The sun'll come out tomorrow....

Man kan tycka vad man vill om förr o nu.

Många säger att det var bättre förr.... men en sak som definitivt är bättre nu är närheten till sina vänner.

Man är inte längre bort än ett sms eller ett telefonsamtal.

Orkar man inte ringa o prata så kan man skicka ett sms med några få ord. Den andra kan tolka och förstå och ringa tillbaka på två röda. (nåja, det tog väl nån timme iofs men men... principen folks)

Fick ett sms idag med en fråga om hur det var... jag svarade med fem ord och mer behövdes inte. Hon ringde upp mig.

Tack alla mina vänner för att ni finns. Ingen nämnd och ingen glömd. Ni anar inte hur glad jag är att jag har er.

inlägget kan arkiveras under "låg dag idag - nytt försök i morgon"The sun'll come out
Tomorrow
Bet your bottom dollar
That tomorrow
There'll be sun!
Just thinkin' about
Tomorrow
Clears away the cobwebs,
And the sorrow
'Til there's none!
When I'm stuck with a day
That's gray,
And lonely,

I just stick out my chin
And grin,
And say,
Oh
The sun'll come out
Tomorrow
So ya gotta hang on
Tïll tomorrow
Come what may
Tomorrow!
Tomorrow!
I love ya
Tomorrow!
You're always
A day
A way!

Lyrics from: http://www.lyricsforsong.net/

Hej vad det går

Ja som rubriken säger så var orden som han sa till mig när han vinkat in mig.
.
Det hade varit billigare att bara stannat hemma från jobbet den där dagen. Så kan man säga....
.
På 303 meters håll hade jag ingen chans att ens hinna se att nån stod o siktade på mig där jag kom farandes på 100-vägen. Fin vägsträcka, jämn o fin o man får gärna lite tung gasfot just där... bara för att det är tvåfiligt just där också.
.
Bergsjövägen - det är nog en "vändplats" specialbeställd av polismyndigheten för att vara deras lilla kassako. Eftersom dom gärna står där o tydligen kan vinka in rätt många. Tiotalet hade redan fått stanna till på samma lilla plätt som jag nu stod på med darrande knän o svordomarna osandes mellan tänderna. Hur dum får man va liksom.
.
Det här kommer kosta nånstans mellan 1500 och 4000 talade han om för mig. Jag bad en tyst men ändock febril bön att det inte skulle bli så blodigt... tabellen var obarmhärtig dock och 2400 svenska kronor skulle 17 km kosta mig.
.
Det här hände för sisådär 10 dar sen
Igår var det bror mins tur.
Han åkte på 50-väg i samhälle och lyckades klocka in på 9 km för fort.... det kostade 2000:-
Såååå ska man se det krasst så blev det billigare att åka fortare. Mängdrabatt kanske??? XD
Sen kan jag ju tycka att de kanske kunde prioritera... men det är väl det de gör också iofs... de prioriterar kassan o ställer sig hellre på ställen där de tror sig kunna håva in fler gasglada...
.
Jag skyller inte ifrån mig.... jag vet att det är fel o lagen säger att man inte får köra fortare än vad skylten säger..... men tycka kan man ju

Jag längtar till våren (del 2)

Ja nog är det svårt när droppar faller.
Skälvande av ängslan tungt de hänger,
klamrar sig vid kvisten, sväller, glider -
tyngden drar dem neråt, hur de klänger.
Svårt att vara oviss, rädd och delad,
svårt att känna djupet dra och kalla,
ändå sitta kvar och bara darra -
svårt att vilja stanna
               och vilja falla.
:Karin Boye - Ja visst gör det ont


curiosity killed the cat

dålig uppdate jag vet

BTW så längtar jag till våren

Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan 
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer
                              och det som stänger.

av: Karin Boye


huvudvärk

Huvudet värker idag o jag mår inte bra

så göra vi när vi tvätta våra kläder.....

