Jobbhelg pågår

Jag jobbade kväll igår. 
 
Hade planerat för sovmorgon men ödet ville annorlunda helt klart.
 
Sonen väckte mig och tiggde skjuts till bussen. Ja okejdå. Sen hem o sova lite till tänkte jag. Men då ringde han och sa att han hade glömt plånboken hemma. Han kom ju iväg med den lokala bussen för kommunen har infört gratis buss men sen skulle han ju vidare med tåget mot V-ås och då var det lite tji. Jag kommer sa jag och pallrade mig ur sängen igen. 
 
Passade på att handla när jag ändå var i stan sen. Innan jag sen åkte hem och tog en välbehövlig förmiddagsslummer. 
 
Det var nå konstigt tryck i luften för jag hade sån huvudvärk och det kändes motigt att börja jobba. Efter regnet som kom senare på kvällen så lättade trycket och allt kändes lite lättare.
 
Idag började jag 7. Yay så kul att masa sig upp efter jobbkväll men det får väl gå. Jag hade förvisso inte lagt mitt schema så själv. Men tvättstugeschema betyder bara att man lägger sitt önskeschema och sen får man snällt flytta på sig så det passar verksamheten om det är på det viset. I morrn har jag en delad tur. 
 
På tre dagar har jag tre olika rundor. Man kan ju undra var kontinuiteten ligger i det när de nu pratar så mkt om att våra mottagare av hemtjänst ska träffa så få personer som möjligt under en 14-dagars period. Månne det bara är viktigt med kontinuiteten under mätveckorna? 
 
Iaf så tänker jag stanna kvar på jobbet imorrn under min långrast. Vägrar slösa en timme av mitt liv med att sitta i en bil och åka fram och tillbaka. Helt i onödan.
 
Sonen får pallra sig hemåt och rasta hunden. Han är hos sin far under helgerna numera eftersom fadern har fått fiber installerat och här hemma är det inte ens klappat och klart för att börja gräva. 
 
 

Onsdag

Aprilväder
 
Sol, solen i moln, regn och hagel o så sol igen. 
 
Jag började fixa i trädgården. Jag har ett evighetsprojekt som jag pillar lite med varje år o sen går ett helt år innan jag pillar dit några fler stenar. Men regn o hagel gjorde det blött och lerigt. Men jag fick dit några plattor iaf. Som jag hämtade från en annan del av trädgården och kånkade dit. Så fick jag lite styrketräning också. 
 
Har känt av pollen i några dagar så har börjat ta antihistamin. Blev så trött att jag var tvungen o ta en slummer. Antar att det är kli i ögonen eller trött som gäller. Hmmm. 
 
Jag tog frukosten utomhus i morse. För då sken solen även om det var lite kyliga vindar.
 
Tyvärr lyckas jag inte ladda upp några nya bilder ikväll. Så det får bli en arkivbild.
 

Måndag

Jodå dagen blev helt okej fast jag började en halvtimme tidigare än vanligt. 
 
Jag hade en runda jag inte så ofta har. Och det är nog tur det. För jag skulle rulla fram rätt snart.
 
På ett ställe fick jag kaffe på första besöket. Och självklart var det "obligatoriskt" kaffebröd till. Hrmm nåja, det är väl jag som har sviktande karaktär kanske. Haha
 
När jag var där i lördags så fick jag smaka rådjursfilé och därför skojade jag till det när jag berättade att jag skulle återkomma till lunch och frågade vad det skulle bjudas på idag. O ja det tog personen på allvar och jorå mkt riktigt stod det framdukat en tallrik åt mig med när jag kom på lunchbesöket. Fast jag hade betonat ett antal gånger att jag bara skojade o att jag hade lunchrast före o skulle ha ätit redan. Men jag satte mig väl o tog lite o räknade det som en pedagogisk måltid för det är helt klart trevligare att äta med sällskap. Det förstår ju jag med. O ja sen bjöds jag på kaffe o en gobit till. Hrmm jag visste ju att jag skulle träna ikväll iaf. 
 
