Påsk -lov, -fjäder, -hare, -väder

Ungarna har påsklov och jag undrar bara varför inte jag tog nån extra dag ledigt också. Jag är iaf ledig idag och var så igår. Men sen är det jobb jobb jobb... 
 
Har pysslat lite med pållarna i solskenet och Lillen har fått jobba lite... igår spände vi för rockarden efter att husse fått pumpa i lite mera luft i däcken. Det var en övertaggad ponny som inte ville skritta alls, bara trava. Men så småningom kunde han lyssna och faktiskt stå nästan still också. MEEEN det är ju såååå trååååkigt och bara stå.
 
Idag hade jag inte tänkt ta ut nån vagn utan bara tömköra lite men så kom lilla Alice på besök och hon vill alltid hälsa på hos hästarna och helst sitta på deras ryggar och åka runt varv på varv på varv så jag tänkte att en kort tur skulle vara roligt. Så han fick jobba idag med... men idag var det skritt från början utan en massa trams så jag tror att det kändes lite i kroppen från gårdagen. Men kanske nyttigt att få röra lite på sig iaf. Jag hoppade av och gick bredvid halva tiden så blev det inte så tungt och Alice hade roligt. 
 
Ridskoleponnyn i honom var väl sådär lagom glad att bli ompysslad av en liten knatte men han höll sig i skinnet rätt bra. 
 
Jag har inga bilder från idag men några från igår
Taggad ponny på väg ut på äventyr
E provar att köra
Trött och mkt nöjd ponny på väg hem
 
 
Jag gömde påskägg åt ungarna igår också. Och så la jag upp den här bilden på fb och taggade dem. E gick i taket för att jag hade taggat henne på nåt såååå skämsigt.... 
Och jag som tyckte att jag var såååå rolig juuu ;)
 
Iaf, så skulle de leta ledtrådar via olika färgade påskfjädrar innan de fick veta vart de skulle gå för att hitta sina ägg.
 
 
 
 

filmkväll

Tacos och sen filmmys
det blev Cloud Atlas

det rådde delade meningar om ifall den var bra eller inte. Jag och E ääälskade den. Som en bok byggde den upp storyn till slutet där saker förklarades

taggad och födelsedagspresenter

För en gångs skull var jag ombytt och klar och kunde åka hem i rätt tid från jobbet. Brukar inte orka samla ihop mig på en lååång stund annars. 
 
Åkte hem och kände att det var sånt fint väder att jag ville få göra nåt med den. Drog med mig ungarna ut och så tog vi en tur med två hästar och hunden. Tömkörde Lillen och Dallas fick hänga med i snöre bara
 
Det var en övertaggad liten ponny som inte visste vilket ben han skulle stå på. Han bjöd skänkelvikningar och öppnor för fulla muggar och skritta visste han inte vad det var förrän vi kommit en kilometer på promenaden och stanna och bara stå still var väldigt onödigt. 
 
Men på hemvägen var han nöjd och belåten och kunde faktiskt sträcka ut i lång låg skritt på lösa tömmar.
 
Nu skulle vi väl kanske ha laddat om och påbörjat tacosmiddan som vi ska äta ikväll... tänkte först ta det igår men det blev så sent så det fick bli idag.
 
Här är vad jag fick i present av bästaste Stajna igår. <3
Haha hon hittade inga gröna den här gången sa hon ;)
Lägger in en bild på påskharen som jag fick av svägerskan här i veckan när jag var över dit. Också en försenad födelsedagspresent. :D
 
 
 

medans man väntar och hemlighetsmakerier

... snurrar ibland många tankar i ens huvud.
 
Idag satt jag hos en brukare och väntade på taxin.
 
Då passade jag på att skriva ner en lista på saker som jag tänkt på att jag skulle vilja blogga lite kring.
 
Men som vanligt känns behovet mkt mer akut när jag inte är i närheten av att kunna sitta ner i lugn och ro,
 
Men.... 
 
Here goes:
 
Bäddmadrasser - såna är himlans bra o ha när man ska bädda en säng. Konstaterade detta när jag efter att ha skakat av ett lakan skulle ha det på plats igen och madrassen var av sån här resårmadrasstyp ilagd i en sängram av trä. Försök trycka ner ett lakan så det ligger snyggt och slätt där du.
 
Väntan på taxibilar - Taxi var god dröj, ibland får man vänta en bra lång stund extra än vad som är sagt... och ibland passar det inte riktigt in i resten av dagens planering. När det börjar närma sig 10 min en kvart extra väntetid så känns det lagom kul. Idag var dock förseningen ursäktad. En hare hade bestämt sig för att sluta sina dagar mot taxibilens framspoiler och rusade i precis rätt ögonblick upp framför bilen tydligen. Taxikillen sparkade uppgivet mot den spräckta spoilern ett par tre gånger och svor medans han förklarade förseningen för mig efter att jag sagt att vi började undra om han inte hittade.
 
