Det går framåt - sakta men säkert

Det går sakta men säkert framåt iaf.... wohooo
Igår murades ett valv upp.... sen ska det muras lite till men detta var tvunget o torka först. O så småningom kommer förhoppningsvis vedspisen in där... ja jag skriver förhoppningsvis för J har lyckats göra byggsats utav den. Han lossade på skruvarna o isär föll den som ett korthus tydligen. Hahaha *suck*
.
Men här får ni iaf lite före-bilder som påminnelse

En liten vårkänning

Hittade ett gäng lökar som jag köpte i höstas som jag (hrmhrrr) aldrig fick ner i jorden då. De har sen dess legat i hallen o gett mig dåligt samvete lite då o då mellan varven. Men när jag tittade närmare på förpackningen så såg jag att de allihopa hade börjat växa. Så det var väl bara o peta ner dem i en kruka o hoppas att de tar fart o överlever min bryska behandling.
.
De fick inte plats förresten i en kruka allihopa då jag inte hittade nån tillräckligt stor för 25 lökar lixom.
.
Men två krukor med tre lager lökar i varje, så får vi hoppas att det funkar o att jag får se en o annan blomma nu snart.
Lökarna köpte jag på Lidl o de var ju lite roliga.... vissa utav dem iaf.... eller tja, ska jag vara ärlig var det nog för hyacinternas skull mest... haha
I den första krukan är det i botten två narcisser, sen tre tulpaner lite längre upp och högst upp är det ett gäng krokusar
I den andra krukan är det bottnat med två tulpaner, sen de där två hyacinterna (man kan se dem rätt bra) o så krokusar i topp.
Har ett annat projekt också. Som jag haft ett tag. Planterade frön från den här elefanttungan i höstas/vintras nångång. Minns inte exakt när det var. Som ett experiment för jag visste ju inte ens om det skulle vara grobara frön. Men som ni kan se från den undre bilden så var de i allra högsta grad grobara. 100% grobarhet (om jag minns rätt på antalet jag petade ner). Jag testade lite olika varianter med att skala o inte skala bort själva bäret runtom men det var visst ingen skillnad.
Spännande att se om jag klarar att få dem lika stora o fina som moderplantan.
Den har jag faktiskt ärvt efter min farmor... så den har funnits i MIN ägo i 17 år sisådär o den var lika stor då som nu.... så jag vet inte åldern på den direkt.

tokspel

Isch, idag har jag haft en sån där mindre rolig dag igen... eller tja, mitt humör var väl sådär ett tag.
Övertrött eftersom jag inte kom i säng igår i tid o ändå gick upp rätt tidigt. Hade taggat för o städa här hemma o drog igång spotify... rätt vad det är så bytte E låt o jag totalt bröt ihop o fick ett tokspel.
En aningens onödigt men jag kunde inte fungera rationellt utan kände mig bara så less på att inte ens kunna få välja vad som ska spelas när jag ska städa.
.
Häromdagen fick jag tokspel på herr J för att han bytte kanal på tv:n utan o kolla om jag tittade. Hade gått iväg 2 sec för att jag samtidigt lagade mat till HELA familjen.
O idag fick jag tokspel på E för att hon bytte artist.
Vet inte vad det är med mig.... moody som sjutton.
Mina reaktioner går ungefär i stil med att ingen här hemma respekterar mig såpass att de ens bryr sig vad jag tycker o vill.... o då kan man också ha med i beräkningen att ett antal godsaker som inköps i styck om 4 = en var, inte  alltid finns kvar när JAG vill ha mitt exemplar utav det. Även där får jag spel då.... vanligtvis är det nån utav herrarna J som varit framme såna gånger....
.
Det ÄR respektlöst att äta upp andras saker utan att fråga om lov. Men jag behöver ju kanske inte reagera som jag gör på en ändrad kanal eller låt. Det är ju egentligen bara o ändra tillbaka men för mig är det redan förstört iom att jag måste påpeka. O all min lust till nåt försvinner.
.
Idag gick jag o la mig o sov ikapp den där sömnbristen som fick mig att (över)reagera.
.
O iom det så skrev jag under på huvudvärk resten av dagen.
.
Nu har jag kollat på veckans melodifestival.... ptja vad säger man. Titta hit, titta på en skit, eller hur var det nu de sjöng?
.
I morgon väntar jobb.... ååååhhh så taggad jag är, NOT.

