take a walk on the sunny side of life

Det går två kvinnor på en landsväg en solig eftermiddag någonstans i Sverige.
Den äldre kvinnan går med mödosamma steg och stannar för att vila sig ofta. Fem steg och stanna, fem steg och stanna.
Den yngre kvinnan går med piggare steg men stannar och väntar in den äldre vid vart femte steg.
 
De samtalar om den vackra senvinterdagen där solen gör sitt bästa för att ge hopp om liv och en ny vår. 
Den äldre kvinnan njuter av att få sällskap till målet som för dagen är brevlådan. Inte långt från gårdsgränsen men ändock tillräckligt långt för att snön och isen som ligger kvar ska ge en osäkerhetskänsla.
 
Plötsligt stannar den yngre kvinnan och kommenterar vägen de går på. Hon säger att hon tycker att den är så vacker i sin enkelhet. Stenar som fogats samman av svart klibbig massa men fortfarande så man ser varje sten som en egen vacker liten skapelse.
 
Den äldre kvinnan tittar förvånat på den yngre men säger inget. 
 
Den yngre fortsätter att förklara varför vägens yta är så fascinerande och tar sedan fram sin kamera och tar ett par bilder som hon glatt visar den äldre kvinnan som plötsligt förstår lite bättre hur en enkel asfalterad väg faktiskt kan vara vacker.
 
När de så kommer tillbaka till gården är det med ett helt annat intresse de plötsligt samtalar om trädgårdens växter som sakta men säkert tar tillbaka det territorium som en gång röjts av flitig hand under mången slitsam timma.
 
Kornell och nyponros ska den yngre kvinnan få ta så mycket hon vill ha bara våren vinner mark över vinterns sega grepp. 
 
En halvtimmes promenad i solen och två nöjda kvinnor skiljs åt. Den ena går in för att äta av den fortfarande varma nylagade maten som den andra kvinnan tillagat innan promenaden. Den andra kvinnan åker vidare i sin kommunbil med ett leende på läpparna. 
 
Tänk att så lite behövs för att glädja så mycket

Vadskamanätanudå

ja vad ska man laga för mat idag tro???

Tog vägen förbi affären och ica hade extrapris på kassler. Får väl hoppas att det inte är spår av hästkött i den.
 
Och så får det bli rotsaker i ugn till. Hoppas de också är tämligen hästfria.

hilarious

Finner det skrattretande att vissa tycker det är heeeelt okej att nån tjänat kosing på att luras med hästkött som ingen vet vad det kan tänkas innehålla och samtidigt lägger upp en länk på ett foto som ska representera Sveriges historia där en broderad man håller i en svensk fana. Som att det vore den svenskaste av svenska bonader... 
 
Jaja
Det finns bara en fattigdom och det är okunnigheten.
 
En snabb bildsökning ger mig en uppsjö av broderade bonader.... hur många svenska flaggor hittar DU i den samlingen?
 
 

tips på ritverktyg

man får inte roligare än vad man gör sig skrev min vän nyss på facebook och visst är det väl sant och riktigt att det är på det viset.
 
Själv har jag nu roat mig med att rita på nätet. Hittade ett så roligt program. Går skitbra att göra blommor och blader... hahaha nördiga jag
 
Den nedersta bilden är mitt första alster... kul hursomhaver
 
Vill du också leka proffsritare så kolla här
 

klantarslet slår till igen

köra över sina egna glasögon som man lyckats tappa utan att märka - check

*suck*

Blir bara så nedrans less på mig själv ibland.

sol ute...

...sol inne
sol i hjärta, sol i sinne
 
Idag skiner solen från en klarblå himmel.
Jag har firat detta med att sitta ute på trappen en stund och bara njutit
 
Takdropp, fågelkvitter, sällskap av katt och hund och från hagen hörs hästarnas nöjda frustanden där de mumsar på brunch-hö (ja de fick lite sen frukost idag hrmm)
 
Bilderna är klickbara och öppnas upp i större format

did you know

Jag måste erkänna att jag är en sån där person som har en förmåga att skjuta upp saker och ting.
 
Jag blev ju sjukskriven i november för att jag kände själv att jag höll på att rusa in i väggen. Det krånglade för läkaren när hon skulle skicka mitt  sjukintyg till försäkringskassan och hon sa att jag skulle få skicka in det själv istället. Som på den gamla goda tiden...
 
Tiden gick och jag hade kopierat mitt original men inte fått tummen ur... det ramlade in en blankett från fk som de ville att jag skulle fylla i. De sa inget om nåt läkarintyg.
 
Sen har det där jäkla papperet åkt med mig hit och dit och jag har förträngt det... ikväll fick jag iaf tummen ur och fixade mitt bank-id och kollade upp på mina sidor på försäkringskassan. Då hade ju för 17 mitt intyg kommit elektroniskt iaf.  Nu ska jag bara ta mig i kragen och fylla i och skicka in. Så kanske jag kan få nån krona retroaktivt för att jag var hemma och sjuk. Såvida de fortfarande godkänner såna saker... nu för tiden kanske man mest bara ska jobba på tills man exploderat och svosch inte kostar mer pengar för samhället?
 
