eggstra eggstra

Hittade en sida med häftiga påskägg... hade jag varit lite piggare hade jag nog kravlat iväg till en affär o shoppat loss lite grejer för o göra såna här... hur häftigt hade det inte varit till efterrätt??



Chokladägg med vit chokladmousse och aprikossylt


Ingredienser
8 kinderägg
1/2 dl vispgrädde
50 g vit choklad
1/2 dl kesella, 10%
1 msk aprikossylt
1 tsk vatten

Gör så här:
1. Skär bort så toppen på kinderäggen med en liten kniv. Skär bort så pass mycket att du kan plocka ut leksaken. Ställ chokladäggen i äggkoppar eller något annat som får dem att stå upprätt.
2. Smält den vita chokladen i en skål i mikron (se upp så att den inte blir bränd).
3. Vispa grädden men inte för hårt. Rör ner grädde och kesella i den smälta chokladen utan att röra för mycket.
4. Fyll kinderäggen med chokladmoussen med hjälp av en liten sked eller en sprits. Jämna till på toppen. Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter.
5. Blanda aprikossylt och vatten i en liten kastrull. Hetta upp under omrörning så att sylten "smälter". Låt svalna.
6. Ta ut chokladäggen 10 minuter innan servering. Gröp ett litet hål i moussen och häll lite aprikossylt i varje.

Som sagt var, hade jag varit pigg nog att orka köra till Sala eller Avesta så hade jag gjort det.... men vi får väl roa oss på annat sätt här hemma... så gott det går.... måla ägg kanske?? Eller iaf koka ägg o få dem färgade i kokvattnet... det är också roligt. Och man blir inte lika utmattad.
Bilden är från förra årets påskpynt vid brevlådan... iår finns ju inte den här lilla busken kvar...

Kommentarer
Postat av: Helen

Så coolt, måste testas någon gång. Är helt säker på att lilltrollet skulle uppskatta det till efterrätt

2012-04-06 @ 21:50:50
URL: http://franminvraavvarlden.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0