Namnskylt - en sån som man beställer från nåt käckt företag är inte vad som visar på utifall man är kompetent eller inte. Nog för att en namnskylt ofta kan underlätta för de man går hem till och hjälper men det ger ingen som helst kompetens i yrkesutförandet. Det tog mig gott och väl 12 år innan jag skaffade mig en sån där käck militärklämma. Broschen jag köpte när jag gick ut min undersköterskeutbildning har jag inte använt en endaste dag på jobbet... för den är utrustad med nål och jag har fått för mig att den kommer jag o tappa bort. Haha 
Men iaf, jag har sett exempel på när en oerfaren tycker att namnskylten är kvittot på att de hör hemma där. 
 
Sen åkte jag och handlade efter jobbet och kom på några punkter till på min "vad jag vill blogga om lista"
 
Kassörskor - nya oerfarna kassörskor är nåt man VERKLIGEN ska undvika på affären. Iaf om man har handlat många saker. De har ju liksom inte lärt sig att sortera flödet på bandet utan maler ner allt hursomhaver och mjölklitrarna mosar bananerna och den färska limpan allt medan bandet bara nöter och nöter och trycker ner allt längre och längre ner mot kanten. Ibland hinner det bröta ihop sig så man inte vet var man ska börja lösa upp eländet ens. Och bandet bara fortsätter mata på nedåt för nu ska ju nästa kund få sina varor blippade och få betala. *suck*
 
Kundvagn eller korg - ja varför kan jag inte lära mig att en korg på hjul INTE kommer räcka till ens för en snabb fylla halva förrådet-handling? Idag drog jag runt på min överfulla korg och till slut fick jag parkera den nära kassorna och ta en annan korg med mig för att komplettera det sista som skulle handlas. Och hur tänkte jag få med mig allt till bilen sen??? Ja jag tänkte nog inte alls helt enkelt.
 
Djur man ser efter vägarna - vet inte hur många rävar jag sett de senaste veckorna. Har de månne parningstid nu eller? Fina fluffiga rödrävar överallt. Levandes också och alltså inte roadkills.
 
En rolig sak som hände på jobbet idag var när jag kom tillbaka från ett lunchbesök med tillhörande översynsstäd av kök och badrum.
Jag noterade att min soon to be "partner in crime" på jobbet var på själva jobbet eftersom bilen stod utanför och skvallrade.
Jag traskade in och styrde kosan mot hemtjänstlokalen så som jag alltid gör när jag är på ingående. Hörde i korridoren att några var på kontoret och jag styrde alltså stegen dit. 
I rummet fanns tre personer och den ena av dem fick plötsligt väldigt bråttom att rycka åt sig nåt och gömde det bakom ryggen. Och så flinade de fåraktigt åt mig och jag ba: oj då jag kanske inte skulle vara här... borde jag kanske gå igen. Men nejdå bedyrade min soon to be. Kom in du bara sa hon och så sträckte hon fram två saker till mig och önskade mig grattis på födelsedagen i efterskott... hon pikade mitt inlägg här på bloggen lite fint också ;). Hahaha 
 
Vad jag fick??? Ja serni, det får ni vänta på... för jag är ju så duktig så jag kan konsten att lägga ifrån mig saker och sen glömma att ta med mig dem hem och så kommer jag på det efteråt. Men jag lovar att imorrn kommer bildbevis på vad jag fick för fint.
 
Men iaf, jag VEEET att jag har underbara arbetskamrater omkring mig. Ibland tror jag att vissa av dem känner mig bättre än jag känner mig själv.

besiktigat bilen och...

... jodå, återbesök inom en månad. Vassego

Hjälper föga att ha en syssling på bilprovningen. Man måste ändå ha bilen i skick ;-)

Ni vet när man...

... vårstädar bilen och bland fynden hittar 4 fådda böcker, 2 herrdeoderanter, 1 kasse träningskläder, 1 kasse med skor till träningskläderna, 1 handduk, countless amount av gratistidningar tänkta till att tända i kaminen med, lösa hundbajspåsar (oanvända), countless amount av pennor (både trasiga och hela), grus till förbannelse ÖVERALLT och hörester i skuffen (jo men det var så att...).
 
Eller nähä?!?!
 
Är det bara min bil som ser sån ut?
 
Hahaha 

what to do med en ledig tisdag

Sovmorgon ÄR najsigt
 
NU måste jag ut o städa bilen och sen ska jag in till stan och visa upp den få se om jag får åka ett år till ua eller om de gillar bilen så mkt att de vill se den igen inom en månad.
 
Men sola skiner där ute idag det är också najs
 

true true


kryptiskt

Äckligt trött
 
Det blev "snabbmat" ikväll
 
Gyros i pitabröd med tzatziki, rödlök och tomater
Det fanns färdigt på ica bara att steka på. Fick ju göra tzatzikin själv iofs... 
 
Efter att ha skällt som en bandhund igår om det där med att inte hjälpa till så hjälptes vi åt tre av fyra i köket.
 