hmmmja

Jag känner ju mig själv så varför skriver jag ens så?
.
Ja att jag ska gå o lägga mig i hyfsad tid
.
suck
.
det började en film som jag fastnade framför.... o fastän jag inte ens tyckte att den verkade bra först så blev jag kvar.....
.
nåväl, jag är uppe med tuppen.... eller ja nästan iaf.  Tidigt för att vara jag och ledig dag

fredagsmys

Sitter i soffan o har det lugnt o skönt. En öppnad påse ostbågar ligger mellan mig o E o vi turas om att ta en grabbnäve o stoppa i munnen.
.
På tv är det "the Voice" men jag tittar egentligen inte... det gör inte E heller... men ingen av oss orkar byta kanal. Haha ja faktiskt.... men helt ärligt är fjärrkontrollen trasig så man måste gå fram o bläddra på dekodern... det är ju sååååååå jobbigt... hahahahahaha
.
Jag sitter o surfar istället.
Ramlar in bland kompisarnas fb-kompisar o kollar vad de skriver om på sina statusar.
Hittade nåt som var så dåligt att det blev såå bra... hahahaha
.
I går såg jag en sparkåkande man som åkte mot rött ljus.
Jasså, en medbrottsling
.
ja jag har sån humor.... ^^ deal with it.
.
I morgon är jag ledig.... niiiice. Men sovmorgon kan jag glömma... hö-leverans på fm.
.
Strax dax att natta pållar.... o sen ska jag natta mig själv tror jag.
.
E sitter här bredvid o leker med sin nya leksak. Hennes telefon började på att få antikvärde så J var snäll o beställde en ny åt henne... en likadan som jag har. Fast svart så vi kan hålla isär vems som är vems... haha min är ju vit.
.
J o J är på övervåningen. Den ena sover o den andra spelar tv-spel. Gissa vem som gör vad. haha
.
Nu har ju faktiskt musikprogrammet slutat o det är nåt annat istället... nån polisserie eller nåt.

Heja heja

Haha inte en siffra rätt av mina namnförslag. Men vad gör det.

Välkommen Prinsessan Estelle

Ju mer jag tänker på det så känns det som citatet från den här filmen

Typ lite granna: hoppa opp o sätt dig

Vickan går sin egna väg o struntar i gamla seder o bruk o väljer att följa sitt hjärta - fullt ut.

blöh

Fortsatt taggar utåt idag

Men jag fick iaf min ensamtur på kvällsrundan. O jag ska väl alldeles strax gå o fortsätta på den inslagna vägen. Men behöver få göra ingenting en stund. Min hjärna vill inte idag. Alls.

A har lämnat en marabou black på fikabordet. Äckligt god... fy sjutton alltså... har snott åt mig 4 rutor och kanske att jag tar en eller två rutor till... får nog köpa en ny kaka åt henne.

Skulle annars mest vilja boa in mig i sängen under dubbla täcken och med dunkuddar under huvet o bara strunta i allt o låta John Blund hålla mig sällskap.

Japps, en riktig skitdag har jag.

Lånebilen (svärmors bil) gnisslar illa från handbromsen. Man får spader på den nästan.... också sånt som retar mig idag. Äckliga ljud....

NÄ vet ni vad.... i morgon är en ny dag... jag hoppas att jag är gladare då... att min pms har lagt sig... ja det är snart dags för den veckan också.... och att mina nerver lägger sig på insidan av huden där de ska vara

