Burn bRAIN, burn

Jobb mellan 11-16 idag.
 
5 timmar.
 
5 besök på dessa 5 timmar. 
 
Allt hade varit okej om samordnarna hade kunnat samordna jobbens upplägg på ett schysst sätt.
 
Men att lägga in en matlådehämtning med starttid  5 min innan köket stänger o tar bort lunchen. NOT ok. Att lägga besöket som låg direkt innan hos en brukare 6 km bort ... ännu mer inte ok. Att lägga det föregående besökets sluttid 15 min innan starttiden på mathämtningen ... mest INTE fucking jävla ok.
 
Bränn min hjärna. Gör det. Få mig att bli så stressad att jag inte ens kan förmedla mig i köket så att någon (inklusive mig själv) förstår vad jag vill ha sagt. 
 
Jag fick med mig lådan till brukaren. Men vad hade jag gjort om de hunnit stänga matserveringen? Om de hunnit ta bort maten o slängt den. Vad hade hänt om besöket direkt före hade dragit ut ännu mer än 8 min? 
 
Ja, jag vet logiskt att hjälpen är inte längre bort än ett telefonsamtal. Men min hjärna vet inte det, där och då. 
 
Tack för att ni fick mig att gråta där jag satt i bilen på väg till brukaren med matlådan på sätet bredvid mig. Tack för att ni fick mig att känna mig totalt värdelös. Tack för att min hjärna tog time-out nu ikväll och fick mig att sova bort hela kvällen.
 
Ja, en samordnare är också bara en människa. Men det är jag med.
B a r a   en människa. En utbränd människa. Med en hjärna som inte klarar den sortens stress längre.
 
Hur ska jag någonsin kunna bli en fungerande individ igen? 
 
Verksamhetschefen (råkade först skriva enhetschef) frågade en kollega angående de höga sjuktalen vad vi i gruppen kunde göra för att minska frånvaron. Chefens chef gjorde alltså som de "alltid" gör. Vänder på frågan o kastar vårt rop på hjälp tillbaka på oss själva.
 
Detta i anslutning till att senaste helgen var kaos med en medarbetare som bröt mot arbetstidlagen när hon tog på sig att hoppa in o täcka upp och kollegan ifrågasatte uppåt vad som gjordes för att förhindra att sånt här händer. Eftersom att inbeordring på helg där en kollega ska beordra in en annan kollega inte fungerar. Folk svarar inte i telefonen helt enkelt. För att de VET att då ryker deras lediga dag/kväll/helg.
 
Tillbaka till vad som kan göras i preventivt syfte. 
BRÄNN INTE UT ER FÖRBANNAT LOJALA PERSONAL, som bara vill få arbetet att flyta så det inte drabbar de oskyldiga. De oskyldiga som är människor med basala vårdbehov. Det är ingen *piiiip* fabrik där man bara kan stänga av det löpande bandet när det blir knas i maskineriet. 
 
Personal inom hemtjänst får inte strejka för att försöka få bättre avtal. En pilot kan sätta sig på rumpan o vägra flyga en meter o det drabbar ingens liv och lem. Strejkrätten är till och med inskriven i grundlagen. Men en undersköterska kan inte sätta hårt mot hårt. Vi får helt enkelt inte det. 
 
Min hjärna har dock gått ut i strejk. Den bryr sig inte om några avtal mellan arbetsgivare och fackförbund. Faktum är att jag tror att den planerar för att packa o flytta. Utan att lämna uppgifter om sin nya adress.
 
Tack o hej
Leverpastej
 
 Fun fact: imorgon ska jag hämta matlåda åt samma brukare 10 minuter innan köket ens öppnar. That'll be fun.
 

En enkel fundran

 Okej, så här är det ...
 
Blogg.se har ett system för poäng utifrån visad reklam på bloggen. Poäng som man kan köpa design eller visningstid av blogginlägg på blogg.se display. 
 
Jag är rätt tveksam till att det bara har visats reklam var fjärde gång någon har kikat in hos mig. 
 
Låt oss leka en liten lek. Shall we?
 
Om du ser en reklam längst upp i bloggen när du är in här och läser. Skulle du då vilja vara såå snäll och berätta det för mig i det här inlägget. Du behöver INTE berätta vem du är. Du får mer än gärna vara anonym o behöver inte skriva mkt heller. Räcker med ett japps för reklam eller ett nopps för ingen reklam. 
 
Ja, jag vet. Jag är jobbig som hakar upp mig på petitesser och oviktigheter. Men det är lite sån jag är. Jobbig och nördig och totalt dum-envis när jag sätter den sidan till. ;) En riktig drygo. Japps that's me
 
 
Sett från en dator ...
Och sett från mobil.
Ja Marianne, din blogg fick också vara med och statuera exempel på hur det ser ut från mobilen. Bah för att liksom. Du råkar ha samma bloggportal som jag.
 
Jag bara undrar eftersom det är då mer regel än undantag att JAG ser reklam längst upp när JAG går in på vare sig min egen eller andras bloggar.

