Lysande eller kanske inte

Lyssnade nyss på nyheterna om att elpriserna kommer o skjuta i höjden även denna vinter... o detta pga att kärnkraftverken står stilla.

De lägger visst in planerade reparationer senare på året av nån jädra konstig anledning... varför vill inte Sveriges elbolag sälja svensk el för??? Varför vill de hellre köpa dyr utländsk el?
Om vi nu HAR kärnkraftverk så använd dem dårå.... tills de är dags att avveckla.... eller se till o utveckla alternativ som klarar av att försörja oss med el en svensk vinter

24/9 2011

Jag var på bröllop igår

Min bror gifte sig med sin Linda

Underbar kvinna med en underbar familj

Jag satt där i kyrkan med alla andra bröllopsgäster o väntade på att få höra kyrkklockorna börja slå, att få höra orgeln stämma upp bröllopsmarschen o se hela följet komma in.


Så hände
o E X A K T  en halv sekund efter att jag sett min bror - uppklädd för dagen - o fina Linda - så vacker - komma genom dörrarna så bröt tårarna genom o jag stod där o kunde inte se klart för att ögonen var helt grumliga.

Så vackra. O jag har nog aldrig, säger det igen, AAALDRIG, sett min bror så finklädd som igår.

Brudnäbbarna Emilia o Amanda

Brudtärnan - Anki - min syster

Den tredje huvudpersonen sov sig genom ALLTIHOPA
Victor - sötaste ungen i stan

Här i famnen hos mormor i väntan på sin tur där framme

Dags för ringöverlämning - Roger var nog rejält nervös där

O så var det dags att lova varandra evig trohet

Nu får ni kramas o kyssas sa prästen
O brorsan tog prällen på orden


Sen var det dags för lillens namngivningsceremoni
Victor Rune är hans namn

Handpåläggning

Gudföräldrar - Lena o Lasse
De hade inte kunnat valt några bättre människor till den äran


Vädret visade sig från sin bästa sida o solen sken från en klarblå himmel o allt var bara så underbart o vackert

Såpbubblor istället för ris


Sen blev det FEEEST på Väsby Kungsgård

Med vackra tal (en del genomtänkta i förväg andra sagda i stundens inspiration), god mat, god dryck, glada trevliga människor (några nyktra, några fulla, nån fullare än andra, barn från bebis till tonår, vuxna från unga till gamla), en jädrans massa presentkort på IKEA XD och så presentkortet som (kanske) kommer bli ett Viktoriaplommonträd från mig o syster....
Jag vet inte när festen tog slut för vi åkte hem före det, men nånstans lär ett blogginlägg ta slut o här tar mitt blogginlägg slut

Vill bara sist men inte minst säga än en gång
GRATTIS LINDA O TOMMY <3

må lyckans sol få lysa över er i alla dagar
o om det nån gång ändå regnar så minns att bakom molnen väntar solen
ett vist talesätt säger :
"älska mig mest
när jag förtjänar det minst
för då behöver jag det bäst"
minns dessa ord o ta dem till er

KÄRLEK ÄR RESPEKT






blå himmel

Go'morron

Solen skiner från vad som ser ut som en klarblå himmel. Iaf från där jag sitter o tittar ut.

Nu lite frulle o sen lite ramsknåpa på det.... hästar ska fixas o jag ska fixas innan jag skjutsar sonen på kalas o sen så småningom ska jag åka till syster min o fixa hennes hår o kanske mitt hår med... sen blir det bröllop att gå på.

Ja inte jag som ska gifta mig men min bror o Linda. O deras lilla Vickevire ska döpas.

Syrran o jag for ju runt på stan o leta bröllopspresent. Sen igårkväll så knåpade jag ihop ett blomsterarrangemang som de ska få.
Undrar om de fattar våra små symboler vi har med i det eller om vi måste förklara hur vi tänkt... nåja =) det blir nog bra.


söstra mi o jag

Borde väl skriva ett inlägg om när jag o söstra mi var på stan o letade bröllopspresent. Men orkar inte det just nu.

Det kommer nog en annan dag ska ni se.... eller så kommer det inte alls.... det visar sig

Men vi hade kul iaf. O jag hoppas att brudparet kommer o ha samma humor som vi

Fly me to the moon

O vad tusan gör jag framför datorn... har ju tusen o åter tusen saker jag kan o borde göra istället.... meeen jag har ingen lust till nåt.

Kan säga att hela systemet JAG har hängt sig pga kontraorder

Jag ville ha sovmorgon men ställde klockan ändå utifall nån skulle ha skjuts till bussen. Denna någon försov sig så jag fick skjutsa till Broddbo innan vi var ikapp bussen. Tack Gud för saktfärdiga tanter som blippar sitt busskort i fem minuter så vi hann ikapp och om vid korsningen till gamla r70

Kom hem o satte mig vid datorn o här blev jag sittandes.... det andra barnet fick snällt ta sin cykel till bussen men han var å andra sidan inte försenad.

Tvätt borde hängas, disken från igår orkade jag inte med igår så den borde diskas (finporslin), jag ska strax packa ihop mig o åka till stan (ja jag var ju halvvägs där i morse) för o checka bröllopspresent med syrran... doppresent tydligen också (mer än jag visste egentligen) och hästarna borde fått sin hage lagad.... o vatten ska bäras i vilket fall som helst... men som sagt var... systemet behöver startas om.

Kan nån vänlig själ komma hit o trycka på omstartknappen? jag når inte själv

Ja just ja, borde logga in på internetbanken o kolla saldot också.... tror pengarna har vingar.... var det inte vingar man skulle köpa för pengarna?
De enda vingar jag köper är vingarna på bindorna o de tar mig ingenstans direkt.

höst

Om det är kallt inne... då har man två alternativ.

Endera går man ut till vedboden o hämtar in ett fång ved o tänder en sprakande o värmande brasa i kaminen.
Eller.... så drar man filten lite tätare om sig o fortsätter surfa med iskalla händer

När Elvis mötte flängbäng

Bara måste nämna en sak från igår...

Svåger o svägerskan var ju här o hade sin hund med sig - Lukas aka flängbäng (jag som kallar han så för han ser sån ut XD).

Foto: Ramona

Han är så söt o go men det var inte det jag skulle skriva om.

Elvis fick syn på Lukas o han brukar ju aldrig bry sig nämnvärt om Ricko, men han märkte direkt att det var en annan hund här inne.
Det blev så komiskt när han verkligen gjorde skillnad på hundarna... Ricko titta han på o konstatera: dej känner jag o så var det inget mer med det. Men Lukas fick värsta stirra-ut-behandling o han borsta upp sig o gick med stela ben förbi o blicken låst mot hunden. Tills han sen gjorde rivstart o for upp för trappen i 120 knyck.

Lukas fatta ingenting... hahaha han titta som om han inte visste ifall det var meningen att han skulle jaga eller inte. O han är ju van vid katter o Elvis storebror Pelle har ju bott hos dom tills han försvann

baka baka liten kaka

Idag fyller J jämna år...
-
gjorde det lätt för mig o "bakade" på ICA
-
Tårtan blev en byggsats från Åkrahallen. Funkar bra det med... faktiskt så var det ICA's egna märke på både tårtbotten, grädden, vaniljkrämen, mandarinklyftorna och bananerna
-
Bullarna o kakorna "bakade" jag på Köplusten i Salbohed idag innan jag åkte hem. Lyckades glömma kvar plånboken där o fick vända i Gullvalla när bästa Roosenknopp ringde o meddelade mig. Haha lite kul att alla känner alla. Rosenknopps faster var på affären samtidigt som mig o när kassörskan kom utfarandes o leta efter mig så erbjöd hon sig att ta plånkan tillbaka till jobbet utifall jag skulle dit mer idag. Men hon ringde Rosenknopp först för o checka o det var ju tur för jag ska inte åt det hållet förrän måndag har jag tänkt.
-
När jag väl kom hem så blev det lite snabbstädning tillsammans med J. Vi fixade centraldammsugaren som varit ur funktion ett tag o sen blev den väl motionerad.
-
Vid sex-tiden ramlade gästerna in. Svärmor o svärfar med svägerskan o en liten stund senare J's bror o hans tjej o lilla Alice. Det första hon fråga var om vi kunde gå till hästarna sen.
Hahaha
-
O efter att vi fikat så gjorde vi så. Hon fick rida lite pruttponny som var piggelin såklart. Först Dallas o sen Texas o sist men inte minst Gnistra. Hon är fortfarande sur på mig o konstrade såklart. Så Alice fick hålla i sig för fulla muggar...
-
Nu har de åkt hem iaf o vi har ätit lite lätt... fick bli chicken nuggets. Lagom ansträngande så här på kvällskvisten

urk på burk, smakar...

