Bröllopsfotografering

Emma Hortans sjöng så ögonen tårades
Inte bara på oss som satt i bänkraderna och lyssnade, utan även på brudparet. 
När vigselceremonin var klar och brudparet smög upp i trappen mot läktaren för att släppa ut gästerna först så passade jag på och smög efter brudparet och fångade dem på bild i trappsmygen.
Jag hade fått i uppgift av tärnan att hålla dem kvar en liten extra stund för hon lyckades inte smuggla med ris och såpbubblorna fram till kyrkan före där. Alltså behövde hon hämta det i bilen och hinna dela ut till alla gästerna innan brudparet steg ut på trappen.
 
E fångade mig och min fina syster på samma bild.
 

27/6 2015

Igår fick jag äran att få föreviga det här vackra paret på deras dag. 
 
Sammanlagt blev det 1093 foton och filmer såååå jag har lite att gå igenom. 
 
Det blev en del rätt fina kort även om det alltid blir en hel massa där nån blundar, nån tittar åt fel håll, solen skiner för mycket, skuggor på fel ställen och massa andra saker.
 
Jag är definitivt inte van vid att fota porträttbilder och en mer professionell fotograf fnyser säkert åt alla nybörjarfel jag har gjort. Men alla är barn i början och huvudsaken är att min syster och hennes nyblivna make är nöjda med bilderna. 
 
Efter att ha varit dåligt bortskämda med fina dagar lyckades de få in en fullträff med vädret. Solen sken och det var varma vindar. Sala har otroligt fina grönområden och vi stämde träff i stadsparken. Jag hade kollat ut några fina ställen där vi kunde hålla till. 
 
Till att börja med var de lite up tight och stela men ju längre vi fick hålla på så lossnade det mer och mer.
Min fina syster med sin fina dotter.
Och en bild på far och dotter.
 
Ja, nu har ni fått se en bråkdel av alla bilderna. Det ska bli kul att se vilken bild de väljer till bröllopsannonsen i tidningen. Jag lovar att jag kommer fortsätta bomba med bilder i fler inlägg framöver men det här får räcka för nu.
 
Tekniskt sett är det måndag redan så egentligen var det ju i förrgår jag fotade dem. Alla bilderna är råa direkt från kameran, jag har inte redigerat nån av dem än. 
 
Jag kan väl ändå avsluta det här inlägget med att säga att det lilla projektet som jag och E höll på med blev väldigt uppskattat. Både av bruden och brudgummen samt alla gästerna. Det var en liten film från möhippan. Brudgummen blev lite avundsjuk eftersom han gärna hade sett något liknade från svensexan. 
 

bröllop

Min syster har idag gift sig med sin Jeppe.
 
Bilder kommer senare. Jag har varit fotograf.

note to self

Jag MÅSTE kolla upp synen igen Trots att det inte ens är ett år sen.
 
Får sån konstig känsla över ögonen och pannan av trötthet med glasögonen. Och jag ser ju fasen inte ett dugg längre utan glasen.
 
Blärk
 

oro

Elen försvann en halvtimme sisådär och kom tillbaka igen och *peppar peppar* den verkar få vara kvar en stund. 
 
Jag har galet mycket RLS i kroppen ikväll. Det ilar och spritter i benen och armarna är också drabbade. Jag har dessutom hjärtklappning som grädde på moset. 
 
Sååå jag mår sisådär lagom bra just nu. Det har varit för mycket på sistone. Och det är mera kvar än innan det är slut med allt som läggs på hela tiden.
 
Usch, bara att hålla händerna stilla på tangentbordet gör att det killar otäckt i armarna och jag måste röra på dem.
 
Jag tog en atarax för en stund sen. Jag hoppas den gör att jag får sova när jag nu snart tänker lägga mig. 
 
Blärk, jag hatar att ha kvällar som den här. 
 
Nä, nu säger jag gonatt på riktigt för ikväll. Jag är galet trött och kanske är det därför min kropp jäklas med mig. För att den också är galet trött.
 
 

dagen idag

Sovmorgon blev det idag eftersom jag o E hängde i hennes rum halva natten. 
 
Sen drog vi till stan o käka lunch med herr J innan vi sen for mot Enköping och en spontanresa för att shoppa loss på P.Lindberg. Hästgrejer för min del och en grästrimmer med kombinationsverktyg för andra uppgifter för herr J.
 