Han är klok och fin

Jag ramlade över några gamla bilder på Gammelman häromdagen. 
 
Snart 8 år sen de togs. 
 
Nu är hans nos grå och åldern har tagit ut sin rätt.
Var dag är en sällsam gåva, en skimrande möjlighet.
Var dag är en nåd dig given, från himmelen besinna det.
 
Jag är så tacksam att jag har fått äran att lära känna denna hund. Han har lärt mig massor om livet. Om att njuta, att ta dagen som den kommer, Hakuna Matata, inget finns att stressa över. Han har varit den perfekta hunden att ha med sig. Han har alltid kunnat koppla av o slumra oavsett var vi varit och vilka som funnits omkring. 
 
Han har levt sitt liv som en fri själ. Alltid redo att älska alla som funnits i hans närhet. Han har skapat berättelser i granngårdarna. När vargskräcken var som värst häromkring skrämde han upp grannfrun när han tog sig en promenad ner till byn på egen hand. En gång dök han upp hos våra kompisar, 8 km bort. En annan gång gick han hem till farmor och farfar. Dagen efter gick han dit igen eftersom han hade fått så mkt gott att äta dagen innan fastän jag som hans matte bestämt hade sagt ifrån detta av just den anledningen. 
 
Han kom till oss som omplacering vid 1,5 års ålder. Förra ägaren ringde många gånger i början och ville veta hur det gick och om han var lugnare. Jag höll på att få spel på den täta kontakten o tänkte i mitt stilla sinne om det skulle bli såhär för all framtid. Jag förstod aldrig frågan om han blivit lugnare eftersom han var lugn som en filbunke från dag 1.
 
Nog hade han en och annan liten ovana med sig men han behövde bara få förklarat för sig att det inte var så man skulle göra. 
 
Bland annat öppnade han dörrar som stängts för att han skulle hålla sig på ena sidan och inte andra. Men efter att jag hörde honom en sen kväll och smög fram och ryckte upp dörren och sa med barsk röst att låta bli så hände det inte mer. Förutom ytterdörren dårå, om han ville gå in och ingen kom och öppnade inom en kvart.
 
Nu är tiden kommen. Jag måste fatta det där beslutet som varje djurägare förr eller senare måste fatta. Men jag drar mig för det. För jag ser att han fortfarande har glädjen. Det är bara kroppen som inte längre vill samarbeta. 
 
Tack älskade vackra vän. 
 
Sommaren 2015. En bild som säger exakt hur fin kamrat han alltid har varit. Lilla loppan och Ricko delade broderligt på ett korvbröd. En tugga till Ronja och en tugga till Ricko.
 

Hiss eller diss

Vaktelägg
 
Sååå pyttiga. 
Ser ni att vaktelhönan hade slut på färg i skrivaren ena dan? Två hönor två olika nyanser på äggen. Den ena lägger mer brunfärgad botten och den andra mer grönfärgad botten.
 
Ser ni exakt VAD jag använt som äggkartong?
Pyttepytt.
Jag fick en idé för ett tag sen som jag fotade men sen blev bilderna liggandes i kameran.
 
Jag gjorde strutar av cellofan (hur f-n man nu kan få för sig något sånt då det är ett jävulusiskt material att försöka jobba med), och fyllde dem med vaktelägg. Skrev små söta tag's och knöt fast. 
 
Vad tycker ni? Som presentidé? Hiss eller diss?
 Som jämförelse: Ett vanligt hönsägg och vaktelägg.

G som i ...

Grinig.
 
Vaknade med taggarna utåt. Blev väckt av sonen som ville ha skjuts till bussen.
 
Nerverna på utsidan idag. Hunden stod o tjöt av förtvivlan när jag kom tillbaka. Så jag fodrade pållar med det bakgrundsljudet. En pålle på fel sida staketet så husarrest för den. Katterna var spekulanter på min frukost så de åkte ut i hallen utan pardon till kollohunden som nu ändå var tyst o nöjd. Mina händer failade mig då jag tappade både smörkniv och risgrötsrullen på golvet. 
 
Så nu går jag och lägger mig igen och hoppas på mildare humör om nån timme. Katthögen har "förlåtit" mig och tänker hålla mig sällskap.
 
Tjing tjing
 

Gäsp

När grannen väcker en för att meddela att det går en lös ponny (föl kallade han honom visst, haha) o skrotar utanför hagen. 
 
Dallas den odågan tyckte att det var snålt med käk i hagen o skulle bara putsa lite på resten av min mark. Han hade traskat hemåt så snällt så när grannen började prata med honom. Grannen var på väg till skogs för att ta sig en gran o det var när han klev ur bilen vid vägbommen som han såg honom.
 
Men ja då var den här dagen igångsparkad. 
 
