Laddar om

Är inne en vända för o ladda lite batteri... ja batteriet tog slut i skruvdragaren o när jag ändå gick in för o lägga det på laddning så var det väl lika bra o ladda mina batterier också... dvs äta nåt.

Så en snabb kik i frysen visade på att inte särskilt mkt fanns att snabbt tillgå. Men en påse fryst kålsoppa hade jag kvar så snart blir det en tallrik varm soppa o en ostmacka.

törs inte ens kolla mailen just nu, haha

Nu får det bära eller brista... skickade in ansökan inatt på det där jobbet.... man tänker ju att ett personligt brev, hur svårt kan det va liksom???

Heh, det tog ett tag kan jag säga... o jag vet inte hur bra det låter i dagsljus *gulp*

Nåja, går det så går det.... annars var det väl inte meningen då.

Men det kändes där o då som om det bara ville gå mig emot för jag har inte word på nån dator utan fick låna E's skoldator o för att bifoga dokument i mail lär man ju spara ner på datorn först.... jag tror jag lyckades spara det online.  På hennes "skrivbord" som hon har inlogg på skolan... undrar om alla hennes lärare kan se det där dokumentet nu.... *pinsamt.se*

Så när klockan ringde i morse o jag skulle väcka lille J så kan jag säga att jag inte kopplade rätt i hjärnkontoret. Jag snoozade för o få tyst på eländet men jag väckte aldrig nån liten pöjk.

Nåja, han kom iväg till skolan iaf.

O nu är jag uppe. Pigg vete tusan men jag är uppe... look like shit, men uppe... haha

Solen skiner där ute så jag ska nog tillbringa en stund i hästhagen o laga fållan i lersmäcken.... gaahh fattar inte hur lerigt det kan bli... o det suger fast stövlarna så jäkla bra... (men Stina, jag är så glad för dem. De är kanon precis som du sa)

Hepp

Over and out

en punktlista

  • Boxlåset lagat - bra med en händig karl som kan svetsa ihop metall som tröttats ut o gått itu.
  • Backuplåset är också fixat. En redig bank med stämjärn o slägga rätade ut där det böjt sig.
  • Disken diskad av E (kastruller o bunkar också)
  • Biobesöket avklarat - Breaking Dawn blev det. SÅKLART
  • Pepparkaksformar hämtade hos svärmor o i morgon ska det bakas för fulla muggar eller iaf så plåtarna glöder (nästan)

Så fick det bli... vi for till V-ås på en snabbvända fram o tillbaka o så en stund i biomörkret med popcorn o cola. Efter filmen så blev det en glass med topping från donken. Jag var inte hungrig på nån burgare

Lämnade av svägerskan o hämtade upp mina formar som legat kvar där sen förra årets pepparkaksbak.

O hästarna har fått hem mera käk så nu klarar de sig en månad till. Jag har det så bra som kan slänga iväg ett sms o få hemlevererat dagen efter. Både halm o hö. Fick höra av en tjej på jobbet att hon hade svårt o få tag på halm... o då blev jag ännu gladare att jag har så bra förspänt.

Just nu känns livet rätt okej ändå. =)


Mentalt kräks

Novembertrött... tur att det tar slut i morrn då... sen blir det december o jag tänkte tanken i morse att snart....SNART vänder det o blir ljusare igen....

Men en klen tröst när geggan suger kring fötterna o hellyse är nödvändigt både till o från jobbet.

Det är ju inte undra på att man blir både glömsk, snurrig o trött som jag vet inte vad när man har såååå mkt om sig o kring sig. Bara en massa måsten o saker man ska komma ihåg.

Känns just nu som om det är lika lätt att hålla tankarna i skallen som det är att bära vatten i ett såll. Typ omöjligt uppdrag.

Det som nu kommer att stå här nedanför behöver ni inte alls läsa... det kommer bara vara en massa mentalt kräks. Sånt som jag bara måste få spy ur mig för o få det ur mig.

Jag har ju av nån anledning fullt ansvar för o minnas alla tider o möten o åtaganden här hemma som gäller ungarna. Ja o det kunde väl gå an om det inte vore för att ibland blir det lite mkt på en gång liksom.

O köket är inte heller klart... herr J har ruttnat ur totalt på att göra nåt alls, o jag är ju lite för klen för o klara vissa moment o att vara själv o göra saker såsom sätta upp ett innertak går ju bara inte...

O därmed så diskar vi ju i baljor ståendes i duschen. O när jag nu jobbade i helgen så hade jag vid ett tillfälle diskat allt utom kastrullerna o några andra bunkar.... de låg i blöt o väntade på att nån skulle förbarma sig, medan jag åkte till jobbet o jobbade. Lagom glad jag blev när jag kom hem o konstaterade att någon (alla skyllde på alla så jag vet inte vem) hade vickat ur vattnet, flyttat på baljan med grejerna kvar i för att kunna duscha.
Kändes som att tydligare än så kan man inte visa att det var"mammas/älsklings" göromål. Jag blev less o lackade ur o inte en pryl utav det har jag diskat... kan säga att jag inte diskat nåt sen dess.... varför liksom? Det kan väl stå tills att grejerna vandrar ut genom dörren självt.
Till E's försvar så har hon faktiskt förberett o lagt i blöt idag på sin lediga dag.... men det är ännu inte diskat. O hon vill åka på bio i V-ås.
Jag talade om för henne att chanserna ökar för ett biobesök om disken blir färdig. Men annars kan jag gärna lägga ikull mig o slumra hela kvällen också... går också bra.

O på jobbet är det fullt ös - medvetslös känns det som... eller ja, jag orkar inte köra fullt ös.... jag lallar runt som en zombie o får inget gjort alls.... orkar inte ens se glad ut känns det som...

Tror jag är lite mkt uppe i varv just nu. Känner det ibland. Att man VILL så mkt o ska ha koll på så mkt o så blir inget gjort alls o jag får bara ont i magen av allt jag försöker komma ihåg att det ska göras.

Mina lediga dagar känns som alldeles för få o alldeles för korta o alldeles för sällan och alldeles för lite roligt att göra. Har lagt in om semester på fredag o bara det finns vikarie så skulle chiefen godkänna min ansökan trots att jag slängde in den som hastigast igår.

Nä nu ska jag göra upp eld i kaminen.... vi får hoppas att jag gör rätt på första försöket idag =)

taggelitaggad

Urk-dag idag... känner mig såååå taggad... nu ska jag åka o göra lite nytta igen. Har ett toabesök med en farbror o sen ska vi göra diskbänksprogrammet... om inte frugan hans vill att vi går ut som gymnastik idag.

Smile and if it doesn't come naturally then fake it till you make it =)
Japps, så känns det idag....

underbara kräk

Obs, rubriken ska läsas med lite salt... en stor nypa salt... för de är lagom underbara just nu.


Idag hade jag att jag skulle börja 7.00 på schemat.

Jag gick ut för o ge pållarna frulle innan jag skulle sätta mig i bilen o åka till jobbet. O gissa vad  mitt norra öga skådade så fort jag närmade mig stallet. Jo eftersom stalldörren oftast står öppen så kunde jag se rakt in mot shettisarnas  box o den stod på vid gavel.

Inte en shettis inom synhåll.... gaaaahhh *slita lite hår* ställde mig på gårdsplanen o spanade av läget... såg en mörk skugga som möjligen kunde ha formen av en shettis upp vid lilla skogshagen... mindes inte att nåt annat kunde vara tänkbart. Tog på mig storstövlarna o två grimmor med grimskaft i handen o så gick jag dit... o hittade liten Dallas som stod ensam i hagen o mer än gärna blev infångad.

Eftersom jag såg på spåren i snön/leran så visste jag att de andra två också varit där, rejsandet hade gått varv på varv runt vindskyddet, så ropade jag lite tröstlöst på Texas o Gnistra. Egentligen utan större hopp om att de skulle dyka upp men som genom ett under så kom de i full kareta från gärdet o helt fel håll än jag trott. Texas gick snabbt att fånga in o svarta madam fick gå lös tillbaka till stallet....

