musica

Idag laddar jag mina batterier med att lyssna på musik.
 
HÖGT och hårt
 
Musik som jag inte lyssnat på på länge, musik som är av nyare modell varvas om vartannat. Radiodängor varvas med rockigare toner
 
En låt som fick mig att haja till när jag hörde premiären på radion för ett tag sen var Aviicis nya - Hey Brother. Den tilltalar nåt i mig och jag har dansat fritt ur hjärtat som en vildvittra när jag spelat den om och om igen.
 
Jag har också pysslat med mina blommor en stund. Gått igenom dem och de har fått ett fotbad allihopa nästan.
 
Har inte varit utanför dörren dock. E som är hemma från skolan idag har fixat hästarna. Hade planer på att åka o nöjesshoppa men insåg att det mer tar energi än ger mig i det här läget. 
 
Nä jag fortsätter grotta in mig i huset och värmer mig framför kaminen som ger god värme när hösten kryper närmare
 
 

paus

Dödens trött
 
Sover all min lediga tid men blir inte piggare
 
Drömmer tok och vaknar mitt i natten, vänder och somnar om
 
Snoozar 10 gånger innan jag halvt medvetslös kravlar ur sängen och gnuggar sömnen ur ögonen. Orkar inte bry mig så mkt mer än att jag drar borsten genom håret och snor ihop det till en fläta. Tänker att jag kan äta frukost på jobbet men förtränger att jag ätit upp allt jag tagit dit och tar alltså inget mer med mig.
 
Orkar inte tänka, orkar inte formulera meningar som gör sig förstådda. Orkar med nöd och näppe vara social när jag måste (dvs på jobbet med arbetskamrater och gamlingar). Glömmer hälften av vad jag borde komma ihåg. 
 
Känner mig galet mkt introvert just nu. 
 
Men i skapandet finner jag energi. I bilderna som finns omkring mig mest hela tiden. I tystnaden, i stunden av jag och mitt motiv. 
 
En lunchrast, en vän, ett gäng hundar, en trolsk skog, jag och min mobilkamera. 
 

Instagrambilderna öppnas i större format om du klickar på dem och alla är tagna idag. Några i morse och några under lunchen
 
 

prepare to meet

Humöret är på topp...
 
Topptunnor rasande
 
Typ så iaf
 
PMS=prepare to meet satan

jobbångest och kakrecept

Vill så totalt INTE åka o jobba kvällspasset ikväll.
 
Vill bara sova bort resten av dan. Har sovit bort hela förmiddagen förutom en stund i morse då jag skjutsade unge herr J till bussen. 
Synd o skam på en sån fin dag när solen skiner och man inte vet hur många fler såna dagar man får. Men jag är trött. In i märgen trött.
 
Igår hade vi tårtkalas för herr J som fyllde år. I morgon fyller unge herr J. 
 
Ikväll är det dessutom soma-move igen men jag jobbar ju...
 
Tittar på klockan och inser att tiden rusar iväg. Jag borde gått genom duschen, jag borde ha hunnit äta lunch eller åtminstone ha den på G på spisen. Närå, jag har sovit som en klubbad oxe. Det är banne mig tur att det finns larm att ställa. 
 
Jag har iaf moffat lite brownies. Men inte ens det är riktigt kul idag. Heh
 
För er som vill testa att baka de här så kommer en fotad bild på receptet här.
Jag tog salta jordnötter i karamellen men är man nötallergiker kan man säkert rosta solrosfrön och salta och sen ha i.      
 
 
 
 
 
 

ett hem utan en katt...

 ... är bara ett hus.
 
Jag har inte orkat skriva om det men sen i somras har vi varit utan katt. De yngre gula försvann bara (misstänker en granne) och den äldre blev sjuk.
 
Men nu är ordningen återställd på torpet och två lakritstroll busar omkring om dagarna och nättterna. 
 
Den med mest vitt heter Sooha och det uttalas Sooa (koreanskt och valt av E), den andra busen heter Batman (unge herr J har valt namnet)
 
 
 

insta

 
Bjuder på senaste dagarnas instagrambilder
Klicka på bilden du vill se så öppnas den i större format

baka liten kaka

Vem ska kakan smaka...
 
