Felhörningen

Farsan ringde ... vill du ha kläder?
Åh nej, tänkte jag lite lätt trött. Vad för kläder?
Nej FLÄÄDER, skrattade han.
Jahaaa, fläder. Jaaa ...
Tog kollohunden med mig och knata ner till farsan.
 
Kollohunden tyckte att jag var aptråkig och gick hem igen när jag började plocka blomklasar. Haha ja han har aklimatiserat sig lite för bra kanske. Min lilla chokladpralin.
 

Dream on

Jag är inne i en drömmer-mycket-period igen och det är sjuka twisted dreams. 
 
Idag efter att jag hade somnat om nere på soffan så drömde jag om klassåterträff. Jag mådde dåligt och alla andra verkade så exalterade över träffen och vi hade svarat på frågor om framtiden då när vi gick på typ lågstadiet. Jag ville inte se mitt kompendium då jag kände mig utanför. Alla var utformade som adventskalendrar med luckor för att öppna o se svaren. 
 
Jag hade inte svarat på så mycket för jag hade varit ett osäkert barn. När jag nu öppnade luckorna o såg svaren så gällde frågorna vad jag trodde mig ha för djur som vuxen. Bland annat hade jag skrivit hedemorahöns. Hundraserna stämde inte alls dock. En tjej såg att jag inte hade öppnat luckan där ett foto skulle finnas. När jag öppnade luckan så såg jag till min förtvivlan att det var fel bild och inte mitt ansikte. 
 
Då brast det för mig och jag sprang iväg gråtandes. För mig kändes det som att ingen hade ens bemödat sig att se till att rätt foto monterades på mitt kompendiekalender.
 
Där slog det runt för mig i drömmen och jag blev tillslut intagen på sjukhus. Men när jag fick dåliga vibbar av en manlig vårdare så rymde jag. Till slut dök jag upp på klassåterträffens plats - ett kryssningsfartyg. Jag gömde mig för vårdaren och deltog lite i middagen. 
 
Drömmen var helt galet sjuk och jag kan inte ens få ner alla detaljerna på pränt. Men jag undrar vad den betyder. Så många bekanta ansikten var med i drömmen. Så mycken ångest och sorg i en dröm. I drömmen började jag misstänka att vårdaren förgripit sig på mig eller nåt liknande eftersom han gav mig the creeps utan att jag förstod varför. Vårdaren var det inget bekant över i drömmen. 
 
Nån villig att drömtyda? 
 
I gårnatt drömde jag att jag var hos en ny brukare. En riktigt kinkig en som hade klagomål hur man än gjorde. Multisjuk dessutom. Jag lyckades iaf göra bra ifrån mig de två första dagarna och hon tog sin medicin och frukost utan knot. Tredje dagen visade det sig att det var duschdag. Dessutom skulle jag plötsligt dessutom rodda med att få iväg hennes små barn till skolan o ge dem frukost före. Såklart tabbade jag mig och medicinen blev bortglömd och hon fick inte sin frukost. Men det konstiga var att trots detta så blev jag inte lynchad av henne utan snarare så var hon väldigt förlåtande och menade att det inte var så lätt för mig som var ny där. 
 
Drömmarna är så kristallklara och fulla med detaljer. 
 
Kan bli spännande att se om o isåfall vad jag ska drömma inatt. 
 
 

Öckerö

Bildbloggen är uppdaterad med ett riktigt bildbombsinlägg. 
Det var en helt underbar kväll igårkväll. Ljuset var otroligt vackert.
 

Västkusten - bästkusten

Jag var ner till Hummerviken och fotade solnedgången. Sååå underbart. Jag skulle kunna hänga där bland klipporna hur länge som helst tror jag. Jag badade fötterna lite grann också. Och såg en krabba som blev rädd för mig.
 
Imorgon åker vi hem igen. 
Tidigare idag var det större vågor men nu på kvällen var det så lugnt. 

I natt jag drömde ...

Jag är ju nere på Öckerö. Vi fick sova i husvagnen inatt. Meningen var att lilla loppan skulle dela stora sängen med mig o brorsan o ena grabben skulle sova i de två singelbäddarna. Inte ville hon sova hos mig heller så övertrött hon va. Så jag vräkte mig i stora sängen själv medan brorsan sov i ena enkelbädden med loppan o i andra enkelbädden sov Simpan. 
 
