väga på guldvåg?

Var o köpte maskmedel till katterna idag på apoteket....

kruxet var bara att jag skulle väga dem så jag visste mängden medel de skulle ha.... jag äger ingen våg ska ni veta. Ingen sån där personvåg iaf.

Hur gör man då??? Leta rätt på gamla hederliga köksvågen som ligger nerpackad i nån kartong eller gå ut i stallet o checka läget?

Jo självklart det senare alternativet - orka rota i kartonger liksom.

Hövågen fick följa med in i huset... likaså en svart murarhink som jag dagligdags serverar hästarnas vatten i.

Letade rätt på en krok i taket o monterade vågen där. Kontrollvägde hinken o den vägde ganska precis ett halvt kilo.

Hivade i första katten som blev gammelskrutt - 3 kg när hinken var borträknad
Nästa katt till vägning blev lillskrutt - han var snäppet lättare o vägde bara 2,5 kg
Sisten i hinken var tjocksmock - han stanna knappt så länge i hinken att jag hann med o se men nånstans sisådär 4,5-5 kg skulle jag tippa på att det var.

Lite lustigt var det att se att gammelskrutten Linus fann sig direkt att sitta upphissad i taket o han satte sig bekvämt i hinken ungefär som att han tyckte det var vardagsmat att matte får såna knasiga idéer för sig.

De två gulingarna skulle såklart vara lite på tvären båda två men svårast var Nalleman att väga då han absolut inte ville stanna inuti hinken på vilkors vis... kunde ju inte hålla fast han heller då det skulle påverka resultatet.

O nej jag har ingen bild att visa eftersom jag inte hade nån fotograf närvarande....En mindre rolig sak är att lilla "prickelito" aka Ricko hade ett ep-anfall ikväll. Det är ju nåt som återkommer en eller ett par ggr i halvåret sisådär. Jag hann inte mer än hem i princip så hörde jag hur det dunsade i hallen... det var lilla skrutten som fäktade emot kramperna... så fort jag satte mig ner bredvid honom så lugnade han ner sig o jag tänkte att det var väl en lätt omgång den här vändan... men jag hann inte tänka så mkt mer förrän han fick ett redigt anfall igen.... det är inte mkt man kan göra som matte där o då mer än o finnas för den drabbade o hålla o smeka.
Jag brukar sitta o hålla honom så han känner att jag är med honom, o så pratar jag med honom lite lugnande medan jag stryker hans päls. Han får ju inga såna anfall att han hugger vilt i luften utan snarare pressar han ihop käkarna o får stirrig blick samt spärrar med benen ifrån sig i det att han försöker ställa sig upp. Men när jag håller honom så försöker han inte ställa sig iaf. Det ser så hemskt ut när han gör så...

Jag har kollat runt o tagit reda på om jag borde medicinera honom för det här men då han har dem relativt sällan ändå o det går över av sig självt så är det skonsammare att INTE medicinera med ep-medicin då en sådan medicinering skulle bli livslång o varje miss med en tablett skulle kunna framkalla ett anfall av sig självt. DET är det inte värt.

Nu ska jag hoppa ner i slafen o sussa några timmar tills det är dags att gå upp igen o börja om igen med alla "roliga" sysslor.

Det har varit en TUUUUNG vecka

Veckan som gått har varit tung. Jag försökte blogga om det men det tog stopp... sen har jag varit in o kollat på rubrikerna till mina sparade utkast men inte kunnat med o ta tag i dem o skriva dem klart.

Kort sagt kan jag säga att måndagen för en vecka sen började skit o slutade inte heller roligt.

Jag är så trött o hela den här lediga dagen har tillbringats sovandes i soffan sen jag skjutsade lilla J till bussen.

Fyra år o lite till av grupphandledning med en beteendevetare gör att jag vet o förstår varför jag är så trött... det är för att jag tränger ner saker som jag inte vill ta tag i riktigt. Saker som pockar på uppmärksamhet o stjäl min energi. Ja det tar på energin att trycka ner o låtsas som det regnar.

Men jag vet inte riktigt HUR jag ska bearbeta det o kunna ta tag i det.

Men jag tackar min gode vän som ändå varit ett stort stöd genom att ha hjälpt mig ringa o fixa en tid för min tand. Ett ångestmoment mindre. Bara ångesten kvar över att pallra sig dit o öppna upp käften o sen ligga med öppen käft i ett par timmar sisådär... MÅSTE se till o fixa en ljudbok som jag kan lyssna på under tiden.

Orolig över min tand som jag käkar hästkur i antibiotika för... om den kommer hålla sig lugn tills dagen D. Något jag önskar eftersom det stundar en begravning inom det närmaste. Vill INTE se ut som en fotboll i nyllet då kan jag säga... inte som en halvsidig hamster heller.

