Vissa dar...

Vissa dar borde man stanna hemma...
 
Idag kanske var en sån dag...
 
Det började redan på morgonen. Allas planering var huller om buller. Inte alls planerat efter kontaktmannaskapet. Jag till exempel hade Sätraturen och den är jag aaaaaldrig på annars nuförtiden. Dessutom ska vi alltid få en specifik bil utplanerad på oss men C hade först att hon skulle ta Skodan på morgonen och sen helt plötsligt hade hon en tankplutt där det stod att hon skulle tanka Meganen. Hmmmm alla bilar är ju ute och åker... när tänkte den som planerade att hon skulle kunna byta bil?
 
Själv hade jag inte ens fått nån bil utplanerad trots att resan till Sätra är en och en halv mil och och sen lite till när man väl är på plats.
 
Så jag o C plockade om lite... jag tog Skodan och tänkte att på em kunde jag ju åka o tanka den för där hade jag lite ledig tid.
 
Grejen är också att vi har ETT (1) tankkort som ska räcka till fyra bilar. Krediten täcker inte kostnaden för fyra bilar kan jag säga. Så sen mitten av denna månad har vi fått åka in till stan och OKQ8 varje gång vi ska tanka en bil.
 
Sååå jag kartade iväg efter lunchen mot stan för att tanka just Skodan.
 
Knatade in på macken och sa mitt ärende... gick ut igen. Tryckte på den gula knappen som påkallar kassörskans uppmärksamhet om kassatankning och sen tog jag munstycket och påbörjade min tankning. 
Jag passade på att skriva i dagens datum på listan där vi redovisar mil och antal liter... sen började min hjärna fungera igen.
 
FAN FAN FAN FAN 
 
Handtaget som satt i tankröret på bilen var grönt.... bilen jag tankade går på diesel... dvs handtaget borde ha varit svart.
Scheisse 
 
Det var bara att slå av pumpen, bita ihop och gå in till kassörskan och erkänna min fadäs och göra upp de tekniska formaliteterna, för betala soppan var jag ju ändå tvungen att göra... eller ja, identifiera mig och bilen så det skulle bli konterat på rätt bil och rätt hemtjänstgrupp.
 
Sen fick jag ringa kommunverkstan och karln fick komma och bogsera mig därifrån. Hahaha tur att jag kom på min blunder INNAN jag hann starta motorn. Tror inte dieselbilar gillar allt för mkt bensin i systemet.
 
Tur att det fanns en gammal dieselhäck att boka så länge så jag kom tillbaka till jobbet också.
 
Men för övrigt var det en helt okej dag... kul att några som i princip aldrig ser mig uttryckte sin saknad och att de gärna såg mig snart igen... "ta det med chefen" sa jag
 
 

BigBang

Lagom till Lucia ska jag och E på äventyr.
 
Min dotter är ju inte så mainstream vad gäller personligt val av idoler så hon diggar K-pop. Hon har länge sagt att NÄR de gör en Europaturne så SKA hon se dem. Vilket band/artist det än månde vara. 
 
Nu är det dags... och bara själva bokningen blev ett äventyr i sig. För de skulle spela den 15 dec, dagen före hennes födelsedag. Hon var så taggad att få se dem och hon skulle boka biljetterna igår när de släpptes. Men tydligen var det X antal tusen andra personer som hade samma plan. Så hon hann aldrig  boka några. E svängde känslomässigt mellan ångest och sorg över att inte fått tag på några. 
Men senare på dagen meddelades att ett till datum skulle släppas med ännu en möjlighet att se dem.
 
Igårkväll ringde E's kompis I (som också skulle fått följa med) och sa att NU var de ute.... E rusade in på sitt rum och loggade in på bokningssidan och lyckades få tag på 3 biljetter. Ja inte sjutton släpper jag min dotter själv på konsert på Wembley Arena så jag måste ju med också... 
 
Så nu ska vi se BigBang den 14 december i London!!!!
Och jag lovar att när de drar igång den här så kommer även jag att vara med o sjunga för fulla muggar... I like this one :)
 

härliga helg

Nu är det helg... härliga helg

trött i huvudet efter den här arbetsveckan... men vilar mina ögon just nu på en helt amazing himmel med rödfärgade ovädersmoln (snö?) och tuggar på en bit 70% mörk choklad från ica selection (fairtrade) och försökter hitta lite må-bra serotoniner i den

fick lite idéer om cupcakesfrosting på jobbet idag.... ska nog ta o shoppa lite grejer till det

slow-feeding

skickade efter ett slow-feeding-nät till hästarna och nu ikväll la vi ut det i hagen åt dem.
Tillsammans med löst hö förstås.

Lillen blev rädd för det vita nätet där i ficklampans sken. Men de tre små köttbullarna var nyfikna (var jag ens förvånad?) och klev till och med på kudden med hö för att riktigt kunna undersöka saken.

Gnistra var först med att få sig några tuggor men Texas var den som snabbast lärde sig knepet och han stod och mumsade ömsom som han försökte bearbeta med sina små hovar genom att krafsa på nätet.

Ja jag har inte fått till nån upphängningsanordning för nätet än och jag har läst om andra som helt sonika lagt nätet på marken så jag tänkte att det var värt att testa.

