Fjanterier

Vad pennan hade gjort för ont är oklart.
 
RIP pennan

Lördag

Det blev tyst igen. 
 
Vad ska jag skylla på? Jobb.
 
Ondagen var ju en kortdag men jag hade glömt att vi skulle ha HLR (hjärt- lungräddning) och SBA (systematiskt brandskyddsarbete).så det bler rätt tungt för hjärnan ändå. 
 
Torsdag och fredag var kvällsjobb. Nya brukare så rundan är inte helt inkörd än. Ja förresten nu får det inte heta brukare längre. Det var några äldre i en lokal PRO-grupp som kopplade ordet till missbrukare. Men det finns ju så många andra brukare. Jordbrukare till exempel. Men iaf, de gjorde en anmälan att de kände sig kränkta. Så nu har det beslutats att det ska heta mottagare istället. Hmmm ja vad säger man. 
 
Så jag slutade 22 igår. I morse började jag 7. 
 
Dagen började med lätt kaos. En sjukanmälan. Då var det redan ett antal vikarier inne. Vilket betydde att vikarielistan gapade tom. Så någon (o)lycklig stackare fick inbeordras. Planer som grusades men hey, det händer oss alla ibland. 
 
Dagen fortsatte med lite lätt kaos. Ända in i kaklet faktiskt. Jag hoppas att kvällen blev bra för de som jobbar ikväll. 
 
Nu sitter jag o kollar mellon. Jag röstar inget såhär i delfinalerna. Är det nån låt jag verkligen faller för i finalen så röstar jag då. Om jag nu kan se den. Jag har imte kollat schemat. Jag kanske jobbar. 
 
I morrn är det jobb från 7 igen. 

baka liten kaka

Jag fick ett ryck att baka nu ikväll.
 
Hrmmm ja 
 
Det gick .... sådär
 
Jodå, det blev kakor i slutänden men jag spillde olja på mig från jordnötssmörsburken. Jag fick mjöl på mig. Jag glömde först att lägga med ägget i kakdegen. Kluttade ut kakor och gafflade dem till och med. En plåt hann in i ugnen också. *suck* 
 
Och ändå tyckte jag att det var så torr deg. Men reagerade jag mer än så?
 
Nä, inte förrän jag såg äggen och då plingade det till i skallen att ja just ja.
 
Men jag fick mina kakor till slut. Lika goda som vanligt. 
 
Receptet har jag delat såååå många gånger förr. Men länken kommer ----->här<----

tisdag

Ledig dag.
 
Fri att fylla med vad jag vill.
 
Likaså var gårdagen. 
 
Jag tror jag ska säga som jag läste att nån uttryckte det på fb i en kommentar till en kompis som frågade vad alla gjorde där och då. Försöker göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt
 
För jag antar att det summerar det rätt så bra. Haha
 
Jag putsade insidan av ena köksfönstret igår. Men det andra måste jag röja köksbänken först och sen sitta uppflugen på nämnda köksbänk för att komma åt så det visar sig om det sker nu eller sen. Obestämt när sen isåfall. Haha.
 
Sen åkte jag och handlade också. För det började gapa tomt lite här och där i förråden. Tog med mig fjanten på en snabbrunda runt dammarna. Han gillar verkligen att få gå på promenad i stan. Man ser hur han har börjat öppna upp och inte vara så inbunden i sig själv utan faktiskt kollar runt och interagerar med allt runt omkring. Och på vintern kan jag som matte faktiskt också få en liten inblick i hur hans doftvärld faktiskt upplevs. För jag ser ju kissfläckarna samtidigt som jag ser hur han får sniff på dem på långt håll. Haha ganska kul men jag är nog rätt tråkig som matte för jag vill gå i ett lite snabbare tempo och inte stanna varannan meter för att han ska få sniffa i lugn o ro och sen kanske kissa lite. Så vid en sträcka där jag hade bra koll åt alla håll så fick han gå lös och roa sig själv en stund. 
 
Idag har jag gjort inte så mycket alls än så länge. Sovmorgon kändes skönt. Särskilt som Esther var helt tossig inatt och skulle gosaGOSA hela tiden. Jag blev riktigt arg på henne och till slut åkte hon ut och jag stängde dörren. 
 
