snabbt in o ut igen

Snart nåndag ska jag blogga om mina aktiviteter i trädgården på sistone....
men inte idag... orkar inte... har jobbat kväll... är lite lätt matt nu.
2 larm, varav det ena bara var ett "hoppsan har jag larmat-larm" men det andra var toabesök med envis fabbo som inte vill lyssna på hemtjänstens förslag om HUR man förflyttar sig smidigast när benen inte längre är som när man var 16 bast.
slänger in en bild iaf på vad jag pysslat med... som en teaser liksom
ett hål!!
Ni kan ju roa er med att gissa vad som händer sen med hålet... hahahaha
ni som inte redan sett på fb förstås... ni är belagda med munkavle ;)

migrän

Just saying

kablonk sa det

ja man kan alltså konstatera att 25 mg atarax är aningens föööör mkt att ta för en lagom liten jag, när man vill bli av med klåda.
La mig för att försöka stå ut med klådan innan tabletten hade hunnit verka klåddämpande... men kablonk sa det o så sov jag.
Som om jag vore klubbad.
O vaknade av en slump vid halv elva sisådär när jag insåg att hästarna behövde nattas.... efter en låååång stund lyckades jag släpa mig ur sängen o få på mig kläder igen o så gick vi o nattade pållar... sen la jag mig igen o somnade om rätt omgående... klådan var dock borta iaf... till o med utslagen hade gått tillbaka.
.
I morse var jag segare än sirap som förvarats i kylskåp. Höll aldrig på att komma ur sängen... o när jag sen kom till jobbet så var jag så trött att våran soffa på lokalen var mer än lovligt lockande.
Tog mig fram till lunch ungefär innan jag kunde känna mig någorlunda vaken....
.
Sen vid jobbslut så var jag färdig... min hjärna med var färdig....
.
Nu ikväll skulle vi titta på film.... jo tjena tjena, mittbena.... jag slumrade till... likaså har E gjort.... hej o hå..... VEM ska natta pållar nurå... det blir väl jag som får gå ut själv o natta dem.

urticaria

Uschiamej
jag har lyckats få nässelutslag
det kliar så jag tror jag ska bli tokig
o mer o mer blossar upp just nu
när jag var kvar på jobbet så kliade det mest i min högra hand... på insidan i handflatan. Jag trodde nästan att jag hade fått en propp däri eller nåt.
Sen när jag satt i bilen så började det klia på benet... o lite i byxlinningen...
ganska snabbt när jag kom hem drog jag av mig byxorna o hoppade i ett par mjukisar istället...
sen fick jag spel på klådan o upptäckte att jag är alldeles knottrig lite varstans där det kliar satan
Jag har tagit en atarax som ska vara klådstillande men den har inte börjat göra nån nytta än
undrar om jag måste åka o köpa hem antihistamin också....

trädgårdssurr

Jag har verkligen utnyttjat tiden i trädgården nu ikväll... jag jobbade o slet tills jag inte såg längre vad jag pysslade med.
Jag påbörjade slutet av min uteplats där jag ska ha en solitärbuske av något slag hade jag tänkt... eller möjligen en rosenbåge med nåt som klättrar... jag har inte riktigt bestämt mig än där.... men iaf så grävde jag bort grässvålen på en yta av en kvadratmeter ungefär o efter att ha tagit upp o siktat jorden som var strax under grässvålen (ville inte ha en massa rotbitar från kvickroten med) så hämtade jag ett stort lass hästskit o la i botten o så på med den siktade jorden. Sen blir det kanske ett lager hästskit till... o sen kompostjord överst innan jag sen planterar det jag nu kommer fram till att jag ska ha där.
.
När jag sen landade här inne så kände jag att jag hittat o använt några muskler i ryggen... hövva
Lite kullersten har jag lagt på plats också... och en annan stor kantig bumling som var tung som rackarns.
.
I morgon börjar jag 7 så jag borde inte sitta här o slösurfa men ska bara kolla genom bloggarna jag brukar läsa innan jag tar kväller
.
tjingeling pling

Onsdagsblogg

Uj så trött jag var i morse när jag skulle ur sängen... men det gick... o nu tänkte jag eventuellt fortsätta lite i trädgården. OM det inte börjar regna förstås....
.
Mina tankar går till bästaste S som har mkt omkring sig just nu. Kram vännen. Jag vet inte om du orkar o hinner surfa nåt just nu så jag vet inte om du är in här, men som jag skrev i mitt sms till dig på förmiddagen så tänker jag på dig. Och jag hoppas att du VET att om det är nåt så bara fråga... jag ställer upp. Om jag bara kan på minsta lilla vis så gör jag det. Allt från rastning av prinskorv till you name it. Jag är inte längre än ett sms bort... eller telefonsamtal.... vill du prata så ringer du.... annars tar vi det när du orkar o vill... OM du vill :)
.
Nej nu ska jag ta vara på det som är kvar av dagen... o alla ni som är här o läser... ta hand om er, ge era närmaste en kram, njut av nuet. För vi vet inte vad morgondagen har i sitt sköte.
.
Peace out

Haft en....

... härlig o givande stund i trädgården.... ställde larmet för o inte glömma tiden.
Nu har jag fixat rabatten framför entrén. Grävt ur o delat stjärnflockan som hotade att ta över helt däri. En hel kasse ska med till jobbet ifall nån vill ha...
En annan kasse är fylld med oregano, flocknäva och daggkåpa.
Rabarberna fick ett lass hästskit som blev över när jag hade fyllt entrérabatten. Jag ÄÄÄÄÄLSKAR att jag har hästar som ger mig sån värdefull mull.
Konstaterade det igår när jag rensade o grävde lite i nyaste rabatten som jag bara anlade ovanpå gräsmattan genom att lassa av en hel box med djupströbädd av halm o bajs o kiss... mumma så mjukt o gosig mylla jag hade däri... rakt ner i leran sjönk spaden utan att det fanns nån grästorv kvar alls. =D

Det var det här jag shoppade

Okej
Nu får n i en bild på vad det var jag shoppade...
Började röja runt i trädgården lite här o där igår... det känns i min kropp idag kan jag lova.
Iaf så fick jag äntligen tummen ur o städade upp på min ofärdiga uteplats. Har legat grus o sand o börjat växa en massa ogräs över alltihopa eftersom jag inte var klar o sen tappade sugen ett tag.
MEN nu jäklar ska jag göra klart. För jag vill använda den här platsen i sommar... tänk att sitta här o fika lite grann.
Glömde köpa hem en fin vårblomma att ställa på bordet i en kruka bara... =(
Nåja, det blir fler dagar till en affär.
.
Ikväll vankas jobb....
Hade nästan hellre stannat hemma o fortsatt härja i min trädgård =D
NU är jag inspirerad o det är bäst o smida medan järnet är varmt i det fallet.... hahahaha

ledtråd

Undrar om jag ska gå ut o städa lite här...
Eller om jag kan få med mig nån polare att åka o titta på buskar.... hmmmm svårt val
Iaf, bilden är en ledtråd till förra inlägget där jag visar en kartong som jag shoppat idag.
.
Ringde nyss på en annons om en spis på blocket.
Men det var bara o ställa sig i kön.
Jag var den fjärde som ringde på annonsen.
Rackarns... o jag som var ledig idag o det hade ju passat perfekt att åka o hämta den då jue... o samtidigt få en chans o villa bort sig totalt i Stockholm.... blöh
Får veta ikväll

Vad har jag shoppat????

Uscha... trött är jag... men var tvungen o följa med herr J till Heby för han hade bilen kvar där... eftersom han fyllt gubbsjuk o behövde köpa sig en muskelbil helt plötsligt... o den åkte han hem i då i fredags... hahahahahaha
.
Sååå halv nio var jag i Sala. Åkte in på Åkrahallen o såg till att köpa hem så jag kan fylla skåp o lådor ett tag till... o så fick nåt annat följa med hem också.
Kan ni gissa vad det är????
La ut bilden på facebook o skrev "vad har jag shoppat".
Första svaret var: ett platt paket på IKEA
Hon fick ett halvt rätt för det.... för paketet är ju helt solklart platt.

det var den lördan det...