BTW Min gissning på den nya tronarvingens namn blir Ingrid Ulrica kristina Alice

I-R-R-I-T-E-R-A-D

Vaknade av att herr J kom in igen o sa att han fått soppatorsk med bilen. JAHAAA!?! Han skulle ta min bil och ringa sina föräldrar att de kom över med bensin till hans... men?? men?? Jag har aldrig kört den bilen och det är ingen liten bil... det är en "sportbil" - en Pontiac Transport och den känns som en mindre rymdfärja. INGET jag har nån större lust o börja baxa runt idag... det har snöat inatt o det regnade igårkväll och igårmorse var det blixthalka... nej tack. (han hade inte ens kommit ifrån gården innan den dog)
.
Nu ringde han nyss o sa att jag skulle få låna föräldrarnas bil... de skulle komma mellan elva halvtolv sisådär... jaha... men tack du.... en ändlöst skjutsande hit o dit o jag har ju dessutom en försändelse med lastbil som ska komma idag. Skulle inte förvåna mig om de dyker upp samtidigt... stress stress
.
Jag hade dessutom svårt att somna igårkväll. Var trött o allt men fick bara ingen sömn.
.
I mitt huvud snurrade tankarna runt runt runt. Det var trädgårdstankar och jobbtankar, och fan o hans moster tror jag var med på ett hörn också.
.
Jag hade en lång diskussion i huvudet då inatt, med en på jobbet som igår tydligt visade irritation över en vätskelista.
Jag kan helt ärligt inte komma på nåt negativt med en sån lista. Inte ens med det faktumet att den kommer bli ofullständig med tanke på att ibland händer det att personen fortfarande knatar ur sängen och till toaletten och tömmer sin påse själv. Och med andra ord faktiskt också teoretiskt sett skulle kunna dricka ett glas vätska eller två alldeles på egen hand.
O ja, visst, personen är ofta väldigt trött, på gränsen till okontaktbar vid vissa klockslag. Om man lägger besöket bara en halvtimme eller trekvart senare så brukar det gå att kunna kommunicera och faktiskt få i ett par klunkar även mitt på dan.
Jag förstår inte varför vissa väljer att bara se problem o väljer att morra snabbt som attan istället för att ta ett steg tillbaka, tänka efter och kanske till o med lyssna på argumenten och SEN ta ställning till vad man tycker.
.
Personligen ser jag bara fördelarna.
Jag slipper fundera på OM personen druckit bra eller dåligt ifall vi skriver upp vad vi sett o gett.
Jag slipper fundera på om det var mkt eller lite i påsen vid förra tömningen och utifall det var länge sen nån fick tömma något alls (kan ju tyda på att det är stopp i katetern och behöver spolas). Och kan betyda skillnaden mellan att få det gjort på dagtid när ordinarie sköterska finns i tjänst eller att nån av oss personal ska öda tid att ragga nattsköterska att komma ut från stan o göra det.
Och ser man att personen varit upp, ja då kan man faktiskt skriva en notering om det också.... BIG DEAL?
.
Nä ibland blir jag bara irriterad på allt...
.
En annan sak som störde mig nu på morgonen var att eftersom jag ändå blev väckt från min sovmorgon så tänkte jag hänga tvätten jag tvättade igårkväll... började plocka undan den torra tvätten men fick ett utbrott då jag såg att nån i familjen mkt omsorgsfullt vid sin tvätthängning nu sist plockat bort den förra torra tvätten o lagt upp den på hög högst upp på en klädstång som jag har att hänga strumpor på. Så över ett lass torra strumpor ligger högvis med t-shirts och ett par dukar och till o med en inte helt nytvättad morgonrock ligger inbakad däri.
.
kul kul
NOT
.
För vad kommer o hända om jag ska ta ner alltihopa? Jo det kommer ju rasa åt alla håll.... o vem får då plocka upp det? Jo undertecknad såklart. Nä där tog ALL min ork slut.
Varför kunde nån öda tid o energi på att slänga upp det där men inte på att vika ihop o lägga på en annan plats i huset (tex i var o ens garderob)?
.
Jag tappade sugen o gick o la mig igen. BLÖH!!
.
Sååå nu har jag gnällt en stund... jag är inte ett dugg mindre irriterad o det känns inte ett dugg bättre... kanske borde ringa mig sjuk istället för att åka o jobba ikväll. Känns som katastrofvarning. Kan ju hoppas att jag får ensamrundan. Vet inte hur social jag orkar vara.... eller det beror sig på VEM jag får åka runt med iofs...
.
Men nu är ni varnade för att mitt humör inte är på topp iaf.

som en skottspole fram o tillbaka

Trött efter en jobbkväll... i morrn är det på't igen. Känns egentligen rätt onödigt att åka hem de där 3 milen bara för o vända o åka tillbaka igen i morgon bitti.
Ikväll blev ingen vanlig kväll. En farbror som inte mådde så bra alls... o som man lider med dem när man inte kan göra nåt för dem o hur man våndas när de har svårt att uttrycka sig o man inte hör vad det är de vill säga.
Tack o lov för nattsköterskor som kan åka ut iaf. Hoppas han får lite lättnad o kan få sova resten av natten.
.
Nu ska jag ut o natta pållarna innan jag får natta mig själv.