Sen tillbaka i Sala så for övriga familjen hem men jag tog herr J's bil som stod kvar där och sen åkte jag till återvinningsvaruhuset och shoppade loss lite. Hittade ett vitrinskåp för vägg (ja nåt Ikeatjosanhejsan) o lite annat smått o gott. 250:- räknade jag ut i huvudet att det skulle bli men killen i kassan orkade inte räkna o slog till med 150 spänn som klumpsumma för alltihopa. Taget sa jag.
 
Sen Ica som vanligt innan jag for hemåt. 
 
Hämtade min kamera som jag glömde i Broddbo på midsommarafton. Slänger in några bilder från då. Värdinnan i huset kom inspringades från hundkissningen och ropade att jag skulle komma o ta med kameran.
De här pyrena satt på stigen. Mamma o pappa flög oroligt omkring. Tyvärr är risken stor att Cleo katt fick tag i dem sen.
Även om jag försökte villa bort hennes uppmärksamhet och bära in henne i huset så smet hon lika snart ut igen. 
 
Alldeles strax så kommer strömmen att brytas för underhåll på elnätet. Hela natten till morgontimmarna ska det tydligen vara så.
 
Såååå natti natt då
 

missinassen

Jag håller E sällskap medan hon gör ett beställningsjobb åt mig. 
 
So far so good. Vi är väl ungefär halvvägs genom. Och I like what I see. Utan att vara ett dugg partisk så är hon duktig min dotter när det kommer till media.
 
Men det börjar bli dags att nanna kudden nu för det är ju en dag imorgon också.
 
 

??

Jag har en dryg timme att slå ihjäl i stan och jag undrar varför i H-VETE jag inte tog med kameran för. 
 
Perfekta ljusförhållanden i stadsparken.
 
Går o kikar lite inför lördagens fotoprojekt. Hoppas på samma lika väder då. Allt utom regn, hagel o snöstorm är önskvärt. Ja inga stormvindar heller då om vi ska va riktigt ärliga.

f som i

Färdig.
 
Färdig hos tandläkaren och helt färdig fysiskt och psykiskt.
 
Hela kroppen skakar av adrenalinruschen fortfarande. Sitter kvar i väntrummet på soffan o försöker samla ihop mig.
 
Tre sprutor varav två träffade nerven prick på så jag kved illa o bet ihop om sprutan i ren reflex.
 
Tanden var inte allt för besvärlig i slutänden iallafall. Jag hade ju kvar i minnet förra gången nån brottades med den o den blev kvar.
 
Jag är så glad att jag bytt till den jag har nu. 
Ännu en bild från igår

Herr Ågren

Ångest.
 
Tandläkarbesök om ett par timmar. Blärk. Jag har en gammal rotfylld tand som nu måste bort. Den sitter nederkäken och den förra tandläkaren har redan försökt få bort den en gång men det sket sig. Sååå jag är lagom taggad för dagens äventyr. Huvudvärk har jag också. Men jag har glömt att dricka kaffe. Jag har inte orkat samla ihop mig såpass än. 
 
Tar jag en atarax mot ångesten så misstänker jag att jag sover gott resten av dagen sen. Det gör jag nog iallafall om jag känner mig själv rätt. Såååå äta något kanske också kunde vara en bra idé. Huhuh, jag är så duktig med mitt prokrastinerande. 
 
Aja, here goes nothing.
 
Slänger in ett par bilder från igår. Solen sken samtidigt som det totalt öste ner regn. Sååå självklart var jag tvungen att springa ut och fota lite. Haha ja jag vet att jag är lite mer knäpp än tillåtet. Ni skulle sett mig. Eftersom jag inte ville förstöra min frisyr direkt efter frissan (ja hon plattade till mitt självfall) så drog jag en vindjacka över huvudet och kurade med kameran därunder. Paraply kanske någon säger nu, och ja, det hade ju varit en bra idé men så långt tänkte inte jag. Haha
 

Spending money

Jag har spenderat pengar idag.
 
Först och främst hade jag bokat en klipptid idag. Och passade på att göra en ögonbryns- och fransfärgning på samma gång. Inget jag brukar kosta på mig men kändes som att jag ville göra nåt.
Faktum är att jag inte minns när jag gick till en frisör och klippte mig. Flera år sen med andra ord. Och färga bryn och fransar har jag aldrig gjort. 
 
