ekorrn satt i granen

Skjutsade sonalyckan till bussen i morse. Han ville åka till skolan!!!! Haha ja hör och häpna men ungen sa att han missar så mkt. Och så ÄR det ju. När man går i åttan så missar man massor om man är hemma från skolan en vecka. 
 
Själv missar jag inte så mkt... förutom att det blir ett glapp i lönekuvertet. Men kunskapsmässigt.... nja.
 
Trött och tänker vila lite alldeles strax men jag har setat och slösurfat på bloggar en stund. Ramlade in på en blogg och såg en bild som genast fick min fantasi att spinna... ja fast inte som ni tror kanske. För mina tankar gick ungefär som: Ifall en bild kunde vara motsvarande ett språkfel.
 
Det är en jättefin bild - missförstå mig rätt nu...
Ser ni något fel i bilden???
 
För mig som skogshuggardotter blev det lite galet.
 
Det är inte ofta det växer tallkottar på grankvistar. Det kanske händer (och fötter) men jag har aldrig upplevt det. Förutom såhär då.
 
Haha nä men förutom att jag är som jag är och det går inte att göra nåt åt så var det en inspirationsfylld blogg så kika in där vettja.
 
OM, jag säger OM, orken räcker så kanske jag slänger ihop en pepparkaksdeg idag. Jag har iaf lyckats få fart på julstjärnan i köksfönstret. Kanske att jag lägger upp en bild på det lite senare... kanske var ordet.
 
 

sjuk

Jag insåg mina begränsningar, bet i det sura äpplet och sjukskrev mig igen. Hade INTE funkat att åka o jobba igår. Jag somnade om så snart jag hade ringt klart alla telefonsamtal jag var tvungen o göra och sen tillbringades gårdagen på det viset - sovandes.
 
Jag pallrade mig upp och slängde ihop lite pannkakssmet och stekte några till mig och unge herr J som också är drabbad av förkylningen. Sen gick jag tillbaka till sängen och fortsatte sova. 
 
Det var inte förräns det var dags att sova på riktigt som sömnen började tryta lite grann. Men bara lite grann. Var lite svårt att stanna i sovande läge för jag har vaknat några gånger inatt. Drömde konstigt och vid nåt tillfälle skulle jag ha tag på nån som hette Pedder. Ja inte Petter eller Peder utan Pedder... hahaha
Han skulle skjutsa nån till lasarettet men tyvärr hann han inte det för tiden gick ut (öh, ja så kan det gå i drömmarnas värld) och eftersom jag inte ens hade fått tag på karln tills dess så gav jag upp (och vaknade).
 
Idag har jag inte varit lika död utan faktiskt orkat vara uppe men jag vet inte om jag gör så många knop. Har vattnat några blommor i duschen (ja de står kvar o väntar på att flyttas tillbaka i fönstret) och jag har lagat lunch åt mig och sonen som är hemma idag med. Korvsoppa blev det. På äkta Kajsa Varg-vis. Man tager vad man haver

Jag fräste en hackad gul lök och lite grönt från en purjo i smör och sen hade jag i strimlad vitkål som också fick fräsa med en stund. 
Jag hittade en sorglig bit kålrot som jag putsade till så gott det gick och g
rovrev på rivjärnet och ner däri.
Slantade ner morot och lät det koka med en köttbuljongstärning, vatten och lite salt och svartpeppar
När morotsbitarna började mjukna hade jag i skalad och grovt delad potatis och falukorvsskivor som jag delat på mitten och lät det koka vidare. Hade i lite kryddpeppar också för det passar till korv och en doft av vitpeppar.
 

Jag blev mätt iaf och det var jäkligt gott med en limpsmörgås med ost till.
 
Jo och så har jag rotat fram några adventsljusstakar. Med varierande lysande resultat. En fungerade men slocknade när jag råkade stöta till den och sen ville den inge mer. En annan fungerar men det är för att jag bytt ut lamporna till led-lampor (redan förra året).  Ocn en tredje var död redan från början... och inte kan jag försöka få fart på en av de döda genom att skruva med lamporna sinsemellan... för en är 5-armad och en är 7-armad.
 
I köket vill jag ha min gamla ärvda stjärna men lamporna är i kras. Och jag är ju sjuk och kan därmed inte åka o handla några heller... 
 
Nä faktum är att jag tror att jag ska vila middag eftersom jag orkat vara uppe tills nu. 

*snörvel*

blah 
 
Det är vad jag tycker om förkylningar
 
BLAH!!
 