Då både boxdörren var "sprängd" så inget lås var helt och de även hade lyckats spränga brädstaketet på arresthagen så fanns ingen annan råd än att binda upp dem i boxen med varsin hötapp under nosen o sen kunde jag styra kosan mot jobbet äntligen.

Idag är de billiga kan jag säga... o Gnistra är ju faktiskt till salu på riktigt så om nån känner sig frestad efter detta inlägg så hör gärna av er. Texas kan få följa med på köpet om hemmet är rätt.


edit: vill bara tillägga ifall nån tror att de står utan tillsyn hela dagen att ungarna har studiedag idag o alltså har E fått i uppgift att checka skadeläget på både hagar o pållar o sen fixa så de slipper stå så resten av dagen. Herr J har fått i uppgift att försöka fixa så boxlåset blir lagat. Men det blir till kvällen det... Gnistra får nog låna Lillens "kuppe" tills dess... fröken Houdini *mutter mutter*

DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Beställde hem D-vitamin med herr J idag....

Så nu hoppas vi på att jag blir pigg som en mört o det på stört....


dagens klantarsle

är väl jag iaf.... eller nånting ditåt.

Förberedde kaminen för att göra upp eld... knölade tidningspapper o laddade med en tom mjölktetra (de är kanonbra att tända brasor med) som jag hade fyllt med lite papper o boss från botten på vedkassen. Tänder på o jag gläds åt att det brinner så bra så bra o så går jag o sätter mig i soffan.... konstaterade sen att det hade kanske varit bra med lite tändved uppepå allt det där andra också... *suck*

Jag blir lite trött på mig själv...

Men jag tror att jag fått fart på tändveden nu.... hahaha bara jag inte glömmer o fylla på med bränsle nu så jag får börja om från början IGEN.

aptrött

Kräksigt trött ikväll....

NU hämta ved o starta upp en brasa i kaminen så kanske det blir varmt o gosigt snart också... termometern står på modesta 18 grader i V-rummet.... myyyyyysigt

delad tur på en söndag

Idag står E för matlagningen... nån slags kycklinggryta/soppa som hon gjort på hemkunskapen...

Själv jobbar jag delad tur o har alltså redan varit ute på en runda o är nu hemma o slappar en stund mitt på dan för att sen åka tillbaka o göra ett sista ryck ikväll.... hoppas vi inte blåser bort. De har ju varnat för klass 3 storm. Fast det var väl längre söderut även om svealand också skulle drabbas men inte lika mkt.

Var trött som jag vet inte vad när jag kom hem... men har nu legat omkulltippad på soffan o slötittat på tv... kanske skulle smaka på den där maten då....

Dagens mest saknade är Lillfisen aka Elvis the Cat som inte varit hemma sen förra lördan.

jobb o blogg = jobblogg

Jag börjar på o förstå gamlingarna som tycker det är så mörkt jämt...

Mina ögon vill inte vara med idag, alls.

O huvudvärken börjar göra sig påmind också... men jobba måste jag jue.

Det var ju kul när jag kom på där i bilen halv tolv att jag missat o äta frukost.

Tur i oturen att jag hade banan o äpple med mig i bilen. O en djupfryst påse med kålsoppa... så efter ett besök hos den lokala handlaren hade jag kompletterat med bröd o smör också. Och lite efterrätt... det är långt pass till 22.00 ikväll så en marabou polka fick åka med också =)

O från affären åkte jag sen till mitt första jobb... o på vägen dit är finns en bro över en bäck. Denna bro håller just nu på o renoveras... så halva vägen är avstängd om man får åka på den körbana som finns... o såklart var det avspärrat på min halva av vägen. Så när jag ser att det kommer en bil från andra hållet så stannar jag självklart. Det är ju nåt man fått lära sig från bilskolan.
Det var bara det att bilen på andra sidan OCKSÅ stannade o väntade på att släppa mig.

Där satt vi... i varsin bil vid varsin ände av bron... till slut så åkte väl den andra bilen o när han kommer närmare så ser jag att det är en gubbe i keps. O då muttrade jag en liten ramsa om inavlade bönder som hittat sina körkort i flingpaketet. För han vinkade o tackade mig för att jag var så snäll o släppte honom före fastän jag kom en sekund före honom till bron. *suck*

kärt barn har många namn??

Kom förresten o tänka på vad Bängbula aka Texas gjorde vid utsläppet när han insåg att matte tänkte ta bort den avspärrning som var o låta dem gå på hela fyrkanten...Han gjorde lite fina broncohopp i luften med alla fyra hovar en halvmeter ovan mark när han plötsligt fick för sig att göra några fina whippar på det hela o det slutade med att pållen landade på sidan liggandes i leran.

Inte för inte som jag frågade honom när han tog en tugga av spånbalen ifall han behövde fylla på där uppe.... tssss knäppskallen

Han har rätt många smeknamn den där tokern... Bängbula, Spånhuve, Fjant.... o ett antal fler som jag inte kommer på just nu

Inlägget är tidsinställt... jag sover just nu kan jag med nästan all säkerhet säga

åååååååhhhåååååhh

Hoppla... upptäckte att E har somnat... o vi som inte nattat pållarna än... de står där ute o väntar på att få komma in jue...

Får väl gå ut o ta in dem allihopa alldeles själv dårå...

Sitter o lyssnar på spotify o "så mycket bättre" o spelar "Gardens of time" på facebook... men nu har jag slut på energi så det går inte så bra just nu....

Laleh - Ängeln i rummet, just nu

memorylane

minnen, minnen, minnen

Disney channel står på o helt plötsligt kom Askungens dans med prinsen där i skogen... o jag kom genast att tänka på att jag hade den berättelsen på ljudband med tillhörande bok när jag var liten.

O när jag skulle berätta det för lille J så började jag diktera exakt hur det lät när de berättade hur det hela skulle gå till.
"när du hör det ljudet, då vet du att det är dags att vända blad" "då börjar vi"

noterat

sitter o tittar på Oprah, o Jim Carrey's ex är med där o pratar om sin bok hon skrivit.
Jag tycker att hon är rätt pinsam för hon är som den kvinnliga varianten på Jim.
SAMMA grimaser som han... hela tiden.
Eller så är det han som härmar henne.... såååå kan det ju mkt väl vara.
Det var ju rätt underhållande att höra om hur det gick till när hon blev Playmate of the month 2003 dock. Om hur de aldrig sett nån så hårig förut.... ja ni får själva räkna ut VAR hon var hårig

sova sov sovit

Ja nu borde jag ju vara piggelin eftersom jag sov mer eller mindre hela dan igår.
Men tja, jag hade lite svårt o sova inatt men efter lite vrida o vända hit o dit så somnade jag o sov genom natten också.
Några vändor med mardrömmar har jag haft. Igårkväll när jag låg i sängen kändes det så läskigt för strax innan mitt egna andetag så höjdes sängen som om nåt låg under o andades in.
Jag försökte förtvivlat o vakna. Även fast jag kände mig helt vaken o ändå bara låg kvar i sängen så insåg jag nånstans att jag faktiskt sov o drömde. Försökte väcka mig genom att skaka kroppen o ruska på mig men ögonen var så sega o ville inte öppna sig.
Då var det tur att E precis då kom hem o kom upp för att prata med mig. Så vaknade jag.
Inatt hade jag nån annan konstig mardröm men jag minns inte idag vad det var.... vet bara att jag vaknade o intalade mig själv att rummet var precis som vanligt fastän jag inte vågade öppna mina ögon o titta efter i mörkret.
Hade kunnat gå upp vid 8 idag för då var jag rätt pigg faktiskt... men rullade över på andra sidan o somnade om o har sovit rätt bra tills för en stund sen... så nu måste jag sätta lite fart o kanske göra lite nytta...
O ute blåser halv storm tror jag... brrrr

tunga ögon

Det blev ett sent utsläpp för hästarna idag då jag bara inte orkat kravla mig ur sängen på hela dan... E hade ju iaf fixat deras frulle innan hon åkte till skolan i morse. Men nurå när jag väl tog mig ut dit o la ut hö i hagen o sen skulle släppa ut dem så jaaa låt oss bara säga att Lillen bjöd på finfina skänkelvikningar helt på egen hand. Vet inte varför han inte kunde gå rakt o snyggt bredvid mig utan börja tramsa o gå på snedden framför mig. Förmodligen ville han bara säga att jag var enormt seg o trögfattad. O bara för att han tramsa o höll på så gick han såklart rakt in i gungställningen som står tappad där, på vägen till hagen. Hahaha oups sa han o började om igen.