 

Advent

Äntligen är den tillbaka. Som jag längtat. Och nej det är INTE samma sak med mintkrokant. 
Förstå hur frustrerande det är när varken Ica eller Coop hade beställt hem utan jag fick åka till Willys o fortsätta mitt sökande och yay de hade tagit hem. Så 2 kakor fick följa med hem. 
 
Jag har inte direkt orkat med att ens tänka advent. Men ska nåt pynt fram så är det den här julstjärnan. Den bara SKA sitta i köksfönstret. Tar ju inte så lång stund att hämta från skrubben där den hänger på en krok på väggen förutom den här tiden av året.
 
O så den nyaste stjärnan. Jag köpte den på ren o skär impuls för nåt/några år sen. För att jag gillade färgen. Men ah, var passar en turkos stjärna? Tydligen ingenstans här hemma. Mitt sovrum är bästa stället jag hittat än så länge. Men gardinerna jag har där passar INTE färgmässigt. O nej, jag tänker inte sätta upp särskilda julgardiner. Orka det liksom. Jag får va glad om jag orkar sätta lite ljus i fönstren.
 
Jag börjar må bättre iaf även om jag fortfarande är yrslig. Åkte till stan idag. Kollohunden fick följa med och så tog vi en promenad. Jag kände mig riktigt ofokuserad dock och såklart märkte kollohunden det och vid första hundmötet (hmmm undrar om det var enda också förresten) så tog han såklart ledarrollen eftersom han inte kände att jag var med riktigt. Det blev lite growlande och bakbensgående från hans sida men inte värre än att han slutade när jag stannade och fokuserade min lilla bubbla kring oss två. Sen gick resten av promenaden bra. Jag hade med en leksak och vi hade lite kasta - fånga mellan oss.
 
Det var en riktigt isande gråkall vind (jupps snodde textraden helt skamlöst) och det gjorde inte min yrsel ett endaste dugg bättre. Åkte förbi två kyrkogårdar också och tände ljus. Bättre sent än aldrig tänkte jag då jag inte riktigt har orkat på hela helgen. Men blåsten gjorde det svårt att få nån låga. Det hann bli mörkt också och jag fick inte med mig telefonen till stan så jag kunde lysa mig fram med den. Det var riktigt läskigt när jag inte ens kunde hitta till gravarna. Vinden, mörkret, kylan och så mitt förvirrade yrsliga tillstånd. Känns som om jag inte kan tolka vad jag ser på rätt sätt alla gånger. Speciellt i mörker. Riktigt pinsam var jag när jag inte kom ihåg om farmor o farfars grav låg en eller två stentrappor ner för backen. Jag var ju för sjutton där till alla helgona. 
 
 

Fredag

Tänkte att jag var piggare idag.
 
Det var jag inte.
 
Fryhyhyyser. *nerbäddad under täcke o filt igen*
 

Oh Lord

Usch vaknade nyss från en dröm.
 
Hur ofta har man en låt som skrålar sig genom drömmen? Som ett soundtrack.
 
Phil Collins - in the air tonight
 
Det var en otäck dröm även om inget otäckt utspelade sig. Det var bara känslan. 
 
Jag var hemma, här. Kollohunden var med i drömmen. Herr J också på ett hörn tror jag. Mest bara som en känsla att han var det. Egentligen var det bara jag o en massa djur.
 
Jag o kollohunden tittade ut genom ett fönster. Jag försökte få honom att skälla. Först bara för att vi busade. Sen såg jag räven på gårdsplanen o ville skrämma den. Jag bankade handflatorna mot rutan o försökte göra ljud med munnen för att trigga kollohunden att skälla. Men jag fick inte fram några ljud direkt. Bara mesvarianter. Inte ens bankandet på rutan funka.
 
Så kom jag på att det var öppet till ladugården. Farmor o farfar stängde alltid in sina katter där på kvällarna o över natten. För att inte räven skulle ta dem o de fick inte sova inne om nätterna. O nu var alltså dörren öppen. Jag har en kanin som fått flytta in där över vintern och när jag väl vågade mig ut i drömmen så hittade jag kaninen skuttandes där räven nyss stått. Jag gav henne ett äppelskrutt och fångade henne genom att ta tag i den kraftiga selen hon hade på sig. Hon var så arg att jag bar henne o försökte bitas. Väl i lagården såg det ut som det nu gör när det är omgjort till stall. Allt var städat o kaninens bur var också urstädad och tömd på halm o hö å först fick jag börja leta en lämplig bur. Jag hittade ingen som var stor nog eller hel nog. Därför började jag med att sätta kaninen i en kaninväska. Ja en kaninväska. Tänk dig formen av en droppe. En halv droppe eller en päronhalva. Med gummibotten typ. Dragkedjor runt nederkanten och från rumpan över ryggen för snabb in- och urlastning. Smutsvit canvas. 
 
När jag skulle gå ut så hade jag egentligen lagt mig för natten så jag hade bara virat ett täcke om mig. Det var där obehagskänslan dök upp i drömmen på riktigt. 
 