Detta kan arkiveras under "onödiga fakta"
 
o nu måste jag ju också erkänna att jag har sovit mig så pigg att jag inte orkar gå o lägga mig... fast jag är fortfarande för trött för o orka göra nåt. moment 22 kallas det visst
Kanske att jag kan orka plocka ur diskmaskinen och fylla på med nytt skitigt material så kan den få jobba inatt när alla borde sova fast minst 2 fjärdedelar av familjen är uppe bara för att... den enda som varit duktig hittills på den fronten är herr J som bäddat ner sig.
 
E har också varit duktig idag. Hon har fixat hästarna hela dagen. Tack o bock
 

jag är väl ingen nallebjörn heller

Det var en jäkla envis förkylning att inte vilja ge sig.
 
Var iväg ut på roligheter igår. Var nykter men när jag väl vaknade idag efter lunch så kände jag mig ändå som om jag vore bakfull. 
Heh, det känns ju sådär att trots att man inte slarvat runt så får man ändå biverkningarna som OM man hade slarvat.
Var väl biverkningen av den sena timmen kanske.
 
Sen har resten av dagen gått i sovandets tecken. Har inte gjort många knop idag. Mest bara sovit. Tur man har barn som kan sköta sig själva 
 
Fick höra igårkväll att jag var "gullig" och ptja, är DET vad man vill höra när man är på rockklubb?
Men min kompis fick ju höra att hon var söt... och inte var hon mer än 20 bast heller så... pojkstackarn hade ju nästan kunnat vara hennes son.
 
Det är bra när man stannar i ålder och ens barn växer ikapp en... snart kan vi gå på klubb tillsammans och tas för o vara syskon. Hehehe
 
Nu ska jag fortsätta vila upp mig så jag är piggelin när det är kvällsjobbardags imorrn. Kidsen har sportlov så jag får ju sovmorgon iaf... wohooo 
 
 

det visste ni inte

Helt plötsligt kom jag på att jag faktiskt har sålt en bild en gång... 
Den här bilden har faktiskt varit införd i Allt om Trädgård för många år sen.
 
Det var genom mitt medlemsskap i AoT's forum där redaktionen efterlyste njutningsbilder och jag slängde fram den här. 
 
Hahaha så man behöver inte ha nån flashig expertkamera för att få sälja bilder ;) 
Det här var en enkel modell av digitalkamera och som ni ser så är det snart 8 år sen jag tog bilden.
 
Lite kul info som jag är helt säker på att ni INTE visste om mig
 

domen är en våldtäkt i sig självt

Sanna Lundell säger det så bra så jag länkar bara till hennes kolumn

 

Mina tankar om saken lämpar sig mindre bra i tryck nämligen

 

"#%/&%¤%¤#/((/%%#¤"#"


lördag

Den där förbannade förkylningen släpper inte taget....
 
Var helt färdig igår när jag kom hem från jobbet. Blev en tidig kväll... ofrivilligt, för jag somnade medans jag surfade med den bärbara i sängen.
 
Var bara upp och nattade pållar sen.
 
Men jag undrar om jag inte haft lite feber inatt för det var så olidligt varmt i sovrummet tyckte jag. Medans herr J bara sa jaså när jag klagade.
 
Tog sovmorgon i morse också... blev väckt halv elva av telefonen men jag orkade inte masa mig ur sängen direkt då heller....
 
Nu måste jag bestämma mig om jag orkar gå ut ikväll.... vill så hjärtans gärna se mina vänner spela på Rockland ikväll
 
Den som lever får se hur det blir med den saken
 

freeeeeeedag

äntligen säger jag bara
 
 

återbruk

Ramlade in på en blogg och fann ett inlägg som väckte mitt intresse.
 
Ser ut att bli riktigt snyggt och helt klart nåt som JAG skulle kunna tänka mig

tänka sig

When you are a Bear of Very Little Brain, and you Think of Things, you find sometimes that a Thing which seemed very Thingish inside you is quite different when it gets out into the open and has other people looking at it
 
När du är en björn med Mycket Liten Hjärna och du Tänker Ut Saker då upptäcker du ibland att en idé, som verkade väldigt idéaktig inuti ditt huvud är en helt annat sak när den kommer ut i verkligheten där andra kan se den
Nalle Puh
 
Idag när jag höll på att koka pastan till kvällsmaten så hoppade lillkatten upp på bänken och där satt han sen och studerade vattenångan som steg upp mot taket. 
Han satt och var helt fascinerad av skådespelet och han vände på sitt lilla huvud och tittade från olika vinklar. Då undrade jag över vad som möjligen kunde röra sig därinne i hans lilla söta huvud. 
Sen frågade jag honom om han möjligen var en liten söt katt med en mycket liten hjärna 
Det är ofta som jag finner den lilla sötfisen sittandes och filosoferande titta rakt ut och kommer man då och vill gosa eller prata lite med han så blir han nästan irriterad. 
Ett är säkert iaf. Gula katter ÄR speciella
 
