Back to reality

Jahapp. Då var mina 4 semesterveckor till ända. 
 
Jag har verkligen gått all-in för att njuta. Jag har levt alldeles för många år där  jag fokuserat på att tillfredsställa alla andras önskemål och behov och sakta men säkert kapslat in mig och förlorat vem jag är.
 
Det har tagit mig lång tid att hitta mig själv igen. Många bakslag på vägen. Och jag kanske inte fullt är där än men jag lever MITT liv nu iaf. Ibland kan jag känna hur jag faller in i gamla spår. Men precis som en ivrig hund som måste lugnas meddelst röst och kanske ett koppel så försöker jag bromsa mig själv när jag känner att nu rusar jag iväg igen utan att ha mig själv med.
 
Ja jag vandrar åter på en väg som jag vek bort ifrån för många år sedan. Nyfiken och med oftast gott mod gläds jag åt saker varje dag. Upplevelser, känslor, möten.
 
Mitt liv är så mycket rikare nu än på många år. Själv men inte ensam. Man kan känna sig ensam och övergiven i ett rum fullt av folk, och där var jag. För några år sen.
 
Ja vad har hänt sen sist då? 
 
Lördagen, jag fick besök. Först av en granne som kom med sin lille son och tog en kopp kaffe. Det råkade visst bli en kisse med hem där också. Såklart den gråtigrerade honan som jag motvilligt hade fäst mig vid eftersom hon var så kontaktsökande men grårandiga katter är liksom grårandiga. Haha missförstå mig rätt nu. 
 
Lagom tills hon skulle åka så började åskan. Och bäst vi stod här på gårdsplanen så hörde jag på ljudet att den gick ner nånstans. Inte bra. 
 
Jodå, en halvtimme senare började rapporterna om bekräftad brand ramla in på fb. Inte allt för långt härifrån fågelvägen sett. 
 
Pratade lite med en vän som också hade en av brandhärdarna på hyfsat nära håll och vi höll varandra uppdaterade så gott vi kunde. 
 
Mot kvällningen rullade hon slutligen äntligen in på min gård. Som vi pratat om att försöka ses. Inte så lätt när det är sisådär 40 mil emellan våra bopålar. 
 
Jag får ju skämmas lite men ska erkänna att jag tog inte en enda bild under hennes besök som bevis på att hon varit här. Haha sorry Marianne
 
Vi tog en promenad med fjanten för att hon skulle få sträcka på stela tunga ben efter många timmar i en bil. Och så pratade vi. Det hade nog behövts flera dar om vi skulle avhandlat allt ordentligt men nåja. Det kan väl bli fler gånger. 
 
Tack iaf så hjärtligt för den vackra rosen. Underbar rosa färg. Som du ju såg är jag lite mer åt det blå och turkosa hållet men det finns inte många rosor som är vare sig blå eller turkosa så just den rosa var verkligen rätt färg. 
Och tack för flaskan med innehåll. 😊 
 
 Frukost i skuggan av mitt äppelträd. Och lite mer prat innan hon sen styrde kosan vidare uppåt i landet. 
 
Jag tog till vara på min sista semesterdag. Packade fika o styrde kosan mot badet med fjanten. 
 
O vi hade det jättebra där. Tills det dök upp fler badsugna med hundar. Jag kopplade såklart fjanten. Dels för att jag inte vet hur andra uppskattar att han är lös även om han håller sig vid mig och dels för att hundar inte alltid gillar andra hundar. 
 
Men de här som dök upp hade inget koppel på sina. Det behövdes visst inte. O när min hund stod och vrålade åt deras hundar så var visst lösningen släpp han så löser de det själva. Uhm jo, kanske. Men ni har inte den blekaste om min hund tänker lösa det på ett trevligt sätt eller inte. Förvisso är inte fjanten särskilt mordisk av sig men han är rädd om sitt eget skinn och då smäller det nog först o sen kollar han om utifall det verkligen behövdes högsta säkerhetsnivå. O jag vet av egen erfarenhet att han har klipp i käftarna. 
 