Det var bara sonen som fick för sig att det skulle vara äckligt.
 
Så en plockade ur och i diskmaskinen, en stekte kött och en fixade tillbehören. Och en såg till att internetuppkopplingen var okej
 
NU är jag:
mätt... äckligt mätt
trött... äckligt trött
 
Tänker vicka omkull mig så får vi se om jag blir kvar i omkullvickat läge resten av kvällen eller om jag piggnar på mig
 
det som gör mig lite less är att allting måste vara så förbaskat tungrott... varför ska jag ens BEHÖVA skälla som en bandhund över saker som bara tas för givet jämt. Jag kan göra mkt och gå långt men inte utan visad uppskattning
 
Jag orkar inte vara Peppiga Pia jämt och ständigt... inte när jag först ska vara det på jobbet för att det är mitt jobb och sen komma hem och behöva fortsätta vara "all pepp". För rätt vad det är så är det en droppe för mkt bara.
Då är det försent att börja fixa o trixa för att få mitt humör i topp för jag har redan tappat gaisten för en stund.
 
OK nu räcker det med kryptiska meningar för ikväll tror jag. 
 
tjing pling 

trött

ska
ladda
om
och
byta
om
och 
packa
mig
hemåt
från
jobbet

#skabarahandlanåtoxåfördetärtomtikylofrys

arg och i mitt huvud...

... spelas "Only the dead fish follow the stream" om och om igen.


bah

 
Uhuuuhh
 
Jag kollade tillbaka ett år bakåt. Den 25 mars (som är imorgon) och jag hade skrivit om att vårstäda trädgården med att kratta... hmmm om jag skulle försöka mig på nåt sånt idag så lär det ju gå sådär... *mutter mutter*
*tittar ut genom fönstret och svär en ramsa över snömängden*
 
JAG VILL HA VÅÅÅÅÅR
 
Ge mig nuuu
 

Working Class Hero

Lunchen uppäten strax dax att gå ut på fältet och jobba igen
Slänger in några bilder från gårdagens promenix på långrasten
 
Gick till den här ladan och vände... planen var att fota den

dagens garv

jag blev så full i skratt när jag klev ur bilen hos en brukare och tyckte att mina fotsteg lät så konstiga. Jag tittade ner och fann.....
... blåa tossor över mina skor.
 
Hahaha så kan det gå när jobbarkvällen börjar gå mot sitt slut och det varit en mkt lång dag på jobbet.
 
 

Tänk att...

två så små saker kan starta upp tilll samtal som man kanske inte hade haft annars.
 
Har jobbat ikväll och på min vanliga kvällsrunda kom jag till ett ställe där jag halvt reflexmässigt plockade upp två stenar som låg mitt i gångstråket på verandan. 
På skoj sa brukaren till mig att dom kunde jag få.
Då berättade jag att jag brukar samla på stenar, fast lite större än just de här hasselnötsstora sakerna.
Brukaren sa då att det hade h*n också gjort längre tillbaks i tiden.
 
Så stod vi där och berättade stentokiga minnen från semesterresor och andra tillfällen där vi plockat på oss fina stenar.
 
Så fick jag anledning att nämna min fina stenrundel som var tänkt att bli en kompassros men istället blev en rundel bara.
 
 

huvva

Man kan konstatera att det är sådär lagom bra att ge sig ut på en rask promenad om man inte har ätit tillräckligt innan... huvva
inte kul med blodsockernivå under skosulorna

dagens hupp

Hahaha asså jag dööör

fick för mig att googla på "grankott" och fann min blogg på bloglovin. Fick se att deras förslag på liknande bloggar var enbart hästbloggar.... 
 
Joråmensåattehh jag bloggar ju dagligen om mitt hästliv NOT. Nog för att jag HAR en kategori som heter hästar men så jäkla frekvent använder jag mig inte av den direkt.
Borde inte nån blogg ha varit av trädgårdskaraktär??? Visst jag kanske mest kommenterar med min blogg på hästbloggar för att jag läser ett par tre stycken såna. Men jag tror nog att jag för tillfället bloggar mer om mitt trädgårdsintresse än om hästarna.
 
Dagens garv hursomhaver
 
 

words of wisdom

Sitter och tittar efter väggord
 
Vill ha nåt eget som inte gemene man har. Finner en massa tänkvärda saker men man kan ju inte fylla varenda vägg....
 
En som jag verkligen vill ha är den här

Hur man än vänder sig har man arslet bak

Ja hur man än gör så nog sjutton finns det alltid saker att få dåligt samvete över
 
Usch fy o blä för dåligt samvete
 
 

Yesterday

Halledudanedej så skönt det var med en sovmorgon
 
Nyuppstigen och inser att om en timme ska jag åka till jobbet... hahaha nåja ibland kan man få vara riktigt RIKTIGT lat.
 
