Gott slut och gott nytt

Då var vi där. Årets sista dag. För vissa kanske något som setts fram emot och planerats sen länge. För andra är det som vilken dag som helst.
 
 

Lördag

Kablonk sa det. Kort jobbdag men jag blev såå trött. Tog mig hem men det var inte mkt mer heller. Borde sovit middag på jobbet innan jag åkte hem. 
 
Har sovit i ett par timmar på soffan sen jag kom hem. Jag var överbjuden till brorsan på fika men det vettetusan om jag orkar åka o vara social. Orkar ìnte ha stimmande små omkring mig. 
 
 

Lördag

Jobbhelg igen. Får försöka se det positiva i det hela. Storhelgs-ob gör att det ramlar in nån extra krona sen.
 
Hälsade på hos syrran igår. Hjälpte henne få ihop ännu en möbel. Jag tycker ju sånt är kul. Att plocka ihop bit för bit som ett gigantiskt 3D-pussel. Men dansk pedagogik är ingen höjdare. Sjuttioelva moment på varje uppslag. Där har de mycket att lära från Kamprad. 
 
Slarvmaja som jag är så har jag lyckats få mitt mobilabonnemang låst. Missat en faktura trots sms-påminnelse o allt. Jaja, när minnet är bra men kort så hjälper inte ens det. Men den är betald nu iaf. Tyvärr är det ju långhelg igen dårå. Fick lösa det med ett kontantkort så länge så har iaf jag möjlighet att ringa om nåt skulle hända mig. 
 
Dags att åka mot jobbet. 
 
Visar sig hur dagen blir. Den näst sista dagen på det här året. 
 
 
 

Torsdag

O där åkte hon hem.
 
Och det blev tyst och tomt. Ja sonen är kvar förstås men han håller sig mest ute hos sig. 
 
Humöret sänktes ett snäpp till moll men jag reder mig. Snart är jag mig själv igen. 
 
Hunden var kvick till o påminna mig om verkligheten när han kom för o trösta och osade av kattskit. Ja då hade han hittat in till kattlådan såklart. En sann vän delar med sig av godsakerna, eller nåt. 
 
 

sugar and spice and everything nice

Några futtiga dagar kvar av detta året. 
 
Dags för en årskrönika. 
 
Vad hade jag för tankar inför detta år? Jag ville såklart att det skulle bli ett bättre år än året innan. På många sätt blev det så även om bakslagen fanns där. 
 
Året kickstartade med en resa. Så det började förbaskat bra. 
10 januari åkte vi. 
 
Februari innehöll också en massa smått och gott. Bland annat lyckades fjanten förgifta sig (matvrak) så han fick ha pyjamasparty i Falun på Anicura. Förbaskat dyra sleep-overs för det räckte ju inte med veterinärräkningen. Nä, jag lyckades parkera till mig en p-bot också. 
 
Mars är månaden jag fyller. Vårdagjämningen är den bästa födelsedagspresenten ever. Även om våren tyckte sig ha det allra roligaste skämtet åt mig som present eftersom det snöade. Blöh
Bilden tagen vid min favoritplats att passera på väg till stan. På just min födelsedag. Jag fick naturruvade vaktlar och räddade hemtjänstens trapp från att brinna upp. Nåja, det var en förbipasserande som upptäckte att en burk med fimpar antänt nödutgångstrappen. Haha snacka om ödets ironi eller?
 
April innehöll musik bland annat. Båtresa och den första (av tre) Hammerfallspelningen för iår. Vi såg Ghost också.
Jag upptäckte att jag kunde klippa får fast jag aldrig gjort det tidigare. Exet satte en snöboll i rullning, fast det visste jag inte då. 
 
Maj månad innehöll kamerapromenad med min vän, trädgårdsfix, kycklingar och så byggde vi en voljär jag och exet. 
 
Juni var månaden då jag äntligen fick tag på en bil som inte kostade skjortan och höll på att rasa ihop. Det var månaden då sonen började övningsköra. Vi hade sommarfest med brukarna på jobbet, det blev midsommar och sen gick jag på semester. Det var också ungefär här som snöbollen började på att växa sig farligt stor.
 
