bara för att jag vill

just ja
har ju glömt o visa den här bilden.... det är från Leksand sommarland och det är jag som är på väg upp till toppen av klätterväggen.
Det är nåt som jag drömt om att få testa och nu passade jag på. Unge herr J ville också men han var en cm för kort så han fick stå över tyvärr.
Trots att jag har en enorm respekt för höjder så var det inte alls svårt att klättra uppåt... det svåra kom när jag väl var där högst uppe o skulle ner.
-Nu då, sa jag
-Släpp taget med fötterna bara, sa tjejen som höll i repet där nere
Ja det var ju lättare sagt än gjort... men ibland måste man ju leva "farligt" så jag gjorde väl så och blev sakta men säkert nerfirad mot marken igen...
 
Jag lovar, jag hade kunnat klättra raka vägen upp igen om jag fått. Men tjejen närmast kameran stod på tur o ville också klättra.
Nu ska jag ju erkänna också att hon som höll i repet var ganska behjälplig eftersom hon inte lät nåt rep slacka i princip alls.... o det underlättar ju... rätt mycket om man säger så.

never a dull moment with a kitten in da house

Det är aldrig tråkigt som sagt var med en kattunge i huset. Till o med farbror Nalle livar upp o blir busig...
alldeles nyss såg jag lillskiten springa in i vardagsrummet och sekunderna efter hör jag ett rafsande ljud (som om han höll på o slita soffan i stycken eller nåt) och jag blev tvungen att kika in o se vad han pysslade med. Döm om min förvåning när det inte alls var lillskrutt som lekte. Nej han låg under bordet o såg förvånat på Nalle som höll på att mörda mattan som bäst.

Igår fick den lille bada också... för i förrgår maskade jag av honom och så fick han smaka på grädde dessutom.... hua så inte bra den kombon var... allt bajs fastnade kvar i rumpan på han.... men jag kunde iaf konstatera att avmaskning var behövlig.... tror inte att därifrån han kommer har nåt sånt hänt alls.
Inte heller är han van o bli buren så vi går allihopa med klösmärken på armarna från när han febrilt fäktar omkring sig med klorna utspärrade. Men inte släpper jag ner honom för det... haha nä han ska ju lära sig att bli buren snällt o stilla.... som de andra två. (alltså HAN bestämmer inte när han ska ner... JAG bestämmer när han ska ner)

Elvis kommer ju också från samma ställe och han är numera så bekväm med att bli buren att han litar till 110% på att man har honom i tryggt förvar o blir helt lealös. Men inte så att han stänger av utan han är helt med o bara ÄÄÄÄR.

let's go bada

vi drar till stranden o hoppas att bromsarna håller sig därifrån.... o myggen o knotten med för den delen....

Har just tagit ut en plåt muffins från ugnen. Blåbärsmuffins
o så min hemkokta saft till det.... sommar

hårt att leva

I förrgår var vi ut på Salafestivalen.... jag tror vi tog mellandagen då de flesta vilade upp sig för det var ekande tomt när vi ramlade in på området. 
Man skämdes ju nästan för att vara Salabo när man såg det tiotalet personer som hängde framför scenen när banden tappert spelade o menade att publiken var underbar.
 
Men iaf, efter lite uppvärmning i öltältet så gick vi väl ändå ut o supportade ett av banden. Kände igen ena gitarristen från skoltiden... han är ett par år äldre än mig och en av mina klasskompisar hade en crush på honom vill jag minnas. Inte för att jag nånsin sa ett ord till den killen.... 
 
Generalerna hette de.... haha gudars så jag skrattade mellan varven för sångaren hade sån himla energi och utstrålning men texterna var ju hur spejsade som helst.... men iaf, bra var dom... 
 
 
Sen tog vi lite mer öltältspaus... inte för att JAG är nån stordrickare direkt... har göra hur länge som helst med en cider.... haha 
 
Träffade lite folk man kände igen... bästaste Anna visade sig sitta två bord bort utan att ens ha sett mig... haha
 
Sen var det dags för Byz och självklart knallade vi väl ut o ställde oss där framme o väntade... o väntade... o väntade.... för tydligen hade bandet innan inte haft låtar så det täckte hela den avdelade tiden... så 20 minuter stod vi o vänta för Byz drog ut på tiden innan han behagade visa sig också... självklart ska väl kvällens stora artist låta publiken vänta lite så de är extra taggade (eller nåt)
 
Nåja, lagom tills han drog igång så bara ramlade det på folk... o man undrar ju ibland hur de tänker... de bara liksom går från öltältet o tränger sig längst fram fast det redan står fullt med folk där.... för lagom till sista numret hade folket begett sig ner på stan... o hur tänker folk där? Billigare att dricka hemma förstås.
 
