fredag

Jag fick en rapport i morse från kläckaren att två av mina vaktlar var ute. Och det gröna ägget från min grönvärpare hade också kläckts och eftersom mamma höna är svart så var kycklingen svart. Högst troligast är islandstuppen far då han är den enda jag sett fått kliva på. Eller ja, han frågade inte utan bara klev på efter att ha sprungit ikapp henne över halva gården. Där kan man snacka galen tupp.
 
Idag var sista dagen att växla in gamla pengar. Jag hade en påse med mynt som jag for in till stan med och till ica. Det visade sig vara exakt 600:-. Om man handlade för hela summan så drog de inte av nån avgift för växlingen. Så jag fick väl lov att handla idag igen då. Haha tufft liv. 
 
Kvällen har tillbringats på soffan i vågrätt läge med ögonlocken stängda. Zzzåååå trött. Svägerskan skickade ett meddelande att jag kunde komma över på fika om jag hade lust. Men orken var bortblåst. Får bli nya tag i morgon. 
 
Jag luftade kameran en stund också. Försökte få några bilder på kycklingarna som växt rejält på tre veckor. Det är så spännande att se vad det ska bli för färger på fjäderdräkten. Men jag har blivit lite luttrad och orkar inte riktigt glädjas åt dem. De försvinner ju rätt vad det är så jag har stängt av lite.
 
Lite halvdåliga och lite för suddiga bilder. Det är inte lätt att få dem på bild. De vill ju inte va stilla långa stunder direkt. 

Se-se-se-semester

Och där var sista arbetspasset på 4 veckor avklarat.
 
Jag tror att man är rätt trött och längtar hem när man stoppar nyckelgömmeklumpen i fickan istället för att sätta tillbaka den i hållaren på sista brukarens dörr efter att man låst om sig. Alltså vi talar om en rejäl klump som väger bra mkt och som har brukarens dörrnyckel fastskruvad och som man sen låser fast i en inbrottssäker hylsa som är fastsatt på dörren. 
 
Klicka på bilden här ovan för att läsa mer om nyckelgömmor.
 

Torsdag

När aptiten är obefintlig men man måste äta för att orka jobba så får man försöka göra det bästa av det.
 
 
Hönökaka med skinka och mimosasallad. Kardemummasnurra till efterrätt.
 
Det positiva är väl att jag idag fick på mig ett par  brallor som jag inte kunnat ha på flera år. Men så är jag ju snart tillbaks vid den vikten jag hade då också. Ångesten har nåt positivt med sig. 
 
Sonen hade tid för teori på bilskolan idag. Han fick köra en bit men vi stanna innan järnvägen o så körde jag resten in till stan. Bad han boka en körlektion också. För att få tipsen av bilskolläraren innan han lär in för många fel av mig. 
Mängdträning är vad som gäller så vi får öva massor nu när jag får semester. 
 
Min kompis som köpte tre små piips av mig hämtade några ägg av mig idag. Sabelpoot som lagt men fader okänd. Endera fortfarande islandstuppen eller hedemora/sabelpootmixen. Hon hade en ruvvillig dvärgkochin och ännu ingen tupp som betäcker. Hoppas hon har tur o får små mixade piips sen då.
 
O typ imorrn eller i helgen så kläcks kanske en handfull vaktlar i hennes kläckare. Iiiihhh så spännande. O hönsäggen hon fick av mig då vid kycklingköpet. 

jamentjena

Dagen igår
 
Övningskörde med sonen igen mot kvällningen. Ja han klev inte upp förrän halv fyra på eftermiddagen. Vi åkte till en grusplan framme i byn och så övade vi varv på varv med att komma upp i fart och växla upp och sen sakta ner och växla ner igen inför en korsning till exempel. När han övat hundrasjuttioelva gånger och det gick sämre och sämre och jag hunnit få ett smärre psykbryt så bytte vi övning och han fick bege sig ut i bostadsområdet som har några gator och lagom stora korsningar. Dessutom är den ena återvändsgränden beskaffad med en ganska bra uppförsbacke/nerförsbacke så vi kunde öva både på uppfångning och start i nerförsbacke. Sen avslutade vi med att han fick köra hem. Då kom några fler tillfällen att starta i uppförsbacke. Hehehe. För korsningen var i uppförslut. Psykbrytet gjorde iallafall att han började lyssna på mig lite bättre. 
 
