hoppsansa

Oj
Besöksrekord

hela 14 unika besökare idag... hahahaha inte många men fler än nånsin tidigare

Undras just vilka de är allihopa????


rls o inköpslista från granngården

Uscha
jag har pirr i benen nu, o det är mitt knatande i blivande hästhage som är orsaken till att det nu känns jäkligt obehagligt i dem.

Märks att jag börjar bli gammal för så fort jag gjort nåt utöver det vanliga, rört på mig mer än "normalt" så blir det äckelkänsla i benen. RLS = restless legs syndrome.

Me no want that

jag borde hoppa i säng snart.... får väl se hur det går med tanke på mina krypiga ben.

Men nåt som är skönt är att jag är ledig i morgon också. Tjohooo så glad jag blir dåå

Har en inköpslista i huvudet på grejer som jag behöver från Granngården
9 grindhandtag
Isolatorer (en hink eller iaf en kartong)

Haha ja oj så lång listan blev... men kommer inte på såhär på rak arm om det var nåt mer jag behöver därifrån.



Tisdag o leeedig

Go'morron
Frukosten har just landat i magen - O'boy o leverpastejsmörgås

Nu spisar jag lite Volbeat i högtalarna o funderar på vad jag ska börja med här hemma.... kanske borde gå o sätta skruvdragaren på laddning till att börja med??


Sen har jag en laddning tvätt i maskinen som väntar på hängning. O tvätten som jag hängde igår har inte torkat det allra minsta... blir nog att göra eld i kaminen så luftfuktigheten försvinner lite.

Huset skriker av städbehov men det är ju så galet trååååkigt att städa. Iaf det däringa plocket som behövs INNAN man kan gå lös på golv med dammsugare o mopp. Moppa golv är annars en helt okej syssla.

O så var det ju de där stolparna som skulle ner i backen.... håhåjaja... jag tror jag börjar med att leka med katten en stund hahaha han ligger så fint här bredvid mig nu. Lilla Elvis som inte är så liten längre utan en riktig slyngel i kroppsform. Ranglig o dan.


Down to the river

Ikväll så hade jag en låt spelandes i huvudet... jag har konstaterat att jag har så rätt ofta... o det finns inte en chans i världen att jag kunnat hört den o blivit påverkad för jag har en period då jag lyssnar väldigt lite på radion i bilen o så.

Iallafall, det var Bruce Springsteen som sjöng i mitt huvud... tillsammans med Sting upptäckte jag när jag sökte på Youtube

En sak som jag konstaterat är att YouTube numera suger hårig getballe. Det är tamesjutton inga träffar på det man vill hitta... bara en massa annat tjafs... o skulle man hitta det man söker så är det blockerat så jag inte får titta/lyssna. Eller så är det jag som blivit gammal o inte längre förstår HUR man gör för o använda det forumet på bästa sätt. Kan ju vara så också XD

Slänger upp låten här iaf så får ni höra VAD jag hade spelandes i skallen så här på nattkröken.



Möe möe

Möe stolp var det
Möe stolp blev det
Möe stolp till behöver jag



Jag letade mig ut på gärdet med ladan som innehöll den värdefulla lasten. Många var sargade av tidens tand o av åren i jord men andra såg helt okej ut. Jag plockade på mig en rejäl laddning men när jag sen kom hem o började räkna så insåg jag att jag nog behöver minst lika många till.... hujedamig...

Men såvida inte vädret är alldeles omöjligt imorgon så knatar jag nog ut o fortsätter där jag slutade förut då mina dyrt inhandlade stolpar tog slut.

Sen får vi se hur långt jag kommer...

Bara jag får igång traktorn också... annars vette-17 om jag vill knata o bära stolpar till förbannelse... nåja det visar sig.

Nu ska jag fortsätta kolla CSI NY med full fokus på programmet så jag fattar vad de pysslar med ^^

Måndag o jobbet snart slut för idag

Sitter på jobbet o har nedräkning tills jag får sluta för idag... o imorgon är jag LEEEDIIIIG!!! oh så underbart det lät.

Ska styra kosan mot min arbetskamrat som lovat mig lite stängselmaterial som hon hade låg o damma i nåt hörn. Hon har varit bondmora men nu är det många år sen korna försvann från den gården.
Men tråd o eventuellt lite stolp tackar man ju inte nej till... iaf inte när man som jag behöver stänga mera hage åt matvraken.
Jag har ju inte betesplanerat o brukar låta dem gå o gnaga i ALLA hagarna sommartid. För det stimulerar deras födosök o de får ägna sig åt hederligt hästbeteende o vill de inte gå alldeles inpå varann så kan de gå i varsin hage o skrota o sen sammanstråla i härliga sprakfåle-orgier o rejsa järnet genom alla hagarna fram o tillbaka... härligt o se deras totala kroppskontroll där de vet precis var de har varenda liten hov o hur de ibland sladdar i kurvorna bara för att på raksträckan sen gasa ännu lite till... =D

Men iaf. Hagarna är alla totalt nerbetade om man bortser från ratorna som de undviker helst. Så jag ska stänga en hage till som delas av ett dike... där kommer jag o göra så att diket får vara gräns o hoppar de över så är det väl så. De blir än mer koordinerade i kroppen... självklart inte gå dag o natt på massa gräs direkt, när de är vana att få gnaga smått smått.


inte mkt att hänga i granen

Lite dålig uppdatering för tillfället men jag är inte inspirerad.

sorry för det



Fredagkväll

Jag har huvudvärk ikväll....

