..

Bildbloggen uppdaterad 
 
 

Trevlig tisdag

Förra veckan bestämde vi att vi skulle ses idag. 
 
Vaknade i morse o regnet skvalade ner från en jämngrå himmel.
 
Jobbade mina timmar. Kortdag idag så strax efter 12 drog jag mot huset på prärien och min vän. Fjantens fd matte. 
 
Fika o lite snack om allt och inget innan vi drog på oss regnkläderna o kopplade hundarna. 
 
Jag var bara tvungen o fånga stunden. Där de gick sida vid sida som om de inte varit ifrån varann alls.
 
När vi kommit ifrån den trafikerade vägen släppte vi dem men det var inget tokspring alls. De skötte sig med bravur båda två. 
Bilden är kraftigt beskuren och lite redigerad men tyvärr rätt blurrig.
 
När vi kom hem igen så blev det lite bebisbus. Jag såg till att ytterligare en unge kommer att kalla mig busMalin.😁😁
 
Fjanten fick en leksak som han genast modifierade. Det är visst modernt med kuperad svans på ikearådisar 😂😂
 

Måndag

Efter jobbet for jag till stan för ett corepass. Bollcore som synes.
 
Trött innan jag ens slutat jobbet. Blev inte piggare efter träningen.
 
Lite känslan hela dan 

Sunny sunday

Fota djur är inte alltid helt lätt. Tålamodsprövande indeed. 
Av en någorlunda okej bild finns minst 20 som inte är okej. 
 
Fick på vinterdäcken idag. Exet kom förbi o hjälpte mig. Inte helt oproblematiskt. Men nu sitter de där iaf.
Skulle behöva få på däcken på min andra bil som är den jag egentligen ska åka. Men det var tomt på luft i minst ett. Punka eller kass ventil. Har jag tur är det bara ventilen. Exet hade fått återanvända de gamla när han la dit de nya däcken på fälgarna förra hösten.
 
Men vi tar det en annan gång. Måste ändå beställa en framvagnsinställning på verkstad också.
 
Ikväll åker jag o firar brorsan som fyller. Tårta såklart. Mums

Walk this way

Sparkade ut mig på en promenad för jag var så trött att jag mest bara slumrade i soffan. O jo man behöver vila om man har sovit för lite. Men man behöver frisk luft och lite rörelse också. Få syresätta kroppen.
 
Det snöade såklart mellan varven. Blah. 
Solen stod lågt på himlen när jag väl kom ut. Sen försvann den innan jag hann varvet runt. Fast mest bakom molnen. Det var inte helt mörkt än.
Alla bilderna från dagens promenad. 5 km
 
Kraschade i soffan igen efteråt. Men nu kunde jag få slumra med gott samvete tyckte jag.

Saturday - caturday

Vaknade upp till en vitare värld.
 
Det var inte direkt så jag jublade.
 
Glad att jag fixade pellets igår redan för idag tänker jag inte göra så mkt alls utomhus faktiskt. Bara det nödvändigaste. 
 
Nej vinterdäcken är inte monterade. Jag ville liksom inte tro på varningarna om snökaos. Jag har bestämt att det ska smälta bort igen. Haha 
Typ såhär känner jag. 
 
Ledig lördag så tänker mest bara mysa med katterna då. 

Fredagsmys

Äntligen helg
 
Det kändes som en lång vecka. 
 
Skönt att få åka hem o veta att helgen låg framför mig. 
 
Mindre skönt att komma hem och:
1. Upptäcka att katterna har levt rövare o petat ner det mesta på golvet
2.upptäcka att det bara är 16 grader inne och slut i pellets kaminen samt typ bara slut på pellets. Hade lite att fylla på med bara.
 
Det fick bli en sväng in till stan. För 10 påsar pellets och lite småplock från Ica. 
 
Kraschade i soffan och somnade visst ett tag också. 
 
Bildbloggen är uppdaterad med ett inlägg. 
 
Borde göra kväller istället för att slötitta på en cheezy film. Nån romcom om vänner som bestämmer sig för att ha sex som vänner men blir kära i varann o så levde de lyckliga i alla sina dar. Det sista gissar jag bara eftersom filmen inte är slut än. Just ja, först måste det bli en komplikation där de blir osams och olyckliga på varsitt håll innan de inser att de inte kan leva utan varandra. 
 