Jag vaknade o det tog mig en stund att inse att jag låg i sängen o att det bara var en dröm. Obehagskänslan hängde kvar. 
 
...
 
Nu ska jag försöka återgå till att sova o jag hoppas att jag slipper mer obehagliga drömmar. Brrrr
 
Uppdatering 07:45 - 08:48
 
Efter att ha läst igenom och insett att jag utelämnade vissa detaljer så kan jag själv göra en tolkning av drömmen.
 
Detaljerna jag utelämnade/inte orkade nämna missinassen.
 
Äppelskruttet var efter herr J. Jag har ett ensamt övermoget äpple kvar i fruktskålen och i drömmen hade herr J ätit upp det och lagt skruttet på kanten av köksbordet. Min första reaktion var irritation att han ätit upp det utan att fråga. Speciellt som han tillhör den delen av människor som bara äter frukt som fortfarande har sin krispighet kvar.
Kaninen fullkomligen kastade sig på skruttet så som en hund hoppar efter favoritleksaken när man har den i handen o var inte svårfångad. 
 
En annan sak som jag inte vågade skriva ens inatt, för känslan var fortfarande så stark, var en typ saccosäck som E hade. Vit fluffigt tyg. Hon hade satt något på säckens handtag. En hemsydd vit tag som hon sen skrivit på med grön tuschpenna. Det var en typ fyll i där det fattas text som vi föräldrar skulle fylla i den dagen hon inte längre fanns. Fortfarande jobbigt att skriva ner det. Som om nedtecknandet skulle riskera att nåt sånt hände. Den här säcken fanns också i lagårdsstallet. 
 

Torsdag

Inte så mycket nytt under solen
 
Sov bort halva dagen.
 
Frusen idag med. Yrseln möjligen något bättre. Magen same shit (hrmm)
 
Fick hjälp av herr J att få hem proviva och a-fil som jag försökt kurera magen med. 
 
O till väldigt sen kvällsmat blev det gulaschsoppa och falu rågrut med ost. 
 
Ja, så mycket mer än så har väl inte hänt. 
 
 

Swirly swosh

Billig fylla bortskänkes. 
 
Nä men allvarligt. Fy sakrans så yr jag är. Sitta på en stol, stå eller gå ... knappt genomförbart. 
 
O i skallen låter det bzzz bzzz bzzz lite nu o då. När det liksom blixtrar till av yrsel. Även i helt stilla läge. Känner mig som ett laggande hologram
 
Tack o hej, over and out, bzzzzt
 
 

O där ...

Där klappa magen ihop.
 
Sorteras under: intresseklubben antecknar
 
 

Bjällerklang cykla bak o fram

Jag har yrsel idag. Vet inte om det är utmattningsyrsel eller en lättare släng av kristallsjuka. Jag vet bara att det snurrar. Inte alltid men när jag gör nåt som kräver att jag rör mig. Förresten så snurrar det till ibland fast jag bara ligger ner också.
 
Det låter inuti skallen när yrseln drar ett varv. Som ett avlägset skrammel. Typ om du tänker dig en glasburk med små glaspärlor inuti. Eller en bjällerkrans som nån skakar till. Typ en häst med bjällror som rister på huvudet. Fast ytterst ytterst lågmält. Bara som en förnimmelse av ett ljud.
 
Förbaskat obehagligt hursomhaver. 
 
 

Yesterday news

Gårdagen innehöll solsken. 
Mer solsken än idag iallafall. 
 
Jag gick upp hyfsat tidigt igår. Fick gjort en hel del jämfört med senaste tiden överlag.
 
Jag slängde en hel hoper sopor som lagrats ett tag. Tog en lång härlig promenad med kollohunden i stan. Vi var ute i 1,5 h sisådär i runda slängar. Jag gillar att gå i rask takt så vi slögick inte några längre stunder.
 
Jag fick ett par telefonsamtal avklarade under tiden vi gick. Bland annat ett polisförhör. Lugn nu, jag har inte gjort något men var intressant i en utredning gällande en annan person i släkten. Vi tar det en annan gång. 
 
Shoppade mat till djuren, pellets till kaminen, men tro på f-n om jag inte lyckades glömma apoteket. Bah. 
 
Innan jag for till stan rev jag ur sängen också. Vädrade täcken o kuddar, tvättade madrassöverdraget. 
 
När jag kom hem så lyckades ivriga kattskruttar dra ner min i princip fulla flaska med hostmedicin. 280 pix rakt i sopen.
Surt sa räven men får skylla mig själv.
 
Glasbitar o kladdig mollipect över hela golvet skapade lite mer jobb såklart. 
 
När jag sen ville krypa ner i lopplådan så var den inte bäddad än då såklart. Så det blev aningens sent. Vi hann gå över till dagens datum innan jag fått sängkläderna i ordning. Jag har utvecklat stressklåda (tror jag iaf att det är) o fast det var nytt o fräscht så började det klia när jag slappnade av. Orkade inte kravla mig ur sängen för att leta efter en atarax och somnade till slut ändå. 
 