Och hans svar på min fråga? 
Han hoppade ner från bänken och gick upp för trappen och la sig i sonens säng istället... hahaha månne han blev lite förnärmad <3
 
 
 
 
 

körv

Ibland är det enkla det godaste
 
Idag blev det korv i ugn och pastasnäckor till mat
 
Enkelt att göra, kräver inte så mkt energi när man väl har snittat upp korven i skivor och fyllt den med nåt som är gott.
Idag blev det skivat äpple och skivad gul lök som jag varvade i varannan skåra. Sen blandade jag ketchup med grädde och hällde över och toppade med riven ost innan jag skjutsade in allt i ugnen. Det gick åt ett halvt äpple och en gul lök. Det som inte fick plats i själva korven hackade jag och la i mitten av ringen så fick det koka ihop med ketchupgrädden. 
 
E som inte är så bortskämd med vanlig god mat längre vad gäller skolmat var så lycklig så hon nästan grät. Hon hypade över att det skulle bli korv och pasta. RIKTIG pasta som hon uttryckte det. Tydligen har de för vana att konstra till allt. Och alltså även pastan som numera finns dagligen till pastasalladsbuffen som skolbarnen lyckades förhandla till sig genom sitt lilla upprop på facebook.
Ni minns väl äckelbilden jag la upp här som skulle föreställa gröt.
 
 

snart gonatt

Om min morgon började med en rivstart i katt o råttalek så blev det inte lugnare sen.
Men man blir glad av att få en välkommen-tillbaka-kram när man landar på jobbet.
Apt och semmelfika
sen det som är så spännande med hemtjänst - ingen dag och inget besök är det andra likt. En brukare var upprörd över att hon inte fått posten i tid fast det visade sig ju vara i tid. Och hon hade fått en diskduk i present men den fanns inte att finna sen. Och då var hon övertygad om att nån öppnat brevpaketet INNAN det levererats och snott disktrasan. Innan jag gick var dock missödet bortglömt och allt frid o fröjd.
En annan brukare boxade till mig i affekt för att jag tyckte att h*n skulle kunna klä av sig själv. Och ut därifrån skulle jag också. Men jag lyckades vända situationen och innan jag gick var personen nöjd o glad och tyckte bestämt att jag skulle komma imorgon för det var bäst då. Haha söta dementa gamlingar. Nästan alltid söta iaf.
Nu gonatt

Oh vilken morgon

Ni vet när man vaknar upp av att det rasslar till utav bara helskotta och man inser att det är katten som härjar.
 
Känslan när man då inser att katten leker med en mus som fortfarande lever och rusningarna är när han släpper den där vettskrämda lilla saken som springer för sitt liv och katten förtjust ruschar efter och fångar den igen.
 
Jag tycker att det är himla bra med råttfångare och jag berömmer dem när de fångar de där terroristerna som knaprar på mitt hus om kvällar och nätter men när man vaknar nånstans före fem på morgonen och kattf-n vägrar låta sig infångas med musen kvar mellan käftarna så man kan bära ut hela ekipaget då är det banne mig lätt att hålla sig för skratt.
 
Till slut hade jag fått ut både katt och råtta men han höll på att förlora sitt byte till hunden som mer än gärna hade nypt den lilla rackaren om han fått en chans. Nu var han mest bara yrvaken och fattade inte vad som stod på... haha han börjar bli gammal och lite senil tror jag.
 
Jag la mig och somnade om (efter en kopp varm choklad) för jag ska jobba kväll och vill ha mina timmar sömn och därmed basta.
 
Drömde en verkligen konstig dröm sen... haha ja jag säger då det.
 
Jag drömde att jag släppte ut Lilleman i en av sommarhagarna och en av shettisarna i vinterhagen och gick in igen. Sen genom ett hål (?) eller fönster i taket såg jag att det var på väg att bli en tromb. Det var ett runt moln med hål i mitten... som en överjäst munk ungefär såg molnet ut. Jag och de andra personerna i min dröm stod och velade på hur vi skulle göra om hästen skulle stå kvar i hagen eller inte.... till slut var det försent att välja och hästen for runt och bockade och hade sig för han var såklart orolig för stormen. När tromben kom så ändrades liksom allt och blev som en tecknad film... hästen stod på ena sidan staketet och tittade på tromben som stod på andra sidan och tittade utmanande tillbaka. Sen liksom frustade tromben till i ett tecknad-film-gnägg och tog sats och virvlade in i hagen och zig-zagade sig fram och tillbaka men undvek hästen först... sen gick den igenom hästen och han såg ut som alla tecknade hästar ser ut som blir genomblåsta av en tromb... hans revben spelade liksom piano upp och sen ner igen och hästen stod ju såklart på två ben just då också... 
När allt var över gick vi ut för o se efter hur det gått för hästen och han var ju såklart förnärmad att vi lämnat honom sådär (fortfarande cartooniserad). Sen minns jag inte riktigt men det slutade med att vi kollade igenom stallet och alla skrymslen där och då var det inte längre nån tecknad film utan mer som western-stil på saker och ting.... 
 