Nåja, fast man kände sig aningens malplacerad bland alla "fjortisar" så stod vi kvar längst fram... och fotade väl en eller annan bild... och på slutet efter att han blivit inropad igen så hoppade han ner under sista låten o gick på andra sidan kravallstaketet och slog handflatan mot alla som sträckte fram sin hand... såååå varför inte göra som resten av folket... hahahaha fjåårtisswannabee eller huuuur... 
 
 
Det roligaste av allt var väl igår när therealbyz gillade min bild på instagram... hahahaha
Det var Sara som såg att han hade gillat både hennes och min bild som vi lagt upp.... *asg*
 
Sen var det dags o åka hem....  o tror ni inte att vi lyckades tappa bort en i sällskapet också.... självklart den som åkte ifrån sin mobil... o vis av erfarenhet från tidigare festivaler så vet vi att han brukar alltid vara sist ut från öltältet för av nån anledning hinner han alltid precis innan stängning köpa en sista öl. Som sen ska drickas upp.... och vi fick ju inte gå tillbaka in i tältet eftersom de ville att folk skulle gå hemåt eller till hotellet eller vad som... bara inte stanna där. 
Så där stod vi o spanade över borden som sakta blev tommare o tommare.... men inte att vi såg skymten av rätt person heller.... så till slut fick vi åka hemåt utan honom.
 
Men tydligen hade han redan följt med nån annan polare hem till den killen. För dan därpå kunde man läsa på fb att han låg där på soffan o snarkade.... 
 
Som nån hade kommenterat Saras status: koppel på karln
 
Igår var jag hursomhaver inte riktigt människa.... tar hårt att gå ut när man börjar bli gammal o grå... haha
Inte van o festa öht o då spelar det ingen roll att jag inte drack så mycket... så jag sov bort mer eller mindre hela dagen... och det starkaste jag intog var saft.... och den där koppen kaffe på kvällskvisten
Men som nån frågade mig: hade jag kul? 
Ja min devis är att man har inte roligare än man gör sig så svaret är: ja jag hade kul

Mini-me is here

Välkommen lillfisen
Vad du ska heta har vi inte bestämt ännu men då du är nästan en exakt kopia av morbror Elvis så ville jag att det skulle vara "Mini-me" men jag blev nerröstad
Här är det Nalle som hälsar på nykomlingen...
 
 

igår var det härligt väder mest hela dagen - bildblogg

jag passade på att mysa i hängmattan en stund.
Bjuder på lite blandad kompott av mina instagrambilder 
 
 
 
 
 

stallrapport Gnistra

vet har tittat o lindat om. Ett stygn har släppt. Det mest kritiska såklart... doh
Gnistra kunde röra alldeles på tok för mkt på sitt ben.... men what's new liksom.
Nu är det lindat med dubbla lager stöd för att INTE riskera böjning i onödan.
Fortsätter med penicillin, flaskan ut - dvs 10 dagar istället för 7 som från början var sagt. Även fast såret såg helt ok ut. Men bättre safe than sorry i det här fallet. Även om det också betyder tre dagar till att sticka. Men vi börjar väl ändå få till snitsen på det hela... även Gnistra som igår skrämde oss när hon fick för sig att kasta sig (obs inte en reaktion på penicillinet utan bara ett vanligt sto-infall av "nu räcker det").

Annars så är livet rätt okej ändå... solen behagar visa sig för andra dagen i rad. Myggorna kläcks i tusentusentusental. Det upptäckte vi igårkväll.... tur det finns grejer som hjälper

sylta o safta

idag kokar jag saft
o så kommer vetten om en liten stund... bra tajmat.... men det får väl stå på avrinning medans vetten är här

sylt

missinassen så sätter jag igång med syltkok.... det är väl hur normalt som helst? ehe
 
Hjortronen kunde inte vänta längre.... jag vill så mkt men hinner så lite....

suck

o tydligen så upprepar jag mig alldeles förskräckligt... tre inlägg på samma sak... det hängde sig när jag skulle publicera o nu när jag klicka igen på publicera så blev det visst lite väl mkt

money money money....

