Missinassen

Somnade på soffan. 
 
Så ovanligt. Eller inte. 
 
Hade tänkt träna igår. Det var inställt när jag kom dit. Åkte direkt till min bror och fick tårta då han fyllde år. 
 
Idag ledig dag. Hade tänkt cykla. Blev inte av. Det blev en latmansdag helt enkelt. Det måste få va såna dar ibland också. 
 
Det kan hända att jag gjort en totalt jättespontan sak som är så totalt olikt mig men ändå inte.  
 
Sån där sak som jag alltid velat göra men nu när det är på G så är jag toknervös med ångest och ifrågasätter mitt sunda förnuft. Men ändå ska det bli kul och ett äventyr. Och ett minne för livet. 
 
 
Imorgon kvällsjobb. Samma gamla vanliga runda som alltid. 
 
Nu sova på riktigt. Alla djur är nattade. Bara jag kvar liksom. 
 
 
 
 
 

Sunday

Idag kanske jag är liiite lite mindre beskedlig än vissa andra dagar. Eller mer snarstucken kanske jag ska välja att kalla det.
 
Märka ord och formuleringar-genen kom fram.
 
Idag ska jag nog inte va på fb. 
 
Råkade visst bli lite taggig i en tråd om sommar- vs normaltid.. Och huruvida det ska tas bort och isåfall på vilket sätt. 
 
Fick ett svar om att det var den jävla regeringen som var flat o bladibla. 
 
Sååå trött på att höra om den jävla regeringen som ett skällsord. 
 
Snart är det väl regeringen som orsakar snökaos. Brist på snö. Från vilket håll snön kommer lägga sig i drivor också. Ifjol snöade det idag, just for the record. 
 
Oavsett om man är nöjd eller inte med regeringen så är den faktiskt fortfarande folkvald. 
 
Ja det var kaos o kalabalik när det skulle formas men i slutänden. Till syvende och sist. Alla partierna beslutade att det skulle bli som det blev. Alla partierna är folkvalda och därmed HAR svenska folket fått vara med och tycka. Såklart väldigt många tycker det är fel. Nför väldigt många röstade på något helt annat. Men det betyder ändå inte att det inte är demokratiskt beslutat. 
 
Det var ju inte en statskupp direkt.
 
Nog om det. Ville bara få ur mig irritationen. 
 
Orsaken till att jag är lite grumpy kan ju möjligen bero på att jag typ dygnade igår. 
 
Ehrmm, jo det var så att jag jobbade natt mellan fredag och lördag. Skulle lägga mig för att sova några timmar tills att jag skulle iväg på kakbuffe med en kompis.
 
Det sket sig när russet hade rymt och hittats drygt 2 km bort. Alltså fick jag ta en promenad som blev 5 km o hämta rymmarponnyn. Sen kunde jag lika gärna hålla mig vaken tyckte jag. Hade aldrig orkat åka om jag somnat emellan. 
 
Efter kakfrossan tog jag en runda med cykeln när jag ändå var igång liksom. Drog iväg på en 30 km runda. Letade nya vägar lite offroad sådär.
 
Eller nya o nya. Jag har ridit där. Men det är typ 10 år sen eller mer till och med. Men kastade mig ut på stigen jag trodde var rätt och se på fan. Minne som en häst. Jag kom ut på precis rätt ställe. Är inte det rätt coolt? 
Blött, lerigt och ingen värme att tala om. Men så skönt. Kände mig stark. Det var en skön känsla.
 
Frös när jag kommit hem och in. Blev en stund i soffan under dubbla filtar. Ställde larmet o slumrade tills så mycket bättre började.
 
Sen blev det lite mer soffhäng innan jag orkade samla ihop mig, natta djur och lägga mig på riktigt. 
 
Tur på sitt sätt att det blev tillbaka till normaltid inatt dårå. Så fick jag en timme tillgodo utan att behöva känna mig som en slöhög när jag vaknade. Kroppen var inställd på 9 men iom detta så var hon bara 8 😅
 
Idag ska jag inte göra så många knop. Förrän det är dags för träning ikväll 💪
 

Raggsockans dag

Idag 24/10 är det raggsockans dag
 
Det firar jag med ett par ylleraggisar. Tyvärr inte hemstickade. Men köpes går ju också bra. 
 
