snö o shopping

Tanken var att vi skulle åka till V-ås för E behöver nya byxor... hon har slitit hål på de hon hade. Allihopa paren...
Men hon vaknar inte
Ja men dåså... då blir det bara Biltema då... moahahaha för hon får INTE slösa hela dagen i stan om hon trodde det.
.
Var lagom kul när jag tittade ut genom ytterdörren inatt innan jag skulle lägga mig och konstaterade att det snöade STOORA flingor.
Kommer ner nå skit nu med mellan varven i blåsten. Brrrr
.
Huvudvärk idag... har sovit fel... la mig för sent (och sov för länge?).
Nä nu ska jag gå o se om jag kan få nån fart på ungen....
-chop chop, ska jag säga o sen ska jag fortsätta med att säga: så vi kan åka o shop shop
Haha sorry, min kind of humor ;P

När du får oväntat besök

Naaaw så förvånad och GLAD jag blev när vi fick oväntat besök.
Brorsan med fru o lillskrutt ramlade förbi med en försenad födelsedagspresent till mig. En jättefin glaslykta modell STOOR
.
Lille Victor har kommit in i värsta mammagrisfasen just nu... så jag fick inte gosa bebis alls. Men han tyckte det var okej o flörta från mammas knä. Då gjorde han fina grimaser och flina upp sig :D
Nu ska jag försöka ta mig i kragen o städa/röja/möblera i hallen... har ju tänkt hur länge som helst att jag ska möblera om där
.
Jag hade inte ens kaffe hemma så jag kunde bjuda på nåt sånt när de kom.... skämmes tamefan

I drömmarnas värld är himlen alltid blå och blommorna doftar alltid

Idag skulle mormor fyllt 82 om hon levat
.
Jag var till graven och sa grattis med en vit ranunkel som jag petade ner i ena hörnet. Rådjuren hade mumsat på penséerna så de till o med åkt ur jorden. Så de blev också tillbakapetade.
Det blåste snåla vindar men jag tog ändå en liten vända o tittade vid minneslunden. Den är så fint ordnad med en liten bäck (som inte kan vara igång på vintern dock) och bänkar vid en liten damm. Ett andpar höll till där idag.
.
Vad bättre sätt att hedra sin mormor finns väl än att göra nåt som jag vet att mormor skulle uppskattat. Jag åkte till Hede mellan By o Horndal och kikade in hos "Min lilla mormor och jag" (bara namnet i sig passade ju) och det blev lite smått o gott med därifrån.
En vägglampa i form av ett hjärta och en fin plåtkalender där man markerar dagens datum samt veckodag och månad med magneter. Och en liten tavla med text på.
Precis som jag, så gillade min mormor fina saker och sånt som vissa skulle kalla krimskrams
.
I drömmarnas värld är himlen alltid blå
och blommorna doftar alltid
vinden är alltid ljum och kittlar mjukt på kinden
Vi ses igen på andra sidan regnbågsbron

Ursäkta en enkel fråga.... men...

varför är Günther från Media Markt med i Siba-reklamen?
.
När jag frågade den frågan här hemma alldeles nyss så fick jag svaret att Media Markt har den där rosa snubben istället nu.
.
Så då är min fråga: varför vill Siba ha Media Markts gamla avdankade reklamgubbe i sina reklamsnuttar?
.
O när jag försökte analysera den frågan med min familj och spånade att Siba försöker säga att de är så bra så till o med Media Markt föredrar o hänga med Siba så sa E att jag tänker för mkt.
.
Hmmmm gör jag det?
Tänker för mkt alltså
Ja, jo, det gör jag nog
Hahaha
.
Ja jag är lite som jag är... tänker ett (ibland två) varv för mkt och många av mina bästa idéer kommer när jag tänker för mig själv. Sittandes i bilen. Fast jag hinner ju glömma dem lika fort.
.
Haft samma dubbelgående vikarie idag med mig. Och jag var lika trött idag som igår. Så jao det blev en redig powernap när jag kommit hem.
.
Men idag satt jag bredvid och hon fick köra. För o lära sig hitta.... kommer inte va några som helst probs för den tjejen med den saken kan jag säga... hon hajja snabbt.
.
Jag har huvudvärk efter min powernap och halsen är lite kinkig. Men jag tröstar mig just nu med en marabou black.

Grattis syster yster

Jag däckade ganska omgående när jag kom hem från jobbet idag
.
För jag har haft en dubbelgång hela dagen. Och även om det är roligt att vi får nya vikarier så tar det hårt på orken. För saker som jag bara gör utan att tänka på det ska jag plötsligt förklara och så. Och dagen började med larm så jag hann inte ens sätta mig på rumpan o dricka en kopp kaffe på morgonen. =(
.
Sen var det full rulle. Fram till lunch. Som vi intog vid tiotiden... för då var vi hungriga allihopa, nästan iaf.
Hela arbetsgruppen mer eller mindre plockade fram sina matlådor o värmde dem då. Utom J som förvånat utbrast: äter ni lunchen NU??
Sen blev hon också hungrig och gick för att värma sin mat.... då ramlade nästa tjej in o undrade precis samma sak. Hahaha
Ja vi hade en rolig dag idag. Fast den var lite knölig mellan varven. O så blev det regn på eftermiddagen, lagom tills vi skulle ut o gå med en tantalona... haha
Så kläderna blev såklart genomfuktiga. Och lagom tills jag skulle sluta vid 16 så kom besked att ena kvällspasset var olösligt. Så jag och en annan tjej fick jobba över en stund. Blev en dryg timmes övertid.
.
Räkningarna inlagda till betalning. Verkar som om vi fick nån krona kvar o äta på den här månaden med.
.
O syrran fyller år idag... GRATTIS på din dag. Hoppas dagen var bra.

Blomkålspuré

Ett blomkålshuvud
Delas i jämnstora bitar, inte för stora, de här ska delas mera
mittstocken skivas i tunna skivor och kokas också
2 dl grädde och en halv buljongtärning att koka i
kokas i 10 minuter (jorå, grädden kokar uppåt i kastrullen så all blomkål blir kokt i grädden)
mixas med stavmixer (jag kunde inte fota medan jag mixade så tyvärr)
smaksätt med svartpeppar efter smak
.
Sen är det bara o äta =D
.
.
.
inlägget är tidsinställt... jag antar att jag jobbar för fulla muggar just nu. Såvida jag inte äter min matlåda som innehåller just blomkålspuré samt potatismos och en stekt kasslerskiva

Vad har vi lärt oss idag? Del 2

Uhuh
Nu mår jag illa
För vet ni
Jag upptäckte just att jag tuggade på nåt hårt och inte alls ostkrokslikt... det var en skalbagge av nåt slag
.
Fy satan så illa jag mår när jag tänker på det....
.
Så vad har JAG lärt mig idag?
Att inte vara så förbaskat glupsk så jag tar en gammal bortglömd påse med ostkrokar som legat i sonens rum o äter dem utan att först kolla NOOOOGA
.
.
.
Nåt jag inte lärt mig fastän jag är så gammal (hahaha) är att gå o lägga mig i tid
Särskilt när jag ska upp tidigt i morrn... jag börjar 7.00 *visslar*
.
Hästarna är onattade också.... o E har somnat. Hon hade skrivit en lapp o lagt alldeles innanför dörren på en pall. Där stod att hon INTE SOVER!! Men om hon gör det så ska jag väcka henne 22.00
hahahahahahahaha ja lycka till med det....

