Ghost på Hovet

Okej
 
En bildbomb. Dålig kvalitet på bilderna men mobilen var inte samarbetsvillig och systemkamera var inte tillåtet. 
 
Jag lyckades fånga en glimt av nutidshistoria genom att fånga någon annans ögonblicksbild i min bild. Det roliga hade varit om någon var påpasslig och fångade min bild av en annan människas bild i sin bild. Eller så är det bara jag som finner såna saker värda att fånga och dokumentera. 
 
Avslutningsnumret var mäktigt. En cover från Imperiet fast då hette den Bibel. 
 
 
 
Några bilder hamnade på instagram också. Du hittar mig under namnet Makarlin186. Där kan du även se och höra lite ifrån just avslutningsnumret då jag faktiskt filmade en snutt utav det.

En guldstjärna i himlen

The internet is back!! Woop woop
 
Så här var det.
 
Jag blev lite sen med inbetalningen av förra månadens räkningar. Men jag betalade dem alla. Sen plötsligt hade jag fått ett inkassokrav på min "obetalda" interneträkning. Jag dubbelkollade i bankappen att det hade dragits pengar till det bolaget och lämnade det därhän. Jag tänkte mest att de var onödigt kvicka och snarstuckna bara. Sen den 26 när inkassokravet skulle varit betalt så ströps mitt internet. Efter kontorstid såklart också. Så jag kunde inte reda ut det där och då. Mailen var ju bara att glömma för jag tänkte inte sitta och pilla på telefonen och komponera ett mail som kanske ändå inte skulle besvaras snabbare än jag kunde nå nån per telefon dagen efter.
 
Trots att jag hade förberett och lagt fram räkningarna för att ta med på morgonen så åkte jag ifrån dem när jag åkte till jobbet. 
 
Efter jobbet åkte jag till min bror och svägerska och försökte ringa. Den unga fröken i kundtjänst var mest bara dumdryg och mer eller mindre idiotförklarade mig och sa att jag hade betalat fel räkning. Då jag inte hade räkningen med mig så kunde jag inte stå på mig och jag kände mig mest bara blah.
 
Igår hängde jag på låset för att ringa dem direkt när kundtjänst öppnade för jag hade INTE betalat fel räkning. Den räkning hon påstod att jag hade betalat hade jag inte ens öppnat kuvertet på. 
 
Jag bor mitt ute i ingenstans med nollkommanoll mottagning på mobilen och jag har ingen fast telefon sen de kapade luftledningen. Alltså spenderade jag en dryg halvtimme sittandes på min trapp i förvisso hyfsat väder med att försöka komma fram till dem. Första försöket ringde jag en kvart innan de öppnat. Nästa försök, 12 minuter i kö och sen bröts det innan nån hann svara. Nytt försök med 8 minuter i telefonkö och jag hann bara börja rabbla mitt ärende när jag insåg att det blev förbaskat tyst i luren. Det hade brytits igen. 
 
Jag blev lite lätt oxtokig där. Eftersom jag dessutom hade planer för eftermiddagen och kvällen så var det nödvändigt att få göra så snart som möjligt. 
 
Det slutade med att jag fixade och förberedde här hemma innan jag sen åkte in till stan och brorsan för att låna telefonen där. 
 
Jag fick med mig mina papper och jag fick efter vad som kändes som en halv evighet tag på en väldigt trevlig och tillmötesgående kille i kundtjänst. Han förklarade att när bankappen hade läst ett par siffror fel (ja jag hade scannat räkningarna med telefonen) så hade deras program tolkat om siffrorna till att jag ville betala nästa räkning och alltså kopplat pengarna till den räkningen. Men han skulle göra vad han kunde för att dra tillbaka inkassokravet och dessutom fixade han så att mitt internet kom tillbaka. Wohoo tack och bock. Och en guldstjärna är beställd åt grabben att ha på sitt pluskonto i himlen.
 