Juli = semester. Månaden där snöbollen exploderade. Månaden där jag föll ner i det svarta hålet igen. För en stund. Men också månaden där jag följde med min svägerska till öarna och fick ladda om. Stänga dörren som jag hållit på glänt alldeles för länge. Lära känna nya människor, lära mig nya saker, uppleva nya äventyr. Jag fick nyckeln som ledde till en hittills oupptäckt dörr i mitt inre som jag äntligen kunde få öppna och vädra ut allt gammalt med. 
 
Augusti var månaden när jag fick lite positiv energi igen. Jag började röja runt här hemma och slängde en massa skit. Min ständige följeslagare när det gäller musik och jag for till Falun och gick på Sabaton open air och såg Hammerfall igen. Lilla loppan fyllde 3 år. 
 
September var månaden då jag bakade och åt upp alla kilon jag hade tappat under min semester när jag mådde som sämst. Det var också månaden då jag gick på ljusmanifestation mot självmord och mindes hur nära det var att jag skulle bli en siffra i den statistiken.
Jag cyklade till skogen och plockade lingon, fotade svampar, firade min sons 18-årsdag och avslutade månaden med en lång turridning.
 
oktober. Läkarintyget jag gick och väntade på hela sommaren kom till slut in till fk och jag kunde få mina pengar jag gått och väntat på. Jag hade värsta babyboomen på gården med 4 hönsmammor som alla ville ha kycklingar. Farsan och jag åkte till stan och bokade resa. Jag slaktade min första tupp, alldeles själv. 
 
November. Exet köpte stolpar till hage, vi blev osams typ 10 ggr innan skiten var nertryckt. Jag och Sara åkte till Uppsala och såg Hammerfall för tredje gången iår. Åkte till stan för o mörkerfota men glömde batteriet. Skrev över fjant på mig. Såg Queen med Sara och hjälpte syrran att flytta. Julångesten började göra sig påmind.
 
December började med ännu en flytt. Brorsans tur att flytta denna gång. Var ut och käkade mat med jobbet istället för julbord och jag hade väldigt svårt att hitta julkänslan. Luftade kameran lite nu och då och tack vare en bild som jag delade på fb så blev den andra halvan av mitt december aningens mindre grått. Aningens mindre kallt. En hel drös av ångest som jag aldrig behövde känna inför den här julen. Decemberbilden är inte någon bild jag tagit själv. Och inte heller delat förut. Den bilden har legat i ett utkast bara. Och den är lånad från internet.
 
Jag tänker avsluta den här krönikan med samma ord som jag började årets första inlägg med.
 
Ett nytt år. Fast egentligen borde det inte betyda nånting alls. Varenda dag är ett oskrivet blad tills man fyller dagen med något. Nu har vi ett oskrivet år framför oss. Att fylla med "sugar and spice and everything nice"
 
 

annandag

Halkade runt hela jobbkvällen igår. Det regnade och var ett par grader plus. Detta ihop med en väldigt mkt kallare vägbana gjorde att allt liksom glaserades med ett lager av is. Till och med gruskornen hade en glasering av is. 
 
Jag kom ihåg att få med mig broddarna så jag gick hyfsat stadigt hela kvällen. Det gjorde inte mina kollegor. En av tjejerna hade ramlat ett par gånger redan innan rasten vid 16.30. 
 
Däremot var det lurigt i svängarna. Det var några vändor där jag trodde att jag skulle få kolla lite närmare på dikena. 
 
Idag snöar det så jag misstänker att väglaget kommer vara ännu lurigare idag. Det får ta den tid det tar att komma runt. 
 
Jag såg världens finaste motiv att fota igår. Hmmm, hade jag med mig kameran då? Nä, såklart inte. Och att försöka ta med mobilen funkar inte riktigt. Det var så vackert över de översvämmade ängarna mot kyrkan. Kyrktornet var upplyst och en massa ljuskällor speglade sig mot vattnet. Jag tog en mental bild iaf. Jag önskar att jag hade kunnat dela den med er bara. Jag försökte fota med jobbmobilen men sen hade jag inte riktigt tid att kolla närmare på resultatet och när jag fick gå hem för kvällen så hade det runnit ur mitt minne. 
 
Snart dags att åka mot jobbet igen för ännu en halkig kväll på vägarna. 
 