En promenad i solskenet. Luftade kameran faktiskt. Första gången jag ens velat titta åt den sen jag kom hem från resan.  Men jag får se när jag sen orkar titta på bilderna. Det blir nog inte idag. Inte nu iaf. 
Mobilen fick också lite luft. Fotade fjanten när han fick stanna och sitta en stund. Idag tränade vi lite på det där med att inte hänga sig i kopplet. Jag tycker inte alls om när kopplet är helt sträckt. Han glömmer liksom av sig ibland och bara tuffar på i sina egna tankar och ärenden. Men några vändor med att jag helt sonika bytte håll och gick åt andra hållet fick honom att börja titta på mig och undra vad jag pysslar med. Haha han får inte glömma vem som är ute och går med vem. 
 
Grannhundarna stod i sin hundgård och skällde som tokar. Det bekommer honom inte ett smack och det är ju skönt iaf. Lika så en annan granne hade en liten fjant ute på gården men han brydde sig inte. Han bara är liksom. 
 
Just ja, nu kom jag på att jag fotade skuggan av honom när vi gick. Men då måste jag ju kolla på bilderna i kameran. Håhå så jobbigt det blev nu då. Jag vill se om det blev som jag tänkte mig men jag orkar inte ta reda på alla bilderna. Hahaha snacka om I-landsproblem deluxe.  
 
Nä, om jag skulle fortsätta med att göra så lite som möjligt under så lång tid som möjligt. I morgon är det jobb igen. Förvisso en väldigt chill arbetsdag då jag bara jobbar 12-17 och vi har apt under större delen av tiden. Så jag får sovmorgon OCH ledig kväll. Sen är det kvällspass torsdag och fredag och 7-16 både lördag och söndag så på måndag kommer jag vara död och då är det nog verkligen ingenting vettigt som blir gjort mer än det absolut absolut nödvändigaste. 
 
Så, nä jag tänker inte ha så dåligt samvete att jag vilar idag och fyller dagen med en massa ingenting. 

Jobbhelg pågår

Som rubriken säger. Jobbhelg pågår. Kvällspass förvisso så har sovmorgon. På papperet iaf. Igår vaknade jag före larmet. Låångt före jag hade tänkt vakna. Idag vaknade jag också tidigare. Men inte lika tidigt. Blev sent i säng igår. Blev övertid också. En halvtimme sent hem från jobbet är mkt när man slutar 22.00 i vanliga fall men nu blev klockan 22.30 alltså. 
 
Telefonen ringde strax efter jag hade vaknat idag. Från jobbet. Konstigt nog så gick signalerna fram. Det var väl för att jag var kvar i sängen o tydligen har en bra mottagning på nån punkt där. Det gällde bara en sak som jag hade missat att göra en notering om. Tanke till handling kan va nog så långt ibland. Ingen ko på isen o vi löste det. 
 
Bilden från igår när jag åkte mot jobbet. Bara snabbt fotad med mobilen o det var såå mkt vackrare irl än vad bilden kan förmedla tyvärr. 
 
Lika gråmulet idag. Och mer snö ramlade ner för ett tag sen. Blöh. Ge mig vår. NUU! Fast jag vet ju att det är en månad kvar sisådär i runda slängar. Och det är väl precis så som det ska vara antar jag. 
 

fredagsfeeling

Ledig dag.
 
Fri att fylla med vad jag vill.
 
Jag tog sovmorgon. Vaknade flera gånger under natten och drömde en hel massa tok. Jag har nåt svagt minne av att jag drömde att jag hade nonstop som underlag till kycklingar som egentligen var typ hundvalpar. Jag vet att jag tänkte att det är ju choklad och det är ju inte nyttigt men å andra sidan är de för stora för att få in dem i munnen än. Haha ja jag kom på att jag hade drömt så när jag stod i affären på kvällningen och skulle köpa hem lite godis och såg lådan med nonstop bland det andra lösgodiset. 
 
Orvar störde mig ett antal gånger genom att peta mig i ansiktet med tassarna och han var inte snäll nog att dra in klorna först heller. Kanske att jag andades för ojämnt eller nåt. Ett par nätter i rad har jag vaknat och varit sjöblöt av svett också. Jag tror att det kan sättas i samband med perioder när jag har mina apnéer kanske. 
 