Jag har varit ledig idag o jag tror tametusan att jag efter snart 2 veckors arbete redan lyckats bli koffeinberoende. För i måndags när jag också var ledig så hade jag också huvudvärk deluxe.

Det är nästan så jag tror att det få bli en tidig kväll ikväll... för jag har ingen som helst behållning av att titta på tv o det är jobbigt att surfa vid datorn också... mina läsglasögon ligger i väskan som i sin tur ligger kvar i bilen. Har upptäckt att jag blivit mer beroende av dem också... o det har eskalerat den här sommaren....


nattsvammel

slänger in ett inlägg såhär på nattkröken innan jag knyter mig för natten.

Vet inte vad jag ska skriva men det visar sig väl vad som står här när jag sätter punkt o postar inlägget.

Satt på jobbet idag o studera mitt schema o konstatera att förra veckan o den här veckan innehåller sammanlagt 10 dagars arbete... av de tio är fem kvällar o en av de kvällarna är en delad tur. Men som tur är så har jag redan betat av den. Det var i söndags.

Jag får se det från den positiva sidan... nån krona mer i bidrag XD

Morgondagen innebär också kvällsjobb... men inte tusan får jag sovmorgon för det... för nu har ju allvaret börjat igen o kidsen ska till skolan.

jag har druckit min kvällschoklad nu -  mår så bra i lilla maggen om jag får min kopp varm O'boy så sen sover jag mätt o belåten. Ska nog dra över mig dubbla täcken inatt. Frös inatt som var. O ändå svettas jag sen på morgonen. Trots att jag ligger under samma täcke som på kvällen... knepigt

Nä nu blir det natti natti för jag ser nästan dubbelt av trötthet
Lägger upp en bild på en "tavla" som vi har hänger på en vägg på jobbet...


mångalen?

Jag vet inte om det har o göra med att det var fullmåne idag eller om det bara är slumpen som gör det... men...
...den här jobbardan var inte en av de lättare om jag säger så.

Jag är helt slut i knoppen. Två larm hade vi. Och ett åskväder som gjorde att jag inte kunde gå hem med den tantalonan jag skulle följa med hem. Vi fick beställa färdtjänst som visade sig dröja vääääldigt lääääänge... så länge att åskvädret hann gå över o regnet hann ge sig. Så jag avbokade bilen o så knata vi hemåt iallafall. Bara en aningens försenade.

Min arbetskamrat för kvällen hade sina egna bekymmer att tänka på och hennes mobil ringde oupphörligen mest hela kvällen. Ibland är det bara så
Hennes mat bestod av en påse nötter o en banan (som jag fick av en brukare o skänkte vidare). Själv fick jag blodsockerfall väldigt akut o ramlade på darriga ben in på café Valvet o köpte mig en macka o cola samt en chokladboll till efterrätt.

Jag hoppas o tror att vi kom ihåg alla iallafall... men vi fick inte många minutrar över av kvällen. Så alla saker vi lovade att maila till höger o vänster får ske imorgon istället.

Nu har jag avnjutit en kopp te o en limpsmörgås med kaviar. Och facebokat en stund. Så nu ska sängen intagas

morgonchock o hästsnack

Fick lite av en chock när jag loggade in på bloggen... jag hade nämligen 6 nya kommentarer på ett o samma inlägg... + att besökskurvan nästan är ikapp gårdagens totala besökarantal.... o klockan är inte ens tio på morgonen än.

Idag är jag lite stel för jag red igår. O det är ju inte direkt nåt som händer varje dag då jag så sällan får låna Lillen av E.
Men igår skulle han skos, o hovslagaren kommer till grannen 2 km bort sisådär. Jag valde att rida honom dit då han för första gången som jag skulle dit med honom inte var treskodd.

Han var inte alls på humör först o trilskades lite... inte förrän jag "började rida" honom så blev han nöjd o glad. Han vill verkligen få jobba när jag rider.... vi tog en annan väg till grannen än den vanliga o den leder över en sandväg o där samlade jag ihop honom o drev på bra så han började trampa riktigt fint. O han grymtade av ansträngningen.... men på ett sätt som säger att han njuter av att få jobba.

Hade ju först bara tänkt att vi skulle transportera oss över dit på lång tygel i trav men det var han inte alls nöjd med... o han snubbla till ibland o bjöd inte alls framåt... förutom på ett ställe där han försökte gå upp i galopp men mest bara så traven blev galopptaktig om ni förstår vad jag menar.

Hovslagaren gjorde iaf ett bra jobb... han är noggrann o lugn med hästarna o de nästan står o sover under tiden han håller på.
Jag blev positivt överraskad av hur bra han börjat prata svenska, han är nämligen fransman o första gången jag träffa honom så var det väldigt mkt svengelfra om man säger så. Gången efter var det ju E som var med när hästen skulle skos o igår var det tredje gången som den här killen skodde Lillen.

Eftersom jag inte har nån bild på när jag rider Lilleman så lägger jag in den här istället.


Äppeltider är gottetider

Jag var godissugen men hade inget gott hemma så jag stekte lite äpplen o det var mumma trots att jag inte hade nån vaniljsås hemma.

Jag skalade o klyftade ett par äpplen som jag sen skar ner i ännu mindre bitar i en medelvarm stekpanna med mkt margarin (blir nog godare med smör) o lät dem puttra tills de blev mjuka.
Hällde över ett par matskedar strösocker (på en höft sisådär) o doftade över lite kanel o sen vände jag runt alltihopa så det fick kräma till sig lite.