Men som de säger: Hellre gå på isen och ha det glatt än gå i lera och sörja. Och med mina broddar monterade så är jag beredd att hålla med. 
 
E hade haft en kompis över när jag var på jobbet. Den här kompisen hade en liten ulltuss med sig. Fjanten tyckte att den var jääääättelääääskig till att börja med. Men sen hade de haft ganska kul ihop. 
 
 
 

jultankar

Jag överlevde julafton.
 
Ingen blev osams.
 
Jag bjöd över farsan på julmat också. Han var ju kattvakt åt brorsan som åkt nedåt i landet för att fira jul på svägerskans hemmaplan Öckerö och kunde därför inte åka och hälsa på några av sina bekanta han brukar åka till.
 
Syrran kom över, exet kom över och farsan var in och åt mat och drack kaffe innan han sen åkte hem igen. 
 
Julen ger mig alltid sån ångest. Jag går runt med en ständig känsla av otillräcklighet, ensamhet, sorg och dåligt samvete. 
 
Jag gör mitt bästa för att acceptera att det är så jag känner och att det är inget jag behöver vända mig ut och in för att åtgärda. Jag är iaf oändligt tacksam för min fina goa dotter som hjälpte mig. 
 
Jag njuter av att ha henne hemma i några dagar. Vi har gjort sånt som vi brukar göra. Dvs, sitta och titta på film eller serier och kommentera allt som är roligt, äckligt, sorgligt ... och vi gör det simultant allt som oftast. Hon är min allra bästa vän på ett vis. Den här gången blev det "Stranger things" och vi blev klara med första säsongen igår.
 
Jag blev också väldigt rörd och glad att se att min son växer upp till en fin omtänksam kille. Han hade köpt julklappar åt oss. Exet och dotra fick ett varsitt platt paket som väl var mindre svårt att räkna ut att det var ätbart innehåll. Men jag fick ett större paket som skramlade lite om jag ruskade på det. 
 
När jag öppnade det så var det en ny fin elvisp i paketet. Saken är den att min gamla verkligen höll på att brinna upp sist jag använde den. Jag vågade knappt vispa ihop smeten för jag var rädd att det skulle bli kortis och att den skulle börja brinna i handen på mig. 
 
Jag blev så glad att sonen fick utstå en extra omgång med kramar. Så nästa år kanske jag bara får en chokladask jag med. 
 
Jag vet inte hur glad han blev över min julklapp beståendes av ett startpaket av tallrikar och muggar. Men ska han flytta och gå på högskola i annan del av landet så behöver han grejer. Massor av grejer och därför fick det bli så. E fick också en sån låda. För hon hade nästan inga muggar kvar när jag och Sara var dit under Sabaton open air och så berättade hon att hon hade snart inga tallrikar kvar heller. Så valet var inte så svårt. 
 
Hennes finaste julklapp till mig var ju såklart att hon kom hem och hjälpte mig bli "klar" till julafton så jag kunde slappna av och känna mig lugn kvällen innan. Men sen fick jag och exet ett varsitt upplevelsepaket innehållandes massage. 
 
Och exet hade väl tröttnat på att få höra mig "gnälla" om det där elementet han tog med sig härifrån förra vintern för att han trodde det fanns ett extra men sen pajade ett av mina fristående oljeelement så i slutänden fattades det två.  Så jag fick ett litet fristående oljeelement av honom i julklapp. 
 
Kodjos julklapp till mig var att kvällen innan julafton raida hönsens mat de fått när jag röjde ur kylskåpet (ja det räcker med fem minuters ouppmärksamhet så hinner han massor och dörren in till dem var öppen). Så jag fick lov att vara nojjig för hur han skulle fixa det. Plåtmagen nummer ett i all ära men ibland KAN ju även den ha mindre bra dagar. Det gjorde att han tyvärr inte fick så mkt gotta igår som han gärna hade önskat. Men den som spar han har...
 
Farsans julklapp till mig är väl resan som är bokad till 4 februari då vi åker till Teneriffa igen. Min julklapp blir väl att jag åker med. Haha ja det är inte helt enkelt att åka med sin far. Ja just ja, jag måste fixa med mitt pass också. Det gick ju ut i november eftersom det nu blev fem år sen Dotra, hennes kompis I och jag åkte till London för att se Big Bang
 
Ikväll är det jobbdags igen. Det har varit skönt med ett par lediga dagar även om jag gärna hade jobbat julafton om det inte vore för ungarna. Det är rätt mysigt faktiskt. 
 
