ta hand om mig själv

Även om de moderliga plikterna kallade så säger inte det att jag inte kan passa på och göra det bästa av situationen.
 
E skulle på grillkväll med klassen på Hälla.
 
Jag styrde kosan vidare mot Ängsö med två kameror o matsäck i bagaget. En bok också faktiskt.
 
Just nu ligger jag på en stenhäll i kvällssolen och lyssnar på vinden i träden, fåglar  och mullret från motorcyklar när de glider förbi.
 
Just nu mår jag bra.

hur?

Hur kan 24 timmar kännas som att man bara har 12?
 
Jag hinner ingenting. Vare sig av det jag VILL eller det som hänger över mig av borde och ska.
 
Ett sätt att rymma från tidens hysteriska framfart är att gå ut till djuren och bara titta på dem medan de lever sina liv. Jag hinner inte mer för det. Men det ger mig ett lugn inombords. Bara för stunden, så länge jag är där. Sen är förtrollningen bruten och jag jagas av stressens monster igen.
 
Jag vill läsa en bok, rida en häst, vila en stund... men verkligheten kallar. Mamma, sambo, chaufför, hantverkare, städerska... you name it. 

Fototriss - kyrkligt del 2

Eftersom jag nu varit i en av de vackraste kyrkor jag vet och sett min systerdotter konfirmeras så passade jag på att fota själva kyrkan också. Kristina kyrka, eller Rosenkyrkan som den också kallas tack vare de rosor som pryder valven, ligger i Sala, Västmanland.
Vid en stor brand 1736 som förstörde stora delar av Sala och även kyrkan, var änglarna något av vad som räddades från lågornas rov. 
 
 
 
 
Jag slänger in en bonusbild som jag instagrammade för snart tre år sedan.
 

Fototriss - kyrkligt

Den här tiden på året är det verkligen en hel massa kyrkligt. I år mer än nånsin för min del. 
 
Förra helgen var vi bjudna på dop och "hemligt" bröllop. Vi och många med oss visste om att det var bröllop på G också eftersom brudgummen inte riktigt kunde hålla det hemligt.
 
Den här helgen var det konfirmation. 
 
Nästa helg är det student. Ja jag vet förstås inte om det kommer bli något i kyrkan men helgen efter det sen är det avslutning för sonen som slutar nian och DÅ är det hursomhaver avslutning i kyrkan. Och sen framöver är det bröllop, när min syster ska knyta hymens band. 
 
Så vad passar väl bättre än en fototriss på temat? Jag har valt ett tema i temat, nämligen psalmer.  
 
 
 
 
 
För att se andras tolkning på temat kyrkligt, klicka här

det där numera

så bekanta fladdret i bröstkorgen ...
 
Jodå, ikväll också. 
 
Jag känner mig dränerad på ork och lust. Ledsen i själen.
 
Kollapsat i soffan (bästa platsen i huset) under en filt. 
 
Sucka mitt hjärta, men brist ej. 
 
 

tilt

tilt i skallen nu.
 
Kvar i stan men minns inte om det är nåt jag ska göra mer. Om och vad som behövs handlas hem.  Det känns bara som bomull i skallen när jag försöker tänka. 
 
Hade tänkt åka förbi brorsan en stund men åkte fel i rondellen för inte ens det kunde jag göra rätt och riktigt.
Då får det va. 
 
Njä, täcket över huvudet känns som det enda rätta.

men se där ...

Det var den dan det. Trött som en gnu fast jag sovit HELA dagen. 
 
 

torsdag

Jag fick lov o backa idag.
 
Min kropp strejkade och vägrade låta mig gå upp i morse.
 
Jag skickade sms till chefen o jobbet vid 6.30. Tyvärr har jag så dålig mottagning att när jag vaknade till för en stund sen så har de inte gått iväg. :(
 
Nu lite fet ångest över det.
 
Inlägget i morse var tidsinställt.

Häromkvällen

Jag gick ut i skymningen med kameran i hand. Och fångade både det ena och det andra på bild. Det är nåt visst med ljuset vid gryning och skymning. Magiskt, trolskt.
Och så kikade jag in hos hönsen och fångade den här tavellika bilden.
Alla bilderna är råa, obearbetade direkt från kameran. 
 
 

och där ...

Slog hjärtklappningen till. 
 
Lågt blodsocker också kanske. Men jag blev tvungen att akut vicka omkull mig i soffan. Svag och skakig, samt fladder i bröstkorgen. Blärk
 

galet mycket

rls ikväll.
 
Spritter, ilar och smärtar i benen. Svårt att förklara.
 
Sneakpeak på vad jag är i helgen ...

Energi i en liten mackapär

Till slut piggnade jag till tillräckligt för att orka vara uppe.
 
Jag tog med mig kameran ut och luftade den.
 
Roade mig med att fota lite macro. DET är avkoppling för mig.
Man förstår när man ser den på så här nära håll varför den heter guldögonslända.
 
Och häromdagen lyckades jag äntligen fnula ut hur jag skulle kunna använda mina objektiv från den analoga systemkameran. Tyvärr inte från den äldsta kameran (de har fel fäste) men från den lite nyare som "bara" är typ 18 år gammal.
 
Och med det objektivet passade jag på att fota hönsen på lite avstånd. Kickade igång den gamla digitala systemkameran ihop med objektivet. Så D40:an fick lite luft också.
 
Tuppen stornjöt i den mjuka myllan efter en gammal dynghög med hästskit och hönorna hittade lite smått och gott att picka i sig.
 
Det var svårare att få skärpa med manuell fokus på de små. Ja så små är det  inte längre. De växer tametusan för varje dag. Jag tror de växer för varje gång jag tittar på dem.
Jag har iallafall konstaterat att fyra av dem är tuppar. Men den femte är nog höna. Haha ja hon lär bli rejält uppvaktad med tiden.
 
Det blir en annan känsla i foton när man zoomar in från långt håll och går nära. Så lite mera blomster får avsluta det här blogginlägget.
 

t.r.ö.t.t

Äckligt trött.
 
 

äntligen hemma igen

Genomlidit ett par timmar med att hämta dotter o bil, äta mat på okq8 (mosbricka) och slutligen handla på ica. Jag ville helst bara lägga mig i kundvagnen o låta E do the shopping. 
 
Nu tillbaka i soffan under värmefilten och banne mig, nu ska jag fortsätta sova.

jahapp

Det var den dagen det. Sovit hela dan sen jag kom hem. Vill fortsättaa sova men måste hämta min bil som stått kvar i stan sen i lördags. Znark
 
Sova bort solsken. Fy farao

blärk

Arbetsprövat snart en vecka. Idag kom bakslaget, med besked.
 
Sååå trött att jag hade svårt att samla ihop mig och åka hem efter 2 timmar. Höll på att krocka när jag missade att det kom en bil från vänster vid en korsning. Jag hann över precis på nypen och med hjärtat i halsgropen.
 