Jag slutade tidigt för att vara nu sen jag avslutade min sjukskrivning. 14.00 och typiskt nog började det regna strax efter.
 
Jag åkte till stan o tränade på kvällen. Ett dubbelpass med först en timmes zumba och sen en timmes core. Så skönt corepass med massa fokus på rumpa och mage. 
 
Sen ett snabbt besök på ica innan jag åkte hem. 
Min dag i några snabba bilder. Morgonhimlen kändes lite dramatisk så jag tog en snabb bild innan jag fortsatte mot jobbet.
 

Söndag

Ledig söndag. Vackert väder. Jag har njutit mest hela dan. Eller ja, jag har förenat nytta med nöje. Passade på att använda den fina dagen till att städa av min trapp som hade blivit full med allsköns bråte. 
 
Nu är den såpskurad (nåja ett par varv till skulle inte skada) och möblerad med solstol o fikamöbler. 
 
Nån av mina lediga dagar i veckan ska jag ägna åt att kasta soporna som blev ihopsamlade. 
 
Nu är det bara resten av trädgården kvar att vårstäda 😂
 
Jag skurade en matta också. Med såpa och galltvål. Råkade lägga tvålen kvar på trappen så fjant fick tag på den. Nu har jag bara en fjärdedel kvar av tvålen. O fjant är riktigt intvålad i käften o magen. Tsss knasboll till hund. 
 
O så rev jag ur sängkläderna o hängde ut täcken o kuddar på vädring. Så ikväll lägger jag mig i nyvädrat sovrum i en renbäddad säng. 
 
Hoppas jag sover riktigt gott inatt. Imorrn börjar jag nämligen okristligt tidigt,  6.30,. Borde va olagligt att behöva börja på jobbet så dags. Haha nä det går nog bra fast jag inte är nån morgonmänniska. 
 
 

Man ska aldrig

Igår när jag jobbade så sa jag på ett ställe att jag skulle va ledig i helgen. Om det förstås inte körde ihop sig o jag blev inringd. Mannen på det stället sa att då fick jag väl ge tusan i o svara bara. Mmm om inte chefen ringer under jobbtid svarade jag. Då är det svårt att ignorera när jobbtelefonen ringer eftersom den har man alltid med sig o loggar alla besöken. 
 
Ja vad hände idag då?
 
Chefen ringde. På jobbtelefonen. Och frågade om jag kunde ta en kväll imorgon o istället få va ledig på tisdag. 
 
Man
Ska
Aldrig
Säga ett scenario för då kommer det att hända.
 
Hmmm om jag vänder på det o säger till nån ett scenario på nåt jag hellre skulle vilja hända ... tål att tänkas på. 
 
O det fina vädret försvann sin kos. Lagom tills jag slutade jobbet. Hade så fint väder o cyklade runt på jobbet. Nu blåser det snåla vindar o solen gömde sig bakom molnen.
 
O jag som hade planerat att ligga i hängmattan nu på kvällningen o bara njuta. Pffff, det kunde jag se mig i stjärnorna efter.
Igår kom den upp för den här säsongen - hängmattan. O boken jag läser just nu. Bara en fjärdedel kvar. Nu börjar det bli riktigt spännande.
 
Sonen tog nog cykeln till bussen i morse. O så "glömde" han att han skulle till pappa efter skolan. Så jag kan inte ta en cykeltur med hunden heller. Om jag inte går 2 km o hämtar den. 

Torsdagstankar

Frukost i solen på trappen. Sällskap av ett gäng djur. Katter, en hund och ett antal höns. 
 
Jag sitter o försöker peppa mig själv till att idag ska jag göra ett ryck o plocka ihop av allt sånt som gömdes i snön men nu obarmhärtigt har kommit fram igen. 
 
Jag kom sent i säng inatt för jag läste i min bok aningens för länge. Det betydde att jag var trött i morse. O det vankas kvällsjobb. 
 
