It's a no-brainer.

Hjärndöd
 
Tilt
Slirar på kopplingen
Lagg
Står bara o snurrar
 
Min hjärna är inte som den ska. Jag går runt med en känsla av att jag glömt något. Något viktigt. 
 
Det ihop med mina övriga känslor i kroppen just nu, gör att jag balanserar på en tunn, mycket tunn, tråd.
 
Blah

Panic don't panic

Memory lane down the highway.
 
Fick en rejäl dipp idag. Mådde riktigt dåligt ett tag. Ångest som slet i mig. Paniken lurade strax under ytan. Jag var inte hemma heller utan i V-ås och det skrämde mig. När jag kom hem kollapsade jag i soffan och sov bort flera timmar. Helt utslagen. 
 
Så sant men så svårt ibland. 

Mors dag

Min dotter är bäst.
 
Hon hade köpt morsdagspresenter åt mig. Jag blev så varm i hjärtat. Och senare idag ska vi gå på bio. Vi ska se Alice i spegellandet. 
Fruktstund innan jag ska försöka göra ett ryck o sortera lite jox så det blir nån ordning nån gång på det här stället.
Jordgubbar och melon. Kaffe till det. E hade bakat scones också. Mums.
Idag är en bra dag. För nu bestämmer jag att det är så. 
 

Styrka kraft och mod

 

Some days

Vissa dagar är mindre bra än andra.
 
Avslagen, ångest, trött.
 
Det får va så idag. 

#Kelpiepåkollo

Idag har vi firat kollohundens fjärde födelsedag. Matte och husse kom över en stund med presenter och fick lite fika. 
 
En länk till mattes blogg finns --->  här <---
 
 
Under köksbordet ligger en trött kelpie som nog är ganska nöjd med sin födelsedag. Han fick spåra fram sitt födelsedagsmärgben, matte och husse kom med pipleksak och oxöron, han gosade i husses knä (som en äkta knähund) och så har han kollat att allt är okej på gården inför natten, som den gårdshund han är.
 
Under hashtaggen #kelpiepåkollo finns några instamoments
 
 
 

Regn o rusk

Blärkväder. Regn idag igen.
 
Igår klarnade det upp på eftermiddagen/kvällningen så jag motionerade mig med en gräsklippare. Kollohunden rejsade järnet runt runt på gården under tiden. Jaja, små barn roar sig lätt säger de o han fyller ju fyra år imorrn sååå ...
 
Huvudvärk idag. Jobb ikväll. Fin kombo. Väntar på att sotaren ska komma. Verkar dröja. 
 

Utflykt o bildtrubbel

Jag har försökt lägga in bilder från mobilen i flera dagar nu men bloggen vill inte samarbeta. Jag vet inte om det är för att mitt internet är segt eller om jag nått nån bildgräns eller vad sjutton det är ...
 
Iaf ...
 
Jag o farsan tog en roadtrip och kollade in var släkten höll hus en gång på tiden.
Farfarsfar o farfarsmor fick nya blommor på graven.
Stopp vid det lokala ica för påfyllnad av vätska och bensin.
 
Och här sen skulle bilder på hus o små detaljer fått vara med men näe. Tyvärr. En annan gång kanske ...
 

Söndag

Det blev lite gjort i trädgården idag iallafall. Jag har dragit lite nässlor och tistlar men det finns hur mycket kvar som helst. 
 
Och så kokade jag några liter rabarbersaft. 
 
Jag hade främmande här idag också. Tredje dagen på raken som brorsans bonusson och hans flickvän är här. Ja igår kom de över en stund på kvällen efter att vi hade varit till Naturhistoriska.
 
Nackdelen? Kollohunden kommer snart vara kommandodöv. Ja, så som hästar kan bli skänkeldöva av för mkt nötande så tror jag kollohunden har fått knäck i öronen av för mkt nötande.
 
Visst, det ÄR jättekul med en väldresserad hund som gör vad man ber den om. Men det kan ju bli för mkt av det goda också.
 
