fredag

Nej tyvärr fick jag inte komma till V-ås för min utmattning. Där brakade den livlinan. Men jag klarade inte av att låtsas som att jag mår finfint iallfall utan brakade ihop lite där i rummet hos läkaren. Jag sa som det var. Att mötet med fk veckan innan hade varit jättejobbigt och att vetskapen om att jag måste bedömas utifrån HELA arbetsmarknaden inte gjorde saken bättre. 
 
Så många små pusselbitar som tillsammans skapar mitt riktigt dåliga mående. 
Och nu slutar även den här läkaren. Jag känner bara ett enda stort blah till alltihopa. Nya läkare hela tiden. Madrs-testet visade nog inga roliga siffror den här gången. Jag utgick ju bara ifrån hur senaste dagarna varit. Jag har mått skit helt enkelt. Frågade aldrig efter summan. Kände direkt när jag fyllde i att det var inte bra.
 
Hon skulle iallafall ringa min handläggare och prata om vikten att få stanna i den här sysselsättningsgraden ett tag framåt och att det absolut inte skulle gagna mitt mående att behöva leta ett annat jobb där jag sen ska behöva fokusera för att lära mig nya saker. Och så är det ju. Jag kan mitt jobb där jag är. Jag vet att jag har goa arbetskamrater som i den mån det är möjligt stöttar mig. 
 
Nog om detta. Idag måste jag åka in till stan och handla. Det blev aldrig gjort igår fastän jag var till stan både för läkarbesöket och sen hygienutbildningen. Jag var till syrran och grattade henne efteråt. Blev sittandes en bra stund medan vi pratade om ditten och datten. 
 
Jag håller också på att samla ihop mig för tuppslakt. Min islandstupp har ju fått spader och attackerar mig så fort jag visar mig. Igår satt jag och letade information på nätet om hur jag ska gå till väga. För han SKA bli tuppgryta och inte bara rävmat. Första är väl alltid jobbigast tänker jag. Undrar om jag ska åka till apoteket röda näsan och köpa ett bra matlagningsvin till tupp. Hmmmm tål att tänkas på. 
 
Jag petade under tre islandshöneägg under hedemorahönan tillsammans med 6 hedemoraägg i måndags. Så får vi se om det blir något utav det. Hon ligger då platt som en pannkaka i kattburen jag hade ställt in som värprede. 
 
En kopp kaffe till så kanske huvudvärken motas. Jag skjutsade sonen till bussen i morse, gav djuren och sen gick jag och la mig igen och det blev sen frukost så huvudet värker lite kan jag säga. Men det är fredag. Och nästa vecka blir det båtresa med en vän. Jag längtar efter att få komma iväg och göra något roligt. Bara hoppas att det inte blåser halv storm.
 
 
 

Huh

Jag satt nyss inne på lokalen och pustade efter dagens jobb när en boende i grannskapet knackade på altandörren. Vissa i arbetsgruppen är rökare och de har lämnat en stor plåtburk med äckliga fimpar på trappen. Nu brann det för fulla muggar i burken, i trappen och det fanns gott om torra löv under trappen. 
 
Nu blev det ett märke bara. Men det kunde gått så illa att hela boendet med gamla fått evakueras. Om inte grannen uppmärksammat det och ingen annan heller. 
 
Jag satt ju fem meter bort på andra sidan väggen och märkte ingenting. 

Måndag

Jobbar. Den här krabaten vinkade hejdå från ena stället jag var in på. 
Få se om hen sitter kvar vid lunchbesöket. 
 
Hoppas ingen dog av skräck nu.
 

Lö-sö

E kom hem igår lördag och sov kvar tills idag söndag.
 
Smörgåstårta och filmtajm igår kväll och bio idag. Sen åkte hon hem igen mot kvällningen.
 
 
 
 

fredag

Kelpien tror han kommit till himmelriket kanske? Två gånger på samma vecka som den där dötråkiga matten tar sig i kragen och gör något kul.
 
Att jag sovit bort hela dagen innan vi kom iväg och att solen hann gömma sig är väl kanske petitesser i sammanhanget. 
 
Granngärdet från andra hållet den här gången. Förra gången var vi på andra sidan av ladan och lekte. Stegade upp en mindre ruta (läs cirkel) och la i fler saker den här gången. Sen övade vi lite på att gå fint också. I små doser är det roligt. Grannhundarna stod och gapade lika illa den här gången och kelpien brydde sig lika lite den här gången. 
 
Efter att vi lekt klart tackade han mig med att tjonga in sin stenhårda skalle i mitt knä. För han trodde att vi skulle leka mera och var överallt och ingenstans samtidigt. Så nästa gång ska vi nog öva på passiviteten. Haha lycka till säger jag till mig själv. 
Några bilder på ladan 
 
Huvudvärk deluxe pga att jag sovit hela dagen och inte drack kaffe förrän fyra halvfem sisådär.
 