Min mage är lite risig just nu....

... tänkte bara att ni kanske ville veta ;P

nära skjuter ingen hare

Igår var vi o hade lite avtackning för I som gått i pension.

Det var sagt att jag skulle hämta henne i tvåtaget o strax vid tre skulle vi samlas allihopa på stället vi skulle till. För o äta lite gott innan vi sen skulle utöva lite aktiviteter...

Målet för resan var såklart hemligt för I. Hon hade bara fått veta att hon inte behövde klä upp sig jättemkt o att hon skulle ha varma kläder på sig.

Strax före ett fick jag ett samtal med bud om att tiden var framflyttad o vi behövde vara där vid tre för då var det DAGS för aktiviteten... attans... jag hade precis hoppat ut ur duschen o fick snabbt slänga på mig paltor o åka för o hämta huvudpersonen.

Hämtade I o åkte förbi o hämtade A också eftersom hon ändå bor efter vägen så att säga....  o sen for vi....

Resan gick längs vägen mot färnbo o sen vid pizzan svängde jag höger mot Skultuna (som skylten sa) o efter X antal kilometrar svängde vi mot höger igen o fortsatte följa vägen mot Skultuna.

I skrattade o undrade vad vi hittat på för tok... hon frågade om vi skulle till bingon i Skultuna men sa sen själv att den har ju slutat för iår...

Jag o A sa inget om hennes gissningar....

Så småningom dök Skultuna-la'gårn upp o mkt riktigt det var ju folk där... o jo jag svängde in på parkeringen o hittade M's husvagn som skulle stå parkerad för våran skull.

Så småningom ramlade hela gänget in med andan i halsen... det var ju fler som fått snabba på sina förberedelser... o vi gick att köpa brickor... håhå vi var ju ett gäng som knappt visste hur vi skulle göra... bara två-tre var gamla i gamet o visste vad man skulle ha o vad man skulle säga. Haha

Så småningom hade vi iallafall fått våra brickor... o vi satte oss tillrätta i vagnen med S på tutan... en sån där cykeltuta med gummiblåsa. Hon skulle inte spela så hon fick vara förste tutare istället.

Första spelet o chiefen vann 300:- + bonus 300:- för att hon fick bingo på mindre än 8 drag (eller nåt sånt)

Sen gick det mindre bra för gänget... ingen fick nån mer bingo även om det var nära många gånger... men nån annan hann alltid tuta före...

Som mest spännande blev det under spelet "Storrövaren" för full bricka var vinstpotten 40 000:- om man tog det på mindre än 59 drag.

Jag o I satt med varsin bricka o saknade bara två nummer var när en annan lycklig skit lyckades få in rätt sista nummer....

FATTA VA MKT PENGAR 40 000:- ÄR!!!!!!!!!!!

Men men... det var inte våran tur den här gången.... men nog var det lite surt allt...

Vi hade kul iaf... o i pausen hann vi äta jättegott... kallskuret från Mats-Jons-gården. Potatissalladen var ju "to die for", o laxen var också underbart mjäll o god. Rostbiff o skinka o kalkon med frukt o sallad till.... Yummi

Sen hade M bakat rulltårta med äppelmos som fyllning o vispad grädde till... o kaffe.... åhhh så gott det var...


lite kvällspladder

Har jobbat kväll ikväll.... nu ligger jag på soffan o "varvar ner" innan jag ska gå o lägga mig. Men innan jag får sova så lär jag ju natta pållarna också.... urk. Fryser som en fryst broiler i ICA's frysdisk.

Blä för höst o frost o mörkt o blött o blääää

Är bubblig i magen... har den "roliga" veckan just nu.... o jag har moffat cheddarriskakor hela kvällen. O när jag kom hem hade de handlat lösgodis som jag fortsatte moffa i mig... blev inte bättre för magen NEJ.

o jag fryser - har jag sagt det???

O jag är så less på mörkret så det anar ni inte...

Fast jag är orolig i magen är jag också hungrig... hur nu det kan gå ihop.... kräm o mjölk kanske får bli kvällsfikat. Fast uh, då lär jag ju inte bli så mkt varmare direkt... näh, jag borde väl värma lite O'boy såklart.

NU ska jag dra med mig E ut så jag får göra kväller


I morgon ska vi avtacka Ingvor på jobbet... hon har gått i pension o vi ska ha lite sköj för henne i morgon (på en söndag)

O i kväll är min svägerska ut o roar sig (första gången efter hon fick barn) de har nog nån form av möhippa skulle jag tro, hon ska gifta sig på lördag... Men jag jobbade ju så det gick inte alls... hade gärna varit med annars.... alltid så när det är nåt kul på G...

Eller ja, på lördag som kommer så gifter sig brorsan med L o helgen efter ska vi ha fest här hemma för J som fyller jämt iår.... o helgen efter det sen så ska lille Kevin döpas.... vojne vojne så möe inbokat framöver....

O jag var ju faktiskt ledig varenda en av de tre helgerna... helt oootroligt

nä men vad är väl en usk-utbildning

Ibland undrar man... eller rättare sagt... ibland undrar JAG.

Jag undrar hur folk tänker ibland. Eller snarare undrar jag om folk inte bryr sig. Om det är så att folk alltid ser till sig själv o bara sig själv ALLTID?

Om folk inte tänker på följder o resultat... om de tänker "det händer inte mig" o så var det inget mer med det.



Vad pratar jag om, undrar ni nu.

Ja vad pratar jag om....?



Jag blev lite mörkrädd häromdagen när jag pratade med en person som är utbildad undersköterska men som ändå inte har koll på det där med penicillin o överanvändning eller felanvändning... vad gäller personligt bruk.

Ämnet kom upp då vi pratade om bihåleinflammationer o öroninflammationer o såna saker. O den här personen har väl haft lite såna lite då o då o fått en kur med penicillin... o att det då ibland händer att när man börjar må bättre helt enkelt glömmer o ta nån tablett här o där. (har väl hänt mig också) O till slut så samlas tydligen de här bortglömda tabletterna till att bli en hel användbar kur... o då kan man självmedicinera o ta nån enstaka tablett tydligen... bara nån enstaka ibland när man har lite känning o så går det över... o då behöver man inte ta mera...

O detta sitter människan o erkänner för mig efter att jag förklarat efter första stycket att det är såååå man gör för o göra bacillerna resistenta. Sluta innan kuren är färdig bara för att man känner sig MYYYYCKET piggare redan.
-Jahaaa!! fick jag tillbaka med ett förvånat utrop

Men visst... mata du dina baskilusker med pencillin så de bara nästan dör o sen repar sig o blir "vaccinerade" mot pencillin... o de sen för vidare detta till nästa omgång celldelade baskilusker som ärver i rakt nedstigande led alla resistenser...

MEN KLAGA FÖR I HELVETE INTE!!!!! när du sen får öron- näsa- halsinfektioner på löpande band o inte fattar varför du aldrig får vara frisk



Jag blev bara så trött så jag orkade inte fortsätta försöka lära om människan i fråga... jag bet i hop o teg ihjäl ämnet.

Peppiga Pia

Trött o seg o allmänt låg idag.... har ingen lust med nåt. Har inte ork till nåt. Mitt huvud är nog fyllt med trögflytande sirap för jag orkar inte ens tänka idag.

Hade jag fått så hade jag bäddat ner mig bland mjuka kuddar o dragit täcket upp över öronen o bara sovit vidare mest hela dagen. Sol eller inte där ute... jag är inte på humör idag.