Sen pysslade jag i trädgården för övrigt. Varvade med vila inomhus. 
 
Avslutade kvällen på tu man hand med ångesten.
 
Ångesten har sagt sig vilja hänga med mig ett tag igen. Djuren märker det. Katter och hund som pockar på uppmärksamhet. Hästarna såg ut som om jag var djävulen själv. Allt för att ångesten höll ett krampaktigt tag om bröstkorgen på mig. 
 
Två arbetspass kvar innan semester. Välförtjänt semester. Inte för att jag vet vad jag ska göra med den. Inga planer och inga pengar. Jag backade på de där lammen jag tänkte ta hem. Det finns inte tid, ork eller möjlighet. 
 
Vaknade med  huvudvärken från helvetet också. Kaffet till frukost hjälpte inte. Kanske måste peta i mig en värktablett så jag orkar jobba ikväll. Tur att det är två kortkvällar. 
 
 
 
 

invisible

Sorry för att jag varit rätt osynlig här. 
 
Jobbade ju en hel massa inför brukarfesten och sen kom midsommarafton. Jag orkade inte åka till nån sammankomst utan tog kameran med mig och åkte en sväng och fotade lite.
 
Sen åt vi lax i ugn jag och sonen. Exet kom över en stund men jag skjutsade hem honom på kvällskvisten. Sen var det jobbhelg för hela slanten. Jag har jobbat och sen sovit bort ledig tid typ. Trött som jag vet inte vad. Idag är jag ledig och vi for till stan och övningskörde lite, jag och sonen. Sen bjöd exet på lunch och efter lunchen övningskörde vi lite till. Han fick avsluta med att köra på landsvägen sista biten hem bara för att få känna på hastigheten och alla växlarna. Men vi lär backa och nöta mer på starta och stanna och anpassa hastigheten till rådande omgivning och hålla fordonet på rätt ställe vid manövrering. 
Nej, sonen är oskyldig. Den här bilen var parkerad såhär när jag åkte till jobbet i lördagsmorse. På vägen hem efter jobbet passade jag på att fånga den på bild. 
 
Resten av dagen kommer nog att gå i halvfart. Jag får se om jag orkar göra något alls mer eller om det blir soffhäng och läsa lite på ett forum. Jag läser om rättegången i sommarstugemorden. Vem behöver köpa deckare på pocket för sommarlovsläsning när verkligheten överträffar dikten. Jag ramlade in nånstans mitt i en lång diskussionstråd på flashback men jag inser ju att för varje sida jag läser så hinner de kommentera ihop tre nya sidor. Idag är det rättegångsdag dessutom så då går nog diskussionerna än högre. I skrivande stund är jag 113 sidor efter men som sagt jag började inte ifrån början. 

Årets kortaste natt

Här och nu vänder det. Midsommar är här. Inte i kalendern men jordåret bryr sig föga om att förlägga den jordiska midsommaren till en fredag. Årets längsta dag säger de. Fast egentligen är det väl bara att årets kortaste natt infaller?
 
 

Måndag

Idag hade vi finbesök, kollohunden och jag.
 
Det var matte som ville komma o gratta för att han fyllt år och de var på semester precis just då. Såna fasoner tänkte kollohunden o var liite svårflirtad. 
 
Men så han fick mitt mattehjärta att svälla av stolthet när jag såg hur han tog sitt jobb som gårdvar på allvar. Småsyskonen (två aussis) var också med och de fick lite frispel mellan varven för det var ju så lockande med höns o kaniner o vaktlar i alla hörn och vrår på gården. Kelpien både motade undan dem och kom o skvallra om att de gjorde hyss. Han låter ju rätt farlig när han sätter igång men varje gång jag kallade så kom han till mig bums. Sen däremellan så fortsatte han med sitt vanliga. Dvs, jaga flugor, bära runt på nån pinne, kolla om nåt nytt vandrat på marken sen sist han kollade för 5 minuter sedan. 
 
Helt skamlöst och fräckt snodde jag bilden som S la upp på fb efter dagen. 
Jag trodde nästan att jag skulle bli utan hund när de skulle åka hem för fjanten hoppade in i buren först av alla. Hmmm
 
Men sen var han rätt nöjd med att vara kvar på gården iaf och sprang före mig tillbaka till huset. 
 