Skulle varit till psykologen idag men ringde o avbokade. Krashade i soffan när jag kom hem. Har slumrat av och till men det känns som fjärilar i bröstkorgen så jag får ingen ro.
 
Ångest deluxe alltså. Har tagit en atarax, få se om den hjälper.
 

möhippa BILDBOMB

Uj uj uj
 
Ja idag har jag träningsvärk deluxe efter att ha stöttat min syster vid poledancen. Ingen annan ville/kunde dansa vid stången men jag är inte den som är den utan såg det som en rolig utmaning. Men som sagt var ... idag känner jag att det var några nya muskler som fick jobba igår. Övre magmusklerna är riktigt ömma idag. Och baksidan av överarmarna har också ett par ömma muskler. Axlarna och skuldrorna talar om att de finns. För att inte tala om lårmusklerna. Aj jäsiken.
 
Och jag kan säga att JA det var precis lika kul som jag hade föreställt mig. Faktiskt så kul att jag tänker anmäla mig till en kurs i det. Tillsammans med E och kanske att syrran hakar på med sin dotter också. Det lät så igår iallafall. 
 
Jag vet inte hur mycket bilder jag faktiskt kan dela med mig av men ni ska få lite sneakpeaks iallfall. Lite surprises måste få finnas till senare också.
 
Vi kidnappade syrran strax efter tio igår. På jobbet. Hennes kollegor var införstådda med det hela och de gjorde allt i sin makt för att hålla henne kvar på jobbet efter frukostfikat så hon inte skulle hinna iväg till nästa brukare innan vi hann dit.
 
Tyvärr hade hon anat ugglor i mossen men jag tror vi lyckades rätt bra ändå.
 
 
 
 
 
Kidnappning och ombyte till dagens outfit innan det sen blev resa till hemligt mål. 
 
Picnic i gröngräset. "Champagne", jordgubbar och lite annat gott. 
Presenter med gissa vem det är ifrån-tema
Poledance
Secondhand - uppdraget: här har du 100:- du ska hitta kvällens outfit.
 
Men hon fick inte veta VAD som skulle hända på kvällen. Då blir det ju lite knepigare att veta vad man ska välja.
 
En engångskamera och ett antal fotouppdrag samt en anteckningsbok som hon skulle be folk på stan skriva äktenskapsråd i.
Måla av din blivande make ur minnet.
Dusch och ombyte av kläder för de som ville.
 
Sen åt vi gott och hade lite frågelek. Brudgummen hade fått svara på lite olika frågor och nu skulle hon säga vad hon trodde att han sagt. 
 
Under tiden som vi höll på med detta, smugglades nästa punkt på dagordningen in. Leksaksparty för vuxna. Mycket flams och trams såklart.
 
Som sista punkt för kvällen hade vi bokat bord på Rockland. Tanken var att vi skulle hinna dit i tid för att höra förbandet. Ett lokalt punkband. Tyvärr sprang tiden riktigt fort under leksakspartyt så vi kom iväg sent. Men huvudnumret hann vi med att se. 
 
För att hålla spänningen på topp så hade vi inte sagt något säkert om utifall hon var ledig idag eller om hon förväntades komma och jobba. Men självklart hade vi fixat ledigt även för idag. 
 
Jag hoppas och TROR att vi fick till en riktigt bra dag för min syster och att hon hade riktigt roligt. Det är ju ändå därför man håller en hippa. För att ge bruden ett minne för livet.  

möhippa

Bloggtystnaden idag har berott på möhippa. Vi kidnappade syrran på jobbet och klädde ut henne till en Magnus Uggla-ängel med vit klänning, vingar och svart peruk.
 
Champagnefrukost i strålande sol, poledance, olika uppdrag, "leksaksparty" och avslutning på Rockland. 
 
Bilder kommer kanske senare. Nu ska jag nanna kudden. *hick* och godnatt ;)

Och jag överlevde

Jag överlevde 1½ timme på jobbet. Nåja, innan jag for därifrån så var klockan faktiskt nio så det blev i runda slängar två timmar. Men jag ägnade en stund åt att plocka en bukett blommor till en tanta som fyller år idag. Sen åkte jag hem. Buketten lämnade jag med varm hand till min kollega att överlämna nu på morgonbesöket där.
 
Äta något och sen vila en stund. Även om takterna definitivt sitter där de ska så blev jag lite trött ändå. Mentalt jobbigt att återse brukarna även om det gick hur bra som allra helst när jag väl var där.
 
Det kändes upplyftande att höra kollegorna utbrista i kör: nu kommer Malin, när jag närmade mig lokalen men ännu inte hunnit bli synlig. Tydligen har jag ett väldigt karaktäristiskt sätt att gå så alla hör att det är jag. Mmmm bestämda steg och målmedveten gång kanske. ;)
 
Sen utbrast alla: Yaaay, så jag blev rent generad. 
 
Men som sagt var, äta något och vila på soffan en stund. 
 
Få se om jag orkar ta mig ut en stund med pålle sen. Och landa mentalt.
 
 
 

då åker jag då

Mooot Sherwoodskogen. Eller så var det jobbet kanske ...

nepps

Jag hamnade i ett stadie av dregeltrött så det blev kollaps i sängen och ett par timmars sömn. Fortfarande trött men ser hur den fina dagen flyr och mår dåligt över slöseriet.
 
 

torsdag och Kristi himmelsfärdsdag

En svala gör ingen sommar säger ordspråket. Men nu har jag sett den första svalan för iår. Så då borde sommaren vara på väg iallafall.
 
Det blev lite sovmorgon idag. Konstigt att man kan sova så ohemult mycket på ett dygn och ändå vara så trött. I morgon börjar allvaret igen. Mitt första pass på jobbet. Visserligen bara arbetsprövning och jag kan gå hem om jag inte pallar. Men ändå. Liiite pirrigt måste jag säga.
 
Huvudvärk idag med. Undras om jag sovit för mycket kanske. Pressat tänder i sömnen? Alldeles säkert. 
 
Idag står tvätta om tvätten som hängt ute i sol, vind och regn i ett par veckor på agendan. Handdukar förvisso men ändå. Det luktar inte så gott om tvätt som  hängt ute så länge. Vi får se vad hjärnan vill samarbeta om. Yrslig hursomhaver. 
 
arkivbild
 
 

sleepy head

Jahapps, det var den dagen det.
 
Jag kom hem från tandläkaren, gjorde ett inlägg, la mig att slumra på soffan under värmefilten. Vaknade vid fem av att jag fick meddelande från chefen om min arbetsprövning på fredag, svarade på det och sov vidare, gick upp till sovrummet och fortsatte sova vid sju, var ut och nattade hästarna för en stund sen och tittade till hönsen. Till och med de små satt uppe på boxväggen och sov. Haha sötnötar.
 