Sen vaknade jag och ja.... jag insåg att det var nog den sjukaste drömmen jag nånsin drömt. HUR i hela friden kan man börja drömma i tecknad film liksom?!?
 

inspiration

Jag har gjort nåt jag inte trodde att jag skulle göra.... haha
Jag har knåpat ihop en inspirationsbild på saker jag skulle vilja ha i min garderob till våren och sommaren. 
 
Men plånboken och mitt vill-ha-sinne är inte riktigt i fas för det finns mkt jag vill ha i många olika kategorier, inte bara i klädväg utan trädgård, resor, möbler är också sånt som finns listat på min önskelista bland annat. 
 
Men det är ju tillåtet att drömma som sagt var. 
 
I mitt nästa liv skulle jag ju vara excentrisk miljonär så då kan jag lyxa till det iaf om jag skulle vilja... ;)
 
 

Här är jag i ord och bild

Det finns så mkt man kan göra på internet. Så mkt roliga saker att leka med... om man bara hittar dem vill säga.
 
Fann en sida där man kan göra bilder av text... eller ja, hur man nu ska kalla det. Den tar dock inte Å, Ä och Ö upptäckte jag
Och sen den här sidan där man gör ordmoln av text. Den gillar jag också
 
 
 
 
Orden i ansiktsbilden är från min facebook och orden i wordle-molnet är från bloggen så det ÄR ju verkligen JAG.

tankar

Igårmorse väcktes jag av telefonsignalen när min far ringde för att meddela att hans särbo somnat in för gott under natten.
Idag kunde jag läsa på facebook att en jobbarkompis blivit mormor.

Antar att det är så det är... höst blir till vinter, blir till en ny vår igen. Det känns tomt att veta att hon är borta även om det inte var nån överraskning att tiden var nära.
Hon fanns där när jag skulle ta mitt körkort
och när min far igår satte sig i bilen efter dödsbudet hade hans innerbackspegel spruckit. Kanske var meddelandet att han inte skulle titta för mkt bakåt utan framåt?

jag vill inte va som alla andra för jag vill va mig själv

Har roat mig själv med att titta på senaste avsnittet av Ponnyakuten och sen hittade jag en chatt med Tobbe och några av årets deltagare
 
Det var några saker där som var lite roliga och intressanta 
Vet inte om det syns vad det står men längst ner i bilden så finns frågan om de inte kan göra en vuxenversion med hästar och moderatorns svar låter ju som att det inte är helt omöjligt. :D
 
Sen bara älskar jag svaret med hur högt i luften han varit med en häst
Emil: Tobbe hur långt upp i luften har du varit med en häst?
Tobbe: 135,,,, över hinder,,, men högre om de stegrar ,, och högst med häst i flygplan,
 
Haha den var ju lite lurig.
 
Nu spelar jag gamla låtar på spotify och har lite memorylane här hemma
 

snurrigt

Nu har jag skjutsat E till tåget och jag åkte raka vägen hem igen. En kort kort sekund funderade jag om jag skulle ha testat min ork och mitt flås med en lättare promenad men jag övergav planerna lika snabbt. 
 
Det var nog likasåbra för yrseln är inte ett dugg bättre och när jag gick från bilen vinglande jag till som om jag vore berusad fastän jag är spik nykter.
 
Ligger nu i soffan igen. På gott och ont. 
 
måste
        ju
            hitta
                orken
                       igen
 
Näe, nu ska jag ringa mig frisk o så håller vi tummarna att snurrsnurr är borta på onsdag när det är dags för nästa arbetspass.
 

whoa

Vaknade av larmet
har snoozat många gånger
gick upp och hela världen vill snurra
jag känner hur kroppen sakta vill vrida sig åt höger hela tiden
känns ju lagom roligt

Längtar

Det kliar i mina trädgårdsfingrar
 
Sitter och läser på diverse olika sidor som är trädgårdsrelaterade... nyss fick jag för mig att googla om varmbänk och hur man anlägger en sån. Inte för att jag ska göra nån sån... vet med mig att jag inte är tillräckligt organiserad nog att sköta den. Det ska ju av och på med täckning så de inte fryser och de behöver ju ljus för att växa... håhå men drömma går bra.
 