Jag satte mig med en kopp kaffe vid soffan och tror ni inte att jag lyckades vicka ut koppen över hela bordet. Bordet i teak som inte tål det allra minsta fukt utan att det lämnar märken. *suck* Jag fick bordet av farsan förut och det passar så bra in i mitt vardagsrum men det är helt hopplöst att hålla fläckfritt. Tsss nåja, det ska väl synas att man lever i sitt hem.
 
Sen skulle jag hämta in en säck pellets och jorå, jag lyckades baxa upp den på axeln så den for i backen bakom mig och sprack och massa pellets for ut på garagegolvet. För det var precis vad jag behövde. NOT.
 
Jag började plocka o städa lite här hemma men så ramlade sonen in och meddelade att han inte bara hade stannat hemma från skolan idag för att de hade nån temadag som han vägrade va med på (hmmmm jaha?) men att han hade en klipptid ihop med sin far om en dryg halvtimme och behövde skjuts in. Jaha, ja nog för att jag hade tänkt åka in o handla men kanske inte just då. Förvisso hade halva dagen redan gått så det var väl lika bra o få tummen ur och fixa den där handlingen. 
 
Nu ikväll har jag lagt in ännu en bildbomb i Kilroybloggen. Och idag är jag inte så trött att jag glömt vad stället jag tillbringat en hel vecka på heter. Hahaha jag får ju skämmas men jag hade skrivit fel. Nu är det rättat iaf. 
 
Det är ju fredag så jag lägger in en feelgoodlåt.

torsdag

Usch en sån dag.
 
Det började redan i natt. Eller ja, tidigt som f-n i morse med mensvärken från helvetet. I fyrataget nånstans kravlade jag mig ur sängen och ner i köket för att leta fram värktabletterna. Två alvedon och en rejält uppvärmd vetekudde senare gick jag och la mig igen och försökte få lite mer sömn eftersom det var jobbdag på G. 
 
När klockan ringde så hade det inte blivit ett endaste dugg bättre med värken. Men jag ramlade ner i köket och petade i mig en diklofenak också och tog lite varm choklad och en knäckemacka med kryddost på. O så förberedde jag mackor att ta med till jobbet. Lagom tills det var dags att åka så hade värken stillat sig lite. Men jag upptäckte när jag kom fram till jobbet att jag hade åkt ifrån mina mackor som låg så fint kvar på köksbordet och väntade i sin plastpåse. 
 
Jag hade saftsoppa att värma till second breakfast men iom att jag tog det så glömde jag av att ta kaffe istället. 
 
Jag hade sån stor lust att bara vända och åka hem igen när jag väl var på plats. För inte nog med att jag hade kramper i magen så blödde jag så mkt att det kändes omöjligt att kunna genomföra mina jobb utan att riskera att blöda igenom innan jag hann komma till en toalett och fräscha upp mig mellan varven. Då snackar vi nånstans mellan en och två timmars intervall. Jag var tacksam att jag hade jobben i närområdet så jag faktiskt skulle kunna skynda mig in till lokalen om det skulle behövas. 
 
När det väl var lunchrast så började plötsligt brandlarmet gå. Då hade byggarbetarna lyckats utlösa larmet trots att larmen skulle vara avstängda i den delen av byggnaden. Tydligen var ett av rummen inte avlarmat och det var kopplat att höra till vår del av byggnaden som vi i hemtjänsten har. Vi såg ut som fågelholkar allihopa eftersom vi satt där och vilade efter maten när larmet började ringa och ingen av oss hade sett tillstymmelse till nåt som skulle kunna utlösa larmet. 
 