Usch... kräksigt trött nu... o ändå var det en helt okej arbetskväll... men så är det om man slarvar med att komma i säng i tid. Det kommer efter.
.
Jobbade med en annan J ikväll... som också är jättebra att jobba med. Tur att man har så bra arbetskamrater... de flesta iaf...
Av nån anledning gick temat för kvällens samtalsämnen in lite grann på det här med humör o huruvida det syns om man är irriterad eller inte.
.
J påstod att det inte syns på mig när jag pratar med en som jag är irriterad på ATT jag är irriterad på den. JOOO sa jag, nog blir jag väl kortare i tonen.
Ja jag vet inte svarade hon... jag kan inte svara på det för jag vet ju inte om du varit irriterad på mig...
.
Hahaha men jag är själv rätt övertygad om att jag på nåt vis ändå visar en sån sak.
.
Undrar om det är en styrka eller en sak som ligger mig fatet annars???
.
Nu ska jag snart hoppa isäng... blir tidig morgon imorrn... delad tur med start 7.00

tröttmössan E

E somnade ifrån på soffan igårkväll... så jag fick ta in hästarna själv... missinassen som vanligt... haha de har lite skruvade tider jämfört med andra hästar (tror jag). Men iaf, jag satte på grimman på Lillen o släppte honom direkt från hagen lös... när han fattade att jag inte tänkte gå bredvid o hålla i så drog han järnet. Men han drog åt rätt håll... den pållen är en klippa. Han vet vart han ska o maten hägrar i boxen så han var vid stallet innan jag hunnit ut genom grinden o stänga den med de andra två i släptåg.
.
Man kan ju undra varför jag satte på en grimma när jag ändå sen inte tänkte hålla i honom... men på nåt sätt inbillar jag mig att det är en tydligare signal att han ska få gå in... haha.
Han har nån konstig idé att alltid titta bort först när grimman ska på. Han kan stå i boxen med huvudet alldeles intill men när man bjuder grimman så ska man inte tro att han tänker sticka ner snoken självmant däri heller...
.
Förstår inte att det kan sitta så djupt rotat i en häst... måste ju vara nåt som hänger kvar sen ridskoletiden... för där var det ju grimma på så fort han inte gick på lektion. O sen stod han där i spiltan... förutom den stunden på dagen när han fick gå i hagen.
Men av just den anledningen har han aldrig grimma på sig förutom vid förflyttningar... för att han ska få vara häst utan nåt som skaver o nöter i onödan. Han är ju aldrig dum o svår att fånga in om han kommer på fel sida staketet heller... han säger bara hej på dig o så följer han med när man ber honom.
.
Nåväl, jag gav dem en liten extra tuss av nattkäket för jag ville ha sovmorgon... och jag trodde nog inte att E skulle ta ut dem heller... så döm av min förvåning när jag kom ner i köket o fann att de redan stod i hagen... till o med Gnistra... som fått stå i arresten sen sist hon straffade ut sig med att rymma genom grinden när den var stängd enbart med översta tråden o de andra två hängandes i handtaget. Där går det ingen större nöd på henne... skulle hon vilja så kan hon till o med galoppera lite. Fast bara lite...
arkivbild
Nåja, nog om detta... idag är det jobb som gäller för kvällen... undrar sa flundran vem jag ska jobba med?

Da ya think I'm sexy

Jag fastnade framför facebook och lyssnar på spotify samtidigt... just nu är det Rod Stewart som lämnar högtalarna. Har kopplat upp mot förstärkaren och bautahögtalarna... o med bara sonalyckan hemma så får man vrida upp hur högt man vill... han är ju på sitt rum på övervåningen och spelar Xbox
Just nu - Every beat of my heart
Innan har jag lyssnat på - Have you ever seen the rain, Have I told you lately, I don't want to talk about it, The first cut is the deepest, Da ya think I'm sexy
.
Men jag började med att lyssna på lite Black Sabbath. Inspirerad som jag var av nattens läsning. Ville få höra låtarna medan jag hade berättelsen färskt i minnet...

mutter mutter

Jag slår vad om att snön som ramlar ner från himlen i detta nu är enbart för att jag igår råkade skriva att jag hade planer på att åka till V-ås.
.
Jag känner mig sådär lagom pepp på att åka i snöslask med sommardäck.... när jag inte måste.... uhhh
.
skitskitskitskitskit också.
.
Btw så låg jag o läste typ halva natten... hon hann slå 3 innan jag var klar... kunde inte släppa boken... ville ju veta
Det blev Ozzy för hela slanten.

trött i mössan dag

Jag har haft en riktig tröttmössedag idag.... har inte haft ork o lust till nånting alls... låg i soffan o slösurfa en stund men sen la jag igen ögonen o sov en låååång tupplur.
Det var sååå skönt.
.
Herr J fick fixa kvällsmaten... det blev färdiggrillat från ica. Lagom jobbigt...
Har lite ont i huvudet känner jag också... hmmmm lär nog börja dricka kaffe hemma på lediga dagar... eller så lär jag sluta dricka kaffe på jobbet.... endera är det.
.
I morgon tänker jag bege mig till V-ås om orken är med mig... tagga för att jag ska orka... haha

Igår var en EFIT-dag

Ja, som jag berättade igårkväll så hade jag som ett litet projekt för mig själv att jag skulle fota en bild varje heltimme.
Jag ställde klockan på ringning kl 7.00 och började EFIT-dagen därifrån.
Är ni redo att få se min dag i bilder???
.
Kl 7 var jag såhär pigg... haha bilden blev så bra för precis så här grusig var jag i ögonen och jag vände mig om o sov vidare en stund till ska jag erkänna
En timme senare såg det ut såhär när jag slog upp ögonen. Vänligen ignorera min väldigt stökiga fönsterbräda... haha
Klockan nio var det dags att åka mot stan för halv tio hade jag ett möte på Ekebyskolan
Fy så slitet det var på dörrkarmen... hmmm syns väl inte att man har hund som gärna försöker sig på konststycket att öppna själv om andan faller på....
Färdig o på väg från Ekebyskolan kom jag på att jag skulle fota skolklockan.
Det känns bra skumt att gå där i vuxen ålder o så får man flashbacks om stressiga mornar när man snabbt ställde ifrån sig cykeln o rusade in.
Vid elva var jag på Bürgers o kollade in blomutbudet... ville se om de hade nån fjärilsbuddleja men hittade ingen sån buske så jag tröstade mig med att kolla lite krukväxter.
Till lunch passade jag på att våldgästa bror min o de hade huset fullt med hantverkare... men jag tyckte att den här personen av manligt kön var gulligast att fota... Victor är fortfarande lite misstänksam på mig. Det KAN ju hända att faster äter små barn till lunch.... man vet ju inte
En timme senare var jag fortfarande kvar men då hade vi blivit kompisar... haha man skulle kunna tro att han setat hela den timmen i stolen men nix det har han inte... vi hann med att gå ett par vändor genom hela nedervåningen fram o tillbaka genom kök -> vardagsrum -> kök -> sovrum -> kök.... det är en stark kille som vet vad han vill....
Vid två började jag jobba.... passade på att fota en annan på jobbet som också jobbade... Erica mailar till lapsen (planerarna) om en städ i nästa vecka.
Vid tre var jag på vägarna o kuskade runt mellan gårdarna
Vid fyra hade jag kommit tillbaka till lokalen och hittat på apodoskartongen som stod o väntade på att vi skulle pricka av att alla rullar kommit.
Vid fem var jag o Johanna ute på vår kvällsrunda och hos en av tanterna satt den här jättesöta nallen... tanten själv tyckte dock att nallen var gräsligt ful
En annan prydnad. Fast utomhus när klockan hade slagit 18.00
Ett låsbart skrin med medicinen... vissa är så dementa så de glömmer att de tagit sin medicin o tar fler doser... eller så lägger de bort hela rullen o det är omöjligt att hitta den mer...
En färgglad flodhäst på ett skåp hos en brukare...
Jag har redigerat bilden såtillvida att jag har dolt ett par fotografier som det syntes personer på...
Älgsafari
Den här bilden är tagen lite för tidigt egentligen men den får gå för 21-bilden...  den är ju ändå tagen sisådär 20 i nio.
Äntligen får jag åka hem
Hej då macken... eh, jobbet... vi ses inte i morrn.
Pustar ut o varvar ner framför datorn.
Hästarna blev nattade o vattnade vid tolvslaget... japps... jag orkade inte masa mig ut där innan dess... men det gick ingen större nöd på dem...