Eftersom det var en trainee så blev det lite billigare.
 
Sen gick jag in på H&M medan jag väntade på E som hade en körlektion. Där hittade jag en riktigt fin stickad tröja i gult på rean. Och en söt stickad klänning, också på rea. Jag kunde bara inte låta bli att köpa dem. Hoppas jag kommer att använda dem nu också.
 
Sen när E var klar med körlektionen så knatade vi iväg till en underklädesbutik som har bh:ar i lite större storlekar. Det finns inga som passar mig på Lindex eller så. En bh och en bikini blev det. Ja faktum är att jag verkligen behövde en ny bikini eftersom jag inte haft nån som passat de senaste åren. Jag har helt enkelt badat i sportbh eller vanlig bh och ett linne över. Men nu så, nu har jag en marinblå med vita prickar på. 
 
Sen den obligatoriska vändan på ica (fattar inte hur fort det tar slut på kylvaror) innan vi vände näsan hemåt.
 
E fick fota mig lite för att föreviga min nya frisyr och den nya fina gula tröjan.
Det blev en dyr dag men jag är nöjd. 
 
 

f som i f-n

Ja kort sagt, f-n också. 
 
Jag var ute o stängde klart hästarnas nya hage i ösregnet. Sen glömde jag stänga in hönsen innan jag gick in. Ärligt talat var jag plaskblöt ända in så jag hade bara en tanke i huvudet - att få av mig de blöta kläderna o värma mig.
 
Kröp ner under täcket o somnade. Kom på nyss att jag måste stänga. Ja tyvärr hittade jag den enda jag var säker på var en höna av pycklingarna liggandes på rygg stendöd på gårdsplan. Några fjädrar på ryggen var lösa men annars inte ett märke på henne.
 
Bah, fy så trött på mig själv jag blir.
 
 

i natt jag drömde ...

Gomorron. Nyss vaknat. Drömde så konstigt alldeles nyss. Jag drömde hur jag fick ett totalt frispel och där hjärnan stängde av typ så jag inte kunde planera rationellt.
 
Jag drömde att E inte än tagit sin student. Det var dagen innan. De skulle ha maskerad på eftermiddagen. E hade lagt undan kläderna vid typ Max och jag trodde att jag skulle hämta dem. Sen åkte jag till en park, gick in i en byggnad, började byta om till hennes kläder. Halvvägs kom jag på att vi nog inte sagt så innan. Bytte tillbaka, tog med mig kläderna hem. Kom på när jag var i fel stad att jag nog inte skulle haft kläderna med hem. Ringde herr J o beklaga mig medan jag tokkörde för o åka tillbaka med påsen. Parkerade o gick till rätt ställe för jag mindes inte hur jag skulle köra dit. Passerade en arena/utomhusfik på vägen dit o hörde ett par kollegors röst från en balkong på arenan. Jag låtsades inte höra dem för jag orkade inte förklara. Men strax framför såg jag en annan kollega o skulle knacka henne på axeln o säga hej. När jag gjorde så, så upptäckte jag att jag hade vantar på händerna o mössa på huvudet. Faktiskt full vintermundering fast det var sommar. Hon ignorerade dock mig o låtsades inte märkt att nån petade på henne. Så hörde jag ännu en gammal kollega som pratade om mig. Hon sa nåt om att its all about technique o syftade på en gång när jag tydligen hade dragit på mig ett par långkalsonger som ett barn med benen i vädret. Det var inte sagt med värme o kärlek utan med skvaller o mobbing-ton. Jag låtsades inte om att jag gick där o svettades som en tok. Så försökte jag ringa E men kunde inte hitta hennes nummer bland de senast uppringda. Det stod inga namn, bara visningsbilder från fb och så numret. Flera gånger ringde jag upp fel personer. Av nån anledning hade jag lagt in okända personers nummer som jag råkade ringa om o om igen. Till slut när jag satte mig på en bänk i utmattning o förtvivlan så  såg jag E med sina polare strax bredvid. Men jag ville inte visa mig o skämma ut E inför kompisarna så jag lyckades ringa upp henne o då bröt jag istället ihop o fick totalt frispel o gapa som en toka. Plötsligt var vi på typ Ikea o jag ville kasta porslin omkring mig för o visa hur arg jag var. Men jag kunde inte kasta. Handen vägrade samarbeta med mig o alla kast blev bara att jag viftade med porslinet o sen kunde jag inte släppa iväg. En okänd man som jag kände sympati ifrån började plötsligt filma mig. Där nånstans vaknade jag. Sjöblöt av svett o fortfarande arg.
 