J lyckades med konststycket att reta upp både min bror o sedan min far genom att uttrycka sig aningens fördjävla klumpigt (eller varför inte helt djävla onödigt) i en sms-konversation med ovan nämnda bror som sen skvallrade för pappsen.
Resultatet? Jo han ringde igår o tjafsa. Jag hamnade som en boxningsboll mitt i mellan... o även om jag numera kan fräsa ifrån o säga att jag inte vill höra någonderas åsikter (beteendevetaren i fyra år dårå) så mår jag skit iallafall.

Ja, om ni undrar varför jag varit frånvarande så är det bara det här som tyngt mina axlar under senaste veckan...

Det märks väl om jag orkar redogöra för måndagen from hell längre fram. Just nu vill jag iaf inte.

Idag skiner solen. Ändå nåt positivt... borde vara utomhus o samla de få D-vitaminer man kan just nu.

Hästskruttan går i hagen - dagtid under bevakning men får gå in på natten. Ja bevakningen kan väl anses lite hipp som happ då jag legat o snarkat mest hela dan...

Älgarna har förresten älgat genom staketet på nyaste hagen o det var hål på tre ställen.... Gnistra med kompani gick o betade där med hålen klart synliga men ändå höll sig hela bunten på rätt ställe... till o med så de hade gått ner o ställt sig i första hagen utan bete o gått lös på höet som jag lagt ut där.... sååå det är väl som talesättet säger " inget staket är så bra som ett bra bete" XD

Har inte orkat fixa hela hagen efter genomkutningen så de har inte fått gå där på ett par dar.... gissa om de är besvikna

Nä, nu ska jag ta mig i kragen o försöka göra nåt vettigare än att sova resten av dan. Men inte blir det många knop heller....

vi hörs o syns
må så grankott

Det regnar idag....


Känns som om himlens alla änglar gråter för oss som blev kvar

H som i häst, Houdini, Hage o Hjärna

Det har brunnit.... johorå... i min hjärna.

Som ni alla vet så har jag i min ägo en ponny vid namn Gnistra... denna älskvärda lilla varelse som är så söt o go o aldrig ställer till förtret..... äsch vem försöker jag lura? Idag heter hon HÄSTJÄVEL o alla andra mindre vackra benämningar man kan sätta på en häst. Jag lova henne nästan till 100% att hon skulle bli korv också...

Minns ni min eländiga vårvinter med henne då hon tog som sport i hur några sekunder det behövde ta för att gå ut ur hagen o dra med sig hela flocken ut på äventyr? Ja hon är i farten igen.... fem minuter max efter att jag tagit ur henne ur den nyaste gräshagen o låtit henne gå o snappa höstrån i de gamla tråkiga hagarna så flög fan i henne o hon for iväg mot stora skogshagen i frisk o frejdig trav... ja sån där målmedveten trav som hon bara har när hon verkligen satt sig i sinnet för nåt.

Jag skynda efter o smög på henne o fick se hur hon helt enkelt bara gick genom tråden som om den inte ens fanns där... jag lovar, det syntes inte ens VAR hon gick ut. Hon bara gick mellan trådarna.

Då brann det i min hjärna. Jag blir bara så trött på'na. Där stod hon fint på andra sidan tråden o lät sig villigt fångas... men gå tillbaka under tråden det gick inte alls det.... så vi fick gå runt alla hagarna o alltså gå ut genom skogen där de kört med en skogsmaskin som rivit upp stora djupa hjulspår som var nästan metern djupa på sina ställen.

Trots att bevisen sa att hon gick ut där igår också (hovspår i leran) så vägra hon o gå där idag.... gaaaaahhhh åh så arg jag var... det koka över helt enkelt.

Min mobil ramlade ur jackfickan på ett ställe.... E fick gå med mig o ringa upp min mobil med sin mobil tills att jag hörde den ringa. Var säker på att den skulle ha ramlat ner i värsta lervällingen men tack o lov låg den fint mellan hjulspåren i gräset o spelade så vackert när jag kom fram.

Ingen mer snällhet från min sida... nu får hon gå i isoleringen all tid som hon inte får gå o beta i gräshagen där gräset  når upp till magen på henne.

Ja en annan dag kanske jag orkar ta tag i att sysselsätta henne lite mentalt också men inte idag... jag vill helt ärligt inte se henne mer idag alls om jag slipper....

Idag är jag sååå trött på bångstyriga hästar o hundar o allt vad det nu är.

trött o fryser gör jag också

Är huvet dumt får kroppen lida heter det ju i ordspråket...

Jag går på min andra pencillinkur... för att jag inte tog tag i det o ringde o beställde tid direkt veckan efter jag var in akut till tandis första gången.

Nu har jag två sorters antibiotika och jag MÅSTE ta mig i kragen o ringa runt på måndag... ja ihop med att jag ska jobba....

Var in till tandläkaren igen igår... de öppnade min dåliga tand. Dvs de borrade ur den gamla lagningen o övertrycket fick komma ut... ja varet alltså... uäck.

