uppdatering

Sorry för dålig uppdatering.... jag har liksom inte haft lusten till o blogga tror jag.

Jag har varit sååååå trött (och är fortfarande) men har jobbat 4 långa o tidiga dagar. Försov mig ena dagen... jättelyckat det var då. Hela dan blev liksom lite fel sen.

I förrgår (sista arbetsdagen för iår) så slutade jag tidigt. Redan 13.30 var mitt pass slut. Så jag beslöt mig för o göra en liten roadtrip iaf o for till Norberg o letade reda på Klockargårdens butik.

Tack vare min "smartfån" kunde jag läsa mig till på deras hemsida att den skulle ligga mitt i byn.
Ja men visst.... det var bara det att följde man skyltningen "centrum" så missade man den affären med ett kvarter... håhåjaja

Tror jag snurrade runt en extra mil på det där... hahahaha till sist tog jag iaf mitt förnuft till fånga o anlitade gps'en. Då gick det på ett kick jue... stod runt hörnet på en bostadsparkering hahahaha

Där inne var rena himmelriket för en prylnörd som jag. O det doftade så underbart av alla dofter.... jag köpte både nåt ljus o tvålar och såna här vaxkakor som man smälter över värmeljus. O det fanns ju pryttlar o doningar. Skyltar o stenar o prydnadssaker o påsar o tja, allt möjligt bara.

Sen tog jag en sväng till Elsa Anderssons konditori när jag ändå var där. Det är liksom bara ett måste har jag fått höra... men jag är ju inte så ofta i de krokarna så det var premiär för mig.... men jag har smakat deras delikatesser förr... när jag började jobba i hemtjänsten så var min ena arbetskamrat från Norberg o hon köpte ibland med sig kaffebröd till en brukare vi hade då. O som vi skulle fika ihop med på eftermiddagarna. Ja såna lyxiga besök var det på den tiden.... varje eftermiddag var det social samvaro o man kunde lyxa till det med gott fikabröd.

Igår var jag till Byggmax o shoppade loss på lite smått o gott som fattas till köket. Typ 1 OSB-skiva, två gipsskivor.... o så...

Sen var jag till Kvantum också.... o shoppade lite gott till kvällen... o apropå det.... lär väl börja förbereda kanske???

Tjing tjing

utan snus i 14 dagar försmäktar vi på denna ö

I måndags försvann vårt telenät. Det var snön som var boven. Tung o blöt tyngde den ner linan så den snäppte o gick av.
-
Jag höll på här hemma o konstaterade bara framåt middan att telefonen var död.... var aldrig ut på nåt internet så jag visste inte säkert om det bara var telefonen som gått sönder eller om det faktiskt var dags o felanmäla.
-
Så det blev inte felanmält förrän på tisdagen... o de säger ju alltid att de har 5 arbetsdagar på sig att hitta o laga felet. O av nån jäkligt konstig anledning så väntar de alltid till dag 5 innan de åker ut.
-
Jag borde ha sagt att jag har trygghetslarm (vilket jag INTE har, men då hade de kanske fått lite eld i baken).
-
Så igår på julafton fick J nog o tog en polare till hjälp o lagade tråden temporärt... vi har internet men ingen telefon nu.... polaren sa att det brukar kunna slå ifrån nån överslagssäkring i nån basstation när det går sönder... så de lär väl ut o flippa på en flippknapp. Ja o hänga upp linan som J o polaren bara lagade o skarvade på en bit så den ligger lite snyggt på marken. Hahahaha
-
Jag har hunnit fixa lite i köket... spacklat o slipat o målat o faktiskt även tapetserat en vägg. Jag o E.
-
Snyggt blev det men fy tusan för mönsterpassning.... nu var det stormönstrat o inte ett dugg förlåtande för misstag.... blev ett ställe som blev lite knas men där står kylskåpet o döljer så det gjorde inte så mkt.
När jag nästan var klar så utbrast jag euforiskt "randigt möter rutigt o så prickarna som busar till det" i bästa Ernst-anda.
Jag insåg att det skulle vara precis så som han skulle ha sagt om han stått med där i mitt kök.
-
Jag bara äääälskar min tapet. Lite kaffelatte sådär...
-
Jag har dessutom hunnit med o vara serveringsmamma på julavslutningen för lille J. Det var ju visst tradition sen Adam gick i kolt att sexorna bjuder på fika då. När det väl var dags o masa sig upp o dit till 8.00 på morgonen (en ledig dag) så muttrade jag lite o frågade mig själv hur jag tänkte när jag anmälde mig frivilligt. Men det var så långt bort då... men ack så fort tiden kom ikapp
-
En shoppingvända i V-ås. Bara jag o bilen... tog lång tid... alldeles för lång tid... men när jag väl tuffade på hemåt så kände jag att jag trivs o köra på i min ensamhet sådär.... jag o radion i en varm bil. Ja-a
-
Julafton utan o jobba först... när hände DET sist??? Knappt så jag minns känslan....  men iår hände det. Lovely!!!
Tomten kom med paket till mig också faktiskt... o det var ett bra paket... Herr J hade köpt en telefon. En samsung galaxy (inte värsta modellen) o nu ska jag bara bli kompatibel med den också.... jag har redan lärt mig o facebooka ifrån den... hahaha men saknar vissa funktioner som man kan göra från datorn. Men men.... jag kan iaf fota o slänga in bilder. Jag som liksom verkligen älskar o dokumentera mitt liv i bilder...  köksbilden är tagen med mobilen.
Tyvärr har jag inte knäckt gåtan på hur jag ska kunna blogga ifrån den.... det kanske kommer.
-
Men nu vet ni iaf att jag lever o mår bra. I morgon börjar allvaret igen. Åter till jobbet.... ska kolla ifall Stina lämnat några skumtomtar åt mig. Eller om hon ätit upp alla (trots att hon inte ens gillar dem)

S som i

Snickra
Spackla
Slipa
Jag vet o roa mig

fnyyyyys

Lilleman tyckte att det var läskigt värre när jag hade köpt två tubtrugs i glada färger (blå o rosa) som jag tog med till stallet...