Nu har de ju iaf lite mer att pyssla med för även om jag alltid strör ut höet i många många små högar så det ska stimulera deras naturliga födosök (istället för att få allt i en hög i hagen och vips var det uppätet) så är det ändå fort uppätet.

Jag har ingen bild för det var för mörkt i hagen

a som i aj och..... aaa det var väl det

jag har ont i nacken ikväll
 
Det har kommit smygandes under dagen (tror jag) och jag har känt att det blivit svårare o svårare att vrida huvudet i sidled. Sånt som man behöver när man kör bil till exempel. 
 
Igår var jag på zumba gold igen och jag har känt av min nacke och axel på vänster sida när jag gjort vissa övningar tidigare. Det är väl nåt som är knas som gör att jag liksom "domnar" eller hur jag ska säga, när jag gör övningar med armarna i axelhöjd.
 
Men har jag otur är det vår nya brukare som ställer till det. En väldigt tung person som är rätt svår vid förflyttningar eftersom kroppen inte lyder denna person.
Och även om man har aldrig så många hjälpmedel så hjälper de föga när det är ett litet utrymme att jobba på. Och trånga passager att dra rullstolen i som inte är av den nättare modellen direkt.
 
Nåväl, jag har smort med tigerbalsam nu. Och så får jag väl vara glad att jag inte har cykelvändan i morgon... för det gjorde nog inte saken bättre idag.
 
Säsongens första snö föll idag.... jag har inte längtat efter den. 
 
 

testköket

Testar att laga en form av gratäng med lax o potatis just nu.... utvärdering kommer väl kanske sen och om det blir gott så talar jag om lite mer exakt hur jag gjorde....
Haha
 

uppdatering:
Jorå, det blev helt okej, rätt gott till och med
 
Receptet är utformat för en person
Jag skalade två potatisar och skivade dem tunt (dvs ungefär millimetertjockt)
Sen la jag dem i en ugnssäker form och saltade och pepprade lite lagom
Jag hackade en vitlöksklyfta och strödde över 
Sen tog jag en laxfile (en sån där som man köper i fyrpack) och skar den i smalare skivor och la dem över potatisen
Saltade på laxen också ;)
Sen strödde jag över lite hackad fryst dill och över alltihopa hällde jag grädde och mjölk så att det täckte potatisen och lite av laxen
Ringlade lite flytande smör över (var kanske onödigt) och skjutsade in alltihopa i ugnen.
200 grader i ca 30 minuter 
 
Nästa gång tar jag lite hackad gul lök varvad med potatisen också... blir ännu lite godare då skulle jag tro.
 
Nu har jag mumsat i mig hela gratängen och snart ska jag åka till jobbet

Fototriss - ett motiv på tre sätt

Fototrissen för den här veckan är ett motiv på tre sätt
 
Satt och fnulade på det temat en stund... kom på att jag HAR redan tre bilder på ett o samma motiv... 
 
 
När jag fotade min passionsblomma som slog ut framför mina ögon
Bilderna är klickbara
 
 

gosat bebis

Igår åkte jag o våldgästade bror min (eller ja han sov när jag kom för han jobbar ständig natt) och hans fru och deras barn.
 
För det var väl dags att hälsa på o kika lite på den nyaste lille parveln i släkten. Lille Simon som hunnit bli en månad. När han föddes kände jag mig lite sådär halvsnuvig och ville inte smitta ner dem. 
 
Simon sov också när jag kom men han vaknade efter en stund och kinkade efter mammas tutte. Sen fortsatte han att kinka lite nu o då (ökningsperiod?)... men vi tog en promenad vid lunchtid och då somnade både Simon och Victor en stund i vagnen.
 
Sen på eftermiddan visade jag min bror hur en expert vyssar en bebbe till sömns för då somnade han så snällt på min arm med nappen i mun.
Brorsan har nämligen inte alls fått in tekniken på Simon. Victor (i den åldern) var ju inte riktigt som andra ungar vad gäller sova för han somnade snällt när, var och hursomhelst. precis som sin far... hahaha
 
 
Brorsan frågade vad jag skulle ha i timmen för o komma o vara lite nanny ett par gånger i veckan för medan jag var där hann jag med att byta både blöja o kläder på honom också. 
Möjligen att jag imponerade på min bror lite... hahaha men jag har ju faktiskt haft två egna en gång i tiden... nu är de stora o klär på sig själva o behöver inte bytas blöja på. 
Fast jag tränar ju än idag på det där med blöjbyten o påklädningar... fast inte på så där små söta varelser....
;-)

Golden Shits

Mår väl som jag förtjänar antar jag ^^
Men jag mådde hur bra som helst igår av att få gå ut med tjejerna. Vi slog på stort och gjorde en helkväll med trerätters på kinakrog och sen gick vi vidare till hotellet. 
 
Vi ramlade in precis lagom tills när andra också började på att tycka att det var dags att gå dit. Vi slapp precis trängas men när vi satt oss med en varsin drink så tog det inte lång tid innan det fyllde på i lokalen. 
 
De hade specialpris på Bloody Mary men urk den var inte god. Så specialpris eller inte... neee jag köpte en och sen fick det va.
 