Fick lite inspiration till kompostering också. Jag älskar att kompostera och använder min kompost i trädgården också. Vill bygga en i lecablock NU... haha
 
Men där ute ligger snön djup. Och Aftonbladet säger att det är den snörikaste vintern på länge... hmmmmm
Men drömma går ju bra
min dotter som knåpat med den här bilden och jag älskar den
 
 
 

sjukt trött

Nu är jag rejält less på att vara sjuk
 
Det är inte roligt att orken inte finns där. 
Nåt är det som fortfarande bråkar i kroppen för jag är så otroligt trött. Sover fortfarande middag flera timmar varje dag och orkar inte riktigt göra nåt.
 
Hostan har på ett sätt lugnat ner sig men istället har jag fått lite mer slem att tala om i halsen. Rethostan har liksom provocerat fram slem som inte fanns där alls från början.
 
Igårkväll var första stunden på mkt länge jag orkade göra mer än bara se till det grundläggande hos hästarna med mat och vatten och faktiskt bara socialiserade med dem en kort stund. 
 
Jag riktigt längtar efter att ha ork över till nåt roligt. Men jag vet ju att jag inte är ensam att mest ligga i soffan helt utslagen. 
 
 
 

hur man sysselsätter sig när man mest orkar vara i soffan

Ligger här i soffan och tittar på ponnyakuten. Hade glömt bort att titta så nu har jag tittat på tre avsnitt på raken och har ett kvar. Kul o få se Tobbe hålla lite grundridning med ungdomarna. 
 
Eftersom jag själv lärde mig rida i vuxen ålder så är det ju inte så länge sen jag fick exakt samma instruktioner av min lärarinna. Jag blir så glad när jag tänker på vad hon lärt mig faktiskt.
 
Våra lektioner var väl inte riktigt som de man normalt ser på en ridskola. Men eftersom jag på slutet red själv för henne så var det ju lite annat också. Och en lektion hölls i hästhagen... vi gick o pratade och hade teori och letade hästbajs. Hahaha ja vilka minnen

Fick ett telefonsamtal...

... från min bror.
 
Han o hans fru hade en diskussion om utifall de två äldsta pojkarna var stora nog att städa sina egna rum eller inte.
Bror min ville veta om E och lille J städade sina egna rum eller inte... och det gör de ju... mer eller mindre... inte alltid det händer så mkt på en helgs städande och jag och herr J har ibland åsikter på ställen som "glömts" men de städar sina rum själva.
 
Jag bryr mig inte så mkt egentligen på om det är städat eller ostädat. Jag säger till om det blir för mkt men nöter inte ihjäl mig om det. Då är nog herr J mer krävande faktiskt.
 
Men E är duktig på att hjälpa till med andra delar av husets städning istället. När hennes lust faller på. Och vi har ett veckoschema som följs lite sisådär men med en grundtanke iaf. Nån lagar mat, nån annan tar disken, nån hämtar in ved och nån får sköta tvätt eller städa/plocka nånstans i huset. Ganska skönt när det funkar faktiskt.
 

Valentines day

Skulle göra som alla andra gör idag.
Jag skulle lägga upp en bild som var lite alla-hjärtansdagsinspirerad. Sa åt hunden att lägga sig och så skulle jag lägga en hjärtkudde bredvid honom och fota.
 
Hahaha hunden såg ju ut som om han trodde att han skulle få stryk. Inte för att han brukar få det men han kan konsten att se sån ut ändå.
 
Och så fjantade han runt runt för o fjäska. Katten som låg o sov i soffan blev mindre imponerad kan jag säga... han såg ut som han inte riktigt visste VAD han skulle tycka om saken. 

bättre?

Gick ut o såg till djuren och tyckte för en kort stund att det nog kändes bättre idag ändå...
 
men när jag kom in igen så insåg jag att det inte alls kändes ett enda dugg bättre... fy satan i gatan vilken andnöd jag har nu
 
*går o lägger mig igen*

Överlevde dagens projekt

Kom till stan och kom hem igen också.
 
Ett par alvedon funkade hyfsat för att lura kroppen o tro att jag var piggare än jag var. Men nu är jag rätt slut. 


Dagens

projekt
 
Åka o handla 
 
blir intressant med tanke på att jag har noll ork och blir andfådd för minsta lilla.
Kommer kollapsa innan jag kommit in i bilen typ
och sen har vi långa resan in till stan... och sen ska jag orka GÅ genom affären. Den nyligen tillbyggda affären som är dubbelt så stor nu... OCH man måste igenom typ hela för att få med sig det man ska ha
 
wish me luck
 
HELA familjen är mer eller mindre sjuk så det finns inte så många andra att förlita sig på heller... mannen i huset är sjukSJUK (som karlar alltid blir när de är förkylda) med feber och allt.
 
Tar med mig sonen som är frískast och som faktiskt har orkat spela tv-spel idag sen han vaknade på fm.
 