Fy tusan vad jag INTE vill åka o handla...
Pengarna fullkomligen rinner mellan mina fingrar.... svosch så hade ett par tusen bara svichat bort. 
Granngården fick ett besök o ett par spånbalar införskaffades... sen ett par klisterlindor (för de lär ju behövas) och en hink till Lillen och flugfångare till stallet och eventuellt nåt mer.... minns inte.
Apoteket för o handla hem både till folk o fä... grejer till omläggning, fästingmedel, pevaryl mot fotsvamp som E fått under lilltån, och andra salvor o medikamenter....
ÖoB för o köpa hem hästgodis.... ja o då blev det lite mer förstås...
H&M för de hade rea.... det besöket blev billigast med diverse strumpor från både rea o ordinarie bestånd
Apoteket "röda näsan" fick ett besök också (hrmmm)
ICA kvantum slutligen för äta bör man - annars dör man
 
Uscha
 
 
 

money money money....

Fy tusan vad jag INTE vill åka o handla...
Pengarna fullkomligen rinner mellan mina fingrar.... svosch så hade ett par tusen bara svichat bort. 
Granngården fick ett besök o ett par spånbalar införskaffades... sen ett par klisterlindor (för de lär ju behövas) och en hink till Lillen och flugfångare till stallet och eventuellt nåt mer.... minns inte.
Apoteket för o handla hem både till folk o fä... grejer till omläggning, fästingmedel, pevaryl mot fotsvamp som E fått under lilltån, och andra salvor o medikamenter....
ÖoB för o köpa hem hästgodis.... ja o då blev det lite mer förstås...
H&M för de hade rea.... det besöket blev billigast med diverse strumpor från både rea o ordinarie bestånd
Apoteket "röda näsan" fick ett besök också (hrmmm)
ICA kvantum slutligen för äta bör man - annars dör man
 
Uscha
 
 
 

money money money....

Fy tusan vad jag INTE vill åka o handla...
Pengarna fullkomligen rinner mellan mina fingrar.... svosch så hade ett par tusen bara svichat bort. 
Granngården fick ett besök o ett par spånbalar införskaffades... sen ett par klisterlindor (för de lär ju behövas) och en hink till Lillen och flugfångare till stallet och eventuellt nåt mer.... minns inte.
Apoteket för o handla hem både till folk o fä... grejer till omläggning, fästingmedel, pevaryl mot fotsvamp som E fått under lilltån, och andra salvor o medikamenter....
ÖoB för o köpa hem hästgodis.... ja o då blev det lite mer förstås...
H&M för de hade rea.... det besöket blev billigast med diverse strumpor från både rea o ordinarie bestånd
Apoteket "röda näsan" fick ett besök också (hrmmm)
ICA kvantum slutligen för äta bör man - annars dör man
 
Uscha
 
 
 

det märks att det är sommarlov

för allt tar slut på en gång i förråden.... dags att åka o handla hem mjölk o andra varor som bara vips tog slut...

Tänkte iaf koka lite saft sen idag om inte min ork försvinner puts väck som den gjorde igårkväll.... och blåbärssylt OCH hjortronsylt som jag plockade 1½ liter igår på myren.

Man kan väl säga

att det var mer än välbehövligt med att få sova länge för en gångs skull.... satte klockan på kvart över nio men orkade inte gå ur sängen förrän vid tio ändå... eller så var det inte alls bra med så många timmars sömn.
Solen skiner och det är varmt ute idag. Har hängt en maskin tvätt o nästa snurrar för fullt... idag bara SKA jag tvätta täcken o vädra kuddar. Äntligen en passande dag för sånt. De första två täckena snurrar som sagt i detta nu.

Oups, kom på att jag glömde tempa prutthästen där ute.... jaja, jag gör väl det nu då.
Hon börjar se lagom glad ut när jag viftar med termometern och så backar hon upp i boxväggen varenda gång....
hahahaha krenkt hest?
Hon har sig själv o skylla ju

tänker ta tidig kväller

Japps för mig som är urtypen för nattuggla så är det här hyfsat tidig kväll. Bara halv tolv ju.

Hästarna nattade. Dallas har tappat grimman i hagen nånstans. Förstod att den inte skulle få sitta. I morse fick han en annan grimma än den vanliga eftersom den har gått sönder

Stallrapport - varning för känsliga tittare i slutet på inlägget

Igår la vi om såret... det såg väl helt okej ut med tanke på hur omfattande skadan ändå var.
Idag har jag pratat med vetten igen... hon ville veta hur det hade gått... o jag fick veta prislappen so far. 
Oh My God vad den uppgiften inte alls kändes upplyftande.... men men... nu är det som det är. 
 
Idag ska jag dock linda om för att bättre immobilisera det hela. Hon kan röra på tok för mkt på sitt knä för att det ska vara OK.
 