Vad har vi lärt oss idag?

Ptja, frågar man min son vad HAN har lärt sig idag så är det nog att 1 liter mjölk är en hel jäkla massa mjölk när den hamnat på golvet och över kläderna och guuu vet allt vad den kom på... efter att han o hans kompis K hade bollat en mjölkliter mellan sig.
Hans fröken ringde o "skvallrade" o lät väldigt gnällig. Jaa vad ska JAG göra... jag kan säga åt min son att jag inte gillar o få såna samtal men han är en pojke med väldigt mkt bus i sig. O jag tror inte han tänkte så långt som att den skulle kunna åka i golvet o gå sönder.
Han själv skyller ju på kompisen K så här i efterhand. Jag har ju inte den blekaste vem som började.

G som i Gnistra

Snart dags att åka mot jobbet.
Hade tänkt fixa lite smått o gott innan.. dels hade jag tänkt byta ut den trasiga spångrepen o sätta dit det nya som jag beställde hem.
Men tji fick jag. Skruven har rostat fast i muttern på baksidan o ju mer jag försöker så kommer jag bara att förstöra kryssspåret på skruven.
O ändå har jag sprutat på 5-56 för o lösa rosten.
Nåja, den får väl stå o verka en stund då. Endera tills en annan dag eller tills J kommer hem o kanske kan ta sig an den.
.
Efter att ha haft alla 4 ponnysarna i samma hage samtidigt i hela två dagar (kors i taket på den du) så gick det inte idag.
Eller ja, jag har lärt mig läsa den svarta odågan så pass bra att jag såg att det var hyss på G.
.
Dallas har fått gå lös till o från hagen den senaste tiden. För han har varit duktig ponniiii o kommit som en hund när man ropat och gärna visat upp sin enda konst. Snurra framför en på kommando. Allt för en bit godis självklart.
Men idag lockade gräset mer än eventuell belöning så han gav blanka sjutton i att följa sina syskon in i hagen.
Nåt som Gnistra såklart inte var sen att snappa upp.
Som en äggsjuk höna spanade hon genast staketet efter nån svag länk där hon skulle kunna bryta sig ut. Trots att jag stod o vaktade grinden med ledrepet som jag snurrade så snart hon fräckt försökte sig på en utbrytning bakom mig där endast översta grindtråden var på rätt plats o övriga två hängde i översta grindhandtaget.
.
När inte det gick så försökte hon låtsas att hon "bara" skulle äta gräs alldeles preciiiis vid tråden två meter bort.
Jag insåg snabbt att jag snart skulle ha två lösa "vildhästar" och fångade upp henne igen med grimskaftet o så gick vi ut för att ta fatt på D.
.
Han lekte nog att han var uppvisningshäst eller nåt för jäsiken vad han showade med luftig trav o svansen högt som en plym o visade på form. Ja sån form en shettis nu kan uppvisa. Men köttbulle är också en form va? ;)
.
Efter att ha rusat runt en stund gick han i fällan. En smal gång mellan hagarna som i änden stoppas av mera staket blev hans fall.
Jag hade en högst motsträvig svart madam på släp medan jag stoppade varje försök till utbryt o tillsist kunde jag enkelt ta tag i grimman och koppla upp honom.
Sen gick han så fint bredvid mig tillbaka till stallet och lösdriften aka arresten.
Han är väl ändå en sån söt liten ponnyprutt som alltid är positiv o glad.
.
Så nu står två i arresten. En för att ha planerat utbryt o en för att ha vägrat lyssna på matte. De två bruna med mjölmule går i stora hagen o jag hoppas de stannar där.
.
Ja jag hade ingen lust o byta ut min jobbkväll mot leta-ponny-på-rymmen-kväll. För rymmer damen o får följeslagare så drar hon långt. Jäkligt långt....
Så nu blir det nog att dela upp förmånerna igen. O fördela gracerna mellan vilka som får vara ute i icke rymningssäker fålla, när, var o hur.

våfflor - check och trädgårdsfix

Våfflor gräddade och uppätna
.
Sonalyckan verkar inte pigg alls... han slocknade på soffan för flera timmar sen. När han vaknade var han fryssen o gnällig. Han gick ut för att jag hade bett honom om hjälp i trädgården innan han slocknade första gången. Men han frös så mkt så han gick in igen o la sig på soffan med jacka o mössa på... där sov han en bra stund till innan jag sa åt honom att gå upp o klä av sig o lägga sig ordentligt i sin säng istället.
Kan ju vara för att han varit o firat sin kompis som fyllt år... de hade fest hela natten... ja de spelade väl Xbox mest hela tiden. Sovit hade de gjort bara 1 timme
.
Har fixat o donat lite i trädgården idag. Krattat löv i massor. Men ändock bara en bråkdel av vad som ska städas innan sommaren kan få komma. Men kramp i händerna har jag fått av att hålla i krattan, så i morgon är jag nog bra öm i dem.
Det har varit en helt underbar dag
Elvis the Cat var med mig

Våffeldagen

Har ni ätit nån våffla idag då?
Jag måste erkänna att jag INTE har gjort det än idag.
.
Det blev spagetti o köttfärssås istället.
Men dan är inte slut än. Kanske blir våffla till kvällen när ungarna ska gå o lägga sig. Kanske var ordet... haha
Men en bild på en våffla kan jag iaf bjuda på.
Bilden är dock från en varm o härlig sommardag
Då smakade det smaskens med varm våffla o kall glass med färska jordgubbar till, ute i trädgården

hur var det nu framåt eller bakåt

Glöm inte att sommartiden inträder inatt mellan två o tre
.
Ni minns väl åt vilket håll vi ska ändra klockan?
.
Vi ser FRAM mot sommaren - vi flyttar fram klockan en timme
.
Det var den sovmorgonen det... tur att det är söndag imorgon o tur att jag är ledig den här helgen.
.
Vissa tänker på trädgårdsmöblerna o huruvida de ska fram eller tillbaka in i förrådet... de behöver ni inte ta fram inatt om så är.... men vill ni så får ni.... fritt land vi lever i. Än så länge iaf. *ler*
.

Det borde va olagligt

Varför kan jag aldrig säga nej? Varför ska jag jämt va så snäll?

Lördag Ledig Lovely

Lördag och leeeedig
.
Det firar vi med en solig vårdag eller vad säger ni ;)
.
Igår var jag dock så trött så jag slocknade tidigt... fastän jag bara skulle vila ögonen en liten stund med en powernap. Vaknade mitt i natten. Ja hon var nog tre tror jag... Alla hade på ett eller annat vis somnat av här hemma... J låg o snarka bredvid mig... lille J låg i sin säng nerbäddad. O E hade slocknat i sängen också "bara vilandes ögonen" tror jag.
.
Så hästarna fick jättesen kvällsmat. Men de blev ju glada o se mig även om det var "missinassen", för käk är alltid välkommet.
.
Nu är lille J skjutsad på kalas. Som varar ända tills i morgon.
O jag hann inte mer än hem så ringde en av de andra barnens mamma o undrade NÄR jag tänkte hämta i morgon. För hon visste inte HUR hon skulle hitta tillbaka o kunna hämta sin son. Det var ju så många kringelikrokar o nya skyltar hit o dit... o hon hade ju aldrig varit där förut (eh, jo det har du, tänkte jag) och det var sonalyckan hennes som hade fått guida för att de ens skulle komma rätt.
.
Iaf, ville hon träffas på nåt ställe som hon visste var det var o haka efter mig.
.
Hahaha jaja, jag har inte bestämt än vilket klockslag jag tänker hämta. Men blir väl innan han ska iväg på sin freerunning. O han lär ju äta nåt innan också. Så han orkar träna.
.
Jag gick en sväng i trädgården innan jag skjutsade liten pöjk o jag blev så glad när jag såg att två gula krokusar tittade upp i gräsmattan.
Sen fick jag se att i rabatten vid husväggen blommar de lila för fulla muggar... hahaha snacka om att jag inte haft ork o tid att ens kolla i min trädgård på sistone.

