How to waste a sunny day

Vaknade och kände mig piggare än igår. På "fel"sida av sängen dock. Jag vet att jag har varit sjöblöt av svett inatt men inte kunnat/orkat göra nåt åt det. Tydligen har jag löst det med att sakta men säkert flytta mig till svalare områden av sängen.
 
Kollohunden var förtvivlad igår för att jag totalignorerade honom. Så han kröp nästan ur skinnet när jag orkade gå ut på gården och stanna ute en stund.
 
Men kablonk så försvann piggheten. Nåja har man på ett dygn ätit ett halvt äpple och tre munnar fil och sent mot kvällen fått i sig 2 skålar köttsoppa så är det inte konstigt om orken tryter. 
 
Ska bara ... vila en stund på soffan.
 
Rävj*piiiip*eln var här igår också. Mitt på blanka eftermiddan. Jag orkade inte ens bry mig. 
 
Nä, vila var det. 
 

Omplanering

Jobbdagen blev sjukdag.
 
Läkartiden får bli en telefontid. 
 
Illamående, feber, känner hur jag luktar surt hel o hållen. Som av magsjuka. Blärk.
 
Drar täcket över huvudet o försöker sova bort illamåendet.

denna dagen ett liv o den kommer aldrig åter

I ett försök att finna den röda tråden i mitt mående och det faktum att jag måste till läkaren för att förnya mitt läkarintyg och att jag redan nu vet att jag säkert kommer börja storböla där inne så började jag tänka bakåt. Waaayyy bakåt.
 
Något som läkaren inte riktigt verkade förstå var det där att alltid känna att man ska vara till lags. Men har man matats med den propagandan sen barnsben så sitter det i ryggmärgen.
 
Du som är så stor ska väl inte låta sådär ... var gång jag ville få vara liten och bli duttad med. Eller grät för att jag var arg eller ledsen.
Du som är så stor måste hjälpa till. Och när jag protesterade i det orättvisa i att min 19 månader yngre bror inte behövde diska efter maten hos farmor eller bädda bäddsoffan efter frukost så hyschades jag med orden att han var pojk. Å andra sidan behövde jag aldrig hjälpa farfar att skotta snö med snösläden på vintern. Det enda lillasyster behövde göra var att se söt ut.
 
Ett exempel av saker som gjort och format mig till den jag är idag.
 
(en arkivbild från en dag som var bättre än idag)
 
Jag somnade alldeles för sent inatt. Det märktes i morse. Jag var schleten, trött och hade huvudvärk deluxe. Jag kunde inte ens göra mitt jobb på ett vettigt sätt. Jag fumlade runt och kunde inte tänka en rak tanke. Första besöket skulle ta 20 minuter, jag behövde 36 minuter. Och så där fortsatte dagen. Inte ett enda besök höll sig inom tidsramen för planerad tid. Värst var väl ändå städbesöket som tog mig dubbelt så lång tid. Huh. Så jag ramlade in på kontoret nästan en timme efter att jag officiellt hade slutat. Jag satte mig med en mugg kaffe o några salta kex och vilade innan jag sen räknade ut exakt hur mkt jag hade felat på varje besök. Lappen skulle jag ta med mig till läkaren tänkte jag. Men lyckades inte ens få med mig lappen ut från jobbet. *suck* 
 
Ett planerat cafébesök med en vän blev inställt. Inte på grund av mig men jag hade nog fått lov att avboka iallafall annars. Vi gör ett nytt försök en annan dag. När universums krafter jobbar med mig och inte mot mig.
 
En stunds medvetslös vila utan faktisk sömn och sen tvingade kollohunden (i djävulsk maskopi med min kissblåsa) upp mig. Nu har jag ätit tre limpmackor med makrill i tomatsås och två tallrikar aprikoskräm med mjölk. Och så bara råååkade det finnas en påse lättsaltade chips i skåpet som jag bara rååååkade öppna och börja äta av. Oups.
 