Igår firade jag min födelsedag och den blev helt okej. Jag muttrade lite att man borde faktiskt få ledigt från jobbet på sin födelsedag men det var ju lite sent påtänkt när det var dags att kliva ur sängen och möta dagen.
 
I förrgår fick jag inte hämta E vid bussen och igårmorse förstod jag varför. Hon hade ju gått på stan i V-ås och shoppat paket åt mig
Med mina sömnsuddiga ögon såg det proffinslaget ut. Ända tills E berättade storyn bakom och jag började syna lite bättre. 
Tydligen hade E och hennes kompis P haft lite bråttom för de skulle ju hinna med tåget hem också. P kanske fick hjärnsläpp eller nåt men hon hade börjat klippa i papperet på ena sidan när kartongen var inlindad. VAD GÖR DU hade E sagt och de hade fått lappa o laga lite snyggt med en extra papperslapp där. Det syntes vilken sida som E vikt och vilken sida som P hade fixat. Haha
Men snörningen var snygg tyckte jag.
Och faktiskt ska ju ett papper av ganska fort igen sen va?!? ;)
 
Innehållet då?? En vattenkokare precis som jag hade önskat mig. Tror kanske att pappa J hade ett finger med i spelet där. Haha
 
Sen när hon var i Sala hade hon gått in på blomsterverkstan och fixat en blomma också. 
Sen på jobbet så var de så gulliga och de känner mig så väl. 
Kanske lite föööör väl haha
Blomma och chokladbit. Helnöt hade de minsann koll på också
Och lökarna kan jag ju plantera ut sen och få njuta av dem i många år framöver
 
Igårkväll sen kom svärföräldrarna över och yngsta svägerskan. Jag fick en ros och trisslott av svärpäronen och två fina glas av svägerskan. Haha hon har ju läst min blogg och hade koll på att jag önskade mig glas. Tackelitack
 
Slängde ihop en glömmingetårta lite snabbt och chokladmuffins... mums blev det. 
 
Ska nog ta en bit tårta nu innan jag åker mot jobbet... se om den är lika god idag som igårkväll. 
Kaffe mot huvudvärken som fanns där när jag gick upp... man ska inte sova för länge för det blir bara knas. Men man får ta det onda med det goda för jäsikens så skönt det är att ligga o dra sig och bara tryna
 

låt oss leka att jag tänker köpa ett hus

Mest bara för skojs skull har jag surfat runt på hemnets sidor och idag kom det sig att jag och en kollega tittade lite.
 
OM man tänker sig att sälja ett objekt för X antal miljoner så kanske man ändå kan tänka till ett varv extra och verkligen försöka göra det så attraktivt som möjligt?
 
Här ovanför finns två exempel på grillkåtor... från två olika fastigheter även om man skulle kunna tro att det är typ före och efterbild när nån haft fest.
Vilken bild känner DU är mest tilltalande om du går i köpartankar och tycker att en grillkåta på gården är ett måste?
 
Eller hur man presenterar en hall...
Jorå den nedre bilden är ett montage från två interiörbilder av en hall i en försäljningsannons.
Eeeeehhh varför inte ta undan skurmoppen och spolarvätskan som på originalbilden tronar mitt i bild. Och dörrbilden visar kattmatsförpackningen. Så enkelt att bara flytta undan bakom fotografen men nejdå varför anstränga sig två extra sekunder.
 
Köksbilder är också roliga att titta på
Man kan ju faktisk visa även ett tomt hus och fortfarande ge det lite stil
eller så kan man leka hitta hinken/gömma hinken
Jorå återigen hittade jag nåt att förundras över i ett kök
På ena bilden står en grön hink på en bänk tillsamman med annan bråte och plötsligt på nästa bild står hinken på golvet mitt i synfältet. Varför gjorde de liksom inte tvärtom? Ställde hinken på golvet medans de fotade bänken och sen ställde hinken på bänken medan köket fotades från en annan vinkel?
OCH whats with the creepy guy???
Sorry men bilderna ligger offentligt på hemnet så jag kan liksom inte låta bli att slänga upp dem för jag är så förundrad över fenomenet. MEN nån hänsyn ska jag väl ändå visa så jag länkar inte till vilka fastigheter det gäller... är det så att nån blir förälskad i en bild och vill flytta till det huset så får ni endera snabbt som attan skriva i en kommentar så kanske jag kan skicka en länk innan det hinner bli sålt, eller så får ni leta. Moahaha lycka till ;) det finns ju aningens ganska många objekt även om man vet VAR man ska börja söka 
 
Skulle kunna gå on and on and on för just den här fastigheten är en guldgruva i att visa hur man INTE ska lägga upp bilder om man vill att det ska sälja sig självt. De där lysande klockrena "som hämtat ur en katalog" bilderna är tagna lite här och var från olika objekt.
 
