tisdag

Sonen väckte mig vid 8 och ville slippa gå till bussen.
 
Det var helt underbart vackert ute.
 
Igår snöade det. Tung snö eftersom det var kring nollan. Men idag är det minusgrader och solsken alltså. 
 
Det blev ingen annan råd än att dra på sig termobrallor och täckjacka och lufta kameran en stund.
 
Fjanten fick en koppelpromenad. Frustrerad hund men nyttigt o inte alltid få vara manisk i vad man helst av allt vill göra. 
 
Jag fick en katt med mig också. Och jag blev så full i skratt när jag såg den här bilden. Ja nu har jag beskurit den men alltså .... hur kul blev det inte med ett katthuvud som tittar upp mellan öronen på fjanten. 
 
För jo, jag hade en katt med mig på promenaden också. Haha jag får väl va glad att det bara var EN katt. Jösses vilken syn för gudar om jag hade haft en hund i koppel och fem katter på släp utan koppel. 
 
Den mest färgmatchade katten iaf. 
 
Om ni vill se några fler bilder från promenaden så kolla in Kilroybloggen.
 
 
 

vad gör man med en söndagmorgon?

Söndag 
 
Jag vaknade med huvudvärk. Orättvist kan man tycka då jag struntade i att åka till syrran igårkväll. Jag orkade helt enkelt inte vara social. Jag orkade inte vara i upprätt läge helt ärligt. För jag somnade i soffan framför Stjärnorna på slottet. Men jag tror att jag såg det mesta iaf. 
 
Jag tog en spontan tripp till V-ås på dagen igår. Vackert väder och på bra humör. 
 
Nåja, efter en stund i köpcentren så har man tappat det mesta av energin och humöret. Men innan det störtdök i nivå strax under skosulorna så hann jag spendera mina surt förvärvade slantar från julhelgen. Jag har insett att jag måste ha en extern hårddisk och lagra mina bilder på.
 
Lite messengersnack med dotra där jag frågade vad jag skulle ha och fick svaret att hon bara kunde säga vad jag INTE skulle ha. Haha. Två av märkena som fanns kunde jag direkt bocka av som icke tänkbara efter det. Det ena märket hade dotra haft en disk som kraschade och hon har sen läst att många haft trubbel med just sånt på den sorten. Det andra märket hade hon en som visserligen funkar men som kopplar ner mitt i en överföring och det känns ju sådär. Jag skulle inte palla nåt sånt så då var den också lätt att avfärda. 
 
Det fick bli en samma lika som hon har i skolarbetet. Fast hennes är portabel eftersom den ska funka att släpa med sig mellan skolan och hemmet och jag köpte en desktop-modell för jag känner att jag nog inte behöver släpa runt på min egentligen. Dessutom kunde jag då få ett större lagringsutrymme. Och även om terabyte är bra mkt mer än gigabyte så är det aldrig fel att ha en hel massa utav det. 
 
Sen insåg jag häromkvällen när jag började planera min packning att jag var i behov av nya linnen. Jag älskar linnen. Har det nästan jämt på mig under en tröja. Sitter mkt snyggare än en t-tröja och värmer lagom mkt. Jag förstår varför de flesta gamla har ett linne underst. Och ibland när de urskuldar sig till varför de har ett linne så brukar jag dra upp min arbetstunika och visa att jag också har ett linne under för att det är så jäkla skönt. Lager 157 hade lagom dyra linnen. 30:- är precis lagom så då kunde jag ta en stickad tröja också för 100:-.
 
Och sen gick jag in på butiken som har så mkt jox man aldrig vetat att man behövt förrän man klivit innanför svängdörren. EKO. 
 
Jag hade redan tänkt ut vad jag skulle ha. Och jag höll mig nästan till planen. De hade nämligen billiga chokladkakor av limited edition Polka. Så två kakor fick följa med. En stor påse kattmat (förvisso inte ett smack billigare än på ica men ...) passade jag också på att handla hem. När jag slängde upp den på bandet så hörde jag två ungdomar samtala om hur länge en sån påse räcker. Den ena hade visst tre katter så den räckte inte så länge. Hmmm, jag sa inget men tänkte för mig själv att ja, jag har ju fem katter så jo jag vet att den går slut förbaskat snabbt. 
 
