tänk så det kan bli

hahaha tänk så det kan bli när man känner flera med samma namn.

Söstra mi heter Anki... jag har en arbetskamrat som heter Annki... o när klockan är sisådär 6 på morgonen är det inte så lätt o se vem utav dem som skickar sms.

Hade kunnat bli en rolig o förvirrad sms-konversation... om jag hade orkat svara vid det klockslaget. O det gjorde jag ju inte. Jag bara titta vad det gällde o la mig o somna om... inte ens när hon sms'a ett par timmar senare o bad om ursäkt för det tidiga klockslaget så kopplade jag vem jag faktiskt sms'a med.... tur jag inte skrev nåt dumt. hahahahahaha

Jag låg fortfarande o sov då också nämligen

Men nu är jag vaken... pigg vette tusan men vaken o på benen iaf.

Förkyld må så vara... blä för det förresten...


skruva skruva

Undrar just hur mkt träningsvärk jag kommer ha imorgon i höger hand o handled... har skuvat loss bandisolatorer i sisådär en timme... önskade att jag hade haft min vapendragare den lilla puttinuttiga skruvdragaren. Då hade det bara sagt bzzzzb bzzzzzb vid varje isolator o så var det klart liksom.
Nu fick jag skruva skruva skruva skruva o så skruva skruva skruva skruva... o på vissa ställen var det lite kärvt så då snurrade hela isolatorn runt varv på varv... hahaha
A o E gick efter o lindade plastband till stora bollar... som säkrades med silvertejp mellanåt.
Kan ju säga att vi inte blev klara ikväll... kylan kom före mörkrets inbrott så vi fick avbryta mitt på nånstans.... eftersom det är en kulle o en träddunge som skymmer sikten så vet jag inte riktigt. ^^
Hade tänkt mig att åka tillbaka i morgon på fm o fortsätta... fast nu var det en lååång rad med plaststolpar så jag kanske inte behöver skruva allt för många isolatorer... hmmmm jo det behöver jag nog...
Har satt dragaren på laddning så får vi se om den kommer till nytta...
Få se om jag kanske tar ett snack med stor viljestark madam också.... iaf säger hej på dig du... idag susa hon bara förbi för matte hade käk i blå ikeakasse...
I hagen hade vi sällskap av två goldisar som såg ut som labbar... de var rakade nämligen.. o så tre katter... hahaha sicken syn.... =)

Elvis the Cat

Imorse när jag öppnade dörren för o släppa ut hunden på morgonkissning såg jag först gammelskruttkatt o Nalleman som vanligt väntandes utanför dörren men så ropade jag rätt uppgivet på Elvis o döm om min förvåning när han kommer ut från lekstugan o springer mot mig.
Jag blev så glaaaad.
Sen fick han minsann finna sig i o vara inne idag... husse hade släppt ut honom när han kom hem... men när jag sen kom hem så hittade jag honom vid grannen o då fick han snällt finna sig i att bli hemplockad igen.
Nu ligger han på golvet o är lite putt på oss. För att vi ignorerar hans gå-ut-förfrågningar
så här frustrerad var han förra sommaren när vi inte släppte ut honom hur som helst...

tokryck o kattbryderi

Jag har ett sånt där tokryck igen..

Nån gång per år ungefär kommer de.....
.... tankarna på ett hälsosammare liv.

Den här veckan har jag redan hunnit med tre långa entimmespromenader. O jag brukar inte (trots ägande av hund) ta mig för såna särdeles ofta.
Jo jag vet mkt väl att hundar behöver motion o stimulans. I mitt fall blir det tyvärr ofta så att han är med på gården o skrotar när jag gör mina sysslor... o så drar han iväg ut på gärdet o gräver efter sina älskade sorkar så fort han får en chans o smita från mattes vakande öga.

Men iaf... tillbaka till mig o mitt tokryck.

I måndags gick jag (o hunden) hem till svärföräldrarna o hämtade bilen som jag skulle låna.
Igår gick jag (o hunden) HEM från svärföräldrarna när jag lämnat tillbaka bilen.
O idag fick jag alltså också för mig att jag skulle ut o gå.... men inte till eller från svärpäronen. Nej istället gick jag mot skjutbanan o sen ner bakom den o följde den korta sandbanan ut på stora vägen o sen tillbaka mot grusvägen som leder till skjutbanan o sen hem så småningom.

Gick o letade efter knaskatten som varit borta sen tisdags morse.


Elvis the Cat är förmodligen ute på friarstråt men i måndags eller möjligen i söndags hade husse (dvs J) sett honom vid just skjutbanan på väg hemåt o sen kom han ju hem o käkade o så då.

Saknar den lille busen så oerhört mkt. Trots att de andra två är hemma kvar o håller mig sällskap så saknas liksom en gosig knas.

Iaf, jag försökte mig på att få upp flåset också på hemvägen... så jag drog igång ett par joggingsträckor... men gissa vem som INTE ville springa.

Jo Prickelito den token. jag fick dra honom i kopplet... suck. Han ville hellre gå sakta o lukta på blommorna... eh kissfläckarna menar jag såklart. O titta upp i trädtopparna för det flög upp en fågel på ett ställe...Sen vid fyrvägskorsningen så kom lille J cyklandes på väg hem från en kompis o vi slog följe... ännu en stund senare kom husse/pappa/sambo J åkandes från jobbet... då blev det mera fart på hunden... o jag kunde trigga igång honom så vi fick ett sista tokrus där jag verkligen försökte ge järnet o så hade jag transformatorstolpen som mål att inte sakta av innan dess.... åh jäklar så lungorna skrek efter syre när jag fick stanna av... kunde ha lagt mig raklång i gruset av syrebrist men tvinga mig att fortsätta gå.... o då var det ju inte många meter kvar hem heller...

Vad kan vi dra för slutsats???