 

Onsdag

Jag har varit en alldeles alldeles jättetråååkig matte på tok för länge. Iaf om du frågar kollohunden. Men idag tog jag mig i kragen efter jobbet när solen fortfarande höll sig uppe och gjorde dagen uthärdlig.
 
Jag packade en väska med några dummisar och några andra oömma prylar för en vass hundmun och så gick vi till granngärdet. Jag stegade upp en ruta och slängde ut sakerna lite här och lite där innan han sen fick leta upp dem och lämna tillbaka mot en godis. 
 
Det var roligt sa han även om räven hade varit och gått i kanten av rutan så det blev ett sidospår helt plötsligt men inte värre än att han återtog letandet när jag påminde om vad vi pysslade med. Grannens hundar hörde oss och satte igång utskällningen. De syntes inte till oss och kollohunden kunde inte brytt sig mindre om att några dryga jakthundar stod i en hundgård och gapade 500 meter bort.
 
Sen gick vi hem igen. Kollohunden hade trofén i form av en gammal trasig strumpa i munnen och vi kampade lite på vägen hem. 
 
Men trött? Nah, trodde jag det eller? 
 
Avstämningsmötet gick väl sådär. Okej antar jag. Fk har ju sina riktlinjer att följa men det är ju fan när man ska känna sig som förhörd av Stasi eller nåt. Det enda som fattades var lampan riktad mot mitt ansikte. Haha. 
 
En remiss ska skrivas till nån enhet för psykisk och somatisk ohälsa. Jag hoppas att jag kan få komma dit. Det var ungefär 60 % som beviljades. Annars lär jag ta tag i plan B. Klart är iaf att jag ska avboka mötet med kuratorn iom att det är en gammal klasskompis. Man ska inte ha nån form av relation till sin kurator. Både ställföreträdande arbetsgivarrepresentant och min läkare sparkade bakut och höll med mig att det var högst olämpligt. 
 
Läkaren önskade få förlänga min 50 % sjukskrivning över sommaren och till slutet av september. Det var inte helt okej för fk. Skulle bara vara ok om jag får bli inskriven vid den här enheten typ. Annars var 3 månader det längsta utan uppföljning.
 
Så håll en tumme är ni snälla. 
 
 

Onsdag

Avstämningsmöte idag.
 
Med läkaren, försäkringskassan och en representant från arbetsgivaren (men inte min chef eftersom hon tyvärr är på semester).
 
Låt oss hoppas att det går bättre än förra gången. 
 
Magen har klappat ihop och jag är inne på dag 10 av mens. Min nya kurator (som jag ej varit till än) visade sig vara en gammal klasskamrat. Huh, kändes sådär. Dit ska jag i slutet av veckan var det tänkt. Måste ta upp det idag. 
 
Frukost vore på sin plats o dusch. Hej hå.
 
 

tisdag

Jag skrev alldeles  nyss ett inlägg men lyckades fippla bort allt. Det sparades inte heller. Däremot slängde bloggen upp ett sparat inkast och föreslog att jag skulle fortsätta med det. 
 
Blah. Nu blev jag sur.
 
Aja, jag skrev om att jag fick besök igår. Brorsan med fru och lilla loppan kom över. Hon mumsade i sig minst tre bitar av min tigerkaka. Och blev nog lite snurrig i skallen av alla djurbebisar jag har här hemma.
Tulpanerna med vas och den lååånga duken fick jag av dem. Chokladasken hade sonen köpt innan han kom hem. Tåget hem strulade så han missade bussen med 5 minuter så gissar att han fick tiden till att shoppa chokladen då kanske när det var en timmes väntetid på nästa.
 
Idag slaskar skiten som kom ner igår. 
 

Vårdagjämning

Jo men tjena. 
Inte ens hunden ser ut att gilla att det dagen till ära ramlat ner en massa vitt skit igen.
 
Skjutsade sonen till tåget. OM det nu gick nåt tåg? Han kanske fick ta bussen. Det spårade ju liksom ur lite igen igår. 
 
Luftade kameran på vägen hem.
Tröttnar aldrig på motivet. Men idag var det svanarna jag stannade för att fota. Men de var inte så sällskapliga och simmade högljutt protesterande iväg.
 
En sockerkaka är ihopsvängd och färdig. Det blev tigervarianten, jag hoppas den kommer smaka bra. OM utifall nån nu skulle få för sig att komma över på en fika. Jag fyller ju år men dotra kommer inte förrän till helgen och nån annan har jag inte pratat med. Ja förutom exet som bjöd in sig på tårta om det skulle bli nån. Jag och sonen for till stan igårkväll och shoppade lite så jag hade ju tänkt ha en tårta iaf. Men glömde köpa grädde. Det var lite därför jag erbjöd mig att skjutsa ända till stan och stationen, så jag kunde köpa hem grädden idag istället. 
 