Ytterst sällan det funkar så irl. Bara på film. 
 
Trick or treat
 
 

T som i torsdag

Somnade på soffan ikväll. 
 
Hade naprapaten inbokad efter jobbet idag. Såklart hade jag en städ inplanerad som sista jobb. Ett ställe där vi alltid blir bjudna på fika.
Min träningsvärk är fortfarande grym så det var en pärs att städa.
 
Naprapaten ja. Inte känt så mkt av min kropp förutom träningsvärken då. Men jodå hon hittade några punkter. 
Tog en promenad genom stan med fjant efteråt. 
Bilder finns i kilroybloggen. 
Här är en av de bilder som inte blev bra. Måste verkligen ta tag i fotandet med systemkameran igen. Vill ju fånga det jag ser. Det är så frustrerande att se vackra bilder o inte kunna fånga dem. 
 
Nu sova för imorrn är det jobb igen. 

Monday

Ibland är det inte meningen. Utbildningen var redan fullbokad när jag skulle fixa med ansökan igår.. Alltså fanns inte pdf-filen kvar för att ladda ner.
 
Nåja. Det kommer kanske fler chanser.
 
Idag efter jobbet åkte jag för att träna. Core var planen. Lyckades inte hinna i tid. En bilolycka hindrade mig först.
 
En UPS-transport hade smashat rakt in i en personbil från NCC och flyttat den ett par meter upp i terrängen. Fullt med bråte. Borde kanske stannat men de stod båda utanför bilarna och en annan bil hade stannat. Dessutom var jag så fokuserad på min träning jag hade tänkt att hjärnan tänkte inte rakt.
 
När inte det hindrade mig så kom nästa hinder ett par km längre bort. 
 
Vägarbete. Det säkraste sättet att skapa förseningar.
Så ja jag missade core passet med 10 minuter.
Eftersom jag stod i en bilkö och väntade på lotsen. 
 
Tänka om, planera om och vänta en knapp timme o så på ett pass efit istället.
 
Jag kan säga att det var ett tufft pass. Mina ben är rejält stumma och svaga nu. Ta mig upp till sovrummet kommer va en pärs. Ta mig ner från sovrummet imorgon. En ännu större pärs.
Den här gympasalen var min gympasal när jag gick i första klass. Nånstans i närheten av fönstret längst till höger försökte jag mig på en frivolt utan att veta vad jag pysslade med och landade på min rygg så jag tappade luften.
 
Nåja en parentes. En sån där typ "10 saker du inte visste om mig"
 
Det var så fint när ljuset utifrån lyste in genom fönstren. Hann nästan innan lräningsledaren knäppte på lyset.
 
Jag var först att skriva upp mig. 
 
Det kan mkt väl hända att jag testar ett pass igen.
 

Okej

Sorry för så dålig uppdatering lately. Orken o inspirationen har inte riktigt räckt till.
 
Ni som har mig på Instagram har iofs kunnat se lite bilder där. 
 
Är lite låg i humöret just nu men hösten gör det med mig även om jag inte tänker gräva ner mig för det. 
 
Idag villhöver jag en caramel latte men tänker inte åka till nån stad med ett kaffeställe bara för en sån onödig sak. Däremot behöver jag handla. Mest bara slut kvar på allt. 
Skärmdump från hemsidan 
 
Har nåt skit i kroppen. Vaknade med huvudvärk idag igen. Igår tog jag en sväng på cykeln med fjanten lös bredvid. Jag cyklade 13 km. Fjanten sprang nog minst 14.
 
Jag var missnöjd med min snittid, vill komma ner närmare 3 minuter per km. Men man kanske inte kan hålla den tiden om man stannar för att fota sisådär en gång per km.  Min kompis Sara hade lösningen på vad jag ska kalla det iaf. Intervallträning.
 
Bilderna från igår som passerade mitt kritiska öga. 
 
Fick tips av min vän Leila på en utbildning att söka. Sista dan imorrn. Behöver scanna betygen så jag kan maila ansökan. Den kändes rätt klockren direkt jag såg beskrivningen. Skriv och fotografera på distans. På halvfart och helt på distans. Kostnadsfri också. Kanske är precis vad jag behöver för att utvecklas. Inte som fotograf eller författare i första hand men som person. Det är så jag ser på det. Allt jag kan tillgodogöra mig i kunskap och erfarenhet är pusselbitar på min livsresa. 
 
