vårfix i hagen

Har påbörjat att fixa en av sommarhagarna så den ska bli lite mindre rymningslockande för den svarta olyckan. 
 
Stolparna har åkt ner med åren i marken och den nedersta tråden har hamnat väldigt långt ner... vilket gör att det är lätt att kliva mellan nedersta och mittentråden.
Min plan som jag kom på igår är att höja nedersta tråden till bara ett par dm under mittentråden. Sen ska jag koppla plus på nedersta och jord på mittentråden... så hoppas jag att hon får sig en tjolablängare som heter duga. Så har jag fått göra i vinterhagen. Att jag har plus på nedersta och jord på den strax ovanför. 
När vintern lägger sitt snötäcke över hagarna så isolerar det så jorden från marken inte går fram och det har ju min pruttponny lärt sig såklart. Och hon har ju lärt sig att överlista hagarna helt och hållet. Jag hoppas att det ska hjälpa med lite mindre spelutrymme mellan trådarna. Om inte annat så kanske hon blir rädd för smällarna som uppkommer när plus och jord går emot varann. Ifall hon tänker fortsätta trycka upp tråden med manen menar jag.
 
Iaf har jag sett att min metod haft önskad effekt i vinterhagen för hon har respekt för tråden där. Men den är ju säkrad med brädor också... nåt som inte är möjligt i dagsläget på mina sommarhagar. Fy rackarns vad med virke det skulle bli.
 
En annan sak som jag också gör samtidigt är att jag byter plats på elbandet(som hittills gått som mittentråd) och den översta järntråden. Då kan de fortfarande se var gränsen går men järntråd leder mkt bättre än band.
Ungefär såhär mkt respekt har hon för band 
Tsssss 
som sagt var, pruttponny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0