tvättmaskin är det nåt man behöver???
Skulle tro det va?
Våran har ju mer eller mindre sagt upp sig.... jag litar inte på den hursomhaver. Vill inte bli ståendes med en maskin som inte tänker tömma ur vattnet ur trumman o är den full med vatten sååååå jaaaaaa då får man ju inte upp luckan heller...
.
Jag antar att det bara är o knö in sig i bilen o åka för o hämta hem en.... hämta o hämta... det ska väl betalas också... huvva...
.
Jaja, vad är väl en slant på banken mot rena kläder...
.
Då är bara frågan... vilken av alla sjuttioelva olika modeller ska man välja? Ska man välja ett känt märke (bara för att det är känt) eller ska man välja ett lite mer okänt märke som faktiskt verkar vara bättre?
.
Såååå många frågor.... så några svar
.
O bara för att jag fortfarande är lack på vad jag upptäckte igår på jobbet så funderar jag på om resan kan innefatta en liten omväg förbi hemtjänstlokalen och datorn med tillhörande skrivare. Bäst o samla på sig bevis innan nån lär sig hur man städar bort bevis på riktigt.

förlorade ägg

Ägglossning - and it hurts badly thank God for painkillers

let's go filmmaking

JAG ÄR ARG OCH JAG ÄR LESS!!!!!!!!!!
.
Och jag skulle vilja göra en film. I mitt huvud har jag redan animerat den...
.
Tänk er att ni ser en person komma gåendes. Visslandes som om den har stora planer på sin agenda. Man ser inte mkt av omgivningen... bara personen som går
I handen bär personen ett verktyg. En gammal hederlig borrsväng
.
Personen sätter sig på huk o börjar borra i en bräda... visslar fortfarande som om inga sorger tyngde dennes axlar.
Strax har borrstålet ätit sig genom brädan och vatten tränger upp.... personen ser nöjt på sitt verk o flyttar sig en bit o börjar borra ännu ett hål.
Vatten kommer upp genom hålet.
.
Scenen zoomar ut och man ser att scenen utspelar sig på en båt av trä och personen gör sitt bästa för att sänka skeppet. väldigt målinriktat borrar personen hål efter hål....
.
Scenen byter karaktär o nu ser man en massa andra människor som jobbar för fullt med att plugga igen dessa hålen o ösa båten från vatten. ¨
Eftersom de är så många fler och ganska enade i att försöka hålla skeppet flytande så gör de ett ganska bra jobb.
.
Tillbaka till första personen... när den ser att de övriga håller på o komma ikapp med pluggandet så byter personen storlek på borrstålet till ett mkt grövre som ger större hål o som släpper in vatten mkt snabbare...
Personen börjar också borra mkt mer intensivt för att hinna jobba undan så mkt som möjligt innan övriga gruppen märker att det nu är en större storlek på hålen o därför behövs grövre pluggar för att täppa igen.
.
.
.
Ungefär så kan man sammanfatta situationen på jobbet just nu... o jag undrar om det finns NÅN skruv som är rättmonterad på den där personen med borrsvingen

gnällbältet ligger det här...?

Slog på tv'n o fastnade framför partiledardebatten
.
Uj uj uj vad de dravlar... jag orkar inte lyssna... o nyss var Åkesson uppe o talade om slöjförbud... nämen överraska mig gärna.... var väl bara sååååå förutsägbart.
.
Är lite låg idag. Har möblerat om i sovrummet i helgen.... men det är fortfarande saker kvar o plocka med... men jag orkar inte engagera mig... o det är därför jag inte orkar byta kanal på tv'n heller. heh
.
Undrar hur jobbkvällen kommer bli.... bra hoppas jag. Även om det är fler besök ikväll än sist jag jobbade. Nån som kommit hem från kortis o jag vet inte om det även var kvällsbesök på det där nya ärendet vi fick mail om i måndags... mailet som lyckades "försvinna".
.
Jag har lite halvelaka tankar om utifall det fanns en baktanke med raderandet. Att försöka åtvinna "makt" genom o ha mer kunskap kring ärendet än övrig personal i gruppen. Men så kan det väl inte vara? Det får vi väl ändå hoppas... för vad vinner man på sånt? INTE ETT JÄVLA DUGG.
.
Men som sagt var, jag är lite låg idag... o då är det lätt att tänka elaka, griniga tankar. En hutt mivitotal kanske höjer mitt humör. Förmodligen inte eftersom det smakar nåt överjordiskt äckligt. *ryyyyyys*
.
En chokladkaka är vad jag vill ha.... japps, är nog så.... jag är lite ur balans för jag fått för lite godsaker i mitt system på sistone. Hahaha eller så är jag bara lite pms-ig.
.
slänger ett getöga på tv o hon som pratar just nu.... usch så självgod hon ser ut.... centerpartist tydligen... hon står o pratar om ungdomar som mår dåligt o så ler hon när hon deklarerar att de måste få hjälp snabbare.... är det nåt att le euforiskt om?
.
nä den här gnällkärringen ska nog logga ut nu... men ni kan väl försöka få mig lite mer pepp genom att slänga in en kommentar här... ;)