Jag är Ozzy Inspärrad Utan ett ord (och EFIT)

Beställde hem böcker från cdon för ett par dar sen... o woop woop de kom idag... så passande att jag är ledig i morgon...
.
Rubriken är en lek av böckernas titlar
Tyckte jag var lite fyndig där...
Jag har jobbat kväll ikväll... hade en helt galet rolig arbetskväll ihop med YoYo... bland annat har vi haft lite älgsafari... varje kväll står en älgko med sina två fjolårskalvar o betar på ett gärde vid Kårbo. Vi körde fram till gärdet på en liten gräsväg och hon började försöka locka på dem med lockrop... tydligen skulle man nypa sig i näsan och säga moooaaahh enligt hennes farfar. O han är ju jägare så han ska väl veta vad som lockar en älg.
.
Dessutom har jag som projekt under dagen haft ambitionen att få till EFIT - Ett Foto I Timmen. Har lyckats någorlunda bra ändå...
Bilder på det kommer nog upp under morgondagen... vet inte om jag orkar redovisa det ikväll... är lite trött nu...

Fy rackarns

så trött jag blev igår... efter att jag hade kommit hem från jobbet och lite snabbt moffat i mig två ostmackor blev jag sååå trött. Så trött att jag gick o la mig. Skulle bara vila en stund hade jag tänkt... jo tjena.
Jag vaknade tio igårkväll.... var ju bara o ladda om o sova för natten... efter att jag o E hade nattat pållarna.

I'm a survivor...

Jag överlevde min första jobbkväll på över två veckor... faktiskt på 17 dagar... men kan det bli så mkt bättre än att få kajka runt i bygden med bästa YoYo aka Johanna... (jag bestämde idag att jag ska börja kalla henne så XD haha)
.
Jag började arbetspasset med att dricka en kopp kaffe o påbörja läsningen av två veckors mail.... håhå
Hann inte så långt kan jag säga innan jag var tvungen o ut på fältet.
Sen efter ett toabesök (ja en brukares toabesök alltså) så ramla jag in på lokalen igen o drack min andra kopp kaffe.... hahahaha men sen blev det inge mer kaffe... bara cola. Ja för YoYo är cola-beroende o hade inte druckit nåt sånt idag så jag var inte sen att säga att vi kan svänga förbi affären o köpa en varsin cola... men innan vi hann ut på fältet så hann hon slänga ur sig hur chokladsugen hon var också... o då kom jag plötsligt ihåg den där chokladbiten jag fått av bästaste Stajna för att hon inte gillade smaken på marabou black... hahaha minen hon gav mig när jag höll upp chokladen framför näsan på henne exakt 2½ sekund efter hon uttalat orden.... obetalbar
.
Nu borde jag sova men jag kom just på att jag lovade en brukare att ta med mig nagelklipparen i morgon...
den som han hade var T O T A L T  värdelös.
.
Ska slänga iväg ett meddelande till en vän som skickat ut en efterlysning om sällskapshäst... jag har ju min lilla prinsessa som varit med förr.... hahaha bara den här personen har en rymningsäker hage så.... få se om hon vill bossa runt med en arab ett tag...
Gnistra när hon var på besök hos Mumlan o Athos inför att Mumlan skulle flytta hem till sin ägare igen... hade ingen bild på datorn på Athos o Gnistra så....

Måndag

Strax dax att åka o jobba... för första gången på över två veckor...
Känns konstigt... konstigt att två veckor försvann svosch... ena veckan tillbringade jag ju i sängen såååååå
.
Var till brorsan o svägerskan en sväng igår på em. Eftersom lille J skulle på freerunning o jag skjutsade så hade jag 2 timmar att slå ihjäl där emellan.
.
Märks att lille söte Victor kommit upp i den där åldern när blygheten slår till.... han som inte varit brydd alls för sånt. Men han ville INTE prata med faster sin.... men när jag tog fram kameran (mobilen) så sken han upp... DEN vet han minsann vad det är... hahaha det var så kul o se reaktionen.
Innan jag skulle åka hem så fick jag ett jättefint snäckskal av svägerskan... hon har ju en bror som är fiskare o ibland får de visst upp såna i garnen.
Jag fick den för att ha i min trädgård.... så nu ligger den där. På ett ställe där jag inte behöver vara så rädd att nån ska trampa sönder den.

bildbomb

Lånade E's kamera för jag blev lite inspirerad av det fina vädret
Vid komposten prasslade det lite varstans i fjolårsgräset... ödlorna mådde prima i solskenet.
Jag hoppas inte nån får spader för att plötsligt stå öga mot öga med en liten sötnos
I komposten låg ett par gamla apelsiner som jag var snäll nog att dela på så myrorna som verkar ha flyttat in skulle få lite godis.
De här sötnosarna är nya för den här våren... de petade jag ner i höstas och de pryder verkligen sin plats.
Ricko njuter också.
Vid postlådan växer den här lilla söta gruppen. Det är från samma blandpåse med lökar o knölar.
Vid min stenrundel växer det här luddet. Men håll med om att det är rätt fränt. Som ett annat universum nästan...
macrobild - älskar att fota macro
Vissa köper spelkulor för o spela kula... andra köper dem för att ha till prydnad.
Gissa vilken kategori JAG tillhör ^^
Wohoo stoppa pressarna... 4 ponnyskruttar i hagen. Varje dag som de håller sig allihopa på mattan (gräsmattan, höhöhö) är en bra dag.
Gammelskrutt passar också på att ta en nypa frisk luft o sol i pälsen.
Märks att han inte sköter sin hygien så bra längre... men så är han över 20 bast också.
Visst valde han väl en bra plats? I söderläge bredvid min lilla grupp av tulipa tarda

Vi tycker inte alltid lika - jag o min käre bror

Känner att den där jäkla förkylningen har börjat om... blääähh river i halsen lite grann o inatt hade jag en näsa som var snorig igen...
Men nu får det väl va så.... i morrn åker jag o jobbar.... orkar inte mer nu.
.
Brorsan postade en status på fb igårkväll om namn, med en slight rasistisk underton. Jag kunde såklart inte hålla käft utan postade genast en massa motbevis till hans icke bevisade påstående.
Han påstod att det i Sverige idag finns fler som heter Mohammed än vad han heter. 
Den gubben gick inte... jag fann genast tre listor som listade hans namn före Mohammed eller Mohamed.
.
Men det är klart... man får ju vad man tittar efter.... för jag bad om hans referenser på påståendet. Det visade sig vara dopguiden. O det är klart att fler får namnet Mohammed än vad de får ett namn som var populärt på 70-talet. 70-talsnamn är bara såååååå ute att döpa sina barn till nu. Man döper ju inte sin unge till vad man själv heter eller bästa kompisen liksom. Ja såvida man inte heter Mohammed då.... för då är det nog en släkttradition ;)
.
Men iaf, jag tände till... jag vet, jag är lite nördig så... får jag nåt i min skalle så ger jag mig inte i första taget. O nu var jag tvungen o kolla upp.
NU ska jag ringa o friskanmäla mig... till arbetsmiljögruppen... de har en så sjukt tråkig röst som pratar. Helt nollställd i tonläge så man blir ju deprimerad bara av att höra den.
.
Tjingeling pling
.
Ps. Jag undrar så varför han inte störde sig på William som är engelskt??? Hmmmm DET namnet låg topp-ett på hans lista. Vilhelm borde det väl ha varit i sann god svensk anda???

