introvert eller extrovert

Jag gjorde ett test på I form
 
Även om jag tvekade på några frågor och hade önskat mig en skippa-knapp för att jag inte kände att nåndera var helt rätt så blev det väl ungefär som jag trodde. 
 
 
spelar i mitt huvud idag

Oscar den förste så Oskar den andre

Typiskt att när jag väl fick tummen ur och gick en promenad med hästen och hunden så öppnade sig himlen och värsta hagelskuren öste ner över oss. Dessutom började det åska. Men jag orkade inte tömköra utan vi bara gick med grimma och ledrep. 
 
Jag är så äckligt trött och har sovit mest hela dan. Skulle kunna sova än mer men ska tina köttfärs och så blir det tacos ikväll. E ville ha det eftersom det är Valborg ikväll. 
 
Over and out
 
 

Vaaauuuu

Jag lyckades glömma bort att jag hade bokat utvecklingssamtal med unge herr J's lärare igår. 
 
Smart, verkligen smart
 
Men efter en jobbhelg så var jag inte direkt den alertaste personen igår. Speciellt inte som jag jobbade då med och min lediga dag efter jobbhelg infaller först idag - tisdag. Jag har räknat ut att mitt totala antal arbetade timmar på perioden från måndag 22 april - måndag 29 april är 59 timmar. Inte undra på att jag är lite tlött o mosig i hjärnan.
 
När jag sen jobbat klart för den här veckan också så har jag gjort 83 timmar... och då är övertiden inte medräknad. Förra måndagskvällen kom vi inte från jobbet förrän vid 23 och vi slutar 22.
 
Så igår kände jag att jag hade sömnbrist deluxe. Jag slocknade efter kvällsmaten som visserligen inte kom igång förrän sent eftersom jag först var tvungen o hämta Herr J från jobbet eftersom han blev påkörd i en rondell för ett tag sen och igår var det dags att få bilen fixad så han satt fast i Heby. 
 
Jag har dessutom ont i min vänstra hand efter att jag gick o fixade i hästhagen i söndags. Det var inte bra att gå o banka stolpar. O ändå var det bara en handfull stolp jag slog ner. 
 
Idag blåser det snåla vindar och jag funderar på om jag ska krypa tillbaka under täcket och slumra ikapp lite till. Känner mig lite mosig nu med. 
Ska se om liten katt vill följa med och gosa en stund. Fast förmodligen vill han inte det. Han är lite restriktiv med gos på det viset. Helst ska han ligga nån dm ifrån.
 
Om orken och inspirationen infaller så kanske jag tar ut en ponny på tömkörningspromenad lite senare. Isåfall tar vi nog vägen om skogen ifall det inte är sjö överallt förstås.
 
Det var inte meningen att det skulle bli ett sånt gnällinlägg men nu är det nedtecknat så nu får det väl stå
 
 

vårfix i hagen

Har påbörjat att fixa en av sommarhagarna så den ska bli lite mindre rymningslockande för den svarta olyckan. 
 
Stolparna har åkt ner med åren i marken och den nedersta tråden har hamnat väldigt långt ner... vilket gör att det är lätt att kliva mellan nedersta och mittentråden.
Min plan som jag kom på igår är att höja nedersta tråden till bara ett par dm under mittentråden. Sen ska jag koppla plus på nedersta och jord på mittentråden... så hoppas jag att hon får sig en tjolablängare som heter duga. Så har jag fått göra i vinterhagen. Att jag har plus på nedersta och jord på den strax ovanför. 
När vintern lägger sitt snötäcke över hagarna så isolerar det så jorden från marken inte går fram och det har ju min pruttponny lärt sig såklart. Och hon har ju lärt sig att överlista hagarna helt och hållet. Jag hoppas att det ska hjälpa med lite mindre spelutrymme mellan trådarna. Om inte annat så kanske hon blir rädd för smällarna som uppkommer när plus och jord går emot varann. Ifall hon tänker fortsätta trycka upp tråden med manen menar jag.
 
Iaf har jag sett att min metod haft önskad effekt i vinterhagen för hon har respekt för tråden där. Men den är ju säkrad med brädor också... nåt som inte är möjligt i dagsläget på mina sommarhagar. Fy rackarns vad med virke det skulle bli.
 