Men det är sol iaf. Och det uppskattas. Även om svullna ögon pga för lite sömn gör att det är lite jobbigt med ljuset.
 
 

Onsdag

Ledig dag. Efter att jag hade lämnat sonen i stan så tog jag en promenad med fjanten. Jag siktade på milen och visst jag kom runt men kände mig helt färdig efteråt. Vet inte om det är nåt skit i kroppen eller vad det är. 
 
Landade i solstolen med en filt om axlarna, en bok och en kopp kaffe med bulle när jag kom hem. 
 
Sen är det där jag hängt hela eftermiddagen/kvällen i princip.
 
Laddat på med lite må-bra-feeling. Igår bröt migränvärken ut på kvällen. Jag hade sovit dåligt på natten då pga att jag inbillade mig att plåsterEsther skulle kunna sova fint bredvid mig en hel natt. Tsss när ska jag lära mig? O så satt jag instämgd i ett rum med massa andra i flera timmar på em under ett handledarforum. Tacka sjutton för att jag fick migrän sen. Syrebrist o sömnbrist i kombination. Då hjälpte det föga att det ingick en timmes föreläsning om mindfulness. 
 
Jag tror att jag fortsätter med min bok en stund till. Lagom ansträngande. 
 
Hittade blåsippor på promenaden
 
 
 

Söndagstankar

Ojsan, det blev nån dags tystnad igen. 
 
Fredagen var ledig dag men följde med farsan på grannfruns begravning så där gick min lediga dag. Somnade o sov bort större delen av kvällen. Det tog på krafterna även fast det inte var så jätteemotionellt för mig personligen då jag inte hade såå mkt kontakt med henne så. 
 
Lördag - delad tur. Hade tänkt stanna kvar på jobbet de där timmarna mitt på dan men då var det typ enda dan som exet kunde hjälpa mig få på sommarhjulen så var ingen annan råd än pallra sig hem iaf. En timme extra i bilen till resan hem o tillbaka. Blöh. 
 
Njöt av det vackra vårvädret iaf. 16° när jag styrde kosan tillbaka mot jobbet och det höll sig så rätt länge. Knaprade sakta nedåt i tempen under kvällen men jag jobbade utan jacka hela kvällen. Den låg i bilen om utifall bara. När jag åkte hem var det bara 4° så det var lite svalare då. 
 
Kvällsjobb ikväll. Snart dags att åka. 12-22 står på schemat. 
 
 
 Få se om jag kan få njuta av en lika fin solnedgång ikväll som igår. 
 
 

take a pic

Det blev några dagars tystnad igen på bloggen.
 
Jag har varit lite trött och slut och månne på G att bli sjuk för jag har frysit så in i bängen om kvällarna. 
 
Ikväll ställde jag mig ute och frös frivilligt. Hade läst i en fotogrupp att det skulle bli norrsken och jag försökte vänta in det men fötterna sa ifrån till slut så fick gå in utan norrskensbilder.
 
Och har man sen en stark gårdsbelysning som spiller ljus så kan det bli rätt häftigt när man fotar med långa slutartider. Jag gillar den här bilden på nåt konstigt vänster fast den är totalt misslyckad egentligen.
Jag gick ner och ställde mig vid farsan en stund också och samma där så skapade ljusföroreningar en läcker bild på sitt sätt.
Farsans ytterbelysningsljus vid trappen syntes definitivt inte med blotta ögat så här tydligt. Hans hus är utanför bilden till höger och ljuset lyser alltså upp långt ut på gärdet när man har lång slutartid. 
 
Men så mycket gröna slöjor fick jag inte med på bild. Det som lyser med annan färg är nog mest ljusföroreningar från Avestas alla gatlyktor.
 
 
 

Söndagstankar

Äntligen är jobbhelgen över.
 
Frös som en tok igårkväll efter jag lagt mig. Så tänderna skallrade. Drog på dubbla yllefiltar utanpå täcket och då somnade jag väl till slut för jag var galet trött också.
 