 
Den här bilden tog jag igårkväll när jag satt och summerade dagen i mitt huvud och konstaterade att jag var rätt nöjd ändå. 
 
 
 

Jösses

Helt slut när jag 30 min efter schemalagd tid fick gå hem. Kräkstrött om jag ska va ärlig. 
 
Kollapsade i soffan och sov en timme gott o väl. Frös som en tok när jag kom hem fast jag hade haft rumpvärmen på hela vägen i bilen. Det var sånt väder idag. Och det tar på krafterna att frysa.
 
Jättefint och gnistrande strålande vackert precis överallt. Jag har åkt runt i ett julkort hela dagen. Men ruggigt liksom. 
 
Sen har det känts som en lååång uppförsbacke ända in till mål. Hjärnan stämplade ut och gick hem ett par timmar före resten av mig. 
 
 

Upp som en sol ...

Och ner som en pannkaka.
 
Ångesten knackade på häromdan. Sa att vi inte hade hängt på ett tag. 
 
Det gav mig nån jäkla baksmälla i kroppen och det kändes segt att jobba igår. Det blev inte ett dugg bättre av att det strulade så jag inte hann in på fm o köpa mig nåt att äta i affären. Det var visst nåt ljushuvud som glömde tanka jobbarbilen kvällen innan (hrmm säger inga namn men det börjar på M). 
 
Mitt i detta började exet plötsligt skriva på messenger när jag for runt o jobbade också. Han satt visst plötsligt och tänkte tillbaka 20 år. Allt pga att han hade sett nån tjej gå med ett barn i en bärsele. Han nämnde att han kom ihåg hur jag hade sytt en bärsele som jag sen hade E i medan jag fixade i trädgården. Och att han hade kastat bort allt bara.
 
Hmmm. Liiite sent ute med den insikten kanske. 
 
Jag blev irriterad på hur han tycker sig ha rätten till att närhelst han har en svacka så ska han få jamsa om hur han inte värdesatte mig nog eller nåt annat.
 
Nä, men du fick sååå många chanser. Långt efter att jag borde slutat förnedra mig själv så inbillade jag mig att livet skulle bli underbart till slut. 
 
Jag svarade bara lite kort att bärselen har jag kvar, den är inte bortkastad iaf.
 
Och dörren tillbaka är stängd nu. Det sa jag inte, men jag tänkte.
 
Åkte o handlade efter jobbet. Usch. Så trött. Skulle köpa hem grejer till smörgåstårta som E önskat när hon kommer hem. Min hjärna ville knappt samarbeta. 
 
Julafton på söndag. Julkänsla nollkommanoll
 
 Sista passet innan jul ska strax avverkas. Jag har bestämt att idag ska bli en bättre jobbardag än vad igår var iaf. 
 
Ja just ja. I förrgår när jag skulle byta om och åka hem så hängde en påse på mitt skåp.
 
 Det var fjanten som hade fått en julklapp från förra matte och husse. ❤ 
 
Ny dag - nya äventyr ...
 
Gäsp och godmorgon (eller nåt)

I got this feeling inside my bones

John Blund svek inatt igen.
 
Vaknade efter 3 o låg o stirrade i taket hur länge som helst. Klarvaken. Tankarna snurrade hejvilt. Strax före 4 gick jag ner o tog en kopp varm choklad för vid det laget hade magen börjat på o kurra också. 
 
Somnade av på morgonsidan och fick sova ett par timmar sisådär iaf. 
Sillmacka till frukost o nu blev det soffhäng innan jag måste fara till jobbet.
 
Av nån anledning spelar Justin Timberlake i min skalle just nu. Det fick bli dagens rubrik.
 
Tjing tjing
 

-

Jag kom just på att jag idag typ firar tvåårsjubileum. Det var då mitt liv (och jag) valde en ny stig. En otrampad stig. Full av törnen och lömska rötter som fällt mig mer än en gång. En vän sa till mig ungefär vid den här tiden förra året att hon trodde att jag skulle behöva kämpa för att ta mig framåt i ett år till ungefär. Och ja, det var nog ganska så precis så. Jag började skönja att stigen breddades och buskarna som rivit mina armar blodiga nu inte längre var lika vassa nånstans i slutet av sommaren. 
 