(den räkningen jag scannade till vänster, ocr som reggats på handskrivna lappen och slutligen räkningen som fortfarande låg i sitt kuvert tills i förrgår när jag kom hem men ändå redan var betald)
 
Idag blir det inte många knop gjorda då jag var på konsert igår och kom hem strax före 03. 
 
Ett annat inlägg kanske tillägnas bilderna som togs och en recension. Kanske var ordet.
 
Tack och hej, leverpastej

Tillfälligt avbrott

Teknikens under ... Mitt heminternet ligger nere pga strul i kommunikationen.
 
Tappade lite lusten nudå.
 
 

Tisdag

O snön den bara vräker ner ...
 
Mja, men snöar, det gör det. Jäkla april o va ombytligt.
 
Halkade in till stan. Sonen missade tåget men vi besiktigade dotras bil som inte gick igenom. Exet var precis i krokarna och jobbade så han kunde vara med och få "arbetsordern" direkt av besiktningskillen så slapp jag försöka minnas vad som sades. 
 
Sen åkte jag förbi affären och handlade hem lite av vad som fattades. Katterna gjorde unisont vågen för deras mat var slut och i morse fick de lite färskfoder från hunden. Inte för att de klagade över det egentligen. De äter hellre sånt än avsedd mat för katter. Men jag tog ett par gratisprover på nån kattmat som visst smakade mums filibaba. 
 
Jag har ätit ett par skink- och skagenklämmor och druckit kaffe sen jag kom hem. Huvudvärk idag igen. Håhå. Kvällsjobb på agendan så jag behöver vila lite till innan jag åker sen. Speciellt med tanke på hur totalt slut jag blev igår. 
 
Tulpanerna fick jag i lördags när min vän va över.

April april

Kablonk sa det när jag hade en par timmar kvar av arbetsdagen och KABLONK sa det när det bara var en dryg halvtimme kvar. 
 
Jag blev så trött. Det fanns inte på kartan att jag skulle åka förbi affären på vägen hem. Jag hade nästan tunnelseende och ville bara hem o få sova.
 
Nu när jag sovit ett par tre timmar med en maniskt gosande katt som sällskap så har snön istället börjat ramla ner. Jahopp och bara sommardäck såklart. 
 
 
Och imorrn är tanken att jag ska åka dotras bil o besiktiga på fm. 
 
Yaayy 
Neejj

Vad göra med en ledig söndag och solsken?

Jag satte igång att grepa igenom mitt blivande potatisland igår efter att jag hade haft besök. Idag har jag ont i foten. Inte den fot jag trampat på grepen med men den andra. Gör ont i varje steg när jag lägger tyngd på. Känns som om benen inte sitter ihop riktigt med varandra utan har lossnat lite i fogarna eller hur jag ska förklara. 
 
Jag tänkte försöka fortsätta med det projektet idag. 
 
Jag ska odla potatis i halm men exet fick skala av grässvål från en plats där jag redan hade ett litet land så det blev större. Lägger jag sen halmen uppepå jorden så får maskarna jobba med att bryta ner halmen till finfin mull och under tiden kväver halmen en del av ogräset. Nog för att halm ger ogräs också. Det kommer troligtvis växa en hel massa havre i potatislandet som sen hönsen kommer att roa sig med. 
 
Jag vaknade med totalt igenmurade ögon. En hel massa grums att peta bort innan jag kunde se nåt. Jag har insett att jag nog måste äta allergitabletter den här tiden på året. Jag har tagit nån när jag kommit ihåg och det har varit mindre tröttsamt, mindre grums och  mindre näsgojs också. Så ptja, jag är väl pollenkänslig då. Fyi så köpte jag allergitabletterna åt E när hon hade fått nässelutslag för nåt år sen men hon tog typ en. 
 
Huvudvärk också. Men kaffe och smörgås kanske motar bort den. Eller så tar jag lite hjälp av min vän Alvedon 665 mg.
 
