Onsdag

Igår kom jag iväg. Till kvinnokliniken. 
 
Jag har haft bekymmer länge. Sen långt innan jul faktiskt. Men det blev ohållbart i helgen och igår.
 
I söndags var jag iväg på en fotorunda med en kompis. Men det blev sisådär lagom kul när jag trots både kopp och binda läckte igenom så jag fick lov att sitta på plast för att inte fläcka ner bilsätet. I Hedemora gick jag in på toan vid Donken och bytte kläder. Tur i oturen att hon hade extrakläder i bilen. När jag tog mina totalsoaked termobraller från golvet såg där ut som att någon blivit mördad där. Det var så absurt att jag bara kunde skratta åt eländet. Hellre det än gråta liksom.
 
Skrattade så jag nästan grät när jag försökte säga att nu har jag lånat cykel, fitbitarmband och trosor av dig. Vad mer har du som jag kan få låna.
 
Måndagen höll sig mitt underrede på mattan men igår. Ja jäklar. Jag besökte toaletten strax före 9 och 1,5h senare var jag rädd att det snart skulle rinna längs benen på mig. 
 
Jag ringde samordnaren och sa att jag var ledsen men tyvärr behövde jag åka hem pga att jag blödde. 
 
Ringde numret på hemsidan men nej trots att det stod att telefontiden var fram till 15 så fick jag höra att tiderna var slut för idag. 
 
1177 blev min räddning och 16 min senare hade jag köat färdigt och fick tala med en sköterska som fixade en telefontid åt mig. 
(telefonklotter) 
Jag har ju tokdålig mottagning så när sköterskan sen ringde kunde hon inte höra vad jag sa ens. Men fick en tid iaf att komma in. 
 
Fick lämna blod för att kolla hb. Stick i fingret men ändå. Hallå jag har blött massor redan. Och så fick jag kissa i en mugg.
 
Fick träffa en ung barnmorska som först frågade frågor, jag visade min mensapp o så. Sen till undersökningen. 
 
Hon tog ett cellprov för det hade jag inte kunnat lämna för jag blödde ju såklart även när jag var kallad för den kollen. Sen en fysisk undersökning av livmodern. O så ett ultraljud. O ja ultraljud när man är gravid så kör de med en scanner på magen. Men nu var det en lång stav som såklart kördes upp i hela härligheten. Hrmmm sorry om det är to much info. 
 
Iaf. I min livmoder har det byggts på ett tjockt lager av slemhinna som inte stötts ut som det ska. Pga att mina äggstockar inte längre släpper några ägg. Min vänstra äggstock kunde hon se var inaktiv. Den andra kunde hon se att den inte heller jobbade så mkt längre men den va nog inte helt nerstängd ännu för det fanns en äggblåsa på 24 mm iaf.
 
Iaf var det pga slemhinnan som satt kvar som jag blödde. Grejen var att alldeles innan jag skulle åka o tömde min menskopp så hade en stor klump slemhinna släppt och låg dallrande i koppen. Sorry igen för målande äcklig beskrivning. Hoppas ingen svimmade nu. 
 
Jag fick medicin för att få rätsida på skiten och sen fick jag åka hem igen. Det tog en knapp timme allt som allt. 
Så nu är det officiellt. Jag är gammal. I övergångsåldern. 
 
Fördelen? Jag kan väl typ inte längre få barn. Även om den ena äggstocken teoretiskt fortfarande kan spotta ur sig ett ägg rätt vad det är. Nackdelen? Har ingen kandidat till såna övningar ändå så. Haha ja vilket ödets ironi. 
 
Det tog hårt på mig. Alltihopa. Anspänningen på jobbet. Anspänningen efteråt med att få en tid. Att fysiskt undersökas. Och det mentala med att få det konstaterat.
 
Lite sorg är det också. Även om jag absolut inte haft några som helst planer på fler barn.
 
Idag är jag hemma från jobbet. Tur det för jag är helt slut. Sov nästan 11h inatt o hade kunnat fortsätta sova. 
 
Tog en promenad på 3 km men va helt slut sen. Vaknade med huvudvärk och täppt näsa så är väl en förkylning på G  
 
Jag har parkerat mig framför kaminen idag. Det är lagom aktivitet. 
 

Kommentarer
Postat av: Stina

Oh noooo, the dildo experience... Been there done that! Hoppas du blir bättre nu!

Svar: Ja det hoppas jag med. Dildo kan man ju kalla det 😂😂
Kalla mig M

2019-01-23 @ 19:40:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0