Jag har envist fortsatt framåt på denna stigen trots att jag många gånger velat bara lägga mig ner och aldrig mer resa mig igen. För hur ska jag kunna komma till nya mål om jag fortsätter att trampa på de gamla invanda stigarna? De gamla vägarna leder dit de alltid lett. 
 
Jag gjorde en återblick till den här dagen för två år sen. Jag dog den dagen. Men jag föddes också på nytt den dagen.
 
 
 

tisdag

 
Ledig dag. Kom sent i säng. Fick för mig att baka en kaka missinassen. Misslyckades kapitalt. Haha man ska inte sätta igång med sånt när man inte har båda hjärncellerna vakna. Receptet på bananchokladkakan är ursprungligen nerskriven för muffins men jag gjorde en sockerkaka av den. Så dels hade jag 200º i ugnen istället för 175º och så höll jag på att ta ut den redan efter en kvart men kom på mig där iaf. Så den stod för varmt o gräddades och sen blev den inne för kort tid för det blev nog bara 35 minuter kom jag på efteråt. 
 
Vaknade till i morse av att mobilen plingade till. Jag får ju skylla mig själv som inte hade ändrat till ljudlöst men aja. Jag hade lite svårt o fortsätta sova efter det. Jag slumrade, det gjorde jag visste men nyfikenheten var väckt och piggare än jag för övrigt kände mig. Så jag fick se mig besegrad av nyfikenheten och gnuggade sömngruset ur ögonen. Nåja, försökte gnugga ur tillräckligt för att kunna se vad det stod. Eftersom den där JB glömde mig natten till igår så fick jag dubbel dos grus inatt tror jag. 
 
Varannandagstemperaturer ute just nu. Igår var det varmare och lite vassa snökorn föll ett tag också. Idag är det kallare igen. Hörde hur de varnade för halka tills idag på väderleksrapporten igår. 
 
Jag tror att jag drar på musik så det dånar i huset en stund. Så kanske jag får pepp nog att göra nåt av dagen. 
 
Japps, så får det bli. 
 
 

M som i måndag

3 dagar jobb avklarat. Trött nu. Dagen började lugnt o bra men sen blev det körigare efter lunch.
 
Hann sluta i tid iaf.
 
Kom hem o upptäckte att jag hade glömt fylla på pellets i kaminen. 13 grader inne känns friskt iaf.
 
Fem katter gör sitt bästa för o värma mig tills tempen är okej igen
 

Saturday - caturday

Jobbhelg pågår.
 
Hade en sån där blanda o ge tur idag. Fast de kan se än värre ut än dagens runda också. 
 
Hur som så blev jag trött. En stunds vågrätt läge i soffan med en katt som prompt ska ligga PÅ mig. 
Gilla läget bara o borra in näsan i pälsen o så slumrar vi en stund. 
 

Fredagsfeeling

Gomorron. Eller nåt sånt.
 
Var uppe i morse med sonen till bussen. Sen hem käka frulle o så en stund tillbaka o slumra för jag var så trött. 
 
Ledig dag idag med för det väntar en helg på jobbet. Yay så nay jag känner mig till det. Opepp är förnamnet men ska pengarna in på kontot så lär man jobba också.
 
Jag la på mina nya mattor på köksgolvet igårkväll efter att jag hade svabbat av det. Tänker att med 10 dagar kvar ska djuren väl inte hinna skita ner dem FÖÖR mycket. Men jag hade tittat fel och köpt aningens för korta. 150 cm var lite väl fjuttigt. Trodde de skulle vara 180 cm iaf. Haha meeen så drygt. Aja, nu får det va så. Mattorna från ifjol blev ju lite rosa efter tvätten så det kändes inte som att de passade längre. Förvisso hade de passat ihop med min rosa pelargon som envisas med att blomma i köksfönstret. 
 
Nu är bullen på bilden uppäten o kaffet till hälften urdrucket och det är ungefär så mkt jag brukar hinna dricka innan jag glömmer av min kopp så det kallnar. 
 
Dags att fylla dagen med ... ptja vem vet vad det blir. 
 