Japps jag har bakat brownies med karamelltäcke och tårta. Nu står en sockerkaka i ugnen. Missinassen.
 
Experimenterar med choklad i halva smeten. Smälte 70% choklad i lite smör o rörde ner med kakao och smartieshack. Visar sig om det blir gott eller pannkaka av det hela. 
 
 

träningsvärk

Idag känner jag att jag hittade några muskler som var otränade.
 
Men det är väl bra? Då vet jag ju att jag inte latade mig
 

somamove

Ja jäsingen vilken rolig träningsform.
Jag jobbade mig galet trött men kände mig ändå inte totalt slut efter. Nej snarare euforisk med glada endorfiner som blippade runt i kroppen. 
Det smakade mera vill jag lova.
För den som är nyfiken
kika in här ---> http://www.somamove.com

fototriss - negativt utrymme

Intressant tema på veckans fototriss som är negative space eller negativt utrymme. 
 
Det negativa utrymmet i en bild är den yta som omger motivet och det handlar om att låta den tomma ytan ta plats i bilden, för att framhäva motivet. Det skapar en ren bild utan en massa störande moment som tar fokus från motivet
 
Utan att tänka allt för mkt så valde jag tre bilder som jag fotat tidigare i sommar. 
En dillkrona mot en klarblå himmel. Svenska flaggan i naturens egen tappning
Jag smög runt huset en kväll och ville se hur det skulle bli om jag fotade. Mitt inte helt färdiga kök från utsidan. 
Häromdagen på jobbet passade jag på att fota min snabbfika när jag ramlade in på lokalen mellan två jobb och magen kurrade.
Bullen och kakan är bakade av en brukare som gärna förser oss med fikabröd för att hon är så tacksam att vi finns och ger henne trygghet. 
 
För att se fler fototrissar på temat negativt utrymme så klicka på bannern.
Fototrissbanners

i gränsen mellan fantasi o verklighet

Idag åker jag runt i en magisk värld medan jag jobbar
 

a day off

Idag tog jag en välbehövlig sovmorgon
 
Klev inte ur sängen förrän närmare 12. Var vaken i morse när de andra gjorde sig i ordning men jag var aldrig ur sängen då. 
 
Gått runt och lullat för mig själv hela dagen. Tog en dusch och sen låg jag en stund och vilade igen. Sen frukost blev det och det fanns väl inte för mkt här hemma heller så jag planerar att åka in till stan och handla. Tomt i både kyl o frys och skafferiet är lika tomt det på basvaror. Ibland blir det så, att allt tar slut på en gång.
 

Electric

Försöker få upp energinivåerna genom att lyssna på lite Leila K
 
Gillar känslan av power i Electric
 
 
 

-_-

Ibland behöver man en spark för o komma på rätt tankar.
 
Igår fick jag en sån.
 
Jag har varit så trött och okoncentrerad. Igår till exempel tog det mig tre försök att kunna ge en dam sin medicin. Först åkte jag dit men glömde att jag inte hade nyckel med mig. Jag kom direkt från ett annat jobb och hade inte tänkt så långt som att ta medicinnyckeln med mig. 
Vände mot lokalen för att få med mig nyckeln. Väl där har jag redan glömt att jag skulle hämta nyckeln (för jag hade ju gjort besöket iaf) och satte mig med en kopp kaffe innan jag kom på mig själv. For in i rummet med nycklarna. Bestämde mig att jag skulle cykla den här gången och tog en cykelnyckel och ut genom dörren. Cyklade ända fram till huslängan när jag plötsligt insåg att jag tog bara nyckeln till cykeln. Alltså fick jag vända igen.
Tredje gången gillt fick jag iaf med mig rätt nyckel och kunde ge medicinen som låg inlåst i ett kassaskrin. 
 
Såna gånger blir jag rädd för mig själv på riktigt.
 
Iaf så satt en av planerarna ute på vår arbetsplats igår och hon nämnde lite lätt om symtom vid stress.
 