Jag tog mig även en sväng o titta på trädgårdslandet. Men det såg så trist ut att jag genast gick därifrån. Kunde dock konstatera att en kvarglömd morot var av gigasize där den växte så fint så fint.

Huvudvärken släppte en stund utav den friska luften men nu är den tillbaka... o jag undrar i mitt stilla sinne om jag ska orka göra nåt alls idag... hade tänkt försöka få lite adventsfint men uh, jag är trött jue.

O så undrar jag var i hela friden min strykbräda kan stå... minns inte när jag såg den senast... o vart

Näe, de röda gardinerna får nog ligga o skrynkla till sig lite till för jag orkar inte.....

andra saker på min "to-do-list" är: tömma kattlådan, rensa kylskåpet, tvätta kläder (den högen tar aldrig slut)

snörvel

Ja men så trevligt.

Förkylningen är här.... bajs också

Vaknade med huvudvärk o den sitter gjuten på skallen tror jag.... blääähhh

Ont över ögonen liksom.

Nyser o snorar o känner mig sååååå trött.

Tur i oturen att jag är ledig idag då... så jag kan bara vara idag o inte behöver passa nån tid eller så.

Lille J är hemma idag också.. han är också förkyld. Han hade tänkt gå till skolan idag men jag hörde hur han hostade o hacklade på morgonen o erbjöd honom att sova en stund till i pappas säng istället... o han nappade på det.
Men nu är han uppe o studsar o far.


Nämen titta va jag hitta

Satte mig att läsa aftonslaskan på nätet o klickade in på den här länken om Bonde-Johanna o hennes utbrändhet.
Tyckte mig dock känna igen texten o insåg att jag redan hade läst den... här.

Det tog dem bara 13 dagar att knåpa ihop en "intervju" av hennes blogginlägg....

30:2 Mitt på

Jaha, då har man fräschat upp kunskaperna kring HLR på APT

O låten man ska spela i sitt huvud när man gör hjärtkompressionerna är såklart Stayin' Alive
Hörs ju på namnet... hahaha
Nä men helt seriöst så är det den perfekta takten

yo

TRÖTT

Borde verkligen pallra mig iväg på första jobbet men jag sitter här o har kollat jobbmailen o kan inte förmå mig att lyfta på baken o bege mig

Har mailat en skämtstripp till centralplaneringen också... jätteviktiga saker så jag kan dröja en stund till... gaaaaahhhh mat o sovklocka vore nåt tror jag så jag inte sover middag när man ska laga middag o tvärtom

Men nurå... ett...
två....
tre.....
på det fjärde ska det ske...
på det femte smäller det.....

nej jag kommer inte upp... *suck*

btw, så undrade jag i natt när jag väl la mig hur i hela friden en man kan lyckas demolera ett täcke så totalt att det inte går o dra på sig det utan att först behöva rätta till det i påslakanet. O då var jag tvungen o ställa mig i sängen o vinglandes hit o dit stå o skaka täcket rätt. Tror fasen det höll på o krypa ut genom ena hörnhålet i påslakanet + att det helt säkert låg på tvären däri

tjingeling pling
nu ska jag göra lite nytta
over and out

ni ser hur jag drar på det....-------> gone

fetaostrullader

Efter att jag hade skrivit mitt zleepyinlägg så somnade jag o sov i gott o väl 3 timmar... hahaha ja det var ju fint för nattsömnen.

Masade mig upp iaf o lagade lite kvällsmat åt mig o sonen som varit hemma från skolan idag o alldeles säkert slarvat med maten hela dan. Bättre sen kvällsmat än ingen alls... håhum

O tro på sjutton... herr J o E som hade ätit hos farmor o farfar innan de kom hem ville också äta utav den goda maten jag lagade.

Jag hade köpt hem nån sorts fetafyllda köttrullar... det såg ut som fyra skivor rulltårta. Såklart låg de i kort-datum-lådan o var alltså nedsatta med halva priset. Lagom kostnad när man vill prova nåt nytt... smaskigt blev det iaf... tzatziki till skulle vara gott stod det på köttförpackningen så det köpte jag också hem. O så råstekte jag potatis till.... yummi

oj kom just på att jag börjar 7.00 imorgon bitti så jag lär väl försöka komma i säng snart


pricken

Har just konstaterat att sonalyckan är lite känslig mot textiltape. Sån som man använder sig av i plåster.

Han har skrubbat upp sitt knä o jag har de senaste vändorna knåpat ihop egna plåster eftersom de där jättebraiga färdiga med kompress o häfta som man kan köpa tog slut här hemma o mitt minne är ju så jädra kort att jag förträngt totalt att det behövs shoppas hem.

Iaf så ikväll när vi skulle byta o tvätta rent så var hela området som varit i direktkontakt med själva klistret helt rött o prickigt o det kliade som tusan sa han.

Nu har jag lagt på annat plåster över själva såret bara o så låter vi prickarna andas. Såret i sig har börjat dra ihop sig så fint så.

E har också visat såna tendenser när hon fått textilplåster på sig... o ett tag var hon nästan paniskt rädd för o få ett plåster monterat. O man fick verkligen motivera till att ett plåster ibland kanske kunde vara bra i några timmar iaf så att det får sluta blöda.

zleepy

trött
hade tänkt skriva om den dära husmusen som stört vår nattsömn men orkar inte känner jag nu

en annan gång

läsglas

jobbar o sliter... haha nä just nu är det lugnt... men för några timmar sen var det full rulle...

Tröttmössadag idag

Har ju haft huvudvärk en hel massa dagar på raken o varken piller eller kaffe har hjälpt särdeles bra. Jo i söndags hjälpte nog kaffetåren faktiskt.

Så idag fick brillerna följa med o sitta på näsan. De där som jag känner att jag behöver när jag ska läsa nåt finstilt eller bara läsa en bok för att saker plötsligt blivit så mkt mindre o aningens suddigare i kanten.

Kanske att de hjälper... fast jag känner mig instängd med dom. Kan inte tänka klart o fritt när de stänger in mig liksom.

Trött är jag efter att ha haft påhälsning i sovrummet tre nätter på raken... av en jädrans husmus.

varm risgrynsgröt med kall saftsoppa

dagens frukost: se rubriken
dagens notering: Lidl har inte alls lika god "tomtegröt" som ICA
dagens arbetspass: kvällspass med start kl 13.00


söndag ledig men ändå inte

biodelen avklarad... gick bra... ungarna har fått jobba mest... jag o Anna stod bakom o uppmuntrade dem till att jobba.... de är ju för sjutton de som ska åka på skolresa sen. Under vårat pass såldes godis o dricka för mer än 700:-

Lite planer har smidits kring julmarknaden. Hoppas vi kan få till nåt nu bara. Vore så kul

Teman jag än så länge kommit på:
sagor - dvs prinsessa o grodprins med enhörning... synd att jag inte köpte draken också... det behövs ju drakar för sjutton gubbar
älgar - älgar i olika former o skepnader
djur - diverse djur som jag har, ko, gris, get, elefant, katt, hund....
havet - fisk, delfin, haj, krokodil
hjärtan - som det står god jul på

Nu ska jag skjutsa pöjkar till freerunningen... så ingen rast o ingen ro.

söndag

envis jäkla huvudvärk... misstänker att förkylningen som vissa har på jobbet är på G hos mig också.... bläh

nåja, strax bio me bof

sexorna ska hålla i godisförsäljningen.... wohooo hoppas det kommer några... men inte fööör många på en o samma gång....

men ungar är ju ungar... o är de där så springer de nog o köper godis mitt i filmen om så är också....