Så därför fick det bli en hemmakväll i soffan istället för förfest hos syrran och sen utgång. Jag började leta kläder men kände att nä, jag orkar verkligen inte. Hade det inte varit så många jag inte kände så kanske jag hade orkat samla ihop mig och faktiskt åka en sväng men nu fick det va. 
 
Jag påbörjade den stora flytten av bilder igårkväll sen. Håhåjaja. Jag har o göra ett tag. Även om jag samlat ihop fotomapparna årsvis. Sen har jag en massa bilder som ligger kvar på exets dator också. Nu kan jag ju faktiskt be att få dem överförda till mig. Innan nån annan människa är där och "råkar" radera hela skiten. 
 
För några veckor sen fick jag en surhöna igen. Och frågade en kollega om hon hade några roliga ägg att lägga under. 4 stycken fick jag och i förrgår kläcktes de första. Tyvärr hade en lyckats hamna åt sidan och dö innan den ens dragit in gulesäcken. Jag får tänka som så att det alldeles säkert var en tupp. 
En triss som alla har olika färg. Alltså de är ju så gudasöta när de är helt färska. Om jag nu får göra en helt ovetenskaplig gissning så är den svarta tupp. Den var nämligen den pipigaste av dessa tre. Och tuppar sägs vara pipigare. Sen ska man kunna kolla längden på mittentån också. Och fjäderväxten på vingpennorna efter ett par dagar. Hmmm till syvende og sist så visar det sig i slutänden om det kommer ett ägg eller inte. Och det är lååångt dit. 
 
Jag måste bara visa. Det var en liiiten liiiten lapp med i kartongen till hårddisken. Den var så liten och texten var så yttepyttig att jag inte kunde se vad som stod. Knappt ens överskriften. Kan vara mina ögon som blivit mycket sämre också men nja, inte hela sanningen tror jag.
 
Rubriken antyder att jag skulle påstå att det är morgon nu. Nej det är det ju inte men blogginlägget började med att jag vaknade och hade huvudvärk. Sen kan man såklart göra det bästa av situationen ändå och jag fick en rätt bra start på dagen iallafall.Trots huvudvärken. Men det går på halvfart idag.
 
 

frrrrrreeedag

Fredag!!
 
Äntligen.
 
Ledig helg.
 
 
 
Jobbdagen blev lite omplanerad på morgonen. Jag hade från början en runda där jag skulle fått skrota runt i min egen takt och även fast det innehöll både dusch och städ så hade den varit rätt chill. Men nu fick jag dubbelrundan istället. Men jag fick den ihop med en kollega som jag inte så ofta jobbar ihop med. Och vi hade rätt kul på vår runda så förmiddagen fullkomligen rusade iväg. Faktum är att det gick så bra så vi till och med låg i tid. Annars brukar det alltid bli något som gör att man ligger minst en halvtimme efter och i slutänden nästan inte får sin lunch. Kisspaus brukar inte vara o tänka på ens. 
 
En annan kollega konstaterade att idag var det "snabbtjänsten". Men ändå gjorde vi vad vi skulle. 
 
Jag hann till och med fixa med fakturorna och sända dem vidare till chefen för betalning. Det var nu iofs bara två stycken som låg och väntade i brevlådan men den ena var på våra 7 bilar vi har och de ska märkas upp med hur mkt var och en kostat i hyra under månaden som varit. 
 
Jag tog vägen förbi den lokala butiken på väg hem. Köpte ett par semlor åt mig och sonalyckan. Kan tyvärr inte visa någon bild på min semla för den är redan i magen. Den slank ner så lätt så. 
 