När jag kom hem experimenterade jag lite med kamerans inställningar innan jag gick in från bilen.
Ville prova o se om jag kunde få till dubbelexponering och jo det gick ju. Tre bilder i en. 
 
Om ett par veckor åker jag och en vän på kryssning. Och ser Hammerfall.
 

Sten (gemsweeklyphotochallenge)

Den här fotade jag för ett tag sen. När jag åkte för att lämna kaninen på dejt passerade jag en sten som jag bara var tvungen att fånga på bild.
 
 
För att se andras tolkningar av ordet STEN kika in här.
 
 

Söndag

Huvudvärk när jag gick o la mig och den var kvar när jag vaknade.
 
Tittade på talang igårkväll och jäklar i min lilla låda vilket avslut de bjöd på. Jag grät så tårarna rann. Vilken röst, vilken känsla. Texten fick verkligen ett annat djup när man la ihop det med hans bakgrund. Och jag var visst inte ensam. Juryn grät, publiken grät, mina vänner på fb grät ...
 
Solen skiner och vinden verkar ha mojnat. Kanske det kan bli en okej dag. 
 

Blöh

Jag ifrågasatte mig själv i morse när klockan ringde.
 
Varför? Varför tog jag åt mig ett extrapass. Jamenvisst ja, det fattades folk.
 
Tre jobb. Inte stressigt alls. Hann runt. Men ändå så trött när de tre timmarna var över.
 
När jag väl landade hemma så kollapsade jag på soffan med ett par katter precis intill och en hund på golvet. 
 
Orkade knappt säga hej åt sonen när han kom inramlandes för brunch.
 
Nu har jag sovit några timmar men ändå trött. Orolig och nervös i själ och hjärta. Jag kanske borde åka o träna eller nåt för att pysa ut ångesten. 
 
Jag kom av mig med träningen när jag ramla ner från höloftet.
 
 
 
 

Man ska aldrig

Säga att man är ledig i helgen ...
 
Nä för då åker man på att jobba.
 
Slår tamefffff aldrig fel.
 
Tur att det fattades 3h för den här veckan så jag kunde rädda förmiddagen imorgon då.
 
Lagen om alltings jävlighet ni vet.

Happy St.Paddy då

Inte bitter.
 
I går sa jag ja till att byta em mot kväll på jobbet. Sen insåg jag att det är ikväll det uppträder ett band som spelar irländsk folkmusik på ett ställe i stan.
 
Jahopp. Shit happens.
 
Hade varit kul men å andra sidan har jag inte frågat nån om utgång heller så.
 
Får de det positiva med helg-ob de sista timmarna ikväll.
 

Lyckan kommer lyckan går

I gårkväll blev jag riktigt lycklig när jag insåg att min vaktel lyckats ruva fram kycklingar. 
 
4 stycken blev det. 
(jag måste städa åt dem men har inte velat störa henne i ruvningsprocessen)
 
Senare på kvällen blev jag mindre lycklig när jag fick ett besked som var mindre väntat. Man tänker ju liksom inte att det ska behöva ta 15 månader för vissa personer att få tummen ur arslet. Men tydligen så ...
 
Inte något jag borde bry mig om men tyvärr rår jag inte över mina känslor. Speciellt inte när saken har skötts mycket illa från första början. 
 
Släpp det säger alla. Mmmm allt är lätt att säga. Jag inser också att jag MÅSTE släppa. Men lik förbannat ploppar det upp när jag minst av allt önskar. För tro mig. Ingen vill mer än jag få släppa och gå vidare med mitt liv.
 
Idag är det en ny dag. En annan dag. En bättre dag? 
 
Solen skiner igen. Igår var det mulet och grått de gånger jag tittade upp för det var som att mitt undermedvetna kände på sig att dagen ändå var en skitdag så jag sov mig igenom den. 
 
Jag har sovit bort större delen av den här dagen också. På soffan, under en filt, med en katt i fotändan. Men först skjutsade jag sonen till tåget, slängde en hoper sopor, köpte hem eldningspellets och fyllde på i skåp o lådor från ica.
 
I morgon är det jobb igen. Då får jag något annat att tänka på i några timmar. 
 
 

Tuesday 14

Huvudvärk och trolig förkylning på G. Vet inte om jag fått total obalans på de kvinnliga grejerna också för min p-tracker säger ägglossning men jag blöder massor o inte bara som en liten mellanblödning. 
 
Blev tvungen att räkna och det stämmer att det är dags. Appen räknar ut ett snitt o när förra cykeln blev 50 dgr så ville den att det skulle gå 39 dgr i den här. 26 dgr är mer normalt så ... 
 
