fiolsträng

Ja naprapaten kunde nästan spela fiol på min nacke för så spänd var jag.
 
Hon hittade flera punkter som var direkt kopplade till min huvudvärk jag dragits med ett tag nu. 
 
 

17 år och mångalen?

I fredags skuttade jag runt som en gasell och trodde mig vara 17 år i kroppen och vad fick jag för det? En stukad fot som lika gärna kunde ha blivit en bruten fot.
 
I går söndag var jag på poledance och svingade mig runt stången och trodde mig vara 17 år och vad fick jag för det? En vänsterarm med sträckt muskel och troligtvis en nerv i kläm eftersom natten till idag var ett helvete att försöka få ro att sova då armen molade och värkte.
 
Jag hade tänkt strunta i den där blodmånen som var inatt. Men som av en slump vaknade jag av mig själv och behövde kissa och då kunde jag ju lika gärna kika lite på fenomenet.
Tyvärr var supermåne-effekten borta vid fyrasnåret, för vid tvåtiden på natten fick jag såhär stor måne på bild med samma kamera.
Visserligen lite moln med som sprider ut ljuset.
 
Imorgon är jag ledig på schemat och jag tänker inte svara i telefonen om nån ringer och vill något från jobbet. För jag tänker inte riskera att bli inbeordrad. Har för tusan jobbat 6 dagar av de senaste 7 dagarna. Nån måtta får det minsann vara.
 
Nu ska jag sova 7 kvart i timmen och hoppas på att jag är piggelin i morgon. Ja jag lär vara i stan till 15.00 iaf för då har jag bokat en tid hos naprapaten o så hoppas jag att hon kan räta ut alla krokigheter på mig och lossa mina klämda nerver.
 
 
 
 

Me and my roo(ster)

Ja, vad säger man?
 
Skulle natta djuren och började gosa med kycklingarna och förvånades att så många av dem faktiskt höll sig riktigt lugna o sansade. De har varit flaxiga och pipiga och inte alls tillmötesgående för att bli hållna.
 
Den här pajsaren tyckte att min axel var så  mysig att han följde med in i huset till och med utan att hoppa av eller ens protestera. Jag tror att han upptäckte hur varmt och mysigt det var jämfört med stallet. Faktum är att jag försökte lyfta ner honom tre gånger och han flaxade tillbaka upp på min arm eller axel.
ja, djurdomptören i egen hög person. Haha 
99 % säker på att det är en tupp tyvärr o det har jag ju alldeles för gott om redan. Men hur gör man sig av med en sån gosig liten sak?
 
En sak är säker hursomhaver... det är mysigt  med djur.

kycklingar bildbomb

Några bilder på kycklingarna från idag med varierande skärpa.
och en bild till på Nuppe. Haha nästan så jag saknade honom lite när jag nattade hos hönsen. Jag vet inte hur mycket han saknar mig dock. Möjligen kommer han att sakna att få gå lös på gården och komma in i hallen och tigga mat. De har haft räven på besök där borta så de törs inte släppa lös dem nå mer.
 

Nuppe och halta Lotta

Jag kan ju jag, som ingen annan kan.
 
Lyckades vricka foten så nu värker den satan. 
 
Jag trodde nästan att den gick av för det knaka till och det gjorde så ont att jag mådde illa först. Jag kunde inte ens förmå mig att gå upp för det gjorde så ont att ens tänka tanken att flytta foten. Unge herr J fick hämta herr J och efter hans kännande på foten och en stödjande hand så kom jag upp. Sen slutade det att göra ont och jag linkade väl runt lite här hemma. Sen jäklar i mig så började det ila o värka. Jag sökte på stukad fot och såg att man skulle visst linda hårt om foten direkt efter o ha ungefär en kvart, så jag lindade väl hårt om då en stund och höll foten i högläge.
 
Sen när jag hade sovit en stund så kändes det bättre men nu när jag varit ute och linkat igen på kvällskvisten så har smärtan kommit tillbaka.
 
Anledningen till att jag linkade runt igen på kvällningen var för att ena tuppen, Nuppe, skulle flytta till ett eget hem med alldeles egna hönor som han inte behöver dela med någon annan tupp.
 
Se så olika bilderna blev från olika kameror. Och olika inställningar visserligen. Den nederst är från Canonkameran som jag köpte och som var lite defekt.
 