Så mycket bättre

Kvällens program fick mig o minnas tillbaka på när jag var ung o tillsammans med en kompis svor på att ALLTID för all framtid tycka att Lena Ph var bäst.

Kvällens bästa framträdanden... Wiehe gör det ju bara sååå bra. Ledin gjorde det också bara så bra. Äh, varför inte bara säga att jag gillade allas versioner... men jag har fortfarande lite svårt o fatta Timbuktus tolkningar. Men han växer... jag lär mig kanske att gilla o förstå hans tolkningar så småningom.

Lena hittade på roliga saker också.... jag gillar ju både att sy o baka så jag diggade deras dag idag.

Nej nu tror jag att det är dags o göra kväller... dags o ta in pållarna.... Lillen har fått sin hage utökad idag. Är ju ingen idé o försöka hålla honom innanför begränsningar när han ändå går ut o käkar gräs... så varför inte ge honom lite gräs o dubbla ytan hage på en o samma gång. Så kanske han står kvar. Släppte alla tre pojkarna i samma hage medan jag gick o flyttade på plaststolparna... såg så kul ut när Lillen insåg att han skulle få sällskap en liten stund iaf... han brallade med de där spånhuvena en stund innan han återgick till maten. O faktiskt valde han höet före gräset.

Gnistra o jag tog en skogstur istället. Litar inte på henne i hagen alls numera... har bara en hage kvar som funkar med henne o den är lääängst bort utav dem alla.

Hon fick gå över stock o sten o vi gick över ett gammalt hygge... o så gick vi sen två vändor över krondiket också... första gången var det grundare o hon hoppade snällt... sen hade vi vår diskussion iaf vid andra stället.... men jag ger mig INTE.

Huvudvärken är envist kvar... ipren och alvedon hjälpte INTE.

isch

H U V U D V Ä R K

Aj oj uj....

Anna drömmer konstigt

Satt på jobbet o pratade om bio o aktuella filmer o jag slängde ur mig att jag inte hört ett ljud om att E skulle vilja se den nya Twilight-filmen så jag trodde att hon inte var intresserad. MEN det var hon visst... sååå vi får väl se om det kanske blir bio i kväll... allt beror sig på hur många kronor som finns kvar på kontot efter att herr J kommit hem från Rockbåten

Inatt har jag tydligen byggt kojor i mörkaste skogen mitt bland vargar o troll.... ja för det har min kompis Anna drömt. Hahaha

Kanske därför jag är så trött idag... beror sig inte alls på att jag inte kom i säng i hygglig tid.

Degraderad o uppgraderad igen... under loppet av 10 minuter

Blev degraderad till stekt ägg-nivå i morse.

Jag har alltid varit betrodd att koka ägg till den här farbrorn...
Jag har ju till o med bloggat om det perfekta ägget

Men i morse tittade han på mig o sa "stekt ägg" innan jag knappt hann fråga hur han ville ha sina ägg idag.

Grejen är den att eleven som gick med mig den allra första praktikdagen fick åka med till det här stället o där blev det lite körigt då det blev lite extra så att säga så eleven fick göra iordning frukosten på egen hand efter mina instruktioner där jag sprang mellan toalett och kök för o checka läget....

O eleven fick högsta betyg i ägg-kokning direkt av farbrorn sen... notera att JAG hade talat om exakt hur ägget skulle kokas för att det skulle bli som han ville....

Så idag var jag tvungen o protestera o lägga in en "överklagan".

Då fick jag ändå förtroendet att koka ägget o si... det blidde ju precis perfekt. Precis som vanligt.... hahahahaSkulle kunna kategoriseras under "ibland går det fort i svängarna"

Höll på o stava fel där så det höll på att få stå "sängarna".... hahahahahaha sicken epic fail det hade varit som min dotter skulle ha sagt *asg*Oboy oboy oboy I got a package

YAYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
Mina formar kom idag... de hängde i en påse utanpå brevlådan när jag kom hem. En fyrkantig kartong som sen stoppats i en plastpåse för att det regnar idag.

Kan säga att de jag trodde skulle vara lite större - var mindre, o de som jag trodde skulle vara lite mindre - var större.

Haha

Nåja, ingen skada skedd... blir lite pilligare att dekorera vissa bara.... hehe

Men bilden ljuger om storleken sinsemellan... så mkt kan jag säga iaf.

Fisken är större än rådisen o flodhästen är mindre än kaninhuvudet... men det går att fylla desto fler av samma sort på en o samma plåt dårå...

vi komma, vi komma från pepparkakeland...

Ja just ja, fick veta också att min son ska vara pepparkaksgubbe på luciafirandet i skolan... trevligt att jag fick veta det så här långt innan... brukar vara nåt han kommer på en kvart innan han ska iväg... eller som bäst kvällen innan... o då har man ju väldigt mkt man kan välja på.... hmmmm

Men iofs, jag kom på att han kan vara en av mina pepparkakor som jag har dekorerat så då kan han gå klädd precis som vanligt nästan... hahaha jag säger bara att han har massa kristyr på sig


En turkos skjorta bara så är saken biff... hehehe

vad var den viktigaste frågan på hela kvällen??

Hmmm

Att komma ihåg nurå. Köpa pepparkakor tills julavslutningen i skolan... ja ni läste rätt... KÖPA pepparkakor.... tänker inte ställa mig o baka för o bjuda på... det orkar jag icke sa nicke.

Två timmar blev vi där för vi var tidiga o ramlade in först tror jag.... hahaha bortsett från värdinnans syster som ramlade in samtidigt som jag o lille J. O sen min vana trogen var jag näst sist ut därifrån. Hahaha jag fattar inte att jag har så svårt o bege mig iväg... men man kan ju missa nåt viktigt jööö.

Däremot skulle jag kunna tänka mig o baka o dekorera peppisar tills vi eventuellt skulle stå på julmarknad... vad tror du Anna S? Vore det nåt?

Kanske några enhörningar eller älgar... JAAAA min älgform som ser ut som om de heter Rubbade Runar allihopa.... hehehe

Bara för att man råkar tappa ett ben så ska man inte diskrimineras för det.... nejdå, den här kraken fick lite färg på sig ändå... ^^
Kakan är uppäten sen länge... bilden är från förra årets bakande. Men håll med om att de passar o heta så allihopa

O så sist men inte minst så vill jag bara berätta att den frågan som intresserade mig mest på hela kvällen var den om hur många personer krävs för att det ska kunna kallas att sjunga i en kör?
Jag o A.S tippade på fem men det kanske är i minsta laget? 4 är ju en kvartett o 5 borde heta kvintett eller nåt sånt.... såååå tell me, I'm so curious I could die, när blir det körsång av det hela??

Allt för att vi började diskutera vem som skulle kunna hålla i dansen kring granen

Stadsbesök

Bebisgosat idag.... sötnöten är en riktig charmknutte.... han kinkade när jag kom för han var hungrig o lika när jag åkte hem så kinkade han. Men övriga tiden var han bara en sån solstråle.

Utvecklingssamtalet gick galant... E har skött sig

just another day in paradise

Blev väckt av att sonalyckan missade bussen. Den hade åkt typ mitt framför näsan... eller näe inte riktigt... han sa att han kanske blev lite sen dårå och när han sprang fram till gården före där bussen står o väntar så ser han från bakom buskarna att bussen åker....

Var bara att  masa sig upp o gnugga sömnen ur ögonen. Skulle ju upp men hade tänkt sova en liiiten stund till.... Nu frulle o sen så småningom styra kosan mot staden.

Få se om jag kanske kan gosa lite knodd också medan jag är där...

Snacka om att han är lik brorsan.... på pricken

Solen verkar vilja visa sig iaf... härligt

sova.nu

så jag orkar upp i morgon....

utvecklingssamtal med E o hennes fröken kl 11.00

och möte med unge herr J o hans klass på kvällen hemma hos en familj om varthän resan ska gå och hur mkt mer pengar de behöver få in... jorden runt?