Nähä, uppehåll i väderleken en stund. Fåglarna firar med lite kvällskvitter så jag tror jag går ut och firar lite jag också. Kollohunden kommer göra vågen av lycka när han inser att äääääntligen tänker jag gå ut.
 

på egna ben, på egen hand

Sjukskrivningen är på upphällningen... jag måste boka ny läkartid. Sjukt system där "min" läkare bara har akuttider. Men varför i hela H-vete fick jag just honom dårå när jag bad att få byta? Ptja.. om inte om vore...
 
Så alltså, trots att jag ringde idag och fick prata med en sköterska så fick jag ingen tid. Nej istället måste jag försöka passa på och få en akuttid samma dag som jag ska dit. O tydligen var närmsta akuttidsdag först på fredag. *suck* 
 
Det är ju bara så underbart. Pöh
 
Det är sannerligen ingen semester att vara sjuk inte. När man mår piss, skit och vademecum så hjälper det inte mycket när systemet är kasst. Som om jag inte hade nog ändå att försöka hålla mig upprätt och i gående form. 
 
Jag önskar att jag kunde bara kasta av mig tröttheten och den förlamande känslan som en mantel. Jag önskar att min hjärna inte kändes som om den vore misshandlad i en mixer och sen ihopsmetad med betong och tillbakastoppad i skallbenet. 
 
Jag har svårt att hitta ord. Rätt ord. Jag kan fastna mitt i meningar och bara inte kan förmå mig spotta ut rätt ord som jag tänker på. Som jag kan förnimma känslan av men inte formulera. Både i tal och skrift händer detta. Jag har ingen som helst startmotor, viljan kan finnas men inte orken och absolut inte startmotorn. Jag kan stå och titta på mina projekt och hela kroppen mår fysiskt illa bara vid tanken på att sätta igång. Fastän jag vill det så mycket i huvudet. Det är ju sjukt. Jag kommer mig inte ens för att fixa riktig mat. Endera får nån annan laga eller så tar jag färdigmat och värmer eller lever på mackor. 
 
Jag borde sova sen länge... jag är trött och ändå sitter jag här. Jag behövde få skriva av mig i ett forum på fb och därför har jag inte kommit längre. 
 
Men nu ska jag sova iaf. 
 
Avslutar med två bilder som får symbolisera mitt huvud just nu
Den nedersta bilden visar hur mitt huvud känns. Jag vet på ett ungefär hur det ska vara men över alltsammans hänger en skugga av nåt obestämbart blurrigt som dimmar mitt fokus. Bilderna föreställer faktiskt exakt samma sak men kameran fokuserade olika på bilderna.  Den övre bilden symboliserar också mitt huvud när jag faktiskt KAN fokusera. Då måste jag stänga ute allt annat för att inte bli avbruten eller tappa orken och fokuset mitt i.
 
Bilderna är tagna på Öckerö i torsdags (21/4) i örtagården som vi passerade när vi hade varit och käkat god lunch vid hamncaféet.
 

Senaste ...

För att variera min blogg lite... ja för att blanda ut mitt klagande om trötthet och apati så slänger jag upp en lista.
 
 

Låt du hörde: Vet inte namnet men rätt säkert nån koreansk.
Film du såg: Harry Potter och de vises sten
Mat du åt: Sushi
Kram: E, igår
Puss: Kodjo, kollohunden ;) mänsklig minns ej
Känslan: Trött
Resa: Öckerö (om inte gårdagens shoppingtrip till V-ås räknas
Glädje: I går, random saker
Dröm: I natt jag drömde ... om nåt jag inte minns nu men tror det var om djur
Person du träffade: Sonen när jag skjutsade honom i morse till bussen
Personen du pratade i telefon med: Herr J
Personen du fick sms av: Chefen
Gången du åt 7-eleven korv: Aldrig tror jag
Gången du var utomhus: För en stund sen
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Hmmm tough one, tyvärr alldeles för länge sen
Saken du köpte: Fransk träskruv 
 

Gardening

Fortsätter mitt skrotande i trädgården. Hundar o höns kring benen. O från hagen stirrar en ponny på mig.
 
För första gången på länge känns det som att jag får göra som jag vill. Utan att behöva dubbelkolla med nån annan. 
 
Skjutsade sonen till busen i morse. Svinkallt och isbark på rutan. Brrr
 
Arg o sur o tvär var jag också. Drömmer mycket och är så arg i drömmarna. Kan inte säga att nån speciell person är målet med ilskan. 
 