Med snapchat kan man lägga på ett filter och låtsas vara nåt man inte är. Cool till exempel ;)

Mhmm

 

Lördag

Idag har jag haft besök av en vän och kollega. 
 
Vi tog en rundvandring och tittade på djuren och sen fikade vi en stund och pratade lite och sen avslutade vi med lite mer djur. Hon är också en sån där som periodvis gärna luftar en kamera och nu var kameran med.
(foto: Leila A)
Bland annat tog hon den här fina bilden på Kodjo Vildhjärta när han spanar efter vart jag tog vägen för att jag vände och gick mot huset igen när jag hade glömt något. 
 
Vi hade en trevlig dag och nästa gång hon kommer över så hoppas jag att det blåser mindre snåla vindar så vi kan vara ute mer utan att frysa halvt ihjäl.

Jinx

Man ska aldrig ... aldrig döpa en höna, tupp eller kyckling för i samma sekund som den fått ett namn så hänger dödsdomen över den.
 
När jag skulle natta djuren efter kvällspasset så fanns bara 4 kycklingar kvar.
 
De två finaste var puts väck.
 
Alltid de finaste också. Eller ovanligaste.
 
Nyss här men borta nu.
 
*morr*

Baby baby - en smällkaramell av fluff

Den här bilden blev så fin tycker jag. Jag undrar verkligen vad som rör sig i det lilla huvudet. Hen ser verkligen så eftertänksam ut. Och jag älskar färgen på den. Som en karamell - gräddkola. 
Och precis färgmatchad med sin biologiska mamma. Fast det vet hon inte om eftersom hon inte ruvat fram den. 
(hey I heard something about #fluffybuttfriday)
 
Fler karameller i flocken. En chokladpralin.
De två som trängs till höger på bilden här ovan gissar jag är Islandshöns båda två. Karamellen är definitivt en viking eftersom kammen är av annan sort än vad Hedemorahöns ska ha men tittar man sen på vingpennorna så har de här två kommit längre än vad de andra fyra har.
 
Så mysigt att få gå ute och sprätta. 
Siri den rackartussan var också med såklart. Jag var lite orolig att hon skulle ta sig en munsbit och hon blev bra sugen en stund där men jag talade om att det var aja baja. Sen ville hon ruva fram egna kycklingar sa hon och la sig i redet som nu är övergivet av mamma höna.
Hon fick följa med mig in istället och nu sover hon så som bara katter kan, på ena köksstolen.
 
Städa skulle ju jag göra innan jobbet. Hmmm det blåser rätt friska vindar så jag kanske bara behöver öppna korsdrag så är det fixat sen? Haha eller inte.

Fredag

Ny dag - nya äventyr.
 
Kvällspass på schemat efter att jag bytt med en kollega som inte riktigt fixar kvällar just nu. Vi måste ställa upp för varandra lite.
 
Somnade som en sten igår. Sov 2 timmar först och sen efter nattning av djur somnade jag för natten och har legat stilla hela tiden tror jag. 
 
Pigg(are) idag. Kaffe o macka på trappen i solen. Försöka slänga ut ett par mattor o dra över köksgolvet lite lätt kanske. Ev kommer ju en vän över nån dag i helgen. 
 
Hepp hepp 
 
 

T.R.Ö.T.T

Äckligt trött.
 
Jobbkväll igår. Inte schemalagt från början men pga mitt möte så blev det så. 
 
Jobbdag med start 7 i morse.
 
Jag upplevde det som att direkt jag lagt huvudet på kudden så ringde larmet och det var morgon igen.
 
Skitplanering rent ut där jag hade dubbelgångsrundan men den var upphackad så jag skulle ha tre olika kollegor med mig under dagen. Det är inget man ser på översikten heller utan man måste aktivt gå in på varje brukares platsinfo och där under planerade besök se vem man har besöket ihop med. Drrryyygt är bara förnamnet. 
 