En annan sak som jag också gör samtidigt är att jag byter plats på elbandet(som hittills gått som mittentråd) och den översta järntråden. Då kan de fortfarande se var gränsen går men järntråd leder mkt bättre än band.
Ungefär såhär mkt respekt har hon för band 
Tsssss 
som sagt var, pruttponny

Och vad tycker DU

En sak som jag verkligen kan gå igång på och prata massor om är det här med politikerbesök ute i verksamheterna.
 
OM de ska ha den minsta aning om vad de faktiskt sitter och beslutar om så måste de också ha nåt på fötterna i ämnet.
 
Jag tycker att halvtimmeslånga fikabesök ger sådär va. 
 
Alla politiker skulle behöva ut och få testa o verkligen vara med i verksamheten.
 
Se hur det är på morgonen... höra snacket när information byts samtidigt som dagens jobb memoreras och kaffeslurken intas. Få vara med och väcka upp tröttmössor och lirka med duschovilliga dementa. Få sitta med och se hur en smörgås kan ta 25 minuter innan den är uppäten för att initiativförmågan försvunnit och aptiten likaså. Men också få slänga käft med de där som faktiskt inte har nåt fel på humorn fastän kroppen hängt med i nästan 100 år.
Få utmaningar i att laga en måltid där du har ett antal givna ingredienser och ett önskemål om en sån maträtt men inget recept utan det är sunt förnuft och lite crazy ideas som gäller. 
Eller vara med och säga godnatt till nån som sen ska tillbringa 12 timmar ensam i sin lilla stuga och det enda sällskapet som finns är tv:n och ett gäng skuggfigurer som ingen annan ser men som finns där och som skrämmer bara genom att "sova över på soffan" var och varannan natt. 
Kanske också få dra ett eller annat par stödstrumpor och höra lättnadens suck över hur skönt det är att bli befriad och få säga "gonatt och sov gott" och få ett "du med när du kommer hem" tillbaka. 
 
De skulle behöva få leta sig fram på snirkliga småvägar, leta efter rätt hus i mörkret och endast ha en knapphändigt skriven vägbeskrivning som har minst 5 år på nacken och där den lilla granen vuxit upp och numera är en rätt stor gran. Och granplanteringen på andra sidan vägen är redan nerhuggen och ett kalhygge är i dess ställe. När de sen väl hittat fram till rätt ställe så vet de inte vad som väntar eftersom besöket är för att nån har använt sitt trygghetslarm och enda informationen de fått från larmcentralen är inget svar/oklart.
 
Såna saker kan man förstås sitta ner och berätta om under en halvtimme inne på en hemtjänstlokal runt ett bord. Men är inte det lite samma lika som att försöka förklara för nån som aldrig fött barn hur det känns? 
 
Provokativt??? Ptja, men det är så jag tycker... 
 
Fram för mera praktik i verkligheten

Vill o vill ni veta

så är det nog så att jag tycker att sova är en underbar syssla
 
Skjutsade sonen till bussen, åt frukost och sen la jag mig igen... gudars så skönt det var... och jag hade inte ens många sekunders ågren över att jag lät en så fin dag gå till spillo genom att tillbringa ett par timmar till i sängen.
 
Men nu är det snart dags att göra mig iordning för ett kvällspass... hoppas det blir mindre knöl än i måndags när jag jobbade kväll... för då fick vi ett larm och blev 2 timmar sena. Som vi jobbade ikapp så att vi faktiskt kunde åka från jobbet bara en timme och en kvart försent.
 
Först en runda i trädgården... för o se om nåt hänt sen sist...

o där kom...

... hagelskuren

Aprilväder

japps, idag kör april en uppvisning i hur aprilväder bör skötas. Det har väl iofs inte hunnit med att hagla eller snöa än men dagen är ju inte slut heller så.
 
Eller som jag lite fint sammanfattade det hela på jobbet - "det regnar och solar samtidigt"
(Min hjärna gick på semester strax efter lunch idag.... men förhoppningsvis har den återkommit imorgon)
 
 

Run to the hills

Det blev en liten runda iaf... först uppvärmningspromenad med hunden. Och sen en kort runda med intervaller. Måste införskaffa en sån där liten hållare till telefonen som man sätter på armen för jag lyckades med konststycket att stänga av hela  skiten när jag höll i den. Först försökte jag klämma fast den i bh:n men då tappade träningsappen kontakten med gps:en hela tiden. För mkt fluff som isolerar i min byst misstänker jag XD
 
Sammanlagt blev det iaf 3.4 km. 
 