Jag drömde så otäckt nånstans mitt i natten. Jag drömde att jag satt i bilen i baksätet när jag plötsligt fick se en björn alldeles utanför. Jag tog upp kameran för att fota men efter en suddig bild var det slut på minnet. Plötsligt dyker en gigantisk varg upp i ena sidofönstret och han vill helt uppenbart attackera. Björnen är också irriterad och i attackläge. Jag tänker för mig själv att det är tur att jag är i bilen så att jag är skyddad. I nästa ögonblick kastar sig vargen emot fönstret och krossar rutan så han nästan når mig. Jag inser nånstans att det måste vara en dröm fastän det är så verkligt. Jag försöker diktera vilkoren för drömmen o vad djuren faktiskt kan göra emot mig. Det går sådär då det bara lyckas mig ibland att styra djuren o ibland hugger de mig mer eller mindre. Jag är rädd och försöker vakna men lyckas inte riktigt.
 
Sen minns jag inte hur det slutar men jag måste ha lyckats mota drömmen på flykten för den hängde inte kvar som otäcka drömmar ibland tenderar att göra. 
 
Kanske att det var störtregnet som trummade mot taket som väckte mig. Eller när Simon ramlade ur sängen på morgonsidan. 
 
 

Spontanresa

Det blev en spontanresa med brorsan och hans småkids ner till Öckerö. 
 
Vi lär väl anlända typ missinassen. Svägerskans ena son från tidigare förhållande ska ner till kusinerna. Vi vänder väl åter imorgon eller så ...
 

Midsommardag

Inte drömde jag nåt minnesvärt inatt, trots de sju blommorna under kudden. Kan det ha berott på att jag hade dubbla kuddar tro? 
 
Haha nä skämt åsido, jag sov den klubbades drömlösa sömn. 
 
3 timmar kvar innan jag går på semester. Woop woop.
 
 

Midsommarnattsdröm

För första gången på många år kanske jag skulle ta o plocka 7 sorters blommor och lägga under kudden. 
 

Torsdag

Jag hade tänkt åka o handla igår. Blev det så? Nä. Nu måste jag slåss med alla andra galningar som ska shoppa loss inför midsommar.
 
Ja jag ska ju jobba så det blir lugna gatan men nåt gott vill jag ändå äta. Sill o färskpotatis. E har önskat vattenmelon som enda viktiga sak. Unge herr J vet jag inte men kanske han får åka med. Eller inte. Blir så dyrt då. Haha.
 
Somna ifrån allt igårkväll. Och har sovit som en klubbad. Det är uppenbarligen nåt som dränerar mig och läcker energi.
 

Onsdag

I mitt huvud spelar 'Power Of Love' med Jennifer Rush. Nostalgi på hög nivå. 
 
Hjälp mig ur detta ekorrhjul av självplågeri.
 

Fi fa fo fum ...

Måendet har haft en svacka. Rätt rejäl dipp faktiskt. Försöker hitta stegen o klättra upp men svårt här nere i mörkret. 
 
Planen för dagen (om jag får tummen ur) är att skruva isolatorer o fixa hage åt pållarna. Allt börjar bli urbetat i de hagar de har som håller ihop någorlunda. 
 
Måendet vill sova men blah på dig dumma mående. 
 
Huvudet är tungt och fullt av ludd. 
 
Måste
Ringa
Läkaren
Igen
Också ...
 
Ska bara ...
 
Prokrastineringens mästare... yup thats me
 

Jahapp

Se där ja ... jag somnade om. Och när jag vaknade hade det regnat. Tvätten från igår, som var torr, är blöt igen. 
 
Huvudvärken är kvar. Blah. 
 

Full moon

Fullmåne igår. Det märktes på mitt mående.
 
Men idag är en ny dag. Jag reser mig igen med nya krafter och föresatser. 
 