Egentligen ska man göra det i ugnen men nån sån har jag inte tillgång till just nu så då fick en gjutjärnsstekpanna duga istället. Ingen skillnad alls på slutresultatet kan jag säga.

Ingen bild tyvärr på smaskigheterna för jag har redan smaskat upp allt..... *klappar mig på magen*


semestern slut

Jobbar min första helg efter semestern....

Nu är jag tröttmössa o ska sova så jag orkar upp imorgon också... först en kopp varm O'boy bara....

Natti natti på er

Men lookiloooki ett inlägg

Hello there.... long time no see...

Så vad har jag gjort sen sist då??? *tänker o funderar o kliar mig i huvet en stund*

Mja jag minns inte.... eller jo lite minns jag hahaha

I lördags var jag på klassåterträff med tjejerna från grundskolan... jättekul o se dem... nån har jag inte sett på lååångt över 20 år då hon flyttade till Stockholmstrakten. Andra har jag inte sett på iaf 10 år, då vi sist hade klassträff.

Tyvärr hann jag inte vara med o träffa ALLA som kom eftersom vissa inte kunde komma förrän på eftermiddag/kvällningen o jag var uppbokat på annat då...
Hade ju ställt in mig på att åka till Ingbofestivalen o titta på Stonetrade när de spela....

Också jättetrevligt. Tänk att ett sånt litet ställe ändå kan engagera o dra till sig såpass mkt folk o artister.

Sen i måndags så gjorde jag absolut INGENTING vad jag kan minnas.... var en riktig loj-o-dra-benen efter mig dag.

I tisdags hade jag lite vånda över att semestern var på upphällningen... förmodligen var fallet så även i måndags men då bara dippa jag helt o lalla runt i min overksamhet.

O så igår så var det slut på det roliga o dags för allvaret igen.... då fick jag lov o masa mig upp o dra iväg till jobbet.... men det gick bra det också... men var sååå trött igårkväll... hade riktig nerverna-utanpå-kväll så jag la mig tillslut i sängen där det var lugn o ro o där somnade jag.

Ända tills att Jerry gick o la sig och "väckte" mig igen. Då var det stört omöjligt att somna om. Benen började pirra o ha sig o det slutade med att jag gick ner o drack en kopp varm O'boy innan jag bäddade ner mig med två dunkuddar under knävecken. Då fick jag någorlunda ro i dem.




support från Google

Letade vidare på Google o fann en sida som visserligen handlar om Linux (som jag INTE har) men den gav mig iaf ett uppslag på VAD jag skulle leta efter i inställningarna på datorn... så nu fann jag knappen som förhoppningsvis är lösningen på mitt problem.


datorsupport från bästaste rosenknopp

Fick ett tips på vad som kunde vara felet med den här bärbara datorns musplatta.... som hoppar hitan o ditan mest hela tiden o gör mig TOTALT vansinnig...

Jag skulle testa o göra rent musplattan från fett o smuts för det kunde störa.... så här sitter jag nu o plitar ner en lååång text bara för o se om det hjälpte att göra rent med lite yes diskmedel på en blöt papperstuss o torka torrt efteråt.

Peppar peppar så kanske det faktiskt fungerade...

Det vore ju kanoners o toppen.....

En bild på Gnistra med sin syster Mumlan från den dagen då de träffades

O just ja, (Nähe.. där kom ett  hopp... skit också) jag skulle ju föra över bilder från kameran o ladda batteriet...

Bläääk

Gomorron på er

Asså, det här året är nåt överjävulskt nerlusat med fästingar...
har väl A L D R I G hittat så många små fästingar som krypit runt på mig eller ännu värre HUNNIT SÄTTA SIG på mig. Igårkväll hittade jag en rackare igen. Den fjärde för iår. O jag har (såvitt jag minns) allldrig haft nån som setat fast på mig förr.

Man blir ju lite skrajsen att man ska få borrelia.

O de är ju tamefaen inte ens nyttiga nånstans i kretsloppet.

Hittade btw en på J igår också... men den kröp fortfarande omkring o letade lämpligt ställe....

Säger bara en sak....UUUUURRRRK

En dag snart till ända igen

Känns som om jag spenderat i princip hela dagen borta idag.

Det var ju visning utav resultatet på filmlägret idag så vid 14 var jag tillbaka istan igen. De hade delat upp sig i två grupper o filmat varsin film o E's grupps film var först att visas på skärmen. Den var också bäst (om jag får säga så trots att jag kan räknas som partisk) för den innehöll humor, snabba klipp o en någorlunda hållbar story. Den andra filmen innehöll inte mkt alls utav nåt av det... svårt o förklara... men jag fatta inte varför den började som den gjorde, o resan mot slutet var också bara lång o ofattbar. Den var nästan bäst medan de spelade intro-musiken.

Lite besök i stans galleria. Fick äntligen tummen ur o fixade nyckeln som gick av för ett par månader sen i rattlåset på buggyn. Det gick att fixa en ny  utav delarna. 120:- är faktiskt värt att slippa byta ut låset. O lite gluttande på Corner's shop (eller vad den heter) det är alltid en massa krims krams o bling o billigt jox som jag är sååån sucker för.

E ville in på Dreambook också o fika... så på vägen till bilen slank vi in där o hon fick en glass, eller ja två kulor o så satt vi där inne o diskutera väggmålningen som föreställer kända platser i Sala.