Det var den lediga dagen det... *suck*

oh crap

scheisse också.... som det ser ut så fattas det 2 000 för att vara ekonomiskt genomförbart... bajs också...

Men jag har ju bara räknat själv... hann inte ringa lönekontoret idag... får göra det i morgon.... buhuuu jag som började se fram emot nåt nytt...

Men som hon sa så motsvarar lönen en heltidstjänst... fast utan eventuell ob som man har på den lönen i sin tur... ja det sa sig väl självt egentligen.....

shoppat loss

Yep, jag har just slängt iväg en beställning på pepparkaksformar... en hel hög blidde det... oooohhh jag kan inte vänta tills jag har dem i min hand. Hihi

Ja, jag vet att jag kanske räknas som lite smått galen men saken är den att jag samlar ju på formar. O om man inte skaffar sig lite nytt ibland så kallas det väl inte att man samlar??? Då kallas det nog nåt annat... hahaha

Har knåpat ihop ett collage med de formar som nu ska packas i ett paket med min adress utanpå =)


bilden ska vara länkad

vill ni veta

så har jag idag inhandlat den första pepparkaksdegen för iår... fast jag hade inte tänkt o baka med den... nepp jag hade tänkt äta upp den som den är.

Jag älskar att äta pepparkaksdeg.

Men nog ska det bakas lite pepparkakor innan julen är här allt.... har ju gott om figurer att trycka ner i degen. O det roligaste av allt är ju att dekorera dem sen


några bilder från ifjol. Klicka på dem så blir de lite större
o så några bilder som jag inte haft på bloggen tidigare... bara visat på facebook.
Gillar prinsessan med den prickiga klänningen


Hajen I, Hajen II, Hajen III, Mörten IV (eller kanske det var en helt annan film - den om Flipper?)

Nu blev jag ju lite peppad till att få baka o dekorera... hahaha rolig jag var... "peppad" *fniss*

duktig jag

Vad duktig man är när man åker hem med handbromsen i o inte upptäcker det förrän man är hemma 24 km senare.

*suck*

Får man skylla på att hästskrället hade rymt o unge herr J inte kunde få in honom igen... så jag var lite lätt stressad.

Ikväll blir det inga avancerade kokkonster... makaroner och bacon är vad jag tänker orka svänga ihop. O duger inte det åt herr J så får han fixa sin egna mat.

T R Ö T T är bara förnamnet till vad jag är nu. Den här dagen har gått i ett känns det som...

tror jag tar en powernap innan jag börjar med nåt käk.

I wish

Åhhhh så sugen jag blev att söka tjänsten.... men måste räkna på det. Kan tyvärr inte gå back ekonomiskt i dagsläget.duktig jag

kul kul... vaknade för en halvtimme sen.... o jag hade lyckats stänga av alarmet... hade tänkt mig o gå upp lite tidigare kanske ja....

Nu lär ju kontaktpersonen jag skulle ringa ha lunch eller nåt sånt.... asch då


Slänger in en gammal bild på tre musketörer... brrrrr bara bilden får mig o frysa.
Inte nåt jag längtar till.... nepps

change of plans?

Dags att börja tänka på refrängen nu kanske... i morgon ska jag ringa ett samtal o höra mig för lite kring ett jobb... så får vi se sen....

nattinatt

så blev man mätt i lilla maggen idag också

Fick inte äta 5 kotletter alldeles by my self... för tydligen hade det bara serverats pannkaka hos farmor o farfar...

Gjorde iaf potatismos och blomkålspuré till...

potatismos kan väl de flesta... man kokar potatis mjuk... (gärna mjölig sort) jag har hört nånstans att om man skivar potatisen innan man kokar den så blir den jämnare kokt o resultatet blir bättre.
En rejäl klick smör (i mitt fall bregott) o varm mjölk o så vispade jag ihop det med elvispen och ballongvisparna... blev skitbra... salt o lite peppar...

Blomkålspurén gör du såhär:
Ingredienser (4 portioner)
1 blomkålshuvud
2 dl grädde
1/2 buljontärning
1 nypa svartpeppar

Gör så här: Ansa blomkålshuvudet och skär bort blasten. Dela buketterna i jämnstora bitar, antingen med händerna eller en kniv. Skiva själva blomkålstocken i tunna skivor. Koka upp grädden, lägg i blomkålen. Smula i 1/2 buljontärning. Låt koka i ca 10-12 minuter. Ta av kastrullen från plattan. Mixa med en stavmixer till en pure (tillsätt ev lite mer grädde för att få rätt konsistens). Smaka av med svartpeppar.
Tips: För att variera den kan man ha i ex 2 dl riven ost eller hackade valnötter, bara du själv som sätter stop för variationsmöjligheterna;-)

Receptet googlade jag fram o hittade här
Min stavmixer fick fnatt o hakade upp sig så på min önskelista står nu en ny smidig handmixer.
Trodde att 2 dl skulle vara för lite eftersom det inte på långa vägar täckte blomkålen men som vi alla vet så kokar mjölkprodukter över väldigt lätt så den bubblade upp över buketterna o allt blev mjukt. Fick passa där o det var nära att bli bara blaj av det...

Kotletterna stekte jag med salt o peppar o sen la jag dem att koka i kött- och grönsaksbuljong tillsammans med lök, en skvätt äppeljuice och en sprutt ur ketchupflaskan och lite kryddor. Jag använde mig av paprika- och vitlökspulver. Kokade tills köttet var mört o benen började krypa ur kotletterna.
Struntade i att reda av till sås utan idag fick det vara sky.

why even bother

såklart hade herr J och E ätit hos "fammo o faffa" innan de kom hem.... såååååå vad ska jag nu med ett kg fläskkotlett till??? Unge herr J är hos kompis o skulle sova över....

Jamen jag moffar väl själv då.... *suck*

såååå tiipiskt som Nalle Puh skulle ha sagt

O självklart hade herr J åkt ifrån sin mobil i morse också..... *mutter mutter mutter*
Den karln skulle utan undantag åka ifrån sitt eget huvud om det inte satt fast där mellan axlarna.


tjing där

Enteligen är jobbdagen slut.... kändes som en lååång dag idag. Men så kanske det blir när man börjar läsa en bok mitt i natten utan att kolla vad klockan faktiskt är för o sen upptäcka att det hade varit bra om man hade duschat INNAN man började läsa den där boken.

O till råga på allt så upptäckte jag där mitt i natten att jag skulle börja 7 i morse. GAAAAAAHHHH

Nåja, nu är jag hemma.... har varit o shoppat kvällens middag... fläskkotletter för "halvan priiis" pga kort datum.
O så hitta jag ett blomkålshuvud också för "halvan pris" pga lite skönhetsfläckar.

Blev genast sugen på att mixtra loss o testa o göra blomkålspuré eller nåt annat spejsat.

Köpte lite king edvard också så kan det få bli vanligt hederligt potatismos för den fege (läs herr J).

En stund till övers

Har en stund över på jobbet så jag har nyss spammat centrala planeringen med lite tecknade serier.

Snart är lunchen slut o jag ska ut på fältet igen...

J på jobbet hade skrivit en lapp till mig att jag skulle ringa henne... men inget nummer o det numret jag hittade verkar inte vara nån som svarar på... hmmmm


fars dag

Kvällens mat:
gryta med ris o så chokladpudding med vispad grädde till efterrätt
-
var inte alls dumt om jag får säga det

Ob'oj

En annan sak som kan ha påverkat min värk i knoppen är att efter att ha sovit ganska precis 3 timmar fick jag gå upp o sanera mig o byta sanitetskydd... tre timmar innan det svämmade över.

Vaknade av att jag kände att det var breddfullt o minsta rörelse skulle vara ödesdiger... det här går ju bara inte i längden. Måste ta tag i o ringa gyn.