Fortfarande jättetrött. Det kryper i  benen dock. Jag ska ta nåt litet att äta. Idag har jag levt på mackor allena. Ja och några nävar chips. Det blir nog en macka till. Och kanske en kopp O'boy. Ja det vore gott. Ostmacka (med gräddost) och varm choklad. Sen kommer jag sova som en baby misstänker jag.
 
Att ta två 10 mg atarax, ändå få tokmycket ångest och sen en hästdos bedövning gör visst att man sover gott precis hela dan sen.
 
Jag har tagit en ipren också för det gör lite ont i munnen. 
 
 
I morgon är en annan dag och jag hoppas den blir lite roligare än idag. Enligt yr.no ska det vara fint väder också.

I'm a survivor

Jag överlevde besöket hos tandis. Nu ligger jag i soffan under värmefilten och väntar på att bedövningen ska släppa. Ja, jag har lagat tand. Blärk. Jag hade dessutom en dålig tand som jag har dragit ut alldeles i anslutning till det jag lagade. Så det är helt okej att kollapsa i soffan nu.
 
Jag hade sån ångest innan. Tog en atarax här hemma innan och innan jag gick in tog jag en till. Men när det var skarpt läge med bedövning hjälpte ingen ångestdämpare. När tandläkaren konstaterade efter bedövningen att "det var väl inte så farligt va" så sa jag att det beror väl på, på vilken sida av sprutan man befinner sig. 
 
Efteråt var ordern att åka hem och vila. Jag svängde in på återvinningsvaruhuset först bara. Hittade fina snapsglas med hästmotiv som jag köpte till mig själv som tröst. Jag har kikat runt lite där i hästhörnan men jag tänker fasen i mig inte betala hutlösa priser för något begagnat som i vissa fall inte ens är komplett. De har noll koll på vad begagnatvärdet är på. Jag köper billigare på glada hästen i spiltan i fyndhörnan.
 
Nu ska jag lägga ihop locket på datorn och vända mig i framstupa sidoläge och bara njuta av värmefiltens goa värme. Att jag inte gjort slag i saken och införskaffat en sån myyyycket tidigare.

onsdag

Bildbloggen är uppdaterad (äntligen) med lite fler bilder från min kamerapromenad igår. 
 
Idag är det onsdag och på schemat står ett tandläkarbesök. Tror ni jag har ångest eller.... mhmmm kan ni hoppa opp och sätta er på att jag har.
 
Kräkfärdig faktiskt om jag ska vara ärlig. Och magen håller på att packa ihop. Men jag vet ju att det inte är nåt annat än nervositet som gör det. Blah. 
 
Trött är jag också. Men säkerligen mest för att jag bara vill dra täcket över huvudet och "glömma bort" att det är tandläkarbesök idag. 
 
Och regnar gör det också. Men som bondepraktikan säger: Maj månad våt och kall, fyller bondens lada all.
 
 

Tuesday afternoon

Det var ett jobbigt besök idag på vårdcentralen. Men jag är inte förlamande trött ändå. Kanske att det blev rätt trådar som vi drog i idag.
 
Mötte upp med herr J efteråt och jag började försöka prata lite om hur jag känner. Jag vet inte om jag fick fram vad jag ville egentligen. 
 
Sen tog jag kameran och gick en vända och fotade lite. Ja, jag hade varit förutseende nog att ta med den idag. Jag tänkte så att jag skulle försöka hålla mig igång efteråt.
 
Regnet kunde inte låta bli att falla idag heller. Men man behöver inte sol för att fota. Ibland hittar man fler motiv en regnig dag än en solig varm dag.
Efter att ha fotat en stund vid Måns Ols for jag in till bibblan för att möta upp E. 
Passade på att lufta kameran lite till där vid Kulturbryggan.
 Nu fryser jag efter att ha krupit runt på alla fyra i blötan för att komma nära motiven. Blir nog en kväll i soffan under värmefilten tänker jag.
 
 

tametusan

Det funkade rätt bra att ta en tur med ponnyn. #piggarenu
 

t.r.ö.t.t

Trött trött trött.
 
Trött i kroppen, trött i knoppen, trött i ögon, trött i själ.
 
Jag orkar inte samla ihop mig. Jag har inte tagit min medicin ännu och jag har hjärtklappning och ångestkänsla i bröstet. Det killrar som om tusen fjärilar rumsterar om därinne. 
 
Jag vill inget annat än krypa ihop till en boll och sova bort hela dagen. Sova bort hela veckan. 
 
Idag känner jag mig som en stor äcklig suck. Jag suckar men kan inte få bort känslan av nedstämdhet inom mig. 
 
Undrar om frukost och medicin kan göra underverk. Jag tvivlar men lär göra ett försök. 
 
Jag gick en skrattkurs en gång. Där fick jag lära mig att dagar när allt känns allt annat än roliga så ska man forma sina fingrar till ett V-tecken och sen ska man föra fingrarna mot mungiporna och trycka upp dem och därvid tvinga munnen att le. Hjärnan förstår inte skillnaden mellan spontant leende eller ett påtvingat och kommer tro att jag är glad och sända ut happyfeelings. 
 
F*n tro't
 
Update: letade fram en video om lion's breath
 

inlägg nummer 4 för idag

Bombar med inlägg idag. 
 
Det blev ingen ridtur idag heller. Klockan rusade iväg och sen fick vi främmande och ptja...
 
I morgon gör jag väl ett nytt försök att samla ihop mig och pållen. yr.no säger visserligen att det ska komma några stänk imorgon men jag är inte gjord av socker så jag borde inte smälta av lite vatten. Kanske kan vara en bra uppladdning inför psykologbesöket på eftermiddagen. Efteråt lär jag ju vara mer död än levande misstänker jag. Och på onsdag är det tandläkaren. Brrrr. jag. vill. verkligen. inte. Torsdag är det klämdag och E har planer att ta sig till en kompis i V-ås då. Övningskörning misstänker jag om inte herr J kan tänka sig att kuska en sväng o övningsköra med henne. Hon får tala snällt med honom så kanske. 
 
På fredag smäller det sen för då är det dags för att komma tillbaka till jobbet. Arbetsprövning heter det visst och inte arbetsträning som jag i min enfald trodde. Det är nånting heeeeelt annat. Två timmar (eller vad det kan tänkas bli) och sen är jag kanske färdig för resten av den dagen. Och sen får jag helgen på mig att vila ut innan det sen kör igång med arbetsprövning 25 % en vecka och sen trappa upp till 50 % veckan efter. 
 