Sen lite fredagsmysshopping o hämtning av pizza innan vi styrde kosan mot hembyn igen. Där skulle vi först lämna av kompisen S.
O eftersom de har lånat våran lilla ponnyskrutta så passa vi såklart på att hälsa på henne o klappa lite.... hon verkar ha lagt på sig nåt kilo faktiskt... haha inte konstigt med sååå mkt hage o bara en att kämpa om maten med... dessutom är han av den lugnare typen som inte ränner runt i hagen tio ggr om dan o drar med sig skruttan i vilda lekar a la rodeo.

Inspekterade nyfixade stallet där också... blir jättefint. O inspirationen att fixa en box till i vårt stall blev ju ännu mer påträngande.

Har ätit god pizza (inhandlad på järnvägskiosken) o provlegat en stund i nya hängmattan (som jag köpte när vi var i V-ås sist men sen har det regnat massor jue) där jag läste nya AoT innan jag sen gick in o tog mig en Rekorderlig cider o sippar nu på den o mumsar cheezeballs framför tv'n med lap'en i knät.

I morrn är det också fullt skubb... klassåterträff med tjejer från grundskolan först o sen ska jag vidare mot Ingbofestivalen där Stonetrade spelar på kvällningen.



Repriser brukar det va på sommaren har jag hört

*nynnar*
Jag e så ensam.......

mörrn mörrn

Gomorron... tröttmössa är jag men bara o gilla läget.

Ska snart skjutsa flickebarn till sommarläger... E o hennes kompis S


betongtankar

Jag har förresten också fått för mig att iår ska det ske... måste det ske... jag ska äntligen få tummen ur o börja gjuta egna betongplattor o andra roliga trädgårdsföremål i betong...

Hittade en inspirerande blogg som har massor av kuligheter i betongform....

Vill göra egna plattor med dekoration.... till exempel med blad som mönster... eller trasigt porslin, kakel, mosaik. Fantasin sätter gränsen

Hur mkt rabatt får man? Beror på hur tätt du sätter dem...

Började riva med en rabatt igår på kvällningen... tittade ut i morse o jahapp det regna... trevlig trevligt med geggamojja på handskarna om jag ska fortsätta riva i rabatten.

Det är en upphöjd rabatt som jag fixade ifjol men jorden jag la i var full av ogräs så det har inte sett bra ut iår.

Ska sikta jorden tänkte jag o fylla på med mer jord också o sen plantera låga marktäckare som får välla ut över sidorna.

Ett par saker blir kvar dock... bolltisteln står bra där den står.... den är ju iofs ingen marktäckare men står lite snyggt i ena hörnet.
Rabatten är i L-form o i vinkeln har jag haft en pion som levt ett hårt liv i en igenvuxen rabatt många år... den blommade inte iår men beror väl på att jag stört den... den blir nog också kvar i vinkeln.

Förresten när jag tänker efter så är det nog två år sen jag gjorde rabatten eftersom jag hade blommande digitalis där iår... ja det stämmer ju... förra året la jag plattor på insidan av L'et som en liten uteplats.


O det var även därför jag lät bli o riva rabatten ifjol - jag ville låta dem blomma först. De är tvååriga o bildar bladrosett första året o blommar år två.



Förresten om det är nån som vill ha frön till just fingerborgsblomma så har jag gott om såna... hojta till i en kommentar så löser vi det. Endera genom handräckning när vi träffas eller om du bor längre bort så går det bra o skicka frön på posten. Törs inte lova att det är vita som på bilden dock... har ju även rosa o när de är i frökapselstadie så kommer man inte längre ihåg hur blomman såg ut.... haha

Det finns även frön till vanlig akleja... förmodligen blå men kan vara allt från vitt till rosa o lila... enfärgade troligen då jag mest har såna.


singalong

*sitter o sjunger*
♪♫♪ jag e så ensam i min sadel
jag e så ensam i min sadel
jag e så ensam i min sadel
för jag har ingen häst ♫♪♫

Hahaha

Ja, dels så har jag fler sadlar än jag har hästar.... ehm, eller ja sadlarna passar inte hästarna om man säger så... fick ett par stycken av Hillka på Strömsbacka för ett par år sen som är liiite för stora för små minishettisar.... inte ens shettissadeln jag köpte passar ju på deras små ryggar...

Men också för att jag var nyss in o kolla statistiken o då kan man ju börja på o undra för VEM jag egentligen bloggar för....
det är typ me myself and I på det här stället idag.


"Falling in Love"


Fick se att de här sötnosarna börjat på o mogna i sina frökapslar.


Letade rätt på sortnamnet nu också... eftersom jag tänker ta vara på fröerna o lägga i påse tills nästa år o vår då jag åter får ett "strö frö för vinden - ryck".


Fast några frön har jag redan strösslat runt ikring där de växte iår... för jag vill gärna se dom åter nästa sommar på samma ställe också.

Vallmo "Falling in Love" heter sorten o den finns på rara växter för den som är intresserad.



Håll med om att namnet passade blomman som handen i handsken

Yäk

Urrk... såg just att jag MÅSTE avmaska katten... antar att det gäller alla tre... o då lär väl hunden få sig en duvning också på en o samma gång... för har katten så har säkerligen hunden också... han käkar ju också en o annan rådis... vissa som han jagat själv o andra som han snor från lillkisse


Bilar katt o äpplen

Svärpäronen var nyss här.... de frågade mig om jag ville åka till stan o hämta min svägerska... kändes lagom lockande då jag nyss kommit HEM från stan. Så jag avböjde. Men de fick väl låna min bil så de kunde åka o hämta henne själva.