Ja,vad säger man om den drömmen? 

trevlig midsommar

Jag hoppas att ni har haft (och har) en trevlig midsommar.
 
Vi är i Broddbo hos våra vänner. Grillat (E marinerade efter ett kanongott koreanskt recept) och sen kubbspel och tårta efter tre spelomgångar. Jag tillhörde vinnande laget alla gångerna. Sista vändan var det tjejerna mot killarna o just när vi såg ut att förlora stort så vände vi o tog hem storslam. 
 
Nu soffhäng framför tv:n. Ett päron till farsa som underhållning.
 
 

missinassen

Ett missinasseninlägg. Har just halvtittat på Dum & dummare. Lagom jobbigt och man måste inte engagera sig så mycket i storyn.
Det har varit en fullspäckad dag idag. Unge herr J hade mopedkurs 10.10 på förmiddagen. E skulle ha en körlektion 14.55 men hon fick följa med direkt eftersom jag skulle skjutsa svägerskan till tåget i Västerås emellan. Hon och tre av kidsen skulle med Göteborgståget och min bror jobbade. 
Det blev på nypen att vi hann fram. Tur i oturen att det var signalfel så tåget var 3 minuter försenat. Men det räckte precis för att vi skulle hinna fram till rätt perrong. Den längst bort självklart. Haha. Jag hjälpte henne på med ungar och packning och sen sa vi hejdå. 
 
Tillbaks till Sala och en sen lunch med E innan hon sen skulle köra. Jag följde med i baksätet den här gången. Det var intressant och jag gjorde mitt bästa för att hålla tyst och inte lägga mig i så mycket. Jag har lite svårt för det ibland men jag skötte mig någorlunda sa E efteråt.
 
Sen förbi Granngården och köpa dofttablett till myggfångaren innan vi for vidare för matshopping på ica. Ja "apoteket röda näsan" fick ett besök också. Och så avslutade vi med lite mathämtning. Thai till grabbarna och sushi till oss flickor. Mums.
 
Igår gåsprang jag gymmixloppet. 5 km runt. Jag hade 5 minuter sämre tid än på vårruset men jag hade inte ätit ordentligt på dagen innan så jag var riktigt stum i benen och hade ingen ork alls. Så jag är nöjd.
 
Anmälningsavgiften, 100:- gick till välgörande ändamål - Cancerfonden och Barncancerfonden fick ett bra tillskott. Tillsammans sprang vi ihop 19 719:-.
 
Priserna var sponsrade och de lottades ut bland startnumrena. Jag hade sån tur att mitt nummer drogs. Det hade varit rätt många innan som valt bland priserna men jag valde ett våffeljärn. Min ena kollega hade också tur att vinna. Hennes nummer drogs tidigare än mitt och hon hade turen att kunna lägga vantarna på en träningsklocka från Polar. 
 
Det fanns till och med en fotograf på plats och jag lyckades visst fastna på bild. Inte direkt  nån smickrande uppenbarelse men jag bjuder på den. Haha.
Ja nu ska jag väl kanske hoppa ner i lopplådan och lägga ihop de små ljusblå (som inte är särskilt blå alls, bara melerade) och sova några timmar. Men som ni ser så lär det inte bli nåt större problem att jobba natt. 
 
 

dagens ...

Huvudvärk
 
Men jag har inte druckit kaffe idag. Jag hade avvant mig under sjukskrivningen men nu är jag fast igen. Blah.
 
Idag har jag haft en ridtjej här. Hon ska hjälpa mig rida in Gnistra tänkte jag. Idag red vi ut. Jag på Lillen och hon på Gnistra. Jag hade ett ledrep såklart till att börja med. Men på slutet släppte jag lös dem och det gick så bra så. 
 
Hon var så söt så lilla Gnistra. Öronen spetsade framåt och så travade hon framåt och frustade nöjt. När Alice berömde henne att hon var duktig så slickade hon sig om munnen som om hon riktigt slickade i sig berömmet. Hästar tuggar ju och slickar när de processar lärdomar. 
 