Men när deras tik kom framvalsandes lös o riskerade att trasslas in i kopplet med fjant för att han snodde runt i förskräckelse och därigenom utsättas för risk enbart av koppeltrassel så släppte jag lös o så gick jag fram o sa att han har ett rejält klipp i bettet även om han säkert inte kommer använda det. Så hoppas jag att de tänker ett varv extra nästa gång de möter nån okänd med kopplad hund. 
 
Jag blev än mer irriterad när de började kasta pinnar. För min fjant blir manisk. Verkligen manisk av allt som går att kasta o hämta. Jag försökte lite fint säga det åt dem men näe. Hissen gick verkligen inte ända upp där heller. 
 
Jag fick till slut verkligen tvinga min hund att ligga bredvid mig med pinnen strax framför. För jag tänkte inte behöva åka därifrån pga andra. När sen ytterligare en hundägare med hund dök upp, drog paret med sina iaf. O den här hunden var föga intresserad av vare sig bad eller pinnar. Så skönt. O kopplad hela tiden då det var en draghund. O de försvann snabbt också. Så jag "vann" kampen om stenhällarna vid Hällsjön. 
 
På kvällen tog jag cykeln och drog en repa uppåt skogen. Så skönt att få bara trampa o susa fram. Önskade att jag hade haft treans läge att peta i på hög och låg också. Men den funkar inte. 
 
Igår var det så dags att börja jobba igen. Mjukstart med en gammal hederlig runda i byn bara. Cykelavstånd till alla. Så jag cyklade. 
 
När jag kom hem var det kablonktrött läge. Somnade o sov en rejäl powernap innan jag sen vaknade till o kunde funka normalt igen. 
 
Avslutade kvällen på absolut bästa sätt. Och startade denna dagen likaså. Har bunkrat lite feelgood för några dagar framåt. 
 
Ikväll väntas jobb. Imorgon blir det nog Ikea med sonalyckan. 
 
Exet var hit idag o staplade lite bilar på hög. Jag var inte hemma vid tillfället så kunde inte va med o tycka nåt. Men nåja. 
 

en låååång uppdatering varning för bildbomb

O där blev det tyst igen.
 
Jag har tänkt blogga. Börjat ladda upp bilder och allt. Men sen har något kommit emellan och jag glömt bort.
 
Jag åkte till min mosters sommarstuga alltså.
Det låg jättefint efter Strömsholms kanal. 
Fika och sen fick jag även mat där. Hann träffa min kusin och hennes familj också innan de åkte hemåt. Tänk att hon har en liten parvel på snart två år som jag inte träffat förrän nu. Men det blir så när man bor i olika städer och lever fullbokade liv. 
 
Jag hade med mig mina badkläder så efter maten passade vi på att doppa oss och sen satt vi på bryggan och pratade om allt och inget i flera timmar. Såg på när båtar åkte upp och ner för kanalen. Min moster matade sina "tama" aborrar så vattnet kokade. Jag testade att hålla en brödbit strax vid vattenytan och jo till slut var några så modiga att de kom fram och tog brödet ur mina händer. Läskigt och lite skräckblandad förtjusning att sitta och se dem snabbt nagga på brödbiten. 
Tog lite bilder på blommorna i trädgården också. 
 
Sen blev det dags att fara hemåt. Men jag åkte inte raka spåret hem. Nej jag gjorde en avstickare och brandturistade. Ja, det tog mig bara 4 år efter den stora branden att åka och kolla. Jag har inte känt behovet med tanke på att jag arbetade mitt i kaoset när det var vägspärrrar, brandrök, oro över hur det skulle gå ...
 
Kvällshimlen bjöd på en vacker show.
Stannade efter en ås och tog en snabb bild bara innan jag fortsatte. 
 
Strax utanför Ramnäs hittade jag resterna av en gammal torkugn för torv. När kolpriset gick upp under första världskriget så började de bryta torv istället. 
Och efter de här betongpelarna så kom så småningom skyltarna om ekoparken Öjesjöbrännan.
Det är helt sjukt egentligen vilken kraft det finns i en sån ursinnig helveteseld.Där till och med jorden brinner upp och lämnar berget helt kalt.
Men naturen är stark och tar tillbaka bit för bit. 
 
Tyvärr har det i skrivandes stund utbrytit fler bränder i dessa trakter. Det är svårt att förstå hur det ens kan finna något kvar som brinner så pass att det inte går att släcka. Och det som är mest skrämmande är att det finns tydliga spår av att många av bränderna är anlagda. 
 