Anledningen till att de lånade min bil o inte tog sin egen är att de har en bil som funkar men som är körförbud på (gick inte genom besiktningen) o en bil som funkar o är ok att köra men som luktar mögel o gammal askkopp (från tidigare ägarens användning) så svärmor mår illa när hon sitter i den.

Ja bara de kommer tillbaka med min bil innan jag ska åka åter till stan o hämta de båda flickorna på em.

Nu ska jag njuta av att inte behöva åka till stan än på ett tag. Hade det varit för ett par år sen så hade jag släppt allt o åkt. Men mitt nya jag lyssnar lite bättre på mig själv (ibland iaf) o känner efter FÖRE.

Ska försöka ta mig i kragen o plocka lite här o lite där... började plocka upp fallfrukten som fallit sen igår.... grisafisa o pållarna blir såååå glada för några sura äpplen som inte är mogna.


Hästarna får bara ett par tre var medans grisen får resten av hinken.... hennes mage är inte lika känslig som hästarnas magar.

Nalleman ligger här bredvid mig i soffan nu o verkar vara sitt vanliga jag igen... hopps, nu kom han för o gosa med sin matte en stund.


Bilden tagen med webbkameran just alldeles nyss
Haha han ser ju inte så glad ut. Men det är hans standarduttryck.... när han sitter i någons famn så ser han alltid ut som om han tänker "nooooooooooooooo!!!!!"

Ett förmiddagsinlägg

Sååå godmorgon... eller ja go förmiddag är det väl nu kanske

Har skjutsat flickebarnet till filmlägret hon är på om dagarna den här veckan... hennes kompis S kom hit för att också åka med till stan.

Nu är frågan vad jag ska fylla den här dagen med? Finns ju iofs HUR mkt som helst att göra.



kattbryderi

Nalleman - den stora gula katten har inte varit sig riktigt lik de senaste dagarna... jag undrar om han fått sig nåt bett eller blivit stungen av nåt djur.... hans ena öga rinner o han har sett skumt svullen ut i ansiktet. (förresten, heter det ansikte även på djur?)

Första dan jag såg att det var nåt så var han väldigt loj också... låg mest (ja konstigt att han kan göra det mer än vanligt då det är hans favoritsysselsättning) o verkade inte vilja stänga munnen helt. Han dreglade lite på hakan också så att säga.

Ville inte vara o röra så mkt ifall han hade ont nånstans eller ifall han fått ett ormbett. Tänker om det skulle ha spritt ut eventuellt gift i kroppen. Han fick gräddmjölk som jag blanda med vatten åt han o dricka. Energi o fett. O så avvaktade jag för o se om han skulle bli bättre eller sämre... han verkade inte bli sämre iaf även om han visade tydligt att Elvis envisa lekinviter var mer jobbiga än vanligt.

Idag verkar han "normal" igen. Ögat rinner lite men han kom in o krävde mat i skålen högljutt o bestämt o har inte legat lika stilla. I förrgår så låg han i E's säng mest hela dan.

Men jag undrar fortfarande vad det berodde på....


En bild tagen för några veckor sen på två tröttmössor. Nalle o Elvis. En tjockis o en smal spinkis, men som han springer om dagarna kan han ju inte bli tjock.

bloggandets svåra konst

Det är inge roligt att blogga för den här datorn är bara så knasig o hoppar runt med markören så texten ibland hamnar på fel ställe... det händer även att hela textstycken blir markerade på en tusendels sekund o vips har man med en knapptryckning raderat allt man dittills skrivit.

Egentligen borde jag skriva ett inlägg utan o korrigera hur den hoppar hitan o ditan så ni fick se.

Men om ni saknar uppdateringar så är det för att jag tappar lusten att skriva inlägg om o om igen...

Balansera är en balansakt



Tak o film o läger

Ikväll färdigställde vi E's tak... eller ja vi fick upp resterande takpannor... men sen ska det ju vara vindskivor och stuprör också.

Sista varvet låg mot en vägg... huset har många vinklar o vrår och det var tvunget att kapa alla pannorna på bredden... gissa tre ggr VEM som fick ställa sig att kapa med en gigantisk kap. Jo det var ju jag det... dammig o jäklig blev jag.

Men J satt ju uppflugen på taket o pusslade dit dem sen istället. O där hade jag inte velat sitta, höjdrädd som jag är.

Nu tittar jag lite halvt om halvt på Die Hard 4.0 som går på tv4+. Fast ska jag vara ärlig så läser jag mer i bloggar o facebokar.

Jag borde egentligen hoppa isäng o sussa för imorgon ska E till stan på filmläger. De ska vara där kl 9.00 så det är ju tidig uppgång som gäller.

Urk. Jag som älskar sovmornar



Hittade den här i äppelträdet


Även ogräs kan vara vackra - på rätt ställe

Hittade den här också i äppelträdet...


Gomorron

Jag började på ett inlägg sent igårkväll men jag fick avbryta mitt skrivande för jag har haft världens "anfall" av RLS - restless legs.

Tog mig lång tid innan jag jag kom till ro sen.... urrk... så idag är jag lite mör i sinnet.

Lägger upp en bild från när ungarna var o badade i paradiset. Gillar färgställningen på bilden... ser ut som guld


Kors in da tak

Det är alltså så man gör... man åker bort en hel dag o låter helt o fullt bli bloggen... det är då man får besökare XD

Men fortfarande inga stormande massor som ramlar in här varje dag....

skit också

BAAAAAJJJJJSSSSS

Jag kan inte logga in på min mail.... den säger att jag har felaktig adress eller lösen... båda är rätt vet jag jue.... gaaaaaahhhhhhh *sliter mitt hår*


Paradiset

Vi tog en tur till Vfbo igår o hälsade på hos svågern med familj. De var uppflugna på taket för de håller på o lägger om. Det läckte visst in.

