Last day of this decade

Årets sista dag. 
 
Borde kanske göra nån form av sammanfattning av året som gått? 
 
Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen så mycket är nog borta ur mitt minne med. Men ah, jag kanske sätter mig o gör nån liten avstämning. 
 
Faktum dock. Den här bilden sammanställer det ganska så bra faktiskt.
 
Den är skapad av bestnine.net och den sidan kollar vilka bilder som gillats mest på Instagram under året som gått.
 
I bilden finns både upp- och nergångar representerat. Stunder som sen visat sig vara lugn före storm, härliga äventyr med kompisar och hund, leva lite gott och njuta, arbete och nöje samt göra vad jag mår bra av helt enkelt. 

När man ...

...  däckar i soffan framför tv:n och väcker sig själv med att man snarkar.
 
Yup true story.
 
Jag skulle åka o hälsa på min dotter igår söndag.
 
Min bil vägrade samarbeta lite grann. Batteriet var helt urladdat. 
 
Panikringde farsan som fick skjutsa mig till tåget. Missade mitt tåg med sekunder då det for iväg mitt framför näsan på mig. Fick köpa en ny biljett till tåget som skulle avgå om 4 minuter och ta omvägen om Västerås. 
 
Nåja, det som inte dödar, härdar. Jag kom fram. Ville ta mig ut till henne på egen hand och lyckades ta rätt tåg i tunnelbanan också även om jag var på fel perrong ett tag där. Häll på att åka mot Ropsten istället för Norsborg. Ja vadå, båda är röda och samma linje, bara åt olika håll. 
 
Hemma var det grått. I storstan sken solen. 
Det var trevligt att få träffa dotra en stund och vi gick till köpcentret med en gigantisk galleria med gångar åt alla håll så man verkligen kunde gå vilse.. 
 
Om en vecka ses vi igen. Då kommer hon hem för några dagar. 
Taket på Stockholms centralstation är så läckert. 

T som i tisdag

Det kanske inte är helt optimalt att baka pepparkakor missinassen när man faktiskt ska jobba dan efter o börjar 7.
 
Kollade min planering på kvällen. Kollade den igen hemma på morgonen. Saker hände som gjorde mig än senare än jag redan var innan jag kom till jobbet. Ställa den preppade höpåsen för nära staketet så en giraffponny fått tag på den o allt var uppätet var inte någon positiv upptäckt direkt.
 
Ramlade in med andan i halsen på jobbet för att upptäcka att det var omplanerat. Heeelt och hållet.
 
Istället för en någorlunda okej runda med hundrastning o ett (1) besök jag behövde tajma tiden med kollega hade jag nu en dusch på 20 min (öhm jo tjena) och sen ledsagning på en annan människa med en tid att verkligen passa för annars åker ju taxin igen utan oss.
 
Det jag trodde var 1,5 timme rehab var istället 60 min rehabmöte där jag förväntades delta med input. Och sen lite träning efteråt dessutom.
 
Min lunch blev 1,5 timme senare än vanligt. Sen var det förväntat att jag skulle göra en genomförandeplan. Död var väl mitt läge just då i hjärnan kan jag säga.
 
Slutade tidigt men hade ju bokat in ett besök hos tandplågaren så det var bara att stressa vidare. Petade i mig en lugnande för att kunna uthärda besöket. Jag mår så fruktansvärt dåligt att jag måste. Annars blir mitt besök där bara till en ren och skär plåga för mig och för tandläkaren som ska försöka arbeta med någon som är spändare än en fiolsträng och vrider sig mer än en mask på kroken.
 
90 min plåga. Jag har väl nämnt att jag har lätt för att blöda. Mycket. 
 
Så de tillbringade nog en tredjedel om inte mer av tiden med att stilla blodflödet eftersom de gjorde ett ingrepp som tydligen var så de behövde pilla nedanför tandköttskanten. 
 
Svimfärdig när jag raglade ut därifrån. 
 
En ren och skär livsfara när jag åkte hem. Så slut i kropp och själ. Men slumra i bilen innan jag körde hem var inget alternativ då det var aningens för kallt för det.
 