Janssons frestande stekpanna

Jag gjorde den där Janssons frestelsen i stekpanna nu ikväll... o jäklar va gott det blev.
Ja kanske inte exakt samma som när man gör den i ugn men helt okej blev det.
.
Jag grovrev potatis o finhackade gul lök som jag sen fräste upp lite i stekpannan i olja och smör. Hade i en burk ansjovis och hällde på utav spadet också. Sen en rejäl skvätt grädde över allt o så rörde jag om innan jag lät det stå o puttra på låg värme under ett lock.
.
Jag kan inte säga några exakta mått men det var väl ungefär 6-7 potatisar... det beror ju på hur stor stekpanna man har. Min är av lite större modell med aningens högre kanter...
.
Så är man sugen på frestelse men inte vill laga till så mkt eller inte har en ugn eller av vilken anledning som helst så funkar det alltså i stekpanna PÅ spisen också.
.
Har alldeles nyss ätit upp det sista som var kvar i pannan... är ju bara jag som tycker om den rätten här hemma så det blev alldeles lagom mkt till mig.  Två portioner till kvällsmaten och rester som jag som sagt var slickat i mig nu på nattkröken.
.
Nu är jag mätt o belåten o alldeles strax måste jag o E masa oss ut för o natta pållarna... det är två som går kvar i hagen o de andra två står inne... Gnistra fick stå kvar i arresten för att hon rymde igår. Och Dallas gick också helt plötsligt strosandes på gräsmattan idag... så han åkte också in. Men får väl skylla mig själv när jag öppnar upp till en hage som på ett ställe saknar nedersta tråden.... hmmm

drömde så weird

Just ja
kom just på att jag hade en konstig dröm inatt som handlade om jobbet
.
Jag drömde att jag sov över hos två av våra brukare... ett syskonpar... o jag minns inte allt men iaf så minns jag att den ene kom på att h*n inte hade tagit sin nattmedicin o tänkte göra de när h*n kom på det... grejen var bara att det var sömnmedicin med i det där och personen hade sovit hela natten ändå.... jag lyckades till slut hejda personen att ta den genom att helt sonika bära ut medicinen från sovrummet.
Sen helt plötsligt så skulle jag åka till nån ny brukare vi hade fått... eller ja, jag hade gjort mina jobb som stod på planeringen tyckte jag men plötsligt frågade mina arbetskamrater om jag hade varit till (namnet på den nya brukaren). Nej attans den har jag glömt bort sa jag... men jag hittar inte dit... då skulle H visa mig vägen... hon åkte före i en bil o jag efter i min... jag trodde vi skulle åka mot Skultunahållet men hon svängde mot Sala... o då kom jag på att ja just ja... Gullvalla var det ju vi skulle till.... iaf, i drömmen hamnade vi på en helt annan väg... gamla r70 mot Sala till... o där plötsligt så på nåt vis var jag före H på vägen... o jag blev alldeles förstörd för jag hittade ju inte.... men hon blinkade o körde in till kanten så jag förstod att här nånstans är det nog.
Hon pekade in i skogen på andra sidan vägen o sa att där inne bor de.... jag fick se en smal väg ringla in mellan träden. Hur långt ska jag åka på den då, frågade jag. De bor långt in men före italienaren. O jag fattade ingenting för jag visste inte var nån italienare bodde....
Sen var jag väl där iaf... o mannen som behövde hjälp låg i en sjukhussäng. Det var några ungar där som lekte kring honom o de höll på att stötta upp hans huvud men det var helt lealöst så det ramlade åt alla håll o kanter. Jag sa till slut åt dem att sänka ner sängen till liggande läge istället o stötta huvudet på sidorna.... det for verkligen framåt o bakåt som om det inte fanns nån led alls i halsen.... som en gummidocka typ.... läskigt var det...
.
Tänk så konstigt man kan drömma. O HUR kunde jag få till nån sån vriden variant?
Är det att jag bearbetar vad som hänt på jobbet under de här två veckorna jag inte varit där... det var massor som dryftades på apt som jag inte hade en susning om. Folk som åkt in på lasarett, folk som ansökt om annat boende, folk som blivit sämre o ramlar o djur som for illa o ja.... o folk som inte var min backup som tog tag i saker de inte hade o göra med.... post som inte eftersänts som jag skrivit ATT den ska eftersändas till god man o tja.

snuva o hästar som är bufflar

Jag tror fasen att förkylningen har börjat om från början.... bläääää
.
Jag är snuvig och har ont i halsen IGEN. Snuvan var ju på väg bort tyckte jag... men men.... jag är så himlars trött också... fattar inte... borde ju bli bättre o bättre dag för dag.
.
Det blev så glasklart för mig igår när fröken Buffel smet ur hagen när jag hade släppt in henne ihop med Lillen o Dallas o bara hade Texas kvar o hämta.... glömde såklart o häkta på mellantråden på sitt rätta läge så hon gick bara ut hon. O det var lögn att få tag på henne igen.... jag fick efter o försökte komma nära nog men orken finns inte.... jag blev så trött så jag fick ge upp o gå in o lägga mig o vila.
.
Det blev E som fick ta in henne på box när hon kom hem... hon fick också nöta länge innan hon fick tag på henne.... eller ja, hon var lite smart o gick på insidan av hagen o Gnistra som är en smart häst trodde att hon var säker iom att det var ett staket emellan... så E hoppade bara över o tog henne sen rätt vad det var.... haha
BUSTED
.
Men den lätta lär hon aldrig gå på mer.
.
Fick sms av chefen angående mitt sjukintyg där det nu ju fattas en dag mellan när jag BEHÖVDE intyg o från när jag HAR.
Men jag var ju iaf ledig på schemat den dan.... så jag hoppas det inte är så big deal.
.
Få se om jag ska försöka utmana mina gränser i ork o kanske faktiskt börja städa lite... få se hur långt jag kommer och orkar.... städa är verkligen nåt jag avskyr.... eller sån städ vi gör på jobbet är okej ändå... för det handlar inte om evighetsgörat plocka undan allt innan man kan dammsuga o torka golv...
Fast får jag välja så är torka golv allra roligast.
.
Lägger in en bild på fröken buffel från x antal år sen... där hon visar vad hon tycker om elband o plaststolpar.... o exakt HUR respektingivande såna är för henne....

lagat mat mitt i natten

Jag åkte ju med A till jobbet igår... hon kom o hämtade mig o sen när vi var klara så skjutsade hon hem mig också.
Sååå mina planer på att göra Jansson i stekpanna föll liksom bort.
.
Det kan hända att jag gör det idag istället.
.
Men jag fick ett ryck o gjorde inkokt lax igårkväll... sent igårkväll.... haha knäpp jag är... jag vet. Men jag var sugen på det o jag har varit sugen på det lääänge nu men inte haft ingredienserna hemma.
.
Jag googlade efter ett recept o fann det här som verkade enkelt o bra.... för då kunde jag använda de där frysta fileerna jag redan hade i frysen.
Lagen luktade inte mumma om jag säger så... vinägern stack i näsan o när det kokade så blev det en skum doft men smaken på laxen när den var klar... mmmmmm försökte ge mig till tåls o vänta tills det hade svalnat men gick iaf o fiskade upp ett par småbitar som fick kallna på en assiett innan jag sen smakade o njöt i fulla drag.
.
Det ska ju bara bli godare om det får ligga o dra i lagen en eller två dagar så jag hoppas o tror att det kommer vara dubbelt så gott idag när jag äter det.
.
Måste erkänna att jag sovit bort nästan hela dan... var sååå trött i morse att jag somnade om när ungarna o gubben hade farit till skola o jobb.
Skulle bara vila ögonen.... haha J ringde o väckte mig vid 12 på sin rast.
Jag skyller på hostmedicinen... man skulle kunna bli lite trött av den.... men jag tog bara halva dosen igår... nåja, jag är liten o späd (hrmmm haha eller nåt sånt) o behöver nog inte maxdosen för vuxna som läkaren sa att jag skulle ta....
.
.
.
Bilden är lånad från tasteline.com

