Suckar

Kvällsluften var len och sval. Vinden hade mojnat efter att ha vräkt sig fram under dagen. Under äppelträdet satt jag och lät blicken vandra iväg oseende över ängen. Tankarna var tomma, tysta. Vemod blandat med tacksamhet. 
 
 

Biverkningar

En blah-dag idag med. Men jag kämpar för att inte slafa bort hela dan. En maskin tvätt hängd. En ny snurrar. En maskin disk avklarad och en ny inplockad. 
 
Huvudet känns tungt och tomt. Kroppen rister i ticks mellan varven. Hatar att trappa upp medicin. 
 
Tror jag ska vila en stund i skuggan där ute. Frisk luft är inte fy skam om jag ändå måste nanna en stund.
 
 

Du får väl komma ner om det blir värre ...

Att inte kunna hantera psykisk ohälsa. Bakslag deluxe idag. Jag har sovit. Sovit sovit SOVIT. Jo korta stunder är jag vaken. Men kroppen, sinnet är trött. Alltså sover jag idag.
 
Farsan kom över nyss. Med ett ljus som tack för kattvakteriet. 
 
Anklagande ton på rösten i frågorna. Vem sköter djuren? Har du ätit nåt...
 
Låt mig va. Låt mig slippa känna skam över att jag inte orkat städa köket på ett par dar. Låt mig slippa känna skam över allt som är ogjort. 
 
Men framför allt. Att säga att jag ska gå ner till honom om jag mår sämre ... hmm näe, säkert sagt med oro men näe. Mår man dåligt i själen så gör man inte så. Jag gör inte så. Jag ber inte om hjälp. För jag är uppfostrad att få klara mig själv. 
 
 

Onsdagspub

Jag och några kollegor träffades på brunnens pubafton ikväll. God mat (grillbuffe) och god dricka (cider) och bra livemusik. Irländska svängiga toner bjöds det på och vi klappade glatt takten där vi satt. Vi avslutade kvällen med att dansa loss framför scenen till några extranummer. 
 
Nu är jag trött, glad och nöjd med tillvaron. Det var precis vad jag behövde för mitt välbefinnande. Få umgås kravlöst med goda vänner. Tack, ni är bäst <3
 

nykomlingar i familjen

I torsdags var jag till min fd kollega och råkade bara liksom boka en liten kattunge som skulle vara leveransklar i månadsskiftet augusti/september. Då hon har tre honkatter så hade hon fått inte mindre än 14 kattungar i olika ålder. Så efter att jag hade pratat lite här hemma med kidsen så bestämde vi oss för att istället för att behöva vänta en hel månad till, ta en liten honkatt som var färdig för leverans nu. Men då vi inte kunde enas om vi skulle ha en svartvit eller en sköldpaddsfärgad liten fröken så kom vi överens om att faktiskt ta båda fröknarna som var obokade och leveransklara.
 
Jag föll för den svartvita och när jag väl hade känt i mitt sinne att hon var den jag fastnat för så ploppade namnet upp. Siri skulle hon heta. Kidsen ville hellre ha en sköldpaddsfärgad och jag sa att de fick bestämma namnet på henne då men jag föreslog Selma. E tyckte att det var passande men unge herr J sa absolut nej. Det tog ett dygn och sen hade han kommit fram till ett förslag och så fick det bli. Enza och Siri heter de två fröknarna alltså.
 
Siri är en kavat och trygg liten donna som tar för sig av livet.
Första kvällen somnade hon på soffans ryggstöd och sov sig tryggt igenom kvällen.
 
Enza å andra sidan är försiktig och lite skrajsen av sig och vill gärna titta och bekanta sig i lugn och ro från en undanskymd plats.
Hon har redan tillbringat många timmar under diskbänken och i E's bokhylla bland annat.
 
Välkomna till familjen, Siri och Enza.

hej omvärlden

Jag har fått tillbaka internet som funkar såpass att jag kan ladda upp bilder iaf. Så nu är bildbloggen uppdaterad med lite nytagna bilder.
Bland annat lite myror i brallan och små söta kattungar.
 

Hett

Kanske inte 800° men 29.4° räcker väl gott och väl. Projektet "flytta kaninbur" fick svetten att flöda och jag funderar på att ta en sväng förbi duschen.
 