Tjingeling pling

jag vill inte veta

hur det känns o ha lunginflammation
Det räcker bra med den övre luftvägsinflammationen jag har
Tack så mycket

fettisdag

Ja det är ju semmeldagen. Fick för mig att jooo nog orkar jag fixa hembakade semlor.
E fick göra degen, hon skulle bakat ut den med men så blev det inte. Jag knådade, gräddade o så fick jag för mig o GÖRA mandelmassa.
Ja ni hör ju...
Nu har jag kollapsat och har hjärtklappning o orkar nada
men semlan var god ;-)

västmanländska

Jag hittade en blogg nyss när jag plötsligt fick hjärnsläpp och behövde googla på hur sjutton man stavar till "västmanländska" eftersom jag skulle skriva en statusuppdatering på fb som innehöll ordet västmanländska.
 
På den där bloggen fanns det en vlogg om just fenomenet västmanländska ord.
 
 
 

krumelurmedusin

Somnade till halvsittandes i soffan till slut iaf. 
Och drömde konstiga drömmar så det var nog tur att larmet på mobilen larmade när det gjorde... 
 
Nu har jag skjutsat E till tåget och passat på att handla hem "jag är faktiskt sjuk" saker. 
Nyponsoppa sa nån till mig var bra mot ont i halsen. Nu har jag ju inte ontONT men hosta ger ont i halsen om inte annat. Juice är läskande och te med kanel och ingefära i borde mota någon baskilusk på vägen. Mera honung för det är snart bara slut kvar i burken jag hade hemma. Nässpray och halstabletter fick också slinka ner. Och såklart "krumelurmedusinen" nummer ett - marabou black
Nomnom
 
Köpte hem lite ingredienser om utifallanatt jag skulle orka dra igång att baka lite semlor. Annars kanske jag kan engagera ett eller två barn till en sån sak mot kvällningen. Det ÄR ju ändå fettisdag imorgon
 
Nu tänker jag dricka upp den där halväckliga nyponsoppan jag hällde upp i en mugg och sen försöka slumra en stund. Så jag samlar krafter att bli frisk.
 
Grämer mig att jag inte kan vara med på boxaerobicsen ikväll och inte kommer jag orka vara med på afrodansen på onsdag heller... jag som hade kommit igång så bra och var sååå pepp nu.

here we go again

Jahapp
 
La mig hyfsat tidigt för att vara mig liksom :/
 
Vaknade halv ett inatt för att jag hostade - tog hostdämpande för att få sova.
Fick sova tills för en stund sen när det var som förgjort att få hostan att ge sig.
 
Nu har jag bäddat i soffan så jag kan sitta upp och så har jag gjort mig en kopp te med honung igen.
 
Kliar på ryggen där jag har mina lungor men det går ju inte att klia bort klådan :(
 
Mitt i allt där jag låg i sängen och hostade så kräkreflexen satte in, kom katten och tyckte att vi skulle vara sociala... eh, nej tack du misse.
 
Jag känner mig som han såg ut igårkväll när jag fotade honom sovandes i sonens säng
Allt jag vill är att få sova och bli pigg
Att ha hosta är tamesjutton som att ha små barn igen. 
Såg den här roliga nappen häromdagen på affären 
 
Näe om jag skulle ta o dricka upp mitt te innan det svalnar för mkt och sen försöka luta huvudet tillbaka i soffan och vila en stund igen. Hostan verkar gett sig för stunden iaf
 

Tänkvärt och bra :)

Om man inte vet vilka visdomsord man skall leva efter här i livet så kan man alltid låna av barndomens visdomsord som lyder så här:

1. Kasta dig genast ut, annars hinner du kanske ångra dig. 
2. Om du ska rita på väggen, gör det bakom soffan. 
3. Ett plåster gör alltid att det känns bättre. 
4. En liten puss kan ha stor betydelse. 
5. Du kan bli precis vad du vill när du blir stor. 
6. Den som väntar på att känna sig riktigt säker blir aldrig fri från stödhjulen. 
7. För att få gungbrädan att fungera måste man turas om att vara uppe och nere. 
8. Om du vill ha en kattunge så börja med att be om en häst. 
9. Det är roligare att tvätta en ny cykel än en gammal. 
10. Var inte så rädd för att förlora din frisbee att du inte vågar kasta den. 
11. Man kan inte fånga regndroppar på tungan om man är rädd för att blöta ner sig. 
12. Det spelar ingen roll hur fort man springer med bollen om man springer åt fel håll. 
13. Om man är klädd som stålmannen är det lättare att flyga. 
14. Krama inte din hamster för hårt. 

Ur varför växer gräset av Kull & Hallberg.
 
Finns en hel del här som jag gillar... bland annat 3, 5, 7, 8 och 11 fast de är kloka allihopa på sitt sätt ;)

Dagens...

projekt hittills:
 
Att rensa ur i blomsamlingen. Ett antal hade passat på att gå hädan så nu har jag tagit mig i kragen och hivat dem till kompostpåsen.
 