Nu är det hopp in i duschen som gäller... och fixa käk innan jag sen ska dra mig mot jobbet för ett kvällspass
 

Min största träningsmotståndare...

.... kan det möjligen vara katten???
Jo ni läste rätt.
 
Jag hade mina träningskläder nedanför sängen (ja vad är det med det då, skulle ju ha dem lätt åtkomliga att hoppa i idag) och när jag vaknade så kände jag den omisskänliga lukten av protestkiss för att han inte fick gå ut igårkväll. (ja tonårskissar behöver hålla sig hemma ibland de med).
 
När jag började sniffa runt och tog i kläderna så var jag glad när tröjan inte luktade... men sen nästa steg var bh:n. FYYY sjutton så den stank... 
När jag gått igenom alla träningskläderna som låg där så var det bara bh:n som luktade... den mest viktiga delen av min träningsutrustning med tanke på att utan den kan jag inte springa då mina kvinnliga attribut kommer skumpa på tok för mkt.
 
Bah, jäkla skruttkatt alltså
 
Ger mig den på att han visste vad han gjorde.
 
Men jag får väl rota fram den gamla iaf då. Bättre än ingenting förmodar jag. Även om den är numret för liten eller så....  den håller iaf sakerna på plats den med.
 
Nu har jag inte tid med att sitta här nå mer.... dags att fixa allt innan jag ska skjutsa E till tåget.

Härliga lediga soliga lördag

Vilken härlig dag det är 
 
Även om det blåser så är det så skönt. Har dörren öppen så man kan gå rakt in och ut som man vill. DET är väl ändå vårkänsla om något. När man kan låta gränserna suddas ut mellan inne och ute för första gången efter en låååång vinter.
Hästarna har också fått känna på lite vårkänslor för de har fått gå en stund i sommarhagen. Vinterhagen är så lerig och där växer inte ett grässtrå och de måste ju få vänja sina magar vid grönt så vad kunde väl passa bättre än att låta dem få gå en stund och bara njuta av "fria" vidder, gröna strån och bada fotbad i plaskdammen som alltid finns där på våren. Dålig mobilbild tagen på håll och även om hon inte syns med i bild så faktiskt höll sig även Gnistra i rätt hage hela tiden.
Det är fortfarande saggigt i marken men våren är på språng det går inte att ta fel på.
 
 
Nästan alla mina krokusar blommar. De är inte så många än men de blir väl. 
De här gula har jag petat ner vid brevlådan o de lyser som små solar.
 
Tog en liten powernap i hängmattan också. Härligt att lyssna på fåglarnas intensiva kvitter. Och sädesärlan är här. Det fick jag se idag. Pippilotta som jag kallar dem... 
 
 

instagrambilder från idag

Låter bilderna tala för sig själva

man måste nånstans börja

och idag var väl en lika bra dag som någon annan dag.
 
Utöka promenaderna till löpning. 
 
Ska jag genomföra vårruset och tjejmilen måste jag ju ha några kilometer i benen innan kanske...
 
Idag fick det bli intervallträning.
 
Först uppvärmning med en rask hundpromenad. Men redan där tjuvstartade jag lite med några meters löpning inbakat här och där... hunden var lagom imponerad. Springa på koppelpromenad lixom. Då ska man ju läsa tidningen, bah.
 
Sen fick upplägget bli som sådant att jag joggade så långt jag kunde och när jag flåsade som en blåsbälg så gick jag en stund tills jag fått ner flåset på lagom nivå och sen joggade jag igen. 
 
Sträckan blev inte lång så nästa gång får jag ta en annan sträckning tror jag ;)
 
Funderade ett tag på om jag skulle göra idioten-rusningar upp för backen till vattentornet men jag valde att bara göra en (1) sån avstickare upp. 
 