Jag o hunden har ungefär samma dåliga kondis... det är dags o göra nåt åt den saken...

dagen idag... jobb o tandläkare

Nalleman ligger här bredvid mig i sängen o spinner så gott. Ja han är ju en tvättoman till katt... han putsar o fejar sin päls förjämnan.
Men nu har han faktiskt tvättat sig trött o slumrar ihoprullad till en boll.

Själv blev jag så himskans trött efter jobbet... huvudvärk fick jag också på jobbet. Vi hade APT från kl 13.00 o det var mkt o diskutera.
Facket var ut o pratade schema.

Jag som brukar vara så gottissugen var inte ens särskilt energisk på kakfatet. O ändå var det mina favoritkakor... typ iaf.

Men jag åt sen lunch, som bestod av en baguette med brie och salami.

Smet iväg från jobbet ett par timmar... Lillkisen skulle till tandläkaren o dra ut en mjölktand som var trasig o han ville absolut att mamma skulle följa med. Farmor (som jag hade tänkt mig) dög inte.
Han hade tur o fick världens bästa bemötande... jämfört med sist han var tvungen o dra en tand. Som också var hans första tandutdragning.
I efterhand kan jag förstå att han hade nog en infektion som gjorde att bedövningen inte tog då. För han ojade o ajade sig o skrek i högan sky bara hon nuddade tanden... o med tanke på exakt HUR ont det gjorde när JAG drog MIN infekterade visdomstand så önskar jag att jag hade varit mer lyhörd för min son o inte låtit den tandläkaren fått köra över mig som mamma och min son. Hon är inte kvar som tandläkare i Sala o jag vet att sköterskan inte var nöjd över den tandläkaren heller... hon sa rent ut att den människan inte hade rätt inställning och psykologiska förfarande.

Idag blev han bemött som en person med bestämmanderätt o de tog verkligen hänsyn till att det fortfarande gjorde ont när de petade efter första bedövningen var lagd. O han fick ytterligare bedövning...
När tandläkaren sen väl började arbeta för o ta ut tanden var det en rädd kille som höll mina händer HÅRT, HÅRT men när hon tog tången o lyfte ur tanden märkte han det inte ens utan trodde tanden var kvar.
Så när sköterskan bad honom bita om kompressen o frågade om han ville se tanden så frågade han förvånat med ihopbiten mun:
-är den borta?
Han hade inte känt ett dugg =D

Det strålade om killen när han kom ut därifrån... o jag kände mig också så jäkla glad.

Men såhär i efterhand skäms jag som en hund för att han var tvungen o utstå sådan tortyr vid sin första tandutdragning.

Tänk att vissa människor faktiskt får jobba med sånt de inte är lämpliga till... o sen att det finns såna änglar som förgyller ens dag så enormt.

Why o why I wonder

Varför måste vissa saker göras så himla komplicerade... om det inte är komplicerat - låt bli o komplicera till det!

Varför måste vissa saker bara protesteras emot?? Varför inte bara lyssna färdigt innan man avbryter o slänger in sin mkt viktigare kommentar????

Vadan denna vilja att skriva saker på näsor som inte finns att skriva på???

Ord som används väldigt ofta: jag, vi, stan, alltid, redan, sa, bättre..... nämnde jag ordet JAG????Kryptiskt gnällinlägg

en bild säger mer än tusen ord


Häromdagen stod jag på håll med kameran i handen o såg min dotter gå med Lillen över gärdet o solen lyste o det var bara en så vacker bild jag hade framför mig.
Tyvärr stod ju en massa annat ivägen såklart... =(
Har beskurit bilden en massa men ändå kunde jag inte ta bort studsmattan o i nedre högra hörnet syns hängmattan lite granna också.

hmmm eller ja kanske att man KAN beskära den ännu snävare utan o förlora bilden...


Hmmm tja
har ju inte photoshop på den här bärbara datorn... utan det är paint eller inget liksom.... svårt o se vad man gör då.. o vad som blir bäst

en sak är säker iaf... ponnyn är inte mager
hahahaha

Rock my world

Häromdagen när jag gick förbi en av mina rabatter så fick jag se att några stenar var flyttade på... o jag blev lite misstänksam... endera hade jag en grävling som snokade efter käk eller.....
Gick in o frågade sonalyckan om han möjligen hade vänt på några stenar... jo det hade han o kompisen gjort.

Åh men grrrr, asså, det gillar inte jag kände jag bara. Men jag sansade mig o bad honom följa med mig ut...

-Titta, sa jag
-Här har ju jag lagt ner massor med tid o energi på att få det precis som JAG vill ha det o så går ni o förstör det genom att flytta runt stenarna. O kolla här... här är blommorna avbrutna så det ser fult ut...
-Men vi menade inte så, sa lille J
-Nej men det blev inte så bra, sa jag
-Nu är jag jätteledsen för att det är förstört det som jag ansträngt mig att få fint. Låt bli mina rabatter.

Sonen såg ut som en hund
Jag förklarade att han skulle bli lika ledsen om jag gick o grävde om i hans trädgårdsland lagom tills det börjat växa en massa morötter där för att jag ville ha metmask till exempel...
Jo det var ju sant...höll han med om


Det är svårt o fota så det syns det som man VILL visa.
Iaf hade de lyft bort de två närmsta stenarna o gruset som ligger innanför där låg såklart inte kvar där det skulle heller. *suck* o sen hade de tagit bort precis ALLA stenarna som ligger längst bort i bilden.
De ska bilda en rak kant mot gräsmattan som man kan ha gräsklipparhjulet emot... o så är det ju såklart lite blomster som väller ut i små planteringar dårå.... tur att flocknäva är så tåligt för det syntes knappt idag att det låg en stor stenbumling mitt däri o krossade både påskliljor o nävor för fullt i förrgår.