gnällinlägg med ett lager av choklad o polkagrisar

Huvudvärk - check
trött - check
.
Måste man äta varje dag?
Kan man inte bara strunta i o laga mat... går det inte bra ändå?
Jag fryser o har ingen lust alls... jag vill bara bädda ner mig under ett täcke o sova resten av kvällen.
.
Paketet från Börjes är hämtat iaf... men inte ens det är roligt ikväll.
.
har moffat marabou polka en stund i sängen med datorn i knät. Jag är ju liksom i den fasen av månaden att choklad är väldigt trevligt. gott o ligger så bra i munnen när man svullar o tuggar
.
Kanske om jag skulle prata snällt med kidsen att de kan göra lite våfflor... är ju torsdag idag iaf... uhhh va jobbigt

sökes: min hjärna

Tror det var nåt vitalt som ramla av från mellan axlarna när jag gjorde illa mig i  morse för jag funkar inte riktigt optimalt.
Tankeverksamhet vad är det liksom

Jag sa till Steph att det gör ont när jag hänger med huvudet.
-Men häng inte med huvudet då, sa hon

Ja o det var ju lättare sagt än gjort när huvudet känns tyngre än vanligt. Gnnngghhh jag blir tokig

Nu ska jag iaf göra lite nytta på jobbet...

Tjing tjing

Ps, dagens bläää är att det inte blir nån Ullaredsresa med facket. Det blev inställt... buhu

smarta jag som är lite för smart o snabbtänkt ibland

Kom på att jag skulle vilja smida mina egna galgar.... hahaha galen ide kanske men visst vore det häftigt...
Mina paint-skills är väl sketabra eller vad tycks om denna lilla snabba skiss som jag var tvungen o kludda ner på en gång.
Haha o i samma stund som jag laddade upp bilden så insåg jag att det där funkar ju inte som galge... tyckte jag var så smart... dooohhh
som byxgalge ja men inte o hänga en jacka eller tröja på....
Aja, inlägget får vara kvar... jag ska spåna vidare hahaha

sovmorgon drömmar och andra funderingar

Whoa det gick fort... alldeles nyss ramlade ett sms in i mobben om att jag kan hämta mitt paket från Börjes.
Åhhh nu vill jag ju åka o hämta det. Men får se om jag hinner ta vägen om stan till jobbet... blir ju en nätt omväg på ett par mil.
.
Annars kan jag meddela att jag tog sovmorgon deluxe idag. Vaknat för en stund sen. Lyckades göra nån konstig rörelse med huvudet så nu har jag ont mellan skuldrorna mot nacken till.
.
Jag har drömt den mest konstiga dröm. Jag drömde att Elvis och Ricko var vid min lilla trädgårdsdamm. Ja den var inte så liten i drömmen faktiskt. Det var fortfarande lite is på vattnet men inte in mot kanterna o där badade katten utan protester av nån konstig anledning. Men jag var rädd att han skulle simma in under isen o inte komma upp i luften igen... plötsligt när jag är där o ska styra om katten så ser jag en död sork som ligger i strandkanten o jag ska visa Ricko den... (öööhhh).
När Ricko hoppar på den så visar densig inte vara död... den visar sig också vara nåt annat än en sork... det är plötsligt en puma som verkar lika förskräckt som vi andra. När jag skyndar mig in o ska visa J den så säger han att det är en lokatt istället... o plötsligt är det en lokatt. Den sitter på trappen utanför o bara tittar.
Jag bestämmer mig för att öppna dörren o fota eller filma den med mobilen för att kunna visa Anna den. Då gör den några skutt iväg men jag fortsätter filma. Fast det plötsligt är kväll så har jag jättebra lampa på mobilen som gör att kattdjuret syns jättebra iaf... den skuttar iväg mot tomtgränsen men börjar göra ett klagande läte o stannar upp.
Jag får syn på vad den ropar efter... vid strandkanten bakom en stock sitter en liten unge till den stora lokatten.
Det slutar med att efter att ha filmat även den så bär jag in den i huset för o visa J.
Han blir arg o säger att den där gick E's kompis I o bar på förra sommaren... men jag inser att det måste vara ungen till den ungen o att det är därför den inte blev rädd för oss. Den var van vid människor. O jag inser just att jag förstört nästa generation.
Då ska jag istället låsa dörren så den inte kommer in. Men hur jag än låser så går det inte igen riktigt. Låskolven går inte riktigt i lås i karmen utan man kan dra upp dörren iaf.
.
Mina tankar o reflektioner när jag vaknade var först besvikelse över att jag inte hade nån film att visa eftersom det bara var en dröm.
Och så funderade jag över varför det inte gick o låsa dörren... vad kan det betyda rent drömtydarmässigt. Får liksom för mig att jag drömt sånt tidigare också. O jag blir så frusterad i drömmen o vrider om hur många slag som helst på låset men ändå går inte låset i lås.
.
När jag vaknade hade jag två gula katter i fotänden. Både Nalle o Elvis låg där o hade det gott.
Bilderna är från ett annat tillfälle
.
När jag kom ner i köket stod kylskåpsdörren på vid gavel. O så hade den väl stått ett bra tag eftersom lille J är den som går till skolan sist - vid 8 går han till bussen.
Det var en bunke med överbliven grädde från tårtmonterandet igår som hamnat konstigt så den tryckte ut dörren.
När jag ändrade läge på den o fick igen dörren så gick den o stänga. Men när jag sen kom på att jag skulle ha lite mjölk o göra mig en kopp O'boy (jag borde verkligen få sponsorpengar så ofta som jag bloggar om choklad) så attackerade bunken både mig o golvet o grädden stänkte över mig o kylskåp och golvet. *suck*
.
Katterna o hunden har fått förstäda så ska jag väl torka upp resten bara jag bloggat klart. Frullen är uppdrucken o uppäten. Blev en ostmacka till chokladen.
.
Ända sen jag vaknade har Euphoria spelat i mitt huvud... gaaah så irriterande. Nog för att den är bra men hallå... den behöver inte gå på repeat i min skalle.