Sen slipade hon ner tanden lite eftersom den höjt sig pga varbildningen under roten o fyllde i med provisorisk fyllning. Tyvärr blev det en vass kant som nu skaver mot tungan så fort jag gör nåt. Så det är svårt att ens dricka ett glas dryck ens.

Misstänker att det var med flit.... så jag inte skulle kunna "glömma" att börja ragga tandläkare som kan ta sig an min mun på måndag.

Fy sjutton alltså

Kåvepenin OCH Flagyl.... o nu har min käke börjat göra ont också.

Nu ska jag gå o lägga  mig strax... ska ställa mobilen på ringning tidigt i morgon bitti så jag får ta mina piller någorlunda i rätt tid.
Fick nån sorts blackout idag för jag tänkte totalt fel o dosen som skulle tas vid 16 blev tagna redan vid 13... fattar inte hur jag kunde tänka så snett. Speciellt inte med tanke på att jag nyss ätit en tre gånger om dagen kur.... doh.Nåt annat som inte är alls kul är att lilla ponnyfröken Gnistra börjat leka Houdini igen. I torsdags gick hon ju ut... sen fick hon stå i isoleringsarresten ända tills idag då jag tyckte synd om henne o släppte ut henne att gå med pojkarna några timmar iaf...
Jag åkte sen o handla o E red ut på Lillen. På väg hem rasslar det plötsligt till i buskagen o fram kommer Gnistra...

Sååå nu står hon i arresten igen.... hon gnäggar så desperat efter att man ska komma o prata med henne så fort man visar sig i stallet men jag har ingen större lust o socialisera med henne just nu. Blir bara irriterad på att hon inte håller sig på rätt sida om stakettrådarna. Grrrr

Ne sova var det....

Hur var det... roligt nästan jämt eller???

lite lätt frustrerad just nu är jag...

När E fick hem lappen om skolfotografering så skulle jag beställa via deras hemsida... men tametusan om det blev registrerat... nix pix

Alla E's klasskamrater har fått sina bilder vad det verkar... men inte E. =(

O min mailadress blev blockerad för att helt plötsligt var det inte rätt lösenord... jag fixade en ny efter många om o men... skulle logga in idag på den igen men nähärå... det gick inte heller..... gaaaah jag som skulle maila fotoförlaget o berätta att det fasen inte GÅR att beställa över internet. Eller är det vår dator som det är fel på... som blockerar själva skickandet??

Försökte återigen ikväll men fick samma resultat.... sidan bara laddar om sig o ber mig "beställa".... gaaaaahhhhh

Jag är inte alls bara lite lätt frustrerad... jag är MEGAFRUSTRERAD!!!!

Faktiskt kliar det i hela min kropp av frustration just nu.... tror jag går ut till fången på fortet aka Gnistra o fixar lite... hon gick ur hagen igår o står i "arresten" = lösdriftsboxen med tillhörande "fånghage"

Jäkla häst alltså.... alltid hon som kommer på idéer som inte sammanfaller med vad jag gillar.

Gå ut o ge henne en sen kvällspromenix runt garaget så hon får sträcka på sina lurviga... sen blir det tillbaka i ensamhet.... Dallas är så ledsen o skriker konstant. Trots att han kan se henne med endast en hage mellan sig o henne... ja o ett bastant (hrmmm nåja) brädstaket med eltrådar mellan.


lite uppdatering kanske är på sin plats? Låååååångt

Jag har varit lite dålig på att uppdatera om vad som händer runtikring mig på sistone. Eller vad tycker ni??

Skärpning!!

I lördags var jag o E till V-ås o shoppa lite. Vi skullle dit o fixa ett nytt mobiltelefonkort åt henne för det hon hade var lite ur funktion.
Teliasupporten glömde dock att meddela att det skulle kosta oss 95:- för det nya kortet... grrrr kände mig lite lurad när jag klev in i butiken o fick veta det. Men nåja, hon hade ju ett abonnemang på 5000 sms/månad i rätt många månader till så vi ville ju inte gärna släppa numret heller.

Sen var jag bjuden på "gästabud" på kvällen för att äta mat o bli fotograferad under tiden till en "broschyr" eller ja iaf hemsida. Det var jättekul o trevligt. E passade på att rida ut med S under tiden på deras två haflingers (hur fasen skriver man ut den hästrasen i plural?).

I söndags hade jag bytt åt mig att jobba istället för på lördagen den 25 september. Men det var på kvällen o förmiddagen ägnades åt hagstängning... slutspurten med grindhandtag o påkoppling på befintligt staket med ström.

E fick i uppdrag att hålla pållarna på behörigt avstånd från sprättande ståltrådar som riskerar att peta ut ögonen på nyfikna ponnyskruttar. Hon repade gräs o lockade dem med flera ggr... sen gick vi in en stund... minns inte varför men vi blev nog inne i en timme sisådär. När vi kom ut igen för o äntligen premiärsläppa pållarna i nya hagen så blev vi snabbt varse att Dallas inte alls var så piggelin. Han låg o rulla när vi kom fram till hagen o blev sen sittandes utan att ta sig upp... han kom sen upp på fyra ben men la sig lika snabbt o rulla igen... kom upp o gick några steg för o sen lägga sig o rulla.