orka hitta på en bra rubrik...

Vi lyckades med konststycket att försova oss... ja iaf halva familjen lyckades med det...
.
E o herr J kom väl iväg. Vad vet jag... har inte hört dem alls...
.
Men jag vaknade av att lille J hoppade ur sängen o sa "hallå, hallå!!!" inne i sitt rum. Det var Ingela som kör bussen som ringde o undrade om han skulle med eller inte.... hahaha
.
Oups
.
Så jag fick lov o pallra mig upp också... normalt sett ligger jag kvar i sängen o bara ropar från ena rummet till det andra o väcker honom.... sen kan jag rulla över på andra sidan när han gått o sova en stund till. OM jag har sovmorgon vill säga. O det har jag ju egentligen idag.... börjar inte förrän kl 16. Snacka lyx. Jag vet inte hur jag lyckats lägga så bra schema den här perioden.
.
O igår var jag ledig efter att ha jobbat helgen o måndag. Gick hem från jobbet i måndags efter att ha fått ett mindre tokspel. Nån stjärna hade raderat mer eller mindre hela inkorgen på mailen... både gamla o nyare mail... mail som var så nya att ingen mer än den som nu raderat dem hade sett dem.
.
Det går ju o se de raderade mailen ändå... men orka behöva öppna "deleted items" för o se dem. Jaja, jag var lite tjurig arbetskollega o "skvallrade" för chiefen. Sände ett mail där jag ifrågasatte huruvida det var ok att nån gör så.
Svaret kom med dunder: DET ÄR INTE OK, med både stora bokstäver och fetstil o understruket o ja you name it.
.
Tror hon gick i taket en kort minut innan hon samlade sig o skickade ett svar.
.
Jag står för skvallermailet.... jag undertecknade det med mitt namn. O är det nån som tar åt sig eller illa vid sig så är det bara o komma.... jag kan motivera mitt agerande.

Oups (the long story)