vad krävs för att få bli läkare? Man kan ju undra ibland

Bloggade aldrig om mitt läkarbesök igår... kändes sådär lagom ovärt...
.
Jag ramlade in 5 min efter utsatt tid men jag prioriterade att stanna för tåget vid övergången i Broddbo. Lamporna började blinka sådär precis lagom långt bort att jag inte vågade gasa på utan bromsade o väntade... nåt jag hade kunnat skippa för det tog för det första jättelång tid efter att jag stannat innan bommarna ens började åka ner. O sen tog det ytterligare en bra stund innan tåget väl kom. Sååå tja, jag var lite sen då.
.
Läkaren stod o lurpassa i korridoren när jag kom o kastade in mig i rummet o jag fick gå in o sätta mig på britsen medan hon grälade på mig om att jag just rubbat hela schemat. Vad jag sa hörde hon inte ens på... Sen fick jag berätta vad mitt besök handlade om... hon tittade lite skeptiskt på mig och bad mig sen strippa på överkroppen (nåja inte just det ordvalet men ni fattar) och hon lyssnade på mina lungor som självklart lät rena o fina. Hon kände med handen på min panna o konstaterade att feber hade jag inte heller... (öhhh näe, har jag sagt att jag skulle vara febrig idag?).
.
Vi gick in i nästa rum o hon frågade mig igen vad jag ville med besöket... ja jag har ju varit hemma i en vecka nu o med mitt jobb som är fysiskt ansträngande så är jag inte riktigt redo.  Och om jag kan få nån annan hostmedicin som funkar bättre än Bisolvon som jag tagit hittills...
.
Cocillana då, sa hon. Eftersom mina lungor lät rena.
Sen hade vi en lång diskussion om NÄR jag blev sjuk o vilken som var min första sjukdag... hon konstaterade krasst att jag borde haft mitt sjukintyg dagen innan (som var en röd dag för att det var annandag påsk). När jag försökte förklara att jag hade varit till akuten i Avesta men att jag inte orkat vänta 3-4 timmar o iaf inte skulle fått nåt sjukintyg så lyssnade hon inte och hon avbröt mig flera gånger innan jag ens fick tala till punkt. Hon bara malde på om att det var försäkringskassans regler och hon kunde inte göra nåt åt dem... sen pekade hon på torsdagens datum (skärtorsdagen) och menade på att DÄR skulle jag ha ringt o bett om sjukintyg för att slippa få en dags tapp.
Öhhh ja, för det första var jag halvt sängliggandes fortfarande då men ändå hade jag ju inbillat mig att jag kanske hade kunnat jobba lördagen o söndagen.... sååå min plan var ju faktiskt inte att få vara hemma den här veckan också... doh. Det här sista var förstås också nåt hon inte ville höra....
.
Jag kände mig såååå idiotförklarad.
.
Och när hon skulle skriva intyget och ville att jag skulle beskriva varför jag inte skulle kunna jobba så sa jag att jag jobbar i hemtjänsten och det är ju ett fysiskt tungt jobb med arbetsuppgifter som jag inte än orkar med utan att riskera att kollapsa hemma hos brukaren... jag sa också att hade det varit ett kontorsjobb med vända papper som uppgift hade jag kunnat jobba.
.
Hon ville att jag skulle diktera ihop exakt de moment jag inte kunde klara av... o så ville hon försöka få skriva att jag var anställd som personlig assistent eller nåt... eh nej, sa jag... flera gånger sa jag att jag är UNDERSKÖTERSKA anställd i hemtjänsten. Till slut fick jag verkligen betona att jag var anställd som undersköterska. Då först skrev hon dit det på intyget.
.
När jag var klar åkte jag ner på stan o hämtade ut min hostmedicin... åkte till Lidl och Åkrahallen och shoppade loss lite med tröstshopping... jag blev inspirerad av billig potatis och idag tänker jag nog försöka mig på den där Jansson i stekpanna som jag bloggat om förut.
.
Sen skickade jag ett sms till bästaste Stajna o frågade hur hennes läkarbesök hade gått. Hon hade tid en dryg timme efter mig för en stukad fot som börjat smärta oerhört en vecka efter olyckan. Hon var ungefär lika glad som jag o vi bestämde träff på granngården för idiotmöte... Haha vi sa så... två idioter till undersköterskor som inte vet ett skit tydligen...
.
Nu har jag alldeles precis bestämt med bästaste Anna att jag ska åka på apt som är idag... missade ju förra gången för då låg jag sjuk i magsjuka.... de ville nog inte haft mig där då.... hon kommer o hämtar mig =D
Sååå nu ska jag ta lite frulle... har druckit te med honung (ja jag vet äckligt) för jag vaknade med ont i halsen igen.... :o
VAD betyder det??? Att jag blir sjuk IGEN? :O

effektivt

Säga vad man vill... men Sala norras tidsbokning är effektiv iaf... man kommer till en telefonsvarare där man knappar in sitt ärende genom o välja ett, två eller tre.. sen får man en tid erbjuden... man tackar o tar emot genom o trycka en etta.. sen säger man att JA ring mig på det här numret genom o trycka en etta till... avslutar med att knappa in sitt personnummer och en fyrkant...
.
Nu ska jag bara vänta tills klockan blir 9.25 för det är ungefär då som nån sköterska därifrån ringer upp mig.
.
På det här viset slipper jag iaf sitta i telefonkö med si o så lång väntetid o si o så många före mig... som jag ska lyssna på om o om o om igen... för det fick jag göra igår när jag ringde 1177.

Du vet väl om att du är värdefull.... att du är viktig här o nu... att du är älskad för din egen skull...

Ibland slår det mig hur lyckligt lottad jag är.
Jag kan inte fatta det själv alla gånger... jag menar... jag har ett gäng vänner som verkligen bryr sig om MIG. Som gör mig glad, som stöttar mig, peppar mig, finns där för mig när jag behöver växla ett ord, fråga en fråga, skratta gott, gråta ut, byta hemligheter med..... listan kan göras oändlig.
.
Grejen är att jag inte fattar det själv... att jag har alla dessa goa vänner. För tro mig. När jag växte upp var det ingen självklarhet att jag kände det så.
Visst, det kanske jag visst hade... jag vet att vissa guldkorn fanns även då... men jag kände mig utanför. Mest hela tiden i skolan gick jag runt o kände mig utanför o med på nåder.
Det var alldeles säkert jag som skapade de känslorna alldeles själv... o kanske jag skapade utanförskapet genom att inbilla mig saker som inte fanns där... tonåren o även åren innan ÄR fördjävliga...och barn är inte alltid snälla mot varann.
.
Missförstå mig rätt... de flesta fanns visst där. Det var nog bara jag som inte vågade fråga, som inte vågade ta plats. För jag minns inte att jag var ensam. Jag pratade böcker och hästar med Nina, jag lekte kull med Annie o Sussie, jag gick runt med Lisa i världens oväder en gång o vi trodde vi skulle bli jättesjuka men nix pix. Vi fick snällt gå till skolan ändå... Lisa o jag tog förresten sällis till skolan i bra många år... Lollo o jag var också mkt ett tag... vi hängde vid snurrstängerna o jag försökte förtvivlat lära mig hur man skulle göra medan Lollo snurrade varv på varv på varv...
På högstadiet satt jag o Marre på rasterna (sorry jag vet att du inte vill bli kallad så, men då var du Marre) o sjöng olika låtar i skalor... o ingen av oss höll rätt melodi för att vi sjöng just i skalor men vi fick ihop melodin ändå...
.
Grejen är att sen jag blev "vuxen" (ja ja vuxen o vuxen... jag är ett förvuxet barn) o fick ett jobb så har jag fått en plats... jag betyder något... någon tycker att det jag har att säga är värt att lyssna på... är värt att lägga vikt vid.
Att JAG är värd att lägga vikt vid.
O varenda gång som jag inser exakt hur lyckligt lottad jag är... både på jobbet med mina arbetskamrater som finns där, som tänker på mig, som ställer upp för mig när jag behöver pysa eller prata eller vad som helst... men även mina vänner som jag har på fritiden... min ridlärare som jag lärde känna när världen var upp och ner för mig o jag hade störtdykt i en svacka djupare än jag nånsin upplevt tidigare och som blev mer än en lärare... en vän som jag vet finns där i nöd o lust om jag bara ber om hjälpen.
.
Alla ni... de jag nämnt o de jag glömt... jag hoppas ni VET allihopa.... att jag är bara så jäkla glad att jag har er.
.
Idag våndades jag över att jag inte är pigg än... jag pratade med min vän A på fb. O bara att få växla några ord över chatten, med henne kan jag dryfta allt, precis allt.. har jag ångest så vet jag att hon förstår känslan. Hon dömer mig inte... hon ger mig feedback o peppar. Hon har ringt telefonsamtal som jag inte orkat/vågat själv.
.
Iaf, för att komma till nån slags avslutning på det här.... när jag åkte hem från Avesta där jag gjort ett försök att få träffa en läkare angående min förkylning, hosta och orkeslöshet så kände jag att jag var tvungen o få berätta just det... hur glad jag är att ni finns där.
.
Ingen nämnd (hmm nåja) och ingen glömd... DU är värdefull för MIG.