När de drog igång vid scenen så såg vi såklart till att få platser längst fram. Ja jo jättedumt för där är ju högtalarna och man blir verkligen lomhörd men samtidigt är det en helt annan känsla att stå längst fram... 
Rätt vad det var så kom ett par "tanter" o försökte tränga in sig också... ingen aning om vilka de var men Sara sa att det är vi om tio år... hahaha ja säkerligen
 
Chauffören som alltid ber om 5 min till när HAN är ute o svirar o nån annan ska köra ville inte alls vara uppe längre än nödvändigt så vid 1 (en hel timme innan stängning) gick vi ut o väntade på honom.... som inte ens hade kommit än då... bah
Hade hunnit lyssna på tre låtar till ju
 

missinassenblogga nu igen

hemma efter en jobbkväll.... 
 
det hade varit kaotiskt på jobbet idag innan jag började på em
 
en brukare med slagsida och andra tecken på stroke som fick åka till akuten
en i personalen som fick närkontakt med en älg... RIKTIG närkontakt med en älg
men tydligen blev bilen värst åtgången iaf (om man bortser från älgen förstås)
 
jag hade tur o slapp såna möten ikväll
jag behövde bara rabbla sisådär etthundranittiosjutton gånger att jag inte visste varifrån rosbuketten kom till brukaren som är tokdement och som fyllt år idag och att hon haft huset fullt med syskon och deras respektive och sen tog vi om bukettfrågan igen och igen och igen och igen
 
min kollega för kvällen var sjuk och en vikarie var i hennes ställe
denna vikarie hade ingen rolig runda
hon fick sig en utskällning av en brukare
en utskällning som hette duga
 
jag kunde däremot räkna rådjur på vägen hem, men de höll sig på lagomt avstånd allihopa där de hoppade och trippade över den nyasfalterade vägen
 
borde seriöst ligga o sova nu för i morrn väntar mera jobb innan jag sen ska tagga för utgång med brudarna på 30+
men heh, sen när är jag sååå organiserad att jag lyckats med en sån bedrift?
blir ju ingen sport om jag ska vara någorlunda utvilad när jag går ut
HAHAHA
 
 

vad sätter man för rubrik på blandad kompottbloggsinlägg?

Zumbade igår... kändes bra. Jag tog i utav bara sjutton i början och blev toksvettig och tappade orken lite sen. Men jag kämpade på ändå.
 
Sen är det ju så att en gång = ingen gång men två gånger är en vana så vi har väl också bestämt att efter träningen är det shopping innan vi åker hem. Haha japps, vi tog ett varv på ica också.
 
Idag är jag ledig från jobbet... igår visades det ett inslag om parken Zoo. Och på facebook fullkomligen rasar folk (nåja vissa mer än andra) om hur förskräckligt och de ska minsann aldrig mer åka dit.
 
Jag såg inte inslaget. Jag kanske borde se det innan jag tycker nåt?
 
Men en stilla tanke i rasandet vill jag ändå slänga ur mig. ÄR bojkott och stängning rätt väg att gå? Hjälper vi djuren då?
Öppnare insyn, skarpare granskning årligen, bättre rustade skötare, NY ledning kanske vore en bättre väg att gå?
 
Om man bojkottar stället så bankruttar det ju alldeles solklart. Om man får till en stängning (av vilket skäl det än månde vara) så måste djuren därifrån. De måste då kanske slaktas i vilket fall som helst. För det finns ju inte hur många platser som helst på andra zoologiska trädgårdar heller. 
 
Men jag är lyckligt ovetande om exakt vilka bilder och exakt vilka ord som använts när de visat. Jag har läst folks reaktioner och jag har läst parkens svar i deras kommuniké.
Jag kanske också hade varit huvudlöst förbannad och rasat på deras fb-sida om jag HADE sett programmet. För jag mår dåligt av att se djur lida.
 
 
 

Why so serious?

Vill bara göra ett litet förtydligande till mitt föregående inlägg... vad gäller systemet som fallerar.
 
Det är alltså inte bara en grupp som felar... det felar från alltifrån när personer kommer hem från lasarettet så kan man ju ge sig sjutton på att det i princip alltid är på en fredag. Ja för då slipper nån ta ansvar förrän tidigast på måndag... och hemtjänsten är alltid redo och kan konsten att trolla med knäna.
Personer som skickas hem för vidare vård i hemmet har inte alltid hunnit med att få hem sin utrustning som krävs för att vi i hemtjänsten ska kunna göra vårat jobb på ett så säkert sätt som möjligt. Både vad gäller brukarens och vår egen säkerhet. Ta bara fenomenet vårdsäng som levereras en gång i veckan men mer än en gång har brukaren ramlat hem ett par dagar (minst) innan själva vårdsängen. 
Det har hänt att vissa brukare aldrig ens hunnit komma i sin vårdsäng för de blivit akut så mkt sämre att all vård måste utföras ståendes på knä på en säng som är 30 cm hög på sin höjd och inte har möjlighet att flyttas ut från vägg eller höja o sänka huvud och fotända.
En person kom hem och skulle ligga på ett par resårbottnar staplade på varandra (tills sängen skulle levereras ett par dagar senare)... säkert och bra va? Lägg därtill att personen var instabil i sin kropp vad gäller styrsel och balans.
Biståndshandläggarna verkar ibland vara från en annan planet för de lovar saker som inte går att utföra. Eller ta exemplet där en biståndshandläggare sa att "nej en spisvakt ska man inte ha om man fortfarande lagar mat" för det gick ju inte att laga mat då... ehhh en glömsk person kanske ändå fortfarande vill värma sitt kaffe på spisen eller steka ett par korvskivor utan att bränna upp kaffepannor och bränna ner huset.
De "tror" så mkt också... ibland tror de att XX får sin mat därifrån... men de bemödar sig inte med att kolla... och vi får ta smällen med anhöriga... och trolla med våra knän.
Och så var det planeringen... som också har sina direktiv nånstans högre ifrån... men vem(?) som sagt var, kan säga att Hulda 97 faktiskt är klar på 30 min. Det är ju alltså 30 min från det vi öppnar dörren tills vi stänger den när vi går ut igen. 
Lätt att sitta på en annan plats och "veta" saker... oavsett var i näringskedjan man befinner sig så är det alltid lätt att tro o veta nåt om alla andra platser. 
Jag tror också en hel massa saker som jag inte har en aning om... och det är ju tokigt
 