Alla möten både bra och dåliga är ju erfarenhet. Vissa har varit katalysatorn jag behövde för att komma vidare. Och jag hoppas att jag i min tur sen kan vara det vidare till andra.
 
Det är så jag vill se på det istället för att gräva ner mig i "om inte om var". Hjälper inte att gräma sig över spilld mjölk. Torka upp och häll upp ny mjölk istället. Eller när det va sista mjölken så får det gå utan för stunden.
 
Haha cheezy tankar men ah. 
 
Exet skrev idag o önskade pepp för allt var nattsvart. Jag ville säga att han skulle kasta av sig offerkoftan o börja jobba med sig själv nångång. Men jag valde mina ord lite annorlunda.
Det ligger alltid hos en själv att välja vad man gör av det man fått. Senast igår tillät jag mig själv att gråta en stund o tycka synd om mig själv. Men sen får jag inse att det inte hjälper mig ett dugg. 
 
Och nu ska jag plocka fram betygen o åka förbi jobbet o scanna dem så jag kan ta ett steg mot nya äventyr. 
 
Cheers 
 

Onsdag

Facebook påminner en ju så gärna om den här dagen för si o så många år sen. 
 
Iaf så hade jag delat den här texten för några år sen. Garvade igenkännande då åt den och än mer igenkännande nu faktiskt.
 
"DU VET ATT DU ÄR EN RIKTIG SMÅORTSBO FRÅN Dalarna NÄR: Du tycker det är trafikstockning för att 10 bilar väntar på att få köra om en traktor på E45. Du mäter avstånd i timmar. Du ser folk ha på sig jaktkläder vid sociala evenemang. Du kör 100 km/t i en halvmeter djup snö och snöstorm utan att ens blinka. Minst en av dina grannar bränner sprit hemma och alla vet om det, t o m polisen för det är ............hans bror. Du har startkablar i bilen och din fru vet hur hon ska använda dem. Du tycker sexy lingerie är en silkespyjamas från Coop Forum. Älgar är bara en del av sceneriet. Du tycker en EPA-traktor är ett suveränt färdmedel för din son, mellan moppe- och körkortsåldern. Att "klä upp sig" innebär att stoppa in flanellkjortan i dina jeans och sätta på sig ett par rena strumpor. När du träffar en ny person är din första fråga vem som är dennes föräldrar/syskon. Du kan namnge alla som du tog examen med. Du faktiskt har åkt 20 mil t/r för en fest. Skolorna stänger inte för att det snöar. Du i dina yngre dagar inte kunde köpa cigaretter i affären för expediterna visste exakt vem du var och din ålder. Det är status att vara tillsammans med någon från en annan kommun. Du har i princip inte något val än att vara "buksvåger/svägerska" med någon du mer eller mindre känner. Du tycker att män som har rosa tröjor är gay. Du tycker att folk i storstan klär sig lustigt för att två år senare "trendigt" ha liknande kläder. Du, i din ungdom, visste exakt till vilket uteställe dina vänner skulle en lördagskväll, det fanns bara ett. Du tar en promenad för att motionera och 5 personer stannar för att fråga om du ska ha skjuts. Helgspänning innebär att åka till Borlänge. Din lärare förväxlade dig med ditt syskon eller din moder/fader. "Gula sidorna" består av 4 sidor. Du inte blinkar för att svänga eftersom alla vet vart du ska i alla fall. Du ringer till fel person men blir hänvisad till rätt nummer. Halva kommunen håller andan när ett företag hotar lämna orten. Du skrattar för fullt när du läser detta för du vet att det är sant och sen vidarebefordrar du det"
 
Eftersom jag delade texten den gången på fb så delar jag den bara här på bloggen den här gången.
 
Jag kan meddela att jag har djävulusisk träningsvärk i magmusklerna sen i tisdags då jag äntligen kom igång med träningen igen. 
 
Men som de säger: no pain - no gain.
 
Jobbar kortkväll ikväll. Så skönt. Ska ta en promenad med fjant alldeles strax. O bara andas frisk luft i skogen. 
 