Jag har fått en första rapport från nya hemmet att han har hunnit med att äta, locka på hönor, gala och para sig. Han tog en höna som lagt sig att ruva men hon fick å andra sidan sig en rejäl omgång. 4 ggr på 5 minuter. 
 
Här är en första bild från nya hemmet.

nu ger jag upp

O går upp för en ny dags äventyr.
 
Galet trött o ville snooza men folk plingar i fånen på messenger hitan och ditan o jag har inte fått bort ljudet på det sååå nyfiken i en strut som jag är så måste jag titta varje gång.
*gäsp* gomorron.
 

nä ja ä int bitter ja int

Tre kvällar på raken har jag avverkat. Tre kvällar med övertid varenda kväll. Nånstans är något lite fel då väl?
 
Jag fick svaret att det väl inte var planeringen det var fel på om brukarna var sämre. Nähä. Nä då vet inte jag var felet ligger. Jag kan ju fortfarande inte trolla med knäna liksom.
 
Men det är väl mig det är fel på antar jag. Jag som har för mycket omkring mig och som inte kan prioritera och arbeta effektivt nog. Mjarå så är det nog apselut.
 
Det känns inte kul att komma en timme efter utlovad tid till brukare som är svårt sjuka. Bara för att det felas i planerad tid och faktisk tid nån annanstans.
 
Jag hade inte morrat och muttrat så värst mycket om det inte var så att nu ikväll så fyller sonalyckan år. Jag hann inte ens träffa min son o få gratta honom. I morse när han drog till skolan så var jag för trött för att vakna, än mindre för att orka säga grattis. Hade jag kommit hem enligt schemalagd arbetstid så hade jag iallafall hunnit träffa honom innan han hunnit krypa till kojs och somna. 
 
I tisdags var det samma fast då var det herr J som fyllde år. Samma där. Han hade hunnit både gå o lägga sig och somna innan jag ramlade in här hemma.
 
Ja, jo, visst, jag kanske får skylla mig själv som inte var förutseende nog att ta ledigt eller byta pass just de här dagarna. Men jag är inte vid mina sinnens fulla bruk och inte blir jag så mycket mer vid mina sinnens fulla bruk om jag ska känna mig otillräcklig och stressad varje arbetspass. 
 
Men ikväll känner jag mig alltså bitter. Ledsen och bitter. 
Nu ska jag försöka komma ner i varv och sen ska jag sova. Sju kvart i timmen eller nåt sånt. Och ladda om till helgen. Jo, för även om jag helst av allt stannade hemma och sjukskrev mig så går inte det. Det fattas redan folk till helgen. 
Jag kommer att krascha med buller och bång. 
 
 

blärk

Nä ty fusan så otaggad jag är. Surrar i huvudet o känner mig ofokuserad.
 
Vill. Bara. Sova.
 
 

tröttmössa 1 och 2

Ja här ligger vi och myser i soffan. Jag har nyss intagit en mycket sen frukost här i soffan. Orvar har farit runt som en tätting och busat sig trött så nu ville han gosa med matte. Bästa sättet att få ha matte för sig själv är att helt enkelt lägga sig på henne. 
 
Jobbade igårkväll och det är jobbkväll ikväll med. Börjar 16 idag. Jag hoppas innerligt att det går smidigare än igår. För det var tjoff tjoff tjoff och jag blev en hel timme sen till en brukare. Hos den sista brukaren ramlade jag in när jag egentligen skulle fått sluta o gått hem - 22:00 alltså. 
 
En tantalona som nyss kommit hem från lasarettet var så omständig. Min arbetsbeskrivning var: dra av stödstrumpor. Jo hej du. Det var persienner o gardiner, mediciner och toalettbesök. Snurr snurr riktigt.
 
Men bara så ni vet. Sån här ser jag ut när jag är totalt opepp på allt utom att få sova.
Jag undrar hur det kommer bli när Orvar är en femkilos klump som ska sova på mig.
Jag har träningsvärken from hell också. Sen i söndags och Poledansen. Att jag fogade klinkersgolv natten till igår gjorde inte saken bättre. Mina händer värker äckligt mycket. 
 
Nähä, försöka glida ur soffan utan att störa katten kanske? Har en köttbit som skulle behöva kottas upp i grytbitar och tillagas. 
 
Fast helst drog jag filten över huvudet och sov ikapp med katten för resten av dagen. 
 