Natten fylldes av tokiga drömmar. Drömde om en skuggfigur bland annat som höll sig i mitt hem och skrämde skiten ur mig men jag sa åt den flera gånger att försvinna ut ur mitt hus. Och slutligen fick jag sista ordet. Men när man vaknar till o inte törs somna om riktigt.
 
Sen drömde jag om att jag hade annat jobb men jag hade ingen koll på vad jag skulle göra och kände mig ganska vilsen. Min arbetsgivare var nog nån sån där med en butik med grejer för måendet. Fast det var hälften bluff o båg insåg jag. 
 
Jag tror jag vet vad drömmarna ville säga mig. Det är ju så att det undermedvetna använder sig av vad som finns i verktygslådan och komponerar utifrån det. Jag kan delvis ana iaf vad drömmarna vill säga. 
 
Skuggfiguren hade en väldigt utmärkande färg på överkroppen. Som en tröja i lysande färg och resten i svart. Jag såg en hund ihop med skuggan vid nåt av tillfällena. Jag antar att skuggfiguren egentligen var jag själv och hunden således fjanten. 
 
Det var nog tur att jag ställde larmet i morse för annars hade jag kanske försovit mig till och med. För så trött var jag fortfarande i morse. Men ingen feber eller mer sjuk än vad som är normalläget på mig (haha) vilket jag befarade igår när jag frös. 
 
Började frysa ikväll igen när jag åkte hem från jobbet. Ångesten har beslutat sig för att hänga med mig igen också. Så på vägen hem bestämde jag mig för att ge den en resa som heter duga. Jag säger inte mer än så så har jag inget sagt men min bil fick lite frisk luft kan vi säga. Och radion drog jag upp så högt det gick när Roxette pumpade ur högtalarna. Adrenalinkick av ljudnivån och resan. Mmm ska ångesten hänga med mig så får den spänna fast sig för nu åker vi. Jag är trött på att kura under filten med herr Ågren. Det har vi testat alldeles för länge. 
 
I morgon en ledig dag men ingen vila, ingen ro. Grannen begravs på fredag och farsan vill få ordna med att skänka till en fond så han hämtar mig på fm. 
 
Så bäst jag kryper ner i sängen o sover sju kvart i timmen.
 
Jo just ja, jag vaknade till en "överraskning" idag upptäckte jag. Men det tar vi en annan gång. Orkar inte dra det nu. 
 
G'natt
 

Lördag

Delad tur
 
Har haft en helt okej runda på fm även om jag fått åka mycket.
 
Hittade vårtecken invid en husvägg hos en brukare. 
 
Och sen blev jag bjuden på fika hos en annan brukare.
Och jag var såklart tvungen att smaka på alla sorterna. Gott var det så jag klagar inte. Men det är väl bra om jag inte växer ur byxorna. Får inte åka den här rundan för ofta tror jag. Håhum.

Är det vår nu?

Eftersom jag gick i så raskt tempo igår tänkte jag att det kanske var dags för nästa steg - tempohöjning.
 
Nu bor ju jag på landet. Med grusvägar. Mjuka såna. Som gör det sjukt jobbigt att löpa på under tjällossningen. 
 
Alltså värmde jag upp på grusvägen med promenad. Provade att springa en bit men fick återgå till att gå tills jag kom till ett isigare o därmed hårdare parti där det gick bra att springa utan att dö på kuppen. 2 km hälften sugig grusväg och hälften asfalt. Jag är nöjd för att vara första gången på jag minns inte när. 
 
Kelpien är ju en klippa när det kommer till sällskap som löpkamrat. Måste bara införskaffa ett löparbälte att fästa honom i så jag kan ha händerna fria. Idag virade jag kopplet runt midjan med inte optimalt i längden.
 
 
Avslutade då också med att gå sista nästan 2 kilometrarna hem. För det var för mjukt. Jo jag körde endomondo då också så vet att sträckan stämmer. 

Fredagsfeeling

Halleluja så skönt med en kortdag på en fredag. Ännu mer najs om jag hade haft ledig helg också. Men nu jobbar jag. Delad tur imorrn och långkväll på söndag. 
 