Till exempel monterar man väl kanske fast badkarssidorna så de inte hänger och glipar. Man kanske inte fotar sovrummet när det ser ut som om nån sovit ovanpå överkastet och prydnadskuddarna. Men faktiskt hade de snyggat till matsalsbordet och lagt färsk frukt i en skål men strax bredvid stod ett par påsar och kartonger på golvet så det ser ut som om nån håller på och flyttpackar för fullt. 
 
OM nån känner igen sig i bilderna och vet med sig att de på ett eller annat sätt har anknytning till fastigheten så ber jag om ursäkt ifall nån tar illa upp men samtidigt så tycker jag såhär och jag är ju i fantasin en potentiell kund och ärligt så säljer inte bilderna i mina ögon.

pannkaka

Steg ett i att börja ett "nytt liv" 
 
Testa nya saker som kanske är lite nyttigare och ändå goda
 
Idag blev det bananpannkakor... men det var en konst i sig att få dem att hålla ihop OCH inte bli brända
 
nu åker jag till jobbet och med mig har jag ett lass vanliga pannkakor som E stekt för hon ville inte smaka bananisarna men blev sugen på pannkisar. ;P

21 dagar

Det är tydligen vad som krävs för att starta en ny vana.
 
Hittade den här bilden på en blogg och inom en snar framtid ska jag nog utmana mig själv lite 
Men samtidigt så har jag som livsfilosofi
(bilden ärligt snodd från facebook)
så jag måste noga fundera över HUR jag ska genomföra det.
 
Sökte vidare på "the 21 day challenge" och fann den här sidan och på nåt sätt ska jag nog kunna skriva ner mina egna livsregler för 21 dagar = 3 veckor och kanske hitta ett sundare sätt att leva mitt liv.
 
Beach 2013 here I come hahahaha
 
Men innan dess ska jag fira ett antal födelsedagar med fika o sånt...
 
 

Det borde inte spela nån roll

life is a rollercoaster sjunger Ronan Keating
Och jo livet är ju lite upp ibland och ner ibland
Men nog ska gudarna veta att ibland önskar man att livet var lite mera
och lite mindre
och i ärlighetens namn så är det väl inte det här
eller det här
som avgör hur vi ska vandra på vår väg
 
alla bilder är googlade och ja jag är lite less just nu
nu ska jag sova och så hoppas vi på solsken i morgon
både ute och inne
Jorå nog vet jag att upp och ner behövs här i livet

time to...

Huvudvärken från igår har just bestämt sig för att återkomma för en reprisföreställning. Jag som hade tänkt baka bullar idag.
 
Börjar nog med att fixa lite kaffe så får vi se därifrån sen.
 
Har varit till stan och handlat hem lite till skåp o lådor. Det började eka ganska tomt där.
 
En sak som glädjer mig idag är att det är liv i min passionsblomma som jag klippte ner för nån månad sen eftersom jag hade lyckats vattna den för lite så den var ganska torr och risig. Trodde den var död men valde att klippa ner och i en ranka var det inte torrt utan liv kvar och nu skjuter den alltså nya små blad från basen. 
 
Det var en fin begravning igår. Hon älskade mjukisdjur och på kistan låg en stor mjukishund och blickade ut över oss församlade. Många fina psalmer och en kvinnlig solist som sjöng den ganska självklara "time to say goodbye"
 
 
 

en lång dag

Det har varit en lång dag med mycket känslor och intryck.
Huvudvärken kom som ett brev på posten
har försökt bota den med vätska, kaffe och snask (fredagsmyset). Nu ger jag upp och kryper under täcket och hoppas på en smärtfri dag imorgon

sista vilan

Idag är det begravning för min fars särbo
 
Sov Gott Elsie <3

mitt jobb är fantastiskt

Har några bilder på temat
En hund som vaktar hos en brukare... haha inte så farlig dock ;)
En annan brukare har ett litet vitkålshuvud som skickar upp små bebishuvuden. Den får stå som prydnad på kökbordet ett tag
 
En smaskig bulle som jag fick när jag ramlade in en kväll strax efter bullbakets avslut hos en tredje brukare
 
Ett annat tema på dessa bilder skulle kunna vara - bordsdukar som bakgrund

jubileum

Kom på att idag på dagen är det 12,5 år sen jag började i hemtjänsten.
Det kom jag på när jag blev bjuden på fika hos en brukare.
12 september 2000 var mitt första pass

tisdag

Hemma efter en knapp timmes promenad från svärföräldrarna = 5.36 km 
 
De skulle låna bilen så jag åkte dit och sen gick jag hem. 
Det var ju fint väder och jag måste träna upp flåset och tempot som sagt var. 
 
Men nu är jag trött. Tror min energinivå sjönk strax under skosulorna ungefär samtidigt som jag landade här hemma igen. 
 