I flera dar

I flera dar har jag försökt få ihop ett endaste enkelt jäkla blogginlägg. 
 
Det kommer. 
 
Snart 
 
Tror jag
 
Haha 
 

Early bird catches The worm

Ja jäklar
 
Alltså. Jag gick inte o la mig förrän efter frukost eftersom den var mellan 5 - 8:30. Det kändes som att det var en bättre idé än att lägga sig och bara få sova i någon timme innan jag sen skulle upp igen. 
 
Bara för det nu då så vaknade jag efter bara någon timme ändå. 😂😂
 
Tyckte att jag hade sovit hur länge som helst. 
 
Dessutom är jag hungrig igen. 
Det kommer bli en lång dag. 😴😴
 
Vi har hursomhaver haft en riktigt bra kväll/natt/morgon. 
 
En man kom fram mot slutet av natten och ville bjuda på en öl. Jag dricker inte öl. Har inte lyckats lära mig att gilla smaken. När jag tackade nej lät han besviken och menade att han bara ville va snäll. 
 
Okej en irish Coffee då sa jag. Han drog iväg. Det dröjde bra länge innan han kom gåendes med en öl och en irish. 
 
Jag hade sagt till min kompis att han ville bjuda mig och att hon fick väl passa på mig om utifall han försökte droga mig.
 
Han kom men svängde av o gick förbi mig. Vet inte om han i sin berusning glömt vart jag satt eller om han bangade o ångrade sig. 
 
Nåja jag sa inget. Men det kändes lite dumt sen  Tyckte lite synd om honom. 
 
Nästa gång vi åker så kanske jag faktiskt får drinken också om jag tänker låta mig bjudas  😂😂
 
Babysteps. Inte direkt van vid att vara ute och avslappnad socialisera med främmande karlar. Men ska jag komma till nya mål måste jag välja nya stigar. Våga gå utanför min bekvämlighetszon. 
 
Våra irish som vi köpte själva tidigare under kvällen. 
 
Nä vända mig om o sova lite till kanske.  

Man kan inte äta kakor och ändå ha dem kvar

Jag blir lite trött på det bara. Om man lämnat så har man lämnat. Han har ju dessutom gått vidare i sitt liv såpass att han lever med den andra kvinnan.. Om han blev lyckligare? Idk. I don't care. Helt ärligt. 
Ut o resa. Mm jag ska på en rockbåt. Fullt av fulla killar tänker han. Ja so what. Jag tror de allra flesta på en rockbåt åker för musikens skull. Annars hade de kunnat åkt närsomhelst . Om målet var ragga. 
 
Mitt mål är att ha kul med min kompis. 
 
Hittade den här bilden förut på insta o snodde helt skamlöst. Nåja jag visar ju vem som äger bilden så. 
Ville bara säga att jag tar fängelset. Any day.
 
Och jo jag har insett att jag lärde mig en hel del under åren vi levde tillsammans. 
 
Jag lärde mig att jag är en stark kvinna som kan mer än jag tror. 
 
Ett missinasseninlägg igen. Råkade visst somna på soffan efter Maria Wern. Borde lägga mig på riktigt. 
 

5 dagar framför mig av bara LEEEDIG tid

Igår slutade jag 14. Skyndade genom duschen på jobbet och drog till stan. Naprapaten hägrade.
Det fanns nog lite att justera den här gången med. Men jag mådde inte lika dåligt efteråt. Så jag tog fjant som fick följa med till stan o gick på en promenad. Bestämde mig att den skulle bli lång och milen får väl ändå klassas som okej? Luftade mobilkameran så tempot blev inte det bästa stundvis.
 
Trött kväll hemma sen även om jag var förvånad över hur mkt tid jag hade kvar av kvällen. Vilken skillnad några timmar tidigare från jobbet kan göra för känslan. Ägnade ju ändå 45 min hos naprapaten och 2h gåendes såå. 
 
Idag var det seeeegt att vakna. Segt deluxe. Men sista arbetspasset för den här veckan så det gick väl hyfsat att sparka iväg mig själv mot jobbet. Var nästan i tid. Nästan. 
 
Ännu kortare arbetsdag idag. Slutade 12. Kändes mysko. Bestämde mig för att utnyttja den lediga eftermiddagen på bästa sätt. Med fjant och min mobil. 
 