Motorn är ganska platt  numera. Någon har dragit fram den oformliga klumpen från under skördaren. 
 
I min bildblogg finns några bilder också. Inte så många men några iaf.
 
I förrgår ramlade exet in på förmiddagen. Meddelst moppe. Haha ja vad säger man. När vi hade gått isär så pikade jag honom lite och sa att han fick väl skaffa sig en Yamaha FS1:a också så han kunde återuppleva allt det underbara med att vara 15 igen liksom. Och ja vad var det för moppe han hade skaffat sig tro? En kinakopia på just en sån modell. Tsssss 
 
Ja ja
 
Det är rätt skönt att inte längre behöva vara den där som lever ihop med en människa som hela tiden har ett behov av att skaffa sig grejer för skaffandets skull. 
 
Jag sa några väl valda ord om att jag vet iaf vad jag inte vill ha nånsin mer i ett förhållande. Jag kanske råkade nämna några egenskaper som kunde varit trevliga att få uppleva nångång ibland. Att få känna sig uppskattad ibland till exempel. Att känna att någon faktiskt vill tillbringa tid med en. 
 
Jag åkte och handlade med sonalyckan. Lagade mat sent som tusan. Han önskade sig lasagne så då gjorde jag lasagne som den goda mor jag är. Hahaha eller nåt sånt. Jo just ja, innan maten åkte vi och badade också. Vid den lokala badplatsen finns några hällar längre upp som är perfekta att bada vid om man har hunden med sig. 
 
Igår gjorde jag återigen mest bara en massa trevliga saker. Hamnade ute på en myr och plockade hjortron som sen åts med lite glass.
Drog ut på det i det längsta att göra klart det sista av projekt sy till dotras cosplay men missinassen fixade jag med det och sen var det raka spåret till sängen. För i morse skulle jag få besök. Dels skulle exet komma o hämta sonen för vidare färd mot dotra. Och dels var det återigen dags för en liten fyrbent kompis att få sin alldeles egna människa. 
Sååå jag sov i runda slängar fyra timmar inatt bara. 
Selma tror jag att namnet skulle vara. 
 
Sen la jag mig i solstolen en stund. Men det var för varmt, jag var för trött så det blev snabb förflyttning till hängmattan istället och så sov jag en stund där innan jag sen fortsatte sova i soffan i v-rummet. Mot kvällningen samlade jag ihop mig och hunden och så for vi för att bada. 
 
 
Och nu tror jag att jag har fått med allt och lite till. Haha.
 
I morgon väntar nya äventyr. Och förhoppningsvis ramlar en bloggvän förbi här på en snabbvisit. Vi har ju bara pratat om det i hur länge då? Jag vet att förra sommaren var det tal om att ses men så rann det ut i sanden. Hon var i mina trakter en sväng och jag var i hennes trakter typ men ändå lyckades vi inte få till det. 
 
 
 
 

Hepp

Sovmorgon igår. Hade inte hunnit så mkt mer än till kaffet när svägerskan ringde o frågade om jag var hemma. Skyliften var uthyrd o behövde hämtas. Hon guidade de som skulle ha den hem till mig o sen blev hon o kidsen kvar på en kopp kaffe. Vi bestämde att senare mot kvällningen så skulle vi åka o bada.
 
Men innan dess hade jag en familj som ville kolla på kattungar för att välja ut en ny familjemedlem. Det var så varmt så vi bestämde att de skulle inte komma förrän mot kvällningen istället och jag o sonen tog en snabbis till V-ås för att kolla in hans lägenhet som han fått erbjudande om inför högskolestudierna.
 
Sen hem igen o ta emot familjen. De hade siktat in sig på en röd. Pappan på en svart iofs men det slutade med inte bara en utan två gråtigrerade. Men det är väntetid på dessa killar så de fick åka hem med en uppgift. Att läsa på om att äga en katt.. För de hade aldrig haft någon innan. Men det var en mycket nöjd familj som åkte efter att ha kattgosat massor och även lekt med fjanten.
 