Sen när jag satt och pratade med henne om hur mkt som snurrar i min värld för tillfället så frågade hon om jag inte skulle vara hemma nån dag dårå. Och så fixade hon så att jag kunde få ta ut lite timmar och alltså är jag hemma idag fastän jag skulle ha jobbat. 
 
Det var välbehövligt för när jag kom hem igår så kollapsade jag i sängen med kläder och allt. Och sov som en stock. 
Jag är fortfarande trött och totalt utmattad och helst skulle jag sova hela dagen om det gick.
 
Innan jag fick åka hem igår var jag dock iväg på ett föräldramöte på skolan också. Som det stod i mailet så ville de prata om våra barns situation i klassen eftersom de är lite tjafsiga. Eller jag vet inte. Ungdomarna skyller på en specifik lärare som får "damp" för minsta lilla och skickar ut dem ifall de frågar en extra gång när de inte fattar eller om de råkar fnissa till. 
 
Huvudvärken spränger i skallen 
 
 

mördande träningsvärk

Haha ja jag har sån träningsvärk att jag knappt kan ta mig ner för trappen. 
 
Blir bra det här... eller inte. Ska jobba ikväll och jag hoppas att jag klarar av det iaf. Rör mig sämre än gamlingarna jag ska till... men de får väl hjälpa mig upp när jag gått ner på knä för o dra stödstrumpor och sånt.
 
I morse när jag skjutsade E till bussen så var det så otroligt vackert över gärdena igen
Men godmorgon på er.
Oavsett om ni har träningsvärk eller inte.
Oavsett om ni sprang eller gick en mil i lördags.
Have a nice day, nu ska jag dricka lite kaffe så kanske jag vaknar 
 

tjejmilen 2013

Jag har genomfört min första, men säkerligen inte min sista tjejmil. 
 
 
Jag blev hämtad tidigt i lördags morse eftersom min bil tackat för sig. Sen drog vi mot Stockholm och Fisksätra där vi skulle ställa bilen och lämna alla våra saker innan vi for vidare för att hämta upp nummerlapparna. Men först blev vi bjudna på frukost. Och jag som hade kokat gröt på morgonen och tvingat i mig enkom för att orka med dagen. Men hey, vem tackar nej till second breakfast liksom. 
 
Kön var löjligt lång när vi väl var på plats för  nummerlappsutdelning.
 
Kön var även löjligt lång till toaletterna. Såååå efter att ha rört oss ungefär 2 meter på en kvart gav vi upp köandet och gick upp bland buskarna på gärdet (som så många andra också gjorde) och kissade istället. 
 
Sen var det köande i väntan på att få starta. Jag och mitt ressällskap stod i grupp 5b som skulle starta 13.30. Vi fick alltså vänta en halvtimme efter att eliten dragit iväg. Vinnaren av årets Tjejmil kom i mål på tiden 33:42 det betyder att hon kommit runt en hel mil på den tiden som det tog oss att vänta på att grupp efter grupp skulle släppas iväg med 5 minuters mellanrum.
 
Jag höll mitt eget tempo och lurades inte att springa snabbare än vad jag mäktade med. Otränad som jag var inför detta så hade jag inte ens som mål att springa hela sträckan. Inte ens mål att springa halva sträckan. Målet var helt enkelt att ta mig runt på en okej tid och att jag skulle njuta av upplevelsen under tiden. 
 
Min tid blev 1:23:15 och jag snittade 8:09min/km. Allt enligt endomondo.
 
Jag har kollat in bilderna på mig från loppet och nja, det var ingen vacker syn vill jag lova. Tänker inte länka ;-)
Röd som en tomat i fejset och jag ser rätt mör ut när jag springer (läs: stapplar) imål.
 
Benen var stumma och blicken lätt dimmig när jag tog emot medaljen efter loppet. Tog en vattenflaska, en banan och ostkakan och sen letade jag reda på mina kompisar som hade lite bättre förutsättningar med ett antal mil i benen innan och alltså hade landat sisådär knappa 20 minuter före mig.
 