Eftermiddagen blev också en enda lång räcka av förseningar men jag lyckades väl trixa ihop det så det bara blev 45 min för sent innan jag kunde byta om och få åka hem. Kul att avsluta den allra första långa arbetsdagen med tvättstuga och en entimmes städ. Nåja, det var en lätt städ och jag fick kaffe och kaka mitt i så jag stod ut. Men huvudvärken var redan på plats. Och den har hållit mig sällskap hela kvällen. Den är närvarande nu med och jag har tagit en till diklofenak men jag är rädd att det är migrän och att den inte tänker ge sig så lätt. Så nu ska jag bara natta djuren och sen nattar jag mig själv. Och hoppas att John Blund skyndar sig förbi med stora gruspåsen. I morgon är jag ledig iaf. Ha-le-lu-ja
 
Apropå haleluja så fick jag post från morsan häromdan. Jag har inte orkat öppna det än. Syrran hade också fått och hon hade öppnat och läst sitt. Det gjorde inte direkt att jag blev så mkt mer taggad att öppna mitt. Tssss
 
Nä, nu säger jag nattinatt med en bild från i morse som jag tog när jag var på väg till jobbet.
Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Jag älskar den här ladan och hur den står där för sig själv med en liten klunga av träd. Det är alltid vackert att åka förbi där.

Valentine's day

För två år sedan skrev jag på fb: En vis kvinna sa att alla 💜-dag betydde att hon skulle ta hand om sitt eget hjärta lite extra
 
Idag har jag jobbat 12-22. Jag fick sprida lite extra kärlek hos de gamla idag då.
 
Fast jag försöker nog att göra alla dagar till bra dagar. För helt ärligt. Det är liiite för mkt jippo över det hela. O liiite för mkt att ge de där ofrivilligt ensamma ännu mer ångest och oro.
 
För det första så är väl varje dag ett skäl bra nog att visa att man bryr sig om nån? Och varför måste det kosta? Varför måste någon tjäna pengar på att du ska visa just denna dag hur mkt du bryr dig om en annan människa? 
 
Och det är väl med sig själv man ska börja? Om man ser till att själv må bra, så är det lättare att sprida välmående och glädje till andra. För att återknyta till vad jag började dagens inlägg med.
 
Avslutar med ett par hjärtan iaf. 
 
Nu ska jag sova så jag orkar upp o jobba igen imorgon. 7-16 står det på schemat. Håhå *gäsp* 
 
 

Tisdag

Jag satte mig en stund nu på kvällen och började bläddra igenom alla bilderna jag tagit med vanliga kameran. Det ni fått se i bloggen hittills är taget med mobilen. Om jag säger såhär: en hel jäkla massa bilder är det. 
Nu är det här dubbla kopior eftersom jag sparat i både jpg och raw men 970 bilder och det bara på det första minneskortet. Jag har ett till. Men det är inte alls lika många på det. Tack och lov säger jag nu. Hahaaaa.
 
Mååånga bilder på vågor är det. Måååånga. För man kan ju inte ta en bild på en våg och förvänta sig att man får en pangbild direkt. Nä, så därför kör man serietagning och har alltså hundratals bilder på samma våg i olika stadier. 
 
Jag har lagt upp några bilder i den andra bloggen.
--->Klicka här för att komma dit.<----
 
 
 
Jag har varit riktigt låg idag. Mest bara sovit. Jag vet inte om det är nåt skit på G eller om det är hemkomstblues för att jag är tillbaka i vardagen igen. I morgon är det dags för jobb igen. Det blev ändrat från morgonjobb till kvällsjobb. Skönt på ett sätt för då får jag sovmorgon och kan hinna samla ihop mig ännu lite mer först. 
 
Så mycket roligare än så blir det nog inte idag. 
 
Jag avslutar med en bild på en sten jag hittade när jag gick på stenstranden en morgon. Inte utan att den väcker tankar. Eller hur?

Back to normal and boring

Japps det är nu härmed bekräftat. 
Det blir inte samma sak att fota fotspår i snö som på en solig strand.
Haha sorry men jag måste få skoja lite om det trista med att behöva åka hem till vintern igen. 
 
Jag har ägnat dagen åt att diska (ja diskmaskinen är visst jätteJÄTTEläskig) då det mesta var skitigt. 
 
Sen har jag kört en maskin tvätt o andra omgången snurrar nu. 
 
Så mkt mer har jag inte gjort. Jag skulle behöva handla också för det gapar lite tomt trots att jag bad exet se till så det blev påfyllt i kylen. Hmmm ja jag vet inte.
 
Jag tömde fickan på jackan jag använt på mina promenader. Skrotsamlare deluxe, det är jag det.
 