 
 

busy little bee

Jag har varit osynlig på bloggen i några dar. Jag har pysslat med annat. Det här bland annat.
Det är inte klart än. Faktum är att det har avstannat precis här som på den sista bilden (jag blev tvungen att sluta för fixsmeten tog i princip slut och eftersom det tog en evinnerlig tid att pussla ihop själva diskbänken med ett hål på snedden så torkade det sista ihop liksom). Stöket runtom bjuder jag på. Man måste ju faktiskt leva också och när diskhon blir bortplockad ett par dagar innan det väl kommer igång med mosaiksättning så ja, då hinner det bli stökigt (jag fick ju ett bakslag i måendet). Även om det går att diska i duschen också. Men den biten som är gjord är "klar" så att säga. Den är fogad och diskhon är på plats igen. Går åt en jädra massa fog när det är så många meter fog som vid mosaik.
 
Men nu vet ni varför jag varit tyst på bloggen.

äh

Huvudvärk idag igen.
 
Hade tänkt åka till optikern idag men somnade o sov middag så det hanns inte med.
 
 

som sagt var ...

man kan ställa klockan efter den här busen.
5:18 gick han från att ligga såhär sött till att börja buffa och kloa på mig.
*gäsp* Var bara att knata upp o ge honom mat. Nu får vi se om jag får sova en stund till ...

för mig är hösten...

Alla andra verkar tycka att det är såååå mysigt med höst. 
 
De tycker att det är skönt att kunna krypa ner under en filt i soffan och titta på film eller läsa bok. Tända ljus och dricka te.
 
Jovisst är det mysigt att krypa ner under en filt i soffan. Men det måste inte vara höst för att det ska vara mysigt. Jag kommer mig aldrig för att slå på en film och sätta mig. Läsa bok är trevligt men då blir det ingenting annat gjort alls förrän jag har läst ut boken och sen hamnar jag i depp för att boken är slut och jag sörjer. Te är något jag vill kunna dricka men jag har förbaskat svårt att uppskatta smaken på det. 
 
Ja, ni ser. Jag är duktig på att rabbla antimys. För mig betyder hösten död och avslut. Jag sörjer att trädgården fryser bort i abrupta frostangrepp. *peppar peppar* Än har det inte frusit bort iår. 
 
Hösten är ingen rolig tid för mig och mitt mående. Jo jag försöker också mysa till det men det är inte direkt något jag längtar till som vissa andra verkar göra.
 
Nä jag är mer en vår- och försommarmänniska. Jag gillar när ljuset kommer tillbaka och när grönskan är så skirt och ljust grön att det nästan gör ont i ögonen att se på 
 
 

rena rama gårdsfarmen

Det blev en dag av slummer. Jag har bara stundvis varit på benen och inte mycket har blivit gjort alls. Jag har plockat lite disk och lagt i en maskin med tvätt. 
 
O så gick jag ut och plockade in lite ägg. Jag kunde konstatera att jag inte gjort det på ett par tre dagar sisådär. Kanske fyra dagar förresten eftersom jag kom in med 10 ägg. 10 ägg delat på tre hönor som är i värpande ålder.
 
Och jo, hon värper gröna ägg, min lilla svarta hönapöna.
De varierar från mintgröna till militärgröna typ. Så jag undrar vem som värpte de små jungfruäggen.
Det är säkert den bruna hönan. Hon är hårt ansatt av ungtupparna som bara har en sak i huvudet. Och jag läste att stress kan ge jungruägg.
 
Idag kunde jag inte längre hålla mig. Jag var tvungen att kolla hur majsen egentligen såg ut.
Nja, inte riktigt färdig men så roligt att se att kolven var välmatad med korn. Det betyder att pollineringen funkat som den ska. Majs är ju vindpollinerad så man ska plantera plantorna i grupper.
Mja, lite längre måste de nog få sitta kvar och mogna på sig. Jag delade frikostigt med mig till hönsen för de var lite omogna i smaken. 
 
Nu ligger jag återigen i soffan och har en mysig misse som halsvärmare. Tänk att man kan älska ett djur så galet mycket. Det är balsam för en sårad själ. 
 

bakslag

Bakslag i måendet.
 
Många olika anledningar till det. 
 
Det visar sig hur dagen blir.
 

totalt otaggad

Opepp att jobba men 6 timmar o sen 6 dagar ledigt.
 