Den långa versionen dårå
.
E ville åka till V-ås o shoppa kläder
.
Jag borde ha lärt mig vid det här laget.... men icke sa Nicke... vi kom till stan vid halv fyra ungefär. Vi sprang i affärer tills hon ville tillbaks till första butiken o där blev vi sen i princip utkastade för att det var stängningsdags... då hade hon hittat ett linne.
.
Eller ja, på BikBok försökte de verkligen kasta kläder på en för o bli av med dem... för de hade tusen olika erbjudanden o tre par leggings följde med ut därifrån alldeles före New Yorker som alltid är första och sista butik.
Leggingsen var köp 3 betala för 1 så 99 spänn var väl inte så farligt direkt.
.
Sen hade ju jag målet IKEA och de stänger åtta.... i stan stänger de sju. Så rejserfart till Erikslund. Ner i parkeringshuset o sen in i gallerian.
.
E o svägerskan satt kvar i bilen, de ville INTE med in.
.
Rejsade genom IKEA för jag hade nu 40 minuter på mig innan de skulle stänga.... o minst 5 minuter slösade jag bort vid restaurangen när jag letade efter hur man kom vidare. Jag fattar inte riktigt vitsen med att ha en möbelbutik i två våningar.... doh
Och varför har de gjort så att det ser ut som nåt jäkla lagerförråd precis nedanför trapporna?... inte bra om du frågar mig.
.
Ja iaf, på nedre våningsplanet så ramlar man snabbt in bland porslin o andra kökartiklar.... jag plockade på mig 6 vita muggar som även fanns i lindblomsgrönt typ. De gröna kostade 5 kr styck men de vita var billigare o skulle bara kosta 4 kr.
.
Ramlade in i tag-själv-lagret o letade upp den däringa rockhängaren lastade den på vagnen o sladdade in vid fyndhörnan exakt när de deklarerade att nu har varuhuset stängt o alla besökare är välkomna igen i morgon...
.
Då det faktiskt stod några andra o vände o vred på fynden så valde jag att ta en snabbkik för o se om nåt kunde vara lockande. Kön ringlade rätt lång vid kassorna också.
Hittade både det ena o det andra som jag ville ha där bland fynden. Ett vägghängt skåp som ursprungligen kostat 799:- o sen sänkts till 499:- o nu slutligen 199:- med skjutdörrar var vad jag slutligen föll för... ett set med tre låga runda bord i metall fick också följa med samt att i sista minuten lastade på två lådor med lock som stod där... egentligen undrar jag om det var nån som helst rabatt på dem men what the heck....
.
Jag gick till kassan o en ung kille frågade om jag tänkt betala med kort för då kunde jag ju ta självscanningskassan.... jag protesterade först för jag hade mer än 15 pryttlar... en hel hög med knoppar o handtag hade jag också fyndat nämligen vid köksavdelningen.
.
Men iaf, jag blev invinkad o började väl inscanningen. Och upptäckte att muggarna inte alls gick in för 4 kronor utan 5 som de gröna.... o trots att det allt som allt handlade om 6 ynka kronor så tjoade jag o ville ha rätt pris på dem. Hahahaha pengar är pengar liksom
.
Killen försökte ringa till avdelningen men de hade ju gått för dagen såklart... så han bad en annan kille att kasta ett getöga på mig när jag skulle fortsätta scanna o så sprang han iväg för o kolla...
.
Många knoppar var det.... o jag scannade o scannade o svettig var jag o trött o slut o stressad såklart.
Killen kom tillbaka lagom tills jag hade packat ner mina grejor i en blå påse och bara väntade på att han skulle komma tillbaka... han ändrade o korrigerade priset (även om han försökte påstå att 6X4 skulle vara lika med 28). Jag drog mina kort o betalade o frågade sen lite stressat hur jag skulle hitta ut nurå... o så gick jag. Kom fram till rullbandet som skulle leda till parkeringshuset o konstaterade att jag hade fel vagn för där fick man bara ha korgvagn... hmmmm.... hissen fick det bli.
Hissen kom o jag steg in o knappade in bottenvåningen... hissen startade färden ner o jag stod nöjt o tittade på mina fynd när blicken plötsligt föll på en brun platt kartong som stod lutad mot mitt billiga fyndiga skåp.
.
DRA MIG LÅNGSAMT BAKLÄNGES tänkte jag (eller kanske nåt annat mer oskrivbart egentligen dårå ^^) den där kartongen scannade jag aldrig, tänkte jag sen....
.
Kom ner till bilen o bad om hjälp att lasta in grejerna i bilen medans jag konstaterade för dem att jag ALDRIG mer skulle kunna åka hit o handla igen....
Jag ville inte säga mer medans vi lastade.... tänk om nån skulle höra... ve o fasa hahaha
Men när vi kommit iväg o bilen puttrade upp från p-huset så förklarade jag att jag lyckats glömma att betala för PORTIS, rockhängaren som var anledningen till att jag åkte dit från första början... hahahahaha