Sen fick Alice avsluta med en vända på Lilleman. Det är ju ändå lite roligare med en häst som vet vad som förväntas av en och som är inriden och klar. 
 
Tyvärr fick jag inga bilder på när vi red ut. Men jag tog några bilder när hon red Lillen.
 
 

Tisdag - taxi var god dröj (eller; det var ett jäkla farande hit och dit)

Dagen började ju bra, eller inte.
 
Vi försov oss. Unge herr J skulle vara i stan klockan 8.00 och vi vaknade sisådär halvåtta. Vi ramlade in med andan i halsen och vi var inte sist.
 
Jag kände att det där med tandläkarbesök inte skulle vara nån bra idé idag så jag ringde och avbokade. Nu är jag hemma en stund innan jag måste åka in och luncha med sonen. Jag hade inga lösa pengar  på mig så han kunde gå o käka sen. Och han själv tog inte med nån plånka. Men jag tänke hinna med en liten vända med Lillen först. Mest för att han säger att han vill det. Han kom ner från betet och ställde sig att titta på mig och sen demonstrativt mot platsen vi brukar göra iordning oss utomhus. Sååå nu står han där och får beta lite medan jag laddar upp med kaffe och kanelknäcke. Om jag orkar så slänger jag upp några bilder från gårdagens fotorunda i Västerås. Jag tog med mig kameran och fotade mig genom väntetiden när E hade den sista återträffen med gamla klassen. De sa officiellt hejdå igår och hon var tårögd och snyftig när jag hämtade henne. 
 
Nu blir det ett snabbt ombyte och så ut en kortis.
Visst är han fin med sin lilla tassel i tränset. :)

ingen rubrik

Jag har sovit bort halva dagen idag.
 
Man kan väl säga att jag har prokrastinerat bort den. Och i slutänden till ingen nytta alls. För jag skulle ringa ett samtal men människan jag behövde nå har gått på semester. Så där ja, bra jobbat.
 
Jag har börjat drömma så konstiga drömmar igen. Häromnatten drömde jag att jag skulle skjutsa unge herr J till dagmamman. Han var aningens yngre i drömmen men ändå i äldsta laget att gå hos dagmamman. När jag väl kom dit så kom jag på att jag inte hade tagit med honom ens. Men jag gick väl in och pratade med henne iallafall och i verkligheten har dagmamman gått i pension och i drömmen visste jag samtidigt att hon hade slutat. Så Det var undanplockat allt som hon hade haft till barnen men ändå fanns det några små barn där och som sagt var, unge herr J skulle alltså också ha varit där. 
 
Jag brukar också drömma att jag inte kan röra mig. Nu vet jag inte säkert om det är såna där halvt-vaken-drömmar där huvudet vaknat men inte kroppen eller om det är rena drömmar. Jag minns dem inte när jag vaknar utan helt plötsligt kommer nåt minne upp till ytan att jag inte kunnat röra till exempel händerna. När jag o herr J var till V-ås för nån vecka sen så ploppade en dröm upp till ytan när vi kom till en T-korsning. I drömmen hade jag och nån mer (möjligen E) haft för hög fart och missat svängen så vi åkt rakt ut i terrängen. Jag drömmer om mina brukare i konstiga drömmar... 
 
Jag antar att det är kroppen som vill berätta nåt för mig. 
 
De här drömmarna om att jag inte kan röra mig har jag haft i olika skepnad under åren. När jag var yngre så drömde jag ofta att det var så segt att ta sig framåt men då började jag skutta fram istället. Det gick i slow-motion men jag kom fram bättre och plötsligt flög jag nästan fram.
 
När jag blev utbränd 2005 så vet jag att drömmarna hade ändrat karaktär. Då kunde jag inte längre lösa problemen med att hoppa fram utan jag la mig ner och drog mig fram istället. Som om jag skulle bestiga berg fast i vågrätt läge. Det var betydligt jobbigare men jag kom ju fram iallafall. 
 
Nu har mina drömmar ingen lösning på hur jag ska kunna röra mig. Jag antar att jag skulle behöva analysera det lite mer grundligt. Att inte kunna gå/springa/röra sig är ju symboler för att sitta fast i livet. 
 
Nåväl. 
 
Jag vet att jag tycker själv att det är för mycket just nu. Idag vill E ha skjuts igen för ännu en återträff med klassen. I morrn har jag tandläkaren och så har även E. Unge herr J ska på moppekurs hela dan imorgon... På onsdag har jag visst anmält mig till att springa(gå) 5 km i gymmixloppet. Ett lokalt lopp i stan. Ja bara lite av vad de närmsta dagarna har i sitt sköte. 
 