Sitt, hit, ligg, loss, tack, hit, ligg, stanna, hit, sitt, ligg, nej, stanna, hit, sitt, hit .... ja ungefär sådär låter det. Han tycker såklart det är JÄTTEROLIGT att folk leker med honom och tigger lek hela tiden. O när jag säger att han behöver inte lekas med hela tiden ja då får han kommandot att gå o lägga sig. Varför kan han inte få leka själv ute för? Han roar sig alldeles utmärkt på egen hand. Om han får chansen. 
 
Nåja, nu är helgen slut och han hinner förhoppningsvis få knäcken ur öronen tills på fredag då han fyller år. Då ville visst matte och husse komma och hälsa på sin födelsedagspojke. 
 
Vad gäller måendet för mig så försöker jag jobba med det. I lagom takt. 
 
Hittade några bilder på nätet som jag tyckte passade in.
 
 
 

pics

Lite blandad kompott från Naturhistoriska riksmuseet. 

Tröttdag

Tröttdag och lite deppdag.
 
Igår åkte jag med brorsan o en hög ungar till Naturhistoriska i Stockholm. Hatar den stadens myller av vägar. Säga vad man vill men skylta så man fattar, det kan dom inte.
 
Nåväl, vi kom fram till slut. 3 småttingar som levde rövare högt och lågt. Hahaha nåja, alla kom hem igen också. Ingen blev kvarglömd.
 
Men det tog på min kraft och energi, även om det var skoj också.
 
 

fortfarande sur

på att min dator konverterades till windows 10. För uppenbarligen passar inte det till den här datorn. Allt segar så fett mycket... gaaaaahhhhh

honung från solen

Lite sur just nu. 
igår bestämde sig datorn för att uppgradera till windows 10. Jag som var så nöjd med windows 8 som jag hade. 
 
Blä, jag blev så arg. Och jag är fortfarande irriterad. Jag som hade lärt mig hur det funkade och allt. Nu är det inte så längre dårå. Blah.
 
Planen för dagen är att försöka komma iväg till stan och handla hem för det gapar tomt i alla förråden. 
 
Det går sådär än så länge kan jag säga. Huvudet är tungt och trögtänkt. E har fått skriva en lista för annars kommer jag inte komma hem med hälften. Kanske ändå inte kommer hem med allt. 
 
Enda vettiga jag gjort idag är att jag burit ut sopor till bilen som ska slängas. Och så har jag roat mig med att koka maskrossirap. Bilder på det kommer nog senare. Det smakade hursomhaver honung. Precis som folk sagt att det skulle göra.
 
 
 
 
morr och mutter... datorn hänger inte med när jag skriver. Med jämna mellanrum så försvinner markören och allt jag skriver under den tiden är inte registrerat. 
 
nåt jag inte upplevde innan uppgraderingen. 
Vilken jävla uppgradering liksom. phö
 
 
 

Kvällsnöje

Tog kollohunden i spårlina och lät honom spåra efter räven. Jag fick mig en redig promenad över stock och sten, genom busk och ris. 
 
Det fanns ingen klar början eller klart slut men vi knatade tills det blev viktigare att käka bajs och dricka ur bäcken än att faktiskt spåra. Då avbröt jag och sen hade jag en riktigt trevlig och avslappnad hund som låg och väntade på mig medan jag plockade en bukett liljekonvaljer. 
 
Han var  nöjd och belåten när vi sen vände näsan hemåt också. Ända tills vi kom upp på gården och han såg att unge herr J hoppade studsmatta. Oj oj oj, då var det ingen trött hund längre... 
 

nu nalkas ljuva sommar

Bildbloggen är uppdaterad med ett blommigt tema.
 

Husmor

Nån dag här framöver hade jag tänkt koka maskrossirap och maskrosmarmelad.
 
Varför inte liksom, när det finns så gott om det här hemma.

Tröttmössadag

Ja, idag är jag trött och avslagen. Stela ben, ömma magmuskler och lite låg i sinnet.
 
Tänkte göra lite nytta men ah, det går trögt.
 
Jag har iaf gått med sekatören och klippt efter skogskanten vid hagarna. Sly som ligger mot trådarna stjäl strömmen. 
 
Det visar sig om nåt mer händer på nyttofronten.
 

Budskap

Ett ganska viktigt budskap.
 
Armbandet fanns med i goodiebagen som man fick efter Vårruset.