Jag såg en del som klarade loppet mindre bra. Nån hade ramlat och slagit sig rätt illa med skallen i marken. Jag hoppas att hon klarade sig bra efter omständigheterna. Andra hade missbedömt vädret och orken och kapsejsat vid vägkanten. 
 
När vi samlat krafterna en stund så drog vi oss så småningom tillbaka mot bussen som skulle leda oss hemåt igen. Mot Slussen och pendeln för vidare färd tillbaka till Fisksätra och en efterlängtad dusch. Eller ja, de andra två duschade, jag passade på att bada för att mjuka upp mina hårt misshandlade muskler. 
 
Sen var tanken att vi skulle äta gott, dricka gott och dra oss vidare ut i natten för o fira vår seger att vi tagit oss runt. 
 
Vi åt gott, drack gott men sen tog orken kablonk slut. Så vi nöjde oss med en helkväll i soffan framför tv:n och en komedi. 
 
Som fnittriga fjortisar tramsade vi en lång stund innan vi till slut kunde släcka lampan och sova. Då hade klockan slagit 2.30.
 
Där vi låg nerbäddade i gästrummet hos L's mamma slog det mig att vi inte var ett dugg bättre än när kidsen har övernattningskompisar och man till slut ryter i åt dem att nu är det minsann dags att knipa igen och sova lite för ingen annan i huset får heller nån ro så länge det tjattras. Men mamma G försäkrade på morgonen att hon inte hade hört ett knyst från oss och att hon sovit som en klubbad. (tssss det tror jag vad jag vill på :P)
 
Vi steg upp och satte oss vid dukat frukostbord. Det var värsta lyxen ju :D
 
Så småningom var det iaf dags att dra sig hemåt igen och även om det är roligt att komma ut och se sig om i huvudstaden så är det rackarns så skönt att komma hem igen sen också
 
Avslutar det här inlägget med lite blandade instagrambilder från min härliga helg.
Klicka på bilden så blir den lite större
 
 
 
 
 
 
 

varför går de inte hand i hand??

Igår hade jag inspiration och energi men inte tiden 
 
Idag har jag tiden men inte inspiration och energi
 
Helst låg jag kvar i sängen hela dan men masade mig upp vid 11. Inte för att det hjälpte och gjorde att nåt hände här hemma. Men jag har tvättat om tvätten som låg i maskinen sen X antal dagar. Den luktade inte helt najs så jag hade i en skvätt ättika för att få bort den sura lukten som hade uppstått. Sen har jag också hängt tvätten ute på sträcket. Så det blir lite soldoft.
Nu ska jag försöka få till nån sorts lunch. Blodpudding och bacon har jag tänkt. Till det har jag äppelmos för jag tycker bättre om äppelmos än lingonsylt. 
 
När jag skaffade min nya fån så fick jag också mer utrymme för appar och jag har skaffat en app för att hålla koll på mina blödningar. Jag har ju inte använt den så länge men kan redan se att om man har nån form av blödning (vare sig det är flytning eller the real thing) i 15 dagar och 7 dagar är utan notering (= ingen blödning) så blir det lite blodfattigt i kroppen i längden.
 
Inte undra på att jag känner mig trött och sliten mest hela tiden. 
 
Ja, jag vet. Jag borde beställa tid och kolla upp. Det är en hel massa jag borde.... blir så trött på alla borden och måsten så jag orkar inte ta tag i nåt av det i slutänden.
 
Roligare bloggning än så blir det inte just nu
 
Tjingeling pling

-_-

Det går bra nu
NOT 
I lördags låste sig bromsen på min bil så jag är utan nu. Idag lyckades jag tappa herr J's mobil i backen så den gick sönder.
 
O min mage bråkar med mig 
Vill inte bli magsjuk nu när det är tjejmilen på lördag
 
On the good side så fyndade jag en byrå på köp o sälj på fb idag. 
 
 
 

Torsdag

I morse var det sagolikt vackert ute
Solen och dimman skapade en trolsk stämning när jag for till jobbet. 
 