Jag var mer än lovligt sur i morse och bad en av kollegorna om ursäkt för mitt humör och sa att det inte var dennes fel. 
 
Jag skulle ha slutat 14 men pga omständigheterna var jag helt slut på min lunchrast och fick helt sonika förlänga min 30-minuters rast till en timmes rast. Sen mailade jag samordnaren och chefen innan jag åkte hem och sa att så får planeringen inte se ut utan att samordnaren isåfall lägger ett meddelande i inkorgen på min jobbtelefon. 
 
Arg, ledsen och trött nu. 
 
Sova helt medvetslös är planen för tre timmar framåt. 
 

Onsdag

Besöket gick bra. Jag fick prata lite och vi bokade en ny tid. Hon insåg även det jag försökt få fram, att jag behöver nån mer utbildad att få gå och prata hos. Hon skulle göra sitt bästa för att trycka på så jag får en psykolog att gå till. En kvinnlig psykolog och gärna lite äldre sa hon. Tack och lov, jag har bara tjatat om det hur länge som helst men inte fått gehör.
 
Jag trodde att jag skulle vara mer trött än jag faktiskt är. Jag fixade quinoa och stekte rödbetsfalafel och sen åt jag det med ajvar relish. Sååå gott.
 
Jag har setat ute på trappen och njutit av solen. Snart dags att åka mot jobbet. Kan bli tröttsamt innan kvällen är över känner jag men nu är det ju nästan försent hursomhaver att vila. Om en knapp timme måste jag åka. 
 
Chefen ringde och frågade om jag kunde byta min fredag dag mot ett kvällspass. Hmmm helst inte, tänkte jag. Men sen tänkte jag att asch, vad spelar det för roll om hundra år. Jag hade förvisso en del planer som jag hade tänkt stöka undan på fredag eftermiddag men det försvinner väl inte misstänker jag. Och med en sjukskrivning så kan jag behöva de där fjuttiga timmarnas kvälls-ob.
 
Ledig helg iallafall och kanske får jag främmande som vill kika på mina småttingar. Det visar sig. 
 

Weirdo

Äntligen har jag fått en tid hos en person att prata med. Inom sjukvården då alltså. Pga allt som hänt o som jag behöver få prata av mig om med någon utomstående som inte känner mig.
 
Jag ska dit idag. Sen ändrade jag mitt arbetspass idag till kväll men med eftertankens kranka blekhet så undrar jag hur klokt det var? Jag kommer ju va knockad efter samtalet. 
 
Jag har slumrat en stund efter skjuts av son till buss och fix med djuren just pga kvällspasset men jag blev mest bara luddig o tröttare. Drömt tok har jag gjort också.
 
Bland annat åkte jag färja till nån ö och färjan körde över en massa badande människor. En galet söt kattunge fanns plötsligt hos mig men när jag skulle fota den så förvandlades den till en hysteriskt gråtande bebis som var livrädd för mobilen. Exet såg ut som Salem al Fakir men sen visade det sig när jag ställde en fråga till han att det inte alls var han utan bara nån bekant till han. Haha nä nu ska jag åka.

babylycka

Tankar i huvudet som surrar som envetna flugor. Det hjälper inte att irriterat vifta bort dem.
 
Jag försöker tänka på roligare saker istället.
Vad jag kunde se så var det tre okläckta ägg kvar under mamma höna. Det visar sig om det kommer fler under dagen.
 
 

Händelserik helg

Den här helgen har burit med sig både sorg och glädje. Precis så som den allra första påsken var antar jag. Det har varit en massa tankar och en massa känslor. Jag har både jobbat och fått lite ledig tid. Min utmattning har gjort sig påmind och jag har slocknat som en klubbad oxe om kvällarna. 
 