Fick bli hängslor OCH bälte sen (nåt som jag inte vill ha över natten men vad gör man) en Ob fixar skivan

roses are red and violets are blue

Vaknat för nästan en timme sen... huvudvärk. Men inte så konstigt då jag har så svårt o gå o lägga mig i tid... *suck*

Nu har jag fortfarande ont i min lilla skalle men som en del skulle säga "skryt inte" hahaha så jag ska inte skryta om att jag har nåt o ha ont i. hehe

Pyssellust men får se om det blir nåt o isåfall vad det blir. Sneglar på rosbuketten som torkat i sin vas... undrar om de kan gå att göra nåt med...

En ipren så kanske de där två hjärncellerna blir sams o slutar försöka slå ihjäl varann

Solen behagar visa sig också så jag borde ju gå ut o hedra den med min närvaro en stund....

Men först en kopp O'boy till den där vita tabletten

Så mkt bättre del 3

Ska skriva lite om mina tankar kring kvällens "så mycket bättre" tänkte jag.

Lena överraskade ikväll... För första gången la hon ner lite själ i det hon gjorde. Äntligen kan man väl säga
Laleh, hmmmm hon HAR en underbar röst... den är krispig o klar som en klocka men det känns som om man hört den förut lite granna... asså låten... som hon sjunger samma sång med olika text? hmmm
Wiehe tolkar låtarna jäkligt bra men ikväll blev det lite minus av att han var så galet arbetsovillig
Ledin är bara sååå bra... han är bra med musiken o han verkar ha sån härlig inställning till allt
E-type är också en helhärlig kille helt enkelt.
Eva har jag nog inte o så mkt o skriva om... hon var lite låg
Timbuktu sist då... han växer i mina ögon... visste inte så mkt om honom. Men kul att han först valde höjdhopp o sen valde att åka till en gård där de skulle jobba....

k-o-r-v

Kvällens mat blev korvstroganoff med ris

Tror syrran skulle gilla den korvstroganoffen eftersom det var "Brynäs"korv... hahaha ja allvarligt så stod det Gävle-Brynäs på korvförpackningen.

Den var iaf jättegod - korven alltså. Ja stroganoffen blev också vääääldigt god. Blev inte mkt kvar men lite grann som jag tänkt ta som matlåda på måndag. Eller ja, vilken dag det blir får vi se... jag tänker nog frysa ner matlådan.
Stockholms blodbad

Skönt med sovmorgon.... mindre skönt att vakna o inse att man inte kommer kunna gå ur sängen för det kommer se ut som ett slakthus så fort jag ändrar läge från vågrätt till lodrätt.
Inte alls roligt att vara kvinna en viss tid i månaden.
Så dagen inleddes med en språngmarsch till badrummet o sen sanering.
Det är såna dagar jag önskar lite mer att jag kunde magiska saker såsom svävande förflyttning.
Nåja, dags o ta tag i dagen. Tvätt från igår ska hängas. O disken... den där förbannade disken.... *suck* tror jag sätter ungarna på den... moahahaha så kan jag motionera lite snabeldrake kanske.

orvar sa min franskalärare att man skulle säga för då lät det rätt

Nej nu lär det bli ordning på torpet... vattna djuren inför natten står på agendan o sen är det faktiskt möte med "the bedbugs" och John Blund som försöker tjuvstarta med att strö sömnpulver i mina ögon redan nu

Katterna ligger helt utslagna alla tre här på soffan bredvid mig... o allihopa snarkar de (i otakt ska tilläggas).

Hunden får nattkissen samtidigt som jag vattnar fålarna.

Ja, så får det bli.... over and out från de djupa granskogarna o på återseende, au revoir som fransmännen säger o i fri översättning betyder det att åter ses
Så mycket bättre

Sitter o mumsar godis... hallon-lakritsskallar, limousinbilar, heta läppar, dumlekolor, risbräck o flera andra mumsiga sorter
Godis är gott, det bara är så

O jag är en riktig godisråtta... erkänner mig skyldig

Godispåsen är i mitt våld just nu, tillsammans med en gigantisk påse cheez doodles på hela 450 g o alltsammans sköljer jag ner med fanta faktiskt... kände att det var lagom nivå för kvällen... vin till ostkrokarna hade fått mig o somna

Iaf, nu har jag tittat klart på så mkt bättre del 2.
Skynda er att titta ifall ni inte gjort det än

Lite reflektioner???

Mikael Wiehe verkar vara en helskön person... fullkomligen älskar han.
Lena Ph, tja efter andra lyssningen av Eva's låt så är den ju rätt bra i Lenas version. Men kolla in henne... vid middagen verkar hon ju aningens salongsberusad.... hon verkar röra sig som medelålders fyllkärringar gör när de fått ett par glas för mkt o som fått lite för lite av annat så allt de kan tänka på rör sig kring siffran 6.
Laleh sjunger underbart, vilken röst.
Timbuktu har jag lite svårt för vad gäller hans omsnickrande av texterna.... är det nåt kvar av originalet?
Ledin verkar också vara en helt underbar person.
E-type får man en ny bild av musikmässigt då han annars oftast rappar sina texter o låter bruden med powerröstresurserna stå för melodin
Eva är ju ingen butter brud alls... också rätt skön faktiskt

efter

jag är lite efter jag.... så nu ska jag kolla på "så mycket bättre" del 2

fredagstankar

Har gjort den "obligatoriska" fredagsshoppingen.... det gick bra o jag fick inte bakläxa på min shopping med handscanner idag...

Fick se en platsannons idag o nu snurrar tankarna i huvudet.... månne man skulle ta reda på lite mer fakta o ta sig en allvarlig funderare.... känner mig lite mättad av det jobb jag har idag. Av olika anledningar.... men vem känner inte så ibland?

Jag njuter av att ha en ledig helg framför mig.... på agendan står tvätta o kanske leta rätt på hemmet bland rörorna... en o annan pålleprommis om jag orkar o vädret tillåter...

shoppade loss inne på ÖoB o la ut hela 19:- på ett nytt koppel till Ricko. Hehe

Snart ska jag lyxa till det med lite ostkrokar o kanske nåt rött gott till

-_-

sitter på jobbet o väntar in tiden tills man kan göra nåt igen....

strax dax

oiiiii oiiiiiii *

Nu är jag där igen... jag har inte lagt mig fastän klockan ringer tidigt i morgon bitti....

Så nu lär jag göra nåt åt det o gå o lägga mig...

Jobbkvällen gick galant iaf. Tack o lov att två "goa göbbar" var på kortis för vi hade fullt skubb o komma runt ändå... men så var det ju sölkorvarna *host* menar såklart översociala brudarna som jobbade ihop igen.

O en diskbänk med tillhörande underskåp kom ivägen också... o så hade jag lite telefonsamtal att ta hand om... o en bil som tydligen saknade kylarvatten fast när jag kollade UNDER huven så var där inget fel... tänk så fel det kan bli när vissa tänker för fort.

Ja titta inte på mig för jag var oskyldig till den tankemissen...

Men bilen ifråga är en diesel o den har också en liten fin lampa på instrumentbrädan som lyser klart blått när bilens motor fortfarande är kall o inte uppe  i arbetstemp.

Tydligen kan det misstolkas för att vara tempmätaren som signalerar VARM motor = torr kylare... håhum


Vad gillar ni mina paint-skills??? hahaha men iaf, ungefär såhär ser symbolen ut som lyser.
Grejen är bara den att samma symbol lyser med RÖTT sken om motorn är för varm...

Ännu mer roligt är det att denna lilla fina lampa lyst varenda dag men tydligen inte uppmärksammats förrän igårkväll.... hahahahahahahahaha *sorry jag kan inte sluta skratta* hahahahahahahahahahaa

Vissa har bara mer otur än andra när de tänker??? Eller så ska jag sluta vara så nödig o faktiskt ge mig o bli snäll på heltid.... *fnissar fortfarande*

Fast egentligen kände jag bara för o sucka lite trött....

* Jag känner en person som kan liknas vid en ångmaskin... ni vet såna där som man eldar upp o så drivs en kolv fortare o fortare o fortare o om man inte pyser den lilla ångmaskinen ibland genom att blåsa i den lilla visselpipan som hör till så kommer den att explodera... en sån människa känner jag....

tror att jag lär gå fram o dra i lilla visselpipesnöret snart...