När jag skjutsade E till tåget så kändes det lite motigt dock... för där utanför bilen strilade regnet ner utan pardon. Men jag tog rundan på affären först (för o slippa gå genom en affär med ett fejs som är rödare än ett stopplyse) och då hann regnet sluta. :)
 
 

fototriss - skyltar

Var ett tag sen jag var med och fototrissade.
Veckans fototriss handlar om skyltar och jag gjorde som så att jag helt enkelt fotade av skyltar som jag passerar på min väg hem från jobbet. 
 
Haha ja kanske lite latmansvariant men den får duga ;)
 
Först ut har vi den gamla festplatsen och idrottsplatsen
Där har mången kamp utspelats. Både kring dansbanan när pojkarna slogs om flickornas gunst och på fotbollsplanen som ligger i direkt anslutning.
 
Vid en badsjö finns en skylt och det är inte skylten som visar att det är en badplats jag tänker visa utan en annan lite mindre vanlig skylt.
Minnesstenen är rest till minne av en avrättningsplats som var belägen en bit in i skogen från vägen.
Den sista avrättningen skedde 1829 och historien bakom låter som följer:
En pojke hade på väg hem till Möklinta med sin skjuts blivit stoppad av drängen Anders Larsson Sjöberg som bett att få åka med en bit. Pojken blev under färden misshandlad av Sjöberg men klarade livet genom att spela död. Efter ett par dagar kunde våldsverkaren gripas nere i Badelunda och han häktades. Sjöberg som stulit både häst och kärra dömdes till halshuggning för rån. Trots nådeansökningar kom domen till verkställighet. Den 19 december 1829 ägde exekutionen rum.
Jag bjuder på en bild av själva stenen också. Texten ovan har jag kopierat från informationstavlan som fanns strax bredvid men fotot blev för dåligt för att kunna postas.
 
Den sista skylten har också ett mått av spänning i sig.
Bommarna var nerfällda när jag kom fram till järnvägsövergången och jag tyckte att jag skulle passa på att ta en bild av informationsskylten som hänger ovanför. 
Som ni kan se var bommarna på väg upp igen då för innan jag hade kommit så långt i min tankeverksamhet så hade tåget hunnit passera
 
 
 
Vill ni se fler fototrissar på temat klickar ni på länken högst upp i inlägget

Det där ska bara...

... blidde en powernap.
Inte att förakta

Nu har jag...

... helg
 
Slutade tidigt på schemat och framför mig ligger 3 lediga dagar. 
 
Håhå undrar vad man månne ska fylla dom med?
 
Vårvindar friska leka o viska här utanför... värsta kastbyarna mellan varven och det tar i så man måste nästan hålla i sig för att inte blåsa bort.
Hade tänkt hänga tvätt på tork men den blåser väl åt fanders misstänker jag om jag försöker
 
I söndags när jag hade värsta ångesten över min tand så kanaliserade jag den (ångesten alltså) genom att fixa om i hallen. Det är inte helt klart men tanken är att jag ska göra klart idag. Ska bara.... ja ni vet. 
 
 
 

En annan dag

Som jag skrev igår så var det ingen bra dag.
 
Först ringde brorsan och hade inga roliga nyheter om vår far. De hade hittat saker som inte borde finnas där när de undersökte magen. 
En sköterska hade reagerat på hans spända buk och frågat om han hade ont. Det visade sig vara vätska och de misstänkte en propp som orsak.
Det var det inte... 
Fler undersökningar står på tur innan de vet nånting säkert. Men det är inte alls länge sen vi var på begravning av hans särbo som förlorade kampen mot cancern som envist tuggade i sig mer och mer, bit för bit.
 
Sen for jag till stan för o hämta ut pengar. Jag behöver fylla på mitt förråd av hö eftersom den här vintern varit en pest och pina vad gäller längd och temperatur. Och jag hade gjort upp om att få åka o hämta innan jag skulle till jobbet.
 
Handlade hem lite förnödenheter och lite färdkost fick slinka med. Så satt jag i bilen och tuggade på en färsk Winegum när jag plötsligt hörde ett knak och nåt gav med sig. 
Min framtand (2:2 heter den visst på tandläkarspråk) gick av. Bara sådär. Ångesten jag kände går inte att beskriva i ord. 
 