*snyft*

Bäbis har blivit stor
.
Idag åker lille J med stora bussen in till stan för att se hur det är på högstadiet. Det är väl inför språkvalet som ska lämnas in i morgon. De ska gå med o titta på de olika språken de har o välja på - tyska, franska, spanska.
.
Han var lite nervös inför att kliva på den stora bussen alldeles själv. De har fått busskort från skolan att åka på men det var ett par tre stycken som fått kort som ALLA sen skulle betala med. O det var just den lilla detaljen som gjorde unge herrn nervös. Tänk om ingen kom fram o betalade för honom, tänk om alla gått på framme vid affären o tagit 64:an istället för 63:an. De flesta bor ju åt andra hållet av byn o kan alltså välja mer fritt på buss.
.
Men han kom på ok. Och jag såg att det var nån som gick fram o mötte honom. Hoppas han har en riktigt bra o rolig dag.

hoppla

Jag tror att jag möjligen hittade en o annan muskel som jag inte använt på länge när jag gymmade igår.
.
Magmusklerna iaf... haha
.

lön för mödan

Jobbade delad tur idag.
.
Tyckte det kändes lagom skoj o åka fram o tillbaka på långrasten så jag stannade på jobbet o passade på att gymma lite... blev en timme där inne. Men första halvtimmen kan väl bara typ räknas som uppvärmning för jag blev inte ens svettig då. Men orken är kass så orkade inte många repetioner på varje redskap innan jag flyttade. Cirkelträning
.
Efter träningen så tog jag en sväng förbi solariet också. Kunde nästan ha somnat däri. Varmt o gosigt. O så blir det så kallt när det stänger av sig... o varje gång blir jag så jäkla rädd... hahahaha
.
Kvällen spenderades med A.
O vi hade riktigt roligt medans vi for runt från gård till gård. Men vi har en brukare som vi inte vet från stund till stund om h*n tänker hänga med ett tag till... o ikväll "skrämde" h*n oss. H*n låg så fridfullt i sängen o orkade inte ens lyfta på ögonen när vi försökte få kontakt. Vid ett tillfälle trodde vi att sista sucken var dragen men plötsligt darrade ögonlocket lite och h*n smackade lite med läpparna.
.
Konstigt men på det viset skrämmer mig inte döden. Där är det så påtagligt o den lurar så nära HELA tiden.
Men återigen så har idag varit en sån där dag där man känner att det vi gör BETYDER.
När jag stod där o tittade in mot sängen där h*n satt med huvudänden upphissad, ätandes på en äggsmörgås till frukost.
Morgonljuset silade mellan persiennen på personen. En bräcklig varelse, mager över nacke, armar och ben. Där stod jag och kände att det är det här som är svaret på frågan.
Frågan om hur vi orkar.

vackert

Gjorde om bilden lite i picnik.com
Så nu är den lite mer så som det faktiskt såg ut

att åka i en teckning

I morse när jag åkte till jobbet så konstaterade jag att det var så vackert med frosten och diset som gav en speciell känsla och ett särskilt ljus.
Det var som att åka runt i en blyertsteckning med enstaka färgstråk. Ett hus i falurött som blekt bröt av. Asparnas stammar som här o var lyste upp i jordigt gul ockra. Granskogen syntes svart med en strykning mot mörkt mörkt grönt. Så mörkt att det bara anades.
Naturen är verkligen enastående vad gäller att skapa vackert.
Framåt eftermiddagen började det utlovade snöovädret.
Jag var glad att få åka hem o inspektera förödelsen som utlovats via fb-chat med J och ett sms från snickarens sambo. Han var ju tvungen o åka hem o hämta sin grovdammsugare eftersom våran råkade sakna både filter OCH dammsugarpåse... oups
Detta kunde konstateras när sotet som skulle sugas upp istället började yra runt från dammsugarens utblås....
Kunde iaf konstatera att förödelsen inte alls var så farlig som jag i mitt stilla sinne hade utmålat.
Före o efter murning
Nästa steg är själva spisen som ska muras in... blir väl nästa gång... måste åka o shoppa loss på mera bruk först bara... en sisådär 10 säckar