I morse ramlade det ner ett mail om den snart förestående resan. 9 dagar kvar bara. Sjukt nära nu. I natt drömde jag om att jag letade efter en reservnyckel till husvakten. Jag har ju inte ens nån husvakt för sonen är ju kvar hemma och fixar med hund o katter o alla andra djur. Och håller huset varmt. Ja just ja, det påminner mig om att jag måste visa honom hur han ska göra rent i asklådan och rensa eldkoppen på pelletskaminen där det gärna slaggar igen om man inte håller efter.
 
I morgon är jag bjuden till syrran på inflyttningsfest eller nåt sånt. Jag får se hur taggad jag är. Några av de som sagt sig komma skulle ju vara kul o träffa förstås. Nåja, jag behöver inte bestämma mig helt idag. 
 
Nog för att jag fick lust att gå ut på lokal och dansa järnet när jag satt i bilen på jobbet idag och vi lyssnade på radion och sjöng med för fulla muggar. Men efter lunchen inföll paltkoman och energinivån var nånstans under skosulorna. Snabba svängar må jag säga. 

Torsdag

John Blund glömde bort mig inatt. Jag fick inte många timmars sömn. Vred o vände mig hela natten. Lagom tills larmet skulle ringa så hade jag slumrat till.
 
Så när jag kom hem från jobbet fanns inget annat alternativ än att sova middag. Sen var jag bjuden på tårta hos brorsan för de hade en nybliven tonnis att fira. 
 
Nu är jag rätt avslagen och landade i soffan framför nån vilda western-film. Nån komedi. Men jag tittar bara med ett halvt öga.
 
Jag hoppas jag får sova inatt iaf. Fredag imorgon o sen ledig helg är najs iaf.
 
Kan lova att det smakade finemang.

halvfart

Ledig dag. Sååå trött. Det har sina randiga och rutiga skäl såklart men idag blir det inte många knop gjorda.
 
Jag har haft en period med sämre sovande. Jag har vaknat runt 4 på mornarna och sen har det varit ett evigt snurrande med uppvaknande varannan timme sisådär. Så igårkväll när jag kom hem från jobbet så kollapsade jag i soffan ganska omgående och somnade med två katter trängandes på mig. Vaknade vid midnatt och fick gjort det jag skulle innan jag kunde gå o sova på riktigt. Jag tog en circadin (melatonin) som jag hade kvar sen förut när jag hade svårt att sova i början av den här sjukskrivningen. Den gjorde vad den skulle. Med råge. Jag blev väckt av sonen vid 7 för han ville ha skjuts till bussen. Upptäckte turligt nog att det varit strömavbrott nångång på morgontimmarna så pelletskaminen hade stängt av och det var 15 grader på nedervåningen. Jag kunde ju slå igång den iaf innan jag skjutsade sonen. Sen blev det raka vägen tillbaka till sängen och jag fortsatte sova. Jag hade satt larmet på 9 men jag var inte färdigsoven då utan nångång efter 10 (kanske till och med närmare 11) kravlade jag mig ur sängen och förklarade dagen påbörjad. 
 
Förra veckan ramlade det ner en hel massa snö här. Jag svor och skottade om vartannat men orkade inte skotta hela uppfarten såklart. Det gjorde att posten tydligen inte bemödade sig om att åka och lämna nån post alls. Jag orkade inte bry mig heller. Sen när jag var iväg till dotra i helgen så hade exet varit o plogat av gården åt mig. 
 
Sååå, fick igår se att jag hade fått brev från försäkringskassan gällande mitt ärende. De har nu gjort bedömningen att jag inte får någon mer sjukersättning efter det här intyget jag har nu, för jag skulle klara ett mindre stressigt jobb. Hmmm jaja, att det är stressigt att lära upp sig på ett nytt jobb har inte med saken att göra förstår jag. Och där är en anledning till min trötthet idag. Blah.
 
Jag orkar inte ta den fajten heller helt ärligt. Jag har talat med chefen om möjlighet att gå ner några procent i tid men fortfarande så jag får ut i lön ungefär som jag får idag med sjukersättningen. 
 
In i kaklet och smäller det så smäller det. 
 
Nej, så ska det inte bli. Det är väl lite som att övningsköra innan man fått kläm på det där med gas och broms samt kopplingen på en manuell bil. Hjärntrötthet så blir det några motorstopp ibland. Det är bara att inse att så är livet hädanefter. 
 