Iaf så passade jag på att fota för framtida referens av sårets utseende. Är alltid bra att ha bild på så man klart o tydligt kan se om det blivit bättre eller sämre. Sååå längst ner i inlägget kommer jag att lägga upp bilden. Är ni av den känsliga sorten så kanske ni inte ska kika på tredje o sista bilden. Även den andra bilden visar såret förresten.... fast inte i samma lika närbild men det finns närvarande på bild iaf. 
Här håller jag på att sätta dit en ny honungsplatta över stygnen. Den ger en bra miljö för såret att läkas i. Håller fukten kvar och håller ute smuts.
Och så kommer nu snart själva bilden på benet då. Det där vita som sitter genom såret på båda sidor är själva dränet som ska dränera ut sårvätskan.
Det ska vi dra på torsdag... jag fick göra det själv om jag ville... egentligen var idag eller imorgon den tidpunkt som det vanligen dras men eftersom veterinären ville få kika för rent studiellt syfte (inte ofta hon hade så stora sår sa hon... ja men kul o veta... att min ponny självklart fixar ett sånt när hon ändå håller på) så skulle vi ta det då när hon kunde komma förbi på ledig tid.
 
Visst har hon väl lyckats ställa till det bra för sig den lilla pruttponnyn.... gaaaaahhhh 
 

bildbomb från semestern


stallrapport

Natten verkar ha gått bra
en liten fröken som ätit upp sin högiva och druckit upp nästan allt vatten, bajsat rejäla högar och idag ser hon inte lika deprimerad ut som igårkväll... var nog mest att hon var trött efter det lugnande och ville ligga ner. Är ju lite svårt med ett ben som är lindat för att inte kunna böjas.
Tempen har också gått ner under 38 grader så det känns bra. Mitt sifferminne är ju sådär lagom bra så jag har redan hunnit glömma vad termometern sa i exakta siffor... men det står antecknat i stallet.

korsstygnsbroderad häst eller nåt sånt

Hon lever - än så länge
Benet är ihoptråcklad med både korsstygn o vanliga stygn. Vad veterinären kunde se så har hon nog missat leden precis men vet kunde nog känna benet när hon kände efter med sin lilla sond. 
 
Såååå eftersom jag blev lite rädd över att göra nåt överilat så fick det bli ihoplappning och hoppas på det bästa.
Nu ska jag spruta pencillin i en vecka (gulp, jag har aldrig sprutat nån häst innan, det största jag stuckit nån förutom venprov på praktiken så är det insulin o fragmin och det är människor som ändå vet vad som händer) och stygnen tas om två veckor sisådär... omläggning ska också göras... och boxvila tre veckor iaf. 
 
Nu sitter jag o har fortfarande kroppen full med adrenalin efter att vetten åkt hem... ångest över vad det kommer kosta. Hon skulle skriva klart när hon kom hem för hon var rätt trött o slut nu... ångest över framtiden med den pållan.... jag vet rent logiskt att det allra bästa hade varit om hon inte fanns i min lilla flock. Både för flockens harmoni och för min harmoni. 
 
Men ja, då har vi testat det här också.... bläääää
Jag känner mig bara kräkless... ångest som ger mig kräkkänsla. Skulle nästan vilja kaskadspy men det värsta jag vet är att kräkas så ni kan va lugna, jag spyr inte i onödan. Uäck, nejtack.
 
De säger att en olycka kommer sällan ensam o nog stämmer det allt för dan innan vi skulle på vår lilla utflykt så lyckades elsystemet brinna ihop på herr J's bil. Yay så inte bra... så en bil ska också införskaffas... 
 
Nu vill nog E att vi ska titta på ännu ett avsnitt av City hunter... var ju ett tag sen jag orkade titta. Har varit för trött o så...
 
Men iaf... ni får vänta på semesterbilderna lite till dårå... för det kom en hästskrutt emellan...

Crap crap o dubbelcrap

Rackarns bananer... det åskade, hästarna drog genom staketet. Vet iofs inte om de drog före eller under åskvädret men iaf... när de kom hem igen så var Gnistra skadad. Hela frambenet var blodigt och jag såg ett jack precis vid knät fram. Vi skulle ta in dem under åskvädret men bara Lillen var kvar i hagen... de andra var ute i skogen nånstans o sprang där jag inte såg dem.
 
Väntar på att veterinär ska komma ut o titta... det behöver sys men jag åker inte in på nån klinik ifall det är led som är skadat eller så.... jag orkar inte trixa så mkt med den pållan nå mer... går det inte att fixa bara genom tvätta o sy så får det va så.... då var det inte meningen. 
 