tittar på mellon

Var o handlade efter jobbet ikväll. Skulle köpa hem en ny back med läsk.
När jag väl stod där för att plocka i flaskorna så konstaterade jag att det inte är lika roligt längre att köpa läsk på det viset som förr.
.
Jag tycker att utbudet är så futtigt nuförtiden.
Jag saknade en hel massa roliga sorter... som gjorde att man hade problem att fylla backen av den enkla anledningen att det fanns för många att välja på.
.
Krusbär
Smultronsoda
Zingo
Loranga
.
Är bara några exempel. O förr fanns det väl bara typ en eller två sorters mineralvatten... det var ramlösa och vichy, thats it liksom. Nu finns det alla möjliga smaker på vatten istället för på läsken....
.
Men herrrrrrrrreguuuud (som han själv uttrycker det) Ranelid gick vidare.... hoppsan
Jag vred mig i skam här i soffan när han gick igång som om han hade en utdragen orgasm direkt på scen.
.
Nåväl, det är ju bara en tävling i musik. Vi får väl se vilka som blir radioplågor o vilka som faller rakt ner i glömskans svarta avgrund

-_-

Efter att ha lagat lax i ugn med vitlök o grädde med ost uppepå så stinker jag just lax o vitlök.

Ute vräker snön ner nu. Jag avundas inte kvällstjejorna ett endaste dugg.
Fast jag avundas inte mig själv heller... jag ska åka hem o städa tydligen.
SOT
Som virvlat runt i köket o kanske resten av huset.

Det brukar bli så om man dammsuger sånt utan att ha ett ordentligt filter som stoppar upp.... håhåjaja

Jag vet inte om jag vill åka hem o se eländet.

Vill jag det?

Uhh

Tänk så olika det kan vara

Beroendes på VEM som jobbar

Olika vikarier är ju olika (doh) men vissa är så enkla o självklara o det flyter så smidigt som om de jobbat hos oss i hundra år (minst) andra kan inte ens skilja ut bilnyckeln fast de fått en beskrivning på hur den ser ut.

Nä jag ska vara snäll o le vackert o inte tänka på uppförsbackar.

Lunchen är uppäten o nu ska jag ut på nya äventyr. Få se vad för slags mat jag ska laga till på nästa ställe jag kommer till.

tagga ner, chilla, relalalaxa

asså, man skulle ju kunna tycka att vid nästan fyllda 38 år skulle jag räknas för att kunna lägga mitt schema alldeles själv.
.
Det finns vissa som inte tycker att jag kan det. Vissa som väljer att sms:a till mig på min lediga tid, vid ett klockslag som faktiskt längre tillbaks inte varit ok att störa folk på. Jag fick lära mig som liten att efter kl 21.00 stör man inte andra i onödan.
.
Om jag faktiskt VILL jobba 23 dagar på 5 veckor för att det ger mig drägligare arbetstider + att min semesterkoefficient blir lägre än om jag skulle lägga bara 22 dagar, kan jag då inte få göra det utan att behöva bli störd på min LEDIGA tid?
.
Sorry bästaste S för att jag störde dig med ett jag blir tokig-sms efter just nämnda heliga klockslag.
Inte för att JAG är nån kvällstrött person i normalfallet... men andra kan ju faktiskt vara det.
.
Vad var så viktigt att det inte kunnat vänta tills på fredag när jag jobbar nästa gång. En lapp går alldeles utmärkt bra att skriva ner frågor på... den kan ligga på bordet eller tejpas upp på mitt klädskåp. Men för FAAAN låt mig få ägna mina tankar åt annat än schemaläggning när jag är ledig.
.
Nu ska jag ägna en stund åt till att tagga ner igen... att chilla o relalalaxa. Men oxtokig var nog det som närmast beskrev mig o tillmälet jag spottade ut i ren frustration är inte tryckbart....
.
fred ut

fejsboken är inte rolig nu

jag gillar inte tidslinjen
jag gillar inte att inlägg som folk lagt upp för ett halvår sen som blir kommenterade nu ramlar upp först i rutan
det var bättre förr
.
jag gillar inte att man blir tvingad att ha den nya inställningen
jag tror jag är lite konservativ iaf