Inte många dagar kvar tills jag åker mot varmare breddgrader iaf. Jag kom på att det kanske kunde vara en idé att kolla vad som ska packas. Och börja tvätta sånt jag vill ha med men som är skitigt. 
 
Planen för dagen för övrigt är handla. Jag förstår inte vilket parallellt universum som tar all mjölk jag handlar hem. Haha alltså, det är typ alltid slut på den där mjölken i mitt kylskåp. 
 
 
 

Helgen

Det blev ett bra dygn i Falun.
 
Vi käkade lite snabbt när jag väl hade kommit dit lite senare än tänkt. Väglaget var inte det bästa direkt och hellre safe than sorry. Jag tänkte stanna i Hedemora på macken innan jag svängde höger i rondellen mot Falun men tänkte att så kissnödig är jag inte. Det går o hålla sig. Haha ja jag kan informera om att det är ganska lååångt mellan Hedemora och Falun. Det är 80 km/h och 60 km/h om vartannat så det går inte så fort framåt. Men inga olyckor hände kan jag lyckligt meddela. 
 
Vi tog en varsin sub på Subway innan vi sen styrde kosan mot Borlänge och biografen. Filmen vi skulle se hade slutat visas i Falun men det tar inte lång stund att åka mellan de två städerna. Hon hade bokat biljetter och det var tur det för det var fullbokat. En plats kvar bara. Förvisso en väldigt liten salong med typ17 platser men den har ju gått ett tag nu. 
 
The Greatest Showman. Musikal och Hugh Jackman. Ja tack. ;) Jag har lyssnat på soundtracket ett antal gånger sen dess. 
 
Huvudvärken höll sig kvar hela tiden lite sådär i bakgrunden men jag tog ett par diklofenak (Voltaren) och tryckte ner den rätt bra. Sen blev det en slö kväll i dotras lilla studentrum. Jag var trött och tog ganska tidig kväller för att vara jag. E hade lyckats bada sin mobiltelefon och hade lite halv panik ett tag där då den verkade vilja säga adjöss. Men hon la den i ris för att försöka rädda vad som räddas kunde. Hon har några rejält långa snapstreaks med sina vänner. En som är över 900 dagar och en sabbad telefon skulle såklart förstöra streaken. Hon fick be sin kompis som dessutom är den hon har 900 dagarstreaken med att helt sonika logga in på hennes konto och snapa alla pågående streaks. 
Jag har ganska långt kvar på mina streaks innan det är tresiffrigt ens men ... allt som krävs är att man skickar en snap (dvs en bild innan det gått ett dygn sen sista bilden) och får en tillbaka. 
 
Igår tog vi lunch på den japanska restaurangen i Falun. Jag valde samma som min dotter som har lite mer koll på vad som är vad på menyn där. Bento fick det bli. Det betydde både en skål med strimlat nötkött och kycklingspett samt några bitar sushi. Oj oj så gott det var. 
Precis som en asiatisk måltid ska vara. Bordet fullt med mat och många skålar att äta ur. Eller ja, i det här fallet var det stenfat till vissa saker men ni fattar grejen tror jag. 
 
Ja just ja, jag måste få visa. På torget utanför biografen stod några dalahästar uppställda. Vi passerade dem när vi skulle gå och köpa godis till filmen. 
 
Min spontana reaktion var: OMG dalahästarna från helvetet. 
 
För de hade lysande röda ögon. 
Jag har inte den blekaste aning om varför. 
 
När vi hade ätit och var mätta och belåtna så gick vi och tittade lite på stan. 
Dotra klämde och kände lite på nya telefoner. Om utifall att hon måste köpa en ny. Hon fick fart på en gammal backup men den var så outdated att hon kunde slitit sitt hår tiotusen gånger medan hon försökte få den att uppdatera sig så den skulle samarbeta lite iaf. 
 