Den måste ha varit död redan eller nåt för jag kände ingen smärta. Hela tanden gick snäpp av vid tandköttskanten. Jag fick lov o ringa och sjukskriva mig för jag kunde ju inte åka o jobba med en glugg som såg ut sådär. Upptäckte att tanden gick att sätta tillbaka och den satt faktiskt kvar om jag inte belastade den så jag kunde iaf prata och se någorlunda okej ut men ville inte riskera att tappa den när jag var ute och åkte bland gårdarna.
 
Sparade att ringa nån tandläkare tills idag eftersom jag inte hade ont. Jourtandläkare är inte gratis.. det är banne mig inte vanlig tandvård heller.
 
Fick en tid på fm idag och de gjorde väl så gott de kunde med vad de hade till hands... men 665:- för 20 minuters jobb är allt en bra timpenning. Och vad de kunde göra idag? Limma fast den igen med noll garanti för att det håller tills jag kan fixa det bättre. Hade blivit billigare om jag tagit superlim och fixat det själv så länge. *suck*
 
Nu glömmer jag bort mig hela tiden och belastar tanden mer än vad som känns okej. Gaaahhh 
Fatta så svårt att äta när man inte törs bita av nåt med framtänderna. Men man kan äta smörgås med kniv och gaffel också... det kan man... faktiskt.
 
Idag var jag till brorsan en stund och lämnade en crosshjälm till näst äldsta grabben som J vuxit ur. Lika bra som den bara ligger här hemma och samlar damm kan nån annan pojke kanske ha glädje och nytta av den.
 
Jag blev kvar hela dan och har passat på att få umgås med småpojkarna så mkt jag bara kan. De är så goa.
Simon som är ett halvår håller på att knäcka koden för hur man kryper. Men han har löst problemet på sitt sätt så länge, man kan ju rulla fram helt enkelt när krypförsöken blir för jobbiga. Idag var ingen av dem det allra minsta blyg. Och Victor passade på att utnyttja sin faster till att leka med ALLA leksakerna om och om igen.

crap

Det går bra nu - INTE

*ser tusenlapparna fladdra iväg för mitt inre*

off

 
Jobbar kvällspass men jag mår inte bra
 
Känner mig off hel och hållen
 
Slö och ont i kroppen som om jag skulle ha feber. Det tror jag inte att jag har men jag har tagit en ipren för o försöka mota lite
Ingen matlust heller... har tvingat i mig en yoghurt och lite proviva för att få energi
 
Helst skulle jag bara vilja åka hem och bädda ner mig men så enkelt är det ju sällan. Finns inte så många att tillgå på vikariefronten

intresseklubben kan anteckna

Godissugen
Trött
Huvudvärk
 
 
Jag är så godissugen så jag skulle kunna gå genom eld nästan. Har letat genom hela huset efter lite smågodis men tji allt är slut. Det är inte choklad jag är sugen på heller utan fruktgele
 
Skulle vilja gå o lägga mig igen och bara sova resten av dagen också... sov till lunch när jag blev så hungrig så jag var tvungen o gå upp o laga lite mat. stekt lax och kokta morötter och så en sås till det... orkade inte joxa med potatis. Morötterna var från frysen bara o hälla i en kastrull och låta koka
 
Huvudvärken kommer sig nog av att jag inte druckit kaffe och att jag sovit bort mest hela dagen. Kaffet har jag just åtgärdat men det var ju det där med nåt gott till... inget på den fronten heller... jo glassbåtar med hjortronsmak men njä det är jag inte sugen på. En bulle däremot hade smakat finfint.
 
Snart kommer sonalyckan med bussen och jag har lovat att hämta. Så jag gör väl bäst i att stanna vaken.
 
Inte blir man mindre sötsugen när ens vänner lägger upp såna här bilder på instagram.
Översta bilden har min vän Sara som fyller år idag lagt upp. De nästkommande två har en annan vän lagt upp. Hon har varit på kondis och fikat med sin guuube. *suck*
(inte ett dugg avis på de som åker på kondis och har sig)
 
Men som sagt... intresseklubben kan anteckna, ni övriga får scrolla vidare ;)
 
Over and out
 

torsdag

I tisdags väckte herr J mig med orden att han var magsjuk... sen dess har jag gått o känt efter om jag också möjligen skulle känna nåt sånt. Och när man känner efter så mår man ju lite tjyvens bara av den anledningen.
 
Peppar peppar, än står jag på benen.... men det känns som om jag skulle kunna bli sjuk. Usch vill verkligen INTE.
 