MEEEN, jag ska jobba ikväll... måste göra mig iordning alldeles strax. Har inte ätit mer än två knäckemackor o en kopp varm O'boy till.

Hade tänkt hinna steka en bit lax o mumsa i mig... men jag får ju inte tummen ur till nåt.

Känner mig så sjukt opepp idag.

(foto A. Roos)

Tanken på att den här årstiden snart är här känns bara blää


"ni har väl stretchat va"

Aj oj glömde visst den viktiga stretchningen... har lite känningar i benen... känns att det blåste kallt som satan när man fick sitta en stund.

Jag har alltså varit iväg o gått, lunkat o löpt hälsoruset som kommunen brukar anordna en gång om året.

Förr om åren har det varit på våren men nu blev det höstvariant.

Inte alls många som anslöt sig o från min arbetsplats så var vi bara 3. Eller rätt ska va rätt... vi var 5 men två var fyrbenta o inte anställda. =)

Håller med S i en sak... såååå många på jobbet som pratar hit o dit om hur mkt de tränar o håller igång med promenader i si o så många timmar o kilometrar. Men när det väl gäller o man kan vinna ett fint pris till o med så är det INGEN som vill vara med.

Det är ju ingen tävling på någe vis... även om jag är en riktig tävlingsmänniska o alltid blir lite extra sporrad när jag rör mig i grupp. Då vill jag röra på fläsket o inte bara slö-gå. Inte alls lika roligt att motivera långa promenader när jag går själv. Eller ja det beror sig ju också på.... här hemma är det dööötråkigt o gå. Men i ett motionsspår med mjukare underlag än grusväg så blir det genast roligare också. O såna har jag ju såååå gott om här i krokarna...

Ja, ville väl bara säga det... att jag har kramp i benen.... hahahaha

75 Flower Bulbs Collection Woodland Carpet

En annan jääääätteviktig sak som fick följa mig hem var en påse med blandade vårlökar i.... bra tänkt. Köp lökar innan du vet var du ska plantera dem...

Bör ju vara nånstans där de kan få växa i fred utan att J kör över dem med gräsklipparen för att det ser ovårdat o oklippt ut.

Det står på framsidan att påsen ska innehålla 75 st.

Det vet jag inte om jag håller med om.

Ja möjligen om man räknar med alla små sidolökar som inte kommer o blomma till våren.... men iaf JAG tänker ju 75 blommor när jag ser en sån påse.




men ljuset luktar gott iaf

Fett ovärt besök det blev i stan idag då....

J ville ha skjuts till jobbet för det var en bil som skulle hem därifrån sen.

Han börjar ju 8

Mellan Heby o Sala tar det en kvart sisådär... hmmmm VAAAAD har öppet då??? Tja, matvarubutikerna typ.
Jag hade ju tänkt mig JYSK men tänkte i min enfald att de öppnar väl 9.... håhå

Åkte in på Coop o handla hem lite nödvändigt ont såsom tvättmedel, kattsand, godis..... ehm det sista kanske inte var helt nödvändigt då men....

Svängde sen förbi JYSK bara för o konstatera att de öppna inte förrän 10. Jäkla skit också.... kom på att E o J behöver nya byxor så gallerian kunde väl bli mitt mål istället då.... ja tjena tjena mittbena. Det var inte heller öppet.... ett gäng filippinskor (ja inte vet jag, de var asiater iaf) stod o putsade alla glasrutor vid ena entrén o alla butiker var oöppna - väldigt oöppna.

Gick runt gallerian (o hotellet) o satte mig i bilen att bläddra i en tidning som också hörde till de där inte fullt så nödvändiga tingen jag inhandlat en stund tidigare. Konstaterade också att trafikpolisen var bekväm som hade utsett det nya "torget" gamla rondellen som bra plats o checka läget...

Klockan slog det magiska klockslaget då butikerna skulle öppna.... jag gjorde ett nytt försök att få komma in på gallerian.... Corner Shop fick bli första anhalt då klädesbutikerna var sega på att rulla upp gallren. Ett doftljus o disksvampar... hahaha

Sen tog jag väl en sväng genom KappAhl o H&M utan o finna nåt. O konstatera att E lär nog få pengar o handla själv.... o lille J har jag ingen aaaning om vilken storlek han drar numera... han är ju kort i rocken o 146 som är för nioåringar har passat bra förut... men 152 som är nästa anhalt var ju bara sååååå stora så de kunde jag inte köpa. Köpte ett par jogging stl 146 iaf så får vi se.... 99:- är väl inte hela världen isåfall...

Gick ut o svängde hemåt med bilen o kom på när jag var vid skuggan att JYSK blev bortglömt iaf nurå....
jäla skiiiit asså

Så det kändes som ett fett misslyckande kort o gott

Billigt billigt....

Var ska jag börja?

Jag gick ut för o träna lite häst.

Jag tränade häst... gissa tre gånger vem jag valde... kanske ett dumt val såhär i efterhand...  men iaf, Gnistra fick följa med mig ut på lite hanteringsträning o lite förflyttningar undan tryck. Nåt som hon inte köper utan vidare... hon tänker inte flytta för nån. Inte för dig, inte för mig, inte för sina bröder o vore det inte för att Lillen har sånt tryck i sitt bett så flyttade hon inte för honom heller.

Hon blev lite putt på mig kan man väl säga... men till slut gick hon runt mig fint i cirkel bara jag höjde spöet lite. O stannade när jag sänkte handen o höll den passiv. Då beslöt jag att vi var klara. Men noterade också att ena bakhoven var lite ojämn o tänkte snygga till dem lite...

O är det nåt som hon inte accepterar så är det att stå rakt upp o ner o lyfta på sina ben o stå där tills jag är klar o ställer ner benet igen. Så när jag kom till bakben numero två så började hon konstra. Hon försökte dra åt sig benet o flyttade sig undan från mig. Varenda gång. O jag blev lite lätt irriterad såklart.

Blev till slut så himla less på'na. Less o ledsen.... för jag förstår inte att hon inte bara kan finna sig i vanlig enkel hantering utan att konstra på ett eller annat sätt.

Insåg att det var bättre o helt enkelt låta henne vara o släppte ihop henne med hennes bröder igen o de fick gå i boxen med lilla lösdriftshagen aka fånghagen. Inte att förväxla med fånghagen för fånghästen.

Jag gick in igen eftersom klockan hunnit bli dags att duscha för att sen åka mot jobbet.

Lillen stod ute i sin fånghage (den riktiga fånghagen).



Jag duschade o förberedde att gå ut o åka mot jobbet.... kasta ett getöga ut o vad skådar då mitt norra öga???

En häst. Men inte den hästen jag förväntade mig att se... nej en annan häst... o på fel ställe dessutom.... Dallas stod o betade utanför Lillens hage.

Jag svor en ramsa som inte är skrivbar här o gick ut för o ta reda på röran.



Konstaterade genast att två utav tre pruttponnier har tagit sig IN i hagen. De två (G o T) har jag nämnt i ett tidigare inlägg idag... kanske att de har ett sjätte sinne o VET vad jag där skrev???

Dallas gick fortfarande utanför o käkade för fulla muggar.... men Lillen gick INTE kvar i sin fånghage. Han gick i skogshagen o såg ut att tycka att livet var toppen. Ja tacka sjutton för det.... han har ju inte fått gå på gräs o beta sen midsommar.

Fick efter några om o men tag i Lillen... Dallas var inte upplagd för o infångas o han drog som en avlöning när jag försökte ta honom först.

Fick efter lite lirkande tag i både L o D o stängde in dem i boxen med tillhörande fånghage o De där två billiga raggsockorna som dragit längts bort till nyaste hagen fick gå kvar där. Jag bara stängde tråden om dem som jag hade lämnat öppen häromdagen när jag tog in dem till stallet.

Förödelsen de lämnat efter sig var att hela Lillens fånghage var demolerad o det var därför han lyckats ta sig ut... tråden låg på marken....

Något försenad (10 minuter sisådär) o kokande av ilska kom jag så småningom iväg till jobbet...



