Mååååndag

Man tager vad man haver. 
 
Efter en lång jobbhelg var energin inte på topp idag direkt.
 
Inte sugen på blodpudding med bacon heller helt ärligt. 
 
Fick bli det sista resterna av den pulled pork jag köpte i veckan. 
 
Avocado, picklad rödlök och gräddfil till.
 
Mums. För både öga och mun.
 
Delad tur igår och på långrasten tog jag fjanten och gick. För det var strålande sol och galet vackert ute. 
En dryg mil fick vi ihop

Gissa prylen del 2

 

Gissa prylen

😁😁

Före - efter

Innan jag flyttade fåtöljen närmare värmen vid kaminen. 
 
Efterbilderna är tagna nu ikväll så ljuset är inte riktigt lika bra. 
Bättre utrymme för träning och bättre plats att sitta o mysa framför värmen från kaminen. 

Måndag

Sovmorgon deluxe
 
Somnade om kan man säga. Vaknade seeent. Med huvudvärken från hell. Kaffebrist kanske. Eller översovning.
 
Träningsvärk också. Drog ut på en promenad igår. Och mitt i skogen på en torr del av stigen pausade jag och gjorde 55 efitsitups, 55 armhävningar och 55 squats. Först 10 av var. Sen 9 osv ända ner till 1 av var. 
Har ju inte tränat sen före jul. Ja inte så värst hårt iaf. Har haft (och har) nån jäkla förkylning som bara är o inte blir nåt med. Men igår kände jag att nä, jag vill träna. O då var hon sjuk som skulle haft cirkelpasset. Hon la ut på fb tips på hemmaträningspass. O jag tänkte att då var det väl inte meningen att jag skulle träna så hårt. Så jag körde det som gav minst pulspåslag.
 
Ledig idag. Blivit så bortskämd med ledighet nu. Men imorrn är det slut på latmansdagarna för den här gången.
 
Ärligt (hrmm nåja 🙈) snodd från insta.
 
Jag tänker fördriva närmaste timmen med mitt kaffe. Sen ska jag färdigställa min träningshörna i vardagsrummet. Flytta fram min fåtölj närmare kaminen för att kunna njuta av värmen och bakom ska jag ha mina träningsgrejer. Kan hända bildbevis kommer sen. Eller inte. Beror sig på. 😜 Ork och lust. 
 
 

Fredag

Den här veckan jobbar jag nästan ihjäl mig - not. De sista 5h av veckans sammanlagda 15h ska snart avverkas.
 
Onsdagen blev mer full av jox än jag hade tänkt mig där på förmiddagens meditativa stund. 
 
Eller både och ska sägas. Det planerade ärendet tog mindre energi än trott. Sen tog jag lunchen på gallerian. Mitt stamställe för lunch har fortfarande stängt sen julhelgen. 
Men den här tallriken var inte helt fel den heller. 
 
När jag tog kaffet efter maten ringde brorsan. Han va brydd för farsans räkning då han ringt upp bror min ett antal ggr under dagen men inte sagt något. Och när brorsan ringde tillbaka svarade han men sa inget. 
 
Det visade sig att just då satt halva familjen en trappa ner i gallerian och fikade så jag knatade dit.
 
Även min mor satt där och fikade. Och är det inte med den ena man har bekymmer så är det den andra. Även morsan skapar lite extra bekymmer. 
 
Av olika randiga och rutiga skäl har jag tagit lite avstånd från att ha kontakt med min mor. Jag orkar inte med bara. Hon ger mig ångest pga sin egen psykiska ohälsa. Jag vet. Det kanske är förmätet och egoistiskt men jag vill inte bli läxad om hur man ska leva i enlighet med herren vår allsmäktige fader.
 
Iaf så krånglar hon också lite o har skrivit brev till min moster om att hon kanske snart är hemlös pga meningsskiljaktigheter i hur många rum hon vill nyttja i lägenheten. Jag vet inte. Kanske det stått nåt om det när hon skrivit till mig med men som sagt. Jag orkar inte så öppnar inte breven. 
 
När jag för några år sen fyllde jämt och hon skickade ett tjockt brev. Som visade sig innehålla en tidningsartikel från en kristen tidning och själva brevet från henne till mig var textat i marginalen runt artikeln. Varv på varv med tätt skriven ordmassa. I min enfald trodde jag att det var tjockt för hon kanske skickat en slant med. Men näe. 
 