I dag är jag aningens dagen efter kan man säga. Så trött o schleten. Ögonen är grusiga, kroppen tung. Hörde inte ens när sonalyckan förberedde sig för skolan. 
 
Frukosten intagen. Kaffe, apelsinjuice och en halv baguette med medvurst, ost och surkål. 
 
Köpte en burk surkål för att börja syra hönsens mat igen. Förra vintern fick de syrad säd o grönsaker till den vanliga maten och faktum är att det inte alls luktade lika mkt skit som det gör i år i hönshuset. Men en stooor burk surkål för att sen bara använda en knapp dl av det som syrningskultur. Jag smakade o fann att det var riktigt gott. Så nu äter jag av det för att det inte ska stå o bli förstörd bara. 
 
O med detta sagt så tänker jag vila middag. 
 
Tjipp tjipp

Promenix

 

Hur blev det så dyrt?

Jag gick in för att jag skulle ha hundbajspåsar. Hahaha
 *suck*

Måndagstankar

Upp och ner, ner och upp ...
 
Upp som en sol, ner som en pannkaka ...
 
Life is a rollercoaster
 
Jag satte mig ner och skrev ett personligt brev igår. För en jobbansökan. Sista minuten men hey, jag jobbar bäst under press. 
 
När man, som jag, levt med skygglappar på. Äh, låt oss säga ögonbindel när vi ändå håller på. Iaf ... när man levt med tunnelseende en längre tid så är det inte så lätt att se något positivt alls. Vem är jag liksom?
 
Vem är jag - människan, kollegan, kamraten? Vad är JAG bra på? Vad kan jag? Vad gör mig till den absolut bäst lämpade kandidaten? Kandidaten till ett jobb, till ett förhållande, till kamratskap ...
 
För en kort stund ... ett ögonblick, levde jag faktiskt upp. Men allt som åker upp kommer förr eller senare ner igen. Luften går ur ballongen och de sladdriga resterna faller till marken. 
 
Ja jag hade en mindre bra natt igen. 
 
Låt oss bara konstatera att om tårar var guld så vore jag miljardär. 
 
Men inte bara av ondo. Nej, jag kom till viss insikt om mig själv. Saker jag måste få hjälp att bearbeta om jag ska kunna bli en hel människa. 
 
Jag har en tanke att jag skulle vilja skriva en bok. Jag vet inte hur och jag vet inte vad den ska innehålla. Men en bok om min resa. Inte den uppenbara med boy meets girl, boy hurt girl ... nej en bok om livets lärande. Livsläxan jag har i detta livet. Mitt problem är att jag tänker så fort men skriver så sakta att jag hinner glömma mina tankar medan jag skriver ner dem. 
 
Den här goingen håller mig sällskap just nu.
 
Så vänlig och försynt. Hon påminner mig att inte bara stövla på o förvänta mig en massa. Man måste sänka energinivån och kraven för att få hennes förtroende. En läromästare med andra ord. 
 
Hon är också precis lika galen i snacks som sin matte. Bjud på ostbågar o du har en vän för livet. Bilden här ovan visar dock inte riktigt hennes passion. Snarare hur hon reagerar på krav. Hon ville inte alls va med på bild.
 
Planen idag är att ta med kollohunden till stan o aktivera honom lite psykiskt. Han är sååå understimulerad pga mitt mående. En promenad i parken kan nog göra honom gott. Kanske lite lydnadsträning också. 
 
Tjipp

Sunday - sunny day

Solen försöker titta fram genom molnen. 
Natten var inte bra. Jag har slarvat med medicinen eftersom det är slut här hemma o jag inte kommit iväg till nåt apotek. Gissar att det var därför som jag fick ett litet sammanbrott inatt. 
Jag drömmer såna tokiga drömmar om nätterna. Antar att jag bearbetar ... nåt.
 
 

Caturday

It's caturday and on my kitchen chair lies a pile of cats.
 
 

Pycklis

Å så jag hoppas att den här lille gynnaren (hen) blir lik sin far. Okänt kön än så länge men pipigheten gör att jag gissar på tupp


Misär

Den bistra sanningen om hur tragiskt stökigt mitt köksbord är just nu. 
Men det bästa man har sätter man på bordet. Eller?  Och ett hem utan en katt, är bara ett hus.
 
Siri parkerade sig på plastpåsen o somnade bums. 
 
Kategoriseras under mis(s)är

Lördag

Huvudvärksdag idag. Blah.
 
Somnade på soffan igår och vaknade på morgonsidan först. La mig i sängen o sov vidare ett antal timmar till. Nu har jag varit ute o gett djuren mat o vatten o jag kastade ut alla katter medan jag åt MIN frukost. Inte kom jag iväg o handla pellets igår heller. O idag är det lördag o affärerna häromkring stänger typ 14.00. Meep ...
 
Måste till apoteket också. Men samma sak där. Såå trött på mig själv. Men såå tröttsamt att samla ihop mig också.
 