Bländande vackert kanske jag borde säga för när solen börjar på att stå i det här läget på mornarna så ser man inte så galet mkt. Jag har solen i ögonen just när jag åker från gården och sen inte så mkt mer under min färd till jobbet. Det är ju tur att det inte är så mkt trafik på min lilla vägsnutt
Över gärdena vid Svedboäng är det också alltid så galet fint när dimman ligger i svepande stråk. Förresten är det alltid fint över de gärdena.
Den här ladan gillar jag jättemycket. Det ser så helmysigt ut på nåt vis. Med ladan och den lilla träddungen. 
Som ni ser så var det filmjölkstjock dimma. Så jag var glad att jag inte såg till några lösspringade hästar i morse. Igår morse var de på rymmen en hel bunt. Först såg jag bara en. Och den rackarn är ute lite nu och då och jag var sen så jag tänkte att där den gick mellan hagarna och ridvolten kunde den gärna gå. Men sen nere mot ån till gick ett sto med sitt föl på gärdet. Det hade stannat en tjej redan som pratade med nån (ägaren?) i telefon. Jag tvekade till om jag skulle stanna och försöka hjälpa till men insåg att jag hade inget att ta dem med iaf. Hästägare till trots så hade jag inte ett endaste litet snöre att leda nån häst i med mig.
 
Senare när jag hade påbörjat min runda runt brukarna så var jag bara tvungen att stanna o fota på ett ställe. Det var så fina spindelnät att jag inte kunde låta dem sitta ofotograferade. Höll på att tvärnita men sansade mig eftersom jag hade en bil bakom också. Men på första bästa plats vände jag helt om och stannade till o klev ner i diket en stund. Måste ha sett bra komiskt ut för de som hann åka förbi medan jag stod där med en fot i diket.
Klicka på bilden för att få upp den i större format.
 

Bra där

Bra där att mobilen väljer att ladda ur just idag.
Idag när jag lånat svärföräldrarnas bil som håller på o rasar ihop om jag ska vara helt ärlig. Den är helt slut i alla upphängningar och fjädringar så den gungar för minsta lilla och känns glapp i styrningen. Dessutom kan man inte köra fortare än 90 km/h för kommer man upp i hundra så vibrerar den så pass att den faktiskt bromsar sig själv. Känns som om fälgarna inte är åtskruvade ordentligt heller.
 
Såååå nu sitter jag här. På jobbet en knapp halvtimme efter att jag slutat mitt pass. Enkom för att ladda upp mobilen såpass att jag kan känna mig trygg i vetskapen om att behöver jag ringa så KAN jag ringa.
 
meep
 

närkontakt

Ja, jag satt på trappen när den här lilla vännen fladdrade förbi och satte sig i min flitiga Lisa. Sen satt den där och lät mig ta närgångna bilder en lång stund. 
 
Sen fladdrade den vidare mot nya äventyr
 
Jag har sagt det förut men jag säger det igen. Jag älskar min kamera som är en telefon så man kan ringa med den också. Haha 

Dagens instacollage

 

kakterapi

För o trösta mig själv fick jag för mig att baka sockerkaka. MEN jag ville göra en regnbågskaka. Det ser ut att misslyckas för i översta lagret valde jag choklad och den har vänt ner sig längre ner. Nåja kaka som kaka.
 
Fröken buffel har varit på rymmen idag. Inte bara en gång utan två gånger faktiskt. Första gången var det bara o ta henne men andra gången ville hon inte samarbeta. Tur för henne att hon är så vacker när hon drar i full kareta ifrån mig.
 

bläh

Hade tänkt åka o träna på kvällskvisten. Skulle ju till o med bli hämtad eftersom min bil sagt upp sig men tidsoptimisten i mig trodde att pannbiff med lök är gjort på en pisskvart när färsen fortfarande ligger i frysen. Snabbtining i vattenbad haha jaja
 
Fick lov att avboka o det kändes surt värre kan jag lova. Herr J fick en skopa ovett bara för att... jag var sur.
 
Vet inte heller hur jag kommer till jobbet eftersom biljä*piiip*eln står i stan utan att kunna rulla vare sig framåt eller bakåt. Bromsarna har fastnat på och nu har de bränt fast. :(
 
Satte mig i hästhagen och tankade lite energi och vem kan va sur när man får en puss av en varm hästmule?
 

sjuka drömmar

Vill göra så mkt men orken vet jag inte var jag lagt.
 