Kan ju bara konstatera att de var jääääääävligt billiga där o då. O är nog så fortfarande så om nån mot all förmodan skulle vilja ha en jättesöt o jätteenvis o jättejobbig o jätterymmningsbenägen prutthäst.......
.... hör av dig

Elvis The Cat

Vare sig ni vill veta eller ej så ska jag säga att jag ligger i soffan med den bärbara i knät. O framför datorn på min bröstkorg har katten parkerat sig.

Han bara äger världen o tar för sig utan skrupler.

O jag älskar honom för det.... älskade katt du är så god att jag nästan skulle kunna äta upp dig


en tanke

Jag är född kvart över två på dan....

Det skulle kunna förklara min ständiga akademiska kvart i livet

Ibland undrar man varför man gör det

Åh, så glad man blir när man kommer in i stallet o ser att de har levt rövare riktigt.

Hade en piggmatta satt på ena boxväggen (notera ordet hade) men i morse när jag kom in där så låg piggmattan på golvet o vattenhinkarna låg utslängda (som vanligt) men även Lillen hade vickat ur sin hink o sparkat iväg den in i boxen.
O när jag nu gav nytt vatten så tog det dem inte många minuter o välta ut hinken igen..... jamensåbradå, då kan ni vara törstiga också. Hinken står i ett bildäck så det är inte så att det välter utan ansträngning att välta hinken. Man måste ju rycka upp hinken uppåt först. Ren o skär frustrationshandling från den ponnyns sida som gör det.

Men inte mindre frustrerande för mig.... jag blev bara så matt så jag inte ens ville göra det jag föresatt mig att göra... lusten flög sin kos kan man säga

Får ladda om o peppa till så jag blir lite taggad o så göra ett nytt försök om en stund.

Har ju gett mig den på att här ska bli lite disciplin o ordning. De där tre musketörerna har ju inställningen "fullt ös medvetslös" mest hela tiden.

Vad som behövs är lite mer hantering o krav från min sida att inte rusa o tränga sig. Kunna stå stilla o vänta..... träna huvudet, men orken, orken, orken.

O när man hela tiden är själv o måste tvinga dotra för o få nån assistans. Hon har helt tappat inspirationen att göra nåt med hästarna.

Helt ärligt börjar de bli billigare o billigare... iaf två av dem. Säger inte mer än att deras namn börjar på G o T.
Den ena för att attityden är för mkt för mig.... orkar inte alla ifrågasättanden hela tiden... o den andra för att han är ungefär lika smart som en badboll. O stissar upp sig för minsta lilla o har huvudet i det blå.

Ett rent o skärt gnällinlägg....

How many times must a cannonball fly???

the answer my friend is blowing in the wind... the answer is blowing in the wind....
-
Ja ikväll blåser det redigt runt knuten.
Kanske att jag skulle gå ut o ställa mig att lyssna om jag kanske kunde få några svar där i vindens dån.
Ut ska jag gå iaf. Måste natta pållarna... Om han inte blåst bort från sin hage då förstås. Fast så mkt har han inte gått ner i vikt att det är nån större risk direkt.
-
-
-
How many roads must a man walk down
Before they call him a man
How many seas must a white dove sail
Before she sleeps in the sand
How many times must the cannonballs fly
Before they are forever banned
The answer, my friend, is blowing in the wind
The answer is blowing in the wind
-
How many years must a mountain exist
Before it is washed to the sea
How many years can some people exist
Before they're allowed to be free
How many times can a man turn his head
And pretend that he just doesn't see
The answer, my friend, is blowing in the wind
The answer is blowing in the wind
-
How many times must a man look up
Before he can see the sky
How many ears must one man have
Before he can hear people cry
How many deaths will it take till he knows
That too many people have died
The answer, my friend, is blowing in the wind
The answer is blowing in the wind

Såklart ska vi leka en lek såklart

Haha rubriken säger allt.. jag satt nyss o läste igenom mina senaste inlägg här på bloggen o insåg att jäklars så jag missbrukar ordet SÅKLART.

Sååå nu kan ni få räkna hur många gånger ordet såklart finns i det här inlägget

Försten att svara (rätt helst också, men jag vet inte om jag orkar kontrollräkna) har vunnit....
Vinsten??? Tja, en omnämning i ett alldeles EGET blogginlägg här på bloggen ;)

Såklart att jag skulle uppskatta om svaret innehåller ordet såklart i en fullt förståelig mening XD


Äh, ge mig ett handtag äru snäll ^^

Inte samma tempo idag som igår... men tre timmar av mitt liv gick ju till att skjutsa barn till o från stan samt vänta två av de tre timmarna medans de hoppade o for =)

Ärligt talat ser det så gale sköj ut att jag gärna hade hakat på o hoppat o flängt jag med, men jag hade nog skippat volterna då jag har lite respekt för såna. När jag gick i ettan skulle vi göra volt o jag kom inte runt utan landade på ryggen o tappade andan. Kan säga att det var sååå hemsk upplevelse o jag blev så rädd när jag inte fick luft o inte kunde dra det minsta efter andan.
Idag var det hinderbana med massor av hopp över saker. O en "tunnel" att krypa igenom.

Men ibland blir man lite fundersam... grabben som åkte med oss... han verkar lite blasé liksom. Det var inget som var riktigt roligt sådär.
O eftersom jag satt kvar där en bra stund (innan jag sen passade på o handla) så hann jag med o studera alla ungarna också. De allra flesta var framåt o gjorde så gott de kunde... men vissa övningar (inga svåra alls) så stod just den här killen bara o tittade. O ändå satt han sen i bilen o sa liknande saker som att "nja, sådär, inte så jättekul"

Brrr det känns att det är höst... för jag sitter i soffan o känner hur det drar kallt... uääää fy tusan för vintern som komma skall.
Jag känner hur det liksom strålar in kyla genom väggar o fönster.... brrrrr.

Hästarna fick tidigare nattning ikväll iaf. Måste nog bli så... det är så gale mörkt ute om kvällarna nu. O det är inte lätt o handskas med häst o ficklampa o grindar o hela alltihopa. Ja lösningen heter pannlampa såklart. Men vet inte var den är.... o om den funkar eller om batterierna behöver bytas.

När jag ändå pratar häst kan jag ju nämna att jag tog tag i lite hyfs o fason-träning vid utsläppet på förmiddan (kan ju inte gärna kalla det morgon haha). Jag hade boxdörren öppen o talade om för de tre musketörerna, som delat box inatt som var o som delar box i natt också, att de skulle stanna kvar o inte rusa ut. Jag behövde bara peta med spöet på bogen tills de insåg att backa o stanna var grejen. Gick rätt fort för dem o fatta ändå kan jag säga.
N Y T T I G T värre för dem

O så över till nåt annat.... tvära kast.

Intresseklubben kan anteckna att jag har monterat två (2) (japp ni läste rätt) handtag i köksskåpen idag... har bara få se 1 2 3 4... 5 6...19 handtag kvar som ska monteras vad det lider.... det går framåt med fart. Hrmmm ja nånting ditåt iaf... hahaha
Men att jag inte tagit tag i handtagsmonterandet innan så beror det på att jag haft sååån ångest över att göra fel. För borrar man i en kökslucka så är det ju onekligen lite svårt o få det osynligt sen. Men idag gjorde jag en mall... så då var det väl bara o sätta igång liksom... nästa problem... hur långt in på en lucka ska handtaget sitta???? O är det olika på över o underskåp... vilket ser bäst ut? Sååå många beslut o såååå svårt o välja

O till sist lite klag. Jag har fått ont i ena stortån, vid nageln liksom... som jag kan tänka mig att nageltrång skulle kunna kännas... men vad jag kan se så är ingen nagel inväxt. O det kom bara sådär... hipp som happ när jag stod barfota i boxen o mockade. (bättre barfota för då kan man inte få spån i skorna, haha)

praktikplats sökes med ljus o lykta... eller nåt sånt.... hmmm

E har problem att hitta på nåt ställe o fråga efter praoplats.... o det är nu SNART hon ska ha hittat o bestämt sig o ringt o frågat.... ja mina förslag ratas såklart.