Jag gråter när jag tänker på det men det är inte värt det. Hon har gett mig fler gråa hår än jag vill räkna och även om hon är världens sötaste finaste häst så nej... tyvärr... 
 
Mer än en gång har jag hotat henne med en nackskott när jag varit vansinnigt arg på henne.... man måste inse gränsen.... det är inte nån häst som nånsin kommer att vara ridbar iaf... hon är fem år och inte inriden eller ordentligt inkörd och har humör och envishet som inte är av denna världen... nej jag orkar inte stånga pannan blodig över sånt mer.... 
 
Men vetten har inte kikat än så vi får väl se... hon står i nybyggda boxen o äter med gott mod... jag gav vatten med äppeljuice för o se till att hon drack och hon klunkade i sig.... 
 
 

semestertripp

Vi tog en tripp norrut o gjorde Dalarna osäkert för två dar.

Bilder kommer senare.

Det blidde...

Ja vad blev det av planerna för dagen?

Lite röjt i garaget
stallet städat OCH en singelkuppe byggd. Men där må jag säga att herr J gjorde en storartad insats. Själv intog jag gärna spring-o-hämta-allt-rollen bara han höll i det övriga.
Det hade blitt en box annars också men kanske inte lika snabbt. XD

Ugnspannkaka med vispad grädde o några få blåbär som jag plockade o micrade till sylt medan pankisen stod i ugn.

Inget shoppat (tar det imorrn) o inga sopor slängda

Nu sova


semester = saker att göra

Näe hörni... det står en hel del på agendan idag...

E vill åka o shoppa bikini
Vi håller på o städar ur stallet för det var i seriöst jättebehov nu.
En box ska byggas åt Dallas så han får en egen kuppe. De andra två små mobbar ut honom så han inte får äta i lugn o ro.
Man ser att han blir stressad i boxen o flyttar sig för minsta tecken från de andra. Det gör att han magrat av ganska rejält. O då har de ändå en stor box att samsas i. Den är gott o väl stor nog för tre shettisar... 

Och som grädde på moset har jag ett halvt garage med grejor att gå igenom med vad som ska kastas o vad som ska sparas o vad som eventuellt ska in i huset igen. *suck*
 
Sen skulle jag ju gärna gått en sväng o plockat några blåbär också... vill göra blåbärssylt o så ugnspannkaka till det... Mmmmmmm 

bildbombsinlägg appat värre

Haha tänk så helt perfekt... här loggar jag in med tanken att ladda upp ett gäng bilder (aldrig visade på bloggen eller fb tidigare) som jag redigerat i appen jag nämnde i inlägget före... o då har jag fått en fråga om vad appen kan tänkas heta.
 
Självklart skulle jag väl ha nämnt vad det är för app också... den heter pixlr-o-matic och man kan väl säga att det är en automatisk effektpåläggare på bilderna. För man kan ju inte välja exakta värden på hur man förvränger bilden.
MEN man kan välja att endera fnula själv eller klicka på en knapp o få ett färdigt förslag. Gillar man det är det bara o spara. Annars klickar man igen o får ett nytt förslag.... hahaha
 

app app app

Jag har laddat ner en app till min fåniga fån... en bildredigeringsapp. 
 
Lite skoj att lattja med bilderna ibland... den här till exempel ville jag först ändra lite i färgen för att illustrera känslan bakom mina solglasögon. För allt ser ju mkt rödare ut än vad det är när man ser på det genom solglajjerna och när jag kikade på rosbusken hos svärpäronen idag så ville jag liksom fånga den känslan.
Sen att jag också la till lite extra solsken i bilden i ena hörnet.... tja, en sommar som denna får man ibland lov att göra sånt.... fast det var faktiskt hyggligt väder idag... helt jätteokej o skönt

Semestersysslor

Årets första blåbärspaj tillagad och uppäten idag. Ingen bild blev tagen på underverket dock. Årets första kantarellstuvning också tillagad och uppäten idag. Inget bildbevis där heller - sorry ;-)

Två dar på raken har ungarnas näst minsta kusin kommit på besök... huvva sicken energi de har de där småttingarna - har hunnit glömma hur vilda de kan va. Heeelt slut sen jue

S som i.....