Snorpan har blivit stor

Min älskade lilla snorpa fyller hela 15 år idag... jeeeezus vart har åren tagit vägen?
-
Hon är inte så liten längre... men fortfarande lika viljestark som när hon var liten. Hon har alltid vetat vad hon velat. När hon var liten o låg i liggvagnen så var hon så nyfiken att hon envist låg o höll upp huvudet för o se nåt utanför. Det var bara o palla upp med en kudde bakom så hon kunde se annat än himmel. Kan säga att jag ganska snabbt bytte till sittdelen o en åkpåse istället.
-
Hon såg ut som en omvänd munk när hon blev rörligare. Hon nötte inte bara av håret där bak i nacken som de andra bebisarna... hon nötte från öra till öra. Allt för att hon ville vara med o se ALLT.
En riktig bärfis var hon också... man skulle bära. Inte ligga still på golvet heller.... nej det var för trist.
-
Nu är hon huvet längre än sin mor (nästan) o jag behöver inte längre bära henne... hon springer om mig med lätthet i alla race vi har mellan oss.
-
Hon var riktigt tidig o gå också... hade väl inte ro att bara krypa fram. Tror hon nästan skippade det steget o gick ganska snabbt upp på två ben.
-
Grattis du min förstfödda som vi inte alls hade planerat (därav den ack så illa valda tiden på året, veckan före jul liksom, doh) men som ändå varit så väldigt älskad o välkommen.

prisoner in paradise

Kikade runt lite på Mattsjonsgårdens hemsida... ville se vad de hade o erbjuda i julmatsväg. Men jag saknar vissa saker som de påstår att man kan hitta o läsa om nån helt annanstans på hemsidan.
Hmmmm
-
Bland annat står det att man ska klicka på tomten för o se deras erbjudanden...
jag får bara upp en egen bild på tomten när jag gör så. =(
-
Och man ska kunna läsa på hemsidan om vad deras frukt och chokladkorgar innehåller.... men jag hittar det inte nånstans.... buhu
-
Visst, jag kan ringa. Men nu är det ju så, en gång för alla, att jag gillar o kika mig fram på en hemsida när de nu HAR en hemsida. Som de dessutom påstår ska innehålla just sådan information.
-
Varför göra det svårt när man kan göra det lätt liksom... haha
-
Från det ena till det tredje. Elvis har fått hålla sig inne sen han kom hem. Förutom lite promenader i sele. Jag kan tänka mig att han går runt och känner sig som en fånge i paradiset.
-
Han har fått följa med ut på nattningsrundan av hästarna o sen stå uppbunden i stallet medan vi plockar. O på vägen tillbaka in så brukar han passa på o kissa på lämpligt ställe. Han är för rolig den katten. Man skulle alldeles säkert kunna rasta honom som en hund med kiss o bajspromenader.

föreläsning o julklappsbyte

Oj oj oj, så trött jag var i morse... ville INTE kliva ur sängen alls... men masade mig ur o tog mig till jobbet o var bara liiite försenad.
Fick frågan "ska du va här?" o jag ba' JAAA
-
Det visade sig att jag skulle ju på en föreläsning med Ola Polmé i stan. Nåt som jag själv hade anmält mig till men inte fått nån bekräftelse på när var o hur liksom.
-
Men jorå, så var det... så jag hade kunnat få en hel timmas sovmorgon.... doh.
-
Satt i biosalongen bredvid två kollegor o jag hade nog kunnat somna om jag inte kämpat mot tröttheten rejält.
-
Men han var rätt intressant... kul, skrämmande o lite läskigt att höra honom berätta från när han började inom vården på 80-talet o långvården.
Han ville ju komma fram till att vården vi har idag är den bästa so far. Aldrig varit bättre förr... men att det alltid går att göra bättre. Det var 3 ggr så många som arbetade inom vården öht då. Men bara 1/3 så många som behövde hjälp.
-
Han berättade om avföringsdagar o duschrutiner där de satt på löpande band o väntade på sin tur... hierarkin vid ronden o så.
-
Men efter rasten var det mindre intressant... då prata han mest om hur man kan planera dagarna inom SÄBO. O htj o säbo går ju inte o jämföra riktigt....
-
Efter lunchen hade jag ett jobb inplanerat före APT. O idag hade vi bara jultema. Vi hade knytis så vi hade bokat olika saker att ta med oss.
-
O så det där julklappsbytet. I mitt paket låg det två äggkoppar från världsnaturfonden. O de hamnade hos J som har höns... massa höns... hahahaha
-
I mitt paket fick jag en fin glaskula med en ängel i från guldfynd och en liten tavla där det står att dammtussar är änglatofflor... passade mig perfekt.
Alla var nöjda med sina paket de fått. Lotten delade ut rätt bra ändå. =)
Mätt o belåten åkte jag sen hem... rätt nöjd ändå med dagen....