Jag kom iaf av mig lite i mitt trädgårdspåtande... tog musten o lusten ur mig liksom. Jag blev som en enda suck i känslan.

Men, har ni sett hur det växer där ute... stannar man upp o bara lyssnar så kan man banne mig höra hur det knakar utav växtkraft.

Ska fortsätta flytta hästskit till min nya rabatt... såhär långt har jag kommit hittills...

I mitten är det en blå skidstav nerstucken i marken... den har jag använt ihop med ett snöre för o kunna mäta ut storleken o formen. Som ritmedel använde jag vanligt vetemjöl som jag pytsade ut. Nu har det ju regnat så mjölet syns lite dåligt. Tur dårå att pinnen sitter kvar i mitten så jag kan rita om vid behov. ^^


Devil in disguise

I morse var det tur att inte S hunnit sätta upp nån web-kamera på min gård... XD

Den lilla svarta olyckan... ja hon är ju inte så svart just nu iofs.... konstantskimmel som hon är så ändrar hon ju färg efter  humör tänkte jag säga... men iaf efter säsong...  hade tokfnatt i morse o använde stängseltråden som twistband.

Gaaaahhh jag blir tokig på den sköna bönan. She's a devil in disguise Mhmmm *nickar*

Iaf så lyckades hon med att komma in i fel hage... när hon skulle tillbaka i rätt hage så klev hon bara över o trassla in benen i tråden som ett annat jäkla twistband... fick springlust när jag kom för o trassla loss... drog järnet o fick med sig tråd o nästan en stolpe med.

Ut under grinden (ja den saknar undertråden - hoppla) o ut i friheten. Rejsa järnet runt runt på gräsvallen.

Jag hade hoppat i mina foppa för jag hade ju så gott om tid o skulle bara vattna dem o mata dem med frukosthöet.

Se framför er hur jag försöker få tag i spralllig sprakfåla o till slut blir galen o springer efter (jo jag vet att det är lagom rätt då det bara triggar att springa), fastnar med toffeln i ett sorkhål o fortsätter min springtur med ena foten bar.

Jag morrade mellan tänderna åt den ystra pållan att hon var minsann inte ett dugg rolig. Men nånstans blir det faktiskt bara så bisarrt alltihopa när toffeln ligger kvar i ett sorkhål att jag inte kan låta bli o dra på smilbanden fast jag inom mig kokar av ilska.

Inte gör det saken ett endaste dugg bättre att hon är så jäkla vacker i sin vita päls med svarta ben o långa svarta man o svans.... jäkla prutthäst asså

Det HÄR inlägget är tillägnat.....

...Stajna  XD
Vi hade en bloggdiskussion på jobbet idag. Om blogginlägg... o hur vissa skriver facebookstatusar i sin blogg... så here we go... nu kommer mitt totalt ointressanta blogginlägg.

Vi var lite lata idag o beställde kvällsmaten från den lokala pizzerian. OCH jag drack cola till det.

Nu S får du säga: MEEEEN kul för dig.....


Hahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahah ahahahahahahahaha ahahahaha hahahaha
*fnitter*

jag gillar mina nya skor =)


Har haft dem på mig nu i två dar på jobbet... o ALLA som sett dem har bara haft fina saker o säga om dem. =)

lite ditt o lite datt....

Den här tiden på året är helt enkelt den mest underbara av dem alla... skulle vilja ta en veckas semester för o hinna med o njuta o fixa.

När det bryter i grönt i björkarna men fortfarande så underbart ljusgrönt att det nästan gör ont i ögonen. När fälten börjar grönska, också i sån härlig grön nyans. En fräsch grön nyans.

Hästarna går i hagen o naggar av det nya späda gröna o så varvar jag med hö så de inte får för mkt grönt på en gång.

Började mocka ur boxen idag... huvva så tungt det blir... sisådär 30 cm hårt packad o genomsurt pissig halm. Det var länge sen det ballade ur så man inte längre kunde mocka ur hästbajset utan helt enkelt fick blunda o ströa ett nytt lager halm högst upp o låtsas som ingenting - permanentbädd kallas det visst. Men nu ska den ut... o göra nytta i trädgården. Jag ska göra min nya rabatt.... äntligen.

Den ska bli cirkelrund (har redan konstaterat att jag gillar cirklar) o ungefär 3 meter i diameter. Som vanligt tänker jag göra den i fuskvariant... dvs, jag gräver inget utan bara slänger på tjockt med halm o hästskit. Så tjockt att det sen mer eller mindre kväver gräsmattan där under. Tjockt o packat ska det bli... o sen lär jag ut på stenjakt igen... måste ha lite fina stora bumlingar som kant runt om.


Det är här jag tänkt mig den nya rabatten

O det som är där nu ska ju bort först såklart... lite har jag redan tagit bort. Hade pallkragar där som var bara ogräsbevuxna numera... o den högra pinnen har härbärgerat en humle... den har jag grävt upp... ja den var placerad i en hink då humle har rötter from hell.... den ska ner igen nån annanstans. Vart vet jag inte än dock. O den vänstra pinnen har funkat som stöttning till höstrudbeckian som alltid lägger sig.

Har lärt mig läxan o tänkt på att det MÅSTE gå o komma fram med gräsklipparen mellan komposten o rabatten... har inte kunnat klippa ordentligt mellan komposten och pallkragarna nånsin... hmmm

Sen kan jag ju säga att J skulle bli jätteglad om jag städade bort allt bråte där bakom också... men var ska jag då förvara det tro????

Mja, en sak i taget... =)


påskharen for förbi

Såg en påskkärring som var på väg hem från Blåkulla. Hon hade påskharen på släp o tro't eller ej, men han tappade två påskägg här på gården.
Jag hann inte fota ekipaget som flög vidare utan o märka nåt. Men sprang in o hämta kameran o fotade äggen innan ungarna fick leta rätt på dem.