Den grymtande grisen som han fick i present grymtar inte mer. Den blev nog så rädd när sonen och fjanten började leka med den kring studsmattan att den svalde ljudgrejen alldeles. 
 
I morrn väntar en arbetsdag igen. Fast aningens annorlunda. Den sker mestadels hemifrån då jag och en kollega ska baka till en brukarfest på onsdag. 

kom liljor och akvileja ...

ja just nu är min blogginspiration lite off.
 
E är hemma några dagar och hälsar på. Hon kom i torsdagskväll. 
 
Vädret har äntligen varit sådant att man har kunnat klippa av gräset lite. Om jag säger som så: det är spännande värre att klippa gräs med en galen kelpie lös. Jag vet inte hur många gånger under det att jag klipper som jag får skrika NEEEEJ åt han. För det ska vallas gräsklippare och det  ska bitas i däcken. Galenpannan. Jag sa åt E att egentligen borde hon filma och klippa ihop en film som bara innehåller en massa utropade nej. Men nu är jag ju nästan klar så det blir inte mkt till film. Haha
 
Han har samma bekymmer med dammsugaren. Men han har alltid varit sån och haft svårt för plötsliga oförklarliga ljud. Startar jag en filmsnutt på datorn med ljud så får han spunk och springer genast upp och in i ett annat rum som för att kolla om något händer där inne. Han kan inte placera ljudkällan liksom. Han är väldigt autistisk vad gäller såna saker. Tydligen var tv:n en sån där sak som han inte klarade när han var liten. Jag minns hur min kompis berättade om tv-kvällar där kelpien fått spader. 
 
Jag luftade kameran lite idag igen. När jag satt på åkgräsklipparen så fick jag se ett blommande groblad och såklart var jag tvungen att hämta kameran och fånga det.
 
Bildbeviset finns på min fotoblogg och om ni klickar --->här<--- så får ni se resultatet. 
 
Jag fullkomligen älskar aklejor. Den här har självsått sig i gräsmattan (av alla ställen) och skulle behöva flyttas till annan plats men jag försöker klippa runt den istället så länge.

T som i torsdag ...

 
Trött, så trött.
 
Försov mig i morse. Jag hade ställt larmet en timme åt fel håll. Vet inte hur jag tänkte. Inte alls tror jag.
 
Dagen blev därefter. Jag blev dessutom tvungen att vila innan jag kunde åka hem från jobbet. Somnade rakt upp och ned på soffan med händerna knäppta på bröstkorgen. Det måste sett ut som om jag legat på lit de parade. Vaknade till några gånger av att jag glömt bort att andas.
 
Jag kommer fasen att dö i en egenframkallad kvävning tror jag. Jag blir rädd för mig själv när jag slumrar till o på fem minuter redan somnat så djupt att jag tappat andningen. 
 
Planen för helgen var Boråsresa men tyvärr blir den inte av. Kanske lika bra med tanke på min trötthet. Eller så är jag trött för att den inte blir av och besvikelsen tär på mig. Mja jag vet inte. Dubbla känslor inför båda alternativen. Jag behöver vila och återhämtning hur som haver. 
 
Bildtexten säger det rätt bra. Det har varit en massa sånt som stulit min energi mellan varven. 
 
Även om resan är inställd så är jag ledig och jag tänker njuta av ledigheten. 
 

Cockadoodledoo

Nu puttrar han i en sjuttifemma rötjut.
 
Inspirerad av Per Morbergs recept men jag hade ju bara en tuppis så det är inte lika mkt fågel i min gryta som i hans recept. 

Vad göra med en ledig måndag?

Pycklisar på gården igen. 
 