Jag fick visst med mig lite sand också i den där fickan.
 
Den högra flaskan med mer och svartare sand är från förra året när vi var till Puerto de la Cruz. Och ja det är också sand som hade samlats i jackfickan vid mitt skattletande. 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag

Behöver jag ens berätta hur jag startade min morgon?
 
Med en promenad förstås.
 
Till havet. Till sandstranden.
Jag gjorde ett litet arrangemang o fotade. Sekunderna senare kom en våg o svepte allt med sig igen. Havet skonar ingen eller inget. 
Men en stund satt jag där och bara njöt.
 
Efter frukosten gick jag tillbaka för att sola och bada. Tyvärr han solen gå i moln för ett par timmar men jag låg o läste istället. Sen badade jag en stund innan jag vände hemåt igen. 
 
På kvällen tog jag mitt farväl av solen. Men innan dess hann jag leka lite. Med stenar,  färg och form.
Ser du vad det är? Om inte kommer facit längre ner. Fotat ur rätt vinkel.
 
Jag fann en fossil. Fångad i tid och rum av den en gång framvällande lavan. Häftigt att tänka sig. Att jag går över nåt som en gång var hetare än hett och från jordens innandöme. Svindlande.
 
Det var lite vemodigt att tänka på. Att det var sista kvällen på ön.
 
Kvällens mat intogs på en kinakrog. Gott var det och mätt blev jag. 
 
Men tillbaka till min lilla kluring. Såg du vad det var?
 
 
 
 
 
 
 

Fredag

Fredag och snart har en hel vecka gått. 
 
Jag mötte dagen på en annan strand åt andra hållet. Inte alls lika vackert. Inte alls lika mysig promenad dit. Men då har jag provat iaf så då vet jag.
Men morgonbilden blev lite läcker iaf med vågbrytaren i rak linje ut i havet.
 
Jag satt på en avsats och inväntade ljuset när jag fick se en man som kastade sina kläder och tog ett snabbdopp. Jag satt för långt ifrån för att se något annat än att först åkte tröjan och sen shortsen. De kastades i en vid båge upp mot land. Jag tänkte i mitt stilla sinne att hoppas han kastade bra nog så inte vågorna tar shortsen med sig ut o han får gå med rumpan bar hemåt sen. Haha
 
Jag tror han slapp den sortens walk of shame iaf. Men det blev ett snabbdopp o sen åkte kläderna på fort nog igen. 
 
Jag struntade i poolhänget idag o drog raka spåret till stranden och tur var väl det för solen gömde sig bakom tunga gråa moln hela dagen sen. 
Jag tror att om solen visar sig imorrn så gör jag samma sak då. 
Det är ju typ sista chansen att hinna doppa sig i havet. Och säga vad man vill men havet är beroendeframkallande. 
Jag måste berätta. När jag såg det här lilla trädet som är en hibiskus (därför jag tittade så ingående på det) och tänkte fota det så lyckades jag klanta mig o gå rakt in i en skylt. Haha ja det är sant. På värsta clownmanér. Badonk ba. Tur nog så tog det i axeln bara o inte skallen. Hahaha jag skäms, men så var det. Och minst en gubbe såg det hända också. 
 
En annan sak att nämna är hotellkatten som verkar heta Max. Han satt under vårat bord o kelade med min fot en bra stund i morse. 
Efter badet satt jag en stund på balkongen och åt lite gotta och läste ut min tredje bok på den här resan. Håhåjaja, i den här takten har jag inget kvar o läsa på hemresan.
Sen gick vi o tog kaffe o kaka. Jag åt chokladkakan från himmelriket och farsan tog en tårtbit. Servitrisen är helt otrolig med minnet. Tummen upp på det. Stället heter Oh La L'a  för den som har vägarna förbi.
 
Jag vilade en stund när solen ändå höll sig frånvarande. Lagom tills det var dags att kolla in solnedgången så klarnade det upp. 
 
Efter det var det dags att leta upp kvällens matställe.
 
Alltså, säga vad man vill men all-inclusive gör saker sååå mkt mindre komplicerade. Man slipper leta matställen som passerar nålsögat som släpper kameler men utestänger mygg.
 