i valet o kvalet

Hur fasen ska jag göra?
Kommer jag orka jobba 8 timmar imorgon?
Ska jag ringa för o få en läkartid?
Jaoww jag vet inte... *suck*
Måste ha bestämt mig innan 12 idag för då ska jag ha friskanmält mig om jag kommer...
.
OM jag visste att det skulle bli en någorlunda soft dag så hade valet varit lättare.... men med tanke på att jag inte vet OM jag orkar.
Städa orkar jag rakt INTE... det kan jag ju säga på rak arm.
Åhhh
Ångest

piggare

Wohoo
första dagen jag faktiskt orkat göra nåt lite iaf... utan o kollapsa efteråt.
Men jag låg en stund o vila idag med.
.
I morgon är jag ledig på schemat o på tisdag MÅSTE jag vara fit for fight igen... hur nu det ska gå till....
.
Det är hostan som är värst tycker jag... för jag hostar ju tills jag nästan kräks... jag får kväljningar o när jag börjar hosta på det viset så kan jag inte hejda mig... det sticker till o retar nå fruktansvärt i halsen
Undrar vad brukarna kommer o säga bara....

ja det var väl inte så mkt mer...

Nu är jag sååå trött på att inte orka göra nåt. Har snart varit hemma från jobbet i en hel vecka men fasen att jag är nå piggare.
Så fort jag försöker få nåt gjort här hemma så blir jag helt slut o måste gå o lägga mig en stund...
Sicken tur att jag inte lovade att komma o jobba idag i ett svagt ögonblick. För det hade jag aldrig fixat.
.
Ja det var väl inte så mkt mer jag hade o berätta... sååå glad påsk på er då
bjuckar på en bild från i torsdags när J skulle leta påskägg... den är i kass kvalitet för jag har hämtat den från fb o innan dess har jag dessutom redigerat den i mobilen i nån app som heter "photo collage"

eggstra eggstra

Hittade en sida med häftiga påskägg... hade jag varit lite piggare hade jag nog kravlat iväg till en affär o shoppat loss lite grejer för o göra såna här... hur häftigt hade det inte varit till efterrätt??Chokladägg med vit chokladmousse och aprikossylt


Ingredienser
8 kinderägg
1/2 dl vispgrädde
50 g vit choklad
1/2 dl kesella, 10%
1 msk aprikossylt
1 tsk vatten

Gör så här:
1. Skär bort så toppen på kinderäggen med en liten kniv. Skär bort så pass mycket att du kan plocka ut leksaken. Ställ chokladäggen i äggkoppar eller något annat som får dem att stå upprätt.
2. Smält den vita chokladen i en skål i mikron (se upp så att den inte blir bränd).
3. Vispa grädden men inte för hårt. Rör ner grädde och kesella i den smälta chokladen utan att röra för mycket.
4. Fyll kinderäggen med chokladmoussen med hjälp av en liten sked eller en sprits. Jämna till på toppen. Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter.
5. Blanda aprikossylt och vatten i en liten kastrull. Hetta upp under omrörning så att sylten "smälter". Låt svalna.
6. Ta ut chokladäggen 10 minuter innan servering. Gröp ett litet hål i moussen och häll lite aprikossylt i varje.

Som sagt var, hade jag varit pigg nog att orka köra till Sala eller Avesta så hade jag gjort det.... men vi får väl roa oss på annat sätt här hemma... så gott det går.... måla ägg kanske?? Eller iaf koka ägg o få dem färgade i kokvattnet... det är också roligt. Och man blir inte lika utmattad.
Bilden är från förra årets påskpynt vid brevlådan... iår finns ju inte den här lilla busken kvar...

-_-

NU VILL JAG BLI FRIIIIISSSSSSK
Det är fanemig illa när jag sitter o kollar på mugshots på kändisar o andra tokiga amerikaner.
Jag har haft tråkigt lite fööör länge nu tror jag...
.
Fick sms från chiefen att helgen är fixad så nu kan jag fokusera på att bli frisk över helgen o så tar vi nya tag nästa vecka...

dement som dement

När man går här hemma o är sjuk o inte kommer ifrån hemmet alls på flera dar så slås man av vissa likheter. Nyss skrev jag såhär på facebook:
Att ha en senildement katt påminner rätt mkt om att jobba med dementa personer
Samma frågeställningar uppkommer nämligen
Linus (dement katt) - har jag fått mat? Jag minns inte om jag fått mat. Jag vill ha mat... kan jag få lite mat tack
Dement pensionär - *larmar på trygghetslarmet* har jag fått lunch? Jag vet inte om jag fått lunch, har jag fått lunch. Jag vill ha nåt att ätahumor är medicin va?

Nu har jag gjort mitt bästa i att försöka bli frisk med humorns hjälp.
Jag har läst ketchupmammans blogg och jag har skrattat lungorna ur mig. Ja exakt så... för när man halvligger i sängen med datorn i knät o skrattar så triggar man hostreflexen hela tiden... så jag har skrattat och hostat om vartannat.
.
Jag har inte varit ut som jag sa att jag kanske skulle... o nu har det mulnat på, det kan jag se genom fönstret här i sovrummet från min säng.
Men jag har en katt i fotändan som väljer att ligga just precis i MIN säng... det är mysigt. E kom upp här o slängde ur sig ett: o här ligger han, på ett sätt som om det var nånting annat (typ en vispskål) som hamnat på heeelt galet ställe.
Hon var nog mest bara lite svartsjuk för att det är just min säng han väljer... gång på gång på gång... moahahaha
Hon anklagar mig för att ha en inbyggd kattmagnet. Vaddå?!? kan ju inte jag rå för, att katter gillar mig mest.
.
Nä men om jag skulle gå ut o göra ett allvarligt försök att få lite frisk luft i systemet så kanske jag blir frisk snabbare... eller så blir jag sjukare, det visar sig

chokladmörderskor?!?