Idag MÅSTE jag åka förbi en affär och handla matvaror. Kylskåpet är tomt. Iaf på ät- och drickbara saker.
 
 

Borde

Jag borde så mycket.
 
Jag borde städa lite.
Jag borde åka o handla.
Jag borde fixa en hel massa
 
Borde
Orkar inte
Vill inte
 
 

Kycklingar, kattungar och sjukskrivning

Sov halva dagen idag med innan jag lyckades samla ihop mig och faktiskt piggna till. Chefen sms:a o ville att jag skulle ringa. Försökte 7 ggr innan jag gav upp för det tutade envist upptaget. Sen sms:a hon igen o jag svarade att jag försökt 7 ggr. Men 8:de gången svarade hon iaf. Vi pratade lite om sjukskrivningen o hur jag mår. Sa som det var, att jag varit klubbad hela veckan. 
 
Sen samlade jag ihop mig såpass att jag tog mig iväg till en fd kollega. Jag ville jämföra kycklingar. Hon har några som är dagarna yngre bara. Jag är ju rädd att det är 4 hedemoratuppar nämligen. Men blev inte klokare. Däremot en kattunge (eller två) rikare. Bokade en svart liten parvel som var ensam obokad. Leveranstid slutet av augusti. Håhåjaja så kan det gå. 
 

Bah

Så sjukt irriterande. Blogg.se kan konsten att konstra. 
I det här kommentarsfältet SKA det synas två kommentarer från mig. Det gör det nu inte. Morr och mutter.
 
Jag har till och med fått svar på den första utav dem så jag VET ju att den kom fram. Men jag kan inte se. 
 
Nåja. Vad är väl en bal på slottet...?
 
Mitt mående är fortsatt blah. Tog en stund i saccosäcken ute och mediterade. Men vet ej om jag fick nån bättre fokus. Känns som skallen är full av statiskt elektriska frigolitkulor. O ni vet väl hur svårt det är att bli kvitt såna från sina händer. Stört omöjligt nästan. 
 

Flashback

Facebook berättade för mig att det är 4 år sen Gnistra testade det där med korsstygnsbroderi på knät.
 
Det såg bra illa ut ett tag o hade nåt viktigt gått sönder inuti så hade hon fått vandra vidare. Distriktsvetten var uppriktigt fascinerad av uppdraget då det sällan kommer såna fall på deras bord. Oftast åker man ju till en klinik med sin skadade häst. Men jag tänkte inte lägga såna stora pengar på en prydnadshäst som kostat mig massa blod svett och tårar. Iaf så tråcklade hon ihop knät efter att ha sondat och konstaterat att allt kändes helt inuti. Sen kom hon tillbaka på ett studiebesök som kostade mig gratis. Enbart för sitt eget utbildningssyfte. 
 
Stygnen släppte såklart varenda ett och såret blev äckligt och varade massor. Men mina sårkunskaper som undersköterska kom väl till pass och med sorbact som främsta vapen så läkte såret ihop så fint att till och med svallköttet drogs tillbaka och inte ett vitt strå skvallrar om att det varit ett gapande hål där.
 
Och nu går hon som ridponny åt en femårig liten kille. Helt otroligt egentligen. 
 
 

Jag har

En önskan att morgondagen blir en bättre dag än denna dagen varit.
 
Fullmåne, känslan av statisk elektricitet i skallen, totalt vimmelkantig och så trött. Helt utmattad. 
 
Det har känts lite som om det har varit en stor ballong eller boll inuti skallen och som hela tiden skymt sikten och varit i vägen för tankarna. Den har smetat sig fast mot skallens vitala delar och effektivt hindrat mig från att kunna tänka en enda tanke rakt.
 
Ja låt mig få sova bort äcklet och vakna pigg och nyter imorgon. 
#dregeltrött #zombievarning #koko

Nä fy

Fy för den lede ...
 
Jag är så trött och rent konstig i skallen idag.
 
Snurrig och yrslig. Tog en lergigan igårkväll o vet inte om det är den som spökar. 
 
Blärk. 
 