prova-på-hantverksdagen

Nu vet jag hur man gör videkissar... hahahahaha
.
Med en järnpinne (ja nån kraftigare modell av järntråd typ floristpinne) och piprensare o så brun floristtejp.
Håll med om att det ser ju faktiskt rätt naturtroget ut
Och jag provade på smide
Det var roligt men fasiken BRA mkt svårare än det ser ut. Men jag fick till ett hänge till ett halsband iaf. Eller ja, jag tror han tyckte jag var lite tafflig för han hjälpte mig på slutet. När jag inte fått till öglan på två eller tre försök så var det liksom inte ide att nöta fler gånger. Stod hur många som helst som ville få testa efter mig
Remmen ska kortas lite tror jag... ser lite sådär ut o ha knutarna ända fram. Men jag var ivrig o få använda mitt egentillverkade halsband på min dag.
Kom på att jag istället för o "härma" en annan som gjorde ett sånt här före hade kunnat göra en annan variant med krokar i ändarna men som ett U i formen.
.
Han hade prova-på-dagar sista lördagen varje månad så kanske jag anmäler mig till en sån dag o smider till ett sånt smycke då.
Eller hur coolt skulle det inte vara o smida sig en armring... eller ja, armband *tänker*
.
Det stod smyckestillverkning på annat sätt också men nåt sånt såg jag inte till... kanske ingen annan var intresserad?
De vek lådor och klistrade papperspåsar av tapetprover o så band de hjärtan o kransar av björkris.... sånt som jag inte är särskilt road av.
Eller iaf inte björkriskransar o hjärtan.... skräpar ju mest bara o ser inte snyggt ut om man inte vet vad man gör.
O påstillverkningen hade de bara limstift till... o hej vad limstift fäster bra på tapet.
Jag fick ta hem lite överblivna tapetsnuttar så kanske jag pysslar på egen hand här hemma sen... o använder limpistolen så det blir lite ordning på torpet... haha

Heja mej

Minns ni lökarna jag petade ner tidigare i år? De som legat hela vintern i sin förpackning o bara längtat efter jord.
Nu har de kommit såhär långt.
Men jag misstänker att hyacinten är en helt vanlig rosa. Blah, jag som ville ha en aprikos jöööö
Det lilla jag kan se av knoppen där nere i bladvecken verkar väldigt vanligt rosa
Idag fyller jag år... ingen extra speciell dag då jag bara fyller nåt med en åtta på slutet o inte vare sig en nolla eller en femma på sluttampen.
Men Nalle tyckte att jag var värd en extra gosestund iaf.... han skulle ligga NÄÄÄÄÄRA sin matte o klorna hade han minsann vässat lite extra så att det skulle kännas ordentligt när han kloade på sin älskade matte.
Av J o kidsen fick jag det här på morgonen... ögonen var så grusiga så jag såg knappt att titta vad det var. Böckerna kunde jag ju gissa på formen att det var... men så skulle jag läsa på baksidan... haha
E som fått pengar av pappsingen att shoppa böcker till mig för... hon vet iaf vilken genre jag gillar bäst. ^^
En annan bra sak som blev klart lagom till min födelsedag är rinnande vatten o avlopp i köket. Visserligen bara provisoriskt ännu då det ska på lite mosaik också. Men i väntan på det så diskar vi ändå... byggplast for the win.
Bara det att man kan STÅÅÅ o diska. Har setat på huk i duschen med baljor
Detta ska jag iväg på om en stund...
Min "present" till mig själv.
Men jag är mest nyfiken på hur man gör när man gör videkissar... trodde i min enfald att de växte utomhus på buskar
Smide vore väl kul o testa... o smycken vill jag göra... haha aaa jag är som ett litet barn när jag får pyssla
Ha en bra dag hörni... fastän det snöade i morse... många klagomål på fejjan men jag konstatera bara att ja vad annars skulle väl ske på vårdagjämningen som då också är min dag...

ekorrn satt i granen...

Idag när jag åkte till jobbet så hände nåt.
.
Jag satt där i godan ro (eh eller så var jag en aningens stressad för att jag i vanlig ordning lämnat gården sisådär 10 min efter beräknad o nödvändig tid) och höll närmare 70 km/h som också var gällande hastighet faktiskt. Joråmenvisst jag KAN hålla hastigheten ibland också.
.
Plötsligt skuttar en söt liten varelse framför bilen och då spelar det ingen roll att man en gång i världen fått lära sig att djur under en viss storlek ska man inte bromsa för eftersom inbromsningen i sig kan orsaka större skada än vad närkontakten med djuret mot bilen kan göra.
.
Iaf, jag bromsade för det gjorde ont i mig att inse att den där lilla väna varelsen skulle mosas eller iaf skadas om jag skulle köra över den.
Samtidigt som jag gjorde detta så styrde jag så jag skulle kunna grensla o möjligen lyckas skona den. Naivt o dumt tänkt men på nåt vis hade jag nog ändå koll på att ingen bil fanns bakom mig och vägen framåt var också tom på trafik. Bara den här lilla "tassgängaren" då.
.
Jag förväntade mig att höra den lilla dunsen som ofrånkomligen skulle höras när ett däck rullade rätt över.
Döm om min förvåning när ingen duns hördes och jag i sidobackspegeln kunde se lilla kurre skutta vidare över vägen som om inga bekymmer alls fanns i världen.
.
Förmodligen blev han så rädd att han stelnade till när bilen kom susandes rätt över honom (ja nu får kurre vara en han för enkelhetens skull... o inte en hen som jag också hade kunnat skriva ^^).
.
För övrigt så har det blåst så in i vassen mkt idag att jag som fick för mig att cykla när jag kom till jobbet strax ångrade mitt beslut.
Jag trampade o trampade o ändå kom jag knappt framåt. Var nästan så jag åkte bakåt mellan varven... hahaha
Tur att jag inte skulle så långt. Bara gatan ner från lokalen.

måndagstankar

Jag trodde jag hade hur mkt tid som helst idag innan det var dags för jobb... men så var icke fallet. Jag börjar ju för sjuttsingen 12 idag.
.
Så snart lär jag väl masa mig ur sängvärmen o göra lite frukost o sånt.
.
Men först tänkte jag kanske titta på ett avsnitt av ponnyakuten... eller två (brukar lätt bli så)
.
Blogg.se länkar gärna till andra bloggar. Och det även på inloggade sidorna där jag modererar min blogg.... fick se en blogg om baby shower. Alltså en välkommen till världen nya baby-fest typ.
En av punkterna var pyssel till babyn. Och jag kunde gissa mig till att de redan visste könet på barnet och att de hade bestämt sig för ett namn allaredan...
Men...
tänk...
om...
han (för det var en han i det här fallet)
inte alls ser ut för o vara en Maximilian när han kommer ut...
.
Då kommer han o bli tvättad i rumpan med tvättlappar som det står Maximilian på iaf...
.
Kan bara gå till min egna erfarenhet när jag väntade andra barnet. Vi hade två pojknamn som förslag det ena är det namn han bär och det andra var Aron. När han var född o nån dag gammal så ringde jag hem till herr J som var hemma med E och sa att han ser inte alls ut som en Aron... Han ser mer ut som en J på näsan. Haha
.
Nåväl, magen kurrar så kanske jag gör två flugor på smällen samtidigt och tar min frukost i sängen o tittar på ponnyakuten.
Varm O'boy o macka vill jag nog ha... även om jag kört på mkt smoothies till jobbet. Är ju ingen frukostmänniska som orkar äta så tidigt på morgonen. Då passar en smoothie mkt bättre för den kan jag mixa ihop hemma o sen ta med mig för att dricka i bilen eller på jobbet när helst jag är sugen.
.
Och det påminner mig att jag ska sms:a till C o fråga efter hennes smoothie-recept med turkiskt youghurt. Jag brukar ju bara använda juice som vätska till att mixa frukten i.