Eldar i köksspisen för o slippa nöta så mkt på luftvärmepumpen. 
 
Nä en ipren kanske. 
Lördag = saturday = #caturday

Bläärup sa den gröna grodan

Bakslag
 
Vill inget, orkar inget.
 
Trött, less.
 
Fk ringde igår. Ny handläggare. Snart gått ett år med sjukskrivning. Ny ansökan måste in. Blah. 
 
Lagar och regler. Ja visst, det finns folk som utnyttjar systemet. Men för mig, med stukad själ, tar en sån byråkratisk sak bara massa dyrbar energi. 
 
Att-göra-listan känns diger. Övermäktig rent av.
 
Sorry för totalt deppinlägg. 
 
Ska försöka hitta lusten och energin nånstans. Kanske kan leta under skosulorna. Känns som nivån är där nånstans. Tsss
 
 
Tjing tjing

Orvar (och gänget)

Älskade skrutt.
 
I mitt nästa liv vill jag va en katt. Men bara om jag hamnar hos nån som älskar mig och ger mig tak över huvudet och mat.
 
Kollohunden vill också va med på ett hörn.
 
 

Enza

Hade jag inte djuren ...

Onsdag

Schleten
 
Två jobbkvällar på raken. Mastigt men också lite roligt. En annan sorts jobb på kvällar än dagtid. Till viss del iaf. 
 
En vecka ledigt på schemat nu. 
 
Jag vill göra en del här hemma men enegin är inte på topp. Snarare strax under skosulorna. Antar att om jag bara får fart på startmotorn så går det. En stund. Gissar att bränslefiltret är igenkloggat också. Mentala bränslefiltret och mentala startmotorn. Jag behöver en verkstadstekniker som kan meka igång min mentala motor så den börjar spinna som en katt igen.
 
Siri min Siri. 
Kollohunden i ett sällsynt ögonblick av "okej kom upp i sängen då". 
 
 

Hur man brer en smörgås med katt i huset

Att försöka göra sig en ostmacka är inte det lättaste i det här huset. Tre bortskämda katter som alla tre anser sig ha första tjing på osten. En kollohund som påstår att han är hungrig 24/7.
 
Tänk er synen. Som ett gammalt dataspel där man skulle laga nåt som nåt monster raserade,  eller ställa hinkar under läckande rör, eller fånga tegelstenar ...
 
Jag plockar fram ost och smör. Lyfter ner en katt och sen en till. Tar brödet ur brödrosten och motar ner en katt från bänken vid osten. Lägger brödskivorna på skärbrädan och motar bort en katt. Motar bort en till katt medan jag snubblar över hunden och hämtar osthyveln. Motar bort en katt när jag brer mackorna. Motar bort en katt när jag klickar på en klick marmelad. Motar bort en katt när jag skär ost. Ger några ostsmulor i kattskålen på andra sidan rummet och snubblar på hunden på väg tillbaka till bänken. Tappar ostsmula på golvet, behöver inte städa upp den. Tar mina mackor till bordet och motar bort en katt som vill ha mer ost. Motar bort en till katt som smyger försiktigt på mina mackor ...
 
Ja jäklar vilket dårhus. Men de är ju söta ändå. 
 
Snart ett kvällspass på jobbet. Hooray eller nåt ditåt. Trött som en gnu men det får gå. Sen blir jag ledig i 7 dagar. Kommer förvisso sova bort dem men ...
 
Jag städade åt piipsen idag också. 

Jahopp

Man får sällan vara o-orolig långa stunder nuförtiden.
 
3 missade samtal medan jag sov. Från hemligt nummer. 3 nya meddelanden också. Och ett mess från syrran om vad saken troligen gäller. Med ett antagande om att jag gjort det. Näe, inte mig veterligt iallafall.
 
Nog för att jag är "crazy" och crazy woman do crazy stuff. Oskyldig denna gång. Såvida jag inte har en skvätt schizofreni i mig o nåt alter ego inom mig gjort nåt dumt.
 
 
Dricka upp mitt ljumma kaffe o ta en macka till frukost innan jag lyssnar av meddelandena. *suck* #hatatelefonsvarare
 
Tjillevipp
 

Söndag

Läkartid i morgon.
 
Jag önskar att jag kunde säga att jag kände att det skulle funka att höja upp arbetsgraden. Men jag blir galet trött av ingenting. Jag jobbade onsdag och torsdag. 2 dagar med vardera 4 timmar jobb. Fredagen gick åt till att sova. Skulle ut o käka på kvällen och lyckades försova mig. Det ni ... efter att ha sovit bort mer eller mindre hela dan. 
 
I går lördag var vi till Falun så E kunde få på sina vinterdäck på bilen. Jag slumra i bilen både på vägen dit och hem. Idag blev jag hämtad för att få hem bilen efter i fredags när jag ändå till slut var ut på kvällen (en timme senare än sagt). Blev kvar i stan hos brorsans familj o plötsligt var orken slut. Jag orkade inte sitta upprätt ens. Jag blev tvungen att vicka omkull mig på soffan och somnade. 
 