En flitig lisa som blommat villigt hela vintern hade vuxit ur sin kruka och jag passade på att flytta över den till en större så blommar den förhoppningsvis lika villigt resten av vintern/våren också.
 
För övrigt så är jag så himla sjuk så jag går mest runt här och tycker embarmligt synd om mig själv. Hostar så jag nästan kissar på mig. Snorar och har feberkänsla (nej jag äger ingen termometer och jag tycker nog att man ska gå mer på känsla än faktiska siffror där).
 
Svägerskan och svärpäronen ramlade förbi en stund för lille Kevin skulle få åka snöskoter (herr J hade lånat hem en över helgen) men jag orkade inte var särdeles social. 
 
Har beställt hem ipren av svärmor iaf för de var totalt slut här hemma. Även om jag inte vill äta tabletter för att mota feber i onödan - den finns ju av en anledning - så kan det ju vara bra att orka med sig själv lite iaf.
 
Jag försöker för övrigt att dricka ordentligt och kurera mig efter konstens alla regler. Vätska, vila, värme. 
Frullen bestod av te med honung, apelsinjuice och en ostmacka med paprika och gurka på. 
 
Sen kan jag väl erkänna att efterrätten till frullen bestod av ett par tre (fyra) rutor marabou black. Mindre bra för slemmet i halsen men ack så gott för humöret och välbefinnandet i själen.
må så grankott så ska jag kurera mig vidare

när man är sjuk

Passar det med lite te med honung i och en ostsmörgås

förbaskade...

jäkla hosta
bara sådär dök den upp och nu hostar jag lungorna ur mig

F som i fredag

Fredag
Ledig
Promenad
Babygosat
 
Nu blir det fredagsmat, fredagsröj (städa städa varje fredag...) och fredagsmys
Var tvungen att fota chokladhyllan i affären... syns vilken choklad som är populärast just nu

torsdagsfredag

Helgen inleddes idag och avslutas på måndag eftersom jag tog ledigt då.
Känns inte helt fel med 4 lediga dar på raken

Dagens

konstaterande:
 
  • Jag gillar afrodans bättre än zumba
  • min fot gör inte ont längre
  • träningsvärk from hell går att glömma när man tränar
  • en dag kvar på denna jobbveckan
  • marabou lakrits finns i butik igen
Nu är det bara att hoppas att det jag går o känner i kroppen INTE bryter ut och blir en förkylning för det har jag ingen lust till...

Men vet ni...

hur skönt det var att ha så lång ledig tid innan det är dags att åka mot jobbet.
Att inte börja förrän 16.00 har känts som himmelriket idag kan jag lova
 
Har till och med hunnit med en powernap och den satt som en smäck
*sträcker lojt på mig som en katt*
 
Men nu: upp upp och ivääääääg
 

Dagens...

konstaterande
 
Ljusblå handduk kan också färga
 
Men det kanske är snyggt med ljust babyblåa trosor??
 
Och EN ljusblå strumpa för jag hittade bara en som fick hänga med
 
*suck*

Ouff

Ja jäklar
 
Idag känner jag att jag har muskler - för dom gör ont
 
Lyckades göra nåt med högerfoten igår på träningen så jag har haltat runt här hemma så fort jag ska förflytta mig. Det har fortfarande inte gått över. Men jag hoppas innerligt att det släpper snart. 
 
Googlade runt lite för o försöka hitta ett svar på varför jag får ont i mina fötter... eller rättare sagt - min fot. För konstigt nog är det oftast en och samma fot som jag får ont i.
 
Hittade iaf en hel massa intressanta saker som ska testas. 
 
En forumfråga där någon frågat om varför h*n får ont vid inomhusträning
Sidan med skosnörning
Jag googlade på "ont i hålfot" och fann en blogg
 
Först fann jag dock en annan blogg men det kändes inte som att problemet var av rätt karaktär men det gav mig ändå idéer om fortsatt sökande
 
MEN jag vet inte var min kruskavel är nånstans... och den hade varit jäkligt bra o ha nu då.
 
 

yes - heja mig

Jag är nöjd med min dag träningsmässigt
 
Först gick jag en låååång promenix
 
Mitt mål var att gå så långt som möjligt på så kort tid som möjligt.
Rickos mål var att nosa på så många kissfläckar som möjligt på så lång tid som möjligt
 
Det går inte riktigt ihop dårå
 
Men det blev en lång fin runda. Första kilometern gick snabbast och sen höll jag ett ganska bra tempo trots att Ricko gjorde sitt för att bromsa o lukta.
 
När jag närmade mig halvmilen så började jag känna mig hög på att gå... då kände jag ett härligt flow och allt var bara underbart.
 
Sen vid sisådär 8 km så började jag snarare bara längta tillbaka till bilen och då gick jag för att komma framåt.
Ricko var nöjd efter 6 km och sen började han på att sacka. Gammelbenen tyckte nog att det räckte vid det laget. Men jag hade förberett med några frollar och lite mutor gav energi till trött hund.
 
