missinasseninlägg

Dagen började helt okej med frukost i solen (jag tror att min yoghurt försökte säga mig något) och jag tänkte försöka sola lite men en hönapöna jag har satte andra uppgifter på min att göra lista. Hon har överlistat alla mina försök hittills till att stänga ute henne. Det funkade att bara dra för ett kompostgaller först. Sen lärde hon sig att hoppa över. Jag drog för draperiet också. Då lärde hon sig att göra som katterna och gå via en trädgårdssoffa som stod så kompostgallret hölls på plats med hjälp av soffan. Hon hoppade väl helt sonika också upp på armstödet och letade sig in mellan draperi och dörrkarm. 
 
Idag hade hon alltså återigen tagit sig in. Och gjort smulor av ett kakpaket och lämnat visitkort både på köksbordet och på min nya matta jag har under bordet. Grrrr
 
Hon är så nära att bli ett huvud kortare kan jag säga. 
 
Alltså fick jag sätta igång med att städa köket istället för att njuta av solen. Igår fick jag lägga en duk i blöt med vatten och galltvål för då hade hon käkat körsbär så det hade stänkt över hela duken. Men galltvål är bra skit som löser många fläckar. 
 
Sen tog jag en liten burk och gick ut i skogen för att finna blåbär. Jag försökte plocka några dl igårkväll men myggen åt opp mig totalt. Jag kom hem med tre gånger så många myggbett som blåbär då tror jag.
 
Jag hade ju tänkt träna igår. Blev så galet trött att jag var sen in till stan och såklart hade passet lyckats bli fullt bara för det.  Så jag fick vända hem igen. Jag tog cykeln och drog en repa. Hunden fick stanna hemma så jag skulle kunna trampa på i mitt tempo och så långt jag ville. 
 
Snabbaste kilometern gick på 2:23 minuter. 
 
På hemvägen fanns ju inget att spara på det var bara att ösa järnet för o trötta ut mig totalt. Jag har haft lite påhälsning av ångesten och vemodet och bästa boten är ju att köra så slut på sig själv att man inte orkar bry sig helt enkelt. 
 
Men iaf, tillbaka till blåbären. Jag fick ihop mina decilitrar och kunde sno ihop en blåbärspaj tills att jag skulle få besök.
 
Och besök fick jag så det räcker och blir över. Syrran kom först. Sen kom min kollega med sin dotter. Och strax därefter kom svägerskan med sina tre illbattingar. Och så fikade vi. Och klappade katter. 
 
Svägerskan la ut några bilder på fb och vips hade en kompis kommenterat.
Bakgrunden är att vid ett tillfälle när svägerskan lagt ut en bild där hon konstaterat att livet var rätt gött med en öl i sommarkvällen så skrev Karin att det var något fel med bilden eftersom hon fattades. 
 
Så lite intern humor sådär och jag svarade med en bild på den nästan uppätna pajen och skrev att det fanns liiite kvar. Hon tog det som en inbjudan och vips hade hon ramlat förbi också med två av sina barn. Och sen kom hennes karl förbi också då han tydligen åkt ifrån sina husnycklar och inte kom in hemma nu alltså.
 
Så sen när alla hade åkt hem så fick jag anledning att äntligen pusta ut. Man blir ganska matt när man får så mycket besök på en och samma gång. Katterna tyckte också att det blev för mkt och de gick o gömde sig. 
 
Nu är klockan mitt i natten och jag behöver sova för jag är så trött att ögonen går i kors. Men det är jag och småbarnen som är lika envisa. Sova? Varför det? Typ. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0