Jag måste verkligen tömma minnet på mobilen så jag kan fota när var och hur jag vill. Ifall jag tar mig ut på ponnyn i morgon så vore det ju kul och fota lite efter vägen också. Jag vill inte gärna ta med mig systemkameran på ridtur utifallanatt jag gör nån snabb ofrivillig avsittning. Inte för att jag tror det men man ska aldrig säga aldrig.
 
För vilken dag i ordningen som jag har huvudvärk vet jag inte. Blah. Det bara måste ju vara från medicinen tänker jag. Det är fasen i mig inte naturligt att ha ont så här ofta. Eller så har min syn förändrats så radikalt på 9 månader att glasögonen inte längre passar mig. Tittar jag på tv så känns det oftast skönare att ta av dem. Lika när jag kör bil så är det periodvis skönare utan glas. Men jag klarar inte att läsa nånting utan glasen längre. Ögonen har blivit för bekväma för att orka spänna sig o tyda krumelurerna.
 
 
 

måndag

Jag har varit och besiktigat den gula faran fast jag redan visste på förhand att den inte skulle gå igenom. Handbromswiren är av nämligen. 
 
När jag kom dit och skulle lägga fram varningstriangeln synligt så upptäckte jag att den fattades också. Haha snacka om slarvfel. Vi har väl säkert 10 trianglar liggandes i garaget och diverse skrotbilar men icke sa nicke att jag kom ihåg o kolla innan jag for hemifrån så jag kunde lägga i nån.
 
Nåväl, det blev fler nedslag så det hade inte spelat nån roll ändå. Sammanlagt 5 punkter. Förutom det redan nämnda så ville besiktningskillen kunna ta loss dragkroken och kolla att fästanordningen funka som den skulle. Ja den kärva ju så jag kunde ju tycka att den funkar ypperligt iom att man inte kan ta loss kroken. Men si, så tyckte inte han.
 
Två punkter gällde avgasreningen så har vi otur är katalysatorn kaputt. Har vi tur så är det nåt enklare, typ ett hål i avgasröret.
 
Nåja, sånt är livet.
 
Tog vägen förbi ica på vägen hem. Mjölk såklart men också lite frukt och grönsaker. Och en sallad från salladsbaren. Tänkte vara lite lat och bekväm av mig. När man väljer sin egen sallad så kan man ta vad man vill ha o strunta i resten. Jag tog lite sallat i botten, rödlök, paprika, svarta och gröna oliver, kokt ägg, tärnad ost och fetaost, melon, ananas och räkor. Ingen dressing, jag tycker inte det behövs. Tyvärr smakade räkorna lite skumt så jag vågade inte äta mer av dem efter första tuggan. Jag hoppas att jag bara inbillar mig så jag inte får en trilskande mage om en stund.
 
Jag hade planerat så fint att jag skulle äta min sallad och sen ta ponnyn ut på en långrunda men fasiken vad det blåser snåla vindar. Blärk. Aja, vi får se om jag kan hitta motivationen ändå.
 
Så här ser det ut för tillfället i min nyaste rabatt. Markduken får synas så länge. Jag vet inte hur jag ska göra avslutet än nämligen.
 
 

inatt jag drömde

Jag drömde att jag plötsligt var gravid och födde en liten bebis. Jag hade själv inte vetat om att jag var gravid och min mage hade inte växt särskilt mycket. 
 
Det var lite konstig förlossning bara, för utan att jag visste hur så hade jag som en fylld ballong i min hand. Däri var min bebis men den var inte riktigt redo att födas än. Men jag kunde öppna såpass att munnen, näsan och ögonen syntes och den plirade med ett öga på mig mellan varven. Sen var det dags att den föddes och jag låg ner på gräset på en äng utan nån hjälp men allt gick bra och den ville ammas direkt. 
 
Sen kom jag på att jag måste va mammaledig och då sket sig ju nattjobbet i sommar. Då fick jag ångest att alla skulle tro att jag undanhållit graviditeten med flit. 
 
Sen vaknade jag och kände faktiskt sorg över att det bara var en dröm. 
 
 

Aldrig en trist stund med djur

De där små piipsen kan konsten att skrämmas.
 
De brukar alltid hänga ihop som en flock och göra allt tillsammans. Blir en hungrig, blir alla hungriga. Blir en sömnig, blir alla sömniga.
 
Men igår skrämde de mig. Först en vända när jag var ut och tittade till dem. Då hittade jag bara två först. De kurade i en hötuss utanför ena hästboxen. De andra tre hade lagt sig på det som en gång i tiden var kornas foderbord. 
 
Vid hästarnas nattning var jag tvungen att gå in och störa dem igen för jag måste ju upp på höloftet och hämta hö. Fyra små yrväder vaknade genast till och tyckte att det var dags för mat när jag kom. Men den femte lilla pycklingen stod inte att finna. Inte förrän jag kikade på stegen som leder upp till höloftet. Där satt den femte lilla pycklingen och sov. Strax bredvid har de tre stora sen första dagen haft sina sovplatser. På ena boxens vägg som vetter mot foderbordet brukar de sitta. Tuppen i mitten och en höna på var sida. 
 
De växer så det knakar de där små pyrena. Los Bandidos tänker jag på dem som ibland. Haha
Förstår ni nu varför jag tycker att Kråkan är ett passande namn på den här parveln? Än så länge är det bara svarta fjädrar som visar sig på den här krabaten. De andra fyra har vitt med i fjäderdräkten men än så länge inte den här. Jag hoppas faktiskt att den fortsätter bli svart.

söndag

Det har varit en tröttmössadag idag. Jag har slumrat halva dagen på soffan. Nu har jag huvudvärk som tack för vilan. 
 
Det enda nyttiga jag gjort idag är mat. Men inte förrän nu på kvällskvisten har jag ätit nåt riktigt själv.
 
Av resterna från tacosen igår så slängde jag ihop en chili con carne. Köttfärsen var ju redan kryddad och jag hade hackad lök och tomat som jag kunde slänga ner i grytan. Lite majs som var kvar från igår fick också hamna däri. Och sen en burk vita bönor och en rejäl skvätt ketchup och lite vatten. Jag frös ner två matlådor åt herr J och sparade en tallrik med chili på till unge herr J. Detta eftersom jag planerade att göra köttgryta till kvällsmat och unge herr J är inte så förtjust i grytor. Han tycker inte om trådigt kött. 
 
Sen blev det en gryta på oxkött. Den blev så himla god (om jag får säga det själv). Rejält med hackad lök och köttbitar som jag stekte upp och sen ner i en gryta och lät det koka med rödvin, buljong, kalvfond, och kryddor. Jag köpte en kryddblandning som heter Scandinavian forest på rea förut och den är så god att ha i grytor. Sen vräkte jag i frysta morötter, haricot verts och ärtor och ett par råa potatisar som jag hade skurit i tärningar. Och en skvätt grädde och så fick det koka ihop tills potatisen var mjuk. Sen redde jag av såsen med med mjölk och mjöl och när det hade tjocknat så rörde jag ner en rejäl klick svartvinbärsgelé. Nu har jag ätit två (visserligen små) portioner med jasminris och gryta och jag är sååå mätt och belåten. Nåt sött och fruktigt hade varit gott till efterrätt bara. 
 