O jag frågar VAD VILL DU BLI? Vad tänker du söka för linje o läsa nästa år?
O ungen VET JU INTE vad hon vill bli när hon blir stor.

O inte fasen är det lätt heller..... jag vet inte heller vad jag vill bli när jag blir stor. Haha

Har föreslagit Allehanda eller nåt reklamföretag men det vill hon inte riktigt... hon säger att hon inte lär kunna snappa upp nåt där som hon har användning av. Hah

Ja, då är det inte lätt.... inte mkt jag kan göra åt saken.

What to do

Så vad ska man fylla den här dagen med då???

Tja, jag vet med all säkerhet att jag INTE ska koka äppelmos idag iaf...

Sonen ska skjutsas till stan sen för sin Freerunning. Kompis ska hämtas på vägen... inte kompisen han var till igår...

Innan dess ska jag väl ta tag i att diska det av disken jag inte orkade ta tag i igår... fatta va disk det blir när man kokar äppelmos.... har visserligen bara en kastrull o degbunken till assistenten kvar utav mostillverkningen men sen käkade vi ju våfflor o det står kvar på bordet. Orkade INTE igår... o idag har jag faktiskt fått min sovmorgon... WONDERBAR.

Ja hästarna väntar ju förstås också på sin frukost.... hupp så det kan gå.... när inte jag är vaken så är visst ingen annan heller vaken o kan gå ut o serva.... hmmmmm vet inte om jäntan har vaknat än ens.


Ja o nånstans i allt det där så friskskrev jag mig också på jobbet

Tänk vad man kan vara produktiv om man bara bestämmer sig.

Skulle ta sovmorgon hade jag bestämt mig för.... men den däringa envisa hostan satte käppar i dom hjulen såklart.

O när jag då ändå var vaken så blev det ju toabesök såklart o när jag då också passade på o titta till de två pojkpållar som ändå FÅR gå ute hela dygnet runt (eftersom de "sköter" sig) så såg jag att de var väldigt stissiga o flamsade runt i hagen som tossingar. O däremellan ställde de sig o tittade mot stallet till... så jag tänkte att det var lika bra o gå ut o titta att allt stod rätt till. O det gjorde det ju såklart.

Fick se mina inköpta lökar som legat o väntat på nerpetning i jorden ett tag nu... bestämde mig för att IDAG var en bra dag att peta ner dem. (haha tittar på Dyngkåt o hur helig som helst o Mia pratar just nu om mammorna som träffas o petar ner lökar hos varann)

Ja o hursomhelst.... sen var det dags o skjutsa lille J till en kompis... o eftersom det såklart var en kompis som bor i andra änden av byn så tog det mig en timme sisådär att åka fram o tillbaka...

Bestämde mig för att idag var en bra dag o köra pålle så han o jag var ut på en härlig tur med rockarden. Solen sken o det var inte alls särskilt kallt i luften heller.
Han är läromästaren för jag är novis så det skriker om det... men idag gick det iaf fortare än sist att sela på o spänna för vagnen. O helt otroligt nog så stod han nästan stilla också.... men för säkerhetsskull fick E stå o hålla i honom medan jag lindade alla remmar o spände hit o dit.
Har efter många om o men (o tack vare GOOGLE) lyckats klura ut vad som ska lindas var o när vi också sen bytte vagn till den lilla rockarden som jag haft till Gnistra så sitter alltihopa kvar också. Haha har ju lyckats tappa travsulkyn båda gångerna som vi testat o spänna för den. Den har ju inga öglor på skacklarna som man kan fuska o spänna fast genom.

Fick sen den briljanta idén att IDAG var det dags!!!
IDAG var det dags att koka äppelmos... så jag plockade ihop en hink med fallfrukt från mina fem äppelträd. O så kollade jag igenom de 1½ kasse med äpplen som jag fått av en brukare men som stått o väntat i över en veckas tid... mkt hade hunnit ruttna o mögla men en hel hink var fina fortfarande så de fick också vara med.
Sammanlagt blev det 7 liter mos.
Som jag nu har paketerat i plastpåsar o stoppat i frysen för att lätt kunna ta fram vartefter behovet ramlar på. En burk mos hamnade i kylen också o den har vi nästan ätit upp redan för jag blev så förbålt sugen på våfflor med äppelmos såklart... hahaha

Lagom tills moset var paketerat o klart så var det sen dags o åka o hämta sonalyckan från kompisen igen.

Nu ska jag gå ut natta pållar o sen blir det nog sängen tror jag... känner mig rätt trött om jag ska va ärlig.

Sonen kände sig lite hängig o hade ont i halsen när jag hämtade hem honom... skulle inte förvåna mig om han är sjuk i morgon... o han som vill vara med på freerunningen.... J är också sjuk... har legat o sovit mest hela dan idag. Ja förutom när han vaknade till lagom för att se finnkampen.

Hösthäst - hästhöst

Fy fabian så trist det är att hösten är här... att det blir mörkare för var kväll o att det tametusan regnar så det vräker ner minst en gång om dan (fatta hur vattensjukt det är)...
-
Jag drar mig för o gå ut men måste ju. Hästar som ska nattas. Lilla fröken buffel är inte att lita på såpass att jag vågar ha henne kvar i hagen över natten. Kan ju isåfall räkna helt kallt med att hon har tröttnat o hittat på nåt ställe att gå ut på. O har hon då riktig tur så har hon ett par pojkar med sig o så rejsar de järnet byn runt. O tro mig. JAG VILL INTE GÅ PÅ HÄSTLETARTUR. Vare sig nu eller sen. Never again vill jag det... o det kan jag ju drömma om att jag får som jag vill.
-
O upptäckte att jag skriver detta i G Chrome så det lär ju inte bli så luftigt inlägg som jag skulle vilja ha det. Äh, lägger väl in nån random krumelur så blir det mera spejs
-
Ladda för o gå ut.... vattenhinkar ska fyllas först bara.... hååååååååååååååå såååååå trist. Men allt är klart i stallet... har redan förberett o mockat o fodrat. Är bara vattnet som ska dit o såklart pållarna....
Gnistra o Mumlan (2010)

Häpp

Näe hörni... ynka 2 personer som läst min blogg idag.... nåväl... har ju inte bloggat särdeles heller så....
.... kan ju bero på det

Gryta a la Moi

Fick lust o göra gryta när jag var på affären igår o såg rotfrukterna med hyfsade priser...

Så idag kokar jag gryta på Cajsa Wargs vis - man tager vad man haver... eller lite ditt o lite datt o det blir nog jättegott.

Märgpipa (benfri) o så lite gul lök, morötter, kålrot, palsternacka, kokas ihop med vatten, en skvätt rödvin, lite ketchup o buljongtärning
Salt o peppar o så har jag öst i vitlökspulver o paprikapulver
en gul paprika låg i kylen o såg ledsen ut så den fick också åka ner i koket o i grönsakslandet hittade jag nån enstaka ärtskida som inte hunnit fyllas med ärtor o nån brytböna som var lagom stor fick också åka ner i grytan.... så nu är den så färggrann så, grytan.

En potatis stor som en knytnäve tärnade jag o hade i också kom jag på....

Till sån här "man tager vad man haver"-gryta passar det bra med ris.

Grytan ska jag reda av med grädde o sen lite vetemjöl utrört i mjölk hade jag tänkt.... men än har jag inte kommit så långt....

En nypa socker gör smaken ännu lite rundare. Socker framhäver andra smaker väldigt bra...

Nu har det kokat rätt länge så jag tror det är dags o sätta riset på plattan.... o sen reder vi av såsen så blir det mat om mindre än en timme....

blip blip

Sov till halv tolv idag.... kändes inte som så länge så jag blev helt förvånad när jag vaknade o såg vad tiden runnit iväg.

en halvtimme senare sisådär fick jag sms av E att hon inte var piggelur alls... o efter lite sms:ande fram o tillbaka så bestämde hon sig för att åka hem så jag åkte o hämtade henne. Passade på att handla hem på en o samma gång när jag ändå var i stan. Påfyllning av nässpray o hostmedicin behövdes ju i vilket fall som helst

O självklart ringde de från arbetsmiljögruppen just då... pinsamt att stå på affären med kassornas blip blip medan man pratar om hur pigg/sjuk man är. Men jag sa som det var...





huff huff

U just gotta love hostan from HELL.... för det finns nog inget lättare sätt att träna magmuskler på.... oj aj så ont det börjar göra varje gång jag ska hosta.