Sen råkade vi visst ramla in på en annan butik också. Med en hel massa gottis för kropp och knopp. Rituals. Ja, jag kunde inte låta bli att köpa en kroppsscrub. Den luktade bara för gott helt enkelt. Och jag provade den igårkväll vid duschen. Den gjorde mig inte besviken. 

 
 
Idag har jag mest bara varit. Tog med mig kameran ut i det vackra vintervädret. Klarblå himmel och strålande sol samt en kelpie med tonvis av spring i benen. 
 
Termometern i morse sa -15º så jag tänkte fota såpbubblor men blandningen jag googlade fram skulle stå och mogna till sig. Och när det väl var dags att kunna blåsa dem så hade tempen stigit och det var för varmt. 
 
Så surt. Men men, jag får spara blandningen till en annan dag och hoppas det blir kallare igen. Haha galet att ens önska nåt sånt bara för att få chans att fota frusna såpbubblor. 
Jag fotade några vanliga köpesåpbubblor men svårt att hinna blåsa och sen fota innan de smällde i kylan. Och helst hinna få lite fokus på bubblorna också förstås. 
 
 
 

Fredag

Ledig fredag. Huvudvärken håller mig sällskap. Trodde igår att jag skulle få migrän. Vet inte om det ÄR migrän direkt men äcklig värk har jag iaf. Mer spänningshuvudvärk tror jag. 
 
En massage hade inte skadat. Fick ju ett presentkort i julklapp. Får se till o använda det snarast. 
 
Idag styr jag kosan mot Falun. Men måste fixa lite här hemma först. 
 
Helst hade jag lagt mig för att sova igen men ... det går ju inte. Vi ska på bio ikväll jag o dotra så måste komma iväg i tid o alltså har jag inte tid att sova nu. 
 

Torsdag

Gomorron, är du riktigt vaken än? 
 
Nej absolut inte. Trött som jag vet inte vad. Men strax dags att åka mot stan och föreläsningen om demens. 
 
ZzzzZzz 
 
 

Fullt ös

Trodde jag skulle få sovmorgon i morse. Jo tjena. Sonen väckte mig 7 o ville slippa gå till bussen. Sen hade ju snön fortsatt falla hela natten så det jag hade skottat kvällen innan var rätt ogjort. Tog fram snösläden o skottade halva uppfarten och borstade gången mot huset. Det tog mig 90 min sisådär i runda slängar. Fick ta en paus för frukost i mitten för jag hade slut på energi att skotta. 
 
Sen dusch o soffhäng fram till det var dags att jobba. 12-22. Först två besök hos brukare. Sen arbetsplatsträff i ett par timmar o sen rast och sen var det bara på't igen o fara runt bland brukarna. 
 
Kom hem o upptäckte att det var 13 grader inne. Pelletskaminen hade lagt av. Hmmm jag glömde visst fylla på innan jag for. Sonen hade inte reagerat på att den var av. Inte hade han skottat heller. För jag hade ju inte bett han. Nä, jag tänkte att du kunde förstått det själv kanske ... 
 
I morgon väntar en föreläsning om demens bland yngre och en anhörig ska berätta också. Sen har jag ledigt till 17 då jag fick frågan i morse om att byta o jobba kväll. Slutar 21 för ovanlighetens skull. 
 
Min oskottade uppfart. 7.30 i morse. Nu ikväll var plogvallen ännu lite större. 
 
Det är kul nästan jämt.
 

Så gick en dag igen

Det var svårt att få nån ro inatt. Vindarna ven kring husknuten. Vid fyrasnåret vaknade jag av att det riktigt dånade runt huset. 
 
Sen kom sonen och väckte mig vid åtta. Jag hade ställt larmet vid nio men han undrade om han kunde få skjuts av mig till stan så slapp han ta bussen och få vänta en timme. 
 
Han hade körlektion bokad. Han hade nog tänkt lite snett för han hade lyckats boka den precis under den enda lektionstimme han hade i skolan idag så då missade han det. 
 
Då bestämde jag mig för att ta med hunden o gå en sväng medan jag väntade på att han skulle bli klar.
 