Det var den här helgen som grånos fick vandra över regnbågsbron till alla de älskade familjemedlemmar som redan vandrat över. 
Exet kom över med en traktorgrävare och hjälpte mig fixa i trädgården lite. Vi fick städat undan en hel del bråte och den sen länge planerade stenmuren blev till slut fixad.
Dotra kom hem en snabbis och lämnade av sin bil till sin far för service och besiktning och sen skjutsade vi hem henne igen dagen efter.
(dotras dörr på studentboendet)
Inte helt smart att först jobba 5 timmar och sen åka till en kompis och hjälpa husvakten flytta kycklingar från kläckare till bur, sen äta påsklunch hos exsvärföräldrar med barn och ex, sen jobba i trädgården med stenmuren innan vi åkte t o r till Falun. Jag var dödstrött på söndagen när det var dags att jobba igen.
 
Jag fick en ytlig blodpropp i foten när vi höll på med muren. Plötsligt bara stack det till och kliade och värkte. 
Syns dåligt men man ser lite grann att ena blodådern är svullen och mörkare blå liksom. Sen kom blåmärket. Jag har googlat och det ska tydligen inte vara nåt farligt med ytliga proppar. Man kan även se ett gammalt ärr jag har från en brännskada jag fick när jag ramlade med brorsans moppe och fick foten rakt mot avgasröret. 
(sorry om nån råkar vara känslig för fötter eller tydliga blodådror)
 
Jag slängde ihop en banoffeepie med banan och jordgubbar till kvällsfikat när E var hemma men hon gillar ju varken bananer eller ville ha kolasås och jordgubbar blandat så jag och unge herr J fick desto mer. 
 
Igårkväll när jag nattade hönsen så hörde jag små pip ifrån ruvhönans vrå och till min stora glädje så var den första kycklingen ute. Jag kollade bara lite snabbt. I dag har jag sett skalrester från minst 4 kläckta ägg. Hon fick 9 ägg under sig men jag vill inte störa onödigt mycket så vet inte än exakt hur många som kläckts. 
 
Idag fick jag även besök av svägerskan med ungar och de passade såklart på att njuta av alla djuren på gården. Vi räknade ut att jag har 38 djur plus ett okänt antal kycklingar just nu då. (1 hund, 3 katter, 3 ponnysar, 13 kaniner ovs ...)
(bilderna är snodda från svägerskans fb)
 
Nu har klockan precis slagit över till nytt datum och jag tänker sova för jag är trött. Ledig i morgon också men påsklovet är över och sonen vill alldeles säkert ha skjuts till bussen misstänker jag. Som sovsällskap har jag tre katter utspridda omkring mig. 

Skärtorsdag

Skärtorsdag. Jag och sonen for till stan. Dels öppnade ett nytt byggvaruhus som jag ville in och fynda lite ifrån. I reklambladet stod det att värmepelletsen kostade 24.95 men jag har ju bara betalat 20 kronor påsen så det blev ju billigt och bra. 
Och dels skulle sonen in till banken och sälja lite fonder för att börja med körkortet äntligen. 
 
Utanför blomsterverkstan såg det ut såhär.
Vi avslutade med lite thaimat innan vi for hemåt igen. Nöjda och glada. 
 
Jag köpte lite jord och hinkar så nu ska jag peta ner några potatisstackrare som legat bortglömda och skickat upp långa groddar. Så kanske det kan bli färskpotatis till midsommar. Få se om jag kanske orkar fortsätta trädgårdsröjningen lite också. Men det blåser snåla vindar.

Tisdag och utedag

Svägerskan kom över och vi började röja lite i trädgården och framför huset. 
 
Bland annat hade det samlats en hel massa bråte precis vid ytterdörren som nu fick åka till återbruket i svarta sopsäckar. 
 
Istället ställde jag dit en av trädgårdssofforna som jag fick till skänks förra sommaren. Passade perfekt.
Vårfint i zinkbaljan på trappen också.
 
Gräsmattan såg genast 3 nyanser grönare ut när löven räfsades bort.
 