Sen for vi och badade. Fjanten också. En bit ovanför det vanliga badet finns ett hundbadet. Några perfekta stenhällar bara och en liten vik in emellan att gå ut i vattnet på.
Sen gick vi till vanliga badet men fjanten fick ligga i bilen som stod i skuggan med nervevade rutor. Normalt sett lämnar jag inte hunden i bilen varma sommardagar men det var verkligen i skuggan och bilen var väl nerkyld med ac:n när vi parkerade den o med solen på väg ner så fanns ingen risk för att skuggan skulle försvinna. 
Nu blev det verkligen att jag också fick bada. Sonen dock som hoppar från tornet på bilderna.
Brorsan kastar sin ena son o jag lyckades fånga dem in action ganska bra iaf. 
 
Sen råkade vi bjuda in oss på kaffe hos en kompis. Så sonen fick hänga med kusinerna och ungarna hos kompisen några timmar till. Till kusinernas stora lycka.
 
Hem kom vi inte förrän midnatt. O jag hade lite svårt att komma till ro med en hel massa kaffe i kroppen och jag har sovit sisådär. Vaknade tidigt o ptja, jag skriver inlägget nu liksom 06:39 i skrivande stund. 
 
Planen för dagen är ett besök hos min moster i deras sommarstuga. Jag råkade visst bjuda in mig själv häromdagen på Instagram. Haha men hon hakade snabbt på och igår kom ett sms om jag ville komma över idag så skulle jag även få träffa min kusin. 
 
Sparka igång dagen då kanske när jag ändå känner mig pigg. Och hungrig. Kaffe? Jamen visst startar vi med lite kaffe nu snart då.
 
Gomorron 😊

Söndag

En bra dag.. Har gått o haft lite snurr på tankarna ett tag. En magkänsla som inte velat ge sig. Ni vet man ältar o vrider o vänder o undrar om man gjort eller sagt nåt knas.. Jag är duktig på det där med att överanalysera. Ibland så till den milda grad att jag nästan knyter knut på mig själv i processen. Men idag tog jag upp frågan. O vi fick prata om det. 
 
Jag är glad att det blev gjort. Hade varit synd att förlora en vän pga missförstånd o att det rinner ut i sanden för att båda väntar ut den andre. 
 
Nåja. Nog om det för nu. Jag fick ett annat lugn i kroppen på en gång iaf. 
 
Två små flyttade till sitt nya hem idag. Smulan och Findus ska de heta.. Bokade sen 2 veckor tillbaka. Och så blev en liten fröken bokad idag. Tussan är tydligen det tänkta namnet.
 
På kvällskvisten åkte jag o sonen till ett bad i närheten där man även kan ta med hundar. Jag hade tänkt att doppa mig själv också men det var fullt med andra hundar där. Stora rottisar. Nja, sa jag till sonen. Vi går till bryggan på sidan. Men nähä då var det upptaget där med. Med en hund såklart. Vi stannade till mitt emellan o doppade tårna o fjanten fick simma kopplad kring mig bara.
 
Sen började ekipaget på bryggan packa ihop o gå mot bilen. Men det innebar att de skulle passera oss. Han va inte heller så spicken på att möta en rottis med sin lilla jack russel så det slutade med att våra hundar fick hälsa o vi pratade lite. Det visade sig vara en lokal kändishumd då han slet sig i vintras o va borta i 11 dagar innan han dök upp igen. Jag var en av alla som spänt följde dramat på fb o hoppades han skulle återfinnas levande.
 
Till slut kunde vi då ändå gå ut på bryggan men det blev inget mer bada för nån av oss. 
Nu är. Det mest bara godnatt kvar av den här dagen.
Jo just ja. Jag fotade nattlysande moln strax efter midnatt när solen varit under horisonten i ett par timmar redan typ. 
 

Gårdagen i bilder

Åkte till dotra med klänningen. Vi tog en utflykt till Kupolen i Borlänge för det behövdes lite från Panduro. 
 
Käkade lunch på Ikea o hade några timmar kvalitetstid med massa garv o flams. O jag bara njöt av att umgås med min dotter lite. 
Sen ville jag hinna se mig omkring lite i omgivningarna innan jag måste åka hem
 
Jag har sett den där skylten som visat mot Sundborn och Carl Larsson gården sååå många gånger och velat åka dit men det har aldrig blivit nån tid över. Men igår tog jag mig tiden. Och ja det var efter stängning men gården är öppen ändå. Likaså gården bredvid. Så jag strosade runt lite bara o njöt av omgivningarna.
Kraftverket och stora Hyttnäs här ovan. Och CL-gården eller lilla Hyttnäs som det heter här nedan. 
 