När jag kom hem o skulle ge pållarna kvällsmålet så lyckades jag vricka foten för hundrasjuttielfte gången. Den är väl så söndervrickad så att den för alltid kommer vricka sig lättare hädanefter. 
 
Så mycket mer blir det inte idag. Längtar att få sova för natten. 
Tack o hej, leverpastej

Zzzz

En suddig dag.
 
Slumrar med bästa medicinen.

Trött tröttare ...

... tröttast
 
Less , lessare, lessast.
 
Blaha blaha ikväll.
 
Trött o less på att må blaha.
 
Den här sköningen håller mig sällskap ikväll.

Suddiga mobilbilder

Sötchock

Katt

Trängsel

Nu är de hemma

De små piipsen. Bara de fått tina upp efter bilresan hem som skedde i en kartong med värmeflaska så kommer det nog bättre bilder ska ni se.

Bildbombar

Bildbombar hundar i snö. 
 
Och bildbombar hur det ser ut när jag äter frukost, dricker kaffe, tänker äta ... ah, ni fattar va?
 Snart dags att åka till jobbet. 11-16 står det på schemat. 
Tur man har djuren när världen är ur led.

Tisdagstankar

Jag har förbaskat ont i min nacke/axel. Går väl o spänner mig. Vaknar med ont om natten. Tog ipren + alvedon inatt och värmde vetekudden. Fick det att släppa en stund så jag kunde få sova lite till.  Molar och ilar liksom. Att då anpassa sig efter ett gäng katter också ... hahaha ja det blir det inte bättre av.
 
Just nu ser det ut såhär ...
 
Siri på sin vanliga plats. 
 
En gråmulen dag som jag helst skulle tillbringa i soffan men måste åka o handla värmepellets. Snart är det bara slut kvar nämligen här hemma. 
 
 

Birdie

Vaktlar inomhus? Ja det går. Inte alls mycket jobb i jämförelse med många andra djur. Katterna tycker såklart att det var det absolut bästa jag kommit på. Livesändning på katt-tv:n 24/7
 
Jag har dem i en fågelbur. För tillfället är de tre stycken. Två hönor och en tupp. Får jag tag på en till så tror jag att jag grupperar om dem till 2 o 2. Den vita hönan är inte alls förtjust i tuppen och flyttar sig så snart han ens tittar åt hennes håll. Den lilla honungsfärgade å andra sidan håller sig oftast strax bredvid tuppen som har en färg som tydligen heter tuxedo. Passande va ;)
Jag har gjort ett gömsle åt dem av en stor plastkruka. Jag la mossa över så det såg skogslikt och mysigt ut men vaktlar är rätt duktiga på att röja runt. De älskar att bada i ströet och tillbringar timmar med att krafsa runt. 
 
En del säger att för sin storlek så äter de massor och bajsar än mer. Ptja, allt är ju relativt.
 
Jag har lärt mina att dricka ur vattenflaskor. Mindre risk att de dränker sig (kycklingarna är duktiga på det) eller bajsar i vattnet.
Tuppen är ju min sen den var kyckling och jag lovar ... det tog 30 sekunder att lära dem dricka ur flaska. Hönorna har jag fått av min äggkläckarvän som vuxna och de behövde mer tid på sig att haja grejen.
 
Nu när de fått flytta in så får de bo inne tills värmen återkommer i vår. 
 
 När jag fått ihop ett dussin vaktelägg sisådär så kan det hända att jag åker över till min äggkläckarvän o lånar lite mer utrymme i en kläckare. (Inser att jag måste investera i kläckare framöver XD)
 
Apropå äggkläckare och kycklingar så har jag idag varit över och kikat på mina små dunisar. En var framme när jag kom dit. En tog sig ut under tiden jag var där och nu ikväll fick jag en bild där tre små dunbollar är ute och man kan se hålslag i ett fjärde ägg.  
Snart dags för sängen. Natta pållar o sen vickar jag omkull mig. 

21 dagar*

Trött (när är jag inte det?) men också nyfiket förväntansfull eftersom jag fick en rapport från min kompis med äggkläckaren att den första kycklingen är ute.
 
Sabelpoottuppen strök med i en rovfågelsattack o hönsen hade börjat rugga o alltså slutat lägga ägg. Som tur var så hade jag 12 stycken ägg sen tidigare som jag chansade på vinst eller förlust att lägga i kläckare.
 
Vaktlarna har flyttat in. In som i inomhus till mig. De är inte så farligt stökiga om man jämför med många andra burdjur. Nu har de börjat värpa igen också. En timer på lampan och deras dag blir så mycket längre. Precis vad som behövs för äggläggning. De kvillrar lite lågmält om dagarna och på kvällarna brukar tuppen ge upp några galanden. En galande vakteltupp låter inte tillnärmelsevis lika mycket som en hönstupp. Ett brrrr-ljud är vad den häver ur sig och det är inte högre än vanlig samtalston typ.
 