En härlig dag där vi varvade utesysslor med innefika eftersom vindarna var snåla. Vi hann med både semla och glass till kaffet och som sen lunch gjorde vi skagenrörarullar. Dvs tunnbröd med skagenröra på. 
 
Nu är jag så trött att ögonen går i kors. Natta djur och sen mig själv. Arbetsdag imorgon.

Äggande

Igår lös jag några av äggen som min Hedemora ruvar. Hon har legat på dem sen 27 mars. Det var garanterat liv i tre av de fyra jag fiskade fram under henne. Jag såg till och med hur något rörde sig där inne. 
 
 
Jag upptäckte också att jag fått en suris till. Hon fick ligga på de ägg hon och henns syster hade lagt uppe på en hylla. Tyvärr låg hon inte helt på äggen men platt var hon så nu har hon fått äggen i en zinkbalja med lite hö som bottenmaterial. Så får vi se om tuppen vet vad han gör. Hedemoran har ju andra ägg som kommer från min kompis eftersom jag ville få renrasiga Hedemorakycklingar. Men det här blir Sabelpoot*Sabelpoot/Hedemora om det blir nåt.
Ovan är den sura Sabelpooten och nedan syns den stolte blivande fadern
 
 
 

Tröttmössa deluxe

Jag var så äckligt trött efter jobbet att det var oundvikligt med vila. Nu har jag sovit bra många timmar. 
 
Inte bra att åka båt o inte ta en extra dag ledigt för återhämtning. Men men. Det är tur att det bara är två 7-12 turer och sen ledig måndag. 
 
Vi var bland de första ombord och många fler var det som skulle på. 
 
 
 
 

torsdag och fredag

Jag åkte på kryssning för att ha roligt med min kompis.
 
Händelserna idag la lite sordin på glädjen över det roliga vi hade igår. Dessutom visste vi att igår var både hennes och min dotter inne i stan där och ingen av oss visste utifall de hade haft sådana planer idag också. Ångesten innan vi fick kontakt med våra döttrar.
 
Tack och lov, E hade lämnat huvudstaden redan igårkväll då hon hade lektioner idag och kompisen I jobbade idag och var inte i närheten av händelsernas centrum. Men sen satt vi mest och höll koll på nyhetsrapporteringen på tv:n i hytten.
 
Och så började oron över om vi skulle kunna komma hem. Vi skulle visserligen bara ifrån Värtahamnen och inte Frihamnen och den ligger lite mer avsides iallafall. 
 
Vi kom hem men köerna mot andra hållet, in mot stan, var inte nådiga. Det var knöktjockt ända tills vi kom till Sollentuna kommungräns. Då tunnades det ut som om någon vänt på en hand. 
 
Innan det här hände så hade vi en bra resa. Bra musik, publikrekord på en rockkryssning anordnad av detta bolaget och jo det var bra med folk vill jag mena. Det satt folk överallt så det var svårt att hitta nånstans att sitta ner och dricka det man köat en bra stund för att få köpa. Min kompis gick till baren och skulle köpa oss en varsin white russian så skulle jag sitta och passa platsen under tiden. Jag började till slut tro att hon blivit kidnappad eller nåt för det tog hur lång tid som helst. Förbandet "Freak Kitchen" åsåg vi från övre delen av lokalen men precis i lagom tid hann vi ner och förse oss med plats längst fram vid kravallstaketet tills "Hammerfall" skulle gå på. 
 
Den här bilden tog jag när vi hade hittat ett par bra platser.
 
Sen lyckades vi såklart hamna mellan några buffliga typer som försökte sitt bästa för att knuffa undan oss och sno första parkett. Men jag hade vässat armbågarna och tänkte inte släppa fram någon som sen skulle stå och skymma sikten för mig hela spelningen. Jag förstår inte varför stora starka karlar har typ noll hyfs och inte minsta hum om chevalereskt bemötande. Borde de inte kunna inse att de ser ypperligt bra från raden bakom också? Fast det är klart. Då kan man inte sno åt sig alla plektrum och trumpinnar som delas ut. Snubben till vänster om mig snodde nog tre stycken. I slutänden fick jag ett iallafall fast inte av den grobianen utan en annan mer hövlig typ. 
 