Jag insåg vad som var i görningen.... han har kolik sa jag till E, han måste få en grimma på sig o ledas runt så han inte kan rulla sig.

Konstatera att jag inte hade nån olja hemma, ringde grannen o drog läget lite snabbt o fick låna olja av henne. Bra med hästkunniga grannar.
Medan jag åkte ner till henne så fick E leda honom runt runt på gårdsplanen. Han försökte stanna o lägga sig ibland men hon var duktig o manade på honom. Tog en temp innan jag for också utifall att... han var rejält svettig när jag kände mellan bakbenen o det är ju inget bra tecken.

Kom tillbaka med oljan o fick i honom två 20 ml doseringssprutor överfulla med olja. Han svalde rubbet. Sen gick vi en stund till medan jag konstatera att han verkade mkt lugnare.... kände efter o han hade torkat upp bra o kändes inte alls svettig längre. Andningen var lugnare också och jag kunde höra tarmljud om jag lyssnade noga.

Ringde ändå till distriktsveterinären som hade jour o konsulterade henne. Hon höll med mig om att vi förmodligen hävt anfallet o kunde avvakta så länge.

E fick sen gå med honom ett par vändor under kvällen... veterinären rådde oss att röra på honom varje timme eller en och en halv sisådär... sista vändan hon var ut i hagen så gick han ifrån henne o ville inte bli dragen runt på. Hahaha friskhetstecken eller vad???

Jag tackar min mentor (o fd ridlärare) vad gäller hästeriet för att jag kunde behålla lugnet. Hon har nämligen låtit mig vara med när hennes ena ungsto fick kolik o vetten var ut o magsköljde. O sen en natt så körde jag hennes unghingst till Strömsholm när han hade kolik.
Värre var det för E som inte upplevt denna sidan av myntet. Hon var alldeles rödgråten när jag kom tillbaka med oljan...

Igår jobbade jag kväll o jag o min "partner in crime" för kvällen fick hedersuppdrag att bevittna när ett par skulle budrösta.  Vi skrev på som vittnen alltså...

Sen frågade vi på ett annat ställe där vi vet att de har svårt o komma till en röstlokal om de ville ha hjälp att rösta. O det ville de såklart. Så till kvällens besök där fick jag gå in till vallokalen som har förtidsröstning varje dag mellan 16 o 18 o be om två såna kuvert med allting i.

Ja jag jobbade alltså kväll ikväll också.

Det gick bra trots att vi blev hemskt försenade o la om rutten en aning... Fick sitta på sängkanten hos dessa två brukare o hjälpa dem lägga i rätt lapp i rätt kuvert o slicka igen... sen visa jag dem var namnteckningen skulle plitas ner.
Jag lovar att det riktigt lös om dem när vi åkte därifrån.

Att det hade varit palt med fläsk o vitsås till käk var liksom bara en riktig bonus... oj så den äldre utav dem pratade... jag tror han var nöjd att ha fått göra sin röst hörd en sista gång. Misstänker att de inte är med oss vid nästa val... är man nästan hundra år så är sannorlikheten inte så stor för det.

Höll på o glömma... igår var vi höga på socker (delade på en påse kolaremmar) o bus och fixade en liten skattjakt för den stackaren som började 7 i morse.
Vi gömde kaffebryggaren o la ut lappar som ledtrådar... hon fick springa mellan städskrubb o nyckelskåp, till en blompiedestal (där själva kannan stod istället för blomkrukan) till en soffa o vidare till nästa soffa o in i datarummet o skrivbordslådan o slutligen en ledtråd till att kika i skåpet med jalusilucka. Hahaha

Lite dumt nog så hade en annan tjej sjukskrivit sig på morgonen så hon fick jättestressigt på morgonen... för hon skulle fixa en vikarie också jue.... det hade vi ju inte räknat med....

Nåja, nu har jag skrivit lååångt o rejält så nu får ni vara nöjda o glada en stund. Nu ska jag bädda ner mig i sängen för det är ju en dag imorgon också. O jag jobbar ju.... har häcken full tror jag.... vi är bara 4 på morgonen.

Tjingeling på er så länge

Fototriss del 108 - HÅRT

Jag har äntligen fått tummen ur o fotat mitt bidrag till veckans fototriss

Temat för den här veckan är HÅRT.

Jag lovar... du vill INTE komma ivägen för de här.... för de är hårda


Den här veckan kan man vinna en polaroidkamera från coolstuff.

Som bonusbild slänger jag in en helbild på fotomodellen som heter Lilleman o är ett gotlandsruss


Tänker o grunnar på fototrissen den här veckan

Veckans fototriss känns riktigt hårt... dels för att jag inte kommer på nåt bra motiv, o så är temat för den här veckan just HÅRT.
Vad sjutton ska jag göra med det temat???
Det första motivet jag kom på kräver en medhjälpare... o nån sån har jag inte hemma just nu...