Förstå känslan igårkväll när jag skulle natta hönsen och upptäckte att mamma höna hade lyckats slarva bort en mörk kyckling. Bara några timmar tidigare hade jag visat dem för exet och då fanns där 4 ljusa och 4 mörka men nu var där bara 7 kycklingar hur mycket jag än lyfte på hönan och rotade igenom fjäderdräkten. Jag lyfte även runt på höböset som hon sparkat runt frenetiskt medan hon lärt de små allt om att leta mat. Till sist när jag hade stängt in de kvarvarande kycklingarna med mamma i en bur för att inte förlora ännu fler så fick jag se att den andra ruvhönan betedde sig skumt. Fast jag redan hade lyft på henne också en vända så låg den där. Ja jösses vilken cirkus. Inte undra på att ruvhöna nr 2 var nöjd o belåten.
Den här parveln var det. Notera de ljusa vingspetsarna. Månne vad ska det bli av denna? Säkert en tupp så pipig som hen va under fotograferingen.
Fluffis
Jag fick inte med alla på bild idag för jag skulle iväg o skriva lite papper.
Så nu är jag ägare till en sån här istället för audin. Den ska exet ta över o så la han ut för handpenningen på den här.
 
På kvällskvisten städade jag åt vaktlarna och sållade ur komposten och fyllde den igen med nytt och onedbrutet material. Sen utnyttjade jag att snäckorna var ute i den fuktiga kvällen och arrangerade ihop o testade att fota slemmiga kryp på glas.
Känn dig uttittad ;)
 

söndag

Trött och lite less men det får gå ändå. Som talesättet säger: "when life gives you lemons, make lemonade". Mhmmm eller så kan man göra annorlunda.
Jag är så dålig på att pricka rätt när jag kastar och inte kan jag kasta hårt heller. Jag kastar som en tjej med andra ord såååå jag tror att jag ska välja det här istället.
 
Man måste få skoja även när det är mindre kul. 
 
Jag har iaf fått ett gäng nykläckta kycklingar under min ruvhöna. Det var 100 % leverans den här gången så 11 stycken kläcktes. Men jag har bara 8 kvar fastän alla lever. En kompis fick bara en kyckling av 10 ägg i kläckare och när jag då hade 11 stycken nästan på dagen lika gamla så var valet enkelt. Hon fick komma över och köpa 3 av mig. JA JO det är inte så snällt att ta dem ifrån en mamma men de var inte så gamla att de hunnit börja äta ngt än och med tanke på hur hårt mina kycklingar gallrats så tänkte jag att chansen att de överlever till vuxen ålder ökade med 150 % när de fick flytta till en bur och få en fosterbror som törstade efter sällskap. Jag vet att de kommer få ett bra liv hos min kompis. Sen fick hon med sig ett gäng nästan garanterat befruktade ägg att stoppa i kläckaren. Som tack ska hon kläcka fram några fler vaktlar åt mig. Tyvärr hade de inte lagt så många ägg nu men en handfull till kan det bli iaf. 
 
Jag var och firade en nybakad student i fredags. Det var en hel massa människor där och jag kände inte fler än några stycken. Såklart (varför nu det ska vara såklart egentligen) var det även alkoholhaltiga drycker med och en del festade vilt även av de vuxna. Jag var nykter för jag hade inte ätit mer än frukost på dan och jobbat 5 timmar på det och sen skulle jag ju ta mig hem också. En man frågade mig lagom tills det var dags att åka hem för mig och  mitt sällskap var jag hade min gubbe. När svägerskan meddelade att jag inte hade någon så skulle jag genast sitta ner strax bredvid och oj oj oj nu kunde jag ju inte få åka hem. 
 
Hmmm jag blir bara så less. Han hade inte växlat många ord med mig innan jag var officiellt singel. Men nu var det plötsligt fritt fram? Men han gjorde en dundertabbe för han hade inte ens koll på vad jag hette och det namn han antog att jag hade var det absolut sämsta namn han kunnat dra till med. Så jag sa bara att han hade tur nu att jag faktiskt VAR nykter för annars hade jag kanske kunnat reagera lite annorlunda. 
 
Nåväl, nog om detta. Jag ska fortsätta skrota i min trädgård. Bara fylla på i lilla maggen så jag orkar vara go o gla' - kexchoklad.

Sorry

Livet rusar fram. Jag hinner ingenting av allting. 
 
Bloggen blir lidande. 
 
Nu snart åka till stan o handla för att fylla skåp o lådor. Bilen strular än. Exet lånade den en sväng o såklart började lampan lysa igen. Jag åker på vinst eller förlust till stan. Exet får va backup. Han lovade mig det iaf. 
 