Ikväll blev det sjötunga Walewska igen. På ett annat ställe. Där fick farsan sin planka. 
Ikväll var vinet tillbaka. Men det var gott. Förbaskat gott. Och dyrt. Det gick på nästan €58 alltsomallt. Så jag vet inte jag. 
 
Det är tur att jag slipper betala.
 
En sak som verkar va standard här är sista lilla drycken "on the house". 
 
Ikväll var det nåt bubblande.  
Hmmm, min tanke går ju genast till de här som kanske inte kan och/eller ska dricka. De där som egentligen inte fixar sprit men ändå inte kan saka ett gratis shotsglas när det väl bjuds. De där som får blodad tand och glömmer sin nästan nykterhet. 
 
Snart dags för sängen. Jag är trött. Men ändå vet jag att jag kommer vakna vid ett/två o tycka att jag sovit jättelääänge. 
 

Torsdag

Även denna dagen gick jag till stranden för att möta dagen.
 
Vågorna var lite vildare idag så medan jag fotade mina fotspår i vattenlinjen så överraskade havet mig med att ge mig en riktig splash av en våg. Rakt i rumpan där jag satt på huk. Haha. Tur att viskos torkar snabbt.
 
 
Jag stannade inte lika länge idag för jag ville hinna hem o äta frukosten tidigt så jag skulle slippa riskera att bli utan solstol vid poolen.
Sen låg jag där och slumrade i gott och väl 2h. Vände på steken i halvtid bara. Haha.
 
Jag bestämde mig för att idag skulle jag också doppa mig i havet så på eftermiddagen knatade jag tillbaka till samma strand en gåg till. Och sen tog jag strandlinjen hem så som jag brukar. 
Plus att jag gick en sväng på kvällningen för o fota solnedgången också. Så det är inte bara att jag latar mig om nån tror det. 😉 Men det blir ju inte så raskt tempo när man stannar för o fota hela tiden. Haha
 
Sorry om vattenlinjen lutar något. 
 
Ikväll käkade vi lamm. Och hör o häpna. Han valde bort vinet ikväll och tog enbart cola. 
 
Gott var det och mätt blev man. 
 
Nu tänker jag nog ta kväller alldeles strax för jag är trött. Det tar på krafterna i solen. 
 

Onsdag

Jag startade även denna dag med en promenad till havet. Och mötte solen på en sandstrand med fötterna nerborrade i sanden.
sen hem o tog en lite försenad frukost i strålande sol.
Försenad därför att nästan alla solstolar hann bli tagna innan jag hann dit. Men jag hann få en stol iaf och jag tillbringade dryga 2h i nästan hela tiden strålande sol. Sen kom blåsten. Brrr
 
Det har blåst jäklar i mig.
 
 På kvällningen gick jag och tog farväl av solen för idag.
Sen gick vi rakt över gatan till kinakrogen och käkade spicy thaimat.
Jag valde glass efter för o lugna svedan i munnen.
Sist men inte minst klappade vi om hotellkatten o sa godnatt
Tydligen får han inte ligga i lobbyns soffor. Men vad bryr sig en katt om vad man får?

Tisdag

Dag läggs till dag. Den tredje i ordningen om man räknar ankomstdagen. Och det är klart den räknas när vi var här vid 15-tiden.
 
Jag gick ut tidigt i morse med och mötte gryningen vid stranden. 
Idag hittade jag den riktiga sandstranden med vågbrytare så man faktiskt kan bada utan att riskera att svepas ut till havs. 
 
Men istället så behagade solen narra oss på em o hålla sig bakom gråa moln. Och jag fick färg nog igår så axlarna var nog glada för vilan helt ärligt. Men benen fick en dos sol på fm iaf.
 
Mitt på dan gick vi iväg o tog fika. Servitrisen mindes oss sen i söndags och vad vi hade beställt då. Imponerande må jag säga. 
 
Chokladkakan var lika god idag som i söndags.
 
På kvällningen efter att ha setat på balkongen o läst nästan hela dan så tog jag en promenad till stranden och viskade godnatt till solen som den sakta sänkte sig i havet.
 
Sen gick vi och letade upp kvällens restaurang. 
 