En annan sak som är alldeles upp åt väggarna är att omvårdnad ska inte behöva kosta skjortan så den är subventionerad för brukaren = kommunen betalar mellanskillnaden. 
Service ska kosta vad det smakar = brukaren ska helst ha så mkt serviceinsatser som möjligt. Dvs, släng gärna in lite städ och tvätt på ren rutin vid vårdplaneringen... har du tur så märker inte anhöriga eller brukaren själv och betalar glatt... visserligen med utförda serviceinsatser som inte efterfrågats. 
 
Japps, tydligen har det hänt... 
 
Finns fler saker o reta sig på... färdtjänst. Uppenbart sjuka personer som ska gå ett par km till en busshållplats och åka med den enda bussen som går in till stan - skolbussen. Och sen åka hem med den enda bussen som går hem - skolbussen. Fint de, som snus, att få befinna sig en hel dag från åtta på morgonen till halv fyra på em i stan... när man orkar gå 500 meter utan att få lov o stanna o vila. Och när man ser lika bra som en mullvad ungefär. Går bra att läsa tidtabeller då också. 
 
Jag är nog bara lite pms:ig just nu
 
Men till syvende och sist.... VARFÖR MÅSTE ALLT HANDLA OM PENGAR?
Tid är pengar säger de på planeringen... ja jo, tid är pengar... 
 
 
 
Om det ändå vore hugget i sten allt detta som beslutas på högre instans... men si, en vacker dag blir lilla mamsingen sjuk o behöver hjälp... eller kanske beslutsfattaren själv börjar få ålderskrämpor och inser att hjälp... ättestupan kom farligt nära nu...
 
I say no more 
 
för o pigga upp mig lite så slänger jag in den här crazy musikvideon... Why so serious? Get your crayon!!!
japps erkänner... väldigt färgad av vad jag får höra här hemma hela dagarna... eller i bilen för den delen... 
 

det måste ut ibland va???

Saker man funderar över när man kör bil
 
Varför vissa beter sig som om de äger vägen o inte flyttar sig en millimeter ut mot vägkanten när man möts på en smal asfalterad "grusväg".
 
Varför "systemet" ska vara så programmerat på "self-destrukt" och varför en brukare vi hade en gång i tiden visar sig få rätt när den sa att "det är fel på systemet". Halva min morgon gick åt till att vara arg och irriterad över saker som jag inte kan förstå.
 
 
 
Vad gäller bilförare och deras bilar... många verkar ha noll koll på VAR de är på vägen och hur mkt det är kvar till vägkanten för de har gott o väl en halvmeter kvar ut till de vita kantstrecken och när vägen med nöd och näppe rymmer två bilar så vore det tacknämligt om den andra mötande också saktade ner och höll ut. 
 
 
 
Jag vet inte om jag orkar och VILL försöka förklara min ilska mot systemet... 
Men, let's give it a try... shall we?
 
VEM kan bestämma och säga att ett morgonbesök får ta si o så lång tid?
VEM kan bestämma att ett duschbesök inte får ta mer än 45 minuter? 
VEM bestämmer att vi alla jobbar lika snabbt och att brukare aldrig har en sämre dag (eller Gud förbjude, att vi arbetare har en sämre dag)?
 
Vad gör jag när jag upptäcker att mitt morgonbesök redan tagit 30 minuter men brukaren jag är hos är bara halvfärdig? Ska jag då avbryta och fortsätta vidare? 
Vad gör jag när jag har 45 minuter till godo för att få upp en brukare ur sängen, lirka den till att vilja duscha, faktiskt duscha och torka den samt klä på den rena kläder och sen fixa med frukost kanske.... eller rulla hår (om det är en som vill ha sitt hår rullat) bädda sängen och städa upp efter vårat sjöslag i badrummet och det visar sig att de där 45 minutrarna börjar på att dra sig mot en timme?
 
Om jag finge önska så önskade jag att de som styrde o ställde med pengar och vad det får kosta för en endaste dag fick uppleva verkligheten som den verkligen är. Lite sådär som Ebenezer Scrooge fick en uppenbarelse.
 
