Birdie

Vaktlar inomhus? Ja det går. Inte alls mycket jobb i jämförelse med många andra djur. Katterna tycker såklart att det var det absolut bästa jag kommit på. Livesändning på katt-tv:n 24/7
 
Jag har dem i en fågelbur. För tillfället är de tre stycken. Två hönor och en tupp. Får jag tag på en till så tror jag att jag grupperar om dem till 2 o 2. Den vita hönan är inte alls förtjust i tuppen och flyttar sig så snart han ens tittar åt hennes håll. Den lilla honungsfärgade å andra sidan håller sig oftast strax bredvid tuppen som har en färg som tydligen heter tuxedo. Passande va ;)
Jag har gjort ett gömsle åt dem av en stor plastkruka. Jag la mossa över så det såg skogslikt och mysigt ut men vaktlar är rätt duktiga på att röja runt. De älskar att bada i ströet och tillbringar timmar med att krafsa runt. 
 
En del säger att för sin storlek så äter de massor och bajsar än mer. Ptja, allt är ju relativt.
 
Jag har lärt mina att dricka ur vattenflaskor. Mindre risk att de dränker sig (kycklingarna är duktiga på det) eller bajsar i vattnet.
Tuppen är ju min sen den var kyckling och jag lovar ... det tog 30 sekunder att lära dem dricka ur flaska. Hönorna har jag fått av min äggkläckarvän som vuxna och de behövde mer tid på sig att haja grejen.
 
Nu när de fått flytta in så får de bo inne tills värmen återkommer i vår. 
 
 När jag fått ihop ett dussin vaktelägg sisådär så kan det hända att jag åker över till min äggkläckarvän o lånar lite mer utrymme i en kläckare. (Inser att jag måste investera i kläckare framöver XD)
 
Apropå äggkläckare och kycklingar så har jag idag varit över och kikat på mina små dunisar. En var framme när jag kom dit. En tog sig ut under tiden jag var där och nu ikväll fick jag en bild där tre små dunbollar är ute och man kan se hålslag i ett fjärde ägg.  
Snart dags för sängen. Natta pållar o sen vickar jag omkull mig. 

Kommentarer
Postat av: Marianne

Behöver de inte mer utrymme än så? Då är det ju inte så bökigt att ha de inne, jag hade funderat på att sätta de i en tom box i lillstallet, där finns värmelampa också....nu blev jag ju sugen igen...hmmm

Åh så söta dunisarna är <3 jag får fullt med ägg nu och ser om jag knäcker att de flesta är befruktade, men jag ska starta kläckaren i jan-feb

Svar: Behöver o behöver. Jag är med i en vaktelgrupp på fb o där har de flesta stora utrymmen men till bara några få går det uppenbarligen bra. De kvillrar o verkar nöjda iaf. Ja den här tiden är ju inte optimal att skaffa dunisar men nöden har ingen lag.
Kalla mig M

2016-11-08 @ 00:27:02
Postat av: Eva Trillian

Det var ett ovvanligt slag av husdjur :) Förstår att katterna roar sig med att se vad de har för sig!
Sv: Separation är ju också en förlust - den bär ocksp med sig sorg ... helt klart! Hoppas du har stöd från annat håll i det du går igenom!

Svar: Tack. Jo jag har vänner o släkt som stöttar men det är ju i ensamheten på kvällarna som det är värst.
Kalla mig M

2016-11-08 @ 07:02:59
URL: http://provtyckningar.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0