Ebony min duktiga suris

Jag fick ägg från isbar av en jobbarkompis (A) och  hedemoraägg från en fd jobbarkompis (J) så nu har jag bytt ut äggen hon låg på och hoppas att hon orkar 3 veckor till. Ett ägg hade gått sönder idag eller igår så jag bytte hela bädden i redet. Det verkar ha godkänts av högsta hönset för hon klev på de nya utan knot.
Kanske onödigt att märka upp dem. Det syns ju ändå skillnad. Men men. Isbarhönorna hade vägrat värpa i helgen men det ska gå med kylskåpsägg bara man låter de stå framme ordentligt först. *håller tummar o tår*
De två nedersta bilderna är på två av mina fyra sabelpoot. De är så söta. <3

Kommentarer
Postat av: Marianne

Det går nog med sparade ägg, jag har lagt ägg jag hittat i gömma ute och det har funkat. Nu har jag i kläckaren 10 från bland där tuppen är CL och 5 som en kompis lagt in....
Ingen av mina hönor vill ruva nu.
Hur många fåglar har du? Jag har 28 stycken..varav 13 är kläckta i våras och en i februari

Svar: Jag har 8 sammanlagt nu. Räven har ju försett sig grundligt. Så bara Ebony som är könsmogen o ruvvillig. Jag hoppas alla 10 äggen går hela vägen.
Kalla mig M

2016-06-19 @ 20:46:09
Postat av: Marianne

Hade visst missat lite....räknade in 29 stycken i går...inte lätt att räkna när de springer som skottspolar eller burrar ihop sej så tätt att man bara ser en stor klump när man ska räkna.

Men dumma räv, skrämmer hundarna inte bort den?

Svar: Hundarna gör så gott de kan men kollohunden vill inte va ute utan mänskligt sällskap o gammelman är ju gammal o trött så han sover mest. Men jodå, räven får springa fort ibland när kollohunden skvallrat o gammelhunden löper som en blixt efter. Han kan ibland. Rädd att han ska dö knall o fall i språnget men då dör han lycklig iaf.
Kalla mig M

2016-06-22 @ 10:38:29
URL: http://marresmams.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0