Jag var så arg ett tag där på morgonkvisten att jag mådde rent av illa.
Och ingen ska komma här och påstå att besök som alltid legat på 30 min helt plötsligt alltid legat på 15 minuter. 
Det är som att försöka dumförklara en hel arbetsplats. 
 
Nä, jag blir bara arg och upprörd igen när jag tänker på't. Ja det kanske är så att i stan som det så vackert heter kan de ha besöken liggandes tjoff tjoff tjoff med restider på noll minuter... och där kanske de är effektiva och kan springa in och ut hos brukarna... och hinna med 20 besök innan kafferasten... ptja, de HAR iaf en kafferast på fm. En inplanerad kafferast där de alla har en chans att få sitta ner och pysa en stund. 
 
När jag har rundan som ligger centralt runt ett par tre hus så kan jag också göra såna snygga tjoff tjoff besök. När jag har cykeln som snabbt tar mig mellan dörr och dörr... men när vi har mellan en och en och en halv mil mellan våra brukare och EN väg (som dessutom ockuperas av vägarbetare just nu) såvida man inte vill ha en mil extra i resväg så funkar inte det riktigt.
 
Nu har jag spytt färdigt för ikväll men jag är fortfarande rätt oggig... fast mest är jag bara trött o less... för vad hände med visionerna?? 
 
Det som ändå gör att man inte ruttnar ur helt o hållet är besöken där man får veta att man är duktig på det man gör... där jag får veta att JAG gör ett bra jobb. Att mitt glada sätt livar upp deras dag, att MIN matlagning får betyget "excellent".... och mina arbetskamrater är guld värda... jag hoppas att jag tillräckligt ofta talar om det för dem alla... 
 
En person som jobbar i en verksamhet strax intill där vi har vår hemtjänstlokal sa till mig och en kollega att vi verkar vara ett sånt härligt gäng, där vi alla har så kul med varandra och att vi är så goa med varandra... DET är väl ändå ett gott betyg. Nåt som vi borde ta åt oss av och sträcka på våra ryggar för. Att andra, utomstående, ser vår gemenskap i gruppen.
 

to-do-list

vadskajaggöranuvadskajaggöranuvadskajaggöranu-vadgörjagnuuu
 
Jodå, nog finner jag på saker att göra allt... 
 
Ett berg av disk att besegra och likaså har jag berget tvätt att försöka mig på. Där lär jag dock inte vinna kampen idag direkt.
 
Sen har jag en skrubb som behöver röjas... dels för att kunna få in centraldammsugaren till köket igen... alltså själva röret och anslutningsdosan. 
Saker som liksom bara hamnar längst ner i "att-göra-högen"
 
Hästhagen är inte klar heller... stolparna är ju utplacerade men när J skulle bonka ner dem så gick klubban sönder.... så i förrgår var vi o shoppade ny. Och igår jobbade jag.... haha
 
 

myyys

Ser många som skriver myyyys om allt möjligt när de vill "make a statement" på fb o i bloggar.
Nåja, just nu myyyser jag med katten som smet upp till sovrummet strax före mig så han redan låg i sängen på kudden när jag skule lägga mig nu

deluxe

Jag tog en sovmorgon deluxe idag... ja med tanke på att jag gick o la mig rätt tidigt (för o vara mig). Skönt att få sova men ryggen klagar över de många timmarna i en säng som egentligen borde bytts ut för länge sen. 
 
Jag har drömt konstigt inatt 
 
Jag har drömt om amputerade fötter... men bara halva foten var amputerad visade det sig... så stortån fanns kvar men inte lilltån.
 
Det var inte min fot och ingen jag kände heller... så det var väl typ jobbrelaterat det jag drömde.... typ att i drömmen fick vi en ny brukare. Fast ja, ändå inte.
 
Nu ska jag äta lite frulle o sen ut o göra lite nytta innan jag far mot jobbet för ett kvällspass. Jag har bytt bort min trelediga helg för att kunna gå ut på 30+ nästa helg och därmed kunna vara hur sjuk jag vill på söndan. Haha lär nog mest vara trött bara. Det är gammeln som biter så hårt nu för tiden.
 
Jag har haft en låt spelandes i mitt huvud hela jäkla morgonen.... undrar om det är påverkat av att jag ska ut nästa helg maybe???
 
 
Hmmm sen kan man ju undra vad det är för nåt de menar när man ser videon..... men hey, nu ska vi inte vara såna ;)

tittar på...

...Debatt på svt1

Jag blir mest bara frustrerad och arg.

Varför får folk inte prata klart?
Det är farliga hundar som diskuteras
*suck*

nu ska jag bli så tränad såååå

Idag fick jag tummen ur och följde med på zumba med två av mina arbetskamrater. 
 
Trots att jag "vuxit" ur mina träningskläder..... ährmmm så drog jag på mig dem (kände mig som en stoppad korv) och så for vi till stan.
 
