Tisdag

Ledig dag. 
 
Borde leta rätt på mitt hus. Stökigt är bara förnamnet. Ett par katter har levt rövare inatt i köket o raidat soppåsen och dragit ner en kartong flingor från en köksbänk. Tack för det liksom. Fjant är oskyldig då han sov ute i hallen.
 
Tvätta skulle också behöva göras. Men jag är off o vill helst bara slappa. 
 
Fryser. Så jag har boat in mig framför kaminen. 
 
Igårkväll bjöd jag en vän på sushi. Först möttes vi i stan för lite handling. Bara slut kvar i skåp o lådor. Sen tog vi en runda med här växte M upp. Jag visade alltså ställena i stan jag bott på. Och lite Sala ligan-guidning hann vi med mitt i allt också.
 
Sen efter sushin var hämtad åkte vi hem till mig och vi åt o pratade om allt och inget. Siri visste hur man bäst tröstar en sorgsen själ. Hon la sig helt enkelt i min besökares knä och sen låg hon där typ resten av kvällen. Fina Siri ❤️
Så länge det fanns sushi kvar var hon dock matfriare.
 
Grått ute hela dan idag. Men ska försöka klä mig för en promenad iaf. Behöver nog frisk luft. 

Söndagsblues

Jobbhelgen avklarad. Men ingen ledighet imorgon för det. Trött, lite nedstämd. Den fruktansvärda händelsen har verkligen påverkat mig. Den kastade mig tillbaka till när jag mådde så fruktansvärt dåligt att jag övervägde den slutgiltiga lösningen.
 
Jag har medvetet låtit bli att läsa på forum om detta. Men jag hör snacket ändå om vad som sägs. Och jag försvarar det inte. Men jag förstår hur en kedja av olycksaliga händelser kan driva någon till den punkten. 
 
Jag vet egentligen inte sanningen. Den tog han med sig sin syn på det. Men vad jag fått höra, förvisso bara hörsägen dårå eftersom det kommer från någon som själv bara hört ena sidans version, så kan jag dra paralleller till hur min separation och exets handlande under den mest turbulenta fasen utspelade sig.
 
Den psykiska tortyren. Smeka med ena handen och slå med den andra.
 
Läs den meningen bildligt inte bokstavligt för jag kan lova er att den som skulle våga lägga sin hand på mig skulle få minst lika mkt tillbaka.
 
Det jag ville komma till var iaf att jag kan relatera till hur en liten snöboll kan rulla och i slutänden dra igång en ostoppbar lavin. Jag vet hur manisk jag blev. Jag åt inget, sov inget, och allt jag kunde tänka snurrade kring svek och önskan om svar som ingen ville eller kunde ge mig.
 
Jag ser hur allt det här påverkar mina vänner, mina grannar, hela bygden. 
 
 
För att hålla mig flytande över ytan så gör jag vad jag kan. Jag skapar. Försöker se det vackra som ändå fortfarande finns omkring oss. Kalla det blunda för verkligheten om du vill. Jag kallar det överlevnadsstrategi. 
 
Bildbloggen är uppdaterad
 
Kylan är äckligt jobbig just nu. Den går igenom husväggarna o jag fryser som en gris. Eldade i köksspisen idag. Fixade mannangrynsvälling på vedspisen och satte mig framför kaminen sen och drack den njutningsfullt.
 
 

Tänd ett ljus istället för att förbanna mörkret

Det var precis så illa som befarat. Det var värre än befarat. Den man som inte längre såg någon annan utväg tog sina barn med sig.
 
Jag gråter. För allt och inget. Det meningslöst egoistiska med att ta sina barn med sig. För att det ska gå så långt över huvud taget.
 
Men den som bestämt sig har bestämt sig. Jag önskar bara att det aldrig skulle behöva gå så långt. 
 
Främst kanske jag faktiskt gråter för att jag var o nosade på den utvägen. Men jag fick hjälp i tid. Jag uttalade mina tankar högt och visade exakt hur dåligt jag mådde.
 
Mina tankar går till de som blev kvar. Till alla som drabbas på ett eller annat sätt av den här mycket tragiska händelsen. 
 