"ett litet rött paket med vita snören"...

Paket inslaget till julklappsbytet i morgon.
-
Tyvärr har jag ju inte kunnat leta efter den bästa julklappen o byta dårå... men det blir nog bra ändå. Hoppas jag.
-
E sa att olika säsonger ger olika saker att nörda för mig... o tydligen anser hon att jag bland annat nördar paketinslagning till jul.
-
Haha, ja kanske det.
-
Jag tycker om att slå in vackra paket.
-
Ett vackert inslaget paket ger ju mer glädje än ett hafsrafs. Iaf anser jag det. För vill man inte ens ödsla ett par extra sekunder på att göra det bara lite finare, vad var då poängen från början?
Då kunde man ju likagärna lägga det i en färgad plastpåse från ICA liksom??
-
Lille J propsade på att köpa hem guldfärgat omslagspapper o det var jag väl lite glad för nu då.... guldigt papper med röda smala snören.... jättefint om jag får säga det själv.

B som i...

Ja det blidde ju ingen snöstorm men ändå inte roadtripsväder eftersom det regnade underkylt regn som gjorde vägarna såphala.

Så ungarna blev ju hemma, o jag var ju hemma... med huvudvärk.

Herr J frågade mig nu ikväll om jag hade druckit nåt kaffe idag, o nej det har jag ju inte. O då frågade han om jag brukade dricka kaffe på jobbet varje dag, o jo det gör jag ju.

Således kan vi dra slutsatsen att jag gått o blivit koffeinist.

O jag som alltid säger att jag dricker kaffe på jobbet men aldrig hemma för jag dricker inte för att det är gott o nåt jag längtar efter, utan nåt jag gör för att det är socialt. O därmed kanske gått o trott att jag inte skulle bli beroende... haha, sicken dumsnut jag är(?)

På kvällningen resonerade jag som så att vägarna var sandade iaf o åkte till Avesta... men hann inte in på Franzéns o inte heller till Elgiganten där jag hade behövt shoppa loss på en ny telefon då våran fått lite hybris o vägrar koppla mellan basstation o lur ibland. Man hör att nån ringer men signalerna går inte fram till luren o när de väl går fram så får man många gånger bara piip-piip o allt kopplar ner när man svarar.

Men Åhlens har öppet en halvtimma längre så där gick vi in... lille J o jag. O letade födelsedagspresent till lilla snorpan som inte är nån liten snorpa längre... tänk att hon fyller 15 den lilla skitungen =D

Herr J o hon hade beställt lite grejer över internet förut som hon önskade sig o idag kom en affisch med posten. Hon hoppade jämfota av lycka att hon fick den idag redan. Den sitter uppnålad på väggen. Det är på BigBang (ett koreanskt pojkband).

O sen åkte vi förbi ÖoB o köpte lite smått o gott... o sist men inte minst - Ica kvantum.

Fick avstämning idag på självscanningen o jag var lite orolig att jag hade glömt o scanna nåt igen... men den här gången hade jag skött mig ordentligt. Yaaayyyyyy \o/

Stod o kikade i hälsokosthyllan på Ica btw. Tänkte på nån sån här uppiggande brustablett typ Berocca... o högg ett rör som såg ut som Berocca men det var inte det utan Friggs B-forte.
Letade rätt på ett Berocca-rör också och så jämförde jag värde för värde vad de innehöll o mängden... o gissa... de är exakt identiska i sitt innehåll förutom att B-forte även innehåller Kalcium o det gör inte Berocca.

Det tyckte jag var lite lustigt faktiskt ^^ speciellt som priset var rätt olika. Forte var tjugan billigare och innehöll 5 fler brustabletter i röret.

Gissa vilket rör som fick åka med hem.

D-vitamin-kuren som jag påbörjade har jag väl lyckats glömma o ta den sista veckan nu typ men innan dess tyckte jag nog ändå att jag kände mig piggare... sockerpillseffekt eller faktiskt nytta på riktigt kan jag ju inte svara för men jag frågade mig själv varför jag plötsligt kände att det gick nedåt med mitt humör o ork när jag insåg att jag glömt o ta dem ett tag. Det räcker som bevis för mig.

Har sammanställt de två innehållsförteckningarna i en gemensam lista... paint är bra till mkt. Man kan klippa o klistra. Hoppas nuffrorna syns bara :)tidsfördriv


klicka i bilden o mata guldfiskarna

hellre på isen o ha det glatt...

... än gå i lera o sörja.
-
Men idag är det nog lite för extremt halt. E o J får vara hemma från skolan idag. Ingela på skolbussen ringde o sa att hon inte visste om o när hon kunde komma upp till oss o hämta J.
-
Och E som hade "missat" sin buss åkte med herr J men de fick vända på Broddboskogen för där stod först en lastbil o sen stora bussen o det var totalstopp så de hade vänt. Han tänkte åka Saladammsvägen men när jag berätta att den också var hal (Ingela hade sagt det) så skjutsa han hem E istället.
-
Så, min roadtrip ställs också in... buhu, men bättre att man håller sig hemma o säker än åker iväg o råkar ut för nåt tråkigt.
-
De ska nog få göra nåt så de slipper ha så tråkigt iaf... städa låter väl som en bra idé? Hehe
-
Kom iaf på att nu kan vi ta julkortsbilder idag. Ute i dagsljus. Jag har haft lite ågren för när var o hur vi skulle kunna fixa till det där
Lite bilder från förra årets fotografering.

roadtrip

Planen för i morgon lyder... åka mot By o leta på min lilla mormor och jag. Sen åka vidare mot Krylbo o sist kanske jag orkar åka till Norberg också.... men med min tur så är det väl snöstorm i morgon....