Torsdag

Ledig dag.
 
Blev väckt av sonen som ville köra till bussen. Han fick köra till stan för jag behövde ändå handla lite. 
 
10 dagar kvar till julafton. 
 
Sjukt.
 
Noll julkänsla. 
 
Kanske skulle dra på julmusik o försöka göra något åt bristen av feeling. 
 
Första koppen kaffe intagen. Och sillsallad av alla saker till frukost. 
...
 
O så glömde jag bort att jag höll på med ett blogginlägg för nåt annat kom emellan. Ja vilken tur att texten låg kvar och väntade. 
 
Slänger in resten av bilderna på kelpien från häromdagen. 
 
 

Fluffrumpor

Jag luftade kameran igår. Slängde ut lite havre i snön åt hönsen för att få dem i lite bättre ljus. 
 
Den här bilden på hönapönorna gillar jag. Det ser lite ut som att de har ett och annat att dryfta. Äggstorlek och skalfärg kanske. Eller över vem av tupparna som är stiligast och mest gentlemannamässig i sin uppvaktning. 
 
Två av kycklingarna som kläcktes för ett par månader sen. Den till höger visar redan nu alldeles för tydligt att den är en tupp. 
 
4 islandsdamer 
 
 

en sockerbagare

Strax dags för ett arbetspass igen. Arbetsplatsträff står på schemat. 
 
Jag svängde ihop en kaka. Men jag vet inte om den blev så bra. Min magkänsla säger att den blev torr. Jag har ju inte provsmakat. Ville göra mjuk pepparkaka men glömde bort att kryddorna kräver lite mer vätska än vanlig sockerkaka. Nåja, de får väl doppa o se glada ut eller låta bli. Heh.
 
tjipp tjipp
 

missinassen

Ett missinasseninlägg.
 
Jo jag har jobbat kväll. Kom hem och hade ett snapmeddelande från dotra om att hon skulle medverka i DUR (Dalarnas studentradio) och Musikhjälpen Falun.
 
Så jag satte mig en stund vid datorn och har tittat och lyssnat lite på dem. Men min internetuppkoppling suger så det laggade bara och jag fick ge upp. Men de ska väl hålla på i fler dagar så det blir fler tillfällen att höra och se henne. 
 
Kameran fick följa med på jobbrundan. Och jag stannade och fotade ett motiv som jag spanat in länge att jag ville få på bild. Men bäst jag stod där i mörkret och fixade med min kamera så stannade en bil och undrade om jag behövde hjälp. Nä, det behövde jag ju inte. Men jag förstår tanken. Temperaturen höll sig stadigt kring fyra minusgrader större delen av kvällen men mot slutet där tickade det iväg och vid fototillfället var det sju minusgrader.
 
Bilden? Ptja, gå in på Kilroybloggen om du vill se den. 
 
 

Söndag

Gårdagen tillbringades mestadels i soffan. Slog på en Disneyfilm och somnade innan den var slut. HaHAA 
 
Åkte till bror och svägerska på kvällen för lite kaffe. 
 
Idag har jag försökt könssortera kycklingar. Det gick sådär kan jag säga. Så olika storlek o fason på dem eftersom hela högen mer eller mindre är bastarder. 
Det är dessutom alltid lättare att säga vilka som till 100 % är tuppar än tvärtom. 
 
Den vita längst fram har garanterat sussex i sig och är tupp. Men renrasig är svårare att veta. Ser så smutsvit ut så misstänker islandstuppen med samma teckning som far. 
 
En stor gigantisk kyckling är helt vilttecknad men såklart en tupp till 99 % säkerhet. 
O för att ingen ska få några idiotiska idéer för sig så satt de självklart bara instängda i buren medan jag samlade ihop dem och gick igenom dem en och en. 
 
Just nu verkar blogg.se ha problem med kommentarsfunktionen. Iaf från mobil. Jag kan inte kommentera hos de jag brukar men jag har inte glömt er. 
 
 

Fredagsmys?

Ty fusan (jo det är omkastat med flit) en sån dag. 
 
Jobbdagen var åt H typ. Konstant minst 30 min för sena till alla jobb och dessutom tog alla besöken mer tid än planerat. Vilket då i sin tur gav ännu mer försening ju längre fram mot lunch vi kom. 
 