Efter att vi mellanlandat där en stund så for vi vidare för ungarna ville bada o vi letade oss fram till Paradiset som ligger vid Hörendesjön.

Jättefint med solen som var på väg ner o jag tror en hel del bilder blev bra.... men såklart ligger de kvar i E's kamera. Fick dock se att jag hade lutat kameran så en o annan bild ser nog ut som om vattnet rinner ur bilden typ.... hahaha

Sen när vi kom hem så fick vi städryck så J o lilla J drog igång o städa hans rum... men de blev osams rätt snart så jag bytte av o hjälpte lilla J istället....

Sen hade ju E bokat filmkväll med pappa sin också så rätt vad det var så satt de o titta på arkiv X där nere o bara jag var kvar o städade.... lilla J satt vid datorn ihop med sin faster o jag vet inte allt vad de titta på.

Lilla J skulle haft en kompis här idag men det var visst nå bilknas för dem också så vi funderar på att styra kosan på nå äventyr sen idag.... bäst o passa på när bilen gick igenom besiktningen så snyggt... och medan vi alla är lediga.

tak, bil, blommor o film

Vi har förresten fått hem resten av takpannorna idag så vi kan göra klart taket... men det blir väl lite senare ikväll... vi hade nog tänkt att motionera bilen nu när vi äntligen har en bil som HEEELA familjen får plats i igen. Tänk att hela semestern har gått utan att vi kunnat åka nånstans tillsammans.... o nästa vecka ska E på filmläger så då kan vi inte heller göra nåt ihop hela familjen.... men det har ju iofs blivit betydligt billigare på det här viset... hahaha


Bara för att ni ska få nåt nytt o titta på så lägger jag upp den här motljusbilden som jag gillar. Den föreställer fröställningarna från mina älskade vallmoblommor som jag visa förut i bloggen. Fortfarande spottar den fram en o annan blomma. Eller ja, det är ju inte bara EN planta utan flera fröplantor som sitter tätt ihop.

provad o godkänd

Bilen besiktigad o klar.... o nå knas var det för enligt bilprovningens hemsida så hade vi på oss idag att besikta o ny ombesiktning från o med imorgon men när vi kom dit så hade det redan gått ut.
Tur i oturen så hade de tid med oss ändå... så nu kan vi tuta o köra tills nästa ordinarie besiktning som infaller tidigare än om ett år.
Det blev ett helt rent papper... inga anmärkningar alls WOHOOOO!! Kanon det.

Jag åkte över till verkstan efter mitt förra blogginlägg o då hade J redan svetsat klart det som skulle svetsas. Så jag hjälpte honom att byta däck på en annan bil (skrotbil) som han sen skulle sälja till en kille i stan.

Jag har ju alltid haft så bra förspänt så J har fixat med alla däckbyten o så... jag har aldrig hållt på med sånt. Fast jag kan tycka att det är jäkligt kul o skruva o meka o montera. Så idag fick jag göra det medan J gjorde annat. Hahaha

Men jag kan fortfarande inte fatta att bilen gick igenom besiktningen med blankt papper....

Bra, då slipper jag åka moppe till jobbet när jag ska tillbaka från semestern om lite mer än en vecka. Usch bara nästa vecka kvar på semestern.... sen får jag vänta ett heeeelt år....

E gick förbi o klaga över att jag "återanvänder" mina bilder i bloggen... men eftersom jag inte har nån ny bild som illustrerar vad inlägget handlar om så lägger jag upp en begagnad bild. För det är ändå roligare med en bild (om än gammal) än en blogg helt utan bilder. Eller har jag fel, tycker ni läsare annorlunda? Tjoa till.



Torsdag förmiddag

Kanske kan vara läge o ta tag i den här dagen också..... tog sovmorgon som de flesta dagar på min semester. Men nu är det väl kanske dags att hitta på o göra nåt utav den här dagen också.
J har nog redan åkt till garaget... meningen var väl att jag skulle följa med dit. Kanske skulle masa mig dit då.

Så får vi se om bilen går igenom besiktningen sen.... vore ju fett najs


hästkrafter o andra sorters hästkrafter

Jag har varit riktigt duktig idag med...  Ja J också faktiskt.

Ja först var jag lite loj idag med innan jag kom igång. Men sen så....

E o lilla J sov hos farmor o farfar inatt som var o åkte med sin faster till V-ås idag så jag motionerade Lillen åt E.

Tog ungefär samma runda som sist jag red honom. Fast jag svängde ner lite tidigare från asfaltsvägen o tog galopp på sandvägen nedanför åsen istället. O sen reda jag genom skogen fram till våran verkstad också för där var stora J o höll på o meka med bilen som heter PAJ o som inte ville vara annat än paj.
Jag lovade honom att så snart jag kommit hem med hästen så skulle jag åka ner till verkstan o  hjälpa honom.