Roligt var det iaf. Och jag orkade hela passet och jag hängde nästan med. Haha
 
Sen åkte vi o handla på Åkrahallen... tre personers handling i en liten kundvagn. Det går det med.... haha
 
 

instawalk in da park

Igår tog jag en promenad med hunden i stadsparken... 
Ricko the Dog aka Prickelito 
Schämthunden som alltid är glad
 

i drömmarnas värld

Jag drömde så otäckt inatt... men jag insåg senare att jag inte bara hade drömt den otäcka drömmen utan jag minns tre olika drömmar från inatt.
 
Först drömde jag om en bil som jag skulle hälla i nåt pulver i tanken på. Det var ifrån en 25 liters säck och kulor i storlek av grovsalt ungefär. Jag hivade i ungefär som en 10-liters hink. Och efteråt läste jag på instruktionen att man skulle bara lägga i 4-5 korn till att börja med för att "vänja" motorn. Annars skulle det bli för mkt rök i motorn och den skulle sluta fungera.
Hahaha jag minns att jag sa inget om min fadäs till bilägaren i drömmen... det var en sportbil och det här skulle liksom trimma den.
 
Sen drömde jag att jag åkte på en motorcykel och det var samma ägare som till bilen i första delen av drömmen... jag åkte ner för våran uppfart och skulle vända tillbaka mot gården igen. En sträcka av 25 meter sisådär. 
I drömmen kom plötsligt bokbussen farandes och jag minns att jag tänkte att det var konstigt för den åker aldrig till mig annars. Men plötsligt var det fullt med poliser runt om bokbussen... den var liksom bara "cover up". Och en polis stoppade mig och sa att nu gick jag på en nit eftersom jag inte hade nåt körkort för o köra sån där. Och jag försökte med att det var ju på min egen gård men det hjälpte inte.
 
Sen blev det läskigt dårå
Helt plötsligt befann jag mig i ett hus som det uppenbarligen spökade i. Jag bara visste att det var så... det var liksom en känsla jag hade hela tiden. Det var nåt med nåt dukat bord och ljusstakar som samtidigt var koppar att dricka ur. Det var ett gammalt fint hus, med gamla fina möbler i och stora rum. 
Rätt vad det var skulle jag gå ut ur ett rum och på armen bar jag min ena katt - Nalle. Fast han var inte lika tjock som i verkligheten.
När jag öppnade dörren och skulle gå ut så reagerade katten på nåt. Han blev spänd som en fiolsträng och alla klorna satte han i min arm. Där utanför på en möbel (typ en schäslong) satt en svart liten luggsliten katt med lysande gula ögon. Helt klart en spökkatt. Det var den här spökkatten som Nalle reagerade på. Den svarta katten hoppade in i rummet som jag kom ifrån och jag försökte säga åt den att försvinna. Dvs inte spöka för mig. 
 
Mellan varven som jag bestämt sa åt den att försvinna så försökte jag skrika men ur min mun kom inget skrik hur jag än försökte. Det blev bara nåt gutturalt läte.
Jag tog till och med tag om nackskinnet på katten och jag förundrades över hur liten den var. Men inte fasen försvann den inte... jag var jätterädd i drömmen men försökte stålsätta mig och intala mig att det inte var nåt att vara rädd för. Rätt vad det var så väcktes jag av att J tog tag i min arm och undrade vad det var. Då hade jag ju försökt skrika inte bara i drömmen utan det var min riktiga röst jag hörde i drömmen när jag inte kunde få fram skriket.
 
Jag var skärrad och jag minns att jag flämtade fram att det var så otäckt. Men jag vågade inte berätta om min dröm för den kändes fortfarande så levande och verklig och jag var rädd för att jag skulle locka fram nåt otäckt genom att berätta.
 
Men det var tryggt att få hålla hans hand när jag sen skulle försöka skaka av mig känslan och somna om. Det kändes som en livlina och så länge jag höll i handen så kunde inget ont hända.
 
Det som var mest otäckt ändå var att trots att jag var vaken kunde jag känna var kattens klor hade setat i min arm i drömmen. Och den känslan kunde jag frammana även i morse när jag vaknade.
 
 

näthandel

Jag har precis skickat iväg en beställning på ett finmaskigt hönät att ha i hagen så de inte slänger i sig maten så himla snabbt. Även om han har blivit lugnare under den tid han bott här på gården så är han fortfarande lite väl kvick på att slänga i sig maten i stora tuggor. Antar att en häst som stått lågt i rang i en hage med många hästar utvecklar ett sånt beteende för när man väl är i närheten av maten så lär man äta utav bara h*vete Nä nu ska jag sova så jag orkar upp i morrn... skjutsa dotter till tåget och sen kvällsjobb på det.

magkänsla

magen känns knas ikväll
 
hoppas jag inte blir magsjuk bara
 
känns som att det spelar ingen roll hur mkt jag äter så blir jag inte mätt... och det svider (suger är nog mer ordet) i den liksom. 
 
Jag blev så akut trött på kvällskvisten att jag var tvungen o vila... o när jag sen gick upp igen så var känslan där... 
eller så är det bara ändå. 
 

L som i lördag

Jag har väl rätt bra vänner ändå... 
 
Fick en fråga på sms om vi skulle gå en sväng runt järndammen men eftersom jag hade de planer jag hade så suckade jag bedrövat tillbaka i ett sms. Men sen sa jag i nästa sekund att hon var välkommen hit ifall hon hade en massa extra energi... och tänka sig. Hon antog utmaningen att hjälpa mig med hästhagen.
 