Mitt alternativa motiv är så "obvious" liksom... även om min tolkning inte skulle vara det iofs. Eller.... mja, kanske att det skulle det.

O dessutom för att få till den optimala wow-faktorn på det så måste jag ta mina gamla bilder o damma av liksom. För det är inte så in season där just nu...

Eller så går jag ut o testar med kameran o ser OM det går o använda...

O dessutom måste jag få ihop det hela före imorgon tisdag kl 21.00 för det är en tävling där man kan vinna en kamera den här veckan. O vem vill inte åtminstone försöka vinna???

Inte alla drottningar är trevliga minsann

Jag lyckades med konststycket att bli stungen i skalpen av en geting igårkväll.. o fy satan så ont det gjorde.

Vi har hur många getingdrottningar som helst som surrar utanför våran ytterdörr. Kring lampan svärmar de... har nog haft ihjäl nånstans mellan 15-20 stycken. Vill INTE ha dem kvar så de kan starta nya samhällen allihopa nästa sommar.

Men iaf... ytterdörren råkade bli ståendes på glänt o hallampan lyste så flera stycken lockades att flyga in i hallen. När jag skulle försöka fösa ut dem så blev en av dem arg på mig o flög emot mig med vad som kändes som gadden först.
Får väl vara glad för att det var huvudsvålen som fick sig en tjolablängare o inte ansiktet.

Det gjorde så infernaliskt ont att jag skrek länge. Ställde mig först under duschen i hyfsat kallt vatten men det hjälpte inte mkt. Kom sen på att hälla handsprit över det ömmande området. Kanske att det lindrade lite... handsprit funkar jättebra på kliande myggbett så jag hade inget att förlora.

Sen letade jag fram sprayflaskan med RADAR o då jäklar fick de så de teg. Grrrrr

Idag känns det inte så mkt iaf... tur det. Hade svårt o hitta nån bra sovställning inatt för det gjorde ont.

Torsdagsmacro

Jag har hittat min macrobild på temat cirklar... blir ingen nytagen för jag har ägnat kvällningen åt att stänga hästhage med E så jag bläddrade igenom bildarkivet o visst fann jag mina cirklar... ja runt iaf...


Renfana har fina gula knappar som är cirkelrunda o så luktar den.

Gillar du o fota så var med du också på den här fotoutmaningen som heter torsdagsmacro. Fast man har hela veckan på sig. Temat byts varje torsdag - därav namnet.

M som i macro

Idag är det fredag o igår var det torsdag... o torsdag ska ju betyda macrotorsdag... veckans ämne är cirklar... jag måste ut o sätta på mig macroögonen o leta cirklar

Ska också se om det är nå "kräm" i traktorbatteriet. Igår fick jag skruva loss det o ta in det för o ladda. Men batteriladdaren betedde sig så knepigt o nu såg jag att J har ändrat o flyttat laddaren så kanske att det inte stått o verkligen LADDAT så länge.

O han är inte anträffbar på mobilen... han är sååå duktig på att råka "glömma" den i bilen. *suck*

Men först nåt ätbart i lilla maggen...

Pionvallmo

Minnet är bra men ack så kort... inte tusan kom jag ihåg o gå förbi den här o titta hur långt den kommit... endera får jag ta pannlampan på skallen o gå ut nu o kolla, eller så får jag göra ett nytt försök imorgon bitti att se om den slagit ut...


Om jag inte missminner mig så är det en avkomma till PIONVALLMO 'Black Paeony'


Looks like it's gonna be a lovely day

Go'morron på er... så var det en ny dag igen.

En dimmig sådan.

Såhär såg det ut häromkvällen....


O just ja... den här sötnosen hitta jag häromdagen i rabatten... kanske skulle gå förbi o kolla om den har slagit ut. Så jag inte missar den... Blev bara den här som grodde från alla frön jag strödde i våras... var fel förutsättningar i våras helt enkelt...


Som ni ser är det en vallmo. Men en annan sort än mina älskade "Falling in Love" som verkligen imponerat på mig i sommar.
En fröavkomma till en "svart" vallmosort som jag inte har namnet på i huvudet. Kanske googlar senare... men orkar inte nu för det är dags att göra sig iordning till jobbet.

Tjingeling ha en bra dag hörni
en annan fotoutmaning jag hittade...

... heter torsdagsmacro. Ja det är INTE torsdag idag... det är bara tisdag om jag inte missminner mig alldeles. Men då det är en helt nystartad fotoutmaning så ville startaren tjuvstarta. Temat var ROSA o självklart ska det vara macro... hörs ju på namnet... doh.

Jag är inte den som är den utan jag hakar självklart på en fotoutmaning... men bilden är inte ny för idag. Den har förekommit förr i bloggen men jag gillar den skarpt så jag återanvänder den skamlöst.
Vallmo av sorten Falling in Love.