Jag är fasen inte riktigt frisk idag heller eftersom jag nyss läste "chokladmörderskor" fast det egentligen stod chokladmördegskakor i en status på facebook.
O ni som känner mig, VET vilken godisråtta jag är... så att läsa fel på nåt som innehåller choklad OCH kakor.... det är illa
.
Hostar lungorna ur mig.... kände mig febrig när jag vaknade (av telefonen, J som ringde) men har varit upp o tagit lite frulle... kom på igår att honungsmjölk kanske kunde funka bättre än honung i te... o eftersom jag fortfarande inte gillar honung så smaksatte jag det såklart med....... tadaaaaa O'boy.... hahahaha
.
Solen skiner från vad som ser ut som att vara en klarblå himmel (iaf från min säng sett) så kanske jag bylsar på mig mössa o halsduk o en jacka o gör ett nytt försök idag att vara ute en stund.
Vore rätt bra o få lufta lungorna lite granna.
.
Mja mja, uttråkad är bara förnamnet på vad jag är.... vill INTE vara sjuk

sms från chefen och slötittande på svtplay

Fick sms från chiefen nu ikväll... med frågan om jag kommer o jobbar i helgen. O jo det hade jag ju planerat... men med feber är det fasen i mig inte lätt o lova nåt.
Jag BEHÖVER de där pengarna som ramlar in genom o jobba storhelg. Hade inte direkt planerat att bli sjuk nu.
.
Tror att min promenad på jobbet i onsdags med hällande regn där jag blev verkligen fuktig ända in har påverkat förkylningen i fel riktning. För jag har ju känt av halsen mer eller mindre hela veckan men inte mer än så...
.
Är inte kul o känna att kroppen hettar hela tiden... ansiktet blossar o jag känner mig matt. Men vill inte käka febernedsättande hela tiden heller... inbillar mig att febern är där av en orsak för o göra miljön så dålig som möjligt för baskeluskerna så de inte vill stanna kvar.
.
Mja mja, jag vet inte.... bara fundrilundrar
Har tittat mig igenom ett antal ponnyakutenavsnitt nu... o är ikapp. Jag blir inspirerad till att jobba med mina odjur men orken.... den finns inte....

Vinna detta vore sköj

Den där lilla boden jag var till mellan By o Horndal har utlottning på ett jättefint litet skåp. O jag vill så gärna ha det... men chansen är ju en på om inte miljonen så iaf 78 hittills... o tävlingen pågår ju till den 15 april så ja, den lär inte vara så stor.
.
Men man skulle iaf gilla o dela och skriva en slogan eller ett litet rim.
Jag slog på stort o knåpade ihop en limerick... ja för sån är jag.... måste ju krångla till saker o ting såklart
.
~
Det bor en kvinna uti Hede
som i sin lilla bod hade nåt hon ville ge de
Det var ett väldigt shabby chict skåp
som man kan fylla med allsköns grannlåt
och att det skulle passa fint hos mig så é de
~
.
tja jag har försökt iaf...
Jag har lånat bilden från hennes fb-sida

Tänk om man vetat det här när man tittade på Cocktail

Tänka sig att JAG skulle vara lik båda hans bruttor

MyHeritage: Celebrity Morph - Genealogy site - Pedigree

MyHeritage: Celebrity Morph - Family search - Family tree template


Det våras minsann

Uh
Jag gick ut o fixade med hästarna... dvs, de fick komma ut i hagen sent omsider.... men fy satan vad det blåser uschliga vindar... o jag som inte är pigg alls fick ont i huvudet nu.
Tog en snabbvända i trädgården när jag ändå var ute o se det händer saker fastän det var världens bakslag igår med snö som täckte hela marken
Krokusarna har mer eller mindre blommat över här hemma... de som behagat visa sig iaf.... den här sötnosen är från en blandpåse som jag köpte i höstas där de lovade 50 blommor... eftersom jag spred ut lökarna o knölarna lite här o där så lär jag väl aldrig kunna kolla om det stämmer. Haha
Minns nog ärligt talat inte ens var jag satte ner dem alla

mardrömmar o annat tok - eller - varför sova när man kan springa upp o ner hela natten

Fy sjutton vilken natt...
.
Dels har jag på morgontimmarna haft en väldigt konstig o lite läskig dröm. Jag drömde att vi sov i ett spökhus. Eller ja, jag vet inte riktigt hur det kom sig att vi hamnade där. Det var jag o J o sen var det folk som jag inte vet vilka det var... men i drömmen kände jag dem.
Iaf så låg vi i sängen o J frågade mig om jag nyss hade tänkt på en specifik låt (jag minns inte riktigt nu vad det var för låt) och det hade jag ju. Han sa att även han hade haft den låten i huvudet och det var för att kökssoffan som stod alldeles bredvid sängen var som en radio som sände vågor in i huvudet typ. Och den var ond... sen började det liksom märkas saker som man ändå inte riktigt la märke till att de hände. Saker förändrades... vi förändrade våra beteenden o glömde bort saker... en av personerna hade nån typ av cykelhandskar på sig varje dag för han var typ polis. De var genomskinliga som av plast men en dag fick han ett utbrott när han hade satt på sig dem för de var plötsligt vända åt fel håll.. och det var spökeriernas fel... och då började vi analysera vad mer som smög sig in med förändringar... vi kunde inte komma på några men en av tjejerna hade en kortlek som hon alltid satt o flippade med. O då ett specifikt kort... det här kortet kunde hon inte längre minnas att hon brukat flippa med. O vi hittade inte kortet i leken.
Sen blev det farligare då vi blev våldsamma mot varann... fick för oss att de andra försökte göra slut på oss. O då var vi ju tvungna o försvara oss..
Jag minns att jag anklagade J för att ha försökt strypa mig (jag drömde bara att jag mindes att han hade försökt) men han sa att det inte var han utan en av vår dotters kompisar. Och att huset förvrängt så JAG såg honom istället...
Sen kom vi på att huset nog hade varit en gammal kvarn (i drömmen kallade jag det dock för det engelska ordet mill) och förr så behandlades säden med nå medel som gjorde att man blev sjuk/tokig. Och huset (spökena) mindes ju liksom galenskaperna o förde över de på oss... så om vi bara kom därifrån så skulle vi bli normala igen.
.
Ja det var nästan som en skräckfilm....
.
Men innan jag började drömma knas så vaknade jag för att jag var toktäppt i näsan. Så jag tog nässpray o gick ner o tog lite hostmedicin också. Man ska ju ta hostmedicin tre ggr om dan för att få bästa effekt... o igårkväll orkade jag inte masa mig ner o ta utan tänkte att jag gör som jag nu gjorde.
.
Det var ungefär halv tre
-
Sen vaknade jag igen strax efter tre... av att min hand satt fast (?) mot benet. MED TUGGUMMI.
J har för vana att tugga tuggummi o det där jäkla tuggummina lägger han bara bredvid sängen när han lägger sig... nu hade ett tuggummi på nåt mystiskt sätt hamnat på mitt täcke som satt fast mot mitt febriga lår. Och handen hade också fått kladd på sig... så det var bara o gå upp mitt i natten o byta påslakan och gå ner o försöka få bort allt kladd från mig... jag tog aceton o det funkade rätt bra. Sen gick jag o la mig igen... muttrade lite åt att mitt älsklingspåslakan är förstört.
Somnade om o sov sisådär tre kvart innan jag återigen vaknade av att mitt lår satt fast i lakanet. *suck* då hade jag missat att det var tuggummi på lakanet mot J's kant. O nu hade jag lagt låret däri.... o det hade såklart klibbat fast...
Bara att gå upp igen... konstaterade att nästa påslakan också fått tuggummi på sig i ena kanten... men nu orkade jag fasen i mig inte bädda om utan jag klämde ihop tyget med kladdet emellan o så vände jag bara på lakanet o la kladdet neråt o vek under madrassen liksom... nu muttrade jag mer högljutt dock o visade inte nån hänsyn genom o släcka sänglampan medan jag gick ner o tvättade bort ytterligare en omgång klibbigt tuggummi från mitt ben.
.
Sen kunde jag inte slappna av o få nån sömn... jag var hungrig men orkade ju inte masa mig upp en gång till.. tänkte ett tag om jag skulle ta med mig täcket ner o efter att ha ätit bara lagt mig på soffan men misstänkte att isånafall hade jag nog lyckats lägga exakt den delen av täcket med tuggummi-kladd rätt vid min nacke o mitt hår... o sen även lyckats kladda tuggummi på hela soffan... så jag avstod. Dels hade jag ingen lust med att börja frisera hår mitt i natten också...  o vi har inte råd att köpa nån ny soffa just nu även om jag skulle vilja.
.
Så jag bet ihop o försökte förtränga hungern. Gick ju sådär med tanke på min mardröm.
.
Nu är jag nysnuten o någotsånär uppharklad. Hade världens sega slem i halsen när jag vaknade...
.
Nu blir det nog en kopp te med honung i så får vi se om det hjälper på min äckliga hals

aprilsill?