Jag hade väl tänkt masa mig till jobbet imorgon iaf. Men jag fryser så förbaskat. Kaminen bestämde sig för att ställa sig i standby-läge och då blir det ingen värme förrän någon trycker på startknappen igen. Så temperaturen kröp ner till 17 grader. Rackarns så onödigt. Nu är den igång igen men lik förbannat är jag ju genomkall. Fryser inifrån och ut.
 
Kravlade mig iväg på utvecklingssamtal i V-ås igår på eftermiddan eftersom det skulle bli så krångligt att boka om. Det verkar vara en upptagen man som E har till mentor. En halvtimme prick och han ställde många frågor och E svarade knapphändigt. Hon är en fåordig tjej. Ändå var det på nypen med tid. Sååå jag undrar hur han får ihop tiden när det är mer pratsamma elever och föräldrar. Jag hade inte några frågor heller.... och trots att han försökte göra det snyggt så såg jag hur han tittade på sin armbandsklocka i tid och otid. Att kika en fjärdedels sekund var femte minut är inte mindre ofint än att göra det mer sällan men längre stund.
 
Hursomhaver det går rätt bra för jäntan. Hon sköter sig och har ingen ogiltig frånvaro. Betygen var ungefär som hon väntat sig och jag är nöjd så.
 
 
 
 
 
 

jag tror

att jag helt enkelt fick förkylning i magen eller nåt sånt för det är "bättre" med måendet förutom att det nu brutit ut förkylning på riktigt.
Förklarar ju min frusenhet. Som btw håller i sig. Kaminen eldar på och jag myser framför den. Yllefilt och dubbla täcken inatt med ska jag säga. Men har iaf bunkrat med nässpray, alvedon och halstabletter.

illa

Ack ni tappra läsare som inte ger upp trots min för tillfället dåliga uppdateringshastighet
 
Idag fick det bli en sjukdag. Magen krånglar. Vet inte om det är magsjuka på G eller om det helt enkelt är stress eller kanske magkatarr.
 
Igår medan jag fortfarande jobbade vällde illamåendet över mig och jag trodde nästan att jag skulle kräkas men det gick tillbaka såpass att jag glömde av det till och med.
 
Men igårkväll kom det tillbaka. Jag kände mig jättekonstig i kroppen och mådde så illa. Armarna kändes svaga och jag hade nästan inte känsel i dem ens. Hela jag kände mig drogad och illamåendet och herr J's vana att gnida fötterna mot varandra när han ska sova fick mig att känna det som att allting snurrade. Ja det lilla gunget i sängen som blev av rörelsen räckte. Jag tog mitt täcke och gick ner o la mig i vardagsrummet. Frös som en toka trots att kaminen eldade på för fullt. Så natten har tillbringats under dubbla täcken och en yllefilt och 21 grader i rummet.
 
När illamåendet inte hade gått över i morse insåg jag det absurda i att åka o jobba så jag blev hemma idag.
 
Sonen är också hemma idag. Han är förkyld. Men jag kan inte sjukanmäla honom via scoolsoft för jag kommer inte in med mitt bank-id. *suck*
 
Nu ska jag dra täcket över huvudet och sova en stund till. Och så hoppas vi på att när jag vaknar så är illamåendet över och jag känner mig som mig själv igen.
Slänger in ett collage på senaste dagarnas instagrambilder
 

såsom flugan i taket

Har just följt en vild diskussion på fb. Det var som att se fotbollsmatchen igår. Först en massa jiddrande o kaxande. Zlatan får in två snabba och börjar tro på promenadseger. Så plötsligt görs tabben som lämnar målet sårbart.
 
Badabing och slaget är vunnet. Allt hädanefter i diskussionen kommer ha en rätt avslagen ton. Iaf från de svenska försvararna.

blev en...

promenad på kvällskvisten iaf
 

tlött o sleten

utgång igår=seg o sliten idag
 
Jag har haft soffhäng precis hela dagen. Hade tänkt gå ut i det fina vädret men slumrade till i soffan med solen lysandes i ansiktet och sen vips var soltimmen redan passerad. Känns lite surt.
 
Men men, det kostar att ligga på topp ;-) 
 
har ärligt snott en instagrambild från igår. Foto: Leila
Det är jag som syns till vänster med den vita toppen.
 
Vi drog ut på lokal efter halva kvällen och iom att vi hamnade rätt nära baren så tror jag att vissa killar som stod o vänta på sin tur att få handla hörde saker som kunnat få öronen att ramla av på dem. 
 