Dog knall och fall när jag kom hem. Jag kunde nästan däckat på hallgolvet men kravlade mig till sängen och somnade där. Sov gott och väl 1,5 timme som klubbad innan jag vaknade och hörde att fjanten visst var på utsidan. Hoppsan, jag glömde bort att han gick ut när jag gick in. 🙈
 
Resten av kvällen tillbringades halvt i dvala. Vaken o sov om vartannat. Åt o nattade djur o sov vidare. Vaknade tidigt o va kissnödig. Sen somnade jag om o sov vidare. Lääänge. 
 
Ikväll väntar jobb så det är dags att göra mig iordning nu. 
 
Tyvärr vägrar bloggen ladda upp bilder så ni får inte se gårdagens fina måne

Missinassen

Missinassen kan man baka och dekorera pepparkakor om man vill. 
Inte helt optimalt men 😁😁😁
 
Har man lite adhd-tendenser så har man. 

Måndag

Ledig dag
 
Tillbringats mestadels i vågrätt läge. Sov till 9 och sen låg jag kvar och drog mig en timme till. Såå sjukt trött. 
 
Kaffet inmundigades inte förrän närmare lunch 
Lagade lunch utifrån ett inspirationsinlägg på fb. Spagetti med en sås på tonfisk i tomatsås med skivad vitlök som jag fräst upp i olja och smör. Toppade med oliver 😊
 
 
Slängde upp den här bilden i en messengerchat som jag och några från resan till Kap Verde har.
 
Intern humor när den är som bäst 😂
 
"Hallå flickor" och "Bruno på simskola" är andra saker vi tog med oss därifrån.
 
Huvudvärken har smygit sig på under dagen. Jag planerar att träna bort den med ett högintensivt pass på gymmix.
 
Latmasken försöker dock få mig att känna efter om jag ändå inte är lite krasslig. Nepps inte såpass att det berättigar till att lata mig hela kvällen isoffan. Måste ändå in och handla. Snart bara slut kvar i skåp och lådor.
 

Tankar (varning för djupt)

För 4 år sen var jag fortfarande "lyckligt" ovetande om vad den närmsta tiden framför mig skulle innehålla för överraskningar. 
 
Skrev lycklig inom citationspluppar för lycklig var jag verkligen inte. Men det var min vardag. Mitt liv så som det såg ut. Just då. Som det hade sett ut så länge att jag visste inget annat. Livet var en enda resa mot döden med kamp för var dag. Och ensam fast tvåsam. Så jä*piiip*la ensam. 
 
Jag ogillar hösten som sen leder till vintern. Nu är vintern här.
 
December. Månaden som betyder mörker, kallt, julångest (och jag vet inte varför så ingen behöver tro att det är pga hets om det perfekta julfirandet). 
 
Det var väl nån ödets ironi att det skulle falla sig så att det var i december som mitt liv ändrades och tog en ny riktning. 
 
Förändringens månad. Den tid på året när allting skiftar. Byter riktning mot nya mål. Tar ut en ny punkt på kartan och riktar in med kompassen. 
 
Min förstfödda är född i december. 
19 år senare nästan prick på dagen flyttade sambon ut bara hux flux. 
 
Stora livsstilsförändringar just i december. 
 
22 december är midvintersolståndet. Allt därefter är en påminnelse om att det blir ljusare igen. 
 
Jag är lite låg just nu men jag vet att det blir bättre igen. Det kommer bättre dagar. Allt har sin tid. Jag sörjer inte längre separationen. Men december bär på många minnen.
 
Minnen från jular som barn. Känslan av allt som de vuxna ville, stressen över jakten på det perfekta, andra som valde att dränka julen eller iallafall marinera den i alkoholens dimmor, ångesten som färgade ett känsligt barn som lätt kände in och tog över andras känslor tills det var dess egna känslor, dess egna ångest. 
 
Jag fick en fråga från en av våra vikarier som flyttat hit från Eritrea. Om julen och varför vi (här i Sverige) firar jul. Vad advent betyder. Om jag läser Bibeln och massa saker. Svåra frågor därför att man tänker inte alltid på varför vi gör saker. Det är som det alltid varit typ. Man bara vet. Eller har ett hum om. 
 