Sug på den ni o så går vi o sover hörni =)

problem solved


E frågade mig nyss om jag hade problem eller nåt... detta medans hon gick o hämtade hinkarna som ska fyllas med vatten till hästarna.

Nej, det löste sig nyss, svarade jag. Som svar på att hon fick gå o hämta dem. Hon hade nämligen uttryckt önskan om att JAG skulle hämta dem o fylla på dem.

Tydligen är det dödstråkigt att fylla hinkar med vatten...Är det då man är en bra eller dålig morsa??? Hahaha fast fyller dem nu.... hoppsan lite för mkt tror jag, det svämmar visst över.

Ännu mera hoppsan, hade glömt o ändra från varmvattnet när jag spolade ur smutsen till kallt för drickbart... så vi börjar om från början


GIF animations generator gifup.com


GIF animations generator gifup.com

Doh


Jag ger upp nu *slår handen för pannan o suckar djupt*.... o konstaterar att de som behöver läsa o ta till sig det jag skriver endera är för imbecilla för o fatta eller så läser de verkligen inga andra bloggar än sin egna...


Noterbart dock att han ökat på sitt läsarantal på bara några dagar... =)

Antar att jag kan kyssa mig i arslet efter den där väskan jag ville vara med o tävla om... hahahahahahaha ;)

OCH som ni kan se så har jag fått ett svar på bildgåtan också...
och ta ta ramtamtaaaa taaaaaaa YES BOX!!!! visst är det Joey som står där o kråmar sig =D
Bilden är tagen när Europe var o spelade i Västerås vid Rocklunda för x antal år sen...
Snälla, snälla snälla

Säg inte att jag har en fin blogg... doh, jag veeet, jag har ju gjort den själv
Säg inte att jag kan vinna timmens, dagens, veckans, månadens, årets blogg
Be mig inte titta på dina outfit's för ärligt, hade du tittat i min blogg hade du sett att jag inte bryr mig

Läs mina inlägg, titta på mina bilder men kommentera gärna nåt om det jag skrivit också o helst inte bara såna där totalt ointressanta som bara har ett syfte. Att få fler läsare till sin egna blogg....

Problemet jag har nu är att de som behöver läsa den här texten inte läser den... o de som faktiskt läser det här inlägget från början till slut egentligen inte behöver läsa det. O så kan jag väl slänga in en flashig bild som fångar någons attention också XD

Jag vet... vi kan ha en tävling... helt utan andra priser än äran av att ha gissat rätt. Vem föreställer bilden? Bonus om du dessutom kan gissa arenan o orten.
Kan ju faktiskt sträcka mig till att länka till förste som gissar rätt ^^

 


jag borde sova, det borde jag verkligen göra

men jag sover inte... jag sitter här istället... fu fu...

Jag är med o tävlar om en tygkasse... tyckte den högra var jäkligt fräsig... den skulle jag vilja ha... attityd

Fast kanske att jag skulle vara snäll o ge den till min dotter eftersom att Elvis the Cat har pinkat ner hennes fina tygkasse som det stod HEJ på. Som hon fick när hon var på gymnasiemässa i V-ås


30 minuter hjärngympa

Jag tog ut pållan på en skogspromenad idag igen... kan säga att idag kände jag igen henne till 100%. Hon var bufflig och fräck. Försökte tacklas och springa om mig o bestämma vart vi skulle styra vår kosa.

Kanske var det dumt o då styra stegen direkt mot krondiket men varför inte ta tjuren vid hornen?

Jag hade satt timern på 30 minuter för att ha lite koll på tiden så jag inte skulle bli sen hemåt eftersom jag ska jobba kväll.

Iaf, jag hade bestämt mig att över skulle vi. Gnistra tyckte o tänkte nånting helt annat. Hon slog på tvärnit när vi kom fram till dikeskanten o där stod vi.
På varsin sida av diket och mätte varandra med ögonen. Hon tuggade o fnös om vartannat... o däremellan gjorde hon sina ryck för att få mig o ge upp kampen framåt.

Men nu är det ju så en gång för alla att jag är minst lika envis som hon.

Jag svor till o med att om tiden skulle hinna rinna ut så skulle jag binda henne där vid diket o lämna henne... allt för att hon inte skulle få sista ordet.

Plötsligt hade hon ändå bestämt sig för att hoppa över... tyvärr råkade väl hunden ligga precis där... ja för jag hade fått spunk på hans rusande kors o tvärs genom skogen o helt sonika sagt åt honom att lägga sig.
Men över kom vi ju iaf... o jag gjorde ingen stor affär av det, klappade om henne o sa bra o sen gick vi vidare... o nu var hon inte alls lika bufflig.. utan rätt trevlig faktiskt.
Tänk att jag måste påbörja varje promenad med ett jättehopp över ett dike för att få en trevlig ponny.

Det tog mig bara 20 minuter tydligen för timern hade 9 minuter kvar av nedräkningen när jag kollade.

O jag tänkte väl gå ut på ett nytt ställe idag... men eftersom det är hyggen precis överallt så blir det så svårt o hitta vart man ska. Jag kände tidspressen o ville inte villa bort mig o inte veta vart utåt låg. På ett ungefär visste jag väl men hur kul på en skala är det o stövla fram genom skövlad skog o stenrösen hitan o ditan?
Så jag svängde tillbaka mot kändare marker igen... o plötsligt gick det upp för mig att vi skulle behöva gå över krondiket IGEN.
OH my...

Men här var diket lite grundare o eftersom vi redan hade diskuterat detta en gång så orkade hon väl inte protestera ännu en gång så hon samlade sig o gjorde världens finaste hopp över diket.
Det är såna stunder man ändå lever för... de där små ljusglimtarna av hur trevlig hon skulle kunna vara - ALLTID.

Hon var redigt trött när vi kom ut på grusvägen igen... o som sagt var... jag var hemma igen innan de där 30 minutrarna var slut.
Gnistra har fått lite egentid med o beta lite grönt innan jag tar in henne igen innan jobbet.

Gott uppförande ska belönas o uppmuntras.

Hästen var trött, hunden var rätt nöjd och jag var redigt slut i knoppen ocksåPå bilden är det inte Gnistra utan istället Dallas

zleepyhead

Tog sovmorgon idag med.... men bara till 10

Dags att åka till jobbet snart. Känner mig lagom taggad men det är bara o bita ihop o inse att det är en ny vecka.

De pratade på tv för en stund sen om den frånvarande vintern... o verkade se det som ett problem... det var såklart vintersport de talade om. Men jag ser bara problem med att det är sååå lååångt kvar tills jag kan ligga såhär o lyssna på fågelsång o humlors surr... o ja slåss mot en o annan mygga


bah

men aaarrrrggghhhh

inlägget försvann... bara så där... ut i det blå

suck

unikt

Japp det är du ^^

O bara för att det är en sån dag tydligen så har jag helt plötsligt kommentarer från fler unika besökare... så pass unika att jag förmodligen inte får dem på besök igen...
Såna som bara vill sälja in sina egna bloggar brukar inte dyka upp igen sen.


Sitter o tittar på CSI

Har missat det några gånger med tanke på att vi tittat på "Den som dräper". Men helt seriöst... Ted Danson som criminal investigator??
zlowfox

undrar om jag ska slowfoxa mig till ett ställe där jag kan inta vertikalt läge?
Zzzzzzzzz

perfect

Det perfekta ägget...
kokas i 7 minuter (om det är kylskåpskallt) lägges i kokande vatten
Ätes med sill

Allt enligt en gammal farbror

Jag har idag ätit 3 perfekt kokade ägg o till det blev det inlagd sill såklart.

Lagom ansträngande för en tröttmössa som jag

Nu bara att invänta det magiska klockslaget när jag ska åka o hämta E från skolbussen....
*ynk* jag som vill bädda ner mig o sova för sån är dagen idag *mera ynk*

Men helt ärligt...