Vad som dryftades?? Nej det säger jag inte.

fy rackarns

Vilken helvetisk träningsvärk jag har idag.
Andra dagen ska ju va värst så det är väl bara o härda ut dagen. :-)

Herr J tyckte att jag fick skylla mig själv. Jag replikerade med att han ska passa orden med tanke på att det är boxning jag tränat :-P

fredag

Hela dan försvann i V-ås och pengar till tusen också. Rotfyllning är aldrig billigt o sen fick några butiker besök också.
Nu ikväll har huvudvärken smugit sig på så jag har krupit ner under täcket

fredagssysslor

Ledig dag
 
Vill göra massor här hemma men jag vet vadan denna plötsliga längtan till att städa hela/halva huset. Jag ska till tandläkaren.
 
Igår var jag på boxrsize igen och han körde ett lite tuffare pass med fler övningar. Ett tag kände jag mest för att kräkas och lägga mig i hörnet och dö en smula men han såg nog rätt bra när det var dags att ta en snabbvila för det var alla de gångerna han sa att vi skulle ta en drickspaus och skaka loss.
 
Måste komma ihåg att åka förbi apoteket röda näsan för imorrn tänkte jag skaka mina lurviga och ha skoj ihop med några jobbarkompisar. 
 
Nu ladda för en resa till mitt absoluta hatställe.... om jag ändå fick ett bokmärke när jag var klar. Haha
för många såna här och tandis säger ajabaja

What's up Doc

Igår var jag ledig
 
Passade på att sova ikapp för jag var mer död än levande. Synd för solen behagade visa sig för en gångs skull. Men sånt är livet.
 
Kvällen var inbokad med ett biobesök.
 (bilden fotad av bästaste Stajna)
 
Idag har jag tagit en lång sovmorgon och nyligen ätit frukost/lunch som fick bli molinogröt
 
Verkar som att långa sovmornar är av ondo, iaf om det blir två på raken, för jag har dragit på mig en riktigt elak nackspärr nu. Blir bra när jag ska jobba kväll. Heh
 
Känner att det lurar nån förkylning i kroppen. Blä på den... och den får baske mig INTE bryta ut till helgen. För jag har andra planer än att ligga febrig och snora. 
 

Collage

Slänger in ett collage på senaste dagarnas instagrambilder
 
Jobbrelaterade allihopa eftersom jag jobbat jobbat jobbat
 
Mysbrasa hos en brukare, farsdagsfika, en fin löpare som en brukare vävt, Yatzyspel och jag vann, regndroppar i hängbjörken utanför jobbet
 

allvarligt talat

läste runt på lite random bloggar och ramlade in på en blogg där varje inlägg innehöll minst ett hihi och nästan alla inlägg innehöll ett woop woop också.
 
Nog för att jag också har mina tics vad gäller uttryck men det blev lite väl mkt. Allt kan väl ändå inte vara så himla komiskt att det måste till ett hihi när man nämnt det. Personer som skrattar i samband med allt de säger tar ju faktiskt inte sig själva på allvar. Men skratt kan ju vara en mask för att dölja de riktiga känslorna inför det man säger.
 
 

skogsrå

Det blev en sväng upp i skogen.
 
Där mötte jag både vargen och skogsrået. 
Eller så var det bara Ricko och Gnistra kanske ;-)
 
Nu har jag hunnit med att snacka bort en lång stund med en vän som ringde och ville ha promenadsällskap egentligen. Vi tar det en annan dag när jag inte bokat upp mig på att träna på kvällen. Jag vet ju med mig att jag gärna blir kvar länge där och snackar om ditt och datt... Och jag har hunnit äta lunch. Det blev kroppkakor med smält smör och lingon till.
 
Hade tänkt baka en pollykaka nåt tag men nåt snille äter upp alla polly ur påsen innan jag hinner slänga ihop en kaksmet. Det är bara jag som vet var påsen är gömd och ändå försvinner de.... hahaha oups, jag erkänner... det är jag själv som tar "bara ett par till" hela tiden.

novemberdag

Slutade tidigt från jobbet igår. Åkte ner på stan och kikade lite i klädaffärer. Har två presentkort som jag hade glömt bort och en bonuscheck på 50 kr. Tyvärr inte på samma butikskedjor då.
 
Fick med mig hem ett par linnen iaf. Linnen är alltid bra o ha under. Jag har blivit lite bekväm och som en gammal tant (de har nästan alltid ett linne under). Och så fyndade jag en fejkskinnjacka för 200 kronor. Som hittat. Blev en tunnare stickad tröja också på rean. 
 
Nu är ju jag lite emot såna däringa dagens outfitinlägg så jag struntar i att lägga upp en bild på mig när jag har klätt upp mig enkom för att få visa vad jag äger och har. 
 