Man ska inte åka o handla vid stängningsdags

Eller så är det kanske det man ska.... hmmmm

Åkte till det blågula huset i två våningar.... höll på o gå vilse vid restaurangen... missade att man skulle gå ner en trappa ner till nåt som mest kan liknas vid en källare... det ser verkligen ut som om man är på väg ner i en källare o inte ner i resten av butiken

korta versionen av shoppingturen.... OUPS

Långa versionen tar vi en annan dag. När jag har tillgång till dator som inte hänger sig och tid att sitta o knappra

ajkija idag

Japps, E vill till V-ås o shoppa idag.... o då tänkte jag passa på o ta ett varv på ikea också.
.
En rockhängare ska inhandlas.... till hallen... som jag fortfarande inte har möblerat om.... *visslar*
.
JAAAAAAAAAAAAAAAA just ja.... 12 knoppar till byrån i hallen också... tänk att jag höll på o glömma
.
O så fnular jag på hur jag ska lösa i sovrummet.... vi har en 3-sitssoffa som bara står o är klädförvaring.... doh. Hur bra är det.
Den ska UT. Men jag behöver faktiskt nånstans o vika tvätt också... o lagra vikt tvätt tills nån (läs jag) orkar langa in på rätt ställen. Eller tills nån (läs jag igen) får spel o tokryar åt alla andra att de faktiskt får sköta sina kläder själva för jag har nog med mina egna...
.
Mja, iaf... nåt lär till... kanske läge o checka fyndhörnan?
.
Övrigt som ska handlas hem.... hmmmm få se... D-vitamin (så kanske jag blir piggare igen, burken är ju slut), kattmat (viktigt säger de alla tre), glödlampor (med liten sockel är slut hemma), mat till skåp, lådor o frys
.
Ja, nu ska jag knappa in alla saker jag behöver handla hem i min smartfån som inte är en ajfån. Har laddat hem en anteckningsapp där man kan bocka av varefter man är klar på listan.... haha lär ju användas såklart dårå

utgifter utgifter utgifter

Tvättmaskinen håller också på att säga upp sig
.
Den står o durrar liksom o kommer inte vidare... ibland startar den inte ens utan bara låter som att det inte kopplar rätt på kretskortet. Ett konstigt eeeeeeeeeeeeeeeee-ljud liksom (durrande ljud)...
.
Den har också börjat fastna mellan tvätt och sköljprogrammet. O där står den o durrar.....
.
Pengar, pengar, pengar.... allt handlar om pengar.... är rädd att den bara inte funkar alls en vacker dag. O då kommer man inte in i luckan igen heller om den fastnat. Finns liksom inget läge som funkar för att komma vidare när den hakat upp sig.

torsdagsblogga

Nu är den beställd... o jag väntar såååå på att den ska komma så jag får sätta tänderna (eh) i den o läsa.
.
Dålig uppdatering här jag veeet. Men datorn håller på o säger upp sig helt o hållet... den funkar bara ibland o bara tills den blivit varm typ... sen kraschar den.
.
Vi har försökt formatera om den men inte ens det vill den vara med om. Höh
.
Jag är hemma från jobbet för andra dagen idag.
.
Är så trött i kroppen o huvet.... är väl nåt jag går o grunnar på o som stjäl energi... tänker inte säga mer än så.
Dessutom har vi fortfarande biltrubbel... eller ja, J har köpt en skrotbil tilll.... doh, en audi med bara halvljus... funkar lagom bra den här årstiden men men.... han har sagt att han ska ha den o åka med själv så....
.
Men iaf... summan av kardemumman blev att jag inte orkar just nu. Jag orkade inte åka o börja 7 på morgonen igår... o kvällsjobb ikväll kändes sådär.... en förkylning som ligger o lurar nånstans i bakgrunden men inte vet om den ska hit eller dit....
.
I morse skulle jag följa lille J till skolbussen tänkte jag.... sällskap o rörelse är väl bra.... men vi lyckades med konststycket o bli lite osams då han halkade o landade rakt i en vattenpöl men inte ville vända o byta kläder... inte förrän vi gått ända fram o bussen inte var där.... DÅ ville han vända o gå tillbaka.... då hade jag erbjudit honom 2 ggr att endera vända båda eller jag gå o hämta ombyte som han kunde byta på plats eller vid skolan på toaletten....
.
Nåja, han hann med bussen iaf. Hade annars tänkte skjutsa honom först men det var FÖR halt. Bilskrället (den med bara halvljus) har 1 sommardäck o 3 odubbade vinterdäck... inte det mest optimala idag.