#suicideawareness #suicidezero 

Nyss men inte längre

Det du trodde var sant kan i ett ögonblick förändras. 
 
Fick ett mkt tråkigt besked ikväll. Med största sannolikhet iaf. 
 
Jag var trött och tänkte lägga mig men nu snurrar tankarna. Men jag är inte den som fick min framtid förändrad i ett ögonblicks verk. 
 
Alldeles för många ljus att tända. För de som inte längre orkade. 
 
Ta hjälp om du måste. Be någon. Vem som helst. Bit inte ihop. Och tänker du tanken så berätta för någon.
 
Du är värdefull. För någon därute är du hela världen. Även om det inte känns så. 
 

Onsdag

Igår kom jag iväg. Till kvinnokliniken. 
 
Jag har haft bekymmer länge. Sen långt innan jul faktiskt. Men det blev ohållbart i helgen och igår.
 
I söndags var jag iväg på en fotorunda med en kompis. Men det blev sisådär lagom kul när jag trots både kopp och binda läckte igenom så jag fick lov att sitta på plast för att inte fläcka ner bilsätet. I Hedemora gick jag in på toan vid Donken och bytte kläder. Tur i oturen att hon hade extrakläder i bilen. När jag tog mina totalsoaked termobraller från golvet såg där ut som att någon blivit mördad där. Det var så absurt att jag bara kunde skratta åt eländet. Hellre det än gråta liksom.
 
Skrattade så jag nästan grät när jag försökte säga att nu har jag lånat cykel, fitbitarmband och trosor av dig. Vad mer har du som jag kan få låna.
 
Måndagen höll sig mitt underrede på mattan men igår. Ja jäklar. Jag besökte toaletten strax före 9 och 1,5h senare var jag rädd att det snart skulle rinna längs benen på mig. 
 
Jag ringde samordnaren och sa att jag var ledsen men tyvärr behövde jag åka hem pga att jag blödde. 
 
Ringde numret på hemsidan men nej trots att det stod att telefontiden var fram till 15 så fick jag höra att tiderna var slut för idag. 
 
1177 blev min räddning och 16 min senare hade jag köat färdigt och fick tala med en sköterska som fixade en telefontid åt mig. 
(telefonklotter) 
Jag har ju tokdålig mottagning så när sköterskan sen ringde kunde hon inte höra vad jag sa ens. Men fick en tid iaf att komma in. 
 
Fick lämna blod för att kolla hb. Stick i fingret men ändå. Hallå jag har blött massor redan. Och så fick jag kissa i en mugg.
 
Fick träffa en ung barnmorska som först frågade frågor, jag visade min mensapp o så. Sen till undersökningen. 
 
Hon tog ett cellprov för det hade jag inte kunnat lämna för jag blödde ju såklart även när jag var kallad för den kollen. Sen en fysisk undersökning av livmodern. O så ett ultraljud. O ja ultraljud när man är gravid så kör de med en scanner på magen. Men nu var det en lång stav som såklart kördes upp i hela härligheten. Hrmmm sorry om det är to much info. 
 
Iaf. I min livmoder har det byggts på ett tjockt lager av slemhinna som inte stötts ut som det ska. Pga att mina äggstockar inte längre släpper några ägg. Min vänstra äggstock kunde hon se var inaktiv. Den andra kunde hon se att den inte heller jobbade så mkt längre men den va nog inte helt nerstängd ännu för det fanns en äggblåsa på 24 mm iaf.
 
Iaf var det pga slemhinnan som satt kvar som jag blödde. Grejen var att alldeles innan jag skulle åka o tömde min menskopp så hade en stor klump slemhinna släppt och låg dallrande i koppen. Sorry igen för målande äcklig beskrivning. Hoppas ingen svimmade nu. 
 
Jag fick medicin för att få rätsida på skiten och sen fick jag åka hem igen. Det tog en knapp timme allt som allt. 
Så nu är det officiellt. Jag är gammal. I övergångsåldern. 
 
Fördelen? Jag kan väl typ inte längre få barn. Även om den ena äggstocken teoretiskt fortfarande kan spotta ur sig ett ägg rätt vad det är. Nackdelen? Har ingen kandidat till såna övningar ändå så. Haha ja vilket ödets ironi. 
 