Vårruset 2016

Sprang alla 5 km. Första gången jag klarat det. Tiden blev 36.02. 3 min 12 sekunder snabbare än ifjol när jag varvade jogga och rask promenad. 
 
Vi hade så galet skoj att jag kommer ha träningsvärk mer än efter joggandet imorrn. 
 
 

tankar som väcks

Bildbloggen är uppdaterad. kika in där vetja. Läs om min lilla tidskapsel.
 
 

Jag drömde ...

Jag drömde inatt om hur jag hittade ett förråd som farmor hade fyllt med grejer. Jag hade glömt bort förrådet. I drömmen såg jag det genom rasmassor eller som vid en utgrävning. Jag insåg inte på en gång att det var just det förrådet förrän ett par påsar med gamla kex dök upp.
Sen undersökte jag förrådet mer noga och fann en gammal skrivbok som farmor hade skrivit i till mig. Men trots att jag ville läsa allt ur boken i drömmen så gjorde jag inte det. O sen vaknade jag.
 
Kom ihåg drömmen när jag hittade läseboken.
 
Så konstigt det kan falla sig ibland.
 

Genom tid och rum

För ett tag sen rasade min kökssoffa ihop. Idag fick jag hjälp av herr J att limma ihop den igen och så skruvade jag åt skruvarna lite bättre också så nu håller den ett tag till. Men iaf så var soffan full med grejer efter farmor. Faktum är att jag nog inte plockat ur den något alls sen jag liksom tog över soffan. Mestadels vävgrejer såsom gamla skedar och solvar som säkert faller sönder bara man tittar lite för noggrant på dem. Men i en kartong låg det lite trasigt skolmateriel efter min far och faster. Den första läseboken fanns med till viss del. På försättsbladet har min fasters lärarinna gjort en liten anteckning till min farmor. 
'Till Lisbets mamma
Köp Lisbet en flaska Idozan A. 
Det är järnmedicin. Hon verkar 
så trött i skolan. Ni ser väl till 
att hon får sova tillräckligt.
7-8 åringar behöver 12 timmars
sömn, så det är lagom att lägga
henne kl 7. Hon kan vara 
hemma ett par dagar från 
skolan. Det blir nog lagom att
 hon kommer tillbaka på måndag.'
 
 
Jag var tvungen att googla lite på Idozan eftersom jag aldrig hört talas om det. Kanske inte så konstigt då det avregistrerades som läkemedel ett år innan jag föddes. 
 

det var den helgen det.

Vi åkte till sjön och provade fiskelyckan igår. Övertaggad kollohund ville såklart bada. Ricko ville också få bada. Ingen av dem fick bada. Det var för kallt i vattnet helt enkelt. 
Det var egentligen herr J och unge herr J som skulle fiska men jag ville också haka på och det fick jag.
Med mitt första kast lyckades jag direkt få bottennapp med vassdraget. Det var ingen annan råd än att vada ut i vattnet på stenarna som var strax under vattenytan ut till den stora stenen som syns i bakgrunden av bilden här nedan. Där fick jag loss draget och kunde stå en stund och kasta. Sen på tillbakavägen hittade jag inte samma stenar och lyckades få kanten av kängan under vatten. Huvva så blött det blev. 
Det blev inget napp. Tror att det var för kallt helt enkelt. De var inte hungriga. 
 
Idag var det jobb på fm och sen åkte jag och hälsade på ponnyskruttan. Hon skulle vara lite fisig och inte komma och hälsa först. Men när jag mutade med maskrosrosetter uppdragna ur gräsmattan så kom hon på andra tankar. 
Tänk att hon skulle funka så bra som barnponny. Det har funnits stunder när jag tvivlat. 
 
Mot kvällningen när jag satt vid tv:n så hörde jag små tassande steg i köket. Det lät inte riktigt som nån av hundarna. Och katten klampar inte så när han går ...
En crappy mobilbild. Kollohunden tyckte att det var fruktansvärt att alla sorters löst pack släpps in på det här stället. Det borde minsann vara klädkod. 
 