Hade varit kul med sällskap dock. Men men... är det nån som apselut vill med så hojta vettja... kanske det går o lösa?

-_-

Trött igår
o
trött idag
o
trött i morgon (alla dar?)

Fatta att jag inte ville gå ur sängen i morse när klockan ringde... masade mig slutligen upp till stående när det var 5 min kvar tills jag borde sitta i bilen o rulla från gården.

I morgon är jag ledig. EN HEL jvla DAAAAAAAAAG.
Det borde firas... med vad? Åka o handla till julklappsbyte o knytis på jobbet tro?

O vad shoppar man lämpligen då??? O vart???

Vill åka en sväng till Norberg o Klockargården, och till Krylbo o Franzéns och jag vill åka en sväng till Horndal o Min lilla mormor o jag OCH jag vill åka till Västerås o springa i mest varenda liten trevlig butik och i de större också förstås... ajkiiia till exempel.
Men hur ska jag hinna med allt det då???

mentalt kräks del 2

Äntligen är den här dagen slut...

Känns som en jäkligt lång dag

Började 7

Var enda ordinarie på jobbet. 1 pers var extrainsatt 3 timmar på morgonen. Tack o lov för det ändå säger jag... jag orkar inte riktigt med 20 frågor sådär dags... tur att den extra vikarien hade lite koll på läget iaf.

Men som sagt var. Jag var den ende med insulindelegering... alltså var jag tvungen o åka dit. Fick ställa mig o koka rågmjölsgröt. Det var nytt...

Sen ringde herr J o undrade var nycklarna var... oj hoppsan... de hade visst jag med mig. Nåväl, vi löste problemet.

Ringde en tantalona som har telefonservice... hon mådde inte bra... nähä... vill du att jag kommer? Ja det ville hon såklart. Hon hade ont över bröstet sa hon.... efter lite prata o hålla hand o sånt så kom vi fram till att det nog var oro. Lite kaffe o kaka o ett piller mot oron. Hon bad om det själv, men de var ju så svåra o trycka ur förpackningen.

Vidare till nästa som låg kvar i sängen o väntade... o klockan den tickade ju... alldeles på tok för fort. Halt o jäkligt var det så jag kunde inte snabba mig med tung gasfot heller.

O sen var jag tvungen o in på lokalen o hämta nyckel till sista morgonjobbet där det också låg en i sängen o väntade på mig.

Vissa dagar kännner man att det hade varit bättre om jag inte gått dit.

Vissa dagar orkar jag inte höra instruktioner som jag hört hundrafyrtioelva gånger förr... det tar liksom stopp o jag orkade inte vara glad o trevlig o nicka dumfånigt åt alla idiotier. Det hjälper inte att jag vet att det är en hjärnskada o personen rår inte för det.

Tillbaks till jobbet sen o blir avlöst av vikarien som jobbat 3 timmar o hunnit med 2 timmar rast också.

Hem o fixa med käk åt herr J som plockar ur verkstan... den måste vara tom på måndag för det är ny ägare sen i torsdags. Pga lite kommunikationsprobs mellan J o köparen så försvann en vecka där J inte plockade nåt alls då han trodde att köparen tänkte backa ur.

Vila lite snabbt o sen tillbaka till ett nytt pass på jobbet.

O det gick ju galant om man bortser från att vägarna fortfarande var lite halkiga. Jag o min arbetskamrat (den med den extrainsatta delade turen) jobbade på rätt bra tror jag.

Men när jag kikade in i nyckelskåpet på jobbet så fann jag en nyckel som inte hörde till oss.... den var numrerad med ett tal som var 9 högre än det sista numret vi har på våra nyckelbrickor + att den var i en annan färg. WTF tänkte jag o drog mig till minnes i morse när 20-frågor-vikarien fick telefon från stället h*n varit på igår. De saknade en nyckel o vikarien sa att alla nycklar var tillbakalämnade som de skulle.... nån nyckel hade h*n visst tappat i jobbarbilen o kanske inte hittat den/alla.... (eeehhhh öööööhhhh *klia huvet*).

Ja solklart var ju att nyckeln satt i vårat nyckelskåp iaf. O det hade den inte gjort på morgonen

Provade ringa vikarien men inget svar... nähäää.... hoppas att det andra stället löst nyckelfrågan ändårå... kan ju inte börja ringa till alla ställen o fråga om de saknar en nyckel. Eller? O det var ju några timmar sen efterlysningen...

O så kom vi till stället där jag fått spader, spunk, ryckningar i ögat o diverse andra sorters spel på morgonen... nu för nattproceduren. Vi kom en halvtimme senare än vanligt bara för att brukaren skulle få se lite mer av Nobelfestligheterna.

Jag orkar inte höra hur tröjan inte får dras över huvudet för håret rufsas till o det är nylagt serru... ja i torsdags hos frissan o du fönade det möjligen för lockat är det inte och du har sovit på det i två nätter o har en parabolantenn med sändningar i världsklass i nacken men visst akta håret mind you. T-shirten måste ju ändå dras över huvudet sen efteråt.
O klockan sitter den åt rätt håll? Ja om inte du har vänt på den så sitter den rätt sen i morse när jag kollade sist.

Nej jag ska vara snäll... jag har ingen aning om hur jag kommer o bli när jag blir gammal och/eller sjuk.