E ville absolut INTE vara med på bild så endast lille J är med på bild.

O så en fin bild på vovvelito som njuter av en härlig vårdag. Trots att inget påskägg var till honom


jag kan spegla mig i dem också

,
mina nya skor eller ja tofflor tror jag de kallades på kvittot.
Bara o sticka i fötterna o gå. Träskovariant med lackskotema =)

Gillar dem skarpt.
Tror jag är ensam om det i familjen... J tyckte de såg ut som dockskor.... hahaha

Oh my god

AMAGAAAD satt jag nyss o utropade...

Satt här i godan ro o läste lite nyheter från aftonslaskan o vad får jag se... jo en av de nya bönderna som söker fru... o jag bah,
-hennes blogg har jag läst av o till sen länge
O så visade jag J bilden från artikeln.

Världen är väl bra liten ändå...
Jag minns inte hur jag ramlade in där en gång i tiden o sen kan det gå långt mellan gångerna innan jag är in o läser ikapp ett halvår eller så...

bloggen?? Jaha... okej då... jag länkar väl så ni också kan få läsa =)


lite tankar

Jag tänker en himla massa... det ska ni veta... jag tänker en massa som jag inte alltid släpper ut till andra. Det kan vara allt möjligt som jag avhandlar i min lilla skalle... för hur det nu är... man diskuterar alltid himla bra med sig själv.

O så har jag ju en bit o åka för o komma fram o tillbaka till o från jobbet... man hinner avhandla en hel himla massa under den halvtimmen...

Jag tycker också väldigt mkt om att bara vara själv... för att jag faktiskt gillar mitt egna sällskap. Man behöver inte vara så social. Jobbar man som jag gör med att vara jättetrevlig o social mest hela dagarna så har man ett uppdämt behov av att bara vara. SJÄLV. Eller möjligen vara med familjen... fast fortfarande kanske utan att vara FÖR social... mest bara vara

Ibland kan jag fundera över mitt jobb... o liksom vem är till för vem?? Är det brukaren som finns till för mig - för att jag ska ha ett jobb o gå till... som bara ska finnas där utan att få ställa krav, ha önskemål, behov??

Eller.... kan det faktiskt vara så... att.... jag.... är till för brukaren? Att jag ska lyssna på HUR, NÄR, VAR brukaren vill ha hjälp. Behöver hjälp?

Såna saker ploppar upp. När jag får höra att det var bra att det var JAG som kom. Att det var bra att jag stannade kvar bara en liiiten stund längre.

När jag är närmare hundra än femtio
närmare 100 än 60
närmare 100 än 70 o så vidare, så skulle jag nog också vilja få gehör för mina behov o önskemål

Men det kanske bara är jag som är så.... för de som rusar på i livet o jobbet utan att stanna upp nånsin, de kommer att stillatigande finna sig i att bli ignorerade, nonchalerade o toppridna när de väl kommit dithän....
Eh, eller kanske inte det nej.

Sen en annan sak som förbryllar mig är hur cigarettrök kan vara mindre irriterande än andra allergiframkallande saker.
Men jag är inte rökare så jag vet inte... jag är heller inte överkänslig för hund, katt, blommor, pollen, nötter osv. MEN jag vet att jag mår jävligt illa av o andas in tobaksrök när nån annan röker. O jag kan få hemskt ont i huvet o må rackarns så illa om jag skulle bli instängd i en bil ihop med en rökare som röker däri.

Provocerande tankar - javisst... det är därför jag för det mesta håller dem inom mig o inte dryftar dem med vem som helst.

Men jag kom faktiskt till insikt i en sak häromdagen.
Jag kunde helt plötsligt faktiskt förstå hur folk kan tycka att det är jobbigt när jag o andra flamsar runt o har jäkligt kul.
Jag fick en plötslig AHA-upplevelse.
Plötsligt insåg jag att det som uppfattas som jäkligt kul för en eller två, kanske tre personer... faktiskt inte alls är humor för mig.
O det borde ju kunna innebära att det omvända faktiskt också existerar.... att andra blir lika irriterade o störda när jag tycker mig vara "jättelolig".

Faktiskt slog det mig nästan som en käftsmäll...

Hmmmm
Det kändes lite svårt att inse...

Men förmodligen kommer det inte alls att innebära att jag lägger nåt större band på mig själv... när jag är i flamsläge med rätt personer o "inte rätt personer" så att säga.  För det är fortfarande så jäkla kul o ha kul... =) sorry ni som tänkte "äntligen"

Bildbomb


Gamla Bettan som väntar på sin sista färd - till skroten

En, två, tre, fyra ponnysar i hagen... den lilla svarta olyckan är ute o luftar sig

Blå scilla, gul svalört o vita vitsippor i bakgrunden

Same same but different

Pärlhyacinterna är också på G

Häromkvällen tände jag mina ljuslyktor

Glader påsker som han säger i ölreklamen

påsklov

Har bytt arbetspass idag så det blir kvällsjobb idag med.... o tänk helt plötsligt så blev det ett väldans skönt påsklov för mig med.

Det var bara i måndags som jag inte fick sova ut på morgonen... för i tisdags var jag ju ledig. O igår jobbade jag kväll o ikväll jobbar jag ju också kväll dårå...

I morgon är jag ledig. Sen jobbar jag lördag dag o söndag kväll... o då gör det inget att jag börjar 7 på lördagen faktiskt. =)

Kanske att jag skulle ta o gömma lite påskägg åt ungarna.... hmmmmm

undrar vad det var

Fy satan så ont jag hade igårkväll... fick lov o gå o lägga mig för jag kunde inte stå upprätt... mådde nästan illa o det var så det snurra i skallen på mig.