Äta nåt och sen vila så jag orkar jobba ikväll. Så jag orkar vara glad och trevlig "no matter what"
Hittade vårtecken efter vägen... tjohooo finns hopp om livet med andra ord
 
 

fototriss - blått

Veckans tema är blått
 
Jag längtar till våren och sommaren och letar i mina gömmor efter blåa bilder
 

 
Och se där. Det blev ett runt tema i det blåa temat
 
Blå bolltistel, blåbär och blåa glaskulor

Härligt lediga måndag

Vad kan vara härligare än att solen skiner, fåglarna kvittrar, jag är ledig och har varit på en skön långpromenad med prickelito.
 
en timme o 20 minuter sisådär var vi ute. Idag tog jag en annan sträckning än de senaste gångerna för jag blir uttråkad ganska lätt... behöver lite variation. Iaf när jag ska gå ensam med hunden som har som sitt mål att bara lukta på kissfläckar. 
 
Bakom brandstationen fick jag se en fågel sitta på ett isflak i det strömmande vattnet. Svart med vitt bröst. En strömstare var det... jag blev alldeles lycklig i kroppen när jag såg den. Och rätt som det var så hoppade den ner i vattnet och for iväg en bit.
 
 
Nu ska jag bara njuta av min lediga dag... kanske jag orkar göra nåt här hemma... annars så tänker jag bara vara.
 
tjingeling pling
 
 

jobb, nöje, mello och lite friskvård

Det är svårt att hinna med att blogga när man jobbar 6-dagarsvecka
 
Orken finns inte riktigt där
 
Skrev ett inlägg igår som hamnade på is så länge. Måste nog tänka över mina ord innan jag eventuellt publicerar dem.
 
Igår var en hektisk dag... först jobb till 16, sen hem och samla ihop familjen. Pizzabeställning som sen togs med till vännerna i Broddbo. När det var uppätet drog vi till bowlinghallen och en timmes rulla klot.
Massa skoj för billig penning. Det blir fler gånger
 
När vi spelat klart drog vi tillbaka till Broddbo och hade soffhäng framför mellon.
 
Det var lite delat om vem som skulle vinna i soffan... några hejade på Yohio, andra röstade på Ralf bland annat.
 
Jag och E hörde till de som röstade på Yohio såklart.
 
Kan ju tycka att omröstningen blev lite sådär... men men...
 
Idag startade jag dagen med sovmorgon deluxe och nu har jag som ett brev på posten fått huvudvärk.
 
Men bara att stå ut. Imorgon är en ledig dag och då tar jag en promenad igen hade jag tänkt. Måste ju bli fit for fight till vårruset i maj.
 
Här kommer några bilder från fredagspromenaden.
Barndomsminnen
 
Det var höjden av lycka när jag som mkt litet barn bodde på Bryggeri att få gå ner till loket och leka.
 
 
 

Bilder från idag

Lite instagrambilder från idag
Den sista bilden har jag ju i sommarvariant också
Tänk att sommartid är det lika mkt bladverk runt flickan som det nu är snö
 
Visst ser hon väl mycket gladare ut på sommarbilden??? 
Tror hon också längtar till varmare dagar och våren
 

btw var det jäkligt jobbigt att försöka spåra i upp-på-halva-låret-djup snö

Det slingrar ett spår över min gård.
 
Och jag funderar över vem som tycker det är okej.
 
 
Rakt genom min hästhage går det. 
 
Det är ju svårt att sia om färdriktningen men kanske var det så att skidåkaren kom från skogen. Ramlade ner i min hästhage (okejråå hoppade över trådarna) och sen drog en repa raka spåret rakt över. Sen har personen skidat tätt intill vinterhagen (och kanske pratat med pållarna) innan den vikt ner bakom stallet och sen ut på vägen strax nedanför min brevlåda och därifrån sen stakat sig hemåt på snövallen bredvid vägen.
 
Men varför åka rakt över öppna fältet istället för o smyga efter skogskanten lite längre bort där det inte känns lika  mkt som att nån inkräktat. Varför välja vägen över min gård?? 
Kanske har personen åkt vilse i skogen och när den väl kom i hemtamare trakter så längtade den bara hem?
 
Men ändå.... 
 
 
 

How to catch a cat

Helt underbart ^^ jag garvade så katten här hemma undrade vad det månne var för fel på mig
tack till Rosida

I wish - önskelista är en lista på sånt man vill ha va?

Hade tänkt skriva en önskelista tills jag fyller men insåg att det blev för jobbigt... 
 
Jag behöver en vattenkokare för den gamla har slutat värma (RIP vattenkokare) men jag vill inte ha vilken billig ful plastkanna som helst (den som nu vilar i frid var en sån nämligen). Jag vill ha en snygg stilren, gärna svart och rostfritt. Höga krav - maybe baby men varför alltid vara nöjd med vadsomhelstliksom??
 
Men iaf, jag skulle leta upp nån som jag vill ha (som inte kostar typ tusenlappen) men usch så svårt det var. Vet en som jag suktat efter länge men hittar den inte på nätet... (buhu synd om mig) den är i rostfritt och har så det lyser blått i nivåfönstret när man värmer vattnet. Har sett den hos nån brukare och insett att den skulle passa hos mig. 
 