Sen tog vi ett par galopprace till. Övade att fatta högergalopp som ju är hans svåra sida.
Innan vi ens kommit fram till asfaltsvägen så skulle jag öka farten på rakan upp mot vägen o han var sååå taggad att han frivilligt gav kort galopp fastän jag egentligen inte tänkt mig mer än trav där. Innan det hade vi travat över ett gärde som är fullt av vita ensilagebollar... perfekta att träna med. Man kan träna på volter o rida slalom o förberedelse för att rida en bana med hinder när man tar sikte på nya mål hela tiden.
Jag tror att han gillar såna ridövningar rätt mkt fast sorkhålen är ingen hit förstås.

Sen när han fått galoppera av sig all rastlöshet i kroppen så tog vi en skön travsträcka för o varva ner... o jag försökte stå i fältsits typ för o inte anstränga hans rygg utan att han kunde ha lång låg linje o sträcka ut hals o rygg. Långa tyglar, bara så jag har styrförmåga o förstås styrfart... han liksom joggade....
Man såg hur nöjd han var... öronen var lojt avspända o han skaka huvet o frusta förnöjt. Sen skritt sista biten hem såklart. Tillbaka i hagen fick han en hötapp att tugga på som belöning för gott utfört dagsverke o jag hasta in att byta kläder.

J hann ju tröttna på att vänta o kom hem o hämta mig lagom tills jag var ombytt o klar.

Sen har vi lyckats (ehe, jaja, J lyckades) få fart på Caddyn.... vi luftade den en gång till i bränslesystemet... o si liiite startgas o den kicka igång... o  peppar peppar... den har startat varje gång vi velat starta den igen sen.

O jag har varit med o skruvat på vår vanliga familjebil också... Seaten som fick ett antal 2:or på besiktningen. Bland annat var en stötdämpare slut bak o en fjäder fram var av så det har vi bytt. Vi hade en reservdelsbil som stod o lyckligtvis var det nya stötdämpare bak på den så vi kunde flytta över.... fjädern fram var också av på ena sidan men den andra var hel TACK O LOV. Lite knixigt såklart för skruvar o muttrar har ju en tendens att rosta fast o absolut inte vilja lossna men en stark karl o en mutterdragare så.... 

Jo jag smorde upp motorhuvslåset också... den där lilla haken som man måste peta på för att få upp huven. Den hade liksom rostat ihop.

Nu är det kvar att svetsa lite på en tröskelbalk (o avgasröret som visserligen inte fick nerslag men som gick av sen när J var ute o åkte så den låter förfärligt). Och framlyset ska ställas in för det ena peka rätt upp i himlen tydligen.... eller om det var rätt ner i backen... sak samma... det ska justeras.... det tar vi i morgonbitti. Innan vi far in o besiktar den... ombesiktning får man ju bara ramla förbi o göra.... utan tidsbokning.... o det är sista dan imorgon... sen måste vi boka tid o göra EN HEL besiktning... o då vet man ju inte om de hittar andra fel också... plus att det kan vara knepigt att få en tid. Lååånga väntetider på sommaren

Nästan

Idag har jag varit knepigt loj mest hela dagen.

MEN, vi har ändå fått lite gjort här hemma.... vi har lagt på takpannor över E's sovrum. Där har det bara varit papp förut o det regnade in vid de senaste regnskurarna som kom. Nu är det reglat o nästan klart. Ja jag skriver nästan för stora J fick inte med sig tillräckligt mkt pannor hem. De vägde för mkt för släpkärran så tyvärr fattas 27 stycken.

Men som så mkt annat här hemma så speglar det bara vår status för jämnan... nästan klart.




Huvudvärk är ett tecken på att det finns nåt däri va?

Har dragits med huvudvärk hela dan idag.

Den kom igårkvälls efter att jag hade somnat på soffan o lite oplanerat haft en powernap där.

Alvedon fick den inte på flykten o inte ibuprofen heller.... den har hängt med mig precis hela dan idag. Legat lite snyggt i bakgrunden sådär o poppat upp o påmint mig om sin existens lite då o då.

En kommentar på facebook gällde om ifall det kunde vara migrän men nee det känns inte som migränen brukar kännas.... det känns mer som spänningshuvudvärk faktiskt.

Hade jag haft tigerbalsam hemma så hade jag masserat mina tinningar med lite sånt.... det var nån som tipsade mig om det förut då jag också drog på äcklig envis huvudvärk. O si då gick det faktiskt över.

Tänderna har också lekt hela havet stormar eller nåt sånt roligt för nu är en jäkel högre än alla andra igen så jag biter ner på den först. O får tandvärk som ett brev på posten. (men om nån dag eller två har den säkert gett sig för den här gången)

Två alvedon, bettskena o en kudde över pannan känns som planerna framöver.

Gottissugen som jag var så slängde jag ihop en halv sats mördeg. Jag är sån där som gillar kakdegen MER än den färdiga kakan så jag snaskar mördeg när andan faller på.
O så har jag ju semester o tog därför o öppnade en Bacardi Breezer watermelon. Ooohh så god den är alltså.... men det räcker med en. O det tar mig lång stund att avnjuta den för jag sippar lite nu o då på den.

Men helt ärligt, det är ju egentligen inte alls bra o kombinera alvedon o alkohol... hmmmmm jackajns bananej som min jobbpolare brukar säga.
Jag omdefinerar mina planer... inga alvedon, men bettskena o en kudde över huvudet o så raka vägen till sängen.

Ska bara ta en klick deg till först... o avsluta min bacardi o så göra mig iordning för natten o så....... äh I think U get it.

Undrar hur ponnyprinsessan har det i sin hage med musketören Athos??? Alldeles uuunderbart hoppas jag...