För att vara en man som dricker cola till sitt vita vin så är farsan en förbaskat kräsen man när det kommer till matställen. Jag vet inte hur många vi passerade innan ett passerade nålsögat.
 
Snacka om att sila mygg o svälja kameler. Eller nåt sånt.
 
Han valde grillad lax o beklagade sig sen över mängden ben. Jag valde grillad tonfisk med canarisk potatis. 
Jag försökte va smart o valde en halvliter vin istället för en hel flaska.
 
Ja då skulle farsan såklart fråga vad det var som de bjöd på när notan skulle betalas. Och vi fick påfyllning på de glasen. Små glas men stark dryck så jag blev lullig ändå. Honungsrom för den som undrar.
Första glaset nästan urdrucket när jag kom på att fota. 
 
Nu har jag setat en stund på balkongen o ätit efterrätt o sköljt ner den med cola.
Chokladpudding med dulche leche. Såå gott. Jag är kär och undrar om det finns att köpa hemma i Sverige eller om jag måste bunkra med mig ett lager. Hahaha
 
Ja just ja. Idag shoppade jag ett par nya sommarbyxor. Troligtvis nya favoriterna. Visst var de fina?
 

Dag 2

Så har en dag gått igen. Den andra dagen av min solsemester med farsan.
 
Det blev tidig kväller igår. Vaknade ett antal gånger under natten av att farsan snarkade, var uppe o rantade på toa eller drack vätska (vill inte veta vad). När klockan var morgon fast fortfarande mörkt så gav jag upp. Jag bestämde mig för att ta en promenad med kameran. Så jag mötte den nya dagen när ljuset återkom till ön. 
 
Havet var mitt mål men jag gick en omväg dit och hittade en annan del av stranden. Med sand istället för smågrus. Inte så svart som i Puerto de la Cruz men stenarna var lika svarta. Som synden. 
Det var jag, ett gäng sömndruckna arbetare, några gamla (ja de sprang som om de sprang ifrån döden) joggare och typ en (1) överförfriskad herre. 
 
Klapperstensstrand. Åååhh <3 ljudet när vattnet från vågorna gick tillbaka ut i havet igen och rasslande lyfte varje kullrad sten. Jag satte mig att balansera ett stentorn.
En blomma som jag knyckt utanför en hotellentré fick fullända bilden. Minnet säger mig att det är en dipladenia. Men jag tänker inte garantera det till 100 %. 
Sen tillbaka till hotellet för frukost. Farsan var inte impad. Men han är aldrig impad av sånt som normala människor finner imponerande. Det är som att han bara måååste få dissa saker ibland. I mina ögon var det en helt okej frukostbuffé. Jag menar, jag har ätit sämre. Förvisso bättre också men hey. Det fanns massor att välja på och smöret var inte inköpt på lidl som de där smörförpackningarna de hade på hotellet i London. Haha ja jösses. 
 
Sen tog jag en stund vid poolen och genom led några stunder av kyla när solen tillfälligt gömdes bakom gråa tunga moln men en tunn tröja och en god bok avhjälpte de stunderna.
 
Sen en promenad med farsan. Håhåjaja. Han går bra sakta. Men knäna säger stopp. 
 
Sen mer solande på balkongen innan jag tog ett dopp i poolen som faktiskt är tempererad. Och en skön lååång dusch på det. Och lite mer balkonghäng med näsan i boken. 
 
Nu på kvällen har vi varit iväg och käkat. Delade på en flaska rött. Konstigt nog kunde han tänka sig rött vin. Men såklart den obligatoriska colan också. 
 
Så pinsamt men men ...
 
Så nu är jag alldeles för lullig ikväll igen. Men jag tröstar mig med att jag sällan festar annars och nu är det semester. 
 
Även ikväll bjöd huset på en fri liten likör (eller vad det nu var). Vi åt inte på samma ställe så det här var nog nån annan sort. Inte lika mkt fluortantsvarning. Haha. 
 
En bra dag hursomhaver. 