T som i trött

Igår var det ju alla hjärtans dag... o jag tror att jag tog ut mig alldeles på att gilla mitt jobb lite extra för när jag kom hem så slocknade jag ganska omgående. O jag vaknade inte förrän efter fyra - I MORSE.
Enda anledningen till att jag vaknade var för att jag insåg med ett ryck att jag inte hade ställt alarmet. Huh.
.
Helt ärligt hade jag kunnat sova sisådär 12 timmar till när jag skulle kliva upp i 6-snåret
.
Idag satsar jag på att börja med maten nu snart innan den stora tröttheten rullar in. Stekt fläsk med löksås har jag beställt av mig själv. Bara för att jag värmde sån mat hos en brukare idag. Åhåhhhå så snålvattnet rinner i mungiporna allaredan.
.
Semlan som jag hade inköpt till igår o myset vi skulle ha hela familjen har jag ätit upp nu som sockerbombning för att orka hålla ihop en lagom stund till...
.
Nä nu blir det att slå igång spisen o så på med fläsket... o potatisen såklart.
.
tjingeling pling

sorteras under: fast locket är ju godast

Åh så sugen jag är på semla... idag borde väl locken vara hjärtformade om man skulle åka o köpa en?

Valentines day

Vissa dagar älskar man sitt jobb lite mer än andra dagar.

Idag är en sån dag... iaf har den börjat så. Vad eftermiddagen bär i sitt sköte vet jag ju inte riktigt än.

Började 7.00 o det var väl sådär lagom roligt. Men men.... det fick gå.

Första jobbet... hjälpa en farbror med smörja och påklädning. Fick dagen till ära en chokladbit när jag var klar. Wohooo jag är ju godisråtta så det tackar man inte nej till.

Nästa jobb... ytterligare en morgonhjälp med påklädning och frulle.... tror brukaren hade slagit i skallen eller nåt. Hahaha fick komplimanger om mina arbetskläder... o att jag såg bra ut idag.... hmmmmm sicken liten charmör det där är.

Tredje morgonjobbet. Personen var redan uppe ur sängen o satt på toa... wuuuut liksom på det. Sen gick frukosten galant och vi pratade o hade trevligt. Konstaterade att jag inte varit där på 5 hela veckor o jag glömde lite småsaker som att förbereda tabletter och ta på glasögon... men men...
När jag skulle gå fick jag en kram och orden: tack för hjälpen.
DET mina vänner är högsta betyg från den personen.

Fjärde jobbet var en titt o medicingivning... tror jag lyckades väcka brukaren. Haha men ingen utskällning o inga sura miner.... ännu mera wuuuuut.

LUNCH o jag hade rester sen igår... köttsoppa på burk och plättar från ICA, nom nom nom.

Nu ska brukarna få lite i sin magge också.... få se om dagen tänker fortsätta vara smidig eller om jag strupplar på nåt så dagen blir mindre rolig innan den är slut.


tankar

Vi hade tänkt bowla igår... tillsammans med våra vänner M o S. Men hallen var fullbokad. Och den är fullbokad även nästa lördag, fast det spelar ingen större roll för då jobbar jag ju iaf.
.
Så istället bjöd vi på tacos här hemma.
Konstaterade att det var länge sen vi var här hemma o käkade ihop. Men trevligt hade vi. Vi åt o drack gott, sen tittade vi på melodifestivalen - mellon och alla var vi rätt överens om att ingen låt stack ut särdeles mkt. Inte förrän vi kommit till låt nr 6. Den där Måns Möller look-aliken hade en vääärry catchy låt.
.
Därefter tittade vi på film. Real Steel hette den. Helt ok film. Iaf som tidsfördriv o lite action. Den var bara såååå förutsägbar o "jag upptäckte att jag hade ett barn o blev en bättre människa-film". Men men, vad kan man förvänta sig av Hollywood? Lite Disney för vuxna... hahaha
Nä, det kanske bara är jag som är lite kinkig. Jag är lite sådär så jag liksom ska analysera böcker o filmer, vad de har för baktankar med det hela. Jag vet inte, kan inte förklara, jag bara har blivit lite anti mot "o så levde de lyckliga i alla sina dar" o den där mallen som allt ska vara uppbyggt kring. Nån har svårigheter, byter miljö och/eller träffar nån, de har lite meningsskiljaktigheter o sen inser plötsligt huvudpersonen att SÅHÄÄÄÄÄR vill jag leva mitt liv..... o sen blir allt bra o allt löser sig till det bästa.
What ever, den var bra
nog om det.
.
Ska jag möjligen säga en enda sak till om det, så är det väl att verkligheten inte ser sån ut.
.
Snickaren var här igår också.... hände massor på bara några timmar. Känns sååå bra. Bara att boka in nästa besök så det händer nåt XD
Panel över skåpen så avloppsröret inte syns till exempel.
.

organiserad? jag?