Meep

Åkte o handlade idag också. Och ni vet säkert känslan när man bestämmer sig för att köpa hem två vita orkideer (visserligen på rea) för att DÅ kommer man säääkert orka göra ett ryck o städa fint o ställa upp de nyinköpta blommorna på hedersplats.
 
Jo tjena
 
De står sorgsamt kvar i sina påsar o väntar på att packas upp.
 
Nån som har en aning ork och företagsamhet att dela med sig av?
 
Ingen?
 
 Hästar o höns nattade iaf. Dotra somnade visst tidigt ikväll. Kollohunden vill också sova nu. Gammelmannen snarkar nog redan efter kvällskissen. 
 

Måndagstankar

En dag i lathetens tecken.
 
Kollohunden är tillbaka och han väckte mig okristligt tidigt. Men eftersom han kom sent igårkväll och det blåste kallt som F så blev kvällsrastningen snabb som attan. Alltså behövdes det tömmas ut lite på morgonen. Sen blev det snabbfrulle o tillbaka till sovrummet. Buren för honom. Missbelåten kollohund med arrangemanget men jag ville inte hångla vid halv sju-tiden på morgonen och han har sån kärlekskramp mest heeela tiden. 
 
Sen har jag skrotat runt inne o ute o kollohunden har skrotat för sig. Han roar sig så fenomenalt bra på egen hand.
 
 
En rishög på gården innehöll visst prima mellanmål i form av kattexkrementer. O sen undrar han varför jag inte vill hångla. 
 
Jag vill göra massor. Tyvärr finns det ingen startmotor. Fortfarande. Det gör fysiskt ont i hjärnan. Det är så svårt att förklara men tankarna känns sega att tänka och jag går runt med konstant sirapskänsla i skallen.
 
Jag har en tanke och plan för att bygga hönsburar. Typ sommarrastgårdar för att hålla raserna separerade o ev få kycklingar. Men orken ... 
 
Glömde ringa vc om läkartid - igen. 

Blärk

Hjärntrött.
 
Sovit sen jag kom hem från jobbet. Typ mest hela tiden.
 
Det gör ont att tänka. Kroppen är slapp och lealös.
 
Kvällspass imorgon på jobbet. 
 
Jag undrar hur fasen jag ska kunna öka på procenten att jobba? Känns orimligt just nu.
 
 

Bzzzzzbzzzz

Fy bubblan. Sovit mer eller mindre hela dan. Och jag skulle kunna somna o fortsätta sova ett antal timmar till. Fick främmande en stund nu på kvällen men inte fasen blev jag så mkt piggare för det.
 
Kvällsfika o sen natta djur och sen SOVA vidare. Imorgon jobb 7-12. Hoppas jag är piggelin igen då.
 
Tänk att det ska va så jobbigt att åka bort o vara social i ett par dar.
 
 

Avslagen

Jösses så trött. 
 
Helt färdig. Kroppen känns kraftlös. Igår somnade jag i soffan hos brorsan. Det var som om nån slagit mig i skallen. Kablonk bara.
 
Det var en lång resa hem. Med många stopp för småkillarnas skull. Vädret varierade mellan sol, regn, blåst ...
 
Vi lyckades hamna i värsta rusningtrafiken i Göteborg. En timmes krypkörning. Wohoo så inte kul. 
Det var rackarns tur att jag tog semester idag så jag hinner vila upp mig. Jobbhelg framför mig.

Öckerö

Bildbloggen är uppdaterad igen.  klicka på bilden för att komma dit.
 
Sjön suger säger talesättet och ja nog är det sant. Jag var bra trött igårkväll. Jag hade tänkt slänga upp bilderna igår redan men det orkade jag inte. Idag är planen att vi ska åka hem igen men Victor har inte varit nå pigg på morgonen. Han vaknade precis. Han som brukar studsa ur sängen direkt på morgonen. 
 
Igår när svägerskan var till Hönö på begravning så passade jag grabbarna grus. Vi lekte i parken och letade oss fram till bygdegården. Jag visade dem föregångaren till mobiltelefonerna. Haha

update

Bildbloggen är uppdaterad med en bildbomb från Öckerö, där jag befinner mig för tillfället.
 