mobilblogg

Jag blir hemma i morgon. Är så trött o slö och har nåt skit i kroppenå

feng shui

Har jobbat den här helgen... fast bara halva helgen. Fredag kväll o söndag kväll... så igår lördag var jag ledig hela dagen.
-
Hade stora planer för vad jag ville göra med den dagen men det blir inte alltid som man tänkt sig. :/
-
Nåja, jag kom tidigt i säng iaf.... o sov den tröttes sömn mest hela natten... vaknade till närhelst nån kom o störde mig men annars var jag som klubbad.
-
Ikväll kom jag på att jag vill möblera om i hallen... det har inte gjorts sen vi blev klara med hallen och flyttade in där med möbler o sånt. O det är några år sen.
-
Jag har en bok om att städa o röja o få bättre flöde i energierna. Det var när jag tog tag i o började läsa i den nu ikväll som jag fick idén.

gnällig idag?

Huvudvärk idag
Ont i de kvinnliga delarna av magen
Känner mig trött o seeeg o äcklig
Förkyld o mens är fasen inte bra kombo
men men.... bara o gilla läget.
katterna "slåss" här i soffan... gammelgubben och Nalle... haha det är rätt kul o se hur de försöker göra upp... slåss var väl kanske o ta i. Nalle daskade till Linus för att han tittade för irriterat på honom. Jag tror det var "bättre att förekomma än förekommas".
Ritade ett kors i taket nästan när jag insåg att min jobbkväll inte börjar förrän kl 16 idag. DET händer inte ofta för en heltidare ska ni veta.
Nä nu ska jag fylla på i kaminen o sen ska jag fylla på i min mage o sen ska jag ut o fortsätta röja i garaget så J kan komma in med bilen o laga den. Så vi slipper åka kors o tvärs genom kommunen med en o samma bil.
En ipren får det bli också tror jag...

hah jag knäckte nöten....

Med mobilblogga

sjukt trött...

Jag är kräktrött

hellre på isen?

Slasket hade hunnit frysa på till glansis DELUXE o jag halkade mig ner snarare än plaskade ner till Valvet o inhandlade ett stycke frimärke.
-
Han som stod där bakom kassan tyckte såklart att han var jättelustig när han sa att jag skulle få betala dubbelt eller trippelt för det där enda ynka frimärket... jag såg inte humorn i det o bet av att det är en av våra brukare han kör upp ifall han lurar mig på vad det kostar.
-
Sen knatade jag ner mot handelsboden o köpte ett par liter mjölk medan jag väntade på att J skulle halka till färnbo.
Han hade hamnat bakom två luspudlar men lyckats köra om till slut iaf så det gick liiiite fortare... även om han också tog det lusigt lugnt med tanke på blixthalkan som rådde.
-
När jag visste att han var nästan på G så gick jag sen ner till pizzan o hämtade min beställning. Vi tänkte lyxa till det med räkrulle o pizza. J hade aldrig smakat en räkrulle men tyckte den var riktigt god. Räkor, sallad, tomat, gurka och vitlökssås i ett pizzabröd. Yummi
-
Jag tror att jag tänker ta tidig kväller för jag börjar 7 i morgon bitti... jag får lifta med A som också börjar 7 så J behöver bara åka halva vägen med mig... sen får han väl roa sig bäst han kan tills han börjar vid 8.

Boktips?

Den här verkar intressant - Felicia försvann. Anna Wahlgrens dotter som skrivit om sin barndom. Sant eller falskt??? Oavsett så vill jag läsa. Kommer ut i januari

bloggelibloggar

Sitter på jobbet o väntar....O jag väntar......Kan ju inte göra så mkt annat när jag inte har nån bil så jag kan ta mig nånstans. (läs hem)

Läsa en stund kanske, har boken med mig... eller så kan jag träna på gymet, men jag glömde ta med träningskläderna. Eller om jag skulle ta en promenad i slasket ner till Valvet o köpa ett frimärke o slänga hörapparaten till en brukare på lådan. Fick äska en gullpeng när jag var där idag. Vet inte ens vad ett frimärke kostar nu för tiden. HmmmmSaknar redan bästaste Stajna här på jobbet.... hon har gått vidare mot nya äventyr på ett nytt jobb. Men eftersom det är i poolen så lär hon väl dyka upp rätt vad det är igen.... såvida jag inte själv byter arbetsplats inom kort... då vill jag hellre se henne dyka upp där.... men jag vet inte om hon vill jobba där.