Jag har skjutsat unge herr J till bussen nu och intagit en smoothie och nu tänker jag krypa ner under täcket igen tror jag. 
 
 

läser DMC

Vad mer kan man behöva än en varm, mjuk och go kisse och en spännande intressant bok?
 
Jag läser om Salaligan (fortfarande) och nu börjar jag närma mig upplösningen.
 
Gillar sättet som författaren grottat in sig i historien och försökt få den till liv. Men jag kan tycka att vissa kapitel är mördande tråååkiga. Ett helt kapitel om läkaren som utvärderade deras psykiska hälsa. Hmmmm där gäspade jag och sa i mitt huvud "trååååkiiiiigt".
 
Jag förundras över dragningskraften som han hade. Hur i hela friden man kan manipulera så till den milda grad att de liksom inte förstår att reagera och protestera.
Hjärntvätt och sekt är två ord som kommer för mig när jag läser den.
 
Imorgon har jag ledig dag på schemat så jag tänker grotta ner mig en stund till och läsa vidare om Sigvard Nilsson - Thurneman och hans kumpaner
 
 

nyfniken

Jorå... jag har stavat rätt... jag menar nyfniken med ett N i mitten. 
 
Telefonen ringde nyss... en granntant ringde och undrade hur det var med min far. Och jag kände bara att hjälp!!
 
Jag bara väntade att hon skulle fråga om jag möjligen kunde hjälpa med det och det nu när min far inte längre kan vara behjälplig. Men den frågan kom aldrig. Men jag har gjort en mental notering om att det telefonnumret kan betyda trubbel "in the future"
 
Däremot ville hon genast skvallra om en brukare jag har. Hon försökte med att denne brukare minsann sagt när de var på korttidsboende samtidigt att h*n hade mig som personal. Hah, bullshit tänkte jag... för brukaren kom direkt från kortis till nya hemmet på den orten jag jobbar på och hade aldrig träffat mig innan.
 
 

en vers om vår

En kvinna började recitera en vers för mig idag men hon mindes inte hela. Men internet är fantastiskt på många vis och jag sökte och fann.

        Välkommen åter snälla sol,
        som jagat nordanvinden;
        nu har du sovit sen i fjol
        och vaknar röd om kinden.
        Värm upp vår jord, så växer råg
        och fyller bondens lada;
        värm sund och vik och vind och våg,
        så få vi gå och bada.
        Välkommen åter snälla sol,
        lys över land och vatten;
        nu klingar sång, nu stäms fiol,
        nu dansas hela natten.

man har bara en...

... av varje förälder.
 
Oavsett historia så är det fortfarande så.
Det var en gång en mamma och en pappa som i ett magiskt ögonblick skapade liv.
Sen kom det saker emellan. Förtrollningen bruten och var och en kämpar med sitt.
 
Men så ringer telefonen sent en kväll... hej det är jag säger en ynklig och rädd röst. Kan du komma över för jag känner mig så yrslig. Tror jag tuppade av en stund och fick ligga o samla kraft på golvet. Du är den enda som har nyckel.
Även om timman är sen så måste man gå över. Se hur det är fatt. Även om det känns som att det inte finns så mkt att göra med den lilla infon som lämnas. Ring 1177 om du blir sämre eller 112 om det är riktigt dåligt. Yrsel kan ju bero på så många olika saker... andfåddheten likaså och yrseln kan ju bero på hyperventilering. 
 
Tittar du in innan du åker till jobbet i morgon också säger rösten bedjande innan jag går hem igen. Ja jag ska försöka hinna med det. Jag är ju en tidsoptimist som kommer iväg 5 minuter efter att jag senast borde lämnat gården.
 
Ingen hemma på morgonen... hmmm bättre alltså?
Möter en kraftlös figur efter vägen som "bara" varit till grannen med husbilen innan den fastnar i lervällingen på gården.
Det är nog fasen blödande magsår säger figuren... men ring då och hör säger jag innan jag måste åka. (eftertankens kranka blekhet säger mig att jag kanske borde ha skjutsat hem den där sträckan av 50 meter trots att det skulle kostat mig 10 minuter extra försening)
 
Åker till jobbet och påbörjar dagen. En dag som blir omplanerad ett antal gånger innan vi ens kan lämna lokalen... huvudvärken gör mig sällskap och jag önskar mig bara tillbaka till sängens värme där hemma.
 