Ja, grobian är rätt ord att använda. Under hela spelningen gjorde han sitt absolut bästa för att ha sin hand och eller arm i vägen för min mobilkamera hela tiden. Det var som att han gjorde det med flit. Jag tyckte nästan inte ens synd om honom när han satte en klunk öl i halsen så han frustade och hostade mot slutet av spelningen. Karma tänkte jag. 
 
Ni ser. Sjukt irriterande.
 
Men några okej bilder blev det också.
Den här gillar jag fastän den absolut inte är perfekt på något vis. 
 
Sen var jag tvungen att fråga en av roddarna om jag fick ta en bild på hans tisha. 
 
När allt var undanplockat på scenen så var det dj Dregen som skulle stå för underhållningen. Hmmm svajjigt må jag säga. Väldigt blandad musik. Som dj är det väl tänkt att man ska hålla igång ett dansgolv? Eller? Vissa låtar var inte dansvänliga för fem öre. Rockbåt eller inte, man kan inte spela vilken hård musik som helst bara för att den är bra. Folk vill ju kunna dansa till den också. Han verkade ha förfriskat sig en aning innan det var dags dessutom. Eller så är det sån han är, alltid. Men flaskan med JD stod väl synlig vid mixerbordet och colaglaset späddes ut efter var tredje klunk typ.
 
Bäst vi satt där och stampade takten så kom det fram en kille som ville försöka bjuda upp nån av oss. Han hade det som argument till varför min ursäkt om att jag faktiskt inte kan dansa pardans inte gillades, att jag hade takten i mig.
 
Eftersom jag nu är på ny och för mig outforskad terräng så tänkte jag att för att komma nån annanstans än dit jag hittills alltid kommit så måste jag släppa på min comfort zone. Jag gillar ju inte att dansa nära en främmande människa och jag har kontrollbehov och försöker därmed även styra fast det är killens roll i det hela. Men alkoholhalten var precis lagom så jag kunde slappna av och faktiskt följa med hyfsat men inte tappa balansen. Han bjöd upp ytterligare en gång och godtog min protest ännu mindre denna gång och faktiskt gick det helt okej. Han sa att jag var den mest läraktiga elev någonsin för tydligen hängde jag med tillräckligt bra i svängarna efter 5 minuters övning. Men om han trodde att smicker skulle leda honom någonstans så tog han fel för strax därefter tackade vi för oss och tog natt. Vi hade ju en bokad frukostbuffe att passa i morse. 
 
När jag sent omsider landade här hemma med godis till sonalyckan så hade han fixat med djuren även ikväll. Det hade jag inte räknat med eller förberett för men han hade gett hästarna mat och vatten och alla de andra djuren också.
 
I morgon är det jobbdags igen så jag lär väl försöka sova så jag orkar göra någon nytta. 

Hoppla

Köpte nya byxor idag. Svarta jeans med stretch. Började på min vanliga stl men fick gå ner i storlek. Från 30/32 till 27/30. Generös töjning må jag säga. För jag tror inte att jag minskat så värst kroppsmässigt. Ja av nån konstig anledning blev de "längre" i benen ju smalare midja därav ändringen i längdtum också. Haha 
 
Men det kändes bra iaf med 3 stl mindre på brallorna. 
 
Träffade en vän på ica sen. Vi blev ståendes ett bra tag och snick-snackade. Båda hade vi tänkt på den andra i går. Tankeöverföring typ. Hon hade funderat på hur långt ut på landet ifrån en busshållplats jag kunde tänkas bo. 
 
 
 
 

Suck (sorteras under I-landsproblem)

 
Jag kör en bildutmaning på min bildblogg under det här året.
Lagom glad jag blev när jag insåg att jag hade lyckats lägga in två bilder under samma ordningsnummer.
 
