En guldstjärna i himlen

The internet is back!! Woop woop
 
Så här var det.
 
Jag blev lite sen med inbetalningen av förra månadens räkningar. Men jag betalade dem alla. Sen plötsligt hade jag fått ett inkassokrav på min "obetalda" interneträkning. Jag dubbelkollade i bankappen att det hade dragits pengar till det bolaget och lämnade det därhän. Jag tänkte mest att de var onödigt kvicka och snarstuckna bara. Sen den 26 när inkassokravet skulle varit betalt så ströps mitt internet. Efter kontorstid såklart också. Så jag kunde inte reda ut det där och då. Mailen var ju bara att glömma för jag tänkte inte sitta och pilla på telefonen och komponera ett mail som kanske ändå inte skulle besvaras snabbare än jag kunde nå nån per telefon dagen efter.
 
Trots att jag hade förberett och lagt fram räkningarna för att ta med på morgonen så åkte jag ifrån dem när jag åkte till jobbet. 
 
Efter jobbet åkte jag till min bror och svägerska och försökte ringa. Den unga fröken i kundtjänst var mest bara dumdryg och mer eller mindre idiotförklarade mig och sa att jag hade betalat fel räkning. Då jag inte hade räkningen med mig så kunde jag inte stå på mig och jag kände mig mest bara blah.
 
Igår hängde jag på låset för att ringa dem direkt när kundtjänst öppnade för jag hade INTE betalat fel räkning. Den räkning hon påstod att jag hade betalat hade jag inte ens öppnat kuvertet på. 
 
Jag bor mitt ute i ingenstans med nollkommanoll mottagning på mobilen och jag har ingen fast telefon sen de kapade luftledningen. Alltså spenderade jag en dryg halvtimme sittandes på min trapp i förvisso hyfsat väder med att försöka komma fram till dem. Första försöket ringde jag en kvart innan de öppnat. Nästa försök, 12 minuter i kö och sen bröts det innan nån hann svara. Nytt försök med 8 minuter i telefonkö och jag hann bara börja rabbla mitt ärende när jag insåg att det blev förbaskat tyst i luren. Det hade brytits igen. 
 
Jag blev lite lätt oxtokig där. Eftersom jag dessutom hade planer för eftermiddagen och kvällen så var det nödvändigt att få göra så snart som möjligt. 
 
Det slutade med att jag fixade och förberedde här hemma innan jag sen åkte in till stan och brorsan för att låna telefonen där. 
 
Jag fick med mig mina papper och jag fick efter vad som kändes som en halv evighet tag på en väldigt trevlig och tillmötesgående kille i kundtjänst. Han förklarade att när bankappen hade läst ett par siffror fel (ja jag hade scannat räkningarna med telefonen) så hade deras program tolkat om siffrorna till att jag ville betala nästa räkning och alltså kopplat pengarna till den räkningen. Men han skulle göra vad han kunde för att dra tillbaka inkassokravet och dessutom fixade han så att mitt internet kom tillbaka. Wohoo tack och bock. Och en guldstjärna är beställd åt grabben att ha på sitt pluskonto i himlen.
 
(den räkningen jag scannade till vänster, ocr som reggats på handskrivna lappen och slutligen räkningen som fortfarande låg i sitt kuvert tills i förrgår när jag kom hem men ändå redan var betald)
 
Idag blir det inte många knop gjorda då jag var på konsert igår och kom hem strax före 03. 
 
Ett annat inlägg kanske tillägnas bilderna som togs och en recension. Kanske var ordet.
 
Tack och hej, leverpastej

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0