Lördag

Planen för dagen. 
 
Köra den här till Falun. Sådärdags var jag klar inatt med den. 
 
Lång startsträcka innan jag började. Både i förrgår och igår men jobbar bäst på natten typ. Lugn o ro. Nåja jag har väl lugn o ro hela dagarna om så är nuförtiden. 

Upp

Jag fick för mig att kolla ett klipp om yoga. Poweryoga. Jag tänkte att det kan väl va bra att göra här hemma på gräsmattan de dagar jag känner för att träna men inte orkar ta mig nånstans. Jag kom inte så långt innan jag kände att det nog räckte för nu. Men jag tog mig igenom uppvärmningen iaf. Så nästa gång kommer den flyta på bra utan att jag behöver tjuvkika så mkt på rörelserna.
 
Det får bli en sväng med cykeln istället lite senare. Fortfarande lite för varmt. 
 
Exet var hit idag och kollade takpannorna på ena sidan av huset. Resten får bli en annan dag då skyliften måste flyttas med bil och enda bilen med dragkrok är sonens. Och han har nyss fått jobb så han va inte hemma såklart. 
 
Skyliften körde han hit igår och den är lånad av brorsan så den står inte i vägen där den står. O tickar inga pengar för mig heller. 
Nej jag klev aldrig runt på nåt tak. Räckte gott o väl att bara testköra den rakt upp. 

missinasseninlägg

Dagen började helt okej med frukost i solen (jag tror att min yoghurt försökte säga mig något) och jag tänkte försöka sola lite men en hönapöna jag har satte andra uppgifter på min att göra lista. Hon har överlistat alla mina försök hittills till att stänga ute henne. Det funkade att bara dra för ett kompostgaller först. Sen lärde hon sig att hoppa över. Jag drog för draperiet också. Då lärde hon sig att göra som katterna och gå via en trädgårdssoffa som stod så kompostgallret hölls på plats med hjälp av soffan. Hon hoppade väl helt sonika också upp på armstödet och letade sig in mellan draperi och dörrkarm. 
 
Idag hade hon alltså återigen tagit sig in. Och gjort smulor av ett kakpaket och lämnat visitkort både på köksbordet och på min nya matta jag har under bordet. Grrrr
 
Hon är så nära att bli ett huvud kortare kan jag säga. 
 
Alltså fick jag sätta igång med att städa köket istället för att njuta av solen. Igår fick jag lägga en duk i blöt med vatten och galltvål för då hade hon käkat körsbär så det hade stänkt över hela duken. Men galltvål är bra skit som löser många fläckar. 
 
Sen tog jag en liten burk och gick ut i skogen för att finna blåbär. Jag försökte plocka några dl igårkväll men myggen åt opp mig totalt. Jag kom hem med tre gånger så många myggbett som blåbär då tror jag.
 
Jag hade ju tänkt träna igår. Blev så galet trött att jag var sen in till stan och såklart hade passet lyckats bli fullt bara för det.  Så jag fick vända hem igen. Jag tog cykeln och drog en repa. Hunden fick stanna hemma så jag skulle kunna trampa på i mitt tempo och så långt jag ville. 
 
Snabbaste kilometern gick på 2:23 minuter. 
 
På hemvägen fanns ju inget att spara på det var bara att ösa järnet för o trötta ut mig totalt. Jag har haft lite påhälsning av ångesten och vemodet och bästa boten är ju att köra så slut på sig själv att man inte orkar bry sig helt enkelt. 
 
Men iaf, tillbaka till blåbären. Jag fick ihop mina decilitrar och kunde sno ihop en blåbärspaj tills att jag skulle få besök.
 
Och besök fick jag så det räcker och blir över. Syrran kom först. Sen kom min kollega med sin dotter. Och strax därefter kom svägerskan med sina tre illbattingar. Och så fikade vi. Och klappade katter. 
 