Fototriss del 107 - blev en dubbeltriss

Ämnet är Plastic Fantastic... och jag hade en tanke o ett tema när jag gick ut för att fota de första bilderna... men sen blev mitt tema ändrat när jag skulle fota den sista bilden idag på morgonen. För o se andra fototrissar gå hit.

Here we go - e ni me???

Temat på mitt plasttema är: Man kan leda en häst till vattnet men inte tvinga den att dricka


O ska jag vara ärlig så ville de inte dricka alls först... inte förrän jag sa till Plåstret Gnistra (som satt som limmad vid mig o kameran) att fotomodeller måste agera en bit från kameran ibland också.

Men det var Dallas (övre mulbilden) o Lilleman (nedre mulbilden) som hörsammade min önskan o pliktskyldigast plaskade runt en kort stund innan de återgick till att kolla om jag hade nåt äpple med till dem.Bara för att jag redan hade de första bilderna klara till temat som jag tänkte först.. så får ni dem också som en liten bonus....

En plasthink med fallfrukt som hästarna gärna skulle äta alltihopa av


En isolator till hästhagen


och så var det vattenbilden jag HADE tänkt mig först innan jag kom på att lite liv o rörelse vore bättre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Höst nu

Gomorron... i kaminen sprakar en härlig värmande eld för det börjar bli riktigt rått nu. Tycker det är så skönt när man får ut den där råa luften som gärna kommer in i huset.
O än så länge räcker det ganska gott o väl med en brasa om dan för att det ska vara riktigt varmt o sköööönt hela dan.


jag påbörjade mitt inlägg vid sisådär halv nio i morse men sen gick jag ut o gav hästarna vatten o fotade lite bilder till fototrissen jag tänkt lägga upp här om en stund.
Förresten så är jag med o tävlar

Visst var den helfräsig?!?

Här kan du också vara med o tävla


tv, biltrubbel o fototankar

Har nyss tittat på det första avsnittet av "lite sällskap" med Filip o Fredrik som programledare... åh hur pinsamt kan ett program bli på en skala???

Annars har jag inte gjort så mkt idag alls.... det långsamma tempot har följt mig genom dagen kan man säga...

Hjälpte J att bogsera buggyn till verkstan. Bromsen hade fastnat på, på ena bakhjulet så jag satt där o hörde hur däcket släpades mot marken i ca 2 km men icke sa nicke att det rubbades en millimeter o rullade runt.... trodde väl ändå att det skulle släppa när vi kom ut på asfalten men närå... det blev ett jättefint spår efter oss... o däcket skrek.
När vi kom fram till verkstan tog J en slägga o slog mot fälgen o själva broms"huset" bakom fälgen o när han sen prova att putta på bilen så rullade den så fint så fint såååå... hah, tänk om han ändå hade testat det INNAN vi for iväg. Då hade jag sluppit sitta där o känna mig fånig när vi passerade grannen som var ute vid garaget o fixa med nåt.

hahahaha jag började skratta hysteriskt där jag satt o rattade en beachbuggy utan tak med ena hjulet släpandes i gruset då jag insåg hur jävligt det såg ut.

Ingen bild på eländet....

Började spåna på ett tema i temat till fototrissen.... men fick inte till den sista bilden så det får bli morgondagens mission


what a surprise

Jag hade inte direkt väntat mig att hitta en kommentar på engelska när jag loggade in på bloggen. ^^

En kommentar som i sin tur avslöjade en tysk blogg som verkar innehålla stickade alster.... jag är ju ingen stjärna i tyska direkt.


Visst ser det läckert ut med stolparna på rad. Det var förresten en sån här stolpe som spindeln satt på.. spindeln som hamnade på bild o sen hamnade i min blogg.

Ska erkänna att jag har varit riktigt slö idag... somnade o sov en stund i soffan framför tv:n. Men såna dagar är sköna o ha också.... o är jag ändå hemma från jobbet så ska jag väl passa på o vila upp mig så jag orkar jobba när jag kommer tillbaka på onsdag??

Huvudvärken smyger sig på känner jag... undrar om den hör ihop med att jag fortfarande inte blivit av med svullnaden på kinden riktigt. Ju mer jag äter av pencillinet så verkar det som att varefter svullnaden lägger sig så kommer känseln tillbaka o det känns lite, hur ska jag säga, inte ont men ändå oskönt i käken o kinden. Det känns att det inte är helt okej där. O jag vill gärna vara o peta o trycka, liksom massera.

Hade tänkt vara med i fototriss men veckans ämne är "plastic fantastic" o jag kan verkligen inte få inspiration till ett sammanhängande tema på tre bilder som innehåller plast. Vill gärna ha ett tema som håller ihop bilderna mer än bara att de är av plast på ett eller annat sätt. Så vi får se

f som i fil

Gomorron
Eller nåt
Har ju faktiskt varit vaken ett tag... skjutsa ju Jonte myra till bussen vid 8.
Har nyss petat i mig lite frulle. Det blev grovt bröd med russin o aprikoser i och en actimel.