S som i solsken
S som i stresslöst
S som i sommarlov
S som i SSSSSSSSSSSSSSSEMESTER

Yep, jag har nu officiellt semester nästkommande tre veckor framåt

that's just lovely

ett långt blogginlägg med några bilder också... haha ja inspirationen är på topp

Jobbade i helgen och var rätt slut där på söndan efter avslutad delad tur... fick ett smärre tokspel här hemma på la familia som inte gjort så mkt alls. Mest bara väntat på housekeeper aka moi att göra allsköns saker här hemma.
 
I måndags var jag ledig på schemat. Grinig till tusen. Nerverna på utsidan och sur så en citron skulle bli avundsjuk. Hade planerat att eventuellt åka o plocka lite jordgubbar men med regnvädret så fick det va.
Igår jobbade jag kväll... fortfarande lite lätt stingslig sådär. Nedräkning till semestern har jag också. Men iaf, rätt vad det var fick jag se att jag hade fått ett sms.
 
GölleStajna vände mitt humör genom att ställa en enkel fråga. Genast blev jag lättare till sinnet.
Tack vännen, att du tänkte på mig värmer enormt mkt just nu när jag känner att jag är tråkig, gör inga roliga saker för min egen skull för att jag orkar inte ens försöka tänka tanken, och energinivån är nånstans under rock bottom.
 
Idag har jag också jobbat. Ramlade in till kaos o noll struktur. Planeringen som skickades igår hade jag snabbt ögnat igenom innan jag åkte hem och konstaterat att den inte skulle funka eftersom en vikarie som är allergisk mot hund hade fått en städ ihop med mig hos en brukare som har tre hundar. Detta var mailat till planerarna redan i söndags men mycket vatten hinner rinna under broarna från söndag till tisdag tydligen och var inget som längre fanns kvar i planerarens minne.
Ej heller hade planeraren noterat att hon lovat en annan av våra semestervikarier att få vara ledig just idag. Så ingen vik var beställd... en annan semestevikarie var dessutom sjuk och inte heller det hade uppmärksammats... *suck, suck och trippelsuck*
Tur i oturen var att en ny vikarie skulle gå dubbelt med mig idag...  det där dubbelt kunde hon typ glömma för hon blev ju inkastat i jobb på en gång. Visserligen ihop med mig där vi har dubbelgång hos brukarna och så den där städen som den andra tjejen inte kunde ta.
 
Men fy tusan vad tröttsamt det är... för det är ju ingen semester att ha en novis med sig som aldrig jobbat inom detta förut... o ändå fixade jag det bättre idag än sist jag hade en ny vikarie med mig... för då kunde jag inte delegera för jag var för uppe i varv o gjorde ALLT själv. Jag såg mitt problem men kunde inte hejda mig... idag hade jag iaf en halv plan på hur vi skulle överleva dagen tillsammans. Haha
 
När jag väl landade här hemma så tog det inte lång stund innan jag slocknade i soffan o sov bort ett par timmar sisådär.
 
När jag vaknade åkte jag o hämta hem unge herr J som varit hos kompisar hela dagen och sen tog jag en tur med mopeden upp i skogen för att kolla myrens guld... hur långt gånget det var... inte riktigt dags än.... men däremot hade blåbären börjat mogna rätt bra. Så det blev nog en halvliter blåbär med hem... orkade inte bråka med knotten längre. De var precis överallt medans myggen var rätt beskedliga. När knott börjar försöka bita en i ögonvitorna är det verkligen dags att ge upp.
 
Bilderna är från arkivet och inte från iår... sådär gyllengula är de inte än... de har inte kommit ut ur sina hyllen ens.
Kom på att förra året när jag kollade så hade de torkat bort men det var samtidigt som vildhallonen var mogna... och det är ett tag kvar ju.
Blåbärspaj på agendan i morgon då kanske.... om inte ungarna hunnit äta upp allt förstås... men skogen är full av dem. Ja skogen är full av mygg o knott också... sisådär tusen knott på varje blåbär och kanske femtio mygg... eller ja....
 
Mors lilla Olle i skogen gick.... jag såg ingen björn. Jag såg ingen varg heller... däremot såg jag en cyklist som kom susandes förbi på grusvägen... jag blev mäkta förvånad för inte sjutton brukar det susa förbi träningsklädda cyklister uppe i skogarna där... inte vet jag om han vände o åkte samma väg tillbaka sen eller om han åkte ut vid riksvägen... 
 