Det var pissväder på förmiddagen men sen lättade det. Även om det verkar tjocka på sig igen på himlen så det är väl kanske mer regn att vänta. 
 
Efter att ha skött mig i ett par dagar så glömde jag min medicin i morse igen. Jag kom inte på det förrän vid fyratiden. Nåja, bättre sent än aldrig tänker jag. 
Den här bilden på tuppen blev rätt rolig tycker jag. Han hörde klickandet från kameran när jag låg där på mage och fotade dem och han försökte nog klura ut varifrån ljudet kom.
 

Bildbomb, hästar, hönor och lite blomster

Jag passade på att äta frukost på Ikea när jag ändå var i krokarna. Och så tänkte jag shoppa hem så vi skulle kunna äta tacos till kvällsmat.
 
Ja, tänk om hjärnan ville vara med lite när man går i affären. Jag glömde väl typ hälften. Tacokryddan till köttfärsen trodde jag att jag hade en påse hemma men tji fick jag. Gräddfil är himla gott till också men det glömde jag totalt av. Men problem är till för att lösas sägs det. Så jag googlade på tacokrydda och hittade ett recept som jag kunde använda. Jag hade allt utom en krydda. Och det fick gå ändå, utan cayennepeppar. Jag la till en tsk socker också för i alla andra recept jag hittade så stod det med. Det är ju bara för att det här är ett lchf som det inte ingick.
 
Och bristen på gräddfil löste jag med tzatziki. Haha ja det var faktiskt inte alls dumt.
 
När jag kom hem hade min hästskötare redan anlänt och hunnit borsta alla ponnysarna. Hon höll på att krypa ur skinnet innan jag var klar att gå ut i hagen med henne. 
 
Jag letade reda på en barbackapad för att hon skulle kunna få lite stöd av stigbyglar. Då det är en väldigt liten loppa så fick jag modifiera lite granna. Ponnyn är också en liten loppa men en mjuk pad med spänne runt magen spelar ingen roll utifall att den är lite stor. Det finns inget som trycker nånstans. Till nästa gång måste jag fixa ett annat huvudlag (om jag så ska knåpa ihop något själv) för hackamoret hamnade lite långt ner tyckte jag. Alice är van att rida hästar på hack eftersom de tydligen har såna på ridskolan hon går på. 
 
Gnistra var första ponny ut för en försöksrunda. Det gick förvånansvärt bra faktiskt. Inga konstringar alls. Skritt och trav och hon lyssnade på tygeltag och nästan på skänklarna också.
Förutom första vändan hon kom upp i galopp. Då försökte pruttponnyn bocka av den lilla ryttaren. Men hon satt kvar även om det var i sista sekunden som Gnistra slutade galoppstudsa fram på stela framben med huvudet mellan knäna. 
 
Nästa vända som hon bjöd på galopp så var det en riktigt trevlig galopp. Det var bara ett test och ryttarinnan fick godkänt eftersom hon satt kvar. Sen fick Gnistra gå ut i gräshagen medan nästa shettis stod på tur. 
 
Texas som har en väldigt liten hjärna precis som Nalle Puh stissade upp sig såklart. Innan han ens hunnit bli uppbunden för att borstas lite till och sen få utrustning på sig. Men han lugnade sig ganska snart och blev lite åsna istället och vägrade gå framåt ett enda steg. Men det blev skritt och trav men ingen galopp i uppsuttet. Men efter ridturen tog de ett par tre varv runt huset i grimma och grimskaft och då minsann kunde han bjuda på galopp.
Dallas är den av ponnysarna som är minst hanterad vad gäller tygeltag och träns. Hans lilla huvud är så litet att inget av det jag har passar honom alls. Och iom detta så var han inte alls samarbetsvillig. Han följde mig gärna i ledrepet men icke sa nicke att han tänkte lyssna på vad den där lilla loppan på ryggen hade att säga. 
Ett digestivekex som morot och han fick genast mer spring i benen. Ja för att följa efter mig som höll i kexet dårå. Barbacka som hon red så lyckades hon glida av i den studsiga traven men hon var lika snabbt uppe igen. 
 
Det var en lycklig unge som gärna hade valsat runt ett varv till på alla shettisarna men jag sa att det är bättre att sluta när det går som bäst och låta det bli en positiv känsla i hästen och nästa gång kommer de vilja samarbeta för att få känna sig duktiga igen. Hon köpte mitt resonemang verkade det som.
 
Efter de här övningarna så var det dags för mig att åka o hämta hem E igen. Hon fick övningsköra hem. I morse avstod hon eftersom hon hade lite huvudvärk och inte ville förvärra det med att behöva jobba med de små hjärncellerna innan provet. 
 
På kvällskvisten tog jag ut Lillen ur hagen och gjorde iordning honom. Sen tog vi en lång härlig skrittrunda mot sandvägen där vi sen öste på med ett par galopprundor. Sen ville jag inte ta samma väg hem utan tänkte att vi skulle leta oss genom skogen tillbaka hemåt och förhoppningsvis hamna vid skogsvägen. Jag styrde in på en gammal traktorstig och sen direkt var det en fin upptrampad djurstig som ledde in i skogen. Lilleman knatade muntert på. Han gillar att gå över stock och sten. Det blev jobbigt tror jag för han blev tvungen att ta en bajspaus mitt i. Nyttigt att få lyfta på fötterna och jobba lite. När jag började tvivla på att vi var rätt så ökade ponnyn farten och jag fick bromsa rätt friskt för att inte riskera en galopp mellan träden. Han visste precis var vi var och innan jag visste ordet av så kom vi ut precis där jag hade önskat att vi skulle hamna. 
 
Lilleman som försökt få svänga in på skogsvägen hur många gånger som helst på sistone tog genast initiativet till en härlig galopp hemåt och jag var inte sen att haka på och uppmuntra honom. Faktiskt blev han så taggad att han dristade sig till att hoppa över ett par tunna björkslanor som låg tvärs över. Han har ignorerat dem alla gånger tidigare men idag var det värt att hoppa över dem. 
 
När vi kom hem var han på sin höjd lite varm. Men han såg så glad ut. Piggelin med öronen spetsade framåt.
 