Igår och inatt har snön envist dalat ner från en mörkgrå himmel och det var rejält vitt när jag vakna imorse. Sonen önskade skjuts till bussen o det fick han. 
 
Sen åt jag frukost och kröp ner under täcket igen med vetekudden på axeln. Jag har lyckats få nån spänd muskel som gör satan så ont på vänster sida upp mot halsen. 
* 21 dagar är vad det tar för en kyckling att bildas i ett ägg
 

Oh what a day

När jag vaknade i morse så hade jag en fråga på messenger från min vän och tillika kollohundens ägare. Den löd; vad gör du idag?
 
Eftersom jag inga planer hade så ville hon ha mitt sällskap till Falun idag. Hon hade två biljetter till Cirkus Cirkör men hennes andra hälft är för tillfället immobiliserad pga ryggsmärta så hon hade inget sällskap.
 
Såklart jag hakade på. Vem vill missa ett tillfälle att få se en sån föreställning? Inte jag iaf.
 
Det handlade om gränser. Om människor som flytt, om gränser man sätter för sig själv, balans, att våga ...
 
Vilket skådespel. Vilka akrobater. Vilken timing och vilket samspel. Symbolik. 
 
Jag hörde först talas om Cirkus Cirkör för 20 år sen sisådär. Då gjorde de en föreställning utomhus, på en asfaltsplan, med balansakter, bisarrhet och crazyness. De blåste upp en jättestor ballongboll på någons huvud o sen klev han in i bollen/ballongen. Det är vad jag minns bäst från det tillfället. Haha
 
Inga bilder från föreställningen men några från programbladet.
 
Tack Stina för en riktigt trevlig eftermiddag/kväll. 
 
Vi avslutade med att beställa pizza i Karlbo (nästan hemma) och sen skildes våra vägar där jag blev upphämtad vid 13.30 och jag tog bilen och åkte hem. Pizzan med mozzarella och parmaskinka smakade finemang och som efterrätt blev det ostkrokar till ett glas rött. 
Kollohunden ville också ha ostkrokar sa han. 
Så mycket mer än så blir det inte ikväll. Men det är väl gott nog tänker jag.
 
 

Gäsp

Kunde jag sova? Både ja o nej. Drömt om mätningen och att den hunnit slå av på morgonen så att det jag sov faktiskt inte mättes. Första gången jag vaknade så hade jag desutom lyckats montera isär kopplingen från näsgrimmans slang så min andning inte kunde registreras. Håhåjaja. Stackars den som ska läsa av o tolka mina resultat. 
 
En gång vaknade jag av att Orvar slängde upp en tass över mitt öga. Han gick ut igårkväll så unge herr J hade släppt in honom. 
 
Trött som jag vet inte vad.
 

Zzzz

Undrar om jag kan sova 

Zzzz

Inatt kommer jag vara rätt rejält uppkopplad. Jag var nämligen till fysiologkliniken idag och hämtade en sömnregistreringsmackapär. Den kommer registrera om jag snarkar (mjo jag gör ju det) och om jag har andningsuppehåll under natten. Om jag andas med "magen" eller bara högre upp. Vet inte hur kompatibelt det är med tre katter bara. Hahaha (och en kollohund)
 
Sen ska den lämnas tillbaka imorgonbitti. Ett jädra farande blir det. Tar en timme till V-ås. Fick på vinterdäcken iaf ikväll. På den lånade bilen. Herr J var hit o bytte. 
 
Nu är klockan snart 22 så jag ska väl dra på mig grunkorna så kan jag somna när jag vill sen. 
 

Onsdag

Är huvudet dumt får kroppen lida.
 
Jag lyckades kotta mig lite i fingret igår. Ett hack med kökskniven rakt över knogen. Ja det var så idiotiskt att jag får skylla mig själv.
 
Trodde att jag skulle behöva sy men icke. Det skulle visst räcka med en häfta över snittet. Blödde galet mkt i början. O böjde jag på fingret så glipade såret och det började blöda igen.
 
I slutänden kunde jag ha gjort ett snyggare bandage än vad läkaren gjorde. *bortkastade pengar* 
 
Jag är utan bil för tillfället eftersom bränsleslangen börjat läcka rejält. Därför blev jag tvungen att gå ut på fejjan o efterfråga skjuts till vårdcentralen. Satt i telefonkö över en halvtimme för att få en sjuktransport o ändå kom jag inte längre än till köplats 7. Betade av från 22 i början. Facebook hjälpte mig betydligt snabbare. Hahaha
 
Snön kom igårkväll. Jag har fått låna bil av herr J men den har fortfarande sommardäcken på. Ska halka till jobbet för APT om en dryg timme. Men än så länge ligger jag i soffan med pälsbollar över mig. Älskade gosedjur. Kelpien försökte också få komma upp i soffan men gav upp.
 

RSS 2.0