Det tog hårt på mig. Alltihopa. Anspänningen på jobbet. Anspänningen efteråt med att få en tid. Att fysiskt undersökas. Och det mentala med att få det konstaterat.
 
Lite sorg är det också. Även om jag absolut inte haft några som helst planer på fler barn.
 
Idag är jag hemma från jobbet. Tur det för jag är helt slut. Sov nästan 11h inatt o hade kunnat fortsätta sova. 
 
Tog en promenad på 3 km men va helt slut sen. Vaknade med huvudvärk och täppt näsa så är väl en förkylning på G  
 
Jag har parkerat mig framför kaminen idag. Det är lagom aktivitet. 
 

Saturday

Ledig helg. 
 
Planerna för dagen löd. Åka o bada med en vän och hennes dotter. Och efter det skulle vi fota.
Krylbo järnvägsstation. 
 
Efter en stund i kylan frös vi och åkte hem för att äta. Sen va planen lite löst att åka o fota mer men nä vi blev sittandes. 
 
Jag har haft tankar kring ett aktivitetsarmband och när jag nämnde det för henne så sa hon att hon hade ett extra som bara låg och att jag kunde få låna det. Sååå nu har jag fått låna ett fitbit armband. 
 
Såklart utmanade hon mig genast på en challenge. Ja hon vann ju lätt med 4000 steg sisådär eftersom jag bara fick en knapp timme på mig att komma ikapp. Men jag kan lova att imorrn vinner jag. #vinnarskalle
 
I skrivande stund ligger jag 354 steg före. Men hon har nog lagt sig nu. Jag ska också lägga mig nu. 
 
Grejen va att under min resa hem från henne till mig så hann hon steppa på stället så hon kom om med flera hundra steg. Haha ja hon fick tillbaka direkt. Jag hade ju lite steg att gå här hemma innan jag kom in ens.
 
O nu godnatt

Silence

Ooops
 
Det var verkligen inte meningen att bli tyst så länge.
 
Det har varit lite mkt bara. Jobb, aktiviteter, ångest, trötthet, helger .... 
 
Ska bara ... som jag ursäktar mig med lite nu och då.
 
Men en hel månad. Hrmmm ja det var onödigt länge. 
 
Massa vatten har runnit under broarna sen dess. Jag har rockkryssat, firat jul och nyår och mja, gjort en del annat också.
 
Jag fick aldrig till någon årskrönika heller som jag brukar sammanställa. Jaja, vem säger att man inte kan göra en summering av det gångna året när det nya året har hunnit ramla iväg två veckor. 
 
Tulpanens dag har nyss passerat. Självklart kunde jag inte motstå ett stort fång tulpaner. Så många att man kan slösa och kapa en lite kortare och ha i en minivas för sig själv.
 
Tulpaner är vackra i alla stadier. Därför passade jag på att fånga en som var i sitt sista stadie innan komposten när jag var på jobbet.
Trött och emlig när jag kom hem från jobbet. Så seg att det tog mig för evigt att samla ihop mig och åka hem när arbetsdagen var slut. Och jag som faktiskt hade kommit i tid och allt till jobbet idag.
 
Jag parkerade mig framför kaminen en stund.
Bästa stället just nu i mitt hus. Ja förutom sängen på mornarna. Då är värmen under täcket bra mkt bättre än vilken kamin som helst. 
 
Jag ska försöka sammanställa mina sista dagar av 2018 och en årskrönika över hela året. Men inte just nu. För jag borde verkligen ha lagt mig redan för i morgon är det en arbetsdag igen. Nåja, det kommer en dag när jag får sova i all evighets evighet sen. Eller ja, min jordiska kropp iallafall. 
 
Och tills den dagen kommer så tänker jag ta mig fram steg för steg. Precis som klottret på muren till rastgården vid Säters fasta paviljong säger.
 
Och så vill jag visa den här bilden som jag lyckades få till under Sabatonspelningen på Silja Galaxy.
Så grym kryssning. Vilken jäkla skön känsla på båten under kvällen. 
 
Men nu, godnatt. Kilroybloggen är uppdaterad med ett inlägg också. Men ni får leta er dit själva.

RSS 2.0