Men helt ärligt... jag tror att jag måste göra nåt annat väldigt snart. Frågan är bara vad? och vart?

Känns som om nattjobbet är långt borta... har inte hört nåt från dem... det var ju väldigt kort tid mellan ansökningsdag o tillträdesdag... får mig o tro att de möjligen hade en perfekt kandidat redan men eftersom alla anställda ska ha rätt o söka så la de ut tjänsten internt.

Nu snart sängen för det är ett nytt pass i morgon. Gissa vilken tid jag börjar... johooorååå jag börja 7. Yippie så jag ääälskar tidiga mornar på jobbet

mentalt kräkinlägg

Uääääääk vilken morgon....

måste bara få spy lite mentalt... sen blir det bättre...

Nej då *peppar peppar* ingen magsjuka på jobbet.... bara jag som är lite tlött på't.

Fick en fråga av en brukares fru om jag fått namnsdagskaffe än... jag svarade att nej jag har bara fått jobba halvt ihjäl mig. O log ett snett leende.

Fick lov o hastplanera om lite... folk som inte har tillgång till bil o måste använda jobbets o missar med vilka som har insulindelegering gjorde att jag fick lite mer o göra än vad som var tänkt.... blöh

inte. riktigt. klar. än. heller...

rumpträning

Vill ni veta så ska jag berätta att man kan träna sina rumpmuskler (o benmuskler också för den delen) genom o dra hö på presenning ut i hagen... gör det ett par tre (fem) vändor med fullt lass o jag lovar att det känns när man sen går in o sätter sig ner.

Aj Oj Satan i gatan vad det känns att jag har gjort nåt.

Ja det blev ju ett par tre (fyra) vändor med hö till kassering också... så nio vändor med press o hö i blötsnö.... heja heja...

Nu ska jag duscha o äta nåt o sen blir det jobbet.... 14-22 ikväll... kanske att vi tar en rast med pizza nånstans mitt i. Vi får se vad tiden bjuder på o vad brukarna bjuder på... o vädret... inte att förglömma vädret o väglaget. Yezzz I like köra bil i busväder... haha joråmensåatteeeehh bättre se utmaningar än motgångar eller hur var det?

Bästaste Stajna o hennes pojke med guldbralla är i tidningen igen... <3 ni rockar fett

Lycka till i helgen, visa dem hur en slipsten ska dras... o en tango i fyrtass ska dansas

*10/30 för den som undrar

Kom på en sak till...

Idag när jag skulle till stan så tändes oljelampan på bilen (ja det var J's bil eftersom han hade tagit min på morgonen) o jag ringde J o frågade hur jag skulle göra... den tändes o släcktes lika snabbt men en pingande ljud samtidigt gjorde mig varse att det var nåt som var fel helt klart.

Han sa att jag skulle fortsätta åka eftersom jag nästan var framme i stan o åka direkt till OKQ8 o inhandla motorolja o hälla i.

Jag frågade vilken sorts då det ju finns mineral, delsyntet o helsyntet. Mineral fick jag till svar... okedokee

In på macken checkade oljeutbudet... den första o billigaste flaskan var inte för bilar med katalysator så den ställde jag tillbaka o så tog jag den näst billigaste istället. Duktig flicka som faktiskt kollade upp vilken som var bäst att hälla i på vintern* också... =)

Gick till kassan för o betala o karln i kassan frågade mig om vilken bil jag hade o hade jag valt rätt olja.

Jag bara tittade på honom o blev så paff så jag inte fann mig. Sen när blir man ifrågasatt ifall man köper rätt produkt?
Jag kunde bara svara att det trodde jag nog att det var o så log jag lite ansträngt.

Jag gillar verkligen inte när man känner sig klappad på huvudet som om man var en idiot. (kan det ha varit för att jag såg extra flickig ut med min vita jacka o håret i slarvfläta på sidan?)

Hade jag bara haft orden i munnen hade jag sagt att bilen var en gammal skruttig golf med fel på oljetrycksgivaren (standardfel på dem tydligen, inte den första som pissat olja sådär) så det behövs inget dyrare än så.

Grejen är att J redan bytt den där givaren på den där bilen en gång.... o nu är den paj IGEN. *suck*

blogganka?

E brukar tracka mig om att jag ibland läser bakåt i min egna blogg... vem läser sin egen blogg liksom, säger hon.

Jag gör det... o ibland inser jag att jag skrivit lite konstigt... det behövs bara ett par dagars mognad av texten... en printscreen av textsnutten jag menar med rättelsen.

blogganka?

E brukar tracka mig om att jag ibland läser bakåt i min egna blogg... vem läser sin egen blogg liksom, säger hon.

Jag gör det... o ibland inser jag att jag skrivit lite konstigt... det behövs bara ett par dagars mognad av texten... en printscreen av textsnutten jag menar med rättelsen.

I-landsproblem

Har i flera dar nu tänkt o skriva lite om den där kvällen när vi skulle ta in hästarna o det hade regnat större delen av dan för att sen på kvällen frysa på - REJÄLT.

Vi brukar ta av grimmorna o lägga dem utanför hagen. För att slippa upptäcka att grimman har förpassats från hästens huvud till nånstans i hagen.

Nåväl, tänk er plaskblöta grimmor som ligger på marken när det fryser på. Grimmor med tillhörande grimskaft.