Så allt som allt blev det en runda på 9 km och det tog mig en och en halv timme ganska precis.
 
Sen åkte jag och handlade och efter det våldgästade jag min bror och svägerska. De hade huset fullt med sjuka barn så det förvånar mig inte om jag nu dragit på mig nån mer baskilusk. Men men... 
 
Ricko charmade Victor som matade hunden med frolic tills ögonen gick i kors på den matglada schämthunden.
 
Sen for jag till syrran när hon hade slutat jobbet. Pandan satt på rummet och hörde inte att jag kom... så när syrran hade ropat ett par gånger att maten var klar och hon inte reagerat så gick jag upp och sa att maten var klar. Först sa hon bara; jaja för hon trodde att jag var syrran men när jag tände taklampan och sa hej så studsade ungen högt. Hahaha kul och busa lite
 
Iaf så skjutsade jag Pandan till simträning och sen for jag och syster till idrottshallen och så lyckades vi skriva upp oss på de två sista platserna på BoxAerobicsen. 
 
En timme aerobics med luftboxning kändes vill jag lova. Undrar om mina ben kommer att bära mig alls imorrn. Haha
Det var mkt benstyrka som tränades även om vi också tränade mage och rygg. Skönt hursomhaver... och jag blev taggad att köra fler gånger.
 
men då ska jag fasen INTE glömma vattenflaskan... nu har jag glömt den TVÅ gånger på raken (afrodansen i förra veckan var första gången). Fy fy
 
En svettduk ska jag nog försöka komma ihåg att ta med också.
 
 

L som i...

Lovely
Ledig
 
Idag är jag ledig efter en låååång jobbvecka
Den här veckan är en ljuvlig kortvecka med endast tre dagar på schemat
 
Idag ska jag skjutsa en dotter till tåget
Sen ska jag ut och gå en lååång rask promenad är tanken. Om inte vägarna är så halkiga att jag riskerar collumfraktur på köpet
 
Har även tänkt våldgästa bror min mitt på dan. För att senare träna med syrran. Wohooo blir nog bra det här.
 
Måste erkänna att i fredags blev det ingen långpromenad eftersom E hade studiedag och då orkade jag inte åka in så mkt tidigare att jag skulle hinna gå före medarbetarsamtalet.
 
Sååå det betyder att min endomondomätning står på noll ännu den här månaden.
Lika bra o erkänna
 
Vad ska NI fylla eran dag med? Ledig eller inte?
 

fryser

Och känner mig emlig
vill inte bli sjuk
Imorgon ledig
skönt

klippetikloppeti

haha sicken lattjo liten pryl
 
vill ha på cykeln
 
fann den här

fredag

 
Så var det egentligen dags att nanna kudden för typ länge sen igen då...
Imorgon ringer klockan okristligt tidigt
 
Medarbetarsamtalet var inbokat att ta en timme.... joråmensåatteeeeh, det tog bara sisådär en timme och tre kvart. Det var ju inte så farligt.
 
Men nåja, det var väl tur att jag hade gott om tid på mig att förflytta mig från punkt A till punkt B dårå. Tid som jag redan hade förbrukat typ när jag satte mig i bilen.
 
Åkte ifrån min mobil dessutom. Den låg nog snyggt kvar på köksbordet misstänker jag. Det är där den ligger nu iaf.
Vet ni hur naken man känner sig när man är van att ha sin mobil med sig?
 
Ringde herr J och meddelade min fadäs och gav honom ett annat nummer att nå mig på under kvällen. 
 
Ett nummer som han faktiskt ringde också... för att meddela att den förlorade katten var återkommen... Elvis behagade gå hem från grannens kattmatsbar där han tillbringat ungefär de senaste två månaderna.
 
Nu är det en mkt missnöjd katt som INTE vill vara instängd. 
Men jag vill ju inte att han ska springa bort på en gång igen när han nyss kommit hem
 
Nä sova var det... 
Få se om Elviskatten kan tänka sig att göra det samma

små barn - små bekymmer, stora barn.....

 
När jag för en gångs skull skulle få sovmorgon fast det är skoldag eftersom det barn JAG skulle skjutsat har studiedag så kan man ge sig sjutton på att det andra barnet får "damp" så att när man väl fått iväg barnet så är man för arg för att kunna sova mera.
 
Lika bra o sparka igång dagen. Jag blir väl lagom trött tills jag ska åka till stan. Måste ju dit iaf... ska ha medarbetarsamtal med chiefen innan jag sen åker vidare ut på landet och till arbetsplatsen.
 
Hungrig är jag också.... som en varg. Och alla skåp och lådor gapar tomma. För tydligen kunde ingen annan som ändå var på vägarna igår tänka tanken att kanske svänga förbi en affär.
 
Bitter? Jag? Tssss, kanske lite då
 
Sååååå 
 
Vad ska ni göra idag och hur började er morgon?
 
 

RSS 2.0