bara att jag ville inte. 
 
Sååå nu ligger jag här och slösurfar. Kollar videos på katter utklädda till hajar o ptja, mest bara suckar. 
 
 
 tror faktiskt att jag slumrar en stund... tjingeling pling

ledig fredag

och det regnar på tvären...
 
Jag känner mig extremt otaggad till att göra nånting alls idag faktiskt. Men om jag nu mot förmodan skulle lyckas ramla över lite energi och lust så borde jag bädda rent i sängarna. Och det där köket är ju a never ending story. Jag plockade ur diskmaskinen igår innan jag åkte till jobbet. När jag kom hem igårkväll så var alla (jag säger ALLA) dessertskålar nerskitade och stod i diskhon. Tror de har ätit glass i omgångar och tagit en ny skål för varje gång. *suck*
 
Min mage verkar lite irriterad för i flera dagar nu har den haft världens oljud för sig så fort jag ätit nåt. Jag mår inte illa och jag har inga problem på toaletten men bara att den kvider och mullrar och har sig.
 
Vet inte om jag är på G att bli sjuk också... känner mig lite tjock i halsen och igår på jobbet när jag reste mig från soffan i fikarummet och skulle gå till kylskåpet och ta mig en macka så började hela världen snurra och det kändes ett tag som om jag skulle svimma för till och med armarna domnade innan jag insåg vartåt det var på väg och satte mig ner på första bästa stol. Hade väl varit snyggt om jag skrämt livet ur min arbetskamrat genom att tjonga i golvet.
 
Försöker peppa mig att dra på mig lämpliga kläder och ta en powerwalk. Har äntligen letat fram gångstavarna igen. 
 
Hepp hepp, pepp pepp. Packa matsäck och ta hunden med och så går vi till sjön och myser eller nåt. Låter det som en bra idé? 
 
Jag behöver ladda batterier iaf så nåt måste jag hitta på som är lite mer out of the ordinary för sova bort hela dan blir så dumt i efterhand även om det är skönt medans man sover
 
Och så inser jag att det här blev ett riktigt gnäll-inlägg

go with the flow (mwahaha vilket flow)

Trött, huvudvärken from hell, totalt oinspirerad till att jobba
 
Men det blir nog bra ändå.... om jag bara kan samla ihop mig och sparka igång mig
 
 
 

man undrar ju

hur jag kommer må i slutet av denna vecka med två avklarade dagar och jag är så trött redan...
 
Lagar mat o det blir chiligryta med bönor OCH ris
Och eftersom jag köpte kött på rea så har jag även stekt skinkinnanlårsskivor som ska få puttra i löksky en stund till.

syltat o saftat

Kvällen har ägnats åt saft och syltkokning av hallonen jag plockade. Saften blev dock uppblandad med mer än bara hallon. Rabarber, röda vinbär och några gamla jordgubbar som låg o skramlade i frysen fick också koka med. 
 
Saften blev så god att jag skulle kunna bälga i mig allt på en gång nästan. Får plocka mer o koka en omgång till tror jag. 
 

batteriladdning

 
är vad helgen bestått av.

I fredags bjöd vi svärföräldrarna på mat. Färskpotatis och hemgjorda grillade burgare. Dopp i kopp, eller "pikkasås" (osäker på stavning) som svärfars släkt kallar det, blev det ocksä.

Igår laddade jag batterier i solen ihop med en bok och idag har jag laddat batterierna genom att gå ut i skogen och plocka skogshallon. Men solen tog på krafterna så efter det har jag sovit middag i soffan.

 

I'm in love

Jag tror jag är kär
 
I min nya telefon. Iaf i kameran som är med
 
 

Bildcollage

Bilder från mitt lilla äventyr när jag var hundvakt under ett dygn.
 
Lite trist att jag jobbade som jag gjorde bara. Kvällspass första dan så vår långpromenad fick förläggas efter 22 när jag slutat och sen långdag dagen därpå så att långpromenaden inte kunde bli nån lång promenad alls. Halvlång prommis blev det iaf efter att jag hade slutat men då var matte redan på väg hemåt.
 
Doggarna skötte sig med bravur och jag vet inte, kanske fick jag det betyget tillbaka av doggarna. På plussidan låg iaf att jag hade frollar med mig och om man fjäskade lite så kunde man få en fjärdedels frolle bara sådär. Eller ja, en fjäskade och en tyckte att det kvittade lika liksom. 
 
Jag bara älskar den här bilden jag tog av torkade smultron på strå som hängde i fönstret.
Faktiskt så har jag den som bakgrundsbild på min nya flådiga telefon (som jag inte lärt mig hälften av hur den funkar än).

RSS 2.0