Så det är synd om mig idag. Trött o energilös också. Drömt massa tok. Saker som snurrar i skallen. Tankar om ditt och datt. 
 
Blir inte roligare än så för nu.
 
Over and out

bebislycka i kaninboxen

För en dryg månad sen åkte Bunny på dejt i grannbyn. 
 
Natten till onsdag nedkom hon med ett antal småbunnysar. Jag har inte kollat så noga än hur många det blev för i början ville jag inte störa mer än nödvändigt. Hon är ju ändå förstagångsföderska o det kan vara förvirrande nog. 
 
Nu har jag kikat ner i bolådan och föst undan lite av ullen som hon bäddat med kring sina små. Och jäklar vilken fart det blir i bolådan när man är där och petar. Det fullkomligen kokar av smått som tror att det är mamma kanin som kommer för att mata. 
 
Tydligen matar kaninmamman bara två gånger per dygn och då kan jag ju förstå att det är hungrigt om jag lyckas tajma in strax innan matningsdags.
 
Av den anledningen har jag fortfarande typ noll koll på hur många de är för de är inte still en sekund.
Men ikväll fick kameran följa med ut och jag försökte få en snabb bild. Hur många kan DU se?
 
Bunny är svart med aningens lite vitt på ena framtassen. Pappa kanin är röd. Det verkar ha blitt lite blandad kompott på färgskalan. De där rosa är jag ju fundersam till om de tänker bli albino. Huh, kan man få albinosar även om föräldradjuren har färg tro? Jag ser en röd till vänster i bild och ett antal svarta syns också. Av de två svarta man kan se huvudet på verkar det vara små vita strimmor mellan ögonen. 
 
Jösses, jag inser plötsligt hur svårt det kommer att bli att vare sig sälja dem eller äta dem. De är ju matkaniner i rasen.
 
Jag blev tvungen att googla lite om albinism hos kaniner. Tydligen gömmer sig den genen bakom färgen och det behövs att både mor och far har den för att det ska kunna dyka upp. 

alternativa fakta

Visste ni att om man tappar ett dussin ägg på en trasmatta och sen tvättar den i maskin så byter den färg och storlek.
 
Jag hade ingen aaaning om att ägg hade den effekten på mattor. 
 
Undrar om det bara funkar med ägg från egna höns eller om man kan ta köpeägg från ica också? Mina ägg tog ju liksom lite slut nu och den andra mattan behöver matcha den första mattan. Eller ptja, det ser snyggare ut om man säger så. ;)

Söndag

Trött idag.
 
Kollade mellon igår.
 
Jag hade avsiktligt gett tusan i att kolla delfinalerna. Varför liksom? 
 
Så alla framträdanden var nya. Nåja, jag satt inte klistrad framför tv:n helt ärligt. Kom igång för sent med maten så gick emellan spisen o tv:n i början.
 
Jag gjorde kebab i pitabröd med grönsaker till. Snabbt och enkelt men jag planerade för taskigt. 
 
Jag tyckte nog ändå bäst om de två låtar som kom i topp men kunde inte välja vilken jag helst önskade. 
 
Fastnade kvar framför tv:n och såg en oväntad vänskap. Den slutade inte förrän 01.00 inatt o idag var det ju jobb igen från kl 7 så det är schletet.
 
 

syntax error

En blä-dag idag.
 
Jag har insett att för tillfället är jag inte kompatibel med omvärlden. Jag funkar inte känslomässigt eller förståndsmässigt som jag förväntas funka.
 
För alltså ...
 
Min bil sa ju upp bromsarna med typ omedelbar verkan för nån vecka sen. På lördagskvällen fick bromsarna beskedet att packa o stick utav resten av bilen. De jobbade ändå resten av kvällen fast de var sårade och i chock. Sen på tisdagen när jag skulle ha bilen nästa gång så sa bromsarna helt frankt att de höll på att packa ihop sina grejer och städade sina skrivbord men bara för att de ännu inte hade lämnat fordonet så kunde de väl assistera aningens lite men inte var det utan knot inte. På onsdagen drog de och kvar var bara slut på bromsar.
 
Jag fick då låna exets skruttbil. Den hade inte gått igenom besiktningen och jag sa att om jag får låna bilen så betalar jag ombesiktningen. Igår lagade han det som skulle lagas enligt lappen. Men han sa också att avgasröret som hade varit av var han osäker på om han fått allt tätt eftersom det var mer eller mindre bara kexkvalitet och han hade inte delar hemma att byta ut med.  Och idag åkte jag för att besiktiga.
 