Svaret på frågan är. Nej jag läser inte Bibeln. Bläddrar inte ens i den särskilt ofta. Men ändå är så många saker man säger hämtade ur den samlingen text. 
 
Allting har sin tid men vi lever nu. Med alla känslor, tankar, måsten och önskemål.
Och hela tiden har vi en uppgift här i livet. Endera att lära, eller lära ut. Livets läxor. Genom att mötas nånstans i livet, utbyta tankar, våga lyssna, inte alltid utgå från att man har svaren på allt växer man som människa. 
 
 
Och med en bild på kyrkan kan jag ju avsluta med en text från bibeln då. Och det jag skrev lite längre upp om att allting har sin tid
~~~
det finns en tid för allt som sker under himlen:
en tid för födelse, en tid för död,
en tid att plantera, en tid att rycka upp,
en tid att dräpa, en tid att läka,
en tid att riva ner, en tid att bygga upp,
en tid att gråta, en tid att le,
en tid att sörja, en tid att dansa,
en tid att kasta stenar, en tid att samla stenar,
en tid att ta i famn, en tid att avstå från famntag,
en tid att skaffa, en tid att mista,
en tid att spara, en tid att kasta,
en tid att riva sönder, en tid att sy ihop,
en tid att tiga, en tid att tala,
en tid att älska, en tid att hata,
en tid för krig, en tid för fred.
Predikaren 3:1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tankar

Försökte mig på lite taktisk schemaläggning till det här schemat jag går på nu. 
 
Det är så jäkla svårt att tajma ihop livet med jobb o träning o hela fadderullan.
 
Så den här veckan jobbar jag uteslutande kväll. Utom på söndag. Då avslutar jag med en delad tur. Hur tänkte jag där liksom?
 
Träningen blir ju typ noll och nada. Jo på torsdag är jag ledig. Får försöka köra ett abs'n'ass då
Körde cirkelträning i söndags iaf.
 
Älskade upplägget. 40 minuter ren o skär kötta järnet. 10 stationer. 15 rep av varje utom burpees som var 10 och trappen som var ner för hela byggnaden och upp igen.
Man körde i sin egen takt och bytte station varefter man gjort vad som stod på beskrivningen. Pustade där man behövde men sen bara kötta vidare.
 
Precis vad min skalle behövde. Få köra på utan att behöva ta hänsyn till något. Vinnarskalle och envisheten gjorde att jag stod inte still långa stunder.
Axelpress, efitsitups, efitarmhävningar, burpees, rygglyft, kb-svingar, grodhopp, benböj, fällkniven och trappen.
 
Igår bjöd skymningshimlen på en galet vacker föreställning. Pärlemormoln. Svårt som tusan att fota så man gjorde motivet rättvisa. 
Om inte planeringen hinner ändras så har jag ikväll en runda jag sällan får åka. Men jag gillar folket på den rundan. Det blir så uttjatat att åka samma samma jämt. Även om det såklart går bra o de är trevliga där också. Men ombyte förnöjer heter det ju. 

Weekend

Jag lyckas krångla till saker som ingen annan kan, ibland. 
 
Nåja, jag bestämde mig för att gå på konsert. Det var ett tag sen jag gjorde det. Men ändå lyckades jag förtränga att jag jobbade hela helgen direkt efter.
 
Så efter lite trixande kunde jag gå på konsert, sova kvar i storstan och ändå hinna hem och jobba. 
 
Volbeat. Har sett dem en gång förut live. Men den här gången stod jag nere på golvet och det är ändå nåt annat än sitta långt ifrån på läktaren o se. 
 
Iaf om man är ute i god tid så man hinner få en bra plats. 
Jag stod längst fram på den delen av golvet som inte tillhörde golden circle. 
 
Vi ville och orkade inte trängas med alla andra 33 000 på tunnelbanan så vi gick hem till Kungsholmen från Tele2 arena. Passade utmärkt för då fick jag chans att mörkerfota i gamla stan 😍
 
 

RSS 2.0