Tjo flöjt
 

time lord

Man kan ställa klockan efter den här herren.
Klockan 5:30 börjar han härja. Och det är tametusan alltid mig han väljer som sitt offer.
 
Orvar korvar liten buskott.
 
Det är tur du är så söt o go ibland också.
 

känslan ...

när man inte minns om man kommit ihåg o ta sin humörhöjande medicin. 
 
 

omväxling förnöjer

Hörselombudskurs idag 9.30-15.30. Jag jobbar mina timmar men får ett avbrott o kan bara vara o fokusera på något annat.
 
Imorgon är det kvällsjobb igen, 16-22 o sen 6 dagar ledigt. Najs
 
Ikväll fortsätter jag med klinkers och mosaik. Förhoppningsvis blir jag någorlunda klar. 
 

Imorgon åker hon hem igen

Efter två veckors kollo på landet så kan hon åka hem till matte i stan igen. Matte som varit på sjukhuset för en operation ringde ikväll och sa att nu är hon hemma igen.
Även om du varit ett riktigt yrväder och sprungit mig i hälarna hela tiden här hemma (och faktiskt trampat av mig skorna ibland) så kommer jag sakna dig lite grann. 
 
Men bara lite.
Det värsta är väl om det blir så som E målade upp som värsta scenario. Hon sa: tänk om hon inte vill vara kvar hos matte utan gnäller och ska med dig hem igen. Och så syftade hon på när jag åkte till jobbet en dag och E skulle hålla hunden kvar på gården.
 

Inatt jag drömde ...

Ja, jag drömde att jag åkte till London. Bara sådär över ett par timmar. 
 
Först var jag hos en kompis (som jag inte varit hos på flera år). Där stod jag och rullade chokladbollar i deras kök. Mini-mini gjorde jag. Sen insåg jag plötsligt att jag var där och våldgästade mitt i natten och att de säkert ville gå och lägga sig men var för finkänsliga för att säga till mig. Nu vet jag att så inte är fallet irl för de skulle utan tvekan säga "hörrö, nu måste vi faktiskt sova så hejdå vi syns en annan dag" men i drömmen så blev jag stressad att rulla klart de där bakverken. Sen plötsligt så skulle min vän skjutsa mig till ett ställe för att jag var godissugen. Jag behövde kanske lite gott på resan eller nåt sånt. Det fysiska stället såg ut som ett lokalt gatukök i stan men vi var i England. Väl där insåg jag att alla saker skulle vara mycket dyrare i den där kiosken än om jag gick till stormarknaden nåt kvarter bort. Att klockan var två på natten spelade ingen roll, de hade visst öppet ändå. När jag gått in där så kom jag på att jag bara hade svenska sedlar på mig och jag visste inte om jag skulle kunna betala med kort för jag visste inte om det var aktiverat att använda utomlands. 
 
Väl när jag står och väljer godis så ringer herr J och undrar när jag tänker komma hem. Då måste jag erkänna att jag är kvar i London fortfarande eftersom att högtalaren i affären annonserar att klockan är tre och de stänger nu så vänligen gå till kassan och betala.
 
Vid kassan pratade den ena svenska tydligen men jag hade ställt mig i den andra kön. Jag plockade fram en femhundring och blev anvisad att betala i en sedelautomat. Automaten ville inte ta emot sedeln för den hamnade på sniskan hela tiden. Sen matade den ändå ut min växel men den trasades sönder i automaten för den såg ut som en papperstugg där sedlarna skulle landa i utmatningen. 
 
Jag mötte en jobbarkompis vid utgången och vi gjorde sällskap till min vän som stod och väntade vid gatuköket. När vi sen är framme hos henne så har jag plötsligt en gammal klasskamrat med mig också. Jag presenterar mina vänner och säger att hon kanske känner dem för de är mycket yngre än vad jag är. Min klasskamrat visade< sig ha samma pappa som min kompis son. Stämningen blev lite tryckt i samma ögonblick som hon sa det.
 
Sen tror jag att jag vaknade för jag minns inget mer iallafall. 
 
Att jag drömde om att åka till London har nog att göra med hur jag mår just nu. Att jag mår blä och vill göra något roligt men jag orkar inte för min hjärna är överhettad. 
 
 
Vi får se vad jag orkar med idag. Det blir nog ingen Londonresa hursomhaver. Men jag ska tillbaka dit, det har jag bestämt.
 