I morgon ledig dag. Men det finns massor att göra här hemma. Iom separationen måste det nu göras en värdering av fastigheten innan banken tänker räkna på några siffror alls. *suck*
 
Och eftersom vi i alla år levt som om vi varit gifta och lagt slantarna i en hög och sen betalat räkningar och köpt saker så är det lite svårt att avgöra mitt från ditt. Vi måste alltså värdera alla pryttlar på ett ungefär och försöka dela upp det i likvärdiga högar. *dubbelsuck*
 
Allt det här ger mig fruktansvärd ångest och det stjäl en hel massa energi från mig. Det blir väl bra till slut men när jag inte ser nån ände på det för stunden så känns det blä.

Lördag - mördag

Jag siade rätt om gårdagen. Jag somnade om på soffan o sov bort mer eller mindre hela dan igår.
 
Det regnar idag med. Jag är trött och slut fast jag sovit så mycket. Huvudet känns som jag har ont i hjärnan. Jag har drömt så konstiga saker inatt. Minns inte vad riktigt. 
 
Idag kommer kollohunden kräva lite uppmärksamhet tror jag. Vi kanske kan ta en promenad o leta liljekonvaljer i regnet eller nåt sånt.
 

Regn

Vaknade sent. Trött som jag vet inte vad. Öppnade ytterdörren för att kissa hundar och ser att det har regnat.
 
Behövligt. Men blev genast så kallt.
 
Jag var galet trött igår också. Det blev nog i runda slängar 12 timmars sömn inatt. 
 
Jag vill helst dra täcket över huvudet och fortsätta sova resten av dagen också.
 
Blah-dag idag
 
 

Depending on the point of wiew

Beroende på förutsättningarna så ser man olika på saker.
 
Det slog mig (hade tillfälligt lyckats förtränga faktumet ett tag) häromkvällen när jag och E var ut o fixade hästarna sent en kväll. E stod vid stallet och sa: Wow, kolla månen. Jag som var på väg mot hästhagen tittade upp mot himlen men hur jag än vände och vred på huvudet så kunde jag inte se månen över huvud taget. När jag sen kom fram till stallet så såg jag vad hon menade men ute vid hagarna skymde träden månen helt och hållet. Jag såg bara ett svagt skimmer på himlen där månen gömde sig bakom träden.
 
Sen igår vid famrådgiv så pratade vi lite kring det här med olika förutsättningar i livet. Vad man har fått med sig från sin uppväxt och därmed är kapabel att hantera och förstå. Man blir ju bra på det man över mycket. Jag som är uppväxt med starka men ensamma kvinnor omkring mig är van att man kämpar och klarar sig själv så gott det går och framförallt så ger man inte upp. Herr J som är uppväxt med lite mer curlande föräldrar har aldrig behövt öva självständighet. Det blev så tydligt när hon sa det. 
 
Jag har fortfarande sorg över att livet inte blev som jag hade tänkt. Att det inte räckte att göra mitt yttersta. 
Men jag är rätt säker att jag kommer klara det här också. 
 

batteriladdare

En givande dag.
 
Famrådgiv på fm, lunch med dotra, bilbesiktningen, fikadejt på café Jernvägen med dotra och en kompis.
Älskar trapphuset vid familjerådgivningen. 
Sushi till lunch. Sekunderna efter jag hade lagt upp bilden på instagram började jag skratta så mycket att jag satte ett riskorn i halsen och alltså fick spotta ut det jag hade i munnen för att inte helt enkelt kvävas av en bit sushi. What a way to die ... men jag vet hur man får uppmärksamhet iaf. Hahaha
Jag såg hur min kompis linne hade samma färg som rosorna på bordet och därifrån kom den här bilden till.
På bara några dagar har det gröna totalt exploderat här. Den här tiden är den absolut vackraste om ni frågar mig. Älskar den gröna nyansen i försommargrönt. 
Av nån anledning behövde visst kommunen spendera pengar och alltså gjorde de om resecentrum (som de valt att kalla det hela) och som dekorering valde de silvriga kantareller. Silver kan jag förstå men svampar?!? Öhm, jaha, vad har den här staden med svamp att göra? Den observante kan känna igen polisstationen i Silverhöjd från tv-serien Jordskott som spelades in till stor del häromkring.
Rosor som rosor? De är vackra just nu. Men bara under en kort period. 
 