Tror jag köpte dem på Granngården för x antal år sen. 

..

Igår var jag med en mottagare av hemtjänst på ledsagning till lasarettet. 
 
När vi var klara med vårt ärende och satt o väntade på taxin hem igen kom plötsligt en udda kvintett gåendes.
 
Ja fyra kriminalvårdare som flankerade en rejält bojad fånge. 
 
När de hade passerat tittade vi på varann, jag och mottagaren av hemtjänst. Hen gjorde en min som för att tyst kommunicera såg du det där. O jag svarade:du behöver iallafall bara en ledsagare.
 
Idag hade jag ännu en dubbelgångare med mig som skulle lära sig intraphone. Vårat dokumenterings- och planeringsverktyg i mobilen. Trött i skallen efter gårdagen men jag tror jag kunde lära ut lite iaf.
 
Sen apt. Viktigast av allt är väl fikat? Vi fick iallafall tårta som belöning för att vi fått så bra resultat på brukarenkäten. Iår igen..
 
Nu blir det snart kväller. Är så galet trött. 
 
 

Hänt sen sist då?

Du kan väl ta ett par extra vändor i backen medan jag cyklar tillbaka till bilen och dör lite grann sa hon, den där som jag alldeles precis lockat med på ytterligare 5 km cykling på platt mark efter att vi började med pulshöjande backar de första 5.

 

Jag är inte den som är den så självklart tog jag första mördarbacken en gång till.

Nerför valde jag vägen förbi "Blå grottan" och tog den nästan obligatoriska cykelbilden.

 
Helt plötsligt kunde jag precis på pricken identifiera mig med den där galna kelpien jag bor ihop med. 
 
Jag drog mig till minnes en film som hans fd matmor la ut på fb där de pulsat flera timmar offroad i halvmeter snö i skogen och alla är trötta och nöjda o längtar hem typ. Så gör hon en slide med kameran och in i bild kommer en galen kelpie som hittat en pinne som han glatt studsar runt med. Fortfarande med batterinivån på full. 
 
E X A K T  så kände jag mig igår. Jaha, vadå, blev det inget mer? 😂😂 Som en snopen duracellkanin eller hackspetten i Kalle Anka på julafton. 
 
Och med det sagt så förvånar det väl ingen att jag när jag var tillbaka vid min bil som stod tappad vid jobbet tog en extra vända för att blåsa ur all uppladdad energi som jag ackumulerat när jag förberedde mig på en lång snoa med massa backar i Klackberg, Norberg. 
 
I torsdags var vi iväg för att fota på eftermiddagen. Planlösa då första förslaget var stängt för säsongen. Men sen bestämde vi oss för Virsbo då jag sett en så läcker bild på herrgården och ville göra nåt liknande. Man passerar Ängelsberg på vägen så varför inte stanna där också en snabbis. 
 
Om sen kartläsaren (jag dårå) är lite mer alert fast att hon sitter i baksätet så kan man ju peka åt rätt håll för vidare färd. Men hade jag gjort det så hade vi missat den här bilden som ni ska få se längre ner i inlägget. 
 
Den bilden är ju en story för sig själv. 
 
Vi åkte alltså på den här vägen som var helt fel väg. Fast det visste vi inte då. Ser ett blankt vatten med en otrolig spegling av höstens färger. Tvärnit, backa in i en liten grusad ficka bredvid. Bäst vi står där o tar in utsikten o planerar bilder så hör vi ett brusande av vatten. 
 
Jomenvisst. Mitt över vägen rinner Brudslöjan ner över en 5 meter hög brant. Högsta vattenfallet i Västmanland. Att jag vet detta är för att det är ett naturreservat så en skylt strax bredvid berättade just detta. 
 
Föreställ er tre personer som tar sikte mot fallet och plötsligt spetsar öronen för ett annat ljud som nu hörs. 
 