Semester

Igår gick jag en promenad i stan och frös som en tok.
Idag har jag gått en promenad ner till stranden och förvisso är vindarna kyliga nu på kvällen men det är iaf plusgrader och ingen snö så långt ögat kan nå.
Vi tog en promenad ner till stranden för jag ville få komma ner dit redan första kvällen. Och medan solen sakta sänkte sig ner mot havet så åt vi vår middag där. 
 
Tyvärr skymde ett groteskt tält min solnedgångsutsikt men maten smakade prima. Sjötunga walewska ville farsan gärna äta igen sen han tydligen ätit det vid nåt tillfälle. Döm om hans förvåning när den inte serverades på en traditionell planka utan på ett keramikfat. 
 
Det var ett konstigt ställe för å ena sidan serverade de groteskt stora drinkar i sjuka glas av stövelmodell eller gigantiska cognacskupor men å andra sidan hade de fina rätter som var av det lite dyrare slaget. 
 
Farsan sin vana trogen ville beställa vitt vin och en cola. Varför han envisas med den där colan övergår mitt förstånd. Säkert för att vitt vin "smakar kattpiss" som han uttryckte det redan förra året. Men ändå är det vitt vin han beställer. Jaja, den som vill kan ju försöka sig på sånt självbedrägeri o låtsas som att man då inte dricker alkohol. 
 
Åter till den där colan. Damen som kom med vår dryckesbeställning hade helt ignorerat colan och hans försök att påpeka missen resulterade bara i att hon frynte på näsan och resolut hällde upp av vattnet jag hade beställt till mig istället. Haha 
 
Som tack kanske för vår dyra matbeställning så bjöd de på ett varsitt litet glas av nån likör som säkert skulle menas vara aprikossmak men det smakade fluortant med en hint av aprikos. Ja asså inte själva tanten men fluorvätskan. 
 
Så nu är jag lite lätt tipsy efter ett och ett halvt glas vin och ett litet glas aprikosfluor. Billig i drift? Jajjamen.
 
Det blir nog kväller nu alldeles strax för det har varit en låååång dag. Vi började vår resa strax runt 3.30 i morse. 
 
Hursomhaver. Havet ...
 
Jag kommer gå ner dit varje dag. Känslan när jag satt där. Som en själslig orgasm. Det är så underbart att vara vid havet. Det ger mig energi och feelgood i hela kroppen..
I morgon åker kameran med. Ikväll kändes det ett tag som regn i luften så den blev kvar på rummet.

Söndag

 

Fredag

Tröttmössadag.
 
Såå trött.
 
Vaknade med huvudvärk och vrålhungrig i morse. Kanske inte så konstigt efter att jag var ute o skottade snö sent igårkväll. Efter duschen när jag sen gått o lagt mig på spikmattan en stund, så somnade jag på den till och med. Ja det var evigheter sen jag använde den men igår skrek ryggen efter att få ligga på den en stund.
 
Jag tog en ipren o frukost o sen somnade jag om och sov bort precis hela förmiddagen.
 
Nu måste jag fara till stan. Ska bara lasta ur ett gäng pelletssäckar från baksätet och skuffen först. Som jag hämtade igår efter jobbet men sen inte orkade lasta ur när jag kom hem. Såå trött. Kanske är resfebern som yttrar sig med enorm trötthet så jag slipper tänka på det. När man sover så tänker man inte så mkt. Drömmer förvisso men grubblar? Nej. 
 
Helst hade jag lagt mig och sovit en stund till men nej det går ju inte för sig. 
 
 

Torsdag

Sista arbetspasset på 2 veckor avklarat idag.
 
Återgår inte i arbete förrän den 14 februari. 
 
På söndag åker jag mot varmare breddgrader för en vecka i solen. Förhoppningsvis är det sol iaf.
 
John Blund var nog ute o försökte se fullmånen istället för o strö grus i mina ögon för jag har vänt och vridit på mig inatt. 
 
Medarbetarsamtal och jag hade nog rätt bra koll på hur jag låg till. Sen hur det visar sig i lönekuvertet är en helt annan femma. 
 
Som alltid när det är nåt roligt man ska göra så är kroppen emot en. Den där roliga veckan skulle självklart infalla precis under min semester. Så idag ringde jag och bad om ett recept för att kunna skjuta på blodbadet. Så jag slipper ersätta för ett förstört flygplanssäte. 

RSS 2.0