O hostan hänger med... o verkar göra så länge än. Hostar o hacklar o har mig.....


en halv gratis iaf

Prutthästen, den lilla söta svarta odågan blev rätt tyst igårkväll... haha har nog aldrig sett henne så fundersam. Inte många gånger iaf. De är lätt räknade... jo när hon åkte bort o var sällskapsdam så blev hon lika spak o olik sitt vanliga jag.
Det äventyret kan man läsa i bloggen under Juli månad 2010.


Man ser på bilden hur hon tänker o funderar

Iaf, tillbaka till gårdagkvällen.

Det var nystädat i boxen. Nybäddat med nytt strö. O innan har vi haft halm i den boxen men dels så skulle inte halmen räcka o lägga nytt fint i hela o så är det ju faktiskt mer lättmockat med spån.

Granngården har just nu medlemserbjudande att köpa 5 balar torv eller torvmix (50/50 av torv o spån) o betala för 4. Lätt att man passar på o handla hem eftersom det i vanliga fall kostar tian mer o köpa torv/mix än rent spån o nu alltså fick man en bal gratis.

Så boxarna bäddades rena igår... o när jag tog in Gnistra så blev hon helt konfys.
Hon bara titta o kom av sig helt... annars när hon kommer in så far hon runt som en tätting o checkar läget sen sist o hugger direkt in på maten men igår såg hon inte ens hötussen. Hon ställde sig att smaka på torvmixen o såg verkligen frågande ut.
Hon såg ut som om hon tänkte "har ni tagit in jord i boxen?!? Knäppskallar"



En liten baktanke med torvmixen kan jag väl erkänna att jag har också... torv=jord i rabatten sen. Bara o skopa ut direkt där jag vill ha den.... spån tar sån tid på sig att förmultna o halm är ju inte heller jätterolig i rabatten.


F5F

Weird

bloggen har publicerat två exemplar av senaste bloggade inlägget... med en liiiiten skillnad.... jag gjorde ett tillägg i texten nästan längst ner... o det tillägget syns i det ena av inläggen...

Sååå nu kan vi ju leka finn fem fel.... hahaha nån som hittar skillnaden???

la risultata la dottora*

Förutom förkylningen så är jag visst frisk som en nötkärna... inga baskilusker alls... varken halsprovet eller snabbsänkan visa nåt ovanligt. Lite röd i ena örat men inte farligt... lika i halsen... o lungorna lät bra....

hmmmpf, vaffö får jag då sån jäkla andnöd o va ska jag göra åt den saken när det händer igen dårå??

Fick (som på nåder) en inhalator med ventoline... eller fick o fick... jag fick nog fasen betala för den... här fås inget.

Känns som om jag iaf kunde andas i botten av lungorna när jag fått använda den.... eller så är det bara sockerpillseffekt.... who knows



* googla om ni inte kan räkna ut

la risultata la dottora*

Förutom förkylningen så är jag visst frisk som en nötkärna... inga baskilusker alls... varken halsprovet eller snabbsänkan visa nåt ovanligt. Lite röd i ena örat men inte farligt... lika i halsen... o lungorna lät bra....

hmmmpf, vaffö får jag då sån jäkla andnöd o va ska jag göra åt den saken när det händer igen dårå??

Fick (som på nåder) en inhalator med ventoline... eller fick o fick... jag fick nog fasen betala för den... här fås inget.

Känns som om jag iaf kunde andas i botten av lungorna när jag fått använda den.... eller så är det bara sockerpillseffekt.... who knows

Iaf, läkaren sa att det kunde vara akut bronkit.



* googla om ni inte kan räkna ut

Ett sånt där textmeddelande varsegod

Jag o E stod i stallet o hjälptes åt men min mobil pep till o jag ställde mig att svara på ett sms.

E - Vem sms:ar du med?
Jag - Anna
E - Vilken Anna?
Jag - Men Anna!!!
E - Men vem?!?
Jag - Hur många Anna känner du som jag känner?
E - o_O
Jag - Eh, okej då, det var visst några fler än en Anna...

Jag - Men hur många Anna känner du som jag brukar sms:a med??? =D

Mozilla bloggar bäst

Ogillar fortfarande starkt att google chrome tar bort radbryten i texten o kladdar ihop allt till en enda svårläst sörja... måste lära mig o stänga ner de fönster som J har öppnat o öppna på nytt i eldräven. För där funkar det finemangs o precis som jag vill ha det.

inget är som väntans tider

Samtalet ringt... jag får träffa en läkare idag på em.
Hur nervös var inte jag då, för att inte bli trodd på telefon... att de bara skulle säga att jag skulle vila, dricka mkt, o vänta för förkylningar är lite envisa o jobbiga... o hosta kan man få dras med läääänge.
Nu kan ju det fortfarande bli resultatet men då är det väl så dårå... då får jag väl åka in akut nästa gång det blir panikkänsla för att jag inte får så mkt luft jag vill ha
ringde halv nio o fick en tid att bli uppringd tio över nio.... DET är ju ett bra system iaf... så vet man ungefär när de kommer o ringa o hinner göra toabesök o såna saker utan o tro att de ska ringa nästa sekund

Crap oh crap

Jag får panik snart... det här är olidligt. Jag kan fasen inte andas som folk... o det är ingen nyhet för varenda gång jag blir förkyld så får jag hostan from HELL och andnöd så att jag känner att jag inte får luft till fullo. Jag kan dra efter andan men det är tungandat o jag kan inte fylla lungorna till max innan det liksom tar stopp. O det ger mig PANIK
I morgon måste jag ringa o höra om jag kan få komma in o träffa en läkare för o utreda om jag kanske behöver nåt luftrörsvidgande (eller lugnande mot paniken :/)
Helt ärligt sitter jag här just nu o försöker förtvivlat känna lättnaden i att ha fått fylla lungorna till MAX med frisk luft men jag blir bara gråtfärdig. O det mina vänner gör ju inte saken ett endaste dugg lättare att andas.
Den höga luftfuktigheten gör inte saken ett skit bättre.... crap
Googlade på "pip i luftrören" o det här stod att läsa bland annat:

Symtom

Förträngning i luftrören (bronkospasm) med åtföljande andningsbesvär:

Andnöd, "pip i bröstet", snuva, trötthet, försämrad utandningshastighet vid testning (PEF, se nedan), försämrad kondition. Slemhinnesvullnad och ökad slemproduktion. Ofta nattlig hosta, hosta vid ansträngning eller långdragen hosta. Ökade besvär vid luftvägsinfektioner som ofta återkommer och blir långdragna.

Överkänslighet mot ASA/NSAID uppvisar även kroniska symtom från näsa som täppa, rinnande näsa, nedsatt luktsinne, näspolyper) eller från bihålor.

Individer med visa former av yrkesastma, där ffa diisocyanater ligger bakom besvären, har ofta kvarstående astmasymtom även efter upphörd exponering.

 


 

En hel rad av symtomen stämmer in på mig... pip som sagt var, snuva, trötthet, försämrad utandning (märkt att jag har svårare o blåsa i alkolåset på jobb-bilen), kondisen, nattlig hosta (ohja retsam stickande) och ja att hosta vid ansträngning o långvarig när jag blir sjuk) japps ökade besvär indeed

the bitter fitt is striking again

Ibland blir jag bara så förvånad... eller kanske skulle säga... folk fascinerar mig... hur de funkar o inte funkar.

Jag la ut en efterlysning på fb idag... nåt jag inte alltid gör för det är inte alltid som jag vet om det fortfarande är aktuellt. Är bra om datum skrivs i såna efterlysningar så man har en chans o avgöra om det fortfarande är relevant att sprida vidare eller om man ska låta vara.
Datum, plats, telefonnummer o en kontaktperson är bra saker att ha med i en efterlysning.