Jag undrar NÄR jag ska gå sta o bli lite organiserad? För det spelar fasen ingen roll hur bra jag tycker att jag har lagt upp saker o ting. Ta idag till exempel. Jag tyckte jag låg så bra till. Hade planerat o lagt upp hur jag skulle göra för o ha gott om tid på mig... jo tjena... först o främst fick jag springa in två gånger för att jag hade glömt först ett papper jag skulle ha med mig. O sen nyckeln till skåpet på jobbet där min plånka låg. Sen glömde jag IAF ett papper som skulle med. doh
Hästarna skulle ha lunch också innan jag for. Såååå i panik åkte jag först till jobbet... ville inte riskera två resor utan körkort utifall att farbror Blå skulle lura i nån buske o vilja ha nykter o körkortskontroll med mig.
.
Det blev tight med tid. Jag ramla in gott o väl över fem minuter försent. Tänk att det tar sån förbannad tid att parkera en bil o gå in o upp för en trapp.... *suck*
.
Men det var intressant på förflyttningsutbildningen. Teori idag... plus en övning i att hålla balansen... dels med fötterna tätt ihop o sen i gångstående... stor skillnad i balans.
.
En annan sak som jag fick veta var vid fikapausen när jag gick o satte mig bredvid A från en annan hemtjänstgrupp (vi har barn i samma klass) var att våra barn har en lärare som verkar rent o skärt mentalt obalanserad. Hon hade kastat en bok på en av eleverna idag o när de har engelska så får eleverna rätta henne i hur man stavar orden. O då blir hon arg för att de gör så. Men ska de som inte kan lika bra lära sig fel då?
.
I morrn är det utvecklingssamtal med bossen.... ska bli intressant. Har ett o annat o diskutera.

en snabb blogg

Nu hämta plånka o sen förflyttningsutbildning.
Jag var fräck nog o se till att slippa åka o jobba kväll efteråt. Orkar inte känner jag. O när frågan dyker upp så ska man väl passa på.
tjing tjing

Sicken sömntuta

Uj uj uj
.
Sov 4½ timme sisådär.... på frukosten. Inte bra. Hela dan förstörd och borta. J ringde o väckte mig. Men men, jag behövde väl det då kanske.
.
Nu måste jag hämta in mera ved för den brasan jag hade tänt innan jag la mig har ju slocknat sen länge o luftvärmepumpen brummar för o hålla tempen på någorlunda trevlig tem här inne.... i lördags morse orkade den inte utan hade stängt av eftersom ute-tempen var lägre än -20. Då hade vi bara 10 grader inomhus.... friskt. Brrrrr.
.
Nu är det väl sisådär 16-17 grader iaf

jag vill jag vill JAG VILL

DEEEET ska jag blogga om, tänkte jag för några timmar sen. Vad det där DEEEET var för nåt har jag inte det blekaste minne av nu längre.
.
Varför är det så?
.
Hade tänkt ta rejäl sovmorgon idag. Men magen ville annorlunda. Den var hungrig som en varg. Jag var inte hungrig som en varg så vi kompromissade min mage o jag. Det fick bli kräm och mjölk. Aprikoskräm - det är gott det.
.
Jag ligger här o tänker på vad jag vill.... o jag undrar om jag vet vad jag vill? Jag vill ha en ny kamera, jag vill åka bort nånstans där solen lyser o man kan bada utomhus, jag vill ha ett annat jobb, jag vill att det ska bli vår, jag funderar på om jag verkligen VILL bo hela mitt liv i det här huset eller om jag faktiskt vill flytta till nåt med rymligare rum o högre i tak o ja, jag vet inte.
Jag vill........ hmmmmmm, vad vill jag?
.
En sak vet jag, jag vill ha en chokladkaka att mumsa på.... godissugen är bara förnamnet.
.
Jag tror jag rullar över på andra sidan o sover på saken en stund till nu istället. Vilar lite frukost så att säga