-.-

Av dagen idag blidde det bara vila.
 
Ångesten rev i bröstet så sova var lugnast.
 

Man kan inte köpa lycka för pengar

Nä men jag gråter hellre i en porsche än på bussen. 
 
Hmmm herr J lurade in mig på en sida med massa grejer. Massor av grejor som jag inte visste att jag behövde förrän i samma ögonblick som jag såg dem på den där sidan och såg hur billigt billigt det var. 
 
Nåja, jag har ju faktiskt tänkt köpa mig en ögonbindel för att kunna sova när det är ljust ute eller när jag har migrän och är extra ljuskänslig. Och ett örhänge som ser ut som en katt som hänger genom örat är väl alltid coolt. Hahaha ja 
Och jag är ju en Whovian så en tardis att hänga runt halsen kan va bra. Och ett halssmycke som säger "We are all stories in the end, just make it a good one" var precis vad jag behövde som lite pepp när jag känner mig blaj.
 
Ja, lite pysselgrejer och en snygg jacka blev visst också hemklickade. *visslar och ser oskyldig ut* 
 
Ja, nån porsche hittade jag inte. Och jag lär väl knappast kunna spara ihop till nån heller om jag ska nöjesshoppa såhär. Men men. 
 
Nu ska jag försöka sudda ut ångesten som rider mig som maran genom att ta en atarax och sen kanske jag sover gott. Skönt att slippa ställa nån klocka imorgon. Jag tänker sova tills jag vaknar. Hoppas frosten håller sig borta. Tydligen var det is på rutorna i morse. Jag vill inte ha frost än *gnäller*. Jag har majs på tillväxt faktiskt. Och ett helt fantastiskt trassel av slingerkrasse i mina pallkragar där det egentligen växer jordgubbsplantor. Håhå 
 
Nån som ser mina 2½ pallkrage med jordgubbsplantor? 
 

Lycka är ...

När man är trött och ledsen i kropp och själ så kan lycka vara så enkelt som stanna med jobbarbilen när man ser ett par rävungar på vägen och ta fram kameran och strunta i att klockan tickar. 
 
Det var kanske inte mer än fem minuter men det var kvalitetstid för mitt mående.
 
 

timmar

Jag lyssnade på mina kloka kollegor och tog timmar imorgon. Så jag jobbar sista passet för den här veckan just nu. 
 
En stor sten lättade från mina axlar. Imorgon ska jag bara göra saker som jag VILL göra.
 

blöh

Dags att åka till jobbet NU.
 
Vill inte. Kanske känns bättre när jag väl är där.
 
En latdag med djuren är vad jag VILL ha.
 
 

kul - inte kul

Ärligt så känns det inte kul nu. Ännu en arbetsdag som börjat med krångel o kaos. Chokladkakan var det enda roliga där ett tag o nu gick musten ur mig. Helt.
 
Vill åka hem. Vill inte vara kvar. Vill inte vara ansvarstagande. Vill få göra roliga saker BARA. 
 
 

<3

Titta så gulligt.
 
Det här låg och väntade på mig i skåpet när jag kom till jobbet.
Tack vännen

Klinkers, hundträning och träningsvärk

Ja så här långt kom jag på klinkersättandet. Halva var gjort sen förra gången jag gjorde och nu blev andra halvan klar. Men herr J som sa att vi skulle hjälpas åt höll inte sin del av avtalet. Jag hade tänkt att han skulle kunna kapa de bitar som ska vara emot väggarna men det tyckte inte han. Inte just nu. En annan dag...
 
O så var det äventyret som jag och hundarna var iväg på idag.
 
Mickan ville låna Ricko till skolan. Hon läser djurprogram på Ösby lantbruksskola och nu var det hundlektion. Jag ville få vara med eftersom Ricko är gammal och lite egensinnig som man kan få va när man är gammal gubbe.
Inna blev så galet glad när jag började plocka med koppel och plocka in saker i bilen att jag inte hade hjärta att inte ta med henne också.
Det var riktigt intressant att få vara med på en lektion. De fick lära sig om lydnad. Vardagslydnad och tävlingslydnad. Sen var det dags för praktiska övningar. Mickan och en klasskompis till henne turades om att jobba med hundarna. Det gick förvånansvärt bra. Ricko skötte sig enligt skolboken och var en duktig försökskanin. Inna var mer orolig och ville mest hänga med mig men efter rasten släppte det och hon glömde bort att tråna efter mig.
Kanske var jag den mest uppmärksamma "eleven" dock. Hahaha 
Jag fick en del matnyttiga tips faktiskt.
 