Nu borde jag ha ramlat i sängs redan men som ni ser så har jag inte det.... men nu gör jag kväller iaf... over and out
 
 
 
 

crankybitch.nu

Cranky bitch är vad jag är just nu

sur o grinig

huvudvärk har jag.också
helst av allt skulle jag bara vilja sova bort alltihopa

orkar inte med mig själv ens

men för att försöka pigga upp mig själv tänkte jag försöka svänga ihop några hallongrottor

Vi får väl se om det funkar

ibland påminns man om varför man gör det här

Bästaste Stajna o Spaikonen passade på att gratta ett styck hundraåring idag när jag var där på middagsbesöket.
Hon hade plockat smultron som hon bjöd på till efterrätt. (här borde jag ha haft en bild på en skål med smultron men si jag kom mig inte för att fota, men det hade S fixat, så jag snodde hennes bild, hoppas det är ok S?)
 
Oj oj vilken lycka i gammelmans ögon när Raiko hoppade upp med framtassarna i sängen.
 
Jag tror att en skål med nyplockade smultron är nog den allra bästa present man kan få när man är hundra år. Tänk att få uppleva sommaren när den är som bäst. Inget är mer sommar än smultron liksom. 
 
Och jag kände att oj så jag har saknat den människan... allt för lång tid har gått sen vi sist låg i soffan på jobbet i varsin hörna och bara pratade en massa strunt o viktiga saker om vartannat.
Men det är väl så det är med en kollega som är professionell vikarie. Där helst jobben dyker upp....
 
 

uhu

Urk
 
Jag stinker av brandrök... tur att jobbarkläderna ska åka i tvätten sen... eller så byter jag NU... tror kanske det..
 
Mår rent illa
 
En brukare höll på att elda för fulla muggar och det hade rykt in bra rejält i köket.
Vädrade ur så gott jag kunde men tja, det hjälpte ju sådär

I got the power

Blev en sväng o kika på powermeet
Fast jag börjar på tok för tidigt i morrn
lukten av bränt gummi, bilar som är fina, andra som ser ut som om det är skroten nästa
Musik och vrålande motorer
Brölande fyllon och biltutor
OCH en underbart härlig sommarvarm natt

fäst dig inte vid mig tack

Fästingar!!! Såååå trött på dem
hittade en som bitit sig fast idag igen
snart tror jag att jag tar o droppar på mig av djurens fästingmedel

en timme hit eller dit

tja, en timme hit eller dit spelar det nån roll?
Jo det kan jag säga att det gör... iaf när det går åt fel håll o man inte kommer från jobbet förrän strax före elva PÅ KVÄLLEN.

Och man ska tillbaka igen halvåtta på morgonen... betänk då också att jag har en halvtimmes resväg enkel väg... så halv tolv ramla jag in här hemma.... o sju åker jag i morronbitti...

*muttrar i mungipan* undrar hur den matematiken gick ihop sig med arbetstidlagen

Likaså att jag ÅTERIGEN inte hade nån rast (eller ens måltidsuppehåll) inplanerat på arbetspasset mellan 16-22

Det låg inte ens nån lucka där jag skulle kunna peta in en rast... nu föll det sig så väl att vi ändå lyckades ramla in en kortis o ta en snabbrast innan stormen bröt ut och vi fick ett larm om toabesök. Ett besök som vi inte klev ut genom ytterdörren förrän en timme senare... men då hade vi iofs gjort hela nattningsproceduren också... men ändå... allt var åt h-vete i planen.... alla som var kvar på rutten trodde att de var bortglömda... en var rosenrasande till att börja med, en annan hade gått o lagt sig, en tredje satt o titta lojt på tv o tänkte att det går väl ändå medans en fjärde hade larmat men troligen gick larmet till nattpatrullen iom att det var efter nio på kvällen.

bildbomb - trädgårdsbilder

Igår var en skön dag
Ledig från jobbet och jag låg i hängmattan o bara njöt... tills att jag kände nåt som ramla ner i skallen på mig... fågelj*v*ln hade mage o släppa en skit rakt på mig. Bah
Bilden tagen vid ett annat tillfälle
 
Sen la jag mig på studsmattan o läste en stund istället... där finns inga träd rakt över iaf.... mutter mutter... 
 
Som vanligt gick jag en sväng i min trädgård och bara njöt av vad som bjuds just nu. 
Några bilder är från en tidigare dag men några är från igår.
 