På en dryg timme hann vi 6 kilometer. Då tog vi en liten fotopaus vid gamla vattentornet och en lekstund i skogen vid nya vattentornet. 
Sen hade vi lite pulshöjande tempo i skogsbackarna bakom gamla vattentornet. Sprang uppför och gick nerför. Det satt inte fel med broddar på skorna idag. 
 
 
När sonen var klar med körlektionen gick vi och käkade lunch. Sushibuffé såklart. 
 
Sen när vi kom hem så tog jag efterrätten vid köksbordet tillsammans med en kopp kaffe såklart.
 
Vilade en stund framför kaminen och fick plötsligt se hur det snöade på tvären utanför fönstret.
Oj oj, tänkte jag. Det blir en rolig kväll på jobbet.
 
Men det gick bra. 
 
Nog för att det blåste och snön föll så det blev lite drivor men inte värre än att det räckte att hålla ett stadigt tag i ratten och hålla styrfart på bilen. 
 
När jag kom hem så kunde jag inte annat än skratta. Jag har bett sonen skotta undan när det snöar som det gjort idag de kvällar jag jobbar för det är fasen inte kul o komma hem o behöva börja med att skotta undan innan det blir för mkt så det blir övermäktigt. 
 
Jorå, han hade skottat. Eller, "skottat" kanske jag ska säga.
En smal gång där han bara skjutit redskapet framför sig men inte breddat eller skottat undan i sidled nånting. 
 
Så efter en kopp varm choklad och en ostmacka så bylsade jag på mig kläderna igen och gick ut och skottade lite bättre. 
 
Nu är det typ bara godnatt kvar på dagens agenda. I morgon väntar ett nytt kvällspass så jag hoppas jag kan få sovmorgon en liten stund längre än idag iaf. 

Måndag

Sitter i en bil o väntar på att tiden ska gå. 
 
Jag hade bestämt att äta lunch med en kompis men hon blev tvungen att avboka och sen när jag tänkte äta ändå där så visade det sig vara stängt iaf. Från och med idag har de visst måndagsstängt.
 
Jag blev tillfrågad i fredags om att vara med på en workshop genom jobbet angående ett signeringsverktyg vi använder oss av för att signera läkemedel och sånt. Iom att lunchen uteblev så fick jag massa överskottstid helt plötsligt. Men bara 20 min kvar nu så det går framåt.
 
Sen väntar en jobbkväll. 
 
 

Söndagsnöje

Jag satte mig och pillade lite på bilderna jag fotat de senaste dagarna. 
 
Jag blev så besviken när jag bläddrade igenom dem direkt efter. Men det är alltid bra att låta saker och ting mogna lite. Så idag drog jag lite i några reglage och si, en och annan bild gick att rädda lite iaf. 
 
Om du vill se resultatet så får du kika in på Kilroybloggen

seg slö söndag

Gårdagen tillbringades mestadels inomhus. Ledig lat lördag. Eller, jag fick för mig att jag skulle städa lite. Ta bort julen till viss del. Stjärnorna i fönstren får sitta kvar ett tag till. Det är så mysigt med dem. Mycket mysigare än vanliga fönsterlampor. 
 
När jag var ut på gården idag så kom ett plötsligt sug i magen efter att få åka snöskoter. Från lite i fjärran hörde jag nämligen en skoter. 
(foton tagna av exet)
Det skulle vara så skönt att bara få gasa på och känna adrenalinet flöda. 
 
Det där med positivt adrenalinpåslag skulle kunna lösas med en härlig fartfylld ridtur också men har ingen ridbar pålle här hemma heller. Och jag har inte setat på en häst sen i höstas så priset skulle kosta på i efterhand. Men det skulle vara så värt det iofs. 
 
Jag får roa mig med något annat istället. Vika tvätt kanske, haha

Fredag

Det var så underbart vackert i morse när jag påbörjade min runda för dagen på jobbet att jag bara var tvungen att stanna bilen, kliva ur och ta en bild. Gråkallt javisst men krispigt vitt. 
 
Nu är det bara 2h kvar av den här arbetsdagen och jösses så skönt det ska bli med ledig helg. Två helger på raken har tillbringats på jobbet så nu tänker jag njuta. 
 