Igår beställde jag handlat av stora J. Jag hade skrivit en kort inköpslista med proviva, actimel o A-fil som de viktiga punkterna för mig.
Han kom hem med proviva, actimel o F-fil!?!

Han försvarade sig med att han inte orkade leta, det fanns ju sååå många olika filsorter.
-Men, suckade jag. F-fil innehåller ju fibrer o det var ju probiotika jag skulle ha. *suck*

Funderar hursom på om jag kanske skulle ta o öppna den däringa filen o smaka på.

Jag har också friskskrivit mig för en stund sen.... så får vi hoppas att magen håller tillräckligt bra för att jobba på onsdag. Är ledig på schemat imorgon.
Det är ju mest att jag mår illa.... o illamående kan man trycka ner till viss del.


Dallas undrar varför jag ligger på mage i skogshagen o fotar. Bilden är tagen för ett par veckor sen

Ger upp för ikväll

Nu tänker jag ge upp för ikväll... ska mata magen med nåt snällt först bara... det känns som om jag är helt uppblåst så fort jag äter nåt.. det landar liksom inte på rätt ställe. Som om det tvekar på o landa i magen eller om det ska vända o upp igen.

Sen ställer jag klockan på ringning vid midnatt. Få se om jag väcker J ikväll med eller om han är vaken fortfarande då... han kollar på Irene Huss men jag orkar inte göra det.

Natti på erItsy bitsy spider

Håll med om att den är läcker... sen får man vara rädd för dem, känna äckel för dem eller som jag - för det mesta känna fascination för dem. De är faktiskt nyttodjur

s

Outch

O     där     klappa    magen    ihop
Oups

Haha kom på en sak...

När jag var hos tandläkaren så fick jag frågan hur gammal jag är... eftersom jag hade två tandvårdsbidrag att inkassera = 300 kr sammanlagt.

Jag svarade 35 o tänkte väl inge mer på det....

Kom på sen när jag var hemma på kvällen att jag har ju för tusan fyllt 36 o halvt kommen till 37.

Det var väl därför som tandläkaren tänkte om jag fått nästa års bidrag redan nu... hahahaha

Vad ska man dra för slutsats om denna felsägning dårå tro??
Äh jag hade väl bara förträngt min ålder... känner mig ju inte äldre än sisådär 25 på en höft.


Illa, illa, jag mår illa...

Oh, jag däcka tidigt igårkväll... J tänkte säga åt mig att komma o kolla på dansfeber men jag sov djupt så han lät mig sova...

Vaknade till när han kom o la sig. Gick ner o tog lite i magen så jag skulle hålla mig någorlunda mätt... o satte timern på ringning så jag inte skulle missa min midnight-tablett. När klockan pep vid tolv så vakna inte bara jag utan även J som satte sig upp o fråga "vad var det där". Hahahaha helt yrvaken lät han. Men sjutton att han hör sin egen väckningssignal på mobilen som är en skrålande låt....

Jag vaknade på en gång av larmet imorse också då det var dags att ta morgontabletten... men sen slängde jag mig rakt ner i sängen o somna om. O så gick jag upp för en halvtimme sen ungefär... o tog frukost som bestod av ett glas proviva o en smörgås.
Men nu mår jag illa... jätteilla mår jag. Usch, mig inte gilla pencillin mkt alls.


Lördag morgon

Gomorron på er

Tänk va. Här har jag legat o varit vaken sen en timme minst tillbaka... o till slut trodde jag nästan att klockan inte hade ringt o jag sovit över. Men närå, en hel timme kvar var det.

En timme till vaddå?? Jo mitt pencillin som jag ska ta tre ggr/dag så väl utspritt som möjligt - dvs helst 8 timmar mellan varje dos. O min dygnsrytm passar bäst med 8 16 och 24 på dygnet.

Nu har jag precis tagit morgondosen o funderar på om jag kanske kan slappna av så jag får sova nån stund till... onödigt att gå upp nu när jag faktiskt är sjukskriven idag. Annars hade jag varit på jobbet sen en halvtimme sisådär.

Lilla gosiga Elvis kom o kröp upp till mig för en stund sen... o så gosade vi en stund. Nu har han förflyttat sig en halvmeter o ligger strax bredvid mig istället... o knattermotorn var nyss igång o han spann så han spann... men nu tror jag att han nästan somnar för motorn slog av.

Puss på dig matte säger Elvis the Cat.
Snygg morgonlook man har då ^^ men den bjuder jag på... gomorron på er för nu vänder jag mig om o försöker slumra en stund till tillsammans med katten

flashback

Satte mig ner o börja kolla igenom min blogg från första inlägget o framåt... o plötsligt mindes jag vääldigt väl hur lång o kall vinter vi hade som var... o genast känns vinternojan än värre... brrr jag längtar INTE till vintern.