Unisont kastar vi oss mot sjön igen för där på andra sidan sjön kommer ett tåg. 
 
När vi nöjda fortsätter vår färd mot vad vi tror - Virsbo kommer vi snart in i ett samhälle. 
 
Industriområdet får mig att fundera om vi verkligen är helt rätt. 
 
Magkänslan säger en helt annan ort och plötsligt åker vi förbi järnvägsstationen och jag säger högt på frågan om vart vi är. Vi är nog i Fagersta för det står så på stationsbyggnaden. 
 
Min magkänsla va helt rätt. 
 
Efter lite mat i magen tog vi en fotorunda i Fagersta. Och vet ni. Hade jag inte pekat åt fel håll i Ängelsberg så hade vi missat fler snygga motiv att fota i kvällsljuset. 
 
 
Den här gamla nedlagda macken till exempel. Jag hade aldrig sett den om vi åkt som vi tänkt från början med Virsbo först och sen Fagersta för mat. Den låg efter vägen men inte så man bara lätt kunde stanna o fota. Vi fick leta oss igenom ett bostadsområde först. Och så ville jag ju fota stationen såklart. När jag nu hade sett neonskylten med namnet. 
 
 
Jag har lekt lite o använt min konstnärliga frihet. Så bilden är dels vänd upp och ner men också spegelvänd så texten blev rätt i vattenreflektionen. Jag gillar den här bilden tokmycket. 
 
Ja sen åkte vi ju faktiskt förbi Virsbo också. Men ljuset som vi jagade hade ju försvunnit och jag hade inget stativ med för långa mörkerfotoexponeringar så jag antar att jag får göra en till resa dit inom kort. 
 
I fredags tränade jag konditionstabatas. Ingen styrka, bara flås men skitjobbigt. Igår tog jag alltså ett par vändor i en mördarbacke o cyklade sammanlagt 37,56 km. Ramlade förbi en kompis o pausade med 30 min prat över staketet innan jag jagade vidare med solnedgången som min främste påhejare. 
Ikväll är tanken cirkelträning. 
💪 #harderbetterfasterstronger 

T som i torsdag

Tog en promenad offroad igår. Kom ut sent så fick skynda mig sista biten för att va säker på att hinna ur skogen innan mörkret.
 
Älgjägarna har inte börjat i min by. De brukar vänta till helgen. Så har jag tur är skogen fri idag med. 
Fast skulle behöva göra ett ryck o städa. Promenad vs städa. Tough choice. 

Don't call me ...

I call you
 
Haha japps. Typ så. 
 
Jag är ledig. Och jag vill få fortsätta va ledig nästkommande fem (5) dagar. 
 
Sa till samordnaren idag att om det fattas folk så kommer det att kosta om jag ska in o jobba. 
 
Behöver få va ledig. Har jobbat ihop till det. 
 
Vad gillar ni mina strumpor? 
 
Japps, ni ser rätt. Det är boobs.
 
Om jag sov dåligt natten till igår så sov jag som en klubbad inatt. Hjälpte inte direkt. Såå trött idag. Hela dan. Gick åt massa kaffe. Och socker i form av fikabröd för att hålla mig upprätt. 
 
Ikväll blev det vila. Ingen träning. Jag har tränat 4 dagar på raken så iaf mina benmuskler förtjänar vila.
 

Man kan ju ...

Man kan ju vakna missinassen o ha tankar om allt och inget snurrande. Ångest som river med klor utefter ryggraden. Ångest som tuggar bara lite lite på själen. 
 
Försökte döva det med random bläddrande på sociala medier. Gick sådär. 
 
Nånstans känner jag mig stundom som Alice i underlandet. Stundom som den vita kaninen. Ju mer han springer desto senare blir han. Och every once in a while är jag lika galen som marsharen och den galne hattmakaren ihop. 
 
Fina lilla krumelur, jag vill inte bliva stur. Sa Pippi, för att helt byta bok bara sådär. Snabba kast i natten. 
 
Var hittar man krumelurpiller? Och finns de i smak av backa bandet?
 