Gjorde jävulusiskt ont på min vänstra sida bredvid ljumsken liksom o rakt igenom från fram till bak. Kändes nästan som om spiralen var på väg ut genom äggstocken eller nåt. O nån nerv var nog involverad också för jag hade ischiaskänningar på insidan/baksidan av benet o i skinkan o ända ner i foten

O det hjälpte inte att ligga på nåndera sidan heller... det enda som hjälpte (eller så var det en lyckträff o hade hänt ändå) var att jag la upp fötterna i högläge. Sängen står bredvid fönstret så jag tog upp fötterna på fönsterbrädan o så där låg jag sen o kände hur det sakta gav med sig... blev helt slut så jag somnade efteråt.

Hoppas jag inte får ont igen... ska ju jobba ikväll... o det funkar fasen i mig INTE att jobba när det känns sådär... inte o sitta i en bil heller... så jag är glad att jag hindrade mig själv från o åka till Västerås igår em o handla golv. Hade nog kollapsat i bilen om jag försökt köra i det tillståndet.update: har googlat runt lite o kommit fram till att det kan ha varit en cysta som sprack borde jag kanske gå o undersöka mig lite grundligt??? håhå
Man ska INTE googla

ont

mensvärk är blä

just sayin'

uppdate: AAAAAAAJJJJ som F så ont det gör


bäsisar är töta

Idag har jag gosat med liten bäsis... lille korven kevin som är född samma dag som jag - 20 mars... fast X antal år senare förstås XD

Jag tror han tyckte det var alldeles utmärkt på min arm.... han slumrade skönt där jag stod o gungade... takterna för hur man gungar bebbe sitter i minsann... haha

Tyvärr inga bilder på det... hade inte kameran med mig förstås...

whats up doc

Ställde klockan på ringning 10.15 imorse... så skönt så.... (när det står klocka läs mobil, gäller hela detta inlägget)

Jag hörde visserligen J's klocka när den ringde men orkade inte bry mig... o tydligen var jag den enda som hörde den för J sov vidare i godan ro han. Haha

Men han vakna väl sen o kände att det var nåt fel... o kastade sig såklart rakt över mig för o kolla min klocka istället för o leta rätt på sin mobil som låg på golvet nedanför honom.... sure vassego o väck mig bara.... men jag somna om lika fort igen när han slutat väsnas o åkt

Lille J har kompis här.... de skulle åka moppe men tydligen åkte han soppatorsk igår så det kunde de ju fetglömma. Så nu sitter de på rummet o spelar tv-spel

E nördar koreansk pop (som vanligt) på sitt rum...

O jag väntar på att svärmor ska komma o hämta mig... ska vara chaufför när hon är till ögonmottagningen idag.

Kanske att jag borde ha fått nåt i lilla (hmmm lilla o lilla förresten) maggen först. Har inte ätit frulle än ens.

O jag känner mig lite hungrig faktiskt.

immature


wihoho

Prisat vare påsklovet.... JAG HAR SOVMORGON i morgon.... wohooo
Inga kids som ska upp till skolan... och...
...Jag är ledig.
Äntligen...
efter att ha jobbat hela helgen så ska det bli skönt med lite ledigt.

Har tillbringat den mesta tiden efter jobbet i trädgården... vill så mkt...

Lille J har tjatat om att få gräva sig ett trädgårdsland... så nu har vi grävt ett sånt... ja vi hjälptes åt. O ikväll petade vi ner lite morotsfrön, sallad och dill o lite blandade blomfrön,. Han vill så ärtor o bönor också men de måste få lite varmare innan man kan så... annars ruttnar de.

Har tänkt att gräva mig ett eget land strax bredvid hanses...


Huh, vilken dag...

Inte nog med att jag fick ett dåligt bemötande när jag bara gjorde mitt jobb idag på förmiddagen... det påverkade ju även mitt humör när jag kom hem o tyvärr fick ju min dotter sig en skopa utav det dåliga humöret... helt i onödan lite granna då...

Sen på eftermiddagen hade jag en dust med ponnypruttskruttan... hon fick lite manikyr... eller heter det kanske pedikyr??? O varför stå still tills fyra fottar fått uppsnyggning???

E skulle sen ha skjuts till kyrkan för o titta på kompisarnas konfirmation o jag skulle skjutsa henne.

Fick möte med en bil som vinglade hit o dit... den var över på min väghalva innan den styrde tillbaka o lite för långt o grenslade en vägpinne o halvvägs upp i rullstensåsen i forneby innan den åter vinglade ut på vägen.... jag svor en ramsa o kika i backspegeln men åkte sen vidare... hann aldrig ta nåt regnr så det var väl sådär lagom bra idé o ringa polisen o varna för nån bildrulle tänkte jag.

Lämnade av dotra o for hemåt igen.... kom inte så långt innan jag får se bilen komma tillbaka... fortfarande vinglandes över hela vägbanan...  jag valde att stanna min bil o föraren väjde efter vad som kändes som en evighet tillbaka till sin sida men hade fortfarande liksom inte kontroll på bilen... mina tankar gick från allt till en mkt ful buskörning där nån leker "chickenrace" på vägen med omgivningen till fyllekörning.

Fick se att bilen dammade rakt in i ett räcke på sidan av vägen... fick rull på min bil o försökte förtvivlat hitta nåt bra ställe o vända på. Benen skakade kan jag säga...

Åkte tillbaka de dära 100 metrarna eller nåt sånt. Det hade redan hunnit komma dit folk som skulle kolla hur det gått för föraren... stegade fram o frågade hur det var med honom.
Han satt nu med fötterna ut på marken o såg allmänt dålig ut. Det syntes att han inte mådde så bra.
-Hur är det med dig? frågade jag
-Inte så bra, fick jag till svar
-Är du sjuk eller har du druckit? frågade jag
-Inte har jag druckit inte, sa han
-Har du diabetes? frågade jag
Han nickade jakande på min fråga o fortsatte sen med att säga att han hade en känning av lågt blodsocker.