Lycka till iaf... o jag kommer fortsätta trakassera dig med sms lite då o då... kanske flera om dan ibland ;)Carpooling eller hur 2 pers jobbar åt varsitt håll men bara 1 bil

Ena bilen har sagt upp sig.... så i morse fick J kliva upp en halvtimme tidigare o åka med åt mitt håll först. För att sen vända o åka åt andra hållet...

Nu får jag i min tur vänta på jobbet efter att jag slutat för att han ska sluta o åka o hämta mig igen.

Kul att jag slutade för en timme sen o han slutar nu.... o det tar en halvtimme - 45 sisådär att förflytta sig....

Men allt går, bara man vill... fast ska jag vara ärlig skulle jag vilja ha 2 fungerande bilarI morgon börjar vi om på ny kula igen???
leta bil står på agendan - YEZZZBOX


min myshörna

Jag vill visa er min mysiga hörna där jag sitter o läser. O just nu är det just Nionde grottan jag läser. Jag beställde den från cdon strax före jul. Har ju de fyra böckerna före. O nu var den här lite billigare så då var valet inte så svårt.
Men en sak som stör mig är alla jädra ingående beskrivningar av när var o hur de har sex eller delar Njutningen som det står i boken. O det är ju samma jädra beskrivning om o om igen... boooring. Jag läste om två av de andra böckerna i höstas. Hästarnas dal och Mammutjägarna o redan där tröttnade jag ur lite.... Lite skillnad o läsa om sexet som vuxen kvinna mot när jag var 13 år o fick de tre första i serien i julklapp.
-
Och så vill jag visa min tavla som jag äntligen köpt en ram till o fått upp på väggen vid min myshörna.
Jag har skurit ut bokstäverna med tapetkniv o klistrat upp. Nåt jag gjorde en sen kväll när jag var inspirerad. Men pilligt var det. Det ska jag erkänna

diska (får man fortfarande lära sig det på hemkunskapen?)

Nånting som jag ibland blir så förundrad över är hur folk ser på det här med handdisk.
Det är väl främst unga personer som kanske är mer vana med diskmaskin än att behöva handdiska som inte fått till det riktigt.
-
Men oavsett så kan jag störa mig så enormt på bristen på respekt för den som ska använda tallrikarna, glasen och besticken... eller varför inte en helt odiskad stekpanna som låg vält över övriga "diskade" disken på diskbänken.
-
Kan den möjligen ha doppats i diskvattnet o sköljts av. Hmmmm då hade ett vanligt hushållspapper varit bättre o bara torkat ur pannan. Och fett löser sig bättre i varmt vatten än kallt....
Ibland undrar jag ju om de som diskar såhär ens tittar på vad de gör.
En dag hittade jag ett glas som var helt juicekladdigt runt kanten där du sätter din mun.
Uääääk
Jag tycker att kanten på ett glas eller mugg är minst lika viktig som botten på samma kärl att diska RENT. Det är ju för sjutton där som man sätter sin mun... o det är ju där som föregående användare har haft sin mun.
Att dricka ur ett dåligt diskat glas blir ju som att munpussas med föregående användare.
-
Hur många har lust med det på en skala???
-
Därför använder jag alltid disksvamp o gnider runt kanten så det blir ordentligt rent.
-
O bestick är ju lite samma sak... de har också varit inne i en annan persons mun
-
Kort sagt... jag tycker att vuxna personer borde kunna inse själva utan att man säger till dem att det inte är ok o lämna disken "diskad" så nästa person som kommer dit måste göra om alltihopa
-
Ja jag kanske borde förtydliga mig att det är på jobbet hemma hos brukarna jag ser sånt här o stör mig... där jag vet att vi i hemtjänsten är de som har ansvar för disken.

RSS 2.0