Det enda som skulle kunna vara bra vore ifall vi fick lika bra snöpackade vägar att rida på... för det var helt perfekt underlag för hästarna i vintras... inte för hårt o inga stenar som kunde göra ont o ingen is var det heller som de kunde halka o fläka sig på... ne helt perfekt i det sammanhanget... men det är nog enda fördelen jag kan komma på. Jo att det inte var nån gegga i hagarna också dårå... men å andra sidan kunde de inte gå i hagarna för att snön var för djup för mina små pluttar... minns ännu när de lattjade runt o Dallas (har jag för mig att det var) tog ett skutt ut i det vita orörda o poff så stod han med snö lååångt över magen. Snacka om förvånad uppsyn på hästkraken.

Ne jag längtar inte till vintern.


Lite synd om mig är det väl ändå... även om jag får skylla mig själv

Är huvet dumt får kroppen lida säger ju ordspråket o jag är benägen o hålla med.

Skulle ha jobbat 8 timmar ikväll men när jag kom till jobbet så ville min arbetskamrat skicka mig till tandläkaren pronto då jag fortfarande inte tagit mig dit o fått min dåliga tand ombesörjd o nu har jag en infektion som grasserar för fullt. Min kind är svullen till o med. Men jag har ju sån ångest att gå dit.

Snäll som hon är så hjälpte hon mig att ringa o beställa tid o jag fick komma in en knapp  timme senare... hon ringde även o fixade en chaufför o tillika moraliskt stöd åt mig.

Väl där så fick jag lite ångest igen. Som jag hade för fullt då hon ringde åt mig. Men nu så har jag fotat min dåliga tand o fått pencillin utskrivet som jag ska käka i 10 dar. Sen ska jag bara ta beslut om HUR jag vill göra med den där tandsingen.... dra ut eller laga. Laga betyder rotfyllning o sen en ny krona uppbyggd uppepå... dyrt blir det men jag lär ju ha tänder o tugga maten med.  Uj uj uj.

Så nu ligger jag här i soffan o "tycker synd om mig" o surfar. För jag sjukskrev mig sen också... ikväll o imorgon så får vi se sen om söndagen kan vara okej att jobba.

Jag är inte vacker att se på just nu... en redig bulle har jag på kinden...

Känner hur anpänningen rinner ur kroppen o jag är sååå trött o hade gärna gått o lagt mig NU genast men lär ju ta pencillinet så sent som möjligt ikväll... för o sen dela upp det på tre ggr/dag. Startdosen tog jag så snart jag kommit från apoteket o då skulle jag ta två på en o samma gång.

Det jag är mest rädd för är att magen kommer o klappa ihop. Jag har bunkrat upp med proviva o actimel.

Jisses så trött i ögonen jag är helt ärligt.... tror jag ska snooza i soffan en stund iaf... eller lägga mig o titta på en film?? Har lite huvudvärk också känner jag

vad man kan göra med en ledig onsdag

O inte sjutton fick jag tummen ur o felanmäla kortet heller.... var med mina svärföräldrar till stan (de lånade min bil) o "shoppade loss".

Jag köpte en hink isolatorer och 10 grindhandtag samt en ny kvast. Killen i kassan tog för mkt betalt för den där jäkla kvasten så jag gick in igen o påpeka det... 21 kronor är pengar det också.

Sen var jag in på Strömsbacka o kolla om jag skulle hitta nåt kul fynd... men det var mest bara jox. Köpte två djupa tallrikar för 5 kr styck o ett vinställ i trä för 40 kronor iaf.

Medan svärmor var på vårdcentralen o träffa läkaren så gick jag på Åkrahallen o handlade lite sånt som går åt mest hela tiden såsom mjölk o smör o bröd... pålägg o frukt o så nåt att äta.... *suck* det där eviga "vad ska vi äta"...

Sen for vi väl hemåt så småningom... svärfar hade varit hos Monica under tiden så vi hämta honom o sen åkte de o handla på Willys medan jag pumpa däck på OKQ8. O en sväng förbi järnboden...

När jag kom hem konstatera jag att jag borde ha handlat grindisolatorer också... hade bara 5 stycken kvar o jag behöver ju minst 4 till.

Fick världens huvudvärk o låg på soffan o slumra i säkert ett par timmar innan jag sen nu på kvällningen gick ut o stolpa upp det sista samt påbörjade iskruvningen av isolatorerna. Men  det blev ju så förbaskat kallt så jag fick avbryta o gå in.
Nu ligger jag på soffan med lapen i knät o en filt om axlarna o lilla J's täcke över mig.

Ska bara

Behöver ringa till Telia o felanmäla E's kontantkort. Mobilen säger bara "inget sim-läge". O jag vet inte varför jag drar mig för att göra det... knepigt. Det är ju så fort gjort bara man får tummen ur o göra det.

Jag är en liten "ska bara" tror jag.

RSS 2.0