Inte undra på att jag är trött kanske. 
 
Det vore rätt skönt att bara åka bort ett tag till nåt ställe där inget kunde störa eller pocka på uppmärksamhet.

Sssssssssssssss

ssssemesssster
 
känns bra
 
Igår passade jag på att njuta i solen. Jag hade hammockhäng med fika och en bok. Och sen på kvällningen var vi bjudna på grisfest hos J's chef. Vi fick grillat vildsvin. De hade lämnat in det på rökning först och sen grillades det långsamt på grillen. O så gott det var. 
 
Vi började med femkamp. Vi fick blåsa pilrör, pricka en papperskorg med en petflaska fastsatt med snöre i en grävmaskin (grävmaskinisterna fick inte dock), äta mumsmums med händerna på ryggen, gå skidgång med brädlappar som hela laget satt fast i och kasta yxa.
 
Jag är ju en riktig tävlingsmänniska men mitt lag kom sist. Jag var den utvalde att pricka papperskorgen och grävmaskinisten i mitt lag lät mig inte spaka som jag ville. Alla sätt är bra utom de dåliga men hade jag fått spaka själv så hade jag nog fasen i mig fixat det snabbare än det blev nu. Han gav mig fel direktiv när han försökte korrigera mina egna spakval o sa åt mig att dra åt fel håll för han tänkte fel. Hade jag fått känna mig fram själv så hade jag klurat ut det snabbare. Jag har ju faktiskt provkört grävmaskin förut här hemma.
 
Men men, nån ska komma sist också. 
 
Det blev sent innan vi kom hem och jag var såå trött. Jag var inte ett dugg taggad att åka dit till att börja med men det gick över när vi väl hade kommit dit och påbörjade femkampen. Och sen satt jag o prata med en granne som också var bjuden dit. Så tiden gick rätt fort ändå.
 
Idag är jag avslagen dock. Jag har slumrat mest hela dagen. Och däremellan fortsatt att läsa i min bok. Men eftersom regnet kom lagom till vi åkte hem och sen har det fortsatt hela natten så har jag stannat inne och läst.
 
 
 
 

hey ho

Jobbelijobbar.
Går sådär ... glömde nycklarna till nyckelgömmorna så fick åka in på lokalen en extra gång. 

Blandad kompott bildbomb

Jag bad E ta en bild på mig och Lilleman när vi var färdiga för en runda igår.
Herr J körde av gärdet med betesputsen igår och hade sällskap
Jag var över till min farbror idag och skjutsade in honom till stan. Nalle är en riktig bushund.
När vi kom hem igen så höll E på att trampa på den här filuren som låg mitt i gången.
Jag hade inte sett exakt hur en kopparödlas tunga ser ut. Men nu vet jag.
Gnistra låg så skönt i kvällsolen och vilade sig en stund. Strax bredvid stod Texas och vaktade.
Sådär. En brokig samling bilder.
 
Jag jobbade ju inatt som var. Sov tre timmar och sen gick jag upp och har hållit igång sen dess. Eller ja, jag slumrade på soffan en lång stund på eftermiddagen förstås. Nu måste jag försöka komma isäng och sova sju kvart i timmen så jag orkar upp imorgon och jobba några timmar. 
 
Men hursomhaver, det känns som att nattarbete kommer funka galant. 
 

ett missinasseninlägg

Andra natten med dubbelgång på boendet. Nu känns det som jag börjar hajja.

Bildbomb på "pycklingar" katt och hund

Fotoskörden för idag...
Jag älskar verkligen de där små piipsen. De är så galet söta så det finns inte. Och de har blivit mycket mer frimodiga och ger sig ut på små utflykter i trädgården nu. 
Hedemoratuppen vet om hur fin han är. E tyckte att han skulle heta Gudfadern.
Sooha är verkligen en kattmyntajunkie. Haha så söt när han får en kvist att gosa med. Men *peppar peppar* än så länge har han inte massakrerat nån av plantorna som växer i trädgården. Han behöver få den serverad liksom.
Ricko är putt för att han måste sitta bunden. Men så går det om man inte kan hålla sig i skinnet.
 