Jag ringde 112 efter både polis o ambulans... o de kom efter en stund

Under tiden åkte jag o hämtade hans sambo som var den han skulle hämta...

Fick svara på lite frågor från polisen när de kom. O berätta hur jag upplevt det hela.

O jäklars så svårt det är o tänka helt klart när man varit med om nåt... även fast man inte råkade ut för mer än blotta förskräckelsen själv.

Ja o när vi efter många om o men var klara så åkte jag hem för o sen styra kosan mot jobbet igen. Hade ju en delad tur på schemat idag.

O jo vi gav honom nåt att höja sockernivån med... sambon visste att han hade druvsocker i bilen o en av de som bodde alldeles i närheten kom med ett glas saft att skölja ner allt med.

men tänka sig

tänk att det var ju tur i oturen att lilla jag fick gehör till slut då.... för lilla farbrorn behövde faktiskt komma till fabbo doktorn. FAST det var lördag o allt.

Det är lördag o klockan är 11 sa sköterskan o mena på att det var ju en hiiimla dum tid o ringa.... jaha OCH tänkte jag

bläää

pissiga sköterska som fick min dag totalt förstörd nu också...sjuksköterskor på HSU som beter sig som om man var en total jävla nolla som inte kan  kattskit om vård av gamla.

Ja för det är ju jättejättekul o ringa på helgen o höra om en brukare som inte är riktigt pigg.... det är ju jättejättekul o få höra att sånt bäst klaras av på vardagarna.... det är ju jättejättekul o bli idiotförklarad när man egentligen i princip har slutat på sitt pass.... jahaarå... NOTO så kommer man hem.... fortfarande irriterad på saker o tings varande

o så har man tonårsbarn... o tonårsbarn är ju tonårsbarn... de sover mest hela dagarna.... o sen gör de inte så möe när de vaknat heller.... så jag fick tokspel o flippa ur.... TOTALT...!!!

*burp*

Åh så gott det var.... åh så mätt jag blev

nej tyvärr... hann inte fota innan jag åt upp... nu är tallriken tom så det så.

lax i gräddsky
kokt potatis o broccoligrönsaker till....


vaskamanätadå

NU är det dags att fixa käk.... ska ju jobba ikväll... lär ha nåt i lilla maggen innan.... annars kommer jag inte orka.

Lax får det bli... det är så enkelt o gott att steka lite lax i stekpannan o så koka lite grönsaker till... kanske lite potatis också... eller så blir det LCHF

nä sätta fart var det... sen lär jag ta en snabbis genom duschen också....

Tjingeling
Power ON

Hagen någorlunda elektrifierad igen... eller ja, bara tråden som går runt hagen. =)

Släppte ut fåntratten Texas till Lillen o det första knasbollen gör är att slänga huvet över översta tråden o trycker neråt för o komma åt det goda späda gräset som grönskar utanför hagen... tyvärr var det nå tjall just innan där så han kände ju inte strömmen... jag fick lov o slänga iväg ett löst rapp med grimskaftet på hans rumpa o jäklar vad han brallade runt... för nog VET han att han inte ska göra så... hahaha

Sen fixade jag till det så att tråden skulle vara strömförande även där... o en stund senare testade han att nosa på tråden vid grinden... o hej vad han snodde runt o kicka åt grinden... haha. Han blev lite förnärmad allt. Hade han inte väntat sig...

Det syntes också DIREKT att Lillen fattade att NU är det kräm i tråden igen... han behövde inte ens testa... man såg på hela hans uppsyn att han är gammal i gamet.


powerfail

Måste leta rätt på en tråd att förbinda hagen med aggregatet... Lillen har noll respekt för tråden numera han också... det är ju INGEN ström i o han står o hänger på tråden o käkar allt han kommer åt på utsidan av staketet... så imorse stod han återigen i höförrådet o försåg sig själv... tre avundsjuka ponnysar stod i arresten o suktade

Måste ta tag i o styra upp hagarna... alla trådar är ju paj hit o dit... bläh. Inte undra på att strömmen smiter ut på fel ställe

wohooo

O nu var det klart =)


yay

wihooo

telefonkillen som ska fixa det stormen förra veckan ställde till är här nu... bara 4 arbetsdagar efter jag anmält... det kom ju en helg emellan lixom...

Man får se till o välja sina dagar man ska ha storm med träd som lägger sig över tråden

fick ju erkänna att J lagat på egen hand med vad som fanns tillgängligt... hahaha undrar vad han tänker när han ser plastbandet som är en bit häststängsel... hahahahaha

Gamla Bettan

Gamla Bettan verkar ha tröttnat på mig som förare...

Ända sen vi köpte bilen så har den krånglat lite med att plötsligt bara inte svara på gasen o när man trampat ner kopplingen så har alla lampor på instrumentbrädan tänts o bilen dött.

Gamla ägaren sa att det var ett elfel... oki...
Hittade på nån grejsimojs som kunde vara felet. Nån "förstärkare" till turbon. Kopplade ur den o jo visst... bilen slutade dö för mig lite hipp som happ... (lagom kul när man åker på en starkt trafikerad väg)

Tills plötsligt nu i våras.... då började den åter igen dö lite då o då.... o det gick inte längre att bara slänga i en lägre växel o utnyttja farten o få igång bilskrället igen....  nej man var tvungen o stanna bilen så man kunde vrida nyckeln till noll o sen starta om igen.

Ibland fick man vänta en stund innan den ville starta igen...