Och så var det den där träningsvärken från roligheterna på långrasten i söndags.
 
Det var dags för första lektionen i poledance. Jodå, överarmarna, magmusklerna och låren känns kan jag säga.
 
 

You know I'm a teaser

Ledig dag idag.
 
Jag har inte bara latat mig idag. Jag och hundarna har varit ute på lite äventyr. Mer om det kommer i ett senare inlägg när jag fått föra över lite bilder till datorn.
 
Nu ska jag ta en snabb kvällsfika och sen ut och sätta lite klinkers i unge herr J's blivande rum. Hej än mera träningsvärk. Jo för jag har lite träningsvärk från gårdagens långrast när jag också var ute på roligheter.
 

när man ...

inte ens orkar tänka. Då är det illa. Jobbat klart för den här helgen men orkar inte samla ihop mig o åka hem. 
blääääääääääää

känner mig ...

blaj.
 
Mår illa, känner mig ledsen och trött i hela kroppen.
 
Baksmälla från igår, varvat med sömnbrist för att det tog tid o varva ner o komma till ro.
 
 

denna dagen ett liv o den kommer aldrig åter

Okej
 
Den här dagen går till historien som världens sketnaste totalt vidrigaste jobbdagen so far.
 
Innan jag ens jobbat två fulla timmar så var hjärnblödningen inte långt borta. Eller hjärtinfarkten för den delen.
 
Jag påbörjade ett blogginlägg med just ovan skrivna ord. Sen i slutänden så hamnade det i utkast bara. Men ah, dagen har inte varit rolig på en fläck.
 
Nu äntligen sova. Nu har jag nog varvat ner tillräckligt. Kanske.
 
Jag önskar jag fick stanna hemma o gosa med den här parveln i morgon istället för att jobba ännu en delad tur. 

working class hero och bildbomb

Jag borde sova nu. För länge sen. Men ah, dels blev det lite övertid och sen har jag inte kunnat varva ner riktigt. Det har gått i 180 knyck ungefär. Och imorgon är jag typ den enda ordinarie. Woho så inte roligt att alla ska "förlita" sig på mig då. En brukare kom hem idag och jag förstår inte VARFÖR denna hysteri att skicka hem folk på fredagar?!? JO jag fattar det logistiska i att tömma sängplatser inför helgen men det blir så fel när de kommer hem på en fredag eftermiddag och sen är alla lediga och man står där och måste lösa saker genom att trolla med knäna. 
 
Men aja, det löser sig väl, som hon sa som sket i vasken.
 
Jag försökte förtränga att jag skulle åka o jobba genom att lufta kameran en stund.
Visst är han snygg? Han har snälla ögon och han är världens snällaste tupp. Såvida man inte råkar vara en konkurrent. 
Lite goofy också kanske ;)
Ebony kollar in kameran.
Orvar smög i äppelträdet på hönsen.
Hoppla, det där med att katter alltid landar på alla fyra ...?
 
När man inte vill åka o jobba utan istället vill stanna hemma och gosa hela kvällen med gosigaste myskissen. E fotade mig när jag stod i startgroparna för att åka mot jobbet.
 

fredag

Jag har loggat in på jobbet för en långhelg.
 
Började kl 13 så har avverkat några timmar redan.
 
Städ o dusch var första punkten.
Hittade den här döskallen när jag höll på att dammsuga. Nästan så den följde med. Den jag var hos hade fått den av några grannungar o tyckte den var otäck så jag fick den. 
 
Ja jag är månne lite morbid men jag tycker den är läcker.
 
Fredagsmys i bilen får det bli. Går det också.
 
Apropå städ så är den här moppen bara bra till en sak.
Blöta ner golvet o ta med lösa sopor. Fläckar tar den fasen i mig inte bort.

äggligt kul

E hittade ett miniägg hos hönsen igår.
Antar att det är lilla Ebony som lagt det men nog blev jag lite besviken när jag väntat mig ett blåaktigt ägg. Nåja, shit happens.
 

En sån där dag bara

En slöhögsdag blev det. Jag har slumrat lite nu och lite då. Jag har haft ont i huvudet av mina glasögon så de har åkt av och på hela dagen. Irriterad av att det är jobbigt med glasögonen  på och irriterad för att jag inte kan fokusera på något när jag inte har glasögonen.
 