Hönapönorna och kycklingarna fick komma ut lite i solen ikväll också. Och jag passade på att lufta kameran så nu kan ni få se lite bilder.
Den här tror jag ska få heta Henrietta. Hon ser ut som en Henrietta tycker jag. Unge herr J tycker inte det. Han vill att nån av dem ska heta Agda. Men ingen av dem ser ut som en Agda tycker jag.
Den här tänkte jag först skulle heta Blomma men nu lutar det åt Pärla. Jag gillar hennes färgteckning.
Tuppen vet jag faktiskt inte än vad han ska heta. 
Två av de små. Den till höger ska nog få heta Kråkan för han ser ut som en tufsig kråkunge just nu. Ja, det känns som om det är en han. Även om det är glest med kam på huvudet så har han en sån resning som känns tuppig. De andra är svårare att skilja från varandra även om jag ser att de är olika i sin likhet. Men jag kan inte se såhär vilken av de andra fyra den här till vänster är.
 
Jag är också väldigt nöjd med mitt macroobjektiv. Jag låg en stund på mage och fotade blommor också. 
Alla bilderna är råa direkt från kameran. Inget fixat eller trixat. 

Fördelen med ...

att somna på soffan och sova gott där i princip hela natten är att när man väl vaknar så är man pigg och är det då dessutom vackert väder ute så kan man få för sig att frukosta hästarna extra tidigt.
 
När jag stod och kikade ut genom köksfönstret medan jag väntade på att vattenkokaren skulle bli klar så fick jag se ett rådjur som krumbuktade sig i hästhagen som ligger längst bort från huset. Kompisarna stod strax utanför och tittade på. Sen när jag gick ut till hästarna så hörde jag från skogen hur det lät. Först trodde jag att det var duvor som levde om alldeles förfärligt men insåg snart att det nog var ett orrspel jag fick höra. Och innan jag var klar att gå in igen så hade tranorna landat i ena hästhagen också. Och rådjuren gick kvar på gärdet. Saker att glädjas åt och må bra över.
 
Det ser ut som att det kommer bli en fin dag idag. Jag ska snart följa E till V-ås och sen åker jag hem igen. Tänker inte vänta kvar till klockan tre i eftermiddag för att hämta hem henne. Då åker jag hellre en gång till då istället. Nackdelen med att ta såna här test i en annan stad på en helg är att skolbusskortet inte gäller. 
 
Dessutom kan jag inte stanna kvar eftersom jag kommer att få främmande på förmiddagen. En liten hästtjej kommer över och vill borsta och rida lite shettis. Det är något som jag lovat henne sen länge men det har inte blivit av.
Det här brevet fick jag av henne för ett tag sen. Närmare bestämt i oktober. Men nu så... ska hon väl äntligen få en dag med pållarna.
 
Jag var tvungen o kolla upp hur ett orrspel faktiskt låter och jo, det var definitivt ett sådant jag hörde. Hmmm undras just hur långt iväg de var. Om man skulle orkat upp riktigt tidigt och försökt få se det irl.
 
 

Färdigprokrastinerat för nu

Det löste sig med det som jag skjutit upp och mådde dåligt över.
 
Ena personen jag behövde ringa, ringde mig istället. Och sen var det bara ett samtal kvar att ringa men eftersom de typ hängde ihop så var det lättare att ringa samtal nummer två när jag hade pratat med person nummer ett.
 
Och nu är det klart med att jag ska jobba natt på huset i sommar. Spännande!!
 
Fredagkväll = pizza från den lokala pizzerian och läskeblask. En specialpizza med beasås såklart. Pizza ska ätas med bea. Jordnötsringar till efterrätt. :P
 
Det är ett sånt jäkla aprilväder så det är ingen större idé att gå ut för att göra något. Så fort man går ut så öppnar sig himlen och det kommer en skur. Så går man in och vips kikar solen fram igen. Ja nu är det ju inte så mycket sol kvar för idag men för en timme sen var det en stor fin och grann regnbåge som skimrade över gärdena när jag åkte för att hämta pizza. Jag hade gärna stannat och fotat men tyvärr hade jag ingen kamera med mig. Såg grannens kalvar springa omkring som tokiga också och än en gång önskade jag att jag hade haft kameran med mig. Det får bli projektet nån dag i helgen. Att ta mig dit och fota lite. 
 
I morgon bitti ska E till V-ås för hon ska göra ett språktest i engelska - Cambridge. 8.00 ska hon vara på plats. Och det håller visst på hela dan.
 
 
 
 
 
 

prokrastinering pågår

Jag MÅSTE ringa 2 samtal idag. Verkligen MÅSTE!!
 
Trött som en gnu. Och vet att det till stor del beror på att det här hänger över mig. Sover jag så tänker jag inte. 
 
Jodå, prokrastineringens mästare - det är jag det.
 
 

blah

Äckligt trött. 
 
Jag må ha varit pigg vid fyra, men det gick över. Sovdag idag med.
 
Prokrastinering pågår dessutom.
 
Blah
 

Och vad gör jag uppe nu?

Öhm, ja som sagt. VAD tusan gör jag uppe nu? Jag sov bort hela dagen igår eftersom min huvudvärk inte ville ge sig. Först tog jag en naproxen och när den inte hade hjälpt 3 timmar senare så tog jag två till. Men det ville ändå inte ge med sig. Så, ja, jag sov. Det blev inget alls gjort. Men nu då så vaknade jag till. Hungrig såklart. Det blev inte så mycket i magen igår heller iom att jag sov. 
 
Ja, då vaknade jag ju till lite. Men jag känner att huvudvärken ligger och lurar där bakom nånstans så det blir nog ingen lång sejour uppe. Ta nåt mer i magen och ett piller till och sen återgå till lopplådan en stund till.
 

näe

Huvudvärken är kvar. Det hjälpte inte med piller.
 
Blah

Onsdag och guess what...

Sååå trött efter psykologen.
 
Åkte hem och somnade på soffan. Hade inte tänkt sova så länge men det var så gosigt skönt under värmefilten och jag var såååå trött att det riktigt snurrade. 
 
Klockan var väl runt halv tolv ungefär när jag dåsade av och jag vaknade till efter ett en vända men somnade om lika snabbt och vaknade efter fyra. Nu har jag tvingat mig upp på benen och jag har tagit ett par mackor för jag hade inte ätit sen frukost.
 
Min plan för dagen var att eftersom solen kom fram efter ett ihärdigt strilande så tänkte jag ut en runda med ponnyn. Jag skulle ju bara... vila... lite först.
 
Jag hinner rida än. Solen skiner fortfarande även om det blåser rätt friskt också. En annan sak jag tänkte göra var att måla det där taket så jag kunde få lite snickarhjälp. Så hönapönorna får komma ut lite. Jag törs inte släppa ut dem som det är nu utan staket. Inte för att jag tror att de skulle rymma utan för att det finns en risk att hunden tar sig en smakbit. Med staket runt har jag ändå lite mer chans att hinna se vad han har i tankarna. 
 
De små pyrena är det full fart på. De springer runt och kvittrar så gullligt och är inte speciellt rädda för mig. De stora är lite mer reserverade och vill inte gärna komma fram o se vad jag kan tänkas hitta på. 
 