Bildbomb - Lögarängen

När jag följt med E till Västerås igår så stannade jag kvar och väntade på att hon ville hem igen. Jag parkerade vid Lögarängen och tog en promenad efter strandkanten.
På ett ställe hade de ställt iordning en trädgårdslabyrint med väggar av häckar och gabioner. De väckte ett stort vill ha i mig. Det är verkligen mycket mer spännande och givande att gå i en trädgård där du inte ser allt på en gång. I vissa gångar fanns det bänkar och/eller planteringar. Tyvärr tror jag att A-lagarna är de som njuter mest av platsen för jag såg vissa spår efter dem.
Nu är det bara att börja försöka bearbeta herr J så jag kan få till nåt liknande här hemma. 
 

Bildbomb på dagens skörd av fotande so far.

Goskatt
Vattendroppar
Akleja
Jag tror att jag hade lite för stor bländare men men...
En pyttig smörblommeknopp
Hålet som något djur har grävt i min stenspiral. Jag hade som tur var inte planterat något däri för iår
Pållar som tröttnat ur totalt på sin tomma urbetade hage
Hej matte, det är faktiskt en grind här där man kan gå in i nästa hage. Öppna upp nu.
När man kryper nära och fotar...
så ser det mycket mer fluffigt och romantiskt ut än...
när man fotar från håll.
Hallå, skulle du släppa in oss eller?!?
Yeeehaaaa let's go och beta gräääääs
tjohoooo
sommardröm
inte så mycket ätbart kvar i vanliga sommarhagen
En pyckling utan rumpfjädrar. Jag har googlat mig fram till att det är araucana som är "rumplösa". De här ska ju vara blandras så jag har ingen aning om vad mer de har i sig.
En annan av pycklingarna som har stjärtfjädrar att stoltsera med
 
Tyvärr har jag något trist att meddela. Det hände redan i pingsthelgen men jag har inte orkat berätta. Ricko den sluggern lyckades komma åt en av pycklingarna så nu har jag bara fyra kvar. Tyvärr tog han den enda helsvarta i samlingen. Jag har varit arg på både mig själv som lät det hända och på hunden för att han inte kan låta bli att jaga o döda. Och helt krasst. Skulle han nu absolut ta en kyckling så kunde han väl valt en av de tre misstänkta tupparna som ser likadana ut. Eller ja, den rumplösa vill jag ju också ha kvar nu när jag insett att det är ett karaktärsdrag för en specifik ras.
 
Nu ska jag samla ihop mig och följa med E till Vås. Hon ska ha återträff med klassen (de som kan och vill). Jag tänker ta med mig kameran och se om jag hittar något som är värt att fota. 

Man får hoppas på det bästa, det sämsta kommer av sig själv

Dränerad på energi.
 
Inte så konstigt alls om man tänker efter.
 
Jag känner mig som avslagen dricka - inte en bubbla av sprall kvar.
 
En vecka kvar och sen 4 veckor semester. 
 
Den här våren har varit en låååång lång uppförsbacke. Det har varit något precis hela tiden.
 
Först syrrans möhippa, sen dop och bröllop, systerdotters konfirmation, Student för E den här helgen och nästa helg är det unge herr J som har avslutning från nian och helgen efter det är det midsommar och slutligen helgen efter DET är det syrrans bröllop.
 
Får jag vila en helg snart??
 
Idag har jag inte orkat så mycket alls. Jag följde med herr J till V-ås när han skulle till Biltema. Sen käkade vi på chopchop och åkte hem igen. När jag landade hemma igen så blev det soffhäng med en bok. Den är bra men jag orkar inte läsa så mycket som jag skulle vilja heller. 
 
Rubriken är tagen från vad som stod i min fortune cookie. 
 
Varenda por i min kropp känns. Ni vet hur det känns när man bara måste knäcka ut fingrarna till exempel. Eller bara måste sträcka på benen. Så känns det i hela mig. För en stund sen stretchade jag naglarna genom att böja dem uppåt från fingrarna liksom. Jag tog hjälp av tänderna och bara naggad, jag vill dra i varje hårstrå på mitt huvud för att få bort känslan av likgiltighet. Det värsta är att jag inte kan stretcha bort känslan i bröstkorgen på det viset. 
 
 

morr

Jag har nåt djur som gör ovälkomna besök i min trädgård.
 