Jag hade tänkt göra stekt fläsk med löksås och kokt potatis ikväll men insåg när potatisen var nästan färdigkokt och löksåsen nästan klar att fläsket var utgånget ur datumet med mer än en månad sisådär. Tappade lusten totalt en stund innan jag insåg att jag var vrålhungrig och MÅSTE få något i magen och efter lite grävande i frysen hittade jag fiskpanetter. Helt okej räddning.
 
Inte blev det något mer fotograferande under dagen heller. Jo nu i det allra sista ljuset så tog jag kameran med mig på hundkissarpromenaden. 
Den här bilden på grässtråna i siluett blev lite läcker tycker jag.
 

hundvakt, ledig dag och kycklingbilder

Ledig dag och solen verkar vilja vara med och leka. Igår var det bara blött och emligt alltihopa. Även om jag efter en stunds slummer i soffan kunde masa mig ut på en promenad med hundarna. Ja, jag är ju hundvakt åt Inna. Igår ringde hon äntligen, matte, efter sin operation som hon gjorde i måndags. Jag började nästan tro att det inte hade gått vägen eftersom att jag inte hade hört något ifrån henne.
 
Idag är det en dag med nerverna på utsidan. Jag är lättretlig och allt som inte går min väg på en gång är jobbigt. En  nervig tervueren som rantar kring benen så fort jag rör mig en millimeter är inte optimalt en sån dag. Men vi övar lite på passivitet och "bara vara". E som varit hemma med henne när jag jobbat om dagarna säger att om man rör sig lugnt och sakta så går det bra. Hum humm jag som är van att få röra mig explosivt och snabbt när jag kommer på nåt som ska hämtas eller göras. Haha mindfulness på fyra ben typ.
Tittar man noga kan man se var hon och lillemans bakhov hade närkontakt av tredje graden häromdagen. Men men, när man inte har vett o förstå att man inte hänger i hasorna på hästarna så blir det så. Hon lärde sig snabbt att hålla säkerhetsavstånd på 10 meter minst. 
 
Hon är med överallt, och fort går det. Häromdagen skulle hon prompt in i det som ska bli unge herr J's rum. När jag sa åt henne att gå ut igen så lyckades hon trampa med baktassen på ett skoskrapsgaller och haltade runt nån minut. Igår vid promenaden så fick hon vara lös mestadels och hon drullade ner i bäcken och i ett dike för hon hade för bråttom och inte såg sig för. Jag trodde faktiskt att hon hoppade med flit ut i vattnet i bäcken men hastigheten hon höll för att komma upp igen gjorde att jag förstod att hon inte alls hade tänkt bada. Hon såg bara fel på marken och andmaten som låg på ytan av vattnet. Hon vaktar sin mat noga men kan inte äta utan sällskap och går ifrån matskålen ifall man inte står kvar i samma rum och tittar på henne när hon äter.
 
Nåja, hon flyttar hem igen så snart matte blivit pigg nog att få komma hem och kan ta hem henne.  
 
Jag var tvungen o ta några bilder på kycklingarna när jag släppte ut dem i morse. De var visst törstiga hela bunten och samlades vid vattenhålet. 
Visst är han ståtlig, min fina hedemoratupp. 

some days

Vissa dagar vill jag bara leka lyxhustru, ligga på soffan och käka praliner.
 
Idag är en sån dag. Men nu så börjar det ordna upp sig. Jobbdagen till ända och ledig dag imorgon.
 
 

ledsagare

Jag sitter o väntar i väntrummet hos tandläkaren där en brukare just nu får behandling.
Sorry för flippad bild. Jobbmobilen vill inte samarbeta

galet

Galet trött.
 
Jag sa på jobbet att slumra på soffan skulle va prio ett när jag kom hem. Och så blev det.
 
Kramp i benen efter gårdagens övningar. Vänster vadmuskel värker sjukt mkt. 
 
En dag till att jobba innan jag får en ledig dag. O sen långhelg på jobbet. Verkligen LÅNGhelg. Kväll, delad och delad. Sen går vi på nytt schema och jag går ner i tid. Tack och lov för det säger jag.
 
Jag tänker fortsätta sova alldeles strax för kroppen och huvudet är mera trött.
 

RSS 2.0