paket är alltid sköj

Åhå, nu är det bara o vänta på paket nurå
Har beställt lite smått o gott från Börjes till hästarna
.
Men höll på o få spunk innan jag fick det o fungera... för jag ville betala med kort direkt o spara postförskottsavgiften på 31:- men då fick jag inte upp rutan på rätt sätt först. Utan jag fick stänga ner o börja om... o då fick jag ju mata in alla grejerna EN GÅNG TILL.... nåja, smarta jag hade iaf noterat artikelnr så sökningen gick fort o lätt andra gången.
.
Undrar hur lång tid jag får vänta... hahaha vill ha det typ nu

drömmar och huvudvärk kryddat med lite snuva

Har sovit uschligt dåligt inatt.... har drömt så konstigt hela natten. Först drömde jag om en brukare som jag är kontaktman åt.... o när jag väl hade bestämt mig att drömma om nåt annat (ja jag låg ju mest som i dvala) så drömde jag nåt annat jättekonstigt. Som jag inte kan sätta fingret på exakt vad det var jag drömde. Men det har iaf malt o malt om o om igen hela natten.... o jag har snurrat varv på varv i den där sängen. För trött för att orka bryta o gå upp en stund.
.
Snuvig idag också... och huvudvärken lurar under ytan.
.
Får väl se vad jag gör av dagen idag....

Skryt inte skulle vissa säga

Huvudvärken from hell
-
Tror det är migrän som är på intågande för mitt högra öga svider som sjutton o jag är ljuskänslig... så ljuskänslig att jag får stänga ner datorn igen... tog nyss upp den bärbara för att kika lite om nåt hänt. Men jag pallar inte...
.
Tänkte bara säga att jag kanske borde testa o lägga upp en dagens outfit bara för o få vinna en väska... hahaha
Isånafall skulle jag lägga upp min hubbot-dress (som Stina kallar den) med mina arbetskläder.
Hade iaf tänkt fota o visa nån dag.... tsssss
klicka på bilden för o komma till blogg.se's stil-sida
Rubriken är ju såklart för att jag skulle påstå på någe vis att jag hade nåt o ha ont i.

tänk vad grejer det finns

Kolla va häftigt.
Jag sitter i detta nu o funderar på hur jag skulle kunna använda en eller två såna rullar här hemma. O vilken färg jag isåfall ska välja.... svart är ju enkelt o stilrent. Men kanske att nån annan färg skulle pigga upp.
.

Dagens funderingar och dagens boktips (tänk nu boktipsets signaturmelodi)

Varför är det alltid så att när en fastighet byter ägare så ska genast tomtens alla träd o buskar skövlas o stympas på de mest ohyggliga o fula sätt?
.
Varför är det som så att i mer än 90% av fallen när man hjälper nån med dusch o räcker dem tvättsvampen/lappen så börjar de genast tvätta sig mellan benen för att därefter gå uppåt o tvätta under armar o ända upp i ansiktet?
Jag menar, vore det inte så mkt bättre om de gjorde tvärtom o började i ansiktet o gick nedåt.
Det är ju faktiskt av en anledning som jag efter att ha skrubbat ryggen på dem låter dem tvätta främre o nedre regionerna INNAN jag sen hjälper dem med fötterna.
.
Varför är det så att vissa människor bara genom att ramla in i ett rum genast lyckas ändra hela atmosfären... varför klarar man inte av att stå pall o opåverkad?
.
Varför måste kattpiss lukta nåt så infernaliskt fränt?
Nån av katterna har tydligen kissat nånstans i trappen här hemma för det luktar apa när man går upp på övervåningen. Men jag har bara mina aningar om var brottet faktiskt ägt rum.
.
Tja, det var väl ungefär vad jag hade på hjärtat ikväll.
Jag var sur som ättika när jag åkte hem också... men tinade väl upp när jag fått lite pizza i magen o fått ligga en stund o läsa bok.
E har fått svar på sin gymnasieansökan till Uppsala. Det blev avslag då det finns på närmare håll.... ja fast inte med de språkvalen... jag har sagt att hon ska överklaga o skriva ett personligt brev där hon redogör för varför hon vill läsa just där.
.
Jag fick låna en bok av en jobbarkompis som verkade bra... nu har jag läst ut den o ja, den var tillräckligt bra.
Det som fångade mitt intresse var framsidan där det stod: Tänk om mördaren gick till fel hus?
Klicka här för att provläsa lite ur boken.
.
.
.
.

pissmärr idag

somnade sur och irriterad.
Vaknade lika sur o irriterad

Det här känns som en helt lovely dag (ironi)

Fick dusch på en brukare som har så mkt mentala ticks för sig att jag tror jag får spader... sketakul o vara där i en timme o lyssna på jamset o bita sig i tungan både en o två o tio gånger...

Tur att jag har en marabou black att trösta mig med

pissigt sur ikväll

Beware of sur kärring. Jag kan tävla i citron-sm just nu

vi tog en promenix

Kanske
om utifall
att jag orkar
att jag lägger upp
lite bilder
från igår
när jag o unge herr J var på promenad med Ricko o Lilleman
.
Vi invigde Rickos packväska då han fick bära våran matsäck.
Det var knepiga grejer sa Ricko
att bära en väska på ryggen för den tog ju i både här o där när man ville snirkla mellan stammarna i skogen
Det var mysigt att komma ut en stund
även om vi inte gick så långt, 3,55 km sa endomondo att vi hade knatat.
Så bra att skjutbanan ligger längst bort på rutten så man kan få sitta kungligt o allt. =)
.
Idag försöker jag få lite ordning på torpet o jag har börjat städa lite.... men det går sakta. För jag är lagom inspirerad.... men soffhörnet är fint iaf.... har gjort lite vårfint med grönt o skönt... haha grönt överkast över soffan. Petrolblå filt o örngottet till myskudden är grön o petrolblå i stora blommor... o så en grå filt. På bordet har jag tre ljus i just ovan nämnda färger. Helt av en slump faktiskt att jag lyckats koordinera färgerna när jag shoppat vid olika tillfällen... haha

aouuuuuyyyyyyl

en rolig sak som hände igårkväll när vi skulle åka till sista jobbet var att min arbetskamrat fick syn på nåt alldeles utanför entren på jobbet o hon stannade o bara stod o stamma. Vi andra två fortsatte gå mot bilarna utan att fatta vad hon menade... i mörkret framför oss kom en man gåendes med sin hund.
.
Vad min arbetskamrat hade sett var hunden som kom fram bakom buskaget men inte husse som gick lite längre bak. Hon trodde på fullt allvar att det var en varg som snokade runt där. Folk har ju sett varg förr mitt i samhället... men oftast är det nog snarare en hund än vargen... tydligare än så kan det inte bevisas. Vargfrågan gör att folk inte tänker klart o redigt utan tar för givet att det är en varg (självklart doh) som knatar runt istället för nån grannes hund som rymt o tagit sig en egen promenix.
.
Jag vet det av egen erfarenhet därför att folk sett MIN hund stå på gården (deras gård, när han tagit sig friheter o gått hemifrån en stund) o trott att det varit en varg.... HAN ÄR JU SCHÄFERTECKNAD för sjutton!!!
.
Men iaf, jag kunde inte låta bli o tracka henne lite när vi sen åkte till brukaren... varje liten golvmopp vi passerade så sa jag: akta vargen...
ja förresten så fick alla katter också kallas för varg då. XD
.
Så idag ska jag lägga upp en video på hennes logg på facebook... moahahaha