Det är ju så man kunde börja önska sig uppåttjack nästan.
 
Jag har drömt knas o vet inte om jag varit uppe tidigare o lagt mig igen, eller om jag bara drömt. Jag blir hursom lite rädd för mig själv.
 
 
 

Barnvakteri o Arbogaöl

Vad har Arbogaöl för likhet med barnvakteri?
 
 
Jo, det ska jag säga er. Det kommer efter.
 
Fy fabian så schleten jag är idag. Jag har sovit precis hela dan. Vaknade 15.30 men känner mig tametusan bakfull. Jag var upp en snabbis på fm men somnade om ganska omgående. 
 
Det var den dan liksom 
 

Lilla loppan

 
Bildbloggen är uppdaterad med en bildbomb av kycklingbilder. 
 
Den här bilden på lilla loppan och hennes storebror blev så fin tycker jag. 
Deras mamma, min svägerska, tog en bild på mig och ungarna när vi gick ner till farsan som bor som närmsta granne. När jag hade beskurit den lite och lagt in den på instagram så blev den såhär.
Jag la ju ett filter på bilden också. Var lite dumt men aja.
 
Lilla loppan är ju hemma hos mig den här helgen men nu på kvällningen åkte vi in till stan för att mata katten och fiskarna. Och så passade jag på att plocka lite hallon.
 

Fredagsnöje

Igår lånade jag lilla loppan några timmar här hemma innan jag skjutsade hem henne. 
 
Idag lånade jag hem henne igen. Och nu stannar hon till söndag eftersom brorsan med familj åkte på semester över helgen. 
 
Vi startade med jordgubbsplockning. Men jag vet inte hur jag tänkte när jag plockade ihop 5 kg. Det ska ju tas om hand också. 
Lycklig mätt skrutta. Skitig som en gris. Men skitiga barn är lyckliga barn.
 
Efter att ha busat med hundar o klappat hästar o tittat på kanin o höns så somnade hon efter en flaska välling i soffan. Men före det hann hon äta jordgubbar o vispad grädde med hela ansiktet också.
 

Torsdag

I dag känns huvudet som om jag hade en bikupa däri. Jag känner mig yr och det surrar som av elektricitet i skallen. 
 
Jag var ut i hallonsnåren och plockade men höll på att ramla rakt i dem för att jag var så vinglig. 
 
Nåja,, det får gå ändå. Lunchen intagen nu så får se om det blir bättre sen. Trött som alltid men tror att det inte blir bättre med sömn. Kanske bara värre? 
Kollohunden har verkligen tagit vaktandet till en ny nivå. Han gör rundor o nosar av gränsen minst en gång i timmen. Däremellan jagar han flugor inomhus. Haha 
Piipsen växer. Idag fick jag se att vingpennorna på isbarkycklingarna tittat fram. Så fort det går alltså. Över en natt bara, tjoff flera mm på en gång.
Bilden inte tagen idag. Internet segar så nya bilder är omöjligt att ladda upp.

Yahoo

Den förlorade hönan är återfunnen. När jag skulle stänga om dem så satt hon helt plötsligt bara där. På pinnen mellan de andra.
 
Phue så skönt att hon kom till rätta. Oskadd.
Det ser ut att bli regn idag så det får bli inomhusaktiviteter tror jag. 
 
Måste åka o fylla på i skåp och lådor också. Hundmat, kaninmat, bröd och säkert ett par totalt onödiga saker också. Även om unge herr J varit hos sin far några dagar så går det åt lite ändå. Betydligt mkt mindre men ...
 
Roligare än så blir det inte idag. Såeeh, tjingeling pling
 

Krigarpralinen

Kollohunden gjorde sin plikt som gårdvar idag. Räven var här och tänkte förse sig med mina små sabelpoot. En höna hann hon tyvärr snika åt sig för jag hittar henne inte men tuppen skrek o gjorde motstånd så vi hann höra och ut. Medan räven fortfarande höll tuppen i munnen så for pralinen ut till attack. Tuppen klarade sig med blotta förskräckelsen o räven fick en riktig uppläxning innan hon for till skogs. Sen rusade kollohunden runt runt o kollade av omgivningarna utifall nån mer räv skulle ligga o lura. 
 
