jultankar

Jag överlevde julafton.
 
Ingen blev osams.
 
Jag bjöd över farsan på julmat också. Han var ju kattvakt åt brorsan som åkt nedåt i landet för att fira jul på svägerskans hemmaplan Öckerö och kunde därför inte åka och hälsa på några av sina bekanta han brukar åka till.
 
Syrran kom över, exet kom över och farsan var in och åt mat och drack kaffe innan han sen åkte hem igen. 
 
Julen ger mig alltid sån ångest. Jag går runt med en ständig känsla av otillräcklighet, ensamhet, sorg och dåligt samvete. 
 
Jag gör mitt bästa för att acceptera att det är så jag känner och att det är inget jag behöver vända mig ut och in för att åtgärda. Jag är iaf oändligt tacksam för min fina goa dotter som hjälpte mig. 
 
Jag njuter av att ha henne hemma i några dagar. Vi har gjort sånt som vi brukar göra. Dvs, sitta och titta på film eller serier och kommentera allt som är roligt, äckligt, sorgligt ... och vi gör det simultant allt som oftast. Hon är min allra bästa vän på ett vis. Den här gången blev det "Stranger things" och vi blev klara med första säsongen igår.
 
Jag blev också väldigt rörd och glad att se att min son växer upp till en fin omtänksam kille. Han hade köpt julklappar åt oss. Exet och dotra fick ett varsitt platt paket som väl var mindre svårt att räkna ut att det var ätbart innehåll. Men jag fick ett större paket som skramlade lite om jag ruskade på det. 
 
När jag öppnade det så var det en ny fin elvisp i paketet. Saken är den att min gamla verkligen höll på att brinna upp sist jag använde den. Jag vågade knappt vispa ihop smeten för jag var rädd att det skulle bli kortis och att den skulle börja brinna i handen på mig. 
 
Jag blev så glad att sonen fick utstå en extra omgång med kramar. Så nästa år kanske jag bara får en chokladask jag med. 
 
Jag vet inte hur glad han blev över min julklapp beståendes av ett startpaket av tallrikar och muggar. Men ska han flytta och gå på högskola i annan del av landet så behöver han grejer. Massor av grejer och därför fick det bli så. E fick också en sån låda. För hon hade nästan inga muggar kvar när jag och Sara var dit under Sabaton open air och så berättade hon att hon hade snart inga tallrikar kvar heller. Så valet var inte så svårt. 
 
Hennes finaste julklapp till mig var ju såklart att hon kom hem och hjälpte mig bli "klar" till julafton så jag kunde slappna av och känna mig lugn kvällen innan. Men sen fick jag och exet ett varsitt upplevelsepaket innehållandes massage. 
 
Och exet hade väl tröttnat på att få höra mig "gnälla" om det där elementet han tog med sig härifrån förra vintern för att han trodde det fanns ett extra men sen pajade ett av mina fristående oljeelement så i slutänden fattades det två.  Så jag fick ett litet fristående oljeelement av honom i julklapp. 
 
Kodjos julklapp till mig var att kvällen innan julafton raida hönsens mat de fått när jag röjde ur kylskåpet (ja det räcker med fem minuters ouppmärksamhet så hinner han massor och dörren in till dem var öppen). Så jag fick lov att vara nojjig för hur han skulle fixa det. Plåtmagen nummer ett i all ära men ibland KAN ju även den ha mindre bra dagar. Det gjorde att han tyvärr inte fick så mkt gotta igår som han gärna hade önskat. Men den som spar han har...
 
Farsans julklapp till mig är väl resan som är bokad till 4 februari då vi åker till Teneriffa igen. Min julklapp blir väl att jag åker med. Haha ja det är inte helt enkelt att åka med sin far. Ja just ja, jag måste fixa med mitt pass också. Det gick ju ut i november eftersom det nu blev fem år sen Dotra, hennes kompis I och jag åkte till London för att se Big Bang
 
Ikväll är det jobbdags igen. Det har varit skönt med ett par lediga dagar även om jag gärna hade jobbat julafton om det inte vore för ungarna. Det är rätt mysigt faktiskt. 
 
 
Den här bilden tog jag igårkväll när jag satt och summerade dagen i mitt huvud och konstaterade att jag var rätt nöjd ändå. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0