Först trodde jag att det var Ricko som grävde runt i mina pallkragar. Ett par tre gånger var nämligen mina jordgubbsplantor uppgrävda.
 
Nu inatt (ja jag blev väldigt sen ut med vatten åt hästarna) så fick jag se att halmen jag lagt över potatislandet var rotat i. Sen fick jag se att den pallkragen som jag satt majs i var helt totalt uppgrävd. Hälften av majsplantorna var helt uppgrävda. Och i den stenspiral jag iordningställde förra året var en stoor jordhög uppkastad. Grävspåren till den högen är för små för att vara Rickos verk så han är sannolikt oskyldig till alla grävattackerna.
 
Grävling eller räv är frågan. 
 
Och vad gör man för att få den, som finner gammal hästskit mumsig, att sluta. 
 
Nu ska jag försöka lugna mina arga nerver och sova. E har "tvingat" mig att se en radda Supernaturalavsnitt ikväll. Därav den sena timmen.
 
Bah, så onödigt.

o jösses ...

Jösses så trött man blir av att fira att äldsta barnet tagit studenten. 
 
Det kommer nog upp en eller annan bild senare.
 
Soffhäng är planen för stor del av dagen. Kommer inte orka mer än så tror jag.

Prokrastineringens mästarinna

Ett sätt att prokrastinera är att ta kameran och fly ut i trädgården och försöka fånga så många kryp som möjligt på bild.
 
Jag har tusen andra saker att göra men i det sista solstrålarna av dagen dök jag ner i min vildvuxna trädgård med kameran i högsta hugg. 
 
Och nu sitter jag här och kollar igenom resultatet istället för att göra vad jag måste.
 
Och så vill jag dela med mig till er såklart. 
Jag tror bestämt att det är ett nyckelpigeår iår. Jag ser dem lite överallt faktiskt.
 
Nähä, återgå till det jag egentligen ska göra... 

känslan 2

Känslan när man vaknar nästa gång och inser att det vackra vädret är förbi
 
Gomorron (eller nåt) *gäsp*

känslan ...

Känslan när man vaknar efter 2,5 timmes sömn och är:
1. vrålans kissnödig
2. tillräckligt pigg för att kunna gå upp men tillräckligt trött för att kunna fortsätta sova
 
Jag tror jag slumrar en stund till
 
Tjing tjing
 

och nu gonatt

Ja det gick bra inatt. Rätt nyligen hemkommen och frukostad tänker jag nu nanna kudden i några timmar.
 
Ytterligare ett pass att gå dubbelt på tisdag. 

huvudvärk

och pirrig inför natten. Jag ska gå dubbelt på boendet inför sommarens jobb där. 
 
 

alltså ...

Alltså jösses. Hur mycket korsförhör kan man behöva för att få ett halvtids sjukintyg?
Ska man bli halvt gråtfärdig när man försöker motivera att INTE vara 100 % sjukskriven?
 
Jaja till slut gav han upp o skrev ett 50 % sjukintyg.

dagens to do

Trött idag. Ville inte gå ur sängen. Men nu sitter jag här, utanför vårdcentralen. I bilen o laddar för att gå in. Fladder i mellangärdet men det var ju ingen nyhet. 
 
Hey ho, let's go

Hundra dagar

Lärodikt den 1 juni - dagsvers av Kajenn (Cai Lundgren)

Var glad, min själ,
åt vad du har:
nu har du hundra sommardar
och detta är den första!
---
Giv noga akt på var du står:
i morgon är med ens igår,
det går så fort att vandra.
---
Lägg märke till att vad du får
är hundra sommardar per år.
I morgon är den andra…

 

 


jobb

Första jobbpasset blev inte så betungande eftersom jag inte fanns med i planeringen. Haha
 
Det blev ungefär som om jag arbetsprövat idag med. 
 
Nåja nu är jag på G iaf.
 

Rönnerdal

 
Under min kamerapromenad på Ängsö kom jag att tänka på Sjösala vals. För överallt växte de. Gullviva, mandelblom, kattfot och blåviol.
 
 
 
När jag hade hämtat E så råkade jag ta fel väg hem så vi hamnade vid Anundshög också. Men de bilderna får ni se en annan dag. Nu tänker jag försöka lugna mina stackars ben som spritter av olidliga mängder RLS ikväll. Ja faktiskt i armarna också. Gaaaahhhh
 
 

RSS 2.0