så var den helgen avklarad

Har inte riktigt orkat eller haft tid till att blogga i helgen. Har jobbat o har jag inte jobbat så har jag sovit... typ.
Blev ju jobb i fredags där dårå fastän jag egentligen var ledig. Sååå jag jobbade 13-22 fastän jag bara hade tänkt ta det där hembesöket o lite dokumentering efteråt. Ett par timmar allt som allt sisådär.
Lördagen var delad tur... 7-12 och sen 16-22. Jag åkte hem på långrasten för jag hade väl tänkt göra liiite nytta iaf... men jag la mig att vila o sov HEEELA rasten. Så med facit i hand hade jag lika gärna kunna ligga kvar på jobbet i soffan o snarkat.
Söndagen började iaf bra med sovmorgon. Fick sova ända till 10 men sen blev det bråttom för klockan 12 skulle jag vara på jobbet ju. O jag jobbade till 22 så ja kort o gott kan man säga att den här helgen försvann i bara massa jobb.
.
Såna gånger är det jäklar i mig tur att man har bra o roliga arbetskamrater. Annars skulle man fasen inte orka.
.
Idag är jag kompensationsledig för i fredags. Sååå sköööönt sååååå.
Nu ska jag bara försöka kicka igång dagen lite också... tog en låååång skön sovmorgon. Tills blåsan sa stopp o belägg o jag fick masa mig ur sängen o kissa.
Ska beställa lite grejer till den där vedspisen så vi kan plocka ihop den o montera in den i köket sen. Allt har ju gått i stå nu pga att den inte är klar. Allt väntar på att den ska muras in liksom.
Ja o så faktumet att snickaren åker till "Turkland" (som han själv uttryckte det) för en veckas semester.
.
Solen skiner så jag lär väl vara ute en stund också o njuta av frisk luft kanske
.
En annan sak som är bra är att jag bara jobbar 3 dagar den här veckan nurå iom att jag böt dag. Hihi

ändring på planer

Det blev mer än bara gå in ett par timmar extra för ett hembesök. För medan jag var här o skrev genomförandeplan så blev det manfall till kvällen.... o plötsligt ringde det i telefonen... o jag fick frågan om jag kunde tänka mig att hoppa in o jobba kvällspasset för det var olösligt på vikariebeställningen.

Mja, jag lär ju fråga J först. O han var väl lagom glad till att börja med... men det slutade med att jag ringde tillbaka o sa att jo jag kan ta kvällen.... o så böt jag bort måndagen istället.

Win-win-situation. De fick täckning på passet o jag kan vara ledig på måndag som är en dagtur o ikväll är det ju helg-ob. Alltså blev det mer pengar i plånkan i slutändan. Plus att jag fick en halvtimme i timbanken att spela med nån annan gång.

Så nu sitter jag  här på min rast o har nyss moffat i mig varm risgrynsgröt (från rulle) som jag hällde kall saftsoppa över.... gott faktiskt fast det ser ju lite äckligt ut när det sörjar till sig. Det ska jag erkänna.

Till efterrätt har jag en marabou polka....

o boy o boy (nix har inget med chokladen att göra)

Jag satte mig att leta igenom YouTube på lite gamla filmer som jag minns sen jag var liiiiten
.
Morsan hade/har en vän som hade nå gamla tecknade filmer vi brukade få titta på när vi var där. VARENDA GÅNG vi var dit så ville vi barn se de där filmerna.... tror nästan att vi spelade sönder kassetten för honom. Ja för på den tiden var det ju videokassetter... iaf så var han så dödligt trött på att alltid titta på tecknat att jag tror han gömde dem o sa att han inte visste var de var ibland.... haha
.
Kanske inte rumsrena med dagens mått mätt... men vi var inte så nogräknade. På den tiden var tecknat inget man fick se varje dag, hela dagarna. Vi hade inte ens en videoapparat hemma... såna kunde man hyra per dygn för nån hundring nere på Natti eller Vega Video...
.
Hmmm första filmen går inte att bädda in här på bloggen... men jag kan ju länka... så klicka HÄR.
Nästa film, ja den gick o länka som ni kan se
MEN jag hittar INTE den filmen jag letar efter mest av alla.... eller ja, jag minns inte mer än en liten snutt av den... en hund (rik slog det mig nu) ligger o har tråkigt i huset när en lååååååång jättelåååång caddilac rullar fram till huset o ett paket levereras till hunden o han blir överförtjust o utropar medans han öppnar paketet: OBOY OBOY I got a package, I got a package, I hope it's not that bloody horsemeat.
.
Största anledningen till att jag minns just det o inget annat är nog att morsan gillade just den biten.... hon skrattade gott just där.... o man blir ju färgad av sin omgivning. Just därför har just den snutten fastnat i skallen på mig o just därför vill jag så gärna hitta just den filmen.

UPDATE:
Haha ibland bara måste man tydligen tydliggöra sina önskningar för direkt efter jag postat detta så hittade jag filmen.... o jag kan väl säga att jag har lyckats förvrida det lite på 25 år eller så... var ju inte riktigt så han sa....
geee I wish I had a little friend

surt sa räven

Hej o hå.... dagens att göra blir att betala in bilskatten som vi trodde redan var inbetald. Och ringa svärmor o fråga om jag kan få låna ett stycke bil för o ta mig till jobbet... har ju lovat att jag ska vara med på ett hembesök trots att jag är ledig idag.
Men ibland får det lov o bli så. Iaf, när det är specialare, o nåt man väntat på läääänge o andra inte har den informationen som jag har.... är ju jag som haft kontakten med gode mannen i det här fallet... kan ju inte en annan som inte ens är kontaktman där hoppa in o tycka nåt. Eller ja, kan o kan.
.
OM jag inte får låna bil så blir det knepigt.... för jag vill inte åka oskattat... gjorde ju det igår men det var innan jag visste att den var oskattad.... o J har kajkat runt med den också i flera dar utan o veta nåt.
.
Hittade NU ett kontrakt i bilen där det står att förra ägaren förbinder sig att betala skatten.... han har ju precis själv köpt den i sin tur alltså.... *mutter mutter*
.
Jag är lite sur på J som gjorde den här bilaffären utan att diskutera det med mig först.... o utan att ta reda på alla fakta ordentligt. Visserligen HADE han tagit en utskrift från registret men där stod inget om obetald skatt.... dåligt att inte det också kommer med. =(
.
Nåja, ibland får man bita i ett surt äpple... o det här äpplet är bara att gnaga i sig fast det är jävligt surt.
.
Till nåt helt annat o mkt roligare... bästa Roosenknopp o jag chatta igår på fb o det var sköj. Hon uppmanade mig att ladda ner en app till min "dumfån". Nu hade ju visserligen C på jobbet redan uppmärksammat mig på detta roliga spel men fy fy... jag är hooked. Draw something heter det.