Lillemanhäng... mysigt
Rosa fluff - min ljuvligt doftande pion... eller var det en gräddbakelse?
Ser ni vad det här är för blomma då????
Det är inte taget från den vinkel man normalt sett iakttar dessa blommor från.
Fundera på svaret en stund så ska vi se om jag kommer ihåg o nämna det längst ner i inlägget... ;)
En frissig borstnejlika som jag väntat länge på att få se i blom.
Ärligt snodd hos en brukare förra året
Utsikten över min trädgård sett från mitt lilla berg
Och på det berget växer taklök - MASSOR av taklök
Här är en som blommar... o det betyder att just den här lilla rosetten kommer att dö. Men varje rosett har producerat massa småbollar som blir nya rosetter innan den väl blommar.... 
Prästkragar... de är väl snart inte så fina längre
Vita krolliljor... också från en lite annorlunda vinkel än man brukar se dem i rabatten
Min rödbladiga smällspirea.... just love it när den blommar
 
O så var det ju blomman jag frågade om.... såg ni att det var en lupin?
 
 
 
 

Inte varje dag man får hålla ett telegram

från kungen i sin hand.

Nu var det ju inte till mig men bara att få vara där när det öppnades och lästes upp för jubilaren och sen få se och hålla i telegrammet med egna händer var stort.
Det är ju inte varje dag man har äran att få närvara på ett hundraårskalas.
Ska vi vara helt ärliga så var det faktiskt ett nästan-tvåhundraårskalas... 198 år om man la ihop jubilarerna som fyller med endast tio dagars mellanrum.

Och att JAG var den som var med på morgonen och fixade iordning. Såg till att kinden var renrakad, att håret fått sig en genomkamning, att fina skjortan och snyggbyxorna var på. Att jag var den som hade stekt frukostägget och kokat gröten.
Ja nu var vi ju två som hjälptes åt men ändå. Jag känner mig ärad att ha fått chansen att lära känna två så speciella personer...

På lunchen åkte vi dit hela styrkan som arbetade idag och grattade med en blomma och fick smaka på jättegod smörgåstårta och gräddtårta med jordgubbar på.
Vädret visade sig från sin bästa sida och solen strålade och flaggan var hissad dagen till ära. En o annan bris fick den att lojt fladdra till ibland.
Det tar hårt på gammal man att vara ute och två timmars firande i trädgården fick gammelmansbenen att darra betänkligt när det var dags att få vila kroppen i sängen igen.
Men glädjen i blicken när han såg oss stå runt sängen allihop och återigen säga grattis och tack...

Kändes lite skumt när anhöriga drog igång att sjunga "ja må han leva" o så sjöng vi uti hundrade år... för han var ju hundra nu.... och helt ärligt så önskar man nog ingen att leva i TVÅhundra år

Man lär så länge man lever

Och idag har jag lärt mig hur skogsolvon ser ut... trodde i min enfald att det var nån form av hortensia eftersom blomman liknar den lite grann... tänkte att det kunde vara nån flikhortensia... fast jag har ju frösått sån och bladen är ju inte alls lika.... haha
 
Men som sagt var... det är skogsolvon. Sååå jag har provat att sticka en skogsolvon. Haha jaja, den är fin ändå, fast den växer vilt i skogen.
Lärde mig på en o samma gång att det finns en odlad form också. Som heter snöbollsbuske. O genast ramlade poletten ner till vad sjutton det är som växer så fint vid jobbet. Både jag o A på jobbet har stått o beundrat den busken. 
Den har jag också provat att sticka... vi får väl se om de går till. Men det kostar ju inget mer än lite tid. Jorden har jag ju gratis här hemma och vatten bjuder vår herre på rätt frikostigt denna sommar.
 
Såååå man kan väl säga att google is the shit
 
Och nu har jag skapat en till kategori här... trädgård... där jag tänker lägga mina mer trädgårdsbaserade blogginlägg... 
Som till exempel när jag odlar blommor och har min cykel som blomstöd... haha

äsch orkar inte hitta på en rubrik...

Grankott är gräsänka
 
tror jag kryper till kojs snart.... är lite trött i ögat
 
Men innan herr J försvann till stan o "the drunken barrister" så åt vi gott. Våra vänner var här och herr J's bror. 
Kyckling som skulle ha grillats men som fick åka i stekpannan på grund av miss i planeringen och ingen grillkol hemma.
Färskpotatis och gräddsås till det. Beasås och tzatziki samt lite sallad gjorde allt helt perfa.
Som efterrätt blev det rabarberpaj med vaniljsås.
 
När jag gör rabarberpaj så gör jag gärna kräm på rabarberna och en pajbotten på mördeg som jag förgräddar innan jag sen slänger på krämen och skivar jordgubbar som dekoration över och en stund till i ugnen.
Har nu setat i soffan en stund med datorn i knät och hulken på tv... men ärligt ska jag säga att jag inte tittat så noga.
Har roat mig att läsa på AoT's forum istället. Och sippat på rö'vin och snaskat på pringleschips

RSS 2.0