Jag tänkte vara lat och ta närmaste station även fast det inte var samma bolag som han hade besiktigat vid första gången. Ställde mig utanför och skickade ett sms att jag var på plats o ville besiktiga. Jag räknade såklart helt kallt med att det skulle synas i systemet att jag ville göra en ombesiktning utan att jag gick fram och knappade in på tavlan vid husväggen.  Sms:et jag fick tillbaka sa annat. Där stod att ingen tid hittades men ville jag boka en tid för nybesiktning så svara JA, och det blir ju ett par hundra till i avgift så då åkte jag därifrån och tänkte att nähä, tydligen gör den fria marknaden att man måste ombesiktiga för samma bolag. Alltså åkte jag till grannhålan där den besiktigats första gången och fått nedslag. Där var det såklart lunchstängt också. En timme att slå ihjäl i en liten håla ...
 
Jag åkte till ica och köpte en sallad och åt i bilen på en parkering och sen luftade jag kameran i en kvart. 
 
Tillbaka till besiktningen och klampa in och förklara läget bara för att bli idiotförklarad för att jag inte hade gått in och pratat med personalen på första stället för det spelar ingen roll. Ett besiktningsprotokoll gäller på alla stationer oavsett. Jaja, men nu är jag här sa jag. Och fick rabbla regnumret. Och sen sa han att det finns inget i datorn gällande den bilen. MEN han hade hört fel. SNO heter bilen men han hörde SMO. Och insisterade på att jag hade sagt M. Jag vet väl för tusan skillnaden på M och N men jag kan hålla med om att det låter jäkligt lika. Jag borde såklart sagt Sixten, Niklas, Oskar men som sagt, jag är inte kompatibel med hur saker förväntas vara just nu. 
 
För att göra en lång historia aningens kortare så hade herr J missat ett hål på ljuddämparen så bilen gick inte igenom nu heller. Men den har inte körförbud iaf på en månad framåt så jag kan ju åka och jobba och det är viktigast. För även om bilen råkar vara lastbilsreggad och därmed kosta 399:- för en ombesiktning så är det ändå billigare än att stanna hemma pga bilbrist. Men det var samtidigt 399:- rakt i avloppet eftersom det måste göras om en gång till.
 
 
 

apropå internationella kvinnodagen

Idag är det internationella kvinnodagen. En dag av 365 dagar där kvinnan ska lyftas fram och få ta plats. Där ojämlikheter ska uppmärksammas. Många män blir kränkta men faktiskt så har de också fått en egen dag men det ordas det inte lika mycket om.
 
Med anledning av att jag igår var till bettfysiologen pga min konstaterade "lätta" sömnapné så kommer här några tankar kring behandlingen av just sömnapné.
 
Jag läste nånstans att som på så många andra ställen är det skillnader i behandlingen mellan kvinnor och män. En man får i högre grad en CPAP direkt utan att behöva gå omvägen via bettskena att testa först för att motverka sömnapné.
 
Men jag är född till kvinna ...
 
Jag som lider av tandvårdsskräck minst sagt tyckte inte alls om att behöva läsa den informationen. Varför ska kvinnors problem tas på mindre allvar än män kan jag tänka. Visst en CPAP är ingen billig sak. Men med tanke på att en sådan investering i det långa loppet kan spara många kronor på minskad sjukdom längre fram så ser jag inte problemet. Hjärtproblem är ingen ovanlig biverkan av sömnapné. Tacka sjutton för det när kroppen aldrig får vila och återställa sig pga ständigt återkommande syrebrist nattetid och medvetna och omedvetna uppvaknanden så att kroppen aldrig går ner i djupsömn som är vitalt för återhämtning. Faktum är att det räknas som tortyr att ständigt väcka någon och inte låta den få sova en längre sammanhängande tid.
 
Tillbaka till bettskenan. För det första så tar det tid att få en besökstid. Jag fick veta att de hade 4 månaders väntetid. Så bara där har jag kanske lidit onödigt länge. Och av olika anledningar kommer jag inte att få den på ett tag framöver heller. Jag måste åtgärda lite i munnen hos vanliga tandläkaren först. Och för det andra så ser bettskenan ut som ett tortyrredskap i sig själv.
(bilden är framgooglad och lånad från nätet)
Den ska alltså spännas fast med stålbyglarna på tänderna i munnen och låsa fast underkäken i ett framskjutet läge så att tungan också skjuts fram och inte kan falla bakåt i den mjuka delen av gommen. 
 
Tortyrredskap om du frågar mig. Jag ska alltså inte kunna röra mina käkar nattetid. En CPAP är en mask som sätts över ansiktet. Möjligen också obehagligt men jag kan prata och jag kan röra på mina käkar. 
(bilden är lånad från wikipedia)
Titta! Inte ens på en tecknad bild kan de vara så jämställda att de skildrar en kvinnlig användare. 
 
Ju mer jag tänker på det desto mer upprörd blir jag. 
 