Plan A stöp på älgjakt. Insåg att jägarna invaderar nog varje tänkbar älgpassage och jag ogillar uppmärksamhet när jag är ute o skrotar. Så omplanering till en snabbt ihopmonterad plan B.
 
Fläckebo.
Odendisastenen.
 
Ska jag skämmas över faktumet att jag arbetat 18 år i trakten men aldrig åkt dit och tittat? Nåja, bättre sent än aldrig. 
Kanske att det ramlar in fler bilder från de här senaste dagarna på Bildbloggen senare. Men nu ska jag börja fixa inför torsdag när jag o Sara åker på äventyr. Tvätta kläder bland annat. Tjo så länge

Aurora borealis

Norrsken ikväll. Fick ett tips och jag kastade mig ut i foppatofflor.
 
Måste bara älska min mobil. Som sagt. Jag köpte en kamera att ringa med. 
 

Söndag

Jobbhelgen avklarad. Nu har jag tre lediga helger på raken. Men jag fortsätter jobba redan imorgon. Och sen har jag en tid hos naprapaten. Kan behövas då jag haft nackspärr i helgen.
 
Tre dagar på raken har jag ätit typ samma. 
 
Rättelse. Jag HAR ätit samma. Eller nä i fredags åt jag ju annat. Torsdag, lördag o söndag då.
Nåja. Mätt blev jag iaf. 

Sovmorgon

Mmm jag somnade i soffan igen igår. Kom sent i säng på riktigt.. 
 
Larmet snoozades några ggr såå jag kom upp sent.
 
Vaknade med nackspärr. Kände föraningar om det redan igår. 
 
Har letat efter min halsduk men den ligger på nåt riktigt bra ställe tydligen. 
 
Sen frulle . Brunch kanske det kallas då iofs. 
 
Mannagrynsvälling, kaffe och en delikatessknäcke. Ja jag har glömt köpa hem mjukt bröd. Va sugen på skinka som pålägg också men samma där. Bara slut kvar.
 
Ser inte alls fram emot jobbhelgen.
 
Känner att mitt humör är lite sådär. Pms i guess. 
 
O där tog jag en klunk av kaffet och fick en suicidal fluga på köpet. Den hade dränkt sig i kaffet. Blärk. Nog för att protein är bra men na. Äter hellre nåt annat kött isåfall. 
 
Hepp hepp. Jag fnular vidare på hur jag ska göra med bloggen och lösen. Är bara en känsla jag har.
 
Nu ska jag förbereda innan jag åker o jobbar.
Slänger in en bild från i tisdags 

Torsdag

Blev en blahdag. 
 
Kablonktrött av olika anledningar så jag har sovit bort mest hela dagen. Nåja det är inget att göra något åt nu. 
 
Behövde kanske det också. 
 Och uppenbarligen så trött att jag inte ens har koll på veckodagarna. Tyckte det var fredag först 😂

Hoppla

Jag tog visst en rejäl sovmorgon. Men det är idag och bara idag jag är ledig såå jag tänker inte skämmas ett dugg.
 
6 dagar jobbade på raken och 5 dagar att jobba framför mig. Sen blir det ledigt. 5 dagar. Lite saker inplanerat då. Kryssning och dop iaf.
 
Apt igår och jag skulle bjuda på kanelbullar samt chokladmuffins. Hmm chefen hade också tanken att bjuda på kanelbullar. Så mina bullar tog jag hem igen.
 
Kan jag bjuda på idag. Svägerskan ville fika efter hon slutat jobbet. Ska bara ta mig i kragen och röja lite. Skulle jag gjort igår men fastnade framför tv:n. Var ju Bonde söker för sjutton. O sen blev jag kvar där i soffan. Först framför Maria Wern och sen råkade jag halvslumra framför en rad. Andra program innan jag somnade. Hrmm, i soffan. Kan va därför det blev sen morgon här. För det var tidigt i morse typ jag gick upp o la mig på riktigt.
 
Usch så jag slarvar. 
 
Stannade o fotade igår på vägen hem från jobbet. Bildbloggen har bilderna. 
 
Ibland funderar jag på att låsa den här bloggen. För ett tag iaf. 
 