M på myren

Var ut en sväng för o kolla efter mer bär.... konstaterade att det är slutplockat på hjortron för iår iaf. De var som bortblåsta... o de få som ändå fanns var så trasiga att man inte ville ta i dem. Vet inte om det beror på regnandet de senaste dagarna eller om det är så att getingarna tuggat sönder bären för de såg tametusan ut som om de hade exploderat eller nåt.

Plockade en liter blåbär istället. En liter som lilla J nu snart har ätit upp. Han ville ha blåbär o mjölk o det kunde han väl få då.


Men lingonen har börjat mogna nu såg jag... de var betydligt mkt mer röda nu än sist jag var där.

M tycker till

Ibland blir jag mörkrädd när jag läser folks inställningar till saker o ting.

Det händer att jag gluttar förbi en o annan av de här storbloggarna som är kända. O det jag nu tänker på är ett ämne som helt naturligt uppkommit i en av dessa bloggar. Nämligen amning o barn. 
Det är Katrin Zytomierska's blogg jag tänker på.....

Iaf, jag la en kommentar igår där om amning o mens. O det faktum att om man ammar ordentligt i över 6 månader så tappar man i vikt sen utav amningen.

Kroppen lagrar ju på sig ett lager under graviditeten för att ha o ta av sen... när man ska föda upp sin lilla avkomma. Det här är nåt som utvecklats under tusentals år o inget som man kan ändra på under ett par generationer då det helt plötsligt inte varit modernt att amma eller råden sagt amma var 4:e timme, inte mer för man skämmer bort barnet bla bla bla idiotism bla bla bla...

Jag har dessutom lagt en kommentar förut en gång om att alla små bebisar har ökningsperioder då de vill äta oftare. Det här är också nåt HEELT naturligt för att öka mjölkproduktionen hos mamma. Men många blir oroliga o får för sig att de helt plötsligt inte har tillräckligt med käk i tuttarna.
Mjölk produceras under tiden som man ammar så det behöver man inte oroa sig för.

Nu kanske ni tänker "varför bryr hon sig o vad får henne o tro att hon vet".

Jag har två barn födda med två och ett halvt års mellanrum. Jag har ammat bägge mina barn... sammanlagt ammade jag dem i ungefär tre år.
E ammade jag tills hon var två år o lite till, då var jag gravid med lilla J o sen när han kom så ammade jag honom i ungefär ett års tid.

Detta leder till den kommentaren som nån anonym lagt i Katrins blogg: "Ammar hon verkligen en sån "stor bebis,din väninna??? Jag tycker MAX 4-5 månader sen är bebisen för stor för att ligga o dra i tuttarna men det är min åsikt,shine on..."

Herreminjeee... okunskap - javisst, väldigt ung person - säkerligen

Men varför liksom
..... varför ändra på nåt så sinnrikt som naturen skapat.... i naturen kan inte små bäbisar äta annan föda vid 4 månaders ålder... i naturen växer inte vällingflaskor på trä'n.

UNDRA PÅ att naturen slår tillbaka i ursinne o skapar allergier. För vi är där o mixtrar... nu inte sagt att den person som får ett allergiskt barn är den som gjort fel... nej för balansen är redan rubbad....
jag vet iaf att min mamma inte ammade MIG länge alls... detta pga den mkt idiotiska regeln att mata var 4:e timme o väga barnet före OCH efter amning för o se om det ökade i vikt... snacka om stressmoment.
O klart som korvspad att jag skrek som en idiot efter käk när jag hade min ökningsperiod o morsan inte vågade lyssna på sin känsla o skita i vad all världens barnmorskor sa.

Jag kom av mig... balansen rubbad.... ja eftersom jag inte blev helammad o fick i mig de viktiga ämnen som följer modersmjölken o förs över från generation till generation så kunde jag i min tur inte föra över till mina barn heller... för de pusselbitarna fattades redan....

Nu har jag haft turen o fått friska barn.... inga allergier inga allvarliga sjukdomar *peppar peppar*

Noterat

Ligger här i soffan o tittar på de två gulingarna som har brottningsmatch på golvet. I fotöljen snarkar gammelman.

Jag tror att Elvis är lite frustrerad för han hade fångat en liten råtta som han bar in på vardagsrumsgolvet o när jag fick se det så kasta jag ut dem fortare än kvickt. (nuförtiden vet han att han åker ut så det räcker att jag säger UUUUT så tar han rådisen o springer ut igen)

Lilla J stanna ute på gården för o spana in lillkisses lek med byte när plötsligt Ricko fick span på dem. Han gick fram o snodde helt enkelt rådis för Elvis o slök den i en tugga.
Urrrk, äckelhund!!!

O medan jag skrev detta så lägrade sig lugnet över vardagsrummet.... nu ligger två katter o vilar o bara lilla Elvis har fortfarande lite kli i kroppen så han gör utfall mot mattor o allt.


Bilden tagen en annan dag när båda gulingarna var tröttmössor. Foto: lilla J

Lite bilder bara

Lägger in ett par bilder från träningen idag. Fotograf är såklart E.
Hade jag nu haft ps på den här datorn borde jag ju redigerat bort hästbajset som syns i bilden. Men å andra sidan är det ju inte mer än en skitsak....




Han KAN galoppera i högervarv även om det tar emot ↑




Ehrm, blev visst lite mer än ett par bilder.... ähum. O mer än EN bajsbild var det visst också ^^

Tyvärr fotade inte E oss när vi knata iväg med tömmarna... nej då var hon fullt upptagen med att fota Ricko som jaga sork på gärdet intill.



RSS 2.0