Kan säga så mkt som att det var länge sen jag o E skrattat så kopiöst mkt när vi hämtat in pållar... för grimmorna var totalt omöjliga att trä över huvudena på hästarna... för o inte tala om grimskaften. Omöjliga att böja.

Där o då insåg jag E X A K T  hur mkt jag behöver en vattentät låda att lägga sakerna i under dagen.

Dagens I-landsproblem eftersom jag endera
1. skaffar mig en låda o lägga grejerna i
2. går tillbaka till stallet med grimmorna efter utsläpp
så slipper jag såna överraskningar... men å andra sidan.... varför ska man göra livet lätt för sig?


Bilden illustrerar väldigt väl vad jag menar med "borttappade" grimmor

Ingen kan...

... som jag.

Nä just det. Ingen annan kan gå in i en dörr som jag kan...

Jädrar i min lilla låda vad ont det gjorde. Tror jag såg en o annan stjärna glimra förbi faktiskt. O bet mig i tungan gjorde jag också.

Vad hände dårå???

JO, jag hade öppnat toadörren o sen vänt mig om med ryggen mot dörren o stod o gosade med katten i famnen... sen skulle jag gå in o vänder mig om samtidigt som jag tar ett steg framåt. RAKT IN I DÖRREN som hade sakta åkt tillbaka. Den hänger lite snett tror jag för den är av en sån här självstängande variant... ja alltså den SKA inte vara så men är så... Så lagom till att jag bestämde mig för o faktiskt gå in så hade dörren lite lagom lurigt smygigt sig till att stå så jag körde in pannan rakt i hörnet på dörrjäveln.

Nu har jag en jetestor öm bula precis i pannan. Vid min snedbena såklart.... doh. E tyckte att jag skulle ändra sida på benan... men si det går inte... jag är väldigt konservativ när det gäller o kamma hår sidledes.

Och om jag är snygg nu när bulan bara är bulig.... ja hur snygg lär jag inte ska bli när den ändrar färg sen??? Tror väl inte att min variant på blöt handduk med en frusen påse kålsoppa i lär ska hjälpa så bra mot blåmärken
hej mitt vinterland

Ledig idag.... blir stadsbesök om en stund... men först luncha pållar o sen en dusch.

Besök på bokhandeln står på agendan o sen banken... sen vet jag inget mer planerat. Det får bli som dagen kommer....

Elvis längtar ut i det fina vintervädret men när man håller sig borta i 2 veckor utan att matte vet vart så får man finna sig i att hålla sig inomhus ett tag.


titta det fnöhar

Trött men uppe...

Kollade just min status o jag tror 90% av alla statusuppdateringar idag innehöll snö på ett eller annat vis

Bläääää säger jag

Vill inte ha ner det där stora vita än.... det kan få vänta ett par veckor till typ.... lagom till jul med snö kan jag säga.

Kvällsjobb ikväll... börjar 12 o slutar 22 som alltid..... ibland undrar jag om man lika gärna kunde adressändra till jobbet direkt o sova kvar på soffan. Bara ta med sig täcke o kudde jue...

Lär gå ut o hämta in mer ved... den som var inne är snart uppbrunnen o det var bara 17 grader inne när jag började elda så lite mer ved på brasan lär väl till om jag ska stå ut utanför täcket i sängen.

O han har nog gått upp ett kilo skulle jag tro

Älskade kattskrutten är hemma igen. Efter att ha varit osynlig i 2 veckor+2 dagar stod han plötsligt på trappen o ville in när jag hade varit o hämtat E vid bussen.
Han har inte magrat av... snarare tvärtom, så frågan är var han smörjt kråset?


sopsortering the doggystyle

Just lovin' it när hunden får för sig att soporna ska sorteras.... gaaaahhh

hela gräsmattan är full med sopor. Blöh

Vill ha, vill ha, vill ha

Åhhh typ såna här lådor som jag skulle kunna tänka mig o ha där uppe i trappen.

Här är det tre lådor i tre olika storlek som är staplade på varandra...

äggstra äggstra eller äggligt värre

Det ramlade in ett sms imorse på mobilen... jag låg precis o drömde om hur jag lagade en stoor rejäl sats med köttgryta i en tubtrug(?) hur nu det kunde vara det mest optimala matlagningsredskapet.

Det stod bara: Degraderad till stekt ägg!!! WTF!!!O egentligen hur förvånad blir jag? Inte särskilt... den här farbrorn är rätt fyrkantig o han delar gärna in oss i hemtjänsten i olika kategorier där var o en får sin speciella uppgift som BARA den kan göra sen.

Till exempel har Stina varit den som kunnat plocka smultron o kika om det kommit några hallon i hallonsnåret. O det har BARA varit hon som kunnat göra det... ända tills att jag plötsligt gjorde det en gång när Stina inte jobbade o helt plötsligt kunde också jag plocka hallon. Hahahaha

O tar vi nu äggen dårå, så var det ju den där praktikanten som lärde sig att koka perfekta ägg när hon gick med mig den där allra första morgonen. O efter den morgonen så är det bara eleven S som kan koka ägg där.... synd bara att hon aldrig mer kommer o komma dit o koka några fler ägg. FÖR HON GÅR I SKOLAN!!!Men om vi återgår till äggkokningen så är det ju nåt som jag o några andra i gruppen har lyckats visa att vi är "värdiga" uppgiften genom lång o hård övertygning typ. O nu de senaste tre gångerna jag varit där, har jag fått steka dem o jag har inte orkat bry mig. Jag har helt enkelt tänkt okej det är din förlust inte min.

woop woop

Whooaaa vilken ljushall...