Fyra timmar senare ringer mobilen. Ett skyddad nummer?
Jag svarar och min bror säger att vår far är på väg i ilfart till Falun i ambulans och att han ska till kirurgakuten för att han har kräkts blod på akutmottagningen i Avesta dit han åkte efter vårat möte på morgonen. Och läkaren på akutmottagningen rådde oss att åka dit utifallanatt.
 
Halv panik... jag jobbar ju... hur få tag på nån som kan fixa så mina jobb blir utplockade så jag kan åka.
 
 
 
Allt löser sig, jag kan åka. Väntar in bror och syster som kommer från stan och ändå ska passera mitt jobb på vägen. 
 
Väl framme får vi veta att han ligger på våning si och avdelning så.
 
I sängen på sal 4 vid bädd 1 sitter en man kopplad till droppställning. Han har just varit på toaletten säger sköterskan som hjälper honom att få byta till sjukhuskläder. Han har redan en vit sjukhusskjorta på sig för den han hade när han åkte in är slängd i en soppåse på akuten eftersom den blev helt förstörd.
 
Efter en knapp timme blir vi utskickade för han är trött och måste vila. 
 
Det jag fått veta vid det laget är att det var nära o bli ett brustet magsår. Att han haft så lite blod att de fått fylla på med nåt som brorsan inte mindes vad det var men som skulle se till så det fanns tillräckligt med vätska i systemet för att kunna cirkulera tills han kom på plats. Färden i ambulans skulle ta 45 minuter och de hade visst kört på rätt bra. 
 
Så nu är jag kattvakt igen... ska väl snart gå ner och mata missen som säkert undrar var husse är. 
 
 
 
Resan hem gick bra iaf. Även om brorsan som inte hunnit sova nåt sen han kom hem från nattjobbet missade nån avfart nånstans så vi tog vägen om Hofors hem. Vid macken i Hofors frågade jag om jag skulle ta över o köra... sen slocknade brodern i baksätet och sov tungt resten av resan. Bjöd han på en kopp fisljummet gammalt kaffe på jobbet så han skulle orka köra sista biten hem själv. För då hade ju jag min egen bil att ratta.
 
Dagen idag blev ju inte som jag trodde i morse....

tidens tand

Fotade en gammal lada som står och förfaller i grannskapet. Tidens tand är obarmhärtig

O där ute skiner sola så skönt

Hade tänkt att E skulle lära sig spänna för vagnen för hästen själv idag... men hon hade visst andra planer... hmmmm 
 
Herr J har fixat nya boxar till tv:n och i det erbjudandet fick man med ca två veckor av kanaler som vi normalt sett inte har... C More och nu bara måååååste hon se sista filmen i Harry Potter först. *suck*
 
Men jaja... 
 
Jag går väl ut och letar vårtecken i snön så länge... 
Räddade en clematis häromdagen som stod och dog inne på Lidl. 20 kronor kanske det kan vara värt att offra för att kanske få en till vacker slingrare i trädgården
Piilu heter sorten. Och den ska visst kunna blomma två gånger på en säsong. Först en gång med dubbla blommor som är på fjolårsveden och sen en gång på sensommaren med enkla blommor. Såvida man inte beskär ner den för radikalt på våren för då har man ju klippt bort knoppanlagen för första blomningen.
 
Jag tjatar om att jag vill ha vår men det är ju sååå seeegt just nu. Smält snö, smält.

shake it up - not

Nu har jag lagt en beställning på en ny sport-bh o så hoppas jag för kung och fosterland att den är så bra som alla säger på nätet.
 
Dyrt är det att vara storbystad så varje chans till rabatt är välkommet. Hittade en rabattkod så jag fick 10%

Wi wi wi wienerbröd och lite kaffe på det

Har just försökt bota min huvudvärk med lite kaffe och wienerbröd... det går sådär...
 
Har moffat i mig TRE (3) stycken alldeles själv... månne att det var ett för lite??? Men jag har inga fler för jag köpte bara tre. Det var sånt där erbjudande köp tre och betala bara för två och lite till... hahaha dvs 3 för 18:-
 
Det var nåt allvarligt fel på bröden också... för vet ni... de tog slut alldeles på tok för fort.
 