Är inte min sömn lika viktig som en manlig persons sömn? Har inte jag ett lika viktigt eller viktigare jobb än någon random snarkande snubbe så att jag också kan få vara pigg och utsövd. Utan att behöva spänna fast otympliga grejer i min mun som hindrar mig från att vara social i sovrummet och som alldeles säkert kommer påverka min sömnkvalitet på andra sätt. 
 
När jag tänker efter så är det ju faktiskt så också att jag har en bettskena (köpt på nätet för många år sen) för att jag gnisslar tänder och bara den lilla tunna saken kan framkalla kräkreflexen hos mig. Hur ska då inte den här få mig att klöka?
 
Nu gråter jag snart. Av ångest och förtvivlan. 
 
Om jag hade varit en man så hade jag nog alldeles säkert redan haft min CPAP och sovit gott om nätterna.
 
Men näe, jag får fortsätta vänta på att slippa ha 27 sekunders uppehåll lite nu och då under nätterna.
 
Gör ett litet test själv bara sådär utan vidare. Andas ut helt vanligt och sen låter du bli att dra ditt nästa andetag på 27 sekunder. Men det är viktigt att du inte förbereder den här övningen genom att hämta luft i lungorna och hålla kvar i 27 sekunder. För så funkar det ju inte för mig. Jag är ju aldrig förberedd där jag "glömmer" att andas lite ibland. 27 sekunder varade mitt längsta uppehåll den natten. OBS, den natten.
 
Jag minns inte exakt vad hon sa när hon läste upp resultatet. Jag minns att hon sa 10 uppehåll och att det var gränsen för att ens få en remiss. Men jag minns inte om det var 10 på hela natten eller om det var 10 i timmen och det spelar ingen roll för även om man leker med tanken och delar upp 6 timmar (som var den tid jag faktiskt hade sovit) så har jag ett andningsuppehåll mer än en gång i timmen i snitt. Jag vet att jag inte vaknade upp med akut andnöd den här natten så då kan man fundera hur långa uppehåll gör jag såna gånger där jag vaknar av att jag inte får luft och drar ett desperat djupt andetag som om jag varit under vattnet för länge. 
 
Dessutom visade syremätaren att vid två tillfällen under natten hade min syreupptagningsförmåga gått ner trots att jag fortfarande andades. 
 
Och det här var alltså bara "lätt" sömnapné. Jag kan ju tycka att mätning under ett tillfälle är lite galet och missvisande. Tänk om jag hade en ovanligt bra natt? Kanske hade visat åt andra hållet också men det tvivlar jag faktiskt på. 
 
Jag blev tvungen att googla och hittade den här sidan om sömnapné och där står det att det är antalet uppehåll per timme man mäter. Alltså har jag 10 andningsuppehåll per timme!! Där kan man också läsa om riskerna som blir av att lida av sömnapné. 
 

Såå trött

Så trött på mig själv och min hjärna som inte kan organisera o tänka klart.
 
Tänkte baka en kaka o ta med till jobbet. Slänger in den i ugnen bara för att konstatera att jag tänkt fel på en halvtimme. Måste ju åka NU o inte när kakan är klar. 
 
Undrar om det går vägen att ta med den ogräddade kakan o grädda på jobbet. 
 
*suck*
 

Mån-dag och blomster

Den här hunden ger mångalen ett ansikte.
 
När vi gick ut på gårdsplanen så började han tokskälla åt något vid logen. Jag tänkte först om det var något han hörde inne på logen.
Tusen tankar for genom min skalle. Tänk om det är någon där och rotar. Nån som inte vet skillnad på mitt och ditt. Men vi gick in och tittade och det var inget där som påkallade vare sig min eller hundens uppmärksamhet. Tillbaka ute på gårdsplanen så fortsatte han att morra och skälla som en tok. Jag tänkte om det var snön på taket som plötsligt störde men det kändes inte rätt. Till slut insåg jag att det var månen han skällde på. 
Sen hittade han ett hål i väggen på baksidan av logen och då blev annat lite viktigare ett tag.
 
För ett tag sen så stod ju ytterdörren öppen på vid gavel och vädrade ut ALL värme och blommorna som stod i  hallen tog stryk. Murgröna ska ju gå att övervintra utomhus men jag misstänker att skillnaden där består av långsam tillvänjning till kallare temperaturer. Inte pang bom. Så murgrönan dog. 
Den fick stå kvar för jag hade hoppats att den skulle ha överlevt i rötterna iallafall men nix. Inget liv stod att finna. Häromdagen tog jag tag i att kasta ut vraket. Men jag sparade såklart baljan och hjärtspaljen. Hjärtat har jag själv format till av en grov järntråd och nu idag så fick en ny murgröna äran att bli lite hjärtligare i framtoningen. 
 

färggenetik

Jag hittade en sida där man kan se vad man kommer få för färg på sina kycklingar utifrån föräldradjurens färger. 
Och jag blev överbevisad om att det verkligen är Hedemoratuppen som är far till mina bastarder.
 