Svägerskan la ut några bilder på fb och vips hade en kompis kommenterat.
Bakgrunden är att vid ett tillfälle när svägerskan lagt ut en bild där hon konstaterat att livet var rätt gött med en öl i sommarkvällen så skrev Karin att det var något fel med bilden eftersom hon fattades. 
 
Så lite intern humor sådär och jag svarade med en bild på den nästan uppätna pajen och skrev att det fanns liiite kvar. Hon tog det som en inbjudan och vips hade hon ramlat förbi också med två av sina barn. Och sen kom hennes karl förbi också då han tydligen åkt ifrån sina husnycklar och inte kom in hemma nu alltså.
 
Så sen när alla hade åkt hem så fick jag anledning att äntligen pusta ut. Man blir ganska matt när man får så mycket besök på en och samma gång. Katterna tyckte också att det blev för mkt och de gick o gömde sig. 
 
Nu är klockan mitt i natten och jag behöver sova för jag är så trött att ögonen går i kors. Men det är jag och småbarnen som är lika envisa. Sova? Varför det? Typ. 

Tisdag

Idag skiner solen igen. Från en klarblå himmel. 
 
Jag tog min frukost ute. Rostade mackor med marmelad och ost blev jag sugen på häromdagen så jag köpte hem det igår och så blev det frukostmackorna idag.
 
Planen för dagen? Ta den som det kommer. Ev fika med svägerska och syster. Vi pratade lite om det i lördags iaf. Träna tänkte jag försöka klämma in också. Russian circle. Huvva. Men så skönt efteråt. Och nyttigt.
 
O så visar det sig om exet ramlar förbi nåt o vi ska byta lite takpannor på taket.. 
 
Aja, ta dan som den faller sig helt enkelt. 
 
Jag började dagen bra iaf med solig frukost. Odlar mina fräknar lite i bikinin. 
 
Jag stannade till igår efter att jag varit o handlat. 
Det är så underbart vackert där. Fem minuter på en stenhäll o själen är refreshed igen. 

Måndag

Mjo, idag är det lite halvfart på mig. Fick lite sällskap av just den där i bilden ovan.
 
Så häng här en stund då tänker jag. 
 
Det får va så. Solen lyser inte alla dagar heller från en blå himmel. Idag till exempel är det grått.
 
Ska ta tag i dotras kostym idag tänkte jag. Bara hjärnan vill koppla upp. Men först måste jag åka o handla också. Sonalyckan kom hem efter att ha bott hos sin far ett par veckor sisådär.
Asså hur söt?!? 😍

Flummigt inlägg kanske

Sen jag landade, verkligen LANDADE som det ändå känns som att jag gjort nu, så händer det så mkt bra saker i mitt liv.
 
När jag väl stängde den där dörren som jag hade lämnat på vid gavel allt för länge .. 
 
Då slutade det vara korsdrag inom mig och den där dörren jag så länge istället velat ha öppen kunde plötsligt öppnas utan att pang bom åka igen av korsdraget lika fort igen.
 
Egentligen ingen raketforskning om man tänker efter. När jag slutade slösa min dyrbara tid på en människa som ändå inte uppskattade vare sig mig eller min tid så fick jag tonvis med tid över till saker för MIN skull. 
 
Och i takt med att jag började må bättre så knackade andra människor på o frågade om jag hade tid med dem nu. Människor som uppskattar mig och min tid. O då kände jag mig plötsligt rik. På liv. 
 
Jag kan ärligt säga att det finns något varje dag som jag är tacksam över. Något som gett mig energi och ett leende i både hjärta och mungipa. 
 
Tack alla. Både de jag känner o inte känner så väl eller alls, som varje dag tillför något till min sinnesfrid. 
 
Inte förrän alldeles nyligen förstod jag innebörden i den här bilden och vad den förmedlar. 
Förut tolkade jag den som att någon bara utnyttjar en annan människa för att nå sitt eget själviska mål. Men det slog mig plötsligt att nej, det handlar ju om vad ödet har i beredskap. Vissa människor behövs på resan mot målet för att förbereda oss och stärka oss för målet. För att till fullo kunna njuta av belöningen. Och för att kanske faktiskt förstå att vi hittat det vi sökte.
 