Nåja, jag får se det som nån krona mer i ob när det är 19 timmar på jobbet en helg. Men nog hade jag kunnat komma på såå många roligare saker att fylla min helg med än jobb, jobb och jobb. 
 
Vaknade upp till en vitare värld igen. Blöh om du frågar mig.
 
Gårdagens ledighet gjorde susen iaf o jag var nästan alert idag. 
 
 

T som i torsdagsträning

Jag åkte in till stan för att träna. Upptäckte att det inte var nån träning. Men vi var tre st som stod där som levande frågetecken. Otroligt irriterande när man åkt ett par mil bara för att upptäcka att ingen är där. Alla de andra då? Hur visste de att det inte var nån träning? 
 
Inget på fb-sidan heller.
 
Jag tog väl en promenad runt stan då istället. Bestämde mig för att göra den i raskt tempo och gick 6,17 km på 58 minuter. 
 
 

Torsdagstankar

Uj uj, hur mkt tok kan man drömma ihop? 
 
Drömde om två hundar som fick valpar samtidigt typ. Men ett barn hade samlat ihop alla valparna i en hög vartefter de kom så de låg utan son mamma. Men hade redan hunkit bli så stora att de öppnat ögonen o börjat röra sig lite. O sen när de fick komma tillbaka till sina mammor så var jag osäker om de låg hos rätt mamma. För det var rätt blandade storlekar på valparna hos båda. O jag drömde annat tok också men det är ett enda sammelsurium och blurr så ingen idé att ens försöka få ner på pränt. Jag blev osams med exet iaf. Eller rättare sagt så i drömmen så slängde han ur sig ett hot om att inte hjälpa mig med något som jag inte ens hade bett om att få hjälp med. Haha o jag blev så arg på han i drömmen för att ens tro att jag var helt jäkla hjälplös utan honom. 
 
Nåja, jag tog sovmorgon idag men nu är kaffet urdrucket, mackorna uppätna och jag tänker fylla dagen med en massa ingenting. 
Eller rättare sagt. Saker jag vill göra bara. 
 
Jag såg en uppmaning på fb i ett inlägg om att vara någons färgklick idag. För att göra världen till en bättre plats imorgon.
 
Så det satsar vi på. Eller?
Godisskålen är från påskas så jag sitter inte med en massa gotta idag. Men den är en färgklick så därför hamnade bilden här nu. 

Onsdag

En riktig tröttmössedag.
 
Jag tror jag lämnade hjärnan på kudden och for till jobbet. För det var inte direkt så jag var pigg o alert o kunde utföra mitt jobb med glans direkt. Kanske tur i oturen att jag åkte dubbelrundan så min kollega kunde dra det största lasset. Fick ju skämmas för hjärnstilleståndet som rådde hela dan.
 
Kom hem och sov sisådär 45 min i soffan innan jag ens var människa att hålla mig vaken. Men kvällen fortsatte i halvfart. 
 
I morgon är jag ledig. Skönt. 
 
Nu blire sängen o sova för natten. Inatt får katterna hålla sig på andra sidan sovrumsdörren. Maja väckte mig genom natten som var. Vid ett tillfälle lekte hon nog modell som gick på catwalken. O det var jag som var själva walken liksom. Vaknade av att hon spatserade fram och tillbaka på mig där jag låg. 
 
 
 
 

påsk

Det var den lediga helgen.
 
I morgon är det fortfarande helg enligt almanackan men jag jobbar. 
 
Nåja, det blir nån krona extra i lönekuvertet sen. 
 
Hade mycket hellre varit ledig kan jag säga. Och haft en lång lat ledig dag. Men man får inte alltid som man vill. 
 
Jag luftade kameran idag. Tog en promenad och fick med mig en katt på släp också förutom hunden.
 
Jag klättrade upp i ett älgpass bara för att kolla utsikten.
Fjanten försökte klättra efter.
 
 Bildbloggen uppdaterad

RSS 2.0