Mer detaljrik rapport senare. Nu far jag. Tjipp tjipp

Onsdag

Bilen fick nya bromsbelägg igår äntligen. Men nåt ÄR knas med laddningen. Igår krånglade det igen. Batterilampan lyste o den laddade ej. Men så plötsligt hoppade det igång igen. Skumt.
 
Exet flyttade över motorn (jag hjälpte till lite grann) från en klippare jag tiggde åt mig av farsan till den som fick motorhaveri. Så igårkväll kunde jag börja klippa gräsmattan. Hann inte allt men gräsmattan lär inte försvinna. Jo möjligen övergå till äng då.
 
Sista apt idag före sommar och semestrar. Vi ska äta gott och ha lite lekar för oss. 
 
Hoppas vädret håller i sig med uppehåll bara så vi kan va ute.
 
Jag fick hem en liten kaninherre igår också. Som om jag inte redan hade kaniner så det räckte haha. En liten hermelin eller typ så.  Men 1 kanin, 6 kaniner eller 7 kaniner .... ptja, det kvittar la liksom ;)
 
Nähä. Snart dags att åka o saker kvar att göra sååå tjipp tjipp
 
Lille Skutt heter han o så söt så man smäller av.

Måndag

Ännu en jobbhelg till ända. 
 
Trött som attans igårkväll efter jobbet och det blev sovmorgon i morse. Det tar på krafterna med tre kvällar på raken. 
 
Pigg(are) nu efter kaffe o macka. Besök hos sköterskan idag för en stunds prat och sen är planen fårklippning. Om jag orkar. 
 
En bild från i fredagskväll hos en brukare. Såna kvällar är magiska. 

biltrubbel

Vissa dagar går det bara troll i allt. 
 
Jag åkte in till stan en sväng och köpte blommor till graven. Sen på vägen hem så ringde chefen och ville att jag skulle byta pass i morgon från dag till kväll och det var väl okej. Men så stannade jag till med bilen vid Silvköparen och plötsligt började bilen pipa och blinka på instrumentpanelen. Den varnade för bromsfel igen och jag slog av tändningen och gick ur för att kolla lite närmare. Jag såg inget så skulle åka vidare tänkte jag men bilen var totalt död. Den vägrade att starta och anledningen var tomt batteri. Hmmm knepigt. Medan jag satt där ringde chefen igen för hon ville berätta något mer men vad det var har jag glömt för jag var så stressad över min strejkande bil och mobilbatteriet var också på upphällningen visade det sig. 
 
Jag fick tag på min bror iallafall som kom för att hjälpa mig. Bilen startade med startkablar men vägrade vilja svara på gasen. Efter ett par försök så fick jag se mig besegrad av bilskrället och av mobilen som var nere på under 5 % och ingen idé att ha på längre ens. 
 
Brorsan hade inte tid att hjälpa mig längre heller för han hade barn att hämta på dagis så jag fick snällt följa med till stan igen. 
 
När exet hade slutat jobbet så kom han och hämtade mig och vi åkte tillbaka till bilen. Man bogserar inte gärna en automatväxlad bil eftersom den behöver motorn igång för att smörja växellådan och den snurrar även i friläge. Men av nån konstig anledning var bilen helt plötsligt pigg och alert igen och startade hur snällt som helst och hade normal laddningsnivå på mätaren och allt. 
 
Mot kvällningen tog jag sen bilen som fortfarande funkade normalt igen till kyrkogården här hemma och planterade blommorna. När jag sen skulle åka hem så startade den och laddningsmätaren visade normalt värde MEN batterilampan lyste ilsket rött emot mig och det ska den inte göra om den laddar som den ska. 
 
Jag svor en ramsa och bad alla onda andar att flyga och fara så långt ifrån mig och min bil de bara kunde. För det kändes nästan som att nån läst en ramsa över mig med otur. Och tro det eller ej men två sekunder senare slocknade varningslampan för batteriet. 
 
Nu misstänker jag väl iofs att kolen på generatorn har börjat säga upp sig men men. Bara att be en bön att bilen tar mig både till och från jobbet i helgen. Lagom kul att stå på en parkering efter 22.00 med en strejkande bil. Ännu mer kul på en fredagkväll eller helgkväll överlag. 
 
Det är roligt nästan jämt fast man inte får nån middag på natten som en brukare sa till mig för många år sen. 
 
 

RSS 2.0