(bilderna är lånade från nätet) 

Summer in the city

Jag blev lite tyst på bloggen igen.
 
Jag har bara gjort saker jag mått bra av.
 
Summermeet pågår i Västerås. Det som förr hette Powermeet. Tills arrangören tog namnet med sig och flyttade hela spektaklet till Lidköping. Nåja, ingen hängde läpp särskilt länge. Andra människor såg till att hålla kvar festen ändå.
 
Gissa bilen 😂😂
 
Man såg ingenting av bilen under en lång stund. Men en ledtråd. Den var röd 😉
 
Jag och min vän såg burnouts på Hälla i torsdags. För att hindra folk att börna på allmänna platser där folk riskerar skadas så ställer de iordning en särskild plats. Vem som helst får komma o bränna lite gummi under de här dagarna som festen pågår.
 
Timmen blev sen innan vi styrde kosan hem igen. Trötta och nöjda med kvällen. Min mage knorrade så en snabb sväng förbi donken för att tysta den först bara. 
 
Hade nästan hunnit somna för natten när jag fick andra planer sådär lite oplanerat. Men det gjorde inget, man lever faktiskt bara en gång. Och nån timme försenat kunde jag sen få sova lite också. 
 
Igår - fredag startade på absolut bästa sätt med kaffe i solen så småningom och bara vara en stund. Sen plingade mobilen till med en fråga från Sara om vi skulle se finbilsparaden på kvällen. Jamen såklart att vi skulle. 
 
Såå vi styrde kosan mot Västerås för ännu en bra dag. Men galet mkt folk som hade samma planer som vi. 
Inte så lätt att få nå bra bilder från den platsen vi hittade. Mitt i solen, massa folk runtomkring. Doh. En stor soptunna snett framför också. Men jag försökte väl ändå lite grann. 
 
 Insåg efter typ 5 bilar att nä, det kommer inte bli bra bilder så länge vi sitter såhär långt bort från vägen. Så la ner försöken att fota o bara njöt en stund av att se alla fina bilar o lyssna på mullret. Säga vad man vill men dagens bilar låter inte alls lika grymt skönt. 
 
Sen när finbilsparaden var över kunde vi flytta fram lite. 
Rätt vad det var så ramlade den här trion förbi. Och jomenvisst. De två sista i trissen hade jag ju redan fotat fast kvällen innan där de stod så fint uppställda på Hälla. Se högre upp i inlägget. 
 
Stod i kö för en langos i vad som kändes som en halv evighet. Tror vi lyckades hitta den långsammaste kön av dem alla. 
Men god var den.
 
Så småningom kände vi att vi var rätt nöjda med dagen och styrde kosan hemåt. Fast först åkte jag förbi Ica och apoteket och handlade. 
 
Idag vaknade jag till regn. Inte många knop gjorda men det är väl vad semester går ut på. Regnet övergick till sol och ptja, jag fortsätter göra ingenting en stund till. Sen ska jag på kalas för brorsans äldsta fyller år.
 

T som i torsdag

Vaknade hyfsat tidigt för o va jag o ledigt liksom. 
 
Efter frukosten kände jag att jag var mer trött så jag bäddade i hängmattan o sov en stund till. Så gott nu det går med tuppserenad alldeles omkring sig. Haha. 
 
Tror de hade uttagningar för gal-SM eller nåt. 
 
Lunchen blev snabbmat. 
O så en glass till efterrätt. För ja, glassbilen dök upp här igår. Så var såklart tvungen att handla en låda. Tvungen, hrmm. 
 
Ikväll är planen Summermeet i V-ås. Det som förr hette Powermeet men som flyttade lite för långt bort för att åka o titta på 
 
Jag åker med en kompis o vi tänkte ta oss ut på Hälla o kolla burnouts först. Sen får vi se om det blir nåt titta på cruisingen också.
 
 

Onsdag

Man kan ju roa sig med en släng av huvudvärk. Man kan ju till och med få besök av Mr Migrän.
 
Man kan. Men man måste inte låta han bli kvar o känna sig välkommen. 2 diklofenak fick mota han på porten. 
 
O så har jag fyllt på med vätska och salt. Och kaffe. 
 
Och en Mmmmmarabou chokladkaka slank ner också. 
 