En stund senare fick jag se att han fått en liten stridsskada från tumultet. Endera räven eller att han som den klant han är har tumlat in i en utstickande pinne o fått ett sår.
 
Men som jag och kollohundens matte konstaterade. Kollohunden vill att vi säger att det är från räven. Hellre krigsskadad än ett klantarsel liksom.
 
 

Dunbollar

 
Ebony har gått av de kvarvarande äggen så det blev 6 stycken små piips.
 
Här är en av de 6. 
Jag har tagit in de 4 kvarvarande äggen o lagt under värmelampan men tror väl inte riktigt på att det ska bli nåt mer kläck. 
 
Jag är trött som jag vet inte vad idag. Provade att ta en lergigan igårkväll eftersom jag fick ett smärre psykbryt mot kvällningen. Sen tog jag även en melatonintablett så jag har sovit riktigt bra inatt men är så galet trött idag. Slumrar på soffan med kattskrutt på bröstet. Det är den bästa medicinen.

Söndag, kycklingar och status

Låg idag.
 
Glömde ta min medicin igår. Bakslag (?) direkt.
 
Vill ligga under en filt o sova hela dan. Men få se om jag blir piggare/gladare eller om jag får betala hela dan.
 
5 små har kläckts iaf. 5 kvar att vänta på. 2 grå, 1 gul, 1 gul med ränder, 1 svart än så länge. Jag gissar att de grå är isbarkycklingarna men vet inte säkert.
 

Smått

Jag var ut o kikade hos Ebony och hittills har 2 stycken små liv tittat ut. Ett ägg till är på G vad jag kunde se. Så spännande.
 

Some days

Idag blev det en sån dag. Eller nej. Kvällen blev en sån kväll. Blaha-känsla inom mig. 
 
Viljan och orken krockar med varandra. Och min mentala startmotor krånglar. Då blir det lätt så.
 
Power Big Meet i grannstaden. Jag ville åka dit och lufta kameran. Men nånting inom mig sölade o segade så det blev inte så. Arg på mig själv. Det blev en filmkväll med dotra istället. Zootropolis stod på menyn.
 
Meatloaf har spelat i skallen ikväll. Tankarna har plågat mig med minnen från memory lane. Jag vill inte må bajs men jag antar att vägen till inre frid går över rocky roads (inte sötsaken då). 
 
Om allt går väl så är det inte långt kvar innan det blir smått under min surhöna. Beräknat kläck på söndag sisådär. Spännande. Hoppas hon får rejäl utdelning för 7 veckors ruvande äntligen. Jag har inte lyst äggen så det är överraskning deluxe som väntar. Maximalt 10 piips kan det bli.
 
Räven slår sina lovar runt lite nu o då. Senast igår fick kollohunden nys på'na. Han tog upp spår men 5 meter bredvid smet hon iväg medan han bakspårade istället. Tokfrans. Jag stod o såg hennes flykt genom hästhagen o han bara följde doftspåret bakåt helt blint.  Nåja. 
Han är ju söt iaf, min lilla chokladpralin som jag fått låna på långtidslån.
 
Och han kommer o spelar pajas o vill trösta så fort jag är ledsen. Han är nåt i särklass helt klart. Tack S för att jag får äran att låna din lilla knashund. Han är precis vad jag behöver för min sargade själ. 
 

En vecka

En vecka utan sociala medier. Ja mer eller mindre iaf.
 
Förra torsdan åkte jag med min vän M till Ödeshög vid Vätterns strand för en långhelg i upplevelsernas tecken.
 
Vi har qi gongat, mediterat, vandrat i bokskog och granskog, målat och samtalat om stort och smått, ätit gott och lärt känna andra människor.
 
Det var riktigt dålig mottagning på vandrarhemmet där vi bodde. Jag tog det som ett tecken och släppte mobilen helt under de där dagarna. Sen när jag kom hem så var det fasta nätet nere så då fortsatte jag med internetfrånvaron utan problem.
 
Det kan hända att jag förblir osynlig ett tag till. Beroende på nättillgång. Men jag klagar inte.
 
Ikväll var jag på allsång i stadsparken med syrran. Det var trevligt. 
 

RSS 2.0