Igårkväll när jag hade boxdörren öppen medan jag var inne hos dem och fixade med vatten o  mat så hittade de ut i stallgången de där små. O rackarns så roligt de hade. Det rafsade runt i höresterna som låg på golvet och pickade för fulla muggar. Det är svårt o säga vilket kön det är. En är märkbart mycket mindre än de andra fastän den har lika mycket fjädrar som tre av de andra. Och en är tydligen aningens lite yngre för den har inte satt lika mycket fjädrar i dunet än. Men jag ser redan hur det växer, både de och deras fjäderdräkter. 
 
Efter att ha haft uppehåll sen de kom till mig så fick jag idag ett ägg igen. Inget konstigt att det blev några dagar utan ägg med tanke på att det är en stress att byta miljö. 
 
Jag har fortfarande inte fixat några bilder på dem. Tyvärr. Men det är hursomhaver väldigt avstressande att sitta där och titta på dem. Än så länge har mina känslor varit mer åt det positiva hållet att jag köpte dem. Nån gång har tankarna farit åt negativt håll att jag ifrågasatt hur klokt det egentligen var just med tanke på att det blir en sak till att passa. Men å andra sidan så är det redan ett pass med häst, hund och katt så vad spelar ett djurslag till för roll?
 
Nu ska jag peta i mig något för huvudvärken som kom som ett brev på posten efter min långa middagslur.
 
 

Rackarns bananer

Jag svarade på en annons på Blocket för snart en vecka sen.
 
Inget hände. Ingen reaktion och inget svar på mailen. Jag var in och kollade ganska tätt eftersom jag verkligen ville ha den här grejen. I kväll fick jag plötsligt se att jag fått svar och till min lycka stod det att jodå den fanns kvar. Jag svarade så snart jag kunde efter att jag hade sett svaret men det hade hunnit gå ett par timmar ungefär.
 
Jag fick svar ganska omgående att tyvärr var grejen såld nu.
 
WHAT?!? 
 
För två timmar sen ramlade mailet in hos mig att den fanns kvar. Och en smiley efter också.
 
Hmmmm, först händer ingenting på en vecka. Annonsen har legat kvar också. Det har jag kollat. Men så nu ikväll så var annonsen också helt plötsligt borttagen. 
 
Jag känner mig lurad och besviken. Jag kan ju inte tänka mig att säljaren fick sån respons på annonsen men sen inte fått varan såld att hen inte kunnat svara mig förrän ikväll och sen är den borta direkt.
 
Nånstans måste svaret ha hamnat hängandes i cyperspace utan att ha landat i min inkorg. För det står att svaret är skickat idag. 
 
Blä på ren svenska. Jag mår illa av besvikelse faktiskt. Och fick en rejäl dos med ångest. Först blev jag så glad och sen det här antiklimax. Blah
 
Men jag reser mig igen. Så småningom. Och borstar av mig dammet. Men ikväll ligger jag och krälar i självömkan. Hahaha *suck*

Tisdag

Övningskörning med E in till stan så hon kunde köra en lektion med bilskolan. Passade på att hälsa på hos svägerskan under tiden och gosade lite bebis. Den ungen är så galet söt så det finns inte. Och på sånt strålande humör för det mesta. Efter fem minuter var hon redo att sitta i mitt knä. Då hade hon accepterat mig och börjat leka med mina fingrar som jag sträckte fram.
 
Eftersom jag väntade på att E skulle köra klart så blev det ett kort besök där idag. En kopp kaffe och lite tjatter sådär. Sen for jag och hämtade E och vi for sen vidare och hämtade upp herr J som var i krokarna och jobbade. Lunchbuffé på Amitai sen. Jag tog sushi såklart. Mums.
 
Efter det var det dags för E att åka till Västerås för lite aktiviteter i skolan. Hon fick övningsköra såklart. Jo visst, det blir mycket pengar att sitta och åka tur o retur till V-ås lite nu och då men hon får körträning iallafall. Även om långkörningar inte ger lika mycket som stadskörning såklart. Därför utmanade jag henne att ta en annan väg in till cityringen. Då fick hon prova på lite motorväg också. Nyttigt att prova på hur man ska göra för att komma in i trafikrytmen. Hon åkte bara till nästa avfart och svängde av där igen och kom då in mot stan från en annan vinkel. OCh lyckades hamna i fel fil och fick svänga vänster in på ett bostadsområde och hitta ett ställe att vända på. Jag ville att hon skulle testa U-sväng för det blev ju en perfekt anledning till det men hon tvekade och ville inte. Det vore ju bra om hon testade det innan uppkörning för i värsta fall kan hon ju få order att svänga in på en väg och sen säger uppkörningsmannen att oj nu sa jag fel väg till dig, du får vända på första lämpliga ställe och åka vidare mot X. Den utmaningen fick nämligen jag på min uppkörning.
 
En sväng förbi Ica igen då. Min hjärna funkar inte som den borde så jag glömmer handla hälften ibland. Men idag såg jag till att shoppa rejält vad gäller matvaror. 3 kg nötfärs för det var bra pris på den just nu och 2 falukorvar bland annat. 
 
Sen åkte jag hemåt. Men klockan rusar när man har "roligt" så i princip hela dan var ju borta ändå sen. 
 
Herr J gjorde en deal med mig idag. OM jag målar i unge herr J's rum (taket kvar att måla) så ska han hjälpa mig att snickra hönshus. Det blev ju inget byggande idag heller då eftersom jag var borta mest hela dagen.
 
I morgon är det besök på vårdcentralen igen. Psykologen. Jag har inte tänkt så mycket på det. Det blir som det blir... 
 
 

deklarerad

Deklarerad och klar. Med goooott om tid. En och en halv timme till godo när jag klickade på skicka in. 
 
Preliminärt så blir det nån krona tillbaka också. Och nån krona till efter att jag hade fyllt i reseavdraget. 
 
Ja jag är ju som jag sagt tidigare väldigt duktig på att prokrastinera. Men nu så är det klart för den här gången. 

Den eviga rubrikfrågan... jag har ingen, sååå...

Måndag igen då. Övningskörning med E till stan. Hon går från klarhet till klarhet just nu tycker jag. Efter att återtagit förarsätet vid järnvägsstationen så styrde jag kosan mot Dollarstore. Jag tänkte om det skulle finnas några gångjärn där. De har ju verktyg o lite smått o gott så chansen fanns ju, men icke. Lyckades ändå hitta grejer att köpa som jag inte visste att jag behövde. *suck*
 
Gick sen in på grannbutiken, Beijer bygg, och tänka sig att där hade de gångjärn. 
 