Jag har hittat en ny favoritartist. Jag tror att varenda låt har en text som jag just nu kan relatera till. Melanie Martinez. 
 
Jag menar; ta bara den här inledningen till "Cry Baby"
 
You seem to replace
Your brain with your heart
You take things so hard
And then you fall apart

You try to explain
But before you can start
Those cry baby tears
Come out of the dark

Someone's turning the handle
To that faucet in your eyes
You pour it out
Where everyone can see

Your heart's too big for your body
It's why you won't fit inside
You pour it out
Where everyone can see


They call you cry baby
Cry baby
But you don't fucking care
Cry baby, cry baby
So you laugh through your tears
 
 

Tisdag

Bildbloggen är uppdaterad med några nya bildbombsinlägg. Bland annat närbilder på vaktlarna. De fyra som är kvar. 
 
Ny dag, nya tag. Jag reser mig igen (som han sjöng i mellon). 
 
 

Galet normalt?

Uppdämd ångest sen igår fm brakade lös i en hejdundrande explosion. Ett fyrverkeri av ilska, frustration och sorg bombarderade, smattrade och vräkte loss. Kroppen behövde få göra något drastiskt så jag tog två tallrikar o drämde dem i vad helst som skulle spräcka dem. Ett äppelträd, en sten genom studs på gräsmattan och slutligen mot husväggen. Flisorna flög omkring mig och varje kras slet loss ett stycke klibbig ångest från min själ. 
 
Nu känner jag sorg över två finfina robusta tallrikars öde. Jag kunde väl ändå ha valt två redan kantstötta ex. Men då hade lite av tjusningen och effekten gått förlorad.
 
Galen? Kanske. Eller alldeles normal? 
 
Det var som en orgasm för själen. 
 
Nu måste jag bara städa efter mig. För ingen annan lär göra det åt mig. 
 
 
*paus*
 
Städat. 
En låda som symboliserar mer än bara två trasiga tallrikar. 
Livet som jag trodde det, ligger i den där lådan.

Just another

Just another day of shitty garbage
 
Bajsdag

Det kommer efter, som Arbogaölet

Ja jäsikens så "dagen efter" jag är idag. Trots att jag inte ens druckit vare sig öl eller vin eller nån annan alkoholhaltig dryck. Nej jag har endast insupit frisk luft och solsken i massor. Tillsammans med en hel massa kroppsarbete.
 
Jag har iaf fått klart min odlingslåda.
Sen bilden togs har jag även klippt bort överskottet av markduken som ligger i botten för att minska kvickrot och tistlar.

Fullt ös

Medvetslös
 
Ja det blev lite gjort idag faktiskt. Fick besök av två arbetsvilliga ungdomar så drivbänken är färdigmålad och syrenbersån har blivit kapad lite på höjden. 
 
Och så grillade vi hamburgare (årets första grillning för mig iaf) och käkade i bersån. 
 
Kollohunden har haft urkul eftersom det fanns folk att leka med HEELA tiden.
 
Nu är JAG trött, och kollohunden är så trött att han inte ens märkt att jag gått upp till sovrummet utan honom. 
(Hej vem är det som ska leka med mig då?)
En dålig blixtbild på min drivbänk. I framkant är det en sittbänk med möjlighet till viss förvaring under locket. 
 
Solen har strålat från en klarblå himmel och jag känner att den har tagit lite. Det hettar om mina kinder. 
 
Nä, natta djur o sen natta mig själv för jag är trött.

Fredag

Hjärnmos
 
Men det är gött mos att jag är ledig.
 
Om jag sen orkar göra så mkt nytta visar sig.
 
Jag har bytt åt vaktlarna och kycklingarna iaf. Tyvärr dog ytterligare en vaktel under tiden jag städade åt dem. Känsliga små varelser det där. Dyrköpta lärdomar om hur man sköter såna små. Vet inte om det skulle hänt ändå eller om det blev för att jag lät dem få sol o frisk luft på gräsmattan. Den såg ruggig ut redan när jag tog ut dem men jag kanske knuffade den över gränsen.
 
Passade på att ta några bättre bilder på de som är kvar men de är i systemkameran fortfarande o jag skriver detta från mobilen. 
 
Gårdagkvällens jobb blev tungt. Jag kände mig inte alls pigg i vare sig kropp eller själ.
 