men titta, jag fick ihop ett inlägg ändå

Åh så jag har längtat till att blogga.... o nu när jag sitter här så är det TOMT i skallen.
.
"Tipiskt" som Nalle Puh skulle ha sagt.
.
Vi har fått våra arbetskläder nu äntligen... det var bara före sommarsemestern som vi provade ut våra kläder... men vem har bråttom?
.
Har haft en sms-konversation om dessa kläder med en vän. Samtidigt förde vi en helt annan konversation på facebook. Hahahaha lite skruvat kändes det allt... eller lite schizofren känsla.
Lyckades med konststycket att åka ifrån min plånbok. Den ligger snyggt parkerad i jackfickan på arbetsjackan som är inlåst i mitt skåp. "dubbeltipiskt"
Men jag kom iaf ihåg att ta med mig skåpnyckeln till jobbet i morse... mer än vad jag klarade av igår.
.
Jag blir lite lätt trött på mig själv ibland.
.
I morrn är jag ledig. SKÖÖÖÖNT
Få se om jag orkar få tummen ur o göra nåt här hemma... ett par tre maskiner tvätt kanske kan få snurra iaf.
I min nya fina tvättmaskin.
Det blev en Hotpoint. Funkar bra tycker jag... än iaf. Bra att det fanns en liten bricka att sätta för ifall man använder flytande tvättmedel så det inte rinner rakt ner i trumman... för ibland vill man ju faktiskt förtvätta även med flytande tvättmedel
.
Ikväll tänker jag nog inte göra så mkt mer. Har hunnit med att leka rörmokare sen jag kom hem. Det har runnit dåligt i duschavloppet en tid nu. Ikväll tog jag tag i att skruva ur pluggen o spolade rent bakom vattenlåset med slangen. Det hade mojsat till sig där av smått o gott. Blir väl lätt så när vi tar hästarnas vatten där o hinkarna ska sköljas rena från hö o halm samt annat bös.
Har sagt åt E att inte hälla det vattnet i golvbrunnen mer. Utan hellre i toastolen. Den är ju ändå dimensionerad för annat skräp än vad duschens avlopp är.
O hörester ska skåpas upp så gott det går o slängas på annat ställe först o främst.
.
Just nu ligger jag i soffan o häckar i mysbrallor och en halv påse ostbågar bredvid. O lite cola att skölja ner det med.

köpa drömmar - kan man det

Var till stan idag.
Tog en vända förbi Granngården o utnyttjade min rabattkupong. OM man köpte 10 fröpåsar så fick man 50% rabatt. Det gillas skarpt.
.
Solros - evening sun
Slingerkrasse - milkmaid
Kornvallmo - bridal silk
Luktreseda - mignonette
Roseniberis - fairy mix
Honungsfacelia
Plocksallat
Piplök
Brytböna
Rädisa
.
Egentligen behövde jag väl inte ett endaste mer frö... har frön så det räcker o blir över... haha ja de där drömmarna som man överlever med när vintern rasar utanför. De drömmarna får en att köpa fröer som skulle täcka bra många tunnland.
Bilderna får vara en liten fingervisning på tidigare års drömmar
Ekorrkorn heter det vackra gräset. Jag har fröer kvar... problemet med att så gräs är ju att jag har djupt inrotat i mig att dra upp gräs när det visar sig i rabatten... hahahaha inte så bra kombo då kanske. Vallmo är också nåt jag tycker är så vackert. Just att de håller en på halster så länge. Man kikar på knoppen o väntar med spänning att den ska bryta o visa sitt vackra innanmäte. Sen är det snabbt över, varje blomma håller bara nån dag innan kronbladen börjar att faddas o ramla av.

Jäkla dator

Höll på med ett inlägg o datorn la av... o eftersom den är som den är så är inget kvar nu.... blah
O nu orkar jag inte skriva om det heller... har inte riktigt tiden till det heller...
ska bara lite kort säga att jag sovit 14 timmar inatt o jag hade gärnat fortsatt sova ett par timmar till

RSS 2.0