Men trots att jag fick flytta lunchen 15 min och därmed sen komma ut på em-besöken 15 min senare så lyckades jag få sluta i rätt tid i slutänden. 
 
Men adrenalinpåslaget från fm tog ut sin rätt och jag kollapsade i soffan o sov medvetslöst 2h efter jag kommit hem
 
Vid sista besöket var jag så slut att jag fick en akut känsla av illamående. Jag fick verkligen bita ihop för att hindra impulsen att helt enkelt låta maginnehållet komma upp. Flera vågor av illamående sköljde över mig innan jag kunde tänka bort det. Men jag övervägde att ringa samordnaren o be henne planera in någon annan. 
 
Jag hoppas verkligen att det bara var trötthet och hunger. Magkatarr kanske.
 
Ledig helg. Fri att fylla med vad jag vill. Men frågan är vad jag orkar.
 
Idolfinalen på tv. Jag tog ett litet glas glögg. Kall såklart. Och pepparkakor.
 
Vi skojade på julavslutningen igår om att jag skulle fixa mig ett ONS och skaffa mig en sladdis. Detta eftersom det är 2 bebbar på bakning i arbetsgruppen o tydligen skulle jag också va med i det gänget. Haha nope nope NOPE.  Men iaf, glaset jag drack min glögg ur fick såklart bli det här dårå ...
Jag hejar på Hanna. Snart vet vi vem som vann.

Brrr

Kom hem efter jobbet och konstaterade att det var svalt inne.
 
Pelletskaminen hade stannat. Misstänker strömavbrott som boven. 13 grader är inte direkt mystemp när det är inomhus.
 
Jag som tänkte springa genom duschen för ikväll ska vi ut o äta med jobbet. Julavslutning typ. Fast hemtjänsten tar ju aldrig ledigt. 
 
Det får bli en lååång stund under varmvattnet o sen snabba ryck i kläderna framför kaminen som är igång igen o jobbar för högtryck för att värma upp nedervåningen. Luftvärmepumpen fick också rycka in. 
 
Snön som föll igårkväll/inatt töar bort igen. Så va skulle den ner o gö till att börja med?
 

Lillördag

Måndagen gick i trötthetens tecken. Men vi kom iväg på en övningskörningsrunda iaf.
Men det var typ allt jag pallade med den dan. 
 
Tisdag. Fick en fråga på messenger om ägg.
Ja, trött matte betyder uttråkad hund som roar sig själv.
 
Så numera har jag bara burägg 😂😂
Haha ja man måste se det roliga i saker för o orka.
 
Jobbade kväll igår. Jobbar kväll ikväll med men börjar inte förrän 17. Var länge sen jag hade så kort kväll så det känns som ledig dag nästan.
Jag har hunnit vara ute o fixa hästhage också. Men konstaterade att jag måste köpa mer grejer till den. Blöh. Först frös jag fingrarna halvt av mig men tinade upp när jag började röra mer på dem. 
 
 

Måndag

Det var den ledga dan.
 
Så trött. Sovit bort nästan allt dagsljus. Fanns inte på världskartan att orka vara uppe öht. Bara vetskapen om att det är ledig dag. Enda lediga dagen innan nästa helg gjorde att jag omöjligt orkade va uppe.
 
Hade lovat sonen att få övningsköra så lär ut o åka en stund iaf. Köpa hem värmepellets står på agendan. 
 

Ka-blonk

Jobbhelg avklarad.
 
Men i fredags hjälpte jag brorsan med hans flytt. Nåja jag hjälpte till en vända på fm o efter lunchrast for jag o syrran till hennes lägenhet o skruvade ihop sängarna och en tvbänk. Sen var jag helt färdig och fick se mig besegrad. Handlade baralite på ica innan jag åkte hem o kollapsade i soffan o försökte ladda om inför jobbhelgen.
 
Efter jobbet kom exet över en snabbis. Vi prata lite inför julen. Sen kollapsa jag i soffan o sov gott o väl ett par timmar.
 
Tar det slut så tar det slut på energin.
 
Det får va så helt enkelt ikväll.
 
Ligger med en katt tätt inpå. Fiser illa i sömnen gör han också. Euww
 
 
I morgon är en ny dag. En ledig dag. Tack o bock.

RSS 2.0