Granngården fick ett besök. Mat åt piipsen och lite godis åt hund o katt. Ingenting till pållarna den här gången. Oups sorry.
Mötte en god vän i gången mellan butik och foderladan och där blev vi ståendes en bra lång stund. Såklart mitt i vägen så vi kunde hindra så många som möjligt. Vi pratade lite häst, lite om livet och ja, allt och inget kort sagt. 
 
En snabbis genom Ica innan jag styrde kosan hemåt. Mjölk och bröd är ständiga bristvaror i detta hus. 
 
Piipsen ja.
 
Det blidde ju några pippisar iallafall. Dåligt med bilder än så länge. Ja jag har fortfarande ingen mer plats på mobilen för att fota och E har lånat min systemkamera. 
En bild har jag. På pycklingarna som kan gå sta o vara en hel hög med tuppar om det vill sig så.
 
Det är från igår när de nyss hade kommit. De fick komma ut på grönbete i solen en stund. Idag blir det inget grönbete för det regnar o har sig. En tupp och två hönor kamperar i stallet för tillfället. Jag har inte fått ihop nåt hönshus än. Men det ska bli. Ägg har jag redan fått också. Igårkväll när jag gick in i stallet för att hämta hö till pållarna så låg där ett ägg på gamla foderbordet där korna stod och åt. Nu brukar vi häva ner hö där till hästarna men så länge det är ockuperat av hönapönor så får vi väl balansera hö i ikeapåsar istället. 

lördag 2 maj

Tröttat ut kroppen idag med trädgårdsarbete. För hjärnan är det avkoppling när jag väl kommit så långt som att det är dags att fylla med material att plantera i och placera ut plantorna. 
 
Det började strila ner ett sakta vårregn mitt i det jag höll på men jag lät mig inte hindras för det. När jag gjort så långt jag kunde för dagen så stod jag bara rakt upp och ner och tomstirrade framför mig i regnet en lång stund. Jag kände knappt regnet.
 
Men när jag sen gick in så kände jag hur kall jag hade blivit av att stå still. Jag drog igång kaminen och kröp ner i soffan under värmefilten. Så skönt att känna hur kroppen sakta tinar upp igen. 
 
I morgon är det hönsbytardag i krokarna. Jag vill så gärna åka dit och köpa några hönor och några ankor. Vi får väl se om jag kommer iväg. Herr J muttrar och säger att vi inte ska skaffa nåt mer som stjäl tid och energi när vi inte har ordning på nånting annat här hemma. Men jag vägrar lyssna på det örat. Jag har velat ha höns sen minst ett år tillbaka. Ja egentligen fler år men jag började tänka aktivt att skaffa hönor igen förra våren. För många år sen hade vi några hönor och nån tupp men sen åt räven upp dem. Största problemet är att jag inte längre har nån hönsgård att stänga in dem i. jag har grejer så jag kan bygga en. Jag har inget hönshus heller. Förut hade jag dem i lagården men nu är lagården ombyggd till stall och jag har lärt mig att höns och hästar inte ska samsas eftersom hästarna kan få loppor från hönsen. Men jaja, problem är till för att lösas. Och hönsbytardagen är ju som sagt var i morgon. 
 
För tre år sen bloggade jag om vad jag hade pysslat med på sistone i trädgården. 
Det var då det. Nu är det lite mer ogräs mellan skarvarna.
 
Jag har inga nya bilder att visa vad jag pysslat med de senaste dagarna. För mobilens minne är fullt. Jag måste rensa men jag har svårt för att slänga bilder. Ja, jag är hopplös på att slänga överhuvudtaget. Vare sig det är digitala bilder eller fysiska saker. Jag har ju som sagt var dubbla gener i ekorre. 

som man sår får man skörda

Myrkrypningar o hjärtklappning var väl bara o vänta med tanke på de glömda pillrena 2 dagar i rad. Benen gör mig smått galen ikväll.
 
Slänger in bilder på mitt senaste projekt. Bakom de gamla trädstammarna ska det bli rabatt. Framför en yta med grus tänkte jag. Det visar sig om det blir bra. 
 
Dels ska jag flytta några blommor som står galet som ska få bo här tills vidare och så tänkte jag den där spontanköpta klematisen och sen även magnolian. 

1 maj

Lite baksmälla tror jag. Två besök dagarna efter varandra på vårdcentralen. Båda aningens ansträngande för psyket. 
 
 
Läkaren förlängde sjukskrivningen en månad till. Utan att egentligen diskutera så mycket med mig. Han läste vad psykologen skrivit sen dagen innan.
 
Jag har kommit på att jag vill be fk om att börja med arbetsträning istället för att bara plopp börja jobba. Känns som det vore bättre. När jag pratade med mina arbetskamrater igår på jobbet så höll de med mig tror jag. Ja, jag var dit efter läkarbesöket och lämnade Newbodygrejerna. Jag blev kvar flera timmar. Det kändes bra att sitta där och prata med dem. Men det tog på krafterna också. Jag var rätt färdig när jag kom hem sen. Vi grillade lite och sen gjorde jag iordning och tog en runda med pållen. Det var ungefär vad jag fixade med igårkväll. Ingen brasa, ingen cruising, inga besök hos vänner som flera stycken hade bjudit oss att titta över till just dem. 
 
Herr J åkte med grannen på lite cruising. Jag såg när han blev hämtad för just då var jag på väg ut på gärdena på hästryggen.
 
Idag har jag fixat lite med en rabatt jag påbörjade häromdagen. Men orken fanns inte riktigt. Det är snurrigt i skallen idag. Låg energinivå på mig. Så sen hamnade jag i soffan och somnade av en stund. Fastän E satt i andra änden av soffan och surfade på youtube och spelade musikvideos för fulla muggar. 
 
Och jag kom just på att jag glömt ta min medicin idag. För andra dagen på raken. Igårkväll tog jag halv dos för att inte tappa nivån helt. Men det här håller ju inte. Jag har dem på köksbänken för att jag ska kunna ta dem lätt. Men nejdå, jag missar ändå. gaaaahhhh what to do.
 
Jag behöver nog hemtjänst som kan komma och säga åt mig att jag ska ta min medicin. Så som jag gör när jag jobbar. Åker hem till folk med dåligt minne o frågar om de tagit sin medicin. 
 
Födelsedagsbarnet fick ett maffigt tuggben dagen till ära. Jag tror att han har tuggat i sig det nu. Han höll på rätt ihärdigt tidigare idag där ute på gräsmattan.
 
Btw, om man lagt ut en annons på blocket och det endast går att maila till säljaren borde den inte svara då tycker man. Visserligen skrev jag aldrig mitt mobilnummer eftersom det ändå inte går att nå mig på mobilen när jag är hemma. Men ett enkelt mail där man endera säger att varan är såld eller ett bekräftelsemail att jag har första tjing på grejen och när vill jag komma o hämta.

RSS 2.0