Sen har jag också kommit på att jag vill ha en citruspress. Ja ingen jäkla vanlig manuell där man måste göra allt jobbet själv (en sån har jag redan)... nej jag vill ha en elektrisk. Och där går funktion före form (haha ja nån måtta på ytligheten får det väl vara).
 
Och så fick jag för mig att jag ville ha en sån där V-slicer. Det ser ju så enkelt ut när alla tv-shopförsäljare demonstrerar med ett stort leende på läpparna och det bara säger tjoff tjoff tjoff och så är det slicat och dicat (stavas det så?) rakt ner i skålen. 
Såklart har jag testat en sån också hos en brukare hahaha men jag vet inte om det är träning för o bli sådär effektiv o bara tjoff tjoff tjoff för när jag testade den till en janssons frestelse så ville den inte göra strimlor av potatisen HELA vägen utan sista snutten ramlade av och var bara en skiva iaf. Och ena löken fastnade i slutspurten precis i V.et av ställningen... aj aj risk för slicade fingrar också då ju. 
MEN IAF, en sån vill jag också ha... 
 
Hahaha bara köksgrejer hittills... men det är väl inge värre än när männen får kalsonger, strumpor eller en slips. Hur många slipsar kan en man rimligtvis behöva? Herr J äger nog inte ens en slips faktiskt så han är undantaget som bekräftar regeln kanske?
 
Sen älskar jag glas. Glaskonst, vackra dricksglas, snapsglas (som jag samlar på) glasprydnader.... 
 
Trädgårdskonst(igt). Inte nån trädgårdstomte i plast men betong, vindspel, järnprydnader, presentkort i trädgårdsbutiken hehehe
 
Trisslotter (helst med vinst på också ;) haha)
 
Men hepp, det blidde ju en önskelista iaf. Hahaha där ser man
 
Hmmm jag fyller ju inte ens jämna år så misstänker att jag får en bukett tulpaner och ett grattiskort typ. :P
 
Men men.... vad är väl en bal på slottet??
 
Ett år fick jag faktiskt ett par strumpor av en mkt kär vän (och godis också)... jag nötte ut de där strumporna och jag äääälskade dem. För att i gåvan låg det värme, humor och en tanke bakom. Det var ögon på dem och de var bara sååååå jag. Så det behöver ju inte vara nåt dyrt för att glädja. Det är tanken som räknas. 
Vet inte hur glad hon blev när jag gav henne en liter fruktsoppa på hennes födelsedag dock. Det var som ett litet internt skämt oss två emellan och de andra på jobbet fattade nog inte varför. Soppan tog ju hursomhelst slut mkt fortare än vad mina strumpor gjorde... hmmmm
 
Kan man lägga ut en önskelista såhär??? Tycker det känns lite väl mkt "vill ha vill ha - ge mig ge mig" men samtidigt så.... äh what ever. 
Mina fina strumpor (må de också vila i frid numera)
Trädgårdskonst kan vara en betongkruka fylld med vackra glaskulor
Eller en snäcka som har en historia bakom sig. Den här fick jag av min svägerska och den är från hennes brors fiskebåt för tydligen får de upp såna där ibland i näten.
En omplacerad liten prydnadsmus kan också vara trädgårdskonst. Den här hittade mina barn när de och herr J var o slängde sopor på återbruket och passade på att återvinna lite som var slängt i containern för tegel, cement och andra hårda saker.
 
Idag skiner solen från en blå himmel.... jag är ledig och ska nog passa på att njuta av en vacker dag så jag får mina mentala batterier laddade till helgen som är en jobbhelg såklart

tankar

Man tänker så bra när man kör bil...
 
Idag har jag avhandlat ämnet djur i namn. Haha ja faktiskt.
 
Och så tänkte jag på att vissa namn är självklara efternamn medans andra är förnamn.
 
Man kan ju heta Varg, Hjort, Uggla, Utter, Anka, And i efternamn till exempel. Och man kan heta Lo och Björn i förnamn.
 
VAD har varit skillnaden i om det skulle bli ett för eller efternamn....? Ja dårå en gång i tiden för lääänge sen alltså.
 
Sån är jag. Som fnular på såna saker i min ensamhet. Undrar vad det säger om mig egentligen... hahaha
 
Idag blev det ju ingen temabild från jobbet eftersom jag lyckades lämna fånen på köksbordet. Där låg den minsann och hånlog mot mig när jag kom hem.
 
 

jag kan jag

Lyckats åka ifrån mobilen på morgonen - check
Lyckats bli sen iväg från kontoret - check
Stressat runt för o hinna till dubbelbemanningen - check
Lyckats få ett förväntat svårt besök att bli oväntat bra - check
Fixat så alla jobbmobilerna har samma pinkod - check
Skrivit en utförlig gör-så-här-instruktion till att logga in på jobbmobilerna - check (nytt system så det har varit lite krångel)
 
Nu borde jag inte sitta kvar på jobbet eftersom jag slutade för snart en timme sen. Men min vana trogen har jag behövt varva ner först. Nu byta om och åka och handla
 
I morgon är jag ledig... gissa om jag tänker göra absolut ingenting
 

England has no kidney bank, but it does have a Liverpool

Jag vet att jag ofta leker med orden och vränger till det men just nu kan jag inte komma på en enda svensk variant alls... jag är nog aningens föööör trött.
 