Huvudvärk. Rester från igår. En ipren kanske kan göra jobbet. Jag påbörjade trimning av hästhage med trasigt staket. Trimmar för att det växer som i en djungel i just den hagen och jag måste få fram yta att fixa med tråden. Men efter att jag hade tankat i sista slatten så vägrade den funka. Visade sig vara massa vatten i bensinen. Efter att ha köpt ny ovattnig bensin o fyllt i istället så funkar den igen. Så en stund idag tänker jag fortsätta med det. Värsta är att man måste ha heltäckande klädsel o då blir man svettig deluxe. 
 
(Arkivbild)

Måndagstankar

Tröttmössa idag.
 
Kollohunden tjata om utgång 03.30 inatt. Då han fick rätt mkt att äta på em så tänkte jag att han blev akut bajsnödig men nä han pinkade 5 droppar o sen in igen. Sur blev jag för det är bara dumheter att han ska ut mittinatten. Så han fick arrest i buren resten av natten.
 
Huvudvärk fast jag intagit kaffe o smörgås. Tankesnurr i skallen. Känslosnurr i själen. Skulle behöva nåt roligt just nu. 
 
Katten ligger o sussar mot min axel där jag ligger i soffan på rygg. Två hundar på golvet nedanför. En unge iväg o jobbar. Den andra snarkar nog fortfarande. 
 
Tror jag borrar ner näsan i pälsen på misse o snarkar ikapp med djuren.
 
Tjipp tjipp

Ebony min duktiga suris

Jag fick ägg från isbar av en jobbarkompis (A) och  hedemoraägg från en fd jobbarkompis (J) så nu har jag bytt ut äggen hon låg på och hoppas att hon orkar 3 veckor till. Ett ägg hade gått sönder idag eller igår så jag bytte hela bädden i redet. Det verkar ha godkänts av högsta hönset för hon klev på de nya utan knot.
Kanske onödigt att märka upp dem. Det syns ju ändå skillnad. Men men. Isbarhönorna hade vägrat värpa i helgen men det ska gå med kylskåpsägg bara man låter de stå framme ordentligt först. *håller tummar o tår*
De två nedersta bilderna är på två av mina fyra sabelpoot. De är så söta. <3

Lördag

Huvudvärk pga glömde dricka kaffe på fm. Tog en kopp nu ikväll innan jag sen tog en promenad med kollohunden. Vi gick byn runt, knappa 4 km. Hoppas jag kan sova sen bara. Har tagit ipren men tar en stund att börja verka o tyvärr känns det som migrän på G.
 
Tog en bild på grannens laduvägg där kvällssolen silade igenom.
 

Det är tur

Det är tur att jag har såpass stora ungar att de är självgående. Idag lagade grabben maten. Eller ja, han stekte köttfärsen o fixade delar av övriga tacosingredienserna. Själv har jag mest bara sovit på soffan. Jag var över till farsan o mata katten. Inte för att det gick nån nöd på henne. Fullt med torrfoder och hon ville inte ha av mjukmaten heller när jag la upp. 
 
Mer spännande än så har inte dagen varit. Jo jag flyttade kaninburen till nya betesmarker. 
 
Känner mig avslagen och trött.
 
Understimulerad kollohund söker av golvet efter saker att leka med. Förutom att han faktiskt HAR leksaker så har han lekt med en strumpboll och nyss hittade han en tejprulle på golvet i ett hörn där den råkat hamna.
 
Jag borde aktivera mig själv OCH kollohunden men idag känns det inte lockande alls. Dessutom regnar det. 
 
 

Hupps

Min dotter uppmärksammade mig på den usla grammatiken i den här bilden.
*skämskudde* jag missade det totalt. Hoppsansa
 
Idag har jag roat mig med att hämta trädgårdsmöbler som skänktes på en fb-sida. Gratis är gott.
 
Nu ska jag åka o hälsa på en vän o köpa några hedemoraägg att peta under min suris som legat tomme i 3 veckor. Så svårt att lysa hennnes ägg. En annan bekant har isbarägg som jag också ska peta in under. 
 
Hoppas hon får några piiips sen. 
 

Lite lätt less

 

Blah

Samtal med min handläggare på fk.
 
Ja så var jag lite mer nedstämd nudå.
 
Ett halvår har gått. Mina dagar tickar. Jag ska bedömas utifrån HELA arbetsmarknaden. Hmmm
 
Jag är ju dödens trött efter mina jobbpass. Men men ...
 
Blah. 
 