Plötsligt var den bara död en dag.... startmotorn hade sagt upp sig.... J monterade loss den o konstaterade att nåt med solenoiden's strömkabel var knas... han lödde med stort bekymmer dit (d)en på nytt.
Allt frid o fröjd.. bilen gick sketabra... tills jag plötsligt inte kom hem från Karlbo en fredagskväll...
Den dog
som så många gånger förr
och totalt V Ä G R A D E att starta igen...
lagom tills jag ringt om hämtning så testade jag en sista gång o si bilen hoppade glatt igång igen o jag kunde komma hem. O få fredagsmys

Dagen därpå skulle jag åka o jobba... skulle börja 7 också... hade mina aningar o tog Gullvallasvängen till jobbet.... o jodå... lagom tills jag nästan kommit ut på vägen mellan Sala o Salbohed så var det färdigt igen... o den här gången var det finito... totalt STENDÖD o vägrade att starta.... puttade den åt sidan o blev hämtad av en arbetskamrat. jobbade hela dagen o sen fick J komma o hämta mig på kvällen o vi bogserade hem den...

Ställde diagnos att nåt med bränsletillförseln knasade.... J bytte filter o gamla Bettan blev som ny igen....

Allt var frid o fröjd åter igen... jag var lycklig o glad att vi kommit på felet som gjort att den dog tvärt lite då o då.

Så kom dagen då jag skulle åka på utvecklingssamtal med dotra i stan... bilskrället var som heldöd... hade använt den på morgonen då jag skjutsat ungarna till skolbussarna... o den startade snällt båda gångerna... nu ett par timmar senare var den död. Hände inte ett jota när jag vred på nyckeln... jag tänkte att det var kanske batteriet som lyckats ladda ur... kopplade på starthjälpen o fick igång bilen.... åkte glad i hågen till stan o hade mötet... åkte vidare till affären o handlade.

När jag sen skulle åka från parkeringen vid Åkrahallen så var den återigen dödare än död på nyckeln... ringde bror min som kom med startkablar o vi försökte återuppliva den... funka inte... men dra igång den funkade finfint... jag kom ända hem men sen var bilen död när jag stängt av motorn o sen ville testa o starta den igen.

Vid närmare kontroll så visade det sig att startmotorn blixtrade o hade sig när nere i motorrummet så fort man vred på nyckeln... Jahapp... startmotorn har alltså brunnit upp... håhåjaja

J hittade en annan begagnad som passade som handen i handsken.... o bytte den en kväll när jag jobbade. Hade lånat svärmors bil för o komma till jobbet.

Gladare än glad var ju jag.... "gamla Bettan hon hänger med hon"

Ja o så kunde jag ju gasa o tuta o köra igen då....

Tills.......

igår..........Då var det dags för nästa överraskning.... hon gillar att överraska iallafall.... håll med om det ^^Igår när jag hade jobbat klart, slunkit in på Köplusten på min väg hem, så stannade jag på gården o undrade vad det var för vidunder som dundrade utanför.
Det lät som värsta monstermaskinen... typ som om nån körde en stor skogsmaskin eller grävmaskin utanför på gården nästan... eller iaf på vägen utanför gården... öppnade bildörren o konstatera att det lät som om det var på vägen bakom huset... alltså rakt framåt i mitt synfält men med träd som skymmer sikten...

Klev ur bilen o fick genast tänka om.... för ljudet kom från under motorhuven... det var den elektriska kylarfläkten som snurrade helt galet där under...
BILFAN KOKADE!!!!! :O

Hade ju såklart INTE kollat tempmätaren under resans gång... o varningslampan för kylarvätskenivån har blinkat väääääldigt länge... J har sagt att det är nåt fel på nån givare... o jag har nöjt mig med det svaret... o det HAR ju funnits okej med vätska i expansionskärlet där man kollar vätskenivån.

Men nu var det alltså inte så längre...nu var det för dåligt för o kyla motorn....
jädrans piss helskottas skit också.... gaaaahhh precis vad jag INTE behövde liksom.

Kunde lokalisera felet igårkväll efter att jag hällt i två liter vanligt vatten i systemet....  det droppade lite mysko under bilen. Nu har vattenpumpen sagt upp sig.... o den läcker som ett såll....

Åkte till jobbet idag på vinst eller förlust... med 8 liter vatten i baksätet... det gick bra o jag kom fram utan att behöva stanna o fylla på en enda gång... men när jag skulle hem så fick jag fylla på först...

Såååååå nu får hon som hon vill "gamla utslitna Bettan"... hon får gå till skroten... konstgjord andning funkar inte i längden... o jag menar... om vi byter pumpen... vad klappar ihop nästa gång???

Jag hade gärna sett att jag kunnat fortsätta mina resor med Bettan men J vill inte meka o skruva nå mer med den bilen.... det finns väl gränser antar jag.... hahaha + att det är sista månaden som bilen rullar innan jag lär besiktiga den igen... känns ju inte som att den skulle gå igenom iaf... :/

tänd ett ljus, o låt det brinna

Helt ofattbart... bror min ringde mig på mobilen för ungefär en timme sen.... o han hade tråkiga nyheter. Hemska nyheter...

Det hände en olycka i lilla Möklinta idag... o tyvärr gick det illa, alldeles på tok för illa. En liten pojke fick sina änglavingar alldeles för tidigt.

Mina tankar går till familjen i deras svåra stund.

Jag kan bara ana deras smärta. Jag ska tända ett ljus för honom ikväll. O sätta det i fönstret.En stund senare ringde min bror igen med ytterligare dödsbud.... en gammal skolkamrat har också vandrat över regnbågsbron idag... tänder ett ljus för honom också


Nu vill jag inte ha några fler tråkiga nyheter på länge länge...

ponny

jag brukar titta på ponnyakuten på SVT play.

Det är lite intressant o man kan alltid snappa upp o lära sig nåt.

MEN en sak som gör mig lite ledsen är att i princip INGEN av ungarna brukar leka med sin häst. De blir liksom helt förvånade allihopa utav det faktumet att hästen kan vilja leka o vara med dem.