Ungtuppen har en massa rött på ryggen och jag har tänkt att då borde ju Islandstuppen vara kandidat för han har de färgerna. Men då skulle ingen av dem vara svart eller grå (blå) enligt den här kalkylatorn. Och längst ner stod en förklaring att det kan läcka igenom rött på hanarna. Och hönan är ju röd (guldsvartporslin) dessutom.
 
 
 

pers ass?

När man inser att den där tiden till specialisttandvården som man väntat på i 4 månader är på tisdag. Den enda vardagen för övrigt som jag jobbar den här veckan som kommer. Jag jobbar till 14.00 och ska vara i V-ås 13.45. Restiden är en timme så nånstans sket det sig. 
 
Jag BEHÖVER verkligen en personlig assistent som kan hålla reda på mig.
 
 

Har du också tänkt sista gången och gjort samma miss om och om sen

Häromdagen när jag åkte i jobbarbilen så spelades den här på radion.
 
jag reagerade extra mkt på en fras i texten just den dagen. Jo, det var i torsdags när jag hade min pissiga dag. "när du stupar nästa gång så vill jag bära dig". Just där och då tänkte jag på att det vore väl bra mkt bättre om den som sjunger gick in och bröt INNAN den som kommer stupa faktiskt stupar. Men å andra sidan ....
 Å andra sidan funkar JAG precis såhär och då är det inte lätt att gå in och rädda nån från att behöva bli buren i slutänden.
 
När jag vaknade i morse hade jag ett meddelande från en vän som undrade hur det var med mig. Bara en sån sak gör ju måendet aningens aningens bättre. Men bara lite.
 
Jag säger inte att jag skuttade ur sängen och kvittrade som en fågel direkt efter. Näe, jag suckade och kände mig iaf som en urvriden disktrasa. En sunkig, sur, disktrasa. Jag insåg också att om jag inte passar mig så är jag snart i ekorrhjulet med äta, jobba, sova, dö igen. Jag står visst med fötterna på insteget. Men frågan fick mig att stanna upp och tänka efter.
 
När omvärlden inte intresserar mig lika mkt. När jag ser inlägg och tänker "kul för dig då" och scrollar vidare. 
 
Nåja, slutklagat för nu. Jag har alldeles nyss kokat ägg som jag ska äta. Ägg från mina egna små hönsor. Mina dvärghönor lägger så söta ägg så det finns inte.
Ett ägg är som en munsbit. Salta och stoppa in i munnen i ett stycke.
 
 

..

Jag blev lite matt i lacken. Tappade orken och lusten. OCH så har jag jobbat. Därav tystnaden.
 
Kvällsjobb i onsdags. Nog för att det känns bra när det går bra trots stressinslag men fy fasen vad det tar på min ork och energi. Vi är tre som jobbar på kvällarna. Vi har varsitt område och sammanstrålar där det behövs dubbelbemanning. Att då vara utbränd och den enda "vana" för kvällen så man måste vara lite koordinator tar hårt. Jag hade dessutom rundan längst bort från civilisationen och nu föll det sig så att en brukare ramlade och behövde våran hjälp för att komma upp. Min kollega som tog emot larmet ringde mig såklart. Kanske mest för att hon inte hade riktigt koll på vilken telefon den andra kollegan hade. Vad skulle jag kunna göra där jag befann mig ett par mil i fel riktning. Den andra kollegan var en halvmil ifrån brukaren och den uppringande kollegan bara. 
 
Det kändes bra ändå när kvällen var över och alla hade fått sin hjälp och vi kom runt till 22.00 utan att behöva jobba över. Men jag var dränerad på energi. Och morgonen efter (torsdag) var det bara att upp o hoppa och börja jobba 7.00 igen. Och  min energi hade inte kommit tillbaka. 
 
Förmiddagen gick okej ändå trots att det var grävarbeten typ överallt i det område jag skulle vara och jag fick köra alternativa vägar, parkera fel och hoppa över trädgårdsstaket för att infarten till en tomt var avgrävd. Tydligen roade jag damen som bodde i huset iallafall när jag förklarade att jag hade fått kliva över staketet istället för den vanliga vägen. Och jag funderade över hur mkt de skulle hinna gräva på den trekvarten jag var där och om jag skulle få gå genom häckar och över granntomter för att komma ut igen. Jag slapp det sista iaf och kunde gå ut på nästan samma ställe jag gick in. 
 