Läkaren måste vara riktigt noga med att beskriva hur det påverkar min förmåga att arbeta. 
 
Ja för så roligt är det att må pyton o inte orka jobba. Inte få en anständig lön.
 

Onsdag

Avslagen idag.
 
Tog sovmorgon, något som kollohunden tyckte var totalt onödigt. Han trodde nog att jag hade försovit mig för han tog ett skutt rätt upp i sängen för att väcka mig. Men väck inte den björn som sover. Mitt morgonhumör är rätt uselt så han åkte ner lika fort.
 
Stel i nacken och axlar idag. Jag har nog legat o spänt mig. Huvudvärk pga kaffebrist. Nackdelen med sovmorgon. 
 
Jobb i em. Men en annorlunda jobbdag. Apt och avtackning för en kollega som gått över till huset. Sommaravslutning på apt så vi kör senare o ev längre. 
 
Tack o lov. Då hinner jag vila upp mig innan. 
 
Roligare än så blir det inte på bloggen idag. 
 

Baka liten kaka

Nu är jag tröttTRÖTT. Efter att ha bakat 2 sorters kakor och 2 tårtbottnar så är jag redigt mör i kropp och själ. Ja jag hade ju min kollega här och hon gjorde minst hälften men ändå ...
 
Fy sjutton sån tid allt tar. 60 hallongrottor och 46 nougatkakor (mördegskakor som läggs ihop 2 o 2 med smält nougat emellan).
 
 
 

Nervöst

Tänker inte säga T-ordet fast jag är det. Idag med.
 
Tid hos Previa idag. Första gången men något som chefen skulle fixa tidigt i våras. 
 
Nervöst. Vet inte vad det kommer bli.
 
Planerade roligheter på em o kvällningen iaf. Jag och en kollega ska baka inför en sommarfest som vi ska ha på torsdag med våra brukare.
 
Nu väntar jag bara på att byxorna jag tvättade inatt ska torka. Optimist? Javisst ;)
 

Hur

Hur många timmar kan man sova utan att känna sig ett dugg piggare?
 
Sovit bort halva dan idag med. Minst.
Enda positiva; telefonen funkar igen efter att teleteknikern var hit på fm idag. Fast det var lördag o allt. 

Det va den dan det

Kom hem före 12. Kunde flexa o gå tidigare. Igår blev det 45 min övertid så tog ut det idag. 
 
La mig omgående på soffan och jag tror att jag somna sekunden efter att huvudet landat på kudden.
 
Blev väckt 2 1/2 h senare av en teletekniker som försöker fixa hemtelefonen. Var fortfarande så trött att jag knappt orkade vara i upprätt läge.
 
När det gör fysiskt ont att tvinga kroppen att stanna i lodrätt läge.
 
Jag har sovit HELA dan sen. Med smärre avbrott.
 
Fortfarande lika trött.
 
Kollohunden tycker att jag är aptråkig.

Slo-mo

Allt är segt idag.
 
Jobbar men längtar hem. Till sängen. Eller till vilken säng som helst där jag kan få sova. Jag kan nöja mig med ett golv. Vågrätt läge o jag är nöjd.

rastad kamera

Bildbloggen är uppdaterad.
 
Mjo, det går långt emellan gångerna. Men den som väntar på nåt gott ... väntar alltid för länge. 
 

Blah

Sucka mitt hjärta men brist ej.
 
Är lite sent påtänkt. Behöver nån som kan kintsugi (konsten att laga) tror jag.
 
Hur fasen ska jag komma på fötter igen.
 
Känns som en lååång motig uppförsbacke bara. Ser inte ens krönet. 
 
Känns sådär lagom kul att ens blogga när allt bara går i moll på bloggen också. Läser nån ens dravlet? 

Meep

Ännu en ledig dag på schemat. Famrådgiv på fm, sista gången eftersom hon slutar. 
 
Sen får vi se hur måendet är och vad jag orkar och vill göra med dagen. 
 
Har varit en del ältande på sistone. Hoppas jag kan komma ur den trallen snart.

6 juni

Sveriges nationaldag.
 
Ledig dag för många. Röd dag i almanackan. Ledig dag för mig också, men inte för dagen i sig, men för att jag har jobbat i helgen som var och nu är det två lediga dagar på schemat. 
 