Rudbeckianska skolan... tre våningar o när man stod på översta våningen o tittade ner mot golvet så fick åtminstone jag lite svindel

O matsalen i källaren... hmmm

Skåp tamesjutton ÖVERALLT... de har i dagsläget ca 1250 elever men hade plats för fler sa rektorn.

Jag bara äääälskade trapporna... gamla maffiga stentrappor med äkta fossiler o allt.

O när vi var färdiga med att kolla in skolan så gick vi ett varv i kvarteret o kollade in de sköna husen. O ja, vi kikade lite granna genom fönstren... det såg så mysigt ut... fast det är inte så lätt när de sitter på två meters höjd sisådär... hahaha

Nä men allvarligt så var det så fint pyntat hos i princip alla som bodde i de där gamla kvarteren. Hela alltet gjorde liksom en helhet... för folk hade ju pyntat i det där nyare glas o betongschabraket mitt emot men det såg bara "tacky" ut.

E är helt säker... hon vill flytta dit... endera till de gamla husen... eller som nödlösning till glas o betonglådan så utsikten var underbar.... hahaha

Ja det är ju bara slantarna som fattas dårå

O det som jag missat totalt... det finns för sjutton en botanisk trädgård alldeles granne med skolan... fatta att jag tänker åka o "checka" in hur det går för min dotter minst en gång i veckan XD hehe eller ja, jag kanske bara går en prommis in the neighborhood

lååångdag

O herregudars... 10 timmar sen i morse o än får jag inte kväller... ne för E ska till V-ås o kolla in gymnasieskolan hon tänker sig o söka till.

Hej o hå.... tur jag är ledig i morgon.

Tar en kopp kaffe till så jag orkar köra bil... o snön skulle komma ikväll också.... blääähhh den klarar jag mig utan.

missinassenblogg

Kan ni tänka er... jag är vaken. Klockan är inte 06.00 ens o jag är vaken.... o inte tröttare än vanligt.

Vaknade av att det var så enbarmligt varmt... tog en stund innan jag kopplade o slängde av mig det ena täcket... jag fryser nästan alltid när jag lägger mig o vill mysa ner under dubbla täcken men sen blir det ju varmt.

Lyckades slumra om men kände att jag var hungrig o länge låg jag o tryckte ner den känslan.. men när det började klia överallt o jag började känna mig kissnödig så var det bara o gå upp... o eftersom klockan var som den var så kände jag att varför inte lika gärna stanna uppe o pyssla lite.

Så nu har jag smort mina kliande torra fötter, kissat (slog två flugor i en smäll o gjorde båda sakerna samtidigt, haha) samt hämtat in ved o tänt upp kaminen för det var 18 grader här nere o det var aningens kallare än uppe i sovrummet kan jag säga.

Jo, jag har ätit frukost också. Varm risgröt med kall saftsoppa till...

När jag var ut o hämtade ved så kom en bil o åkte förbi gården i rätt hög fart. O jag tänkte att varför behöver nån åka upp i skogen såhär dags... det är ju beckmörkt.  Vet inte om det är nån som avverkar nåt där uppe... skulle ju iofs inte förvåna mig det allra minsta.

Nu när jag är mätt o belåten o tempen är svalare så känns det som om det hade varit skönt med en tupplur till ändå....

Måste. Besinna. Mig. Och. Inte. Falla. För. Frestelsen. Att. Vicka. Omkull. Mig.
För gör jag det så är det väl kört sen o jag kommer försent till jobbet.... håhå

wind of change

konstaterat att jag börjar visst 7 i morrn... håhåjaja, borde kanske göra kväller snart då. Natta pållar o hoppa in i duschen.

Går i hårsnaggartankar. Känner mer o mer att jag vill kapa det rätt rejält. Förnyelse till kropp o själ. Ja utifall att jag nu FÅR det där jobbet dårå... men ändå en slags förnyelse då jag börjat tänka i nya banor. O jag tror att det var därför jag äntligen tog tag i o påbörjade min myshörna ovanför trappen.
Jag kan inte se mig mätt på den... jag kan gå upp där o bara titta på sakerna o känna myset stråla emot mig.

O bara för det så har jag mer o mer börjat störa mig på det fula dokumentskåpet som står där uppe... det har stått så bra där men nu skämmer det liksom resten av utrymmet.

Det ska snarast möjligt flyttas in i vårat sovrum. Där kan det gärna få stå i ett hörn o skämmas.

Enda funktion förutom att gömma alla våra papper o dataprylar o jox har varit att det varit avställningsyta för modemet o telefonens basstation.

Nu vill jag ha nåt annat där. Ett litet bord eller ett skåp eller kanske bara några trälådor staplade på varandra.... J suckar o säger bara "köp inte hem nåt mer nu"

Vi får se... ska gå en runda o checka vad som möjligen kan finnas i mina gömmor som kan passa...4 dec

orkade bara inte masa mig ur sängen när klockan ringde imorse... sååå jag är ledsen men jag skippar julmarknaden idag.

Har fullt upp o samla ihop mig för o senare skjutsa lille J till freerunningen. O då lär jag passa på o handla också för det gapar mest bara tomt i alla skåp o lådor här hemma... mjölken var visst gammal fast det ligger fler liter i kylen... *suck*

Fortsätter lalla runt här hemma så länge o plocka i min snigeltakt.