Jag har alltid lekt med mina ponnypruttar i hagen... fast kanske inte alltid att jag förstått sammanhanget till fullo. Jag förstod det ett steg längre först när jag hade gått på kurs o sett en join-up i verkligheten.


blogga - in your dreams

Hmmmm är det bra eller dåligt när man inser att man måste ha drömt ett blogginlägg... asså, jag har ett bestämt minne av att jag bloggat nåt... men jag minns ju inte VAD.
O det finns inte på bloggen.... hmmmm alltså måste jag ha drömt att jag skrev blogginlägget.

Vett o sans är bra saker det

tänkte igår på om jag skulle ha plitat ner ett inlägg till i kategorin "Isn't it ironic" men jag sansar mig nog ett tag... o funderar på HUR jag isåfall ska skriva...

Men man får ju aldrig så mkt inspiration som när man åker bil... man borde VERKLIGEN kunna göra anteckningar bara genom tankens kraft...


no pain - no brain

Stina skratta åt mig igår på jobbet.... hon påstod att "no pain - no brain" men vaffö har jag då ont i skallen idag för??? Är det tomrummet som skapar vakum kanske??? Så måste det ju vara...

Blir fortfarande lite full i skratt när jag tänker på't.

-Akta lampan, sa S
Jag, S och I försökte flytta på det stooora höööga låsbara skåpet på lokalen. Eller helt ärligt... S o I stod o drog i varsin ände av skåpet o jag stod som en annan arbetsledare o fråga om det gick bra... hahaha (hur många kommunalarbetare krävs för o flytta ett skåp?)
-Är det en lampa här i, sa jag o ryckte upp övre skåpluckan för o titta... för jag visste ju att det inte var så mkt annat än julsaker o annat krafs däri.
-NEEEEEJ, sa S tålmodigt medan hon himlade med ögonen o stängde luckan o pekade upp i taket alldeles ovanför skåpet. 
Där satt visst takarmaturen o gick ganska precis in över skåpets överdel....

Några klipp från dagens nätblaska

Känns lagom kul o läsa tidningen.... jag blir bara deppig...

Mayaindianerna hade kanske rätt... jorden som vi känner den går under snart....

svammelsurium

Hmmm sova verkar vara enda ämnet jag tänker avhandla idag... för nu är det dags att slå ihop om de ljusblå igen...

Trött är jag... o ändå har jag inte kommit längre än så här... sitter i soffan med bärbara i knät. Ska upp igen i morgon o jobba delad tur... tjohooo eller nåt.

Men det går nog bra... bara man kommer igång.
Det var ju just det som var problemet - komma igång. Känner mig lite omotiverad för tillfället... vill inte, orkar inte, tyar icke mer.

Häromdagen när sonalyckan jublade att det var bara X många veckor kvar till sommarlovet så började jag räkna på mina fingrar... ohoj va skoj... bara 13 veckor kvar till MITT sommarlov... som är såååå mkt kortare än ditt som börjar så mkt tidigare.
Fast ska jag vara ärlig så är det bara 12 veckor kvar nu....

Nedräkning??? skojar du... har införskaffat mig en kam för ändamålet... hahaha nej det har jag inte... nu ljugde jag... man får inte ljuga.

Nej sova var det.... o jag ska intala mig själv när jag kryper ner mellan mina dubbla täcken att jag kommer vakna utvilad o piggelin i morgon bitti när mobilen börjar spela.
Jag har Evanescence "Bring Me To Life" som väckningssignal. Så nu vet ni det också.... intresseklubben kan anteckna XD

sovmorgon

O så skönt det var med sovmorgon. Var inte igår om man säger så...

Sen hur piggelin jag blir ikväll när jag ska jobba återstår o se.
Man kan ju iaf hoppas att vi får ihop tidsschemat lite bättre ikväll än det blev igårkväll.... en halvtimmes försening på sista stället... håhåjaja...

Gårdagen innehöll en släng av larm o tillhörande inskickning till lasarett o sen en mockning modell XL. Vilket gjorde att i kombination av intagande av macka på lokalen innan vi gick ut på del två av jobben så blidde det lite sent.


RLS

Aj jäklar vad det kryper i benen ikväll...

läkekonsten får säga vad den vill... men mina myrkrypningar i benen blir INTE bättre av motion...
Jag brukar kunna ha värre kryp i benen om jag ansträngt benen på dagen

Uppdatering 2/4
: ooookejråååå det gick över när jag tog en promenad ut till hästarna o nattade dem...
men fortfarande är det så att det är värre NÄR jag rört mig på dagen...

Längtan efter den vår som komma skall...

Var tvungen o ut o dokumentera lite... visa hur långt våren har kommit. Eller kanske snarare försöka peppa mig till att det kommer o bli en vår iår också. Jäkla snöskit som kommit ner igen. Slaskplask idag

Fast först fotade jag några bilder inomhus på min lilla vårgrupp.

Såg vita pärlhyacinter hos en brukare när jag var där o städade o fick genast ha-behov... så nu har jag åtgärdat det. =)
O så kom jag på att jag skulle kolla o fota min krokus som är på G i rabatten utanför köksfönstret.

Jodå, den kommer så sakteliga...

O flera är också på väg upp en bit därifrån.
Tulpanerna börjar sticka upp små bladspetsar ur jorden också

Liksom pionerna

Så knatade jag vidare till rabatten som jag planterat julrosen i....

Hmmmm just nu känns det ju tveksamt till om den ens finns där under.... kanske är uppäten av vattensorken...

De flesta brukar säga att snön som faller nu tar med sig den gamla när den försvinner o att den försvinner lika fort som den kom.... vet inte det ja.... känns just nu som om det bara fyller på o fyller på... grusvägarna var helt rena ett tag men nu är det vitt vitt o halt igen.

RSS 2.0