För de som isåfall skulle va intresserade av lösen går det bra att höra av sig. En kommentar här eller på de andra forum där jag kan nås.
Den mkt mumsiga bullen från igår

T som i tisdag

Mjaha , då har jag vaskat en tårta då. 
 
Haha. Såhär var det. Jag jobbade och kom till en brukare som fyllde år. Just precis när jag kom dit så var grannarna över för att gratta. Den manliga grannen sa något om tårtfatet som gjorde att jag blev nyfiken och lyfte det. Svosch så gled tårtan av och ner på golvet. Den passerade mitt byxben lite snyggt sisådär.
 
Tur i oturen att det bara var en fjärdedels bit kvar. Och det var en liten frödinge prinsesstårta.
 
Piiinsamt
 
Nåja. Ibland går det galet. 
 
Innan jobbet var jag och handlade. Jag gick även på en hyfsat lång promenad. Nästan 8 km med fjanten. 
Lekte lite med höstens färgpalett
Ja nå roligt ska man ju ha. När man egentligen inte gillar höst.
 
Innan jag åkte till stan var jag förbi en vän på fika. Det var min tur att bjuda på fikabröd. Men jag hade sån tur att innan fika fick jag lunch där. Smörgåstårta. 
 
Och jag startade min dag med en lååång sovmorgon och seg start. 
 
Nu har jag nyss bakat de där mjölkfria muffinsarna missinassen fastän jag också köpt kanelbullar. För att tjuvstarta kanelbullens dag. Va gör man när apt ligger dan innan liksom.
Japps turkos går himla bra ihop med chokladbrunt. 
 
Det har ju fjanten bevisat. 

storfot

Häromdagen när jag skulle rasta fjanten i grustaget som finns i grannskapet så fick jag se tassavtryck från ett annat fyrbent djur som hade sprungit där nån dag tidigare eller så. 
Svårt att få nåt grepp om storleken när man inte har något att referera till.
 
Men om jag visar med min hand också ...
 
eller om jag lägger upp den här bilden på min bilnyckel bredvid ett av avtrycken?
 
Jag kan säga att fjantens tass är typ hälften så stor. Har tyvärr ingen bild på det. Borde såklart fotat hans tassavtryck också för jämförelse. 
 
 

Change of plans

 
Planen på baka idag sprack på punkten mjölkfritt. 
 
Har ju bara The real deal hemma - smör. 
 
Aja. Får åka o handla först. Men hinner ingen bakning idag då om jag inte är pigg som en nötkärna när jag slutat o ramlat hem 22.30 sisådär. 
 

Change of plans

Planen på baka idag sprack på punkten mjölkfritt. 
 
Har ju bara The real deal hemma - smör. 
 
Aja. Får åka o handla först. Men hinner ingen bakning idag då om jag inte är pigg som en nötkärna när jag slutat o ramlat hem 22.30 sisådär. 
 

Måndag

Jobbkväll väntar. 
 
Jobbade delad tur igår o spenderade hela dagen på jobbet. Åkte inte hem på min långrast. 4h känns kort om 1h ska spenderas i bilen. Tog med fjanten till jobbet istället o så tog vi en lång promenad mitt på dan under min rast. O så passade jag på att lufta mobilkameran också. 
Klättrade ner efter å-kanten för att få en hyfsad bild.
 
Den här bilden är lite redigerad i snapseed med filter men det jag ville fånga var solljuset som strålade från ovan molnen. Kanske lite överredigerad men jag hade ju en stund att slå ihjäl medan jag åt min matlåda som bestod av smörgåstårta som jag fick av en god vän som firade sin födelsedag i helgen. Grattis fast du säger dig ha slutat fylla. 
 
Trött som jag vet inte vad när jag kom hem efter jobbet igår så jag typ somnade på stört. Först i soffan o sen masade jag mig upp till sängen för att sova på riktigt.
 
Planen för dagen? 
 
Baka kanske. Ska ha med mig fikabrödet till apt på onsdag o med två jobbkvällar på raken och sen 7-16 på själva mötesdagen så får det nog bli idag jag bakar. Om utifall jag har andra planer imorrn före jobbet så jag inte hinner baka då.
 
Mjo så kanske det får bli.
(arkivbild) 

RSS 2.0