Det var efter lunchen som min dag riktigt pissade ner sig. Trött var jag och när jag blev stoppad av en granne till brukaren jag skulle till och den började gnälla om att vi (kollektiva hemtjänsten) körde på toook för fort genom området. Särskilt på kvällarna. Och så kom en harang om andra saker som hen störde sig på vad gällde brukarens sätt att bo och rasta husdjur. Jag sa att självklart skulle jag be mina kollegor att ta det lugnt i området. Men inte blev jag släppt för att få åka och sköta mitt jobb. Nej det skulle harvas några varv till och varvas med att hen minsann också jobbat i vården och hen skulle inte vilja jobba i hemtjänsten för allt i världen för fyy vilket skitjobb det måste vara med stress o bladibla.  Jag sa bara att jag alla dagar i veckan hellre jobbar i hemtjänsten än inne på ett boende vad gäller dagtid för jag får iallafall känna vad det är för väder och får frisk luft och slipper ha larm som piper och påkallar uppmärksamhet HELA tiden. 
 
Sen råkade jag väcka brukaren som kanske haft en sen kväll innan det blev dags att sova och jag var visst alldeles för hurtig för en nyvaken brukare. Kaffet jag bryggde för att blidka blev alldeles för starkt och det fanns ju ingen grädde att hälla i kaffet sen. 14 liter mjölk (!) i kylskåpet var ju inte alls någon tröst för det var ändå ingen grädde. Jag stoppade in en halvtinad lasagne i ugnen och gjorde andra saker medan jag väntade på att den skulle bli klar. Och blev anklagad för att ha slagit på en spisplatta som det stod en kakkartong och en bullpåse ovanpå. Att det var ugnens ventilationshål som mynnade alldeles bakom och som jag inte hade haft en tanke på att frigöra från kartongen köpte brukaren inte först. Inte förrän jag fysiskt la handen på plattan och visade att den inte alls var så het utan att värmen kom längre bak så fick jag en halvt utmuttrad ursäkt. Normalt sett när jag är i balans och inte trött så kan hantera det mkt bättre och skaka av mig känslor bättre men nu kände jag mig bara fel, fel, FEL. Som grädde på det berömda moset så hade någon travat tallrikar både högt och lågt i ena kökskåpet och när jag tog fram en tallrik från nedersta hyllan så lyckades två tallrikar från högre upp kasa ut från skåpet och rakt på min tumme och ner i diskhon. Såklart gick den ena i kras också. Då kom nästa syrliga pik från brukaren om att man måste passa när man tar ut en tallrik så inte flera följer med. DÄR nånstans var måttet rågat och mitt humör så uselt det kunde bli. Tummen gjorde satans så ont och det var faktiskt inte jag som balanserat stora tallrikar uppepå små tallrikar på en hylla högst upp i skåpet  med annan bråte bredvid som fick tallriken att kasa när skåpluckan öppnades. Som värsta boobytrapen. Jag kunde lika gärna fått dem i skallen. 
 
Såå jag var INTE på humör igår när jag kom hem från jobbet. Det fick min stackars son erfara när jag gick i taket över en mjölkliter som hunnit gå ut i datum. För att han inte kollat och tagit kortast datum varefter han öppnat en ny mjölk. 
 
I dag fick jag iallafall lite sovmorgon för jag började inte förrän 11.00 men jag var nästan lika trött då också. Och jag somnade och har sovit bort hela kvällen. Vaknade 21.30. Jahapp, det var den kvällen det. 
 
Sonen hade iallafall fixat mat så jag har petat i mig några kalla potatisbullar som han hade värmt i ugnen. Jag orkade inte värma på dem igen. Han hade gjort efterrätt också. Chokladbollar. Jag har petat i mig sisådär tre stycken av dem också. 
 
Upptäckte att kollohunden också fixat fredagsmys och gottis medan jag sov. Han hade tagit ett doftljus med polkagrisdoft och smaskat på lite. 
 
 
I morgon är en ny dag. 

Säg tulipanaros (eller att åldras med stil och elegans)

Tulpaner är vackra genom alla stadierna. Även när de är så långt gångna att många skulle ha slängt dem redan.
 
De här står på köksbänken fortfarande men i morgon får de lämna plats åt ett nytt gäng med lite mer spänst i kronbladen. 
 
Jag har manipulerat bilden lite för den var på tok för mörk i original. Jag har bara lekt med datorns egna bildredigering och dragit i några spakar hit och dit. Men jag gillar det. Lite blekt pastelligt sådär.
 
Det är nog det jag är bäst på. Att se det stora i det lilla. För hur många tittar in i mitten av en tulpan och förundras över vad den gömmer helt öppet? 
 
Världen skulle vara en vackrare plats om alla stannade upp ibland och bara såg sig omkring. Lyft blicken, eller sänk den. Titta där du normalt sett aldrig ser. Världen är inte tvådimensionell. 
 
Sätt dig på huk och byt perspektiv. 
 
 

RSS 2.0