Meddelandet lyder som följer:
SE HIT! VI HAR ETT ISLANDSTO PÅ NÖTBACKEN SOM I MORSE DEN 5 SEPTEMBER FÖRLORADE SITT LILLA NYFÖDDA FÖL - STOET KAN NU FÖRHOPPNINGSVIS BLI FOSTERMOR ÅT NÅGOT FÖL SOM FÖRLORAT SIN MAMMA!!! RING SNARAST TILL MALIN ANNELL 0708-10 83 63 FÖR MER INFO & KONTAKT! SPRID DETA MEDDELANDE SNABBT!!!
Och i den kan jag se att alla mina kriterier uppfylls.

En vän på fb spred det vidare men fick i sin status kommentarer om VART o sånt...  öhh det står i första meningen... lätt att googla för den som inte vet på förhand. Man kanske kan lägga ihop ett o ett o få två??? Det finns ju även info att det är ett islandssto... o googlar man så finner man Nötbackens islandshästar.

Äh, bitterfitta idag igen..... men iaf... hade god lust o lägga ut den här länken men hejdade mig

Frågan kvarstår... varför är folk så jäkla bekväma att de inte orkar leta lite själva???

för mkt av allt kan man sammanfatta

bajsförbannade förkylning.... hatar dig.... basåruveet. Stick o förpesta tillvaron för nån annan vettja. Men inte här på min gård o i min familj.... jag vill inte vara sjuuuk längre.
O inte ringer de från arbetsmiljögruppen heller.... baförattliksom

Theracough smakar bajs men funkar rätt okej.... men vad ni än gör... ta den inte på fastande mage = ont i magen/illamående

Ska sova/slumra en stund eftersom jag dessutom förutom min veirda dröm också hade svårt o sova ett tag där o var uppe en knapp timme missinassen. För hungrig, för kissnödig, för varmt, för knöligt, för obekväm kudde, för trassligt lakan, för.... ja ni vet...

helt sjukt

Ligger i sängen o väntar på telefonsamtal från arbetsmiljögruppen eftersom jag fortfarande är sjukanmäld.

Tänkte att jag kunde ta o berätta om den sjuka drömmen jag hade inatt....

Jag drömde att jag var på jobbet o hemma hos en brukare. Jag jobbade kväll o drömmen börjar hemma hos den här brukaren som i drömmen inte bor i färnbo's distrikt utan på Turbo i Sala. Haha iaf kändes det som om vi var på Turbo.
Iaf, vet inte vem jag jobbade med o det spelar ingen roll... för när vi kom till den här brukaren så var det en flicka där med sin hund (goldenliknande sak). Henne hade vi blivit "varnade" för. Att hon drog runt o inte gick i skolan eller nåt sånt (minns inte exakt) o hon var väl i yngre tonåren sisådär. Jag sa åt henne att gå därifrån o hon tog sin hund o gick.... av nån anledning var jag väldigt länge hos den där brukaren o rätt vad det var så var flickan där igen... o jag kastade ut henne... jag vet inte vad jag egentligen gjorde hos brukaren då jag mest verkade slå dank själv där... o inte vet jag att jag egentligen pratade med brukaren heller... rätt vad det var så hittade jag flickan där en tredje gång. O jag blev helt rasande o gapade o skrek på henne o hon sprang ut men hunden blev kvar... för kopplet hittade jag inte... o de hade legat nerbäddade i sängen typ.
Jag for runt o letade efter det där kopplet för o kunna koppla hunden o gå ut o lämna den till flickan som hade sprungit bort o jag visste inte var hon var... men ändå skulle jag hitta kopplet innan jag kunde släppa ut nån hund... för annars kunde han springa bort.

Sen är det som ett hopp i drömmen o jag vaknar o finner mig liggandes sovandes hos brukaren. Jag fattar inte HUR det har gått till men inser att jag måste till jobbet o få mina jobb som jag ska ha för den dagen.... men innan jag hinner så långt så kommer S från jobbet dit för att hon ska vara där på morgonen.  Vet inte om det var ihop med mig men hon blev lite förvånad att hitta mig där o vi plockade om lite jobb för senare.
Det som nu blev riktigt skruvat var att brukaren inte var i sängen... nej för i vardagsrummet hittade vi henne sittandes i soffan tillsammans med den där flickan jag hade jagat ut kvällen innan. Och flickans mamma (och hunden såklart också i soffan). Flickan var nerbäddad i soffan o hade som jag förstått det också sovit där hela natten o nu på morgonen hade de hjälpt brukaren att komma upp. Hur nu det gick till när flickan var kvar i soffbädden.
Jag gick fram till flickan o bad om ursäkt att jag varit så burdus kvällen innan o hon höll såklart med mig att jag varit jättearg. O jag skämdes lite.

Ett hopp i tiden o rätt vad det är så hittar jag brukaren ståendes på golvet framme vid fönstret o rullstolen som hon alltid sitter i annars var ett par meter bakom... o dessutom stod hon på huk o höll på med kontakterna. Jag började bråka på henne att hon inte fick göra sådär för om hon ramlade så kunde jag inte hjälpa henne upp igen. Nu hade jag visst K med som hjälp. O han var tafatt o visste inte HUR vi skulle göra för o få tillbaka brukaren i stolen... o jag var arg igen...(hmmm vad är det mina drömmar vill säga mig)

Ett hopp igen o plötsligt är jag på väg till grannen o tillika flickans familj med brukaren. För att de ska passa henne då jag måste vidare på mina andra jobb.... kommer in där o de ska till o äta o verkar förvånade att vi dykt upp. Jag frågar om det är okej o säger att vi kommer på besök igen vid 13 o då kan jag ta hem brukaren igen... tittar på klockan o ser att den är redan 12. O jag har inte gjort nåt annat av mina morgonjobb... o jag får sån ångest i drömmen... ångest över att brukarna kommer vara arga o ledsna att inte fått besök..... o ångest att mina arbetskamrater ska vara arga att jag inte kommit längre på min runda än så... att jag inte sköter mig.

Sen vaknade jag till o jag var tvungen o ruska på mig för o få bort drömmen o känslan i kroppen... hua
Feberdrömmar är inte roliga.


Jamensådärja

I går mådde jag rätt okej ändå o kände nästan att jag kunnat jobba likagärna. Men i morse när jag vaknade så var alla såna tankar som bortblåsta...

Uääää så jag hostar... o det är seeegt slem som nästan får mig o kräkas mellan varven.

Så ni kan ju tänka er hur jag ulka här o hade mig när jag gick upp för morgonkissen o allt som legat still o gonat till sig under natten i luftrören skulle upp.

Nu har jag nyss intagit frulle. Varmt te med honung i (för halsens skull) o två ostmackor av fralla-typ

Tänkte mig att skicka J o handla hostmedicin för den är slutare än slut... hade två slurkar bisolvon kvar men det är slut nu. Tog en igår på eftermiddagen o så en i morse.

Tror jag vickar omkull mig en stund till faktiskt.... känns som febern som var rätt osynlig igår är tillbaka idag... har rosor på kind fastän jag inte gjort nåt alls...

hackelhosta

Idag har jag inte sovit mest hela dagen... men jag har istället fått hosta också.

Kanske att det blev så bara för att jag låg mest hela dan igår. Är ju viktigt att lufta lungorna o det gör man inte så bra när man ligger o sover. O har man då en förkylning i kroppen så är det väl ännu viktigare tänker jag.

Orken är sisådär... som alltid när man är sjuk.


Språkpolisen har tråkigt

Skulle du vilja anlita ett företag som i sin marknadsföring har följande stavningar/särskrivningar i sin text?

paddok
hindermatrial
ridhus m skritt avstånd från gården
kaffiteria
komferens hus
-Hel inakordering

Jag skulle iaf personligen dra åt mig öronen lite....

Jag säger inget om att ha dyslexi o skrivsvårigheter. Men man kan be någon korrekturläsa texten innan man lägger ut den på nätet till allmänt beskådande.