 
 
Hahaha blev lite full i skratt när jag såg reklamen på min blogg... jag skrev ju om att min blogg liknades med hästbloggar på bloglovin och jag tyckte att trädgård borde varit minst lika aktuellt...

sleeping beauty

Hur i hela friden kan jag vara så ofantligt trött hela tiden?
 
Ramlade omkull i sängen igårkväll men skulle bara.... och såklart somnade jag. Checkade med E om hon kunde natta pållar och sen vände jag bara på mig och somnade om typ. Vaknade nio i morse... hade sovit gott o väl 12 timmar. Är ju inte klokt på en fläck egentligen.
 
VAD är det som suger så mkt ork och energi av mig för tillfället?
 
Måste ju vara nåt på jobbet eftersom jag är så gräsligt trött.
 
Idag är jag ledig iaf. Hur skönt är inte det på en skala??? 
3-ledig faktiskt

huvudvärk, trött, jobb

 
Jag har sovit dåligt inatt.
 
Blir så när man först kollapsar efter jobbet och sover X antal timmar och sen måste upp bara för o göra sig iordning för natten och vaknar till lagom mkt för att inte kunna somna om.
 
När jag väl somnade så började jag drömma tokiga drömmar.
 
Jag har jobbat heeela natten känns det som. Rullat hår på brukare och verksamhetschefen. Kan lova att ingen av dem hade rullvänligt hår heller... haha
 
Jag har dessutom varit instängd i en plastpåse och vi skulle få hjälp att ta oss ur för vi skulle bara känna på hur det var att inte få andas men jag somnade visst och mitt i natten kom jag på att jag skulle åka hem men då var det fullt med folk som jobbar på boendet ute på parkeringen och de höll på att kasta snöbollar på varandra. De blev förvånade att se mig kan jag lova. Hunden har varit med också... en hel massa andra hundar var också med.
 
Och jag gick på nåt seminarie eller nåt för sjukgymnasten visade upp olika innovationer. Bland annat isolering som det var hål i. Först en med bara några hål och sen en annan med många fler hål i... där skulle fåglar bygga bo... domherrar men de såg ut som för stora talgoxar eller blåmesar typ.
 
Sen höll jag på och pratade med en anhörig till en brukare om hur vi skulle göra med brukarens mediciner... om den personen skulle få ha förtroendet att handskas med hela dagens dos eller inte...
 
Ja knas värre var det. Och nu har jag huvudvärk så jag mår illa och jag känner mig febrig nästan. Dessutom känner jag mig irriterad och jobben går sådär.... :/
 
Nu ska jag iväg en stund igen, hade en lucka där jag borde ha skrivit i rapportpärmarna men jag orkar bara inte just nu.
 
Undrar om man kan få lön för att man faktiskt jobbat på natten också ;)

dåligt bloggat lately

Ja det har blitt lite halvdant med bloggandet.
Tar o åtgärdar det imorrn eller så
nu gonatt

intensivy

Med facit i hand så jo det blev lite att jobba med ikväll.
En som plötsligt inte kunde resa sig från rullstolen när jag var där för nattning så då var jag glad över att ha lärt mig förflyttningstenik. Sen en förvirrad kvinna som satt i en underlig vinkel i fåtöljen och ifrågasatte varför hon skulle sitta så. Hjälpte damen isäng och då fick jag veta att hon har ett lika stort rum hemma som hon sover i. Hmmm bra o veta, sov gott så hoppas vi att du är piggare imorrn och inte ser saker ingen annan ser.

Ibland vill jag verkligen inte bli gammal. När man ser hur vissa ser sånt som inte finns o upplever fula gubbar som säger dumma saker.

Dance Pony Dance

Jobbkväll
 
Började 13.30 men har inga jobb förrän 16.15 och just nu har jag rast... hahaha ja vad säger man *kliar mig förläget i huvudet*
 
Men iaf, jag har rast just nu och kollar in lite bloggar och ramlade över den här lite söta filmen
 
 
Jag har lyckats missa den.
 
Strax dax att ladda upp för en intensiv jobbkväll, men jag hoppas att det blir lite lagom intensivt. Så jag hinner med min jobb som jag ska.

RSS 2.0