Fundrilundrar på om jag ska ta en liten promenix i gråvädret. November har verkligen inga soltimmar alls vad det verkar. 
 
Tvättmaskinen snurrar med en omgång handdukar. Jag hade en tanke igår att jag skulle orka dra igång o städa på nedervåningen men i dagsljus känns det mindre lockande.
 
Nä på med storstövlarna och ut en sväng i skogen tror jag att melodin får bli medans tvätten snurrar vidare. Eller så kanske jag inte kommer längre än till hästhagen men de blir väl också glada åt att få socialisera med matte en stund i dagsljus. Hatar november när det är mörkt på morgonen när man åker till jobbet och mörkt när man kommer hem. Hagarna är ett enda hav av lera känns det som. Iaf de som är Gnistrasäkra. Men kanske att hon vill följa med på en liten runda utanför leran. 
 
Och ikväll ska jag boxas.... wohooo tagga
 
Tjipp tjipp
 
 

mat och träning

Slängde just in en pp i ugnen. Ja en pulled pork alltså :-)
 
Har längtat efter att få käka det igen och nu så.... imorgon är det klart. Kanske jag kan ta med mig av den i matlådan direkt från ugnen imorgon bitti. Den får stå över natten och riktigt mojsa till sig. O så lite goda tillbehör såsom majs, rödlök, tomat och gräddfil. Yummi.
 
För övrigt så startade jag dagen med att vara totalt otaggad till allt och gick till att träna efter jobbet och ändå känna mig rätt nöjd. Orkade inte hålla tempot dock men man har väl sisådär ork efter att ha käkat pannkakor till lunch och värmt upp med två timmar städ hos en brukare så svetten lackar. Satsade på magövningarna och efter passet gick jag vidare in i gymmet och lyfte några kilo för att stärka nacke och axlar. Ja armarna fick lite de med. Inte så många repetitioner kanske men bättre än inget. På torsdag är planen att träna boxrsize. Ska bli grymt kul och då tänker jag ge allt. Har bästa sparringpartnern med mig då och vi har samma mål. Att bli starkare och bättre.
 
Nu ska jag städa ur min jobbväska för jag upptäckte en bortglömd halväten banan idag (den var i nästan flytande tillstånd). Misstänker att det inte är vackert däri. Har inte vågat kolla riktigt ordentligt än. Hua wish me luck
 
Bild: dagens träningspass

måndag

Kände mig sjukt otaggad till att jobba i morse men det svängde bara jag kommit igång med min runda.
 
Blev bjuden på fika och fick äta en smaskigt god kaka. Jag har bett om receptet och jag har tänkt baka såna till jul sen. 
Fick mitt horoskop läst för mig dessutom på ett ställe. 
Eftertanke är ordet jag ska bära med mig under veckan. Allt som stod där stämde in med vad jag redan känt ett antal dagar. 
 
 
 
 
 
                   
 
 
 
 

Sisyfos...

... rullade en sten upp för berget

lilla snigel akta dig

En pantersnigel på språng som jag stannade och fotade häromdagen
 
Många känslor i kroppen just nu
 
Ilska, sorg, irritation, trötthet, uppgiven
 
Skrev ett inlägg men när det väl kom till att publicera så kunde jag inte
 
Inte nu, kanske sen...
 
Känner mig ibland som jag försöker balansera på en tunn tunn tråd. Som elefanten i barnvisan. Men jag finner det inte ett endaste dugg intressant och skoj. 
 
Igår på radion spelade de Roar med Katy Perry och plötsligt lyssnade jag på texten
 
 
 
I used to bite my tongue and hold my breath
Scared to rock the boat and make a mess
So I sat quietly, agreed politely
I guess that I forgot I had a choice
I let you push me past the breaking point
I stood for nothing, so I fell for everything
 
Det är jag i ett nötskal. Alltid varit den som fått backa och vara snäll och duktig
 
You held me down, but I got up (HEY!)
Already brushing off the dust
You hear my voice, you hear that sound
Like thunder gonna shake the ground
You held me down, but I got up (HEY!)
Get ready cause I’ve had enough
I see it all, I see it now
 
Inom mig kokar en eld och förr eller senare så brister det
 
I got the eye of the tiger, a fighter, dancing through the fire
Cause I am a champion and you’re gonna hear me roar
Louder, louder than a lion
Cause I am a champion and you’re gonna hear me roar
 
Förr eller senare ...
 
Now I’m floating like a butterfly
Stinging like a bee I earned my stripes
I went from zero, to my own hero
 
 

RSS 2.0