blaha eller jaförliteöversjuttonhundraharmanjuibakfickantillonödigautgifter

öppnade posten nu ikväll o fick en mindre rolig överraskning... det finns folk till allt.... jeeeeze
.
man ska vara om sig o kring sig i allt.... tänk på det när ni köper bil... kolla så att skatten VERKLIGEN är betalad. För det var den ju inte... påställd är inte samma sak som att skatten faktiskt är betalad också =(
.
Mupp också
.
Drog ner humöret sisådär 100 steg på en halv sekund
.
Exakta ordalydelsen: Enligt vägtrafikregistret har skatt debiterats tidigare. Har skatten inte betalats får fordonet inte användas
.
Fick mig att bli misstänksam o jag loggade in på transportstyrelsens hemsida o checkade vad som sades där om fordonet.
.
Ridå

guldfiskminne och andra funderingar

Jag jobbar ju i hemtjänsten. O när man jobbar i hemtjänsten så möter man på gamla människor... många "gamla" människor har mer eller mindre dåligt minne. Ja nu generaliserar jag lite såklart för många gamla (riktigt gamla) har minne som en häst eller elefant o minns ALLT.
.
Men iaf... idag vill jag blogga lite om de där som lite skämtsamt beskrivs som att de har "guldfiskminne". En person bodde på bokstaven G o fick alltså beskrivningen G som i guldfisk.... nog för att G hade kunnat stå för gullig också... eller G som i glad. Ett tag bodde det en "grinig" tant där o då sa vi alltid att X bor på G som i grinig.
.
Tillbaka till guldfisken... jag har idag dårå träffat på en sån där glömsk person. Superglömsk. Faktiskt så glömsk att h*n om och om igen sa: men jag vet ju inte ens vad du heter. O så talade jag om vad jag hette o personen upprepade mitt namn. Sen kom det direkt efter: men jag vet ju inte ens vad du heter.... o så där höll vi på under hela den stunden som jag var där o lagade mat. Eller ja, tack o lov så var en annan person där när jag kom o underhöll den här glömska personen så jag hade bara kontakt med dennes äkta hälft de första 35 minutrarna.
.
När jag gick därifrån så tänkte jag några saker:
Först o främst tänkte jag på hur mkt jag beundrar den äkta hälften för dennes enorma tålamod som ständigt och jämt lugnt och sansat (såvitt jag vet iaf) lugnar o förklarar, om o om o om igen... ofta redan kl 4 på morgonen.
För det andra så tänkte jag på att det blir lite fel o tänka "guldfiskminne" om en sån här person för det är ju faktiskt bevisat att man kan lära guldfiskar saker... o kan man lära dem så måste de ju ha ett minne?
För det tredje så började jag då tänka på om utifallanatt man skulle kunna klickerträna dementa?
.
Hahaha skadad? Jag? Tsssss hur kan du tro nåt sånt... helt naturligt att börja fundera på nåt sånt när man har en vän som Stina i sin närhet. ;) Eller ja nu ser jag ju nästan aldrig till henne eftersom hon hade mage o söka sig en tjänst på annat håll i kommunen.... ;P men det är hon väl unt.
.
Över till nåt helt annat... när jag åkte hem över Boda-gärdena så var där fullt av fåglar som betade på höstveten. Eftersom det började bli kväller så tänkte de nog ta sin tillflykt till nattkvarteren o svanarna flög rätt över vägen... två och två flög de... tills jag plötsligt såg en ensam svan o då poppade det till i skallen igen... fy satan i gatan vad man tänker när man kör bil hörrni...  svanar är ju parbildande o de bildar väl såvitt jag vet livslånga par. Alltså flög de förmodligen par om par. O den där ensamma lilla stackaren då? Var det en fågel som inte hittat sin partner än eller hade partnern strukit med under vintern kan man undra.
.
O sen undrar jag VEM FASEN har haft mage o beställt mer snö? Vill inte ha nåt sånt skit ramla ner från himlen... men talesättet säger ju att lärkan ska snöa över tre gånger innan våren kommer... NÄR kommer lärkan dårå? Så jag vet hur många fler snöoväder jag har o vänta innan jag får vår. Haha
.
O så såg jag på facebook att gråben setts i mina trakter... faktiskt gått över gärdena rakt mot mitt håll....
Den här låten brukar spela i mitt huvud ibland när jag åker runt på jobbet.... för vargen ska ju synas lite här o där i jobbtrakterna men jag har inte sett till nån. Trots, eller kanske tack vare, att jag sjunger den här när jag sitter där i bilen o flänger från ena hörnet av bygden till den andra.
.
Avslutar med en bild från när jag kom hem idag.... Prickelito spanar också efter vargen, ut över vårat gärde
En bild på snön får ni också... haha

sängmys med katten

Yup
mysigt värre....
Elvis the Cat behagar visa sig hemma mellan sina friarrundor o vad passar bättre än o snarka en stund i husses säng?

mendetvarvälsjälvadenå

AAAAAAAAHHHHHRRRRRRRGGGGG
.
Jag hade skrivit ett långt inlägg som jag lyckades trycka bort.... glöm att jag orkar skriva om det.... *nu blev jag sur*

dagens onödiga fakta

Mivitotal smakar inte smaskens direkt... men blandar man det i juice så smakar det iaf bättre
.
O jag vet inte om det är sockerpillseffekten eller om jag faktiskt ÄR piggare.... min mage är också pigg.... lite fööör pigg... vet inte hur ofta jag fått gå på toa av den anledningen de senaste dagarna.... är väl nå skit jag samlat på mig som ska ut... hahahaha (gudars så lustig jag är ibland, tssss) Mivitotalen är ju dessutom sötad med sötningsmedel (why can man undra) o sånt sätter ju sprutt på saker o ting

Det hände nåt idag med

Snickarn har fixat en bänk till diskbänken så nu börjar det likna ett kök igen... ska bara dit lite vatten o avlopp också. O så ska jag sätta mosaik runt diskbänken och upp på väggen... den är ungefär samma gula färg som teglet. Blir nog finemang när det blir klart
O jag älskar fortfarande min rutigt prickiga tapet

En ny dag i "paradiset"

Brrrr friskt inne friskt ute.... nåja, ska inte klaga. 16 grader inomhus men eldar i detta nu för o få upp värmen lite grann. Utetempen är jag lite osäker på.... utomhusdelen sitter så jag inte riktigt litar på den till 100% men -3 iaf. Igårkväll var det närmare 8 minusgrader så det blir väl kanske lite varmare framåt dagen.
.
Hungern river så jag lär väl försöka fixa lite frulle åt mig. Endast jag som är vaken.... ja o så katterna o hunden o hästarna förstås.
.
Linus gammelskrutt är så dement så han bråkar på mig så fort han ser mig... fast han vet nog inte vad han bråkar om.... ungefär som de där gamla på hemmet som ropar hallå hela tiden utan o veta varför.
Men han håller sig framför kaminen o värmer rumpan när han inte tjatar om mat.
.
Idag fyller min svägerska år. Grattis Monica.
Facebook skvallrade att fler fyller år idag... så grattis på dig med Anna S.
Jag hoppas att ni får helt underbara födelsedagar
.
Nä hungern var det... den river mitt arma bröst... hahahahaha