 
Det kommer nog fler bildbombsinlägg så småningom. 
 
 

Leaving footprints

Av nån förbannat konstig anledning går det inte att kommentera vissa av mina inlägg medans andra funkar finemang att kommentera. Weird!
Ett stenfotavtryck som jag roat mig med att sätta i sanden på min uteplats.
 
 Uppdate: jag hade visst råkat avbocka för andra att kunna kommentera just det inlägget. My bad. Var inte meningen. Nu ska det va fixat.

Söndagsnöje

Tog mig i kragen och har faktiskt roat mig lite lagom idag. Solen kom på besök en stund också. 
 
Tog ut ponnyn på en barbackatur. Det gick bra, tills grannen kom på fyrhjulingen med timmerkärran på släp. Då fick jag närstudera diket. Och ponnyn sprang hem. Snopet.
 
Nåja, jag satt upp igen och nötte lite på gärdet hemma som avslut. Sen har jag också fortsatt lite med trädgårdsplockandet. Sen kom det där ihärdiga vårregnet tillbaka så jag gick in. Blöt inpå bara skinnet.
 

...

Bläväder
Blä med ork
 
Tics i kroppen av medicinen. Jag bara måste röra mig. Sjukt irriterande varje gång jag kommer på mig själv.
 
 

Vild och vacker

Han är en riktig sköning.
Kodjo. 
Han kan inte öppna dörrar (ens om de står på glänt) men springer ikapp med vinden och har ett stort hjärta och en mycket liten hjärna. Han älskar att spåra och jobba med nosen. Hästar är läskiga och hönsen blaha. Katter är kuliga men oj så vassa. Kamprullen är roligast i hela världen.
 
Jag tror han skulle göra allt för mig och jag vet att han har stulit mitt hjärta. 
 
Vackraste Kodjo vildhjärta. En tasmansk djävul och en Pooh-bear. 
 

Blörk

Jag tänker så mycket och VILL så mycket men orkar så lite.
 
Idag var jag helt färdig när mina timmar var gjorda på jobbet. I kroppen och knoppen var vara ett entonigt elektriskt buzz. Jag orkade knappt ta mig från jobbet och hem. Dregeltrött vacklade jag in genom dörren och kollapsade på sängen och sov gott o väl ett par tre (fyra) timmar. 
 
En del saker hänger över mig och suger energi. Boka läkartid, anmäla intresse för fibernät, tömma kameran på bilder ... ja kamerans minneskort måste tömmad tills på tisdag. Då far jag med svägerskan ner till Öckerö utanför Göteborg. Nån dag måste jag tömma sonens gamla rum också. Det ska bli mitt rum för vävstolen men vävstolen står hos min farbror med en påbörjad matta i. Jag ska ringa en kollegas mor om råd och hjälp angående hur jag ska flytta hela rasket så smidigt som möjligt. Om du läser detta Lotta, så hälsar din dotter "hej". Haha. Jag lovar, jag ska ringa. Snart. 
 
Nåväl, jag vill en hel massa men orken ... den har tagit semester tror jag. 
 
Imorgon jobb igen och sen familjerådgivaren. 
 
Nu tänker jag snart lägga ihop de ljusblå (öhm, melerade, grön/bärnsten) o se om imorgon är en piggare dag. 
 
 

Ledig

Ledig dag, solsken och bara vara.
 
Mmm önskar det sista var sant också. Men måste försöka få hem det sista balarna hö o halm så jag kan återlämna kärran till min bror.
 
 
Annars hade jag egentligen mkt hellre bara strosat o pysslat i trädgården här hemma.
 
Nåja..
 

Söndag

Huvudvärk. Så ovanligt. NOT.
 
Vackert väder ute så vill helst stanna hemma, ute o bara vara. Men om 3 timmar är det jobb igen. Nåja 6 timmar går snabbt. 
 
Har en hel massa bilder i kameran som väntar på att laddas upp i datorn. Håhå. So much to do. 
 
Tog fikastunden ute i solen. Det var så mysigt. Fullt med fikasugna djur också. Hundar, höns och en gul katt. 
 