Ja just ja, det är ju andra advent idag också....

lite gjort iaf

Röda gardiner - check
fixat i övre hallen o ställt i ordning den där myshörnan jag haft i tanken flera månader - check
äntligen lagat klart arresten åt pållarna - check
Ställt upp två adventsljusstakar - check (kanske blir klar till jul)


Ja, jag fick lite gjort idag iaf... nu  borde jag ha legat i sängen sen minst en timme tillbaka... men det gör jag ju inte som ni ser.

Jag är bara såååå nöjd med min myshörna. En fåtölj med hög rygg i svart galon som jag bredde en filt över + några kuddar o så en låg bokhylla att fylla med böcker o så en lampa för mysfaktor + att den behövs för o kunna sitta där o läsa o så fotpallen som har förvaring inuti.
Det ser sååå inbjudande ut.
Kanske tar en bild på det nån dag o lägger ut på bloggen.

Vad gäller gardinerna kan man ifrågasätta hur jag kunde tycka att motveck var femtonde cm var absolut nödvändigt när jag sydde dem för många år sen. Phjue så jobbiga de var o stryka. Men de är snygga när de är på plats.

Soffan är ju i vinrött o det skär sig lite mot klarröda gardiner kan jag tycka så jag bredde över två vita överkast o bad en bön att de kommer få ligga någorlunda kvar. Herr J har svårt o sitta snyggt i en soffa. Han ligger alltid o vräker runt o inget får vara på sin plats. Ibland undrar jag om han är rumstränad korrekt. hahaha närå men allvarligt... jag vet ingen annan som kan som han.
Unge herr J tyckte att rummet kändes större när soffan blev ljus.


o precis där jag trodde

Har hittat min strykbräda iaf... det är ju bra.
Nu ska jag bara hitta gardinerna (och orken) så kanske det blir julgardiner uppsatta i vardagsrummet idag.
Vad kan vara bra städa-huset-musik tro?
Vad lyssnar DU på när du städar?

saker man inte visste att man behövde

Satt o slötittade genom annonsbladet från ÖoB o på sista sidan fann jag nåt som jag aldrig vetat om att jag nånsin skulle behöva.
En cupcake maker
Visade den för E o hon blev eld o lågor så nu behöver vi visst en sån iaf. XD
Var tvungen o googla för o se hur vanligt förekommande såna faktiskt är... o det fanns fler att välja på faktiskt

sjuttielva, sjuttitolv

Satte mig ner o räknade mina pepparkaksformar o i inlägget igår skrev jag ju om att jag tog mina sjuttielva formar med mig... det var inte så långt från sanningen faktiskt ^^ För om man bara räknar de som är i metall så fick jag det till 82 stycken o 70+11 blir ju 81. Hahahaha
Men sen har jag en o annan form från Gevalias reklam "när du får oväntat besök" o några andra i plast också. En o annan dublett såklart. Det är ju nästan ofrånkomligt.

bilden ljuger lite om storleksförhållandet dem sinsemellan men iaf så är det här de senaste i min samling.


snoooze

Jag ville bara tala om att jag har semester idag... såååå när det här poppar upp på bloggen så ligger jag nog o sover misstänker jag XD
Bara vetskapen om att jag är ledig fastän jag egentligen skulle jobbat gör att det känns så mkt lättare.... sen att jag har 100 saker i tankarna som jag vill göra... o måste göra.... nåväl....

it's a clone

Det finns en som har ett bildprojekt o lägger upp en ny bild varje dag. Det är Star Wars inspirerat me CClones
Kolla in själva vettja.... det finns bilder som fastän det bara är plastfigurer så känns det som om de lever o har känslor

kakbakar

Igår åkte jag från den mörka skogen genom byn o ut i den mörka skogen på andra sidan... typ.
Jag o Anna hade date - pepparkaksbaksdate.
Jag var väl där strax efter 16.00 o vi startade upp ganska omgående då A hade förberett (som vilken proffsig tv-kock som helst) genom o göra en laddning deg kvällen innan.
Jag hade mina sjuttioelva formar med mig o snart hade vi delat upp i lite teman. Men lika snart hade det spårat ur o vi höll inte våra tema-tankar direkt. Haha
Men vi kavlade o stansade o plåt efter plåt fylldes med figurer... rätt stolta får vi väl vara att vi inte glömde en endaste plåt kvar för länge...
Sen till det allra roligaste - dekoreringen. Vi blandade rejält med kristyr som vi sen färgade i gult, blått, rosa, lila, grönt, orange + att vi sparade lite som vitt också ;)
Det tog tid... mer tid än vi kanske hade tänkt oss.... många timmar rann iväg. Men vi hade kul o ju längre kvällen gick desto mer spårade vi ur... vi började sjunga på låtar o bytte ut texterna o hade oss. A's sambo gick förbi mellan varven för o checka hur långt vi kommit... han skakade bara på sitt huvud åt oss tokstollar...
De som var roligast o dekorera var snöstjärnorna (såklart vem hade trott nåt annat?) och A gjorde jättefina händer med nagellack o armband o ringar.... hon hade strössel o pynta lite extra med så både armbanden o ringarna fick fina pärlor i sig. O jag hade sett en bild på lite annorlunda pepparkakor så såna var jag tvungen o testa (såklart)
foto: Anna (hoppas det var ok att sno bilden)
Min fråga till er läsare blir då såklart: kan ni se vilka kakor jag menar??
En ledtråd ska ni få... jag var lite inspirerad av "yellow polka dot bikini"
Det hann bli nytt datum innan jag var hemma igen... men vi hade kul...

RSS 2.0