Skönt. Solsken idag med. 
 
Somnade med huvudvärk och vaknade med huvudvärk. Måste köpa hem värktabletter för de verkar slut hemma.

Blah

Just another day in paradise. Eller inte.
 
Blädag.
 
När ska skiten gå över? 
 
Det känns som en sisyfosförbannelse.
 
Round and round and round they go. Man kan inte hindra sorgens fåglar att flyga över ens huvud. Men man kan hindra dem från att bygga bo i ens hår. Men om boet redan är byggt då? 
 
 

Fredagsnöje

Sov bort min lediga del av dagen. Nu strax dags för en jobbkväll. Huvudvärk i värmen. Missade morgonkaffet o tog en slurk först för en stund sen. Så osmart av mig.
 
Otaggad men ska försöka sträcka upp mig o pepptalka mig själv. Ugh.
 
Middagsbrunchen
 

Det blev ...

En bok läst idag. Utomhus. I skuggan. Liggandes i saccosäcken.
 E tjuvknäppte en bild på mig när jag satt där.
 

Yesterday

Yesterday, all my troubles seemed so far away
Now it looks as though they're here to stay
oh, I believe in yesterday

 

Livets pussel

Umgås med kompisar, sa läkaren.
 
Jo, jag tackar jag.
 
De har väl också ett liv som innefattar en hel massa annat än att umgås med mig när jag behöver det.
 
Det är inte direkt så att de sitter där o bara väntar på att JAG ska säga det magiska ordet. 
 
Livet väntar inte. Livet är ett pussel. O just nu känns det som att jag har en massa random bitar bara. Jag har inte ens bilden på locket att gå efter. Jag vet inte ens om bitarna hör ihop i samma pussel. 
 
Om du, som eventuellt läser detta, vill hjälpa mig att pussla, hör av dig. Just nu vet nämligen inte jag vad som är upp eller ner. Jag fixar inte att sträcka ut handen o säga de magiska orden. Jag fixar inte att fråga om att umgås. För när deras liv sätter käppar i hjulet sen o det inte blir av ... ah jag vill inte ens skriva ut vad det gör i mig.
 
Jag frågade mig för en stund sen: vad vill jag göra idag? Svaret kom dock aldrig. För jag vet inte. Vad VILL jag göra? Sova hela dagen känns bortkastat. Men det är det enda som känns lockande. Gömma mig från allt. Jag bestämde mig för att ta en bok av alla olästa i högen och så ska jag gå ut i solen o läsa en stund. För läsa är något jag egentligen gillar. 
Om ni ser nån bok här som ni vet är bra. Säg det då gärna till mig. Jag har inte läst en enda av dem. Vad jag vet. De är arvegods från min faster.

Magic just magic

Att säga åt en deprimerad person att: du har ju ändå inte cancer ... 
 
Nä men tack då. Gör så jag mår ännu sämre. Ska jag ha dåligt samvete för att jag mår dåligt också. Jag kanske inte har cancer, men en stukad själ gör förbannat ont också. 
 
Men jag ska tänka på det nästa gång jag får en random omotiverad gråtattack. Då ska jag tänka medans tårarna rinner ner för kinderna att jag har ju faktiskt inte cancer. DET kommer nog att göra så min sorg försvinner aaalldeles av sig själv. Helt magiskt bara, poff.
 
Eller inte...
 

Down down down

Läkartid idag kl 14.
 
Läkaren jag går hos har bara akuttider. Så det går inte att ringa en vecka i förväg o boka en tid.
 
Helst skulle jag boka nästa besökstid redan när jag är där. För det skapar så mycket onödig ångest hos mig att behöva samla ihop mig o ringa.
 
Svårt för vissa att förstå kanske. Men jag har dragit mig för detta i flera dar.
 
O sen känslan när man setat på trappen o väntat (tur det var fint väder) i 30 min o får ett meddelande att de försökt ringa två gånger men inte fått svar. Mottagningen är ju så fantastisk här ute. O hemtelefonen död. Linjen är det tjall på som vanligt.
 
DEN ångesten.
 
Redan haft ångestrusch så det räcker alltså. Bara ett par tre till idag då. Blah
 
Känns mest blah nu.
 
 

RSS 2.0