Och det är bara 24 rubriker att ändra på.
 
Nåja shit happens. Det är nu jag ska vara glad att jag ligger 2 månader efter i schemat. Haha
 
Men det får bli en annan dag. Jag ska försöka ta mig ut i blåsten en stund med kelpien som håller på att krypa ur skinnet just för att det blåser och låter i hela huset. Han fick syn på månskivan idag igen också. Och den var precis lika läskig idag som för en månad sen. Knashund. Brrr vindarna låter inte nådiga. Men men. Det finns inget dåligt väder säger de. Bara att klä sig därefter.
 
Slänger in en kaninbild bara för att jag kan ;)
 
 

kamerapromenad

Dagen började grått och kallt. Men lagom tills min arbetsdag var över så tittade solen fram. Därför tog jag och kameran en trip in till staden och luftade oss i stadsparken.
 
Jag har definitivt roat en och annan där jag stått på alla fyra med rumpan i vädret bara för att få till den perfekta vinkeln och den perfekta bilden. Men det bjuder jag på.
Och ja, det finns display på en digital kamera men nej det funkar inte. Jag måste kika i siktet för annars får jag inte känslan. 
 
Bildbloggen är uppdaterad med en hel kavalkad av bilder. Kika in vetja.

En, två, tre, fyra, fem ... sitt still då

Efter många om och men har jag nu äntligen tagit tag i att räkna ihop mina småbunnisar. Det är inte så lätt att räkna när två är röda, två är vita och sen en hel hööög med svarta eller gråaktiga som inte är stilla. Men hur som haver. De mörka är åtta till antalet så 12 kaninbebisar blev det. 
 
Jag försökte fota lite påskkort. Men svårt när man måste passa så inte liten smiter o försvinner. De sitter rätt still när man väl parkerat dem. Eller ja, den här cremeröda gjorde det iaf. Har bara 10 kvar att fota nu då. 
Den här svarta med vit nos (Vitnos kanske då) var ute på upptäcktsfärd i stallet för hundrafemtioelfte gången. Jag vetetusan var de tar sig ut men ut kommer de. De kanske faktiskt hoppar en meter upp och går ut så även om mamma kanin aldrig gjort det? Annars är det pyttigt små hål de tar sig  igenom. 
Alltså, jag tror jag dör sötdöden. 
 

Det har jag aldrig provat tidigare så det kan jag alldeles säkert*

Det plingade till på messenger i måndags med en fråga.
 
Kan du klippa får?
 
Hmmm, det har jag aldrig testat men hur svårt kan det va? Tänkte jag.
 
Och hur det nu än föll sig så föll det sig så att jag idag alltså fick testa på det där med fårklippning. Och vet ni!!! Jag kunde klippa får. Alldeles förbannat bra också. För att vara första gången någonsin. 
 
En vän till min väns man erbjöd sig att komma över och hjälpa till och han kunde det där med att klippa får efter att ha haft ett trettiotal tackor samtidigt. Jag sa att jag gärna kom över för att titta och få lära mig lite om fårklippning. Sen att det visade sig att han gärna bara stod och höll i o instruerade var en ren bonus. För man lär sig ju bäst genom att faktiskt få utföra det rent praktiskt. 
 
Jag fick frågan om jag klippt djur tidigare men det har jag inte. Såvida man inte räknar tvåbenta fårskallar haha. Men tydligen hade jag handlaget. Man vet ju inte, jag kanske var en fårklippare i ett tidigare liv. ;)
 
De blev ju inte vackra och faktum är att de skulle kunna vara med i den där Fantareklamen som gick för några år sen. Men vi skyller på slöa knivar för tyvärr passade inte de nya skären till klipparen så vi fick köra på gamla inte helt vassa. 
 
Inga bilder från äventyret eftersom jag höll i en klippmaskin mest hela tiden. 
 
*Pippi Långstrump 
 
 

RSS 2.0