I'll be your + if you'll be my -

Det är svårt att tro att jag som är en sån optimist (för det mesta) har kunnat träffa på en sån pessimist. Går det att se negativt på saker så nog fanken gör han det allt.
.
Ta bara den här spisen vi håller på o "renoverar". Den som föll som ett korthus när han lossade på några pinnbultar.
.
Idag testmonterade vi den bara för o se ATT vi faktiskt kan få ihop den igen. O under hela processen stod en person o sa att det är omöjligt. För sanningen o säga så ville väl inte bitarna stanna på plats när man plockade dit dem. Men allt som behövs är en stor portion optimism, jävlar anamma, lite positivt tänkande och två par händer som plockar o håller allt på plats.
.
O si, visst såg det ut som en spis igen... iaf nästan... för vi gick aldrig så långt som till att lägga på överdelen. Men vi band ihop allt med spännband o den höll ihop o såg ut som den skulle utan glipor här o där.
Precis efter monteringsanvisningen som J laddat hem. Som visserligen är på en annan liknande spis men same shit different name heter det ju. Principen är densamma.
.
En sak är sprucken... den har eldats sönder.... en likadan fast annorlunda på andra sidan fattas helt. Cisternjärn och brännjärn heter visst delarna. Kostar "bara" 460:- styck. Såååå innan vi faktiskt kan montera den på riktigt lär vi ha tag i de delarna... eller göra nya. J sa att det borde gå o ta cortenplåt istället. Men det var det där med att göra det också.... håhum... ja där nånstans har gränsen passerats för vad JAG kan göra.... jag har inte lärt mig att bearbeta stål o plåt. Även om jag VILL lära mig svetsa. För skojs skull... har testat en gång men det gick inte så värst vidare bra.... haha
.
Men iaf, HUR i hela friden har vi lyckats sammanstråla egentligen.... ja hur det gick till rent praktiskt vet jag jue... men ibland undrar jag om det verkligen är så att "slumpen" styr allt mot yin o yang. För lite grann är vi ju som motpolerna på ett batteri.
.
Nu ska jag bara få med mig E ut o natta pållarna... hoppas att de står kvar i hagen. Ja de två som fick stå kvar ute när jag gick in. Fröken buffel hade såklart redan försett sig med frihet (som alltid) o Texas the airhead försökte äta över stakettråden så han fick också gå in innan han "ramlade" ut han också. Det går ingen större nöd på dem då de ändå har sin lilla arrestfålla med utomhusdel till boxen. O nystädat är det ju också...
.
Som min ständige följeslagare har jag huvudvärken.... för vilken dag i ordningen vet jag icke....

Det som göms i snö....

En ny dag... solen skiner... jag är ledig... kan det bli så mkt mer underbart än så?
.
Sen får vi se vad jag gör med dagen.... städa gården tror jag. För det som göms i snö kommer definitivt upp i tö.
Hunden (eller är det månne räven) har haft kungligt roligt med vinterns soppåsar... det är ett antal påsar som blivit demolerade som man inte kunnat plocka ihop allt igen ifrån. NU syns ALLA soporna som man missade i snön o mörkret.
DET får bli en av dagens sysslor.
.
Finns fler ställen där saker som göms i snö också kommer upp i tö... alla bajshögarna i hagen... o alla bajshögarna på gräsmattan efter katterna o hunden.... brrrrr

snoozade bara lite

Tssss jag lyckades med konststycket att somna men nu gör jag ett nytt försök att fortsätta tömma skiten.

mockamacka

Phue så tungskottat det är när man ska mocka ur en box som är ströad med halm o där det spårat ur så man bara ströat nytt ovanpå skiten o bara ibland lyft ur värsta topplagret innan.
.
Lösdriftbox is the shit.... VERKLIGEN.
.
Har inte haft orken på sistone till mer än nödvändigaste. o dit hör inte mocka halmbäddar.
Nu blir det torv istället. E vill väl helst ha spån till Lillen så vi får se om det kanske blir torvmix där. Torv är ju lite behändigare iom att det inte behöver mellanlanda i förmultning innan man kan använda det i landen.
.
Iaf, så är jag bara in o pustar en kort stund.... o fyller på lite energi.

Lycka är...

Lycka är att vara ledig i tre dagar.... wohooo
.
Lycka är att solen behagar visa sig (men det blåser onödigt mkt)
.
Nu har jag ätit frukost o nu tänker jag gå ut o städa hos pållarna.... de behöver få lite vårfint i sina boxar tror jag. =)
.
Tjing tjing

Lycka är att ha en vän med fri tillgång till en plantskola

Lycka är att få sig en överdos av blommor när vintern känns pest
Det såg så mysigt ut redan från utsidan
Hibiskus är vackra blommor.... o såna härliga färgställningar de fanns i
Primulor i härliga pastelliga färger
Lyckliga Lisor på tillväxt
Ett myller av färg o form....
Gräs på snedden
Tvåfärgad primula
Ett nersläckt växthus
.
Nästa gång MÅSTE jag ha en bättre kamera med mig än mobilkameran.... såg härliga vinklar o vrår som jag ville föreviga precis ÖVERALLT. Och jag vet att vindruvsrankan som växer i första växthuset är "to die for" vad gäller fota

Pelle Svanslös o Janssons frestelse

Jag o C anmälde oss som frivilliga till att närvara vid en brukarträff. Ett forum för o med våra brukare o deras anhöriga där de skulle kunna få ställa frågor om de nya riktlinjerna som trätt i kraft nyligen.
.
Nu var det då dags för första träffen.
Först informerade Chefen över chefen om vad nämnden klubbat o hur det är tänkt att hemtjänsten ska utformas i framtiden. Sen fick brukarna ställa sina frågor och vi svarade väl så gott vi kunde allihopa.
.
Men nog blir det lite absurt när man plötsligt drar paralleller till sagornas värld.
Jag började tänka på Bill o Bull när de kompar elake Måns.
.
En av brukarna som var med, var lite.... lite.... tja, bitter o besk är nog vad som bäst beskriver personen som hade sina egna bestämda åsikter om hur dåligt det minsann var ställt med hemtjänsten o deras städ. O inte fick man ens golvlisterna dammsugna... (SKANDAL o hör sen) man blir ju rent allergisk mot dammet... Chefen över chefen var vänlig o förklarande, gång på gång.... på gång.... på... gång. Nu skulle ju hemtjänsten få göra allt detta som önskades.... bara personen beställde tillräckligt med tid för att få det utfört så. =]
.
Nästa var inte riktigt lika buttrig men ändock ganska tvär o ifrågasättande... o sen hade vi lilla Bull.... som mest bara satt o sa, ja så är det, utan o faktiskt veta vad h*n satt o höll med om eller protesterade emot.
.
Men överlag var det ett bra möte o jag tror att alla var nöjda o glada innan vi bröt upp. En var nöjd över gratis kaffe o kaka.... vissa är lätta att förnöja (en stund iaf). Den bittra beska var nöjd o glad över en åsiktsblankett. För tänk... man kunde skriva åsikter OCH klagomål.... klagomål minsann (jojomensan *nickar nöjt).... men bara det inte kom in i tidningen.... för se vad som önskades klaga på eller fråga om kunde inte dryftas på mötet... inte inför alla dessa människor.... hugha nej. Hysch hysch ska det va...
.
Kostrådgivare eller dietist eller vad hon var, var också inbjudet på mötet... o vi fick oss uppläst en snabbvariant på Janssons frestelse som man kunde göra på spisen i en stekpanna... jaja muttrade en brukare, om man tycker om ansjovis ja.
-Det går bra med salami annars, bet dietisten ifrån med.... hahaha
.
Chefen var begeistrad över vissa av våra brukare som var gulliga som sjutton.... andra var hon mindre begeistrad över....
.
O är ni nyfikna på snabbJansson så ska jag försöka återge så gott jag minns det.
.
Janssons frestelse i stekpanna på spisen
Riv eller skär i tunna bitar potatis o lök o fräs upp i stekpannan
lägg i ansjovis
Strö på ost eller häll över grädde
låt puttra under lock tills potatisen är mjuk
SMAKLIG SPIS

RSS 2.0