Det är vad JAG tycker

11 år sen...

En ipren o nåt i magen o woops så var jag lite piggare

Var tvungen o trycka ner huvudvärken för den höll på o ta kål på mig... den tröck ju i sin tur ner febern o genast blev jag lite piggare

Har pratat med svägerskan i telefon en stund.... hon hade lite bröstfunderingar.... ja hon ammar ju o nu hade hon visst lite knas.
Var rätt kul för det var brorsan som ringde upp först o började förklara. O när jag då i min tur började berätta om hur man kan massera i riktning mot vårtgården så skicka han snabbt över luren till henne. Hahaha kändes nog skumt att lyssna på syrran då o försöka berätta vidare till L.

Kul iaf att de tänker på mig då... hahaha syrran är sköterska hade brorsan för sig... ja underSKÖTERSKA ja ^^ men å andra sidan rätt hemma på det där med amning eftersom jag ändå ammat i tre år sammanlagt... även om det är elva år sen nu. Hå så tiden går

Inte ett dugg avis på deras semesterresa de ska göra sen... inte alls... jättemkt avis är jag jue....
Kolla in bilderna från hotellet bara



Men men.... vad är väl en semester i Egypten....

Tänk så jäkla trötta ögonen blir när man är sjuk.... skulle kunna sova igen känner jag... har fasen inte gjort annat idag.... vilat o sovit känns det som

O boom där är huvudvärken på väg tillbaka också... så nu lär jag lägga ner datorn igen...

sjukare

Isch, vaknade för en stund sen o kände mig sjukare än i morse.... blääääk. Ingick INTE i mina planer

Var tvungen o ringa o sjukanmäla mig nu.... så de har en sportmössa o hitta en ersättare för mig i helgen. Inte roligt alls... var ju roliga människor o jobba med den här helgen jue.... buhu

Men man ska lyssna på sin kropp o göra som den säger... o jag orkar ju inte ens förflytta mig många meter innan jag får puls o ont i bröstet.

Nu har jag dessutom huvudvärk... tror jag ska försöka medicinera med lite mera glass så kanske jag mår bättre en stund iaf.... eller så ska jag kanske bara sova en stund till....

sjukt

Vaknade med feber

Oj så skoj

O däbbd i däsan också.... ögonen kliar o halsen känns som om jag sjungit dödsmetal o growlat hela natten.

Men jag får väl jobba på att bli friskus

Bläk



Lite kul var det dock att när E kom för o fråga om hon var varm så la jag min arm mot hennes panna o sa "du är sval jue" o hon sa "ja för du är varmare än mig jue" o sen när hon gick ner o fråga pappa sin om hon var varm o förklarade att jag inte kunnat känna eftersom jag var jättevarm. Då bubblade fnisset upp där jag låg o kände mig trött o lite emlig. För det lät jättekul jue

Men hon är sjukanmäld iaf nu... o jag var nyss ner o kände på henne o jo hon är lite varm hon med.

What to come?

Mitt långfinger gör ont för jag brände mig på en brännässla ikväll... sticks förbaskat mkt gör det.

O min näsa den snorar o börjar bli täppt...
Halsen har gjort ont nån dag också... buää vill INTE bli sjuk

Och E somnade på sängen en stund nu ikväll.... hon var sur o grinig när jag kom hem  o vi käkade hämtmat (ja jag var lat o köpte hem thai). Jag fick fasen inte säga nåt alls tror jag.... allt jag sa var bara fel. Men sen hade hon somnat iaf... o hon sov nog en timme eller så iaf... alla som känner henne vet dock att hon aldrig somnar på dan när hon är frisk o kry. Så jag undrar vad månne bliva av detta...
Hennes klasskompis var hemma från skolan idag o igår hade hennes lillebror spytt i skolan... O E sa att det kändes som om maten satt uppe i halsen på henne när hon sen vaknade till.

Skulle inte förvåna mig om det blir nåt...

Ännu mera klagblogga ikväll.... sorry.... hahahaha


Gnällig idag?

Första besöket i morse fick mig med på en mental åktur... för tantalonan var snurrig deluxe idag... Jag hade lite svårt o hänga med i svängarna... o när hon hade berättat klart så sa hon uttryckligen till mig o inte berätta för nån... för ingen visste vad jag fått veta... o jag vet inte vad det var jag inte fick berätta... för inget hon sa var särskilt komprometterande.
Om det inte var så att det hon hela tiden bedyrade att hon inte brydde sig i faktiskt var skuldkänslor för nåt hon fantiserat om där o då... men tja, jag vet inte...
Jag vet bara att jag skulle vilja kunna koppla upp mig o höra hennes tankar. O inte bara den del som hon sen låter komma ut genom munnen. Det är ofta som jag sitter helt fascinerat o bara lyssnar för jag inte riktigt fattar hur tankegångarna går.

Nästa besök var inte mindre turbulent det... för mig alltså.... håhåjaja. Tror alla snurr-fior var extra snurriga idag. Där skulle de tydligen hämtas o åka iväg med dottern o frun i huset ville att mannen skulle ha andra kläder på sig... så hon for iväg för o leta långbyxor o kom tillbaka o frågade vad hon skulle göra.
- Hämta ett par byxor, sa jag... o hon for iväg... bara för o komma tillbaka ännu en gång o undra vad det var hon skulle göra....
-Byxor sa jag... ja just ja sa hon o for iväg igen....

Det slutade med att jag sa att dottern får klä pappa sin själv med finbyxorna så tar jag o drar på vardagsmjukisarna.
-Han ska ha andra strumpor också sa hon o slängde åt mig ett par tunnare strumpor... sen såg hon i nästa ögonblick när mannen kom hasandes i sina raggisar o konstaterade att han behöver andra strumpor också.
GAAAAHHHHH kände jag o sa att jag redan hade fått ett par strumpor av henne.

Dusch av tant stod på nästa tur.... Piece a cake kan man tycka

Nu var det ett tag sen jag var där.... o nånstans mellan mitt senaste besök o idag så har det hänt saker.... inte med tanten eller så... bara hennes åsikt i hur mkt hon ska göra själv o vad hemtjänsten ska göra... tvätta nedre toalett brukar ligga på "göra-själv-listan" men nu ställde hon sig o förväntade sig att JAG skulle göra det...

O inte ville jag stanna o fika heller... tydligen också nåt som blivit gjort VARENDA gång.... för hon upprepade gång på gång att om det var körigt så var det bara o ringa o meddela... till slut var jag tvungen o fråga om hon tyckte att jag kommit för sent dit idag (om det var därför hon nötte om o ringa, för att hon var sur) men nej det hade jag inte.... men nånstans så hörde hon visst i mitt svar att "nej tack jag hinner inte stanna o dricka kaffe efter duschen" betydde "nej jag har egentligen inte tid o vara här o hjälpa dig" o jag blir bara så störd över det.
Duschhjälp med tillhörande pyssel är ju vad vi är där för o göra... fika är nåt man kan göra OM tiden räcker till efter att man gjort sitt jobb.

Extrainsatt möte på eftermiddagen. Redovisning av tidsstudien vi gjorde i våras. Ptja, lagom roliga siffor då vi hade väldigt lugnt just då.... har varit så alldeles på tok för länge. Men vi kan ju inte gärna gå ut o slå ner några gamlingar för o få nya brukare.... så funkar det inte riktigt.

Jo just ja, jag mailade med biståndsbedömaren också... kände mig lite lätt gnällig där också... men vafasen. Om jag inte får svar på det jag mailat om utan bara nåt "goddag yxskaft-svar" så får jag väl lov o bli lite övertydlig.
Hmmm, är det för mkt att skriva om samma sak en gång till o stryka under med gul färg det som känns förbigånget?

I morgon är jag ledig iaf.... lovely

1 september

Dagen då jag upptäckte att gatubelysningen lyste när jag åkte till jobbet halv åtta fastän det var fullgott dagsljus
Dagen då jag upptäckte att 50-skyltarna vid badplatserna täckts över för vintern

Det är tydligen dagen då vi officiellt fick höst



RSS 2.0