 

Onsdag

Läkarbesök idag.
 
Jorå jag fick förlängt. Men jag hade ändå en känsla av förnedring och ångest när jag gick ut därifrån. Jag verkligen avskyr att behöva gå o be om något. 
 
Tårarna brände i ögonen och jag ville helst bara krypa ihop till en boll och gråta. Men jag lyckades komma på andra tankar. 
 
Jag åkte o tankade positiv energi på lunchrestaurangen och fyllde min mage med något av det bästa jag vet. Sushi. 
Ensamlunch är inte att förakta. Jag satt o lyssnade med ett halvt öra på mina bordsgrannar och slösurfade lite på mobilen. Retades med att skicka sushibilder dels till dotra som också älskar sushi och dels till en som inte alls gillar sushi visade det sig. 
 
Då skickade jag en extra bara för att ... 
 
Nu har jag landat i soffan en stund o laddar om för ett kvällspass på jobbet. 17-22 står det på schemat. Jag fryser redan. För det är bistert värre där ute. Det är ju en himla tur att man åker runt i bil mellan brukarna. 
 
 

tisdag

Ledig tisdag. 
 
Att fylla med vad jag vill. 
 
Hmmm, nåja. Nästan vad jag vill.
 
Jag måste åka och handla. Det är tomt i snart varenda skåp och låda här hemma. Inklusive djurmaten. 
 
Jag ska slinka in på polisstationen också. För jag fick ett sms.
Jag hann verkligen undra varför Polisen skickat sms till mig. 
 
Jag har setat och gosat med den gosigaste av dem gosiga.
Snacka om att vara livsnjutare ut i klospetsarna.
 
Undrar om jag borde väcka upp sonalyckan kanske. Han börjar ju skolan igen imorgon. Så kanske vore det bra om han får hjälp att vända dygnet lite rätt iaf. Så kan han följa med o handla. Hehe, man får inte va dum. 
 
I morgon har jag min läkartid. Lite ångest på det nu då. Förstår inte varför det ska ge sån ångest så fort det är nåt annat. 
 
26 dagar kvar tills jag åker mot varmare breddgrader. Det ska bli skönt faktiskt. Kom på att jag måste åka o hämta resväskan i Falun bara. Dotra har den hos sig. Eller så kunde jag köpa en ny, men då får jag ju ingen anledning till att åka o hälsa på henne. 
 
Nähepps, sluta klunka kaffe och göra något av dagen nurå. 
 
Tjipp tjipp
 
Och se där, sonen ramlade in helt på egen hand. 

Söndag

Det slog till och blev kallare. Molnen skingrades och det blev strålande sol och stjärnklara nätter. Molntäcket isolerar och håller värmen kvar och nu när det inte isolerar så blev det kallt.
 
Jag ligger under ett täcke i soffan o fryser. För kylan sitter i väggarna o strålar in liksom. Spelar ingen roll hur jag eldar i kaminen. Brrrr
 
 

Saturday

Så var det dags för en jobbhelg igen. 
 
John Blund slarvade med grusningen så jag har varit vaken stundtals. Eftersom min mage varit kinkig ett bra tag så är jag dessutom hungrig när jag vaknar mitt i natten. O då är det ju stört omöjligt att somna om utan att först ha fått nåt i den. Nog för att man ska äta lite och ofta vid magkatarr men att behöva gå upp mitt i natten är ju bara löjligt. 
 
Nåja, det är kortdag så jag överlever nog. Jag får väl vila middag helt enkelt. 
 
Lagom till helgen slog det om o blev kallt också. Brrr på den. 
 

fredag 2

Jag fick en tid till läkaren. Men inte idag. Utan de hade fått tag på fasta läkare nu så jag kunde få en riktig läkartid och inte bara en akuttid. Kors i taket eller nåt sånt. 
 
Jag slängde ut sängkläderna på luftning idag. Jag tänkte väl chocka kvalstren lite. Så nu är det renbäddat i sängen. Skönt. Jag hade lite hjälp från två mycket hjälpsamma katter. Haha försöka släta ut ett lakan med två katter i sängen kan va spännande värre. 
 