 
 

Flygardan

Planeringsdag med jobbet igår. En heldag med kollegor, samtal, föreläsning av en psykolog, god mat och gott fika men det tog på krafterna. Idag är min hjärna kokt. 
 
Solen skiner men det är kalla vindar. Jag slog mig ner med en filt, kudde och brunch i hammocken. Mosad banan och keso, kaffe och kanelknäcke med smör. 
Önskar jag fick stanna hemma o göra inget alls resten åv dagen men kvällsjobb väntar. 16-22. 
 
Blir nog roligt värre då hjärnan laggar idag.
 
Kristi himmelsfärdsdag (eller Kalle flygare) står det i kalendern. 
 
Första metardagen och herr J ska ta med unge herr J att fiska ikväll. De köpte fiskekort igår. 

Första barfotadagen

Bildbloggen uppdaterad för den som är nyfiken. Klicka här för att komma dit.
 
Idag var första riktiga barfota i gräset dagen för i år. 
 
Jag tog några bilder på mina lyckliga smutsiga fötter.
Jag behövde verkligen jorda mig. Absolut bästa sättet är att borra ner tårna i marken. 
 
Mot kvällningen tog jag ponnyn på en barbackarunda ner till byn. E tog kollohunden i band och följde med. När vi vände näsan hemåt igen så svängde jag in på gräsvallen och vågade mig faktiskt på lite trav och några travtaktiga galoppsteg fast jag inte hade nån sadel att känna mig trygg i. Ja rent larv egentligen kanske men jag är lite feg sådär. Nu var ju E med och även om hon inte skulle kunna göra ett förbaskade dugg för att förhindra en eventuell avramling så gjorde det mig modigare. Gammelhunden orkade inte följa efter utan han vände hemåt igen ganska omgående.
 
Barbackaridning är också ett bra sätt att jorda sig. Eller iallafall att landa i själen lite grann. 
 
Jag klappade ju ihop lite grann igår och den här extradagen hemma (för att jag glömde friskanmäla mig i tid) var precis vad jag behövde. Bara skrota runt och ladda mina mentala batterier. Det har varit en bra dag med solsken, frisk luft och massa goa djur omkring mig. I morgon är det jobbdags igen. En heldag med utbildning (inbillning kanske). 
 
 

Dagen

Dagen i dag är en märklig dag, den är din.
Dagen i går föll ur dina händer, den kan inte få något annat innehåll, än det du redan gett den.
Dagen i morgon har du inte fått löfte om.
Men dagen i dag har du, det är det enda du kan vara säker på.
Den kan du fylla med vad du vill, använd dej av det.
I dag kan du glädja en annan människa, i dag kan du hjälpa en annan.
I dag kan du leva så att du kanske en annan kväll kan tacka dej för att du finns till.
Dagen i dag är en betydelsfull dag.
Den är din
 
Hittade dikten hos Marresmams och lånade den. 
 
(arkivbilder)
 

Rain

 
 
I mitt huvud spelas Guns N' Roses och jag gråter. 
 
Jag visste inte att det kunde göra så ont fortfarande. 
 
Det är konstigt hur sinnet för att skydda mot smärtan liksom stänger av. när det blir för mycket. Men ett sår kan se läkt ut på ytan fast så länge det finns skit kvar däri så läker det inte helt. Idag petade jag på skorpan och såret gick upp. Nu väller varet ut. Illaluktande, gult, klibbigt. Den sötaktiga kvalmiga doften som får en att rygga tillbaka i motvilja.
 
 
 
Hade jag varit en dator hade jag blue screenat idag. Och sen startat upp i felsäkert läge. Ni vet säkert vad jag menar... när inget ser ut som det ska längre och skärmens inställningar är fel och ikonerna är fyra gånger så stora och inte alla finns med. 
 
Det blev total tilt. Känslomässig overload och jag kunde inte ens minnas vad jag skulle göra efter mötet. 
 
Jag ville trampa gasen i botten och bara åka dit näsan pekade. Fort och långt bort. Bara för att slippa tänka, känna, vara. 
 