 

Meep

Trött idag med men ikväll är det jobbdags igen. 16-22 både lördag och söndag. Värst blir måndag när jag har 7-12 sen. 
 
Nåväl. Allt går. Det som inte dödar, härdar. Men ptja ... jag känner mig halvt död redan. 
 

Trött och seg

Ja idag är det en trött- o segdag. Igår var jag ut på en quizkväll med jobbet. Käkade gott, drack gott och hade allmänt trevligt. Det blev inte jättesent och jag drack inte jättemycket men jag är lite off idag. Huvudet känns som fyllt med bomull och kroppen som fylld med seg kola. 
 
Tur att E finns o kan styra upp här hemma. 
 
Hon skjutsade lillebror som försov sig och rastade Kodjo (lånehunden som är här på kollo) och har matat pållarna. 
 
Jag har rastat Ricko med en kort prommis bara. Det fick räcka. 
 
Jag skulle ha lagt schema också men överlät det åt chefen. Det tog min energi helt nämligen. Innan jag ens börjat titta på det.
 
 
 

Meep

En slö dag idag. Inte blivit många knop gjorda.  Sov middag en stund också. 
 
Imorgon börjar allvaret. Det känns så iaf. Då ska jag börja jobba 50 % och gå efter ett 5 veckors schema med kvällar och helger också. Start direkt med 7-12. Sen till stan o möte hos familjerådgivningen. 
 
O så kommer Kodjo hit på kollo ett tag. Jag hoppas det går lika bra som sist. 
 
Usch min hjärna är bra trött nu ikväll. Det är så det gör ont att tänka. Tänk om man kunde få folk som inte fattar hur det är att känna den förlamande tröttheten.
 
Natta pållar, o sen natta mig själv tror jag. Sonen slocknade framför tv:n o är omöjlig att väcka nu. Men blir så när man dygnat o spelat tv-spel hela natten. Han beställde pannkaka till kvällsmat men hann inte äta för jag kom igång sent med att steka dem o sen somnade han medan han väntade. 
 
Ricko kommer nog gilla Kodjos rullar med färskfoder bäst misstänker jag. O den stora påsen med godis som K packat inför kollovistelsen.
 
En bild på Kodjo från förra årets kollovistelse hos mig.

Missinassenblogga

Jag behöver öva på närvaron i nuet.
 
Lättare sagt än gjort. Att aktivt stanna upp och fokusera. Fem andetag. Hur svårt kan det va? 
 
Tydligen alldeles jättesvårt. För jag glömmer bort det. Hela tiden.
 
Jag har hämtat hö. Idag igen. Snart har jag hämtat de balar som var. Bättre att de ligger på mitt höloft än hos min farbror.
 
Man skulle ju kunnat tagit alla på en o samma gång kanske ...
Men jag misstänker att farbror blå hade haft nåt att tycka om det konststycket.
Helt ärligt är en hö och en halm i mesta laget på en o samma gång.
 
Den här tiden på året kliar det i mina trädgårdsfingrar. Jag hittade en så fin inspirationsbild i en trädgårdsgrupp på fb.
Kanske att jag plockar fram o gjuter lite betong imorgon. Jag har experimenterat med några egengjorda mönster till plattor. 
 
O nu G'natt

April fools?

Trött på den där räven som smyger häromkring o smygäter mina höns. Så jag tänkte satsa på en ur-ras som kan försvara sig lite ;)
Jag tror att det kan bli bra. Vad tror ni? 
 
Ricko gammelgubben låg så fint och vaktade sitt kungarike i morse
 
 

Blah

Usch
 
Ångestattack igårkväll. Jag grät o grät o kunde inte sluta. Det bara fortsatte att bubbla upp. Igen och igen.
 
Inatt har jag drömt konstiga drömmar. Jag har varit utomlands, slagits med fåglar samtidigt som jag försökt rädda små kycklingar.
Blev andfådd i drömmen men kunde inte sluta flämta. När jag vaknade insåg jag att jag hade täcket över huvudet och därför inte fick luft som jag skulle. 
 
Solen skiner från en blå himmel. Hoppas det blir en bättre dag än igår. Den dagen sorteras under fliken "skitdag".
 

RSS 2.0