Jag snodde ihop två snölyktor också. För jag blev inspirerad av en vän som la ut en "grisgubbe" på snap. 
O så luftade jag kameran en stund. Men det blev för kallt så jag orkade inte hålla på så länge.
 

Fredag

Ställde larmet för att gå upp och ringa vårdcentralen. Hmmm ja jag var visst för sent ute igen fast jag ringde strax efter 8.
 
Jag fick en tid för att bli uppringd 11:25. Jag tror, är ganska säker faktiskt, att alla läkartiderna är slut då.
 
Jag sitter här och försöker skriva ner en lista på symtom jag fortfarande har som gör att det kan vara befogad med fortsatt 25 % sjukskrivning. Min mage sa upp sig bland annat i månadsskiftet nov/dec och jag har inte haft någon aptit att tala om över hela jul och nyår heller. Det positiva är väl att vågen visar -4 kg men det vore fasen så mkt roligare om jag kunde äta mat utan att bli illamående bara jag tänker på att inta den. Jag drack Keldas Skärgårdssoppa i en vecka på jobbet för att det var vad jag kunde tänka mig att få ner öht. 
 

Missinassen

Ett missinasseninlägg igen.
 
Jobbat kväll. Men innan dess var jag in till stan och polisen för att förnya mitt pass. Det var gjort på fem röda och så blev jag 350:- fattigare. 
 
Sprang genom affären och köpte lunchen. Det fick bli sallad från självplocken. Tar man allt som är gott så kan det bara bli gott. 
 
Kom på att jag skulle skynda mig o lägga schemat för februari så det har jag gjort nu sen jag kom hem från jobbet. Det låses imorgon så det var sista chansen. 
 
 
 

Onsdag

Ledig dag. Tog med mig fjanten till stan o så gick vi en rask promenad i en dryg timme..roligare att gå i stan än här hemma. Mer ansträngande för kelpien också. Andra dofter, andra intryck. Tröttar ut huvudet mer. Vi började i lasarettsparken, gick mot gruvan och svängde sen tillbaka mot stan igen via Hagaberg och Bryggeriet. Sen gick vi genom stan med alla ljud och människor. 
 
Jag vet inte om det var han eller jag som blev tröttast. Förmodligen var det jag. För när jag sen hade handlat och kommit hem så blev det 90 minuters sova som en klubbad i soffan. Var stört omöjligt att hålla ihop o hålla mig vaken.
 
Tittar på Les Miserables men har inte haft fullt fokus på det. 
 
Imorgon är det kvällsjobb igen. Så jag får lite sovmorgon iaf. Om inte katterna väcker mig okristligt tidigt. 
 
Fjanten innan vi åkte till stan o tröttade ut oss lite.

And a happy new year

Gårdagen spenderades i tv-soffan. Planen var Ivanhoe. Insåg när jag hade börjat titta att jag gillar ju inte ens den filmen. Ändå fortsatte jag titta. 
 
Idag står kvällsjobb på schemat. 
 
Vet verkligen inte hur jag tänkte där, när jag fixade så schemat blev jobb varannan dag och så jobb i helgen på det sen. Nåja. Bara att bita ihop och se glad ut. Vilket är svårt för en som är naturligt utrustad med sk bitchface. Dvs, jag ser sur ut när jag är helt neutral. Haha it's a tough life.
 
Jag var trött hela dan igår. Inte pga att jag festade ut 2017 särskilt hårt men andra saker hände som gjorde att timman blev gryning innan jag fick sova.
 
Jag sov som en sten inatt och ändå skulle jag gott och väl kunna fortsatt sova resten av dagen. Men jobb som sagt och annars hade jag inte sovit inatt sen. 
 
Ser nu när jag skriver detta att jag nog ska ta bort nagellacket från mina naglar. Man får ju inte ha nagellack på mitt jobb pga hygienrutinerna. 
 
 
Tjipp tjipp och over and out 

RSS 2.0