Tänker tankar att det och det och det kan och ska jag göra. Mjo, eller hur.
 
I morse var jag uppe när sonen skulle iväg till skolan. Sen gick jag tillbaka o la mig. Sov till halv tolv innan jag masade mig ur sängen igen.
 
Drömde sjuka drömmar. Drömde att jag såg två föl som höll på att drutta i en å i en stad (oklart vart). Tydligen hade de nån form av djurens dag där man kunde få låna djur. Oavsett om man var kunnig eller inte. Den här mamman hade lånat en shettis med två föl. Hon hade tänkt stänga in dem med kompostgaller i trädgården men alla som haft närmare kontakt med en shettis vet ju att det inte går. Inte ens i drömmarnas värld tydligen. 
När jag försökte hjälpa till att stänga in dem med gallret så började jag föreläsa om att man inte kan göra så och bla bla bla för det vet jag eftersom jag har en shettis hemma som också brukar rymma. Och när jag hör mig själv säga alla sakerna till mamman så hör jag också hur jag låter som om jag vore på en treårings nivå begåvningsmässigt eftersom mitt ordval låter som det. Och ju mer jag försöker skärpa till mig desto värre låter jag. Till slut går jag iaf vidare och ser många andra familjer som också har lånat hästar och har i sina trädgårdar. Sen byts miljön och hästarna börjar se skadade ut. De saknar ögon och nosarna och munnarna är liksom bortfrätta halvt om halvt men det är gamla skador som läkt. Jag börjar fråga vad som hänt med djuren men ingen vill svara. De undviker att titta på mig när jag stirrar på dem. Jag förstår sakta att det är nån konstig och förbannad plats och plötsligt hör jag ljudet av den/det som styr över det här lilla området med människor. Jag försöker håna ljudet genom att härma men det eskalerar bara och blir läskigare och läskigare så jag tvingar mig själv att vakna. 
Inser så här i vaket tillstånd att jag förmodligen grymtade i sömnen och hörde mig själv och ju mer jag grymtade för att få bort ljudet i drömmen desto mer lät det ju.
 
Sjukt hur det kan bli i en dröm.
 
Drömde om en brukare också och att vi var hemma där fast brukaren bodde inte längre där utan på hemmet. Dess anhöriga hade dock varit i bostaden och dragit ner en massa disk som stod och ruttnade i gammalt äckligt diskvatten. Jag hade glömt en jacka som hängde på hatthyllan också. Men eftersom jag hade en kofta med mig nu så kunde jag inte ta jackan som hängt i flera månader för då skulle de anhöriga tro att jag stal den. Det var jackan eller koftan liksom. 
Jag tror kanske att jag drömde den här biten FÖRE hästdrömmen för jag var nog på väg därifrån i drömmen när jag fann fölen.
 
 
Lägger in några bilder på mina fyrbeningar för o mota bort bilderna ur huvudet från drömmen

Dagens instacollage

Vissa dagar får man inte inspiration till att fota en endaste bild. Andra dagar fullkomligen dräller det av fotoinspiration
 
Här är ett collage av bilder jag fotat och lagt upp på instagram idag
 

Fototriss - svart

Veckans fototriss har temat SVART

Först tänkte jag att det var så klockrent att jag skulle använda mig av den här bilden som en av bilderna i trissen
Eftersom jag inte fick med den i förra trissen. Och jag gillar att hålla nån sorts tråd så från en svart hund till en annan hund... men inte svart hel och hållen.
Nosen är svart iaf. 
Jag tog en cykeltur för att rasta hunden och för att fundera på hur jag skulle lägga upp trissen på temat svart och med ett tema i temat...
Kopplet är svart och cykelstyret är svart.
 
Nåja, temat blev lite långsökt kanske men den röda tråden är hund på ett eller annat sätt... haha 
Klicka på fototrissbannern för att komma till fler fototrissar på temat svart.
 
En bonusbild som kanske också kan räknas som svart är bilden av min skugga när jag cyklar
 
 

 
 

RSS 2.0