Den är inte klar... inte på långa vägar men den gamla är bortrensad och all gammal tråd och bröte som hade samlats under det tjocka gräset har vi fått bort. Och hon plockade upp de gamla stolparna och skruvade ur isolatorer på löpande band. 
 
Sen däremellan skrattade vi åt hundarna som busade och hennes hund Picknick passade på att bada i vattenpölarna på gårdsplanen. "Det blir aldrig nån dam av dig" sa min vän till sin hund som alldeles uppenbart är en korsning mellan träskmonster och hund.
 
När dagsljuset började tryta så packade hon in sin blöta stinkande (ja självklart rullades det i en päcklig odefinerbar bajshög också) lufs i bilen och for hem igen. 
 
Jag hade lovat mat ifall hon kom o hjälpte mig men hon ville nog hem och bada jycken. Fick ett sms med avsändare från Picknick sen att hennes planer för lördan gått i stöpet och att väldoften var utbytt mot det lite mer stinkande mango/passiondoftande hållet.
 
Jag bar runt stolpar i mörkret så långt jag såg att dela ut dem efter någorlunda lagom avstånd men fortsättning får ske i morrn under mer siktvänliga förhållanden. Bara att hoppas att det är uppehåll också.
Nu har jag känningar i mitt vänstra ben som jag fick ett jävulusiskt sendrag i för nån vecka sen.... fortfarande känsligt alltså.
 
Näe, nu ska jag gå ut med vattenhinkar till stallet och sen ska jag elda lite i kaminen så det blir varmt o gosigt här hemma... 
 
Tjingeling pling

L som i lördag och ledig

Underbar höstdag ute... inatt har det varit frost men jag ska väl inte klaga... det har faktiskt inte varit så farligt med den saken än iår... och vi ÄR ju ändå inne i oktober nu.
 
Jag är ledig - HÄRLIGT
 
Tvättmaskinen snurrar sin första runda
Har plockat ur diskmaskinen och hinner nog få ihop till mer för idag blir det en härligt mustig höstgryta till middag. Så den ska jag slänga ihop nu strax så får den puttra på spisen medan jag och ungarna river gamla vinterhagen som stått trasig ett par vintrar nu. Sen ska det byggas upp nytt och rymningssäkert. Så slipper jag gå ut o vara orolig att det inte finns några småpållar kvar i hagen när jag ska ta in dem. De andra hagarna behöver vila. Speciellt den hage som fått vara vinterhage under tiden.
 
That's the plans for the day... 
 

så går en dag ifrån vår tid och aldrig kommer den igen

Inatt som var fick jag sova iaf.
 
Jag tror att jag legat lika still som en död sill ungefär... för jag tror bestämt att jag låg exakt lika när jag vaknade som jag låg när jag somnade....
 
Och av nån anledning var jag mer trött i morse än jag var igår morse... det bekräftar mina misstankar om att sova är för mesar. Hahaha närå
 
På vägen till jobbet hittade jag en vilsen själ och ledde den på rätt väg igen.
Det är nämligen så att just nu är det översvämning vid Gullvalla mosse. Något som betyder att alla som ska från stan till Vfbo måste ta en liten omväg via Ringvalla och Gullvalla. Men den här stackars vilsna själen hade missat den lilla detaljen att vid Gullvallaskylten ska man svänga vänster så när jag kom i godan ro precis efter att ha korsat gamla R70 i Broddbo stod hon där med sin bil på tvärsan över vägen.
Hon hade nog redan försökt vända en gång eller så men av nån anledning fick hon bara motorstopp varje gång hon försökte. Förtvivlat vevade hon ner rutan o signalerade att hon ville prata med mig när jag kom där... "jag har tappat vägen" sa hon.
När jag fick höra att hon skulle till färnbo så sa jag ju att jag skulle dit så hon kunde haka på bakom... men det var ju den där lilla detaljen med att hon inte kunde vända. Så jag fick stå där o vänta medans hon åkte vidare för o hitta en lättare plats att vända på. (troligen for hon ända ut på gamla R70:an)
När jag väl såg en bil närma mig bakifrån sa jag till mig själv att "it better be her" och så började jag åka. haha
 
Dagens jobb var varierande och roligt... kul att få jobba ihop MED någon för en gångs skull... inte ofta det funkar nu för tiden.
Men jag var ju lite nyfiken på den där översvämningen så jag bad L att köra ända fram till avspärrningen (jo jag har forsat igenom med bilen innan det blev totalstopp men ville fota) och när en stackars taxichaufför såg oss tveka vid avfarten och sen åka rakt på så vände han om och åkte efter oss.... hahaha så lyckades vi med konststycket att lura en taxichaffis att vägen var öppnad och farbar igen. 
 