Nåt som irriterar mig MKT är bloggare som inte håller vad de sagt.

De lovar i inlägg efter inlägg att bilder kommer sen... skriver mera om det sen... redovisar dagens blogg i kväll o bladibla...


Men kära Lucas, du är iaf dagens blogg hos mig... o du har just tagit del av mina unika 5-10 läsare om dagen ^^

Hmmm nu var jag lite elak kanske (?) för han fick stå modell för ALLA bloggar som lovar vitt o brett o håller svagt o tunt.

Nåja, ska vi vara helt ärliga så har jag också gjort så vid nåt tillfälle... jag la upp en hel massa saker jag skulle blogga om framöver... jag kom halvvägs på listan tror jag.
Men OM ni önskar få läsa om de två kvarvarande sakerna på listan så tjoa till i kommentarsfältet så fixar jag det


uppdatering: jag har mellan 7-12 unika läsare varje dag om jag bara tittar på 10 senaste dagarna.. hahahabrrr

Jag sov till halv ett... jäsikens så trött jag är idag... skulle helt ärligt kunna sova bort resten av dagen också... nemas problemas liksom

känner mig mer släkt med sengångarna än aporna idag

Fryser gör jag också... kanske kunde vara en idé o elda upp lite värme kanske, är bara modesta 19º här inne. Brrrrr

GE MIG LITE ENERGI NÅGON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

det är ju ett som är säkert iaf

Varenda da' går sola öpp i öster.
Ho sätter färg på både lann å sta.
Ho väcker djuras pip å barnas röster,
varenda da', varenda da'.

Begrunna dä när du är trött å döster,
så bler du öfta både go å gla.
Varenda da' går sola öpp i öster,
varenda da', varenda da'.

Ljus velle skaparn att du skulle ha så
han töckte att dä kvetter va dä köster.
Varenda da' går sola öpp i öster,
varenda da', varenda da'.

 

detta är tidsinställt... jag sover nog fortfarande

 

 


the poopmaster

Jag är hemma nu.... färdigjobbad för idag...

Snacka om att jag är trött... så trött så jag hade kunnat tuppa av nästan.

Men i morgon är jag ledig... tror jag är för trött för o orka njuta av det dock.

E sitter här i soffan o tittar på Mtv EMA. Ett av hennes favoritband är med där... fast de verkar mest bara sitta i publiken... men iaf så dampar hon loss totalt här hemma.... skriker o tjuter o twittrar o facebookar för fulla muggar... suck

O som rubriken säger så har kvällen innehållit lite bajs också...

Först fick jag tillfälle o citera min mormor som i sin tur citerade nån för mig okänd person med orden "man kan inte få tretums skit genom tvåtums rör"
Jag fick med andra ord peta sönder korven med en pinne för o kunna spola ner den...

Sen fick jag spola av nästa person som var redigt skitig om man säger så... det var rena dumpningen både i blöjan och sen i toaletten.... hmmmm

o med dom orden loggar jag ut härifrån o konstaterar att jag är SKITTRÖTT

S som i snabb, superbra, superb

Det går inte fort när två "sölkorvar" jobbar ihop... men vi blev klara precis innan vi fick övertid iaf.

Nej sa jag till A.N. vi är inte sölkorvar, vi är sociala, börjar på samma bokstav men låter mkt bättre.

Det gick bra. Jag lyckades få en farbror o nästan slicka rent tallriken. Gjorde pyttipanna av matlådan med slottsstek o persiljepotatis. Det smakade visst mkt bättre än slottssteken i original.

O på ett annat ställe blev jag tvångskramad av frun i huset. De hade lite fest för o fira att hon fyllt år o maken behöver hjälp av oss på kvällen... eftersom frun nurå hade skålat en o annan gång så var hon lite mer öppenhjärtig.

Synd bara att jag missade "så mkt bättre". Kunde tjuvkika lite hos nån brukare så jag såg Lena Ph's framträdande. Hon imponerade inte. Men hon hade väl iaf förbättrat sig sen förra veckan.

Nu har jag moffat ostbågar o snart ska jag krypa ner under täcket o sova sött.

Ja just ja, jag har motinerat idag också... hade delad tur men kändes så ovärt att åka hem på långrasten så jag tog cykeln (jobbets cykel) och trampade till Sör Gärdsbo där J var o hjälpte sin bror J att byta tak på huset.


Bara sådär så fick jag lust o söka efter den här texten


Катюша/Katyusha

Rastsvetali yabloni i grushi,
Paplyli tumany nad rekoy.
Vykhodila na bereg Katyusha,
Na vysokii bereg na krutoy.

Vykhodila, pesnyu zavodila
Pro stepnogho, sizagho arla,
Pro togho, katorogho lyubila,
Pro togho, ch'i pis'ma beregla.

Oy ty, pyesnya, pyesenka devich'ya,
Ty leti za yasnym solntsem vsled.
I boytsu na dal'nem pogranich'e
Ot Katyushi peredai privyet.

Pust' on vspomnit devushku prostuyu,
Pust' uslyshit, kak ona payot,
Pust' on zemlu berezhyot rodnuyu,
A lyubov' Katyusha sberezhyot.

Kusudama

nån dag framöver ska jag verkligen sätta mig o pyssla... vill göra en sån här

tycker de är skitfräna jue.

Här kan man hitta beskrivning på hur man gör
Och det var här jag fann länken till länken med beskrivningen

busrus

GIF animations generator gifup.com
Var bara tvungen o testa...
gamla bilder på buspållar...

minced meat sauce

Trött efter jobbet idag... fick inte med mig nån matlåda så det fick bli lite smått o gott av vad jag faktiskt fick med mig.
En banan, en clementin (sur som attans så jag åt bara halva), en avokado och några ostskivor. Osten la jag på knäckemacka o åt.

Tror kanske att bristen på riktig mat fick mig o bli tröttare än nödvändigt.

Iaf så orkade jag inte åka så långt för o fylla fredagsmysförråden, jag åkte till ICA Köplusten då de hade erbjudanden på gott ändå.

Köttfärs för 59:- kg
2 påsar OLW 30:-
2 chokladkakor 28:-
2 pepsi eller zingo för 22:- + pant

Så nu puttrar köttfärssåsen o till det blir det spagetti....

Ostbågar o cream cheese chips till efterrätt....

det finns folk till allt (o lite till)

Min väninna blev av med ett hjul idag...
tydligen hade nån/några stulit ena bakhjulet på bilen
Ett hjul... va fan ska man med ETT hjul till???
Förmodligen har de väl blivit störda. Men man kan ju tycka att när man står parkerad utanför sin arbetsplats så ska man få ha bilen ifred.

om jag hade pengar

Trött efter en jobbkväll... men ändå har jag setat här för att försöka varva ner innan jag kan gå o lägga mig. Ska ju upp igen i morgon o jobba... elevens lärare kommer imorgon o då ska vi ha en halvtidsbedömning. Bra där att vi inte hunnit fylla i några papper... nåja, det hinner vi... o gör vi inte det så är det väl inte hela världen...
Annars då??? JO lite trött på att jobba.... kanske borde byta jobb? Men vad ska jag göra isåfall? Bara byta arbetsplats men samma sysslor känns inte så där värst lockande... nej då vill jag göra nånting heeelt annat.
Om jag ändå vore miljonär... så lätt det skulle vara... då tog jag ledigt från jobbet o gjorde nåt som bara är kul.
Fast i dagens läge är en miljon inte så mkt... skulle behöva flera miljoner dårå.
Min första miljon brände jag nog på gården (asså inte bokstavligt elda upp dem)
Sen nästa miljon på det goda livet och framtiden

edit: I just löv google chrome som lämnar no space mellan raderna... blahaj

skogspromenad

Tog mig en promenad idag... kände att jag behövde få lite luft i lungorna o lite syre till hjärnan.

Med mig fick hunden och ponnypruttskruttan följa.


Gnistra ja, jag har inte känt igen henne de två senaste dagarna... inte sen i måndags då vi också tog oss en promenad. Först o främst var det för