Hemma o sjuk idag
Inte kul
Alls inte kul
.
Kände igår ju längre dagen led att jag inte skulle palla med att jobba 8 timmar idag. Såå det fick bli att sjukskriva mig.
.
Tror jag hade feber ett tag också... för jag frös som en tok fast jag låg under täcke med kläderna på.
.
Det var ju första april igår... var det nån som blev lurad?
.
A på jobbet skickade ett sms igårkväll o frågade om jag hade läst mailet som kommit i torsdags.
Hon skrev inte mer än så o jag svarade att nej, om det hade kommit på eftermiddagen så hade jag INTE läst det.
En lååååång stund senare kom ett svar. Detta var efter att jag hade sjukanmält mig. Jag ringde ju först för jag kände att med tanke på att vi haft skitsvårt o få vikarier de senaste veckorna (för det finns inga tillgängliga) så skulle jag sätta mina arbetskamrater på pottkanten. Men A sa att är jag sjuk ska jag stanna hemma utan o känna skuld och när hon sen sms:a att det var löst så slappnade jag av.
.
Men iaf, svaret jag fick handlade om att ALLA sjukanmälningar mellan tiden 1 april - 14 april skulle ha läkarintyg från första dagen iom vikariesituationen inom Sala kommun.
O jag ba': What?!? Skämtar du med mig april?? O sen skrev jag nåt om att ja som vikariesituationen varit på sistone så tja....  o sen skrev jag att det blir ju lyckat o försöka få en läkarkontakt.
.
Svaret som kom ytterligare en låååååång stund senare sa bara kort o gott: Äh, du var ju inge rolig.
Hahaha så jag antar att det var ett aprilskämt. Men jag vet inte..... gick jag på det eller inte??? Haha
.
Men hon som ringde i morse från arbetsmiljögruppen sa då inget om nåt läkarintyg... o vore det så... så borde väl chefen ha hört av sig. Haha
BTW så trodde jag att jag skulle smälla av när hon från AMG ringde... för jäklar i min lilla låda vad hon skrek, eller ja iaf så var det olidligt högt i min telefonlur... eller så var det bara mitt lock för örat som gjorde att jag hörde allt såååå mkt högre... jag hade nämligen precis varit ner o tagit både alvedon och nässpray och en hutt hostmedicin för jag vaknade o var helt igentjorvad i näsan o halsen var tjock.
.
Efter att ha sovit några timmar till har jag nu varit ut o hjälpt E med hästarna (höll på o frysa ihjäl) och tagit en kopp te med honung i. Jag som inte ens gillar honung. Men det ska ju ha bakteriedödande egenskaper sägs det.
.
Sen till min kopp te har jag smaskat på finska pinnar... för det kändes som finfin medusin när man är lite emlig.
.
Ska nog ta o krypa ner igen o dra täcket över huvudet för jag är trött o klibbig i ögonen och orken är bortblåst.
Hunden ligger nedanför sängen så jag kan ha lite koll på honom (E väckte mig för att hon trodde att han möjligen hade ett EP-anfall... o det kanske han hade haft för han låg o slickade sig runt munnen på det typiska sättet han gör när han har ett sånt) och i fotänden ligger en katt o slumrar. Han har varit ute på äventyr igen o var inte hemma på hela dan igår... så nu är han trött...
.
Apropå rubriken så gjorde jag stekt sill med löksås igår... trodde att lite salt o starkt skulle kunna lindra min hals... funkade inte kan jag säga... blev bara omåttligt törstig. Men det var gott... var bara jag o E som åt... J o J ville inte ens smaka... de åt snitzel istället... sååå i kylskåpet finns en sill kvar o simmar i löksås o väntar på mig. Ska nog ta o äta upp den om en stund... ska... bara.... vila... lite.... först.....
.
snörvel and out

Är du riktigt hundra?

Hur många hundraskyltar kan man behöva på en vägsträcka på sisådär 2 mil give and take?
Ptja, frågar du vägverket så behövs 23 stycken åt ena hållet iaf...
.
Jag har fått för mig att dubbelskyltar, dvs två skyltar åt samma håll, är nåt som dyker upp endast när hastigheten ändras. Det ska vara som en newsflash att NU får du minsann vara uppmärksam på vilken hastighet som gäller hädanefter på vägen.
Men mellan Västerås och Ransta/Sätrabrunnskorset så förekommer de efter nästan varje korsning. Dubbelskyltarna alltså.
.
Jag uppmärksammade slösandet på skyltar när vi åkte TILL V-ås men eftersom vi redan hade passerat ett antal innan jag reagerade så var det ingen idé o räkna dem alla.
Men när vi åkte hem så började jag räkna.... och min gissning att de var runt 20 st var absolut inte fel på någe vis....
.
Jag skojade o sa att de har nog beställt 5 men råkat få 50
Eller så hade de rea i skyltaffären och nån fick hybris o shoppade loss hejvilt.
.
Iaf så var det hejdlöst roligt speciellt så fort en dubbelskyltning dök upp.
Konstigaste skyltningen var nog när det först var en skylt om hastigheten... sen kom korsningen o så en skylt igen...
Öhhh åker det många senildementa på den här vägen???
.
E's shopping då?? Hon som brukar börja o sluta sin shopping på New Yorker.... jorå, vi gick in på NY och hon tittade efter brallor men allt hon kunde se var alla snygga tröjor.
Jag kom på en snilleblixt o sa att om hon hittar byxor snabbt så får hon köpa en tröja också.
O vet ni, det funkade rätt bra.
Byxorna inhandlades på NY o sen ville hon checka Gina Tricot. Där fann hon fler byxor... eller ja, tights och eftersom det blev jeans och jeansshorts på NY så sa jag ja till mer benbeklädnader. Och ett svart långt baslinne och en tunn t-shirt i lös modell.
Jag hittade två linnen på NY som jag köpte hem. Ett svart och ett beige. Ångrar bara lite att jag inte köpte en tröja också... det fanns så snygga på ett bord som var lite beige i baston och sen amerikanska flaggans mönster som ett tryck på magen.
.
Biltema också... köpte handbromswire till opeln... den lilla snutten som är på slutet. Den som J missade att den fanns när han beställde ny wire från skruvat.se.
Den delen som visade sig vara den delen som besiktningsmannen hade dragit av vid besiktningen. Så nu har vi en helt onödig wire som vi inte behöver.... suck.
Jag köpte även hem spissvärta till vedspisen så nu jäklar ska vi väl kunna montera spis. Eller ja, jag är förkyld idag... känner mig såååå urrk. Fryser o har ont i halsen när jag sväljer (o inte sväljer också för den delen), det kliar i mina öron, det kliar i gommen och ögonen känns klistriga. Näsan är inte att leka med heller för den delen. *snörvel*
.
Hallen blev ommöblerad igår iaf.... men jag är inte nöjd... så idag ska jag nog flytta på byrån som hamnade fel. Det ser uppknökat ut i ena hörnet. Kanske att kistan också blir flyttad.... de får nog bara helt enkelt byta plats med hur de stod från början... byrån o kistan... o kommoden ställer jag där jag först hade tänkt ha byrån.
Hunden får nog lägga sig tillbaka där han låg. Eller hur jag gör med honom.... hahaha stackarn. Inte lätt o få sitt hörn ockuperat av en möbel helt plötsligt.

RSS 2.0