Då slutade jag öppna breven. Inte pga den icke befintliga slanten. Utan för att till och med på min födelsedag var mässandet viktigast. Det gjorde mest ont. 
 
Iaf. Farsan hade ett blodsocker på 24 sisådär. Det är högt. Farligt högt. 112 skickade ambulans. Farsan vägrade åka med först. För han mådde bra. Men så förvirrad att han inte kunde legitimera sig utan drog fram en sedel först och två kvitton sen på frågan om id-kort. Ambulanskillarna sa att åk med nu. För annars kommer vi få komma tillbaka och bära ut dig istället. 
 
Men han va fly förbannad dagen efter när brorsan ringde för o kolla hur han mådde. Det va väl inget fel på honom. Klart man blir förvirrad när det va så mycket folk där. Jojo. 
 
Tillbaka till jobbkvällen onsdag. Misstänkt magsjuka. En dam kräktes upp kvällsmaten. I sängen. Min moster ville prata om min mor. Jag visste att farsan va dålig men iofs på akuten. Sen gick det ut ett larm om att allt vatten måste kokas pga e-koli. 
Jo men inte alls tilt i min stackars skalle. 
 
Varningen om vattnet varade bara några timmar. Dagen efter blåstes faran över. 
 
Skulle handla igår. Träningsgrejer. Men va tvungen o vänta tills min far kommit hem. Ja då missade jag såklart det jag mest ville ha. En step up bräda. Den tog slut sååå fort tydligen. 
 
Skit också. 
 
Jaja, den får hamna överst på min önskelista framöver. Ihop med en skivstång (med vikter) och en chin-up bar. 
 

Onsdagstankar

Sovmorgon

En stunds stilla eftertanke.

Lyssnar på tystnaden.

Kaffet som hälls i koppen. Smörkniven raspar mot nyrostat bröd. Skeden till yoghurten klonkar mot bordsskivan när jag lägger ned den. Vinden runt husknuten. Köksklockan ticktockar sig sakta genom tiden.

Och sen släppte jag in hunden som stod o grät på trappen och alla katterna som också ville ha frukost. Och så var det slut på den egentiden och meditationen. 😅

Jobbade kväll igår. Jobbar kväll idag men har annat inbokat först. Så jag behövde den där stunden för att få landa i mig själv. 

 


Tisdag

När man har nån långsamt utvecklande förkylning i kroppen som vägrar bryta ut men ändå är där tillräckligt för att sätta käppar i hjulet. 
 
Huvudvärk idag igen. Fast idag kanske det berodde på att jag sov för länge. Men nästan hela dagen igår var den närvarande. 
 
Ont i halsen. Vaknade ett par vändor av hostattacker som inte ville ge sig.
 
Yllesockor och yllekofta på. Kvällsjobb på agendan så jag kan förbereda mig mentalt i soffan. 
 
Nu börjar ox-veckorna. Fast helt ärligt så jag märker ändå inte av om det är extra lediga dagar. Jobbar ju ändå jämt känns det som. Faktum är att den här veckan känns som en av de chillare. 3 arbetspass. Alla kortkvällar. Så vad sägs om 15 h arbetsvecka 😁😁😁
 
 

new years resolution

Nyårslöften. Jag brukar inte ge några sådana. 
 
Det känns lite sådär att avlägga klichéartade löften bara för att man ska liksom. 
 
Men ska jag lova mig själv något så är det väl kanske att lyssna på mig själv. Ta hand om mig själv. Sluta slå på mig själv för att jag är så duktig på att vara självkritisk in absurdum. 
 
Sätta mig själv i centrum kanske? Bara äta massa gott är ingen jättebra idé men bilden här ovanför är en sammanställning på några av förra årets gofikamoments. Med mig själv i mitten i form av en kaffeselfie.
 
Nästa bild är kanske bättre. Det är en sammanställning av mina träningsmoments
 
Göra mer saker som ger mig positiv energi. Umgås med människor som gör mig glad. 
 
Fota är en sån sak och jag har idag uppdaterat bildbloggen med ett antal inlägg och bilder i allsköns blandning från senaste månaderna. 
 

RSS 2.0