Vätskeersättning a la moi. Saft, en skål med chips och en chokladkaka. Blandas först i magen. Intas var för sig för godast smakupplevelse.
 
 

Lazy days

Åkte o tränade igår. Efter att jag först hade cyklat en mil. Mindre bra planerat kanske. Hade inte orken. Hade nog fuskat med vätskeintaget innan dessutom. Så jag var nästan svimfärdig mellan varven. 
 
Russian circle. Massa core, massa hantlar och massa ben/rumpa. Men det kändes bra när jag var klar iaf. 
 
Kom hem och hittade en slaktad vattenmelon på hallmattan. Tack som f, fjant. Han hade hämtat den från bänken där jag råkade glömma den. Men jag hann ju få en åttondel iaf. 
Det drog ner mitt humör lite för en stund men aja. Shit happens. 
 
Idag skiner solen återigen från en klarblå himmel. Jag tog min frukost ute såklart. O passar på att ladda D-vitamin förrådet. 
 
Sen får dagen bli som det faller sig. 
 
Exet skulle komma över med lite takpannor ikväll. Men tills dess är dagen ett oskrivet blad. 

Tisdagstankar

Tog en promenad med fjanten igårkväll och himlen var så vacker. Helt otroligt att vi har så ljusa sommarnätter egentligen.. Det här var ju efter 22.
 
Fick besök igårkväll. Trevligt värre. 
 
Svägerskan skrev o frågade om jag va hemma o om hon kunde komma över. Så vid 20-tiden ramlade hon över en stund med kidsen. Ja o sen gick jag med fjanten när de hade åkt hem igen.
 
I dag på fm ramlade ytterligare en kattspekulant in. Hon hade svårt att välja mellan de två sköldpaddsfärgade. Jag försökte säga att hon kunde ta båda men näe den ena var till slut lite mer tilltalande än den andra. 
De matchar färgmässigt tycker jag nog. Hon har lika söt nos som sin mor. Helt rosa. Älskar hur benen är så fint randiga också.
 
Planen för dagen var att tvätta sängkläderna men dåligt torkväder idag. Nåja. Jag har ju torktumlare om så är.
 
Sen tänkte jag träna ikväll. Russian circle. Blir nog jobbigt men skönt också. Laddade med korv nu så jag orkar träna sen. 
 
Men jag tror att jag ska ta en cykeltur först med fjanten. Han rantar som en osalig ande här. 

God förmiddag

Frukost ute. Ja är det sommar och semester så ska man väl passa på. 
Vilken skön känsla att bara sitta här. Solen värmer där den silar genom grenverket på äppelträdet. Jag inser att risken för att återupptäcka vad Newton upptäckte är stor med mitt val av uteplats. För trädet fullkomligen dignar av äppelkart iår.
 
Jag tog sovmorgon idag. Vaknade efter nio. Skönt. Få se vad denna dagen bjuder nudå.
 

Söndagsblues

Om det var full rulle igår så har det varit lite mer avslaget idag. 
 
Jag är inte riktigt på topp. Måste få va såna dar ibland också. 
 
Den veckan i månaden där jag är off ändå. O så känner jag mig trött och blä bara.
Plockade en skål sommar ikväll. 
 
Men jag har inte ätit dem än. Får bli frukost imorgon eller nåt. 
 
Jag fortsätter väl helt enkelt med att vara lite off ikväll.
 
En liten parvel flyttade hemifrån idag. Det lät som om Nemo skulle bli hans namn.
 

Lördag

Roadtrip idag. Falun. Dotra. Sömnad. 
 
Blev inte klar. Fy sjutton så klockan rusar. 
 
E hade bokat ett studierum. Man får boka 2h i taget. Det blev lite mer än så kan jag säga. 
Fick akut kaffeabstinens så gick till affären o köpte en kopp. 
Det stod en automat inne i butiken o man fick servera sig själv o betala i kassan. Haha 
 
På vägen hem stannade jag och fotade natthimlen. Sååå vackert  
När jag närmade mig Avesta såg jag supermånen. Men stannade inte förrän nästan hemma (Hedåker) för att försöka fota. Alltså det är ingen lätt match att fota månen. 
 
Nu står bara sova kvar på min att göra lista såå godnatt. 

RSS 2.0