Jo sova vore väl kanske rätt bra att göra.
 
Ska bara.... som Alfons Åberg sa.
 
Har just intagit en macka och druckit min O'boy för kejsaren av Kina tycker inte om T
 
 
 

#mittjobbärfantastiskt

Visst är det väl lite kul att göra nåt som får personer runt i kring att protestera och fundera på hur sjutton tänkte hon sig det här nudå.
 
Det där när man lärt sig ett knep som förenklar saker och ting. Det där knepet som är så enkelt att de ännu inte invigda inte kunnat klura ut det på egen hand typ.
 
Jag har en praktikant med mig den här veckan på jobbet. En person som är X antal år äldre än mig. Men som inte tidigare jobbat inom det här yrkesområdet.
 
Nog för att det blir aningens mer tungrott när man har en ovan person med sig. En person som granskar allt man gör. Som ifrågasätter varför man gör si eller så. Som liksom vill göra rätt men ändock gör att allting snurrar mer trögt. Är jag ensam på min rutt så vet jag hur jag ska lägga upp saker... och lika samma när jag har nån med mig som är van och som vet hur jag funkar och där jag vet hur den funkar och vi har liknande tänk för att vi redan arbetat oss tighta så flyter allt oftast på ganska fint.
 
Den här personen har ändå nosat på yrket eftersom den redan gjort ett par praktikveckor på ett boende. Där den lärt sig att när man drar på medicinska stödstrumpor så har man hjälpmedel i form av strumppådragare eller glida-på-lätt-strutar. Och så kommer lilla jag... som tydligen ser ut som 17 (jaja inte så att praktikanten sagt så men jag har hört det så många gånger förr) och struntar i hjälpmedlet (för att det inte finns nåt hjälpmedel hos denna brukare).
 
För att inte tala om när jag tänker dra på en byxblöja på en person som har byxorna kvar på sig.... snacka om att det blev protester eftersom de nog trodde att jag tänkte sätta blöjan ytterst. Men ja, det räcker ju att dra av ena benet för sen kan man ju faktiskt trä igenom kläderna genom benhålet på blöjan. När man har o göra med dubbla lager byxor och brukaren är stelbent och orkeslös så handlar det lika mkt om att underlätta för brukaren som för mig.
 
Tadaaa liksom.... hemtjänsten fixar allt (och lite till).
 
Apropå strumporna så är knepet att sticka handen in i strumpan och vända den ut och in ned till hälen, så att det är själva strumpfoten som pekar åt rätt håll. Drag strumpan in på foten så mycket att du har fått den över hälen. Den vrängda kanten på strumpan hänger nu fram över foten och tårna. Ta tag i skaftet på strumpan och drag försiktigt strumpan upp längs benet.
Ett knep som faktiskt funkar lika bra på vanliga strumpor också.
 
För övrigt så har jag bestämt mig för att köra ett tema på instagram. Det kommer nog att dyka upp lite oregelbundet sådär men så fort jag känner att jag har nåt intressant att tillföra. Jag kallar det "mitt jobb är fantastiskt" och där kommer jag att lägga upp saker som jag får uppleva eller se i mitt yrke inom hemtjänsten. Saker som gör att jag ändå i slutändan kan känna att det är rätt okej. Saker som gör mig glad.
 
Ett smakprov kommer här. Bilderna är klickbara och blir lite större om du klickar på dem.
En brukare visade mig gamla frimärken. Det längst till höger är etthundratjugotre år sen det stämplades. Fatta tidsspannet!!! Sen är det ett tvåöres till vänster och det i mitten är ett treöres frimärke.
I ett köksfönster någonstans i Sverige ligger den här ormen och vaktar. Den är troligen gjord i materialet bambu och har definitivt några år på nacken. Men hur underbar som helst :)
 
Nu ska jag ladda mina batterier inför morgondagens battle på jobbet. 
Igår var en dag som inte går till världshistorien som en av mina bästa arbetsdagar direkt. Men när jag väl hade samlat ihop spillrorna av  mig och börjat bege mig hemåt så bjöd moder natur på en vacker tavla
 
 
 

hepp

Hoppla så dagarna rinner iväg. 
Idag kämpar solen och molnen en ojämn kamp. Borde klä på mig och gå ut en stund. Men husmodern i mig fick för sig att göra storkok idag... av inte bara en maträtt utan tre. *suck*
Men mat klar att värma för en vecka är ju inte fy skam.
 
Köttgryta står på spisen. Sen ska jag göra ostfärs och grekiska färsbiffar också

RSS 2.0