Men det gjorde jag inte. Jag körde ut en bit utanför stan och stannade en stund och kände hur jag vägde fram och tillbaka mellan gråt och avdomnad. Åkte sen tillbaka på småvägarna, mindes människorna från förr som bodde i de små stugorna som nu inte alls längre såg likadana ut det allra minsta. Gick på autopilot genom Granngården dit jag hade ärende. Sen samma lika på återbruket innan jag började funka lite igen och mindes att jag behövde in på ica också. 
 
Nu ikväll började Axl smyga sig in nynnandes på November Rain. Jag ville inte, men gråten ville ut. 
 
 
'Cause nothin' lasts forever
And we both know hearts can change
And it's hard to hold a candle
In the cold November rain
 
 
 
 

System overload

O där blev det en systemkrasch.
 
Kaos i hjärnan 
Kaos i känslorna
 
Kaos

Söndagsrapport.

Trött i hjärnan igen.
 
Usch så jag önskar att jag kunde få leva dag för dag bara. Inte behöva hålla en massa i minnet, inte behöva planera för nåt alls. Jag känner bara hur tankarna glider mellan fingrarna och ur händerna på mig. Så mycket jag borde göra men jag tänker tanken och sen smiter den ur min skalle och jag har bara känslan av att jag glömt nåt.
 
Skriva ner vad som ska göras kanske nån säger nu. Jo det vore ju en idé. Om jag kunde hålla det kvar länge nog för att låta sig skrivas ner. 
 
Iaf så var jag på hönsbytarmarknad idag. Jag lyckades få med mig några utav sakerna jag faktiskt hade planerat och tänkt att få med mig hem. En värmelampa först och främst till kycklingar. Hade ingen sådan och ska man köpa smått så kan det ju vara bra att ha. Sen fick jag se Mille fleur-höns och tänkte varför inte. Så två hönor och två tuppar (ja jag kunde inte välja mellan vilken av dem som var finast) fick flytta in i kattburen jag hade med mig. En hedemoraungtupp också, från samma uppfödare. Tyvärr hade hönorna redan hunnit ta slut fast jag tyckte jag var så snabb på. Han fick jag lite på köpet så att säga, för att jag ville förbarma mig över honom. Sen blev det inköp av en kanin, en new zeeland (köttras men kan väl va gårdskanin för det) och där fanns det två stackars ensamma små hedemorakycklingar kvar så jag förbarmade mig över dem också. De verkar vara av den ulliga sorten. Förra årets köpa slumpenkycklingar för reducerat pris funkade ju så tillvida att de två som överlevde till vuxen ålder fortfarande är de (enda) jag har kvar av förra årets inköp. Hahahaha ja bittert men sant. Ebony är så tuff att hon går sin egen väg och Mr Fluffybutt är en riktig mespropp som gömmer sig först av alla med den obefintliga svansen mellan benen.
 
Nåväl, tillbaka till mina inköp för idag. Det blev ett gäng små pyttiga vaktlar också. Bara en vecka gamla och så mini mini. Nåja, en storebror eller storasyster råkade ha hamnat i fel bur och jag såg det som ett tecken på att den skulle till mig så en lite större kyckling och nio lite mindre i varierande färger. 
 
Så den där nyinköpta värmelampan kom till gagn direkt. 
 
Nu måste jag bara se till att räven har hämtat sin sista höna på min gård. Blir så dyrt om jag ska mata Mickel och hans familj också. Därför tog jag igen min magsjukedag med råge igår och snickrade ihop en rejäl bur som herr J sen kom och hjälpte mig att näta idag. En till bur väntar på nät men jag tog slut i skallen. Så den får nätas en annan dag.
 
En taskig mobilbild tagen i mörkret men man kan se lite grann iaf. Tung som ett as är den men kaninen och millisarna fick flytta in i den. Ja hedemoratuppisen också eftersom han kom från det gänget. Blir det bara en bur till klar så ska han få sig en lite äldre fruga eftersom hon ändå inte riktigt får vara med Ebony och Mr fegrumpa. 
 
 

Gammal man gör så gott han kan

Den här fyrbeningen fyller tonåring idag. 13 år är mkt för en hund. Iaf för en stor hund. Det märks att han är en gammal farbror för orken är inte som förr. Men barnasinnet är det inget fel på. 
 

RSS 2.0