Eller jag vet inte. Det var nog inte alltid så jäkla kul o va liten heller. Men gudarna ska veta att stundvis är det mer än svårt att vara stor. Stor som i vuxen och ansvarstagande.
 
En sak är säker iallafall. Vi går mot en tid som jag verkligen inte gillar. Höst. Ja den var visst den tidigaste på 40 år. Bara en sån sak. Tack då. Och vinter. Nej jag gillar verkligen inte vintern. Inte som vuxen. Gillar inte det eviga mörkret. Ja men när snön kommer så lyser det upp säger alla. Mmm jo, och blir kallt, blött, massa att skotta. Fyi så har jag en förbannat stor gård att skotta och förbannat dåligt med hjälpmedel som inte innefattar muskelkraft. Min muskelkraft. Och min tid. Som jag inte har tillräckligt mkt av för att skotta om det blir som de senaste åren. 
 
Bitter? Jag? Nä, vad får dig att tro nåt sånt? (sarkasmvarning) 
 
Men jag har själv valt att bo här. Så jag antar att jag får tugga i mig och se glad ut ändå.
 
På pluskontot . Träffade dotra igår. För några timmar. Vi åt, jag fotade, hon hämtade ett paket på Coop och sin vinterjacka som var hos mig. Vi åkte på tårtkalas hos min kompis sen skjutsade jag henne till tåget igen. Jo just ja, hon lämnade ett par strumpor som jag beställt också. Oktober är bröstcancermånaden så jag beställde strumpor med tuttar på. Och vore det inte för att det är måndag så hade jag invigt dem idag. 
 
Om ett par timmar ska jag upp o jobba. Blir bra det här. Woop woop. 
 
Zzzzz
 

Saturday

Efter en veckas träningsuppehåll (nåja nästan en vecka) pga ryggont så kom jag iväg igår på ett äntligen fredag pass.
 
Ryggen höll sig i schack. Kände inte av det onda som plågat mig sen i lördags eller nåt. 
 
Va ett helt perfekt pass med både styrka och lite flås. Halvburpees mot bräda var väl det jag minst uppskattade. Men Halvburpees är ändå helt okej jämfört med vanliga burpees. Och jag har insett att jag nog ska göra bakvända såna. Dvs ryggburpees.
 
Det började som träningsvärk i ryggslutet men då jag försökte träna bort det på söndagens cirkelpass så blev det istället kramp o värre. Min lediga måndag tillbringades i vågrätt läge med vetekudde. Jo jag tog en cykeltur för att ändå få igång blodcirkulationen. Cykling belastade inte ryggen mer än nödvändigt. Samtidigt som det faktiskt stretchade lite i filéerna så att säga.
 
Jobbat 3 kvällar på raken den här veckan. 
 
Bilåka med ryggvärk är en så där lagom kul kombo men bildbeviset på medusinen 😁 för torsdagskvällen visar ju att det helt uppenbart funkade.
 
Eller så var det att jag kunde ta några bilder under min runda. Sitta på huk o fota i en vattenpöl stretchar nog ut allt som behövde stretchas på plats igen 😁🙈😎
 
Den sista med månen tog jag efter jobbet. Svängde in o stannade för jag ville se om vattenpölen o ljuset kunde göra magi. 
 
Gillar hur månen syns rätt i vattenpölen utan överdrivet sken som blurrar o flyter ut. 
 
Tog en bild som var läcker i original men riktigt rolig att go bananas på i snapseed.
 
Onsdagens kvällsrunda resulterade också i en bild. 
 
Tagen bara genom sidorutan på arbetsbilen. 30 sekunders stopp o sen rulla vidare. Hade inte alls tiden att fota den kvällen egentligen då det va körigt som tusan. Men micropaus med att få koppla loss sinnet kan vara lika uppfriskande som en powernap. Och det var en helt okej nivå på stress ändå den kvällen. Såna arbetspass ger mig lite boost att jag får bekräftelse på att jag är bra på vad jag gör. 
 
Den byggnaden har jag fotat förr i annat ljus o gått bananas på i snapseed. 
 

RSS 2.0