Efter jobbet (som av nån jäkla konstig anledning även idag innebar två (2) ställen som apselut ville bjuda på kaffe och kaka (det går verkligen i skov det där... hahaha eller så ser jag för jäkligt emlig och mager ut) for jag till Avesta för att shoppa livsnödvändigheter... började på bolaget och sms:ade bästaste Stajna för att höra vad vinet hon drack för nån helg sen hette.... det ena var slut (Morbergs vin) och det andra hann jag aldrig få veta innan jag gav upp det planlösa letandet på hyllorna och betalade och gick ut. Men har de gått charmkurs på systemet (bonussystem) eller vad händer??? för två (2) olika anställda kom fram och frågade om jag ville ha hjälp... hahaha eller så såg jag redigt vilsen ut. Höhöhö
 
Efter att ha checkat Pickaboo, ÖoB samt Icabutiken tog jag vägen förbi Karlbo's pizzeria för att lite snabbt laga till kvällsmaten sådär...
Vad skådade mitt norra öga när jag for in på parkeringen!!?!! Jo en mkt bekant vit bil som i dagligt tal kallas för Grodan. Hahaha jag skrockade lite för mig själv och innan jag hann fram till dörren kom en bekant filur ut därifrån. 
Såååå B-usted hon blev.... bästaste Stajna och jag shoppar våra pizzor på samma hak.
Fast det visste jag ju att hon ibland går bland vanligt folk som en vanlig dödlig och äter pizza som alla andra. Haha
 
Synd bara att vi inte tajmade våran vänta-på-pizzan-tid där inne... haha vi hade blivit såååå utkastade.
 
Nu undrar jag bara vad hon hade i sina två lådor... själv gick jag ut med en kebabpizza och en karlbo special.
 
Över halva arbetsgruppen skulle iväg till Lady's night ikväll.... jag hoppas att de har haft kul. Nästa år hakar jag nog på... 
 

en kopp kaffe på jobbet sen så är man redo igen...

Det var den natten det... har inte sovit särskilt bra alls... man kan väl kort och gott konstatera att det är dumt att tacka o ta emot kaffe på mer än ett ställe när man jobbar kväll... 
 
Men om jag ser det från den ljusa sidan så sov jag ju bort hela förmiddagen innan jag for till jobbet. Och gårdagen gick ju också i sovandets tecken så jag kanske inte var trött helt enkelt... hahaha hmmmmmm skulle tro att jag kommer vara odrägligt le när jag slutat jobbet ikväll. Ungefär som ungarna när de är övertrötta....
 
 

instajobbgram

Låter bilderna tala tror jag
Klicka på bilderna för att se dem i större format.
 
Översta bilden: Jag delar hyllplan med en kollega som har en ängels tålamod med hur jag brer ut mig
Mittenbilden: Uppäten pannkaka. Det var halvanpriiiis på den
Nedersta bilden: Gofika hos en brukare
 
Och för andra kvällspasset på raken ville två o samma brukare bjuda mig på fika... den här gången tackade jag ja hos båda. Fick ihop jobbet ändå konstigt nog. Men magen tyckte mindre bra om tilltaget. Kaffe på kaffe på kaffe är inte bra. (ja jag började ju arbetspasset med fika på APT)

dagens...

mat
stekt fläsk med palt och vitsås
(potatis för de som fegar ur = övriga familjen)

låt
Händerna mot himlen - Petra Marklund

fras
"kan inte nån sätta käppen i mitt hamsterhjul"
från: Jag vill ut - Lilla sällskapet
 
 

sova is da shit

I morse skjutsade jag sonen till bussen... sen åt jag en snabb frulle o kröp tillbaks till sängen. 
 
Vaknade av telefonen vid tio. Min vän o kollega hade inte tittat på schemat innan hon ringde och visste inte att jag var ledig. Men hon fick svar på sin fråga, hon ville ha ett telefonnummer. Tror jag kom ihåg rätt trots att jag var yrvaken.
 
Somnade om och sov till klockan var tolv. 
Nu har jag ätit second breakfast och försöker få igång entusiasmen för nåt. Jag skulle gärna krypa tillbaka o sova hela dagen men inser att jag måste samla ihop mig och få nåt gjort också. 
 

hjälten i verkligheten har ingen röd mantel

Jag stötte på en gammal klasskompis idag när jag var på Köplusten i Salbohed.
 
Han frågade mig hur det kom sig att jag var i dessa eminenta trakter.
 
Jag visade upp min fina arbetskostym och sa att jag var "a working class hero" 
 
Han - aaahh hemtjänsten
Jag - japps, jag är hjälten som ser till att de kan bo kvar hemma fast de inte längre vill bo kvar hemma.
Här fick en anhörig till en av våra brukare och tillika själv anställd inom vården en fnissattack där hon stod och packade ihop sina varor vid kassan.
 
I våran kommun har de devisen "hemmet som bas" och det är ju fint tänkt... fast de som inte längre VILL bo kvar hemma ska iaf först testa att bo hemma med mera hemtjänstinsatser...
 
Loggas under "jaentebitterjaente"
 
Helt ärligt är jag lite trött just nu. Trött på allt känns det som... trött på att jobba, trött på att inte orka lyfta arslet från stolen när jag får åka hem från jobbet, trött på att inte orka tänka en tanke rakt, trött på att orden flyr mig, trött på att vara trött
 
och mitt lönebesked säger att jag har bara 7 semesterdagar kvar att ta ut... 5 av dem kommer jag bränna veckan före jul och julafton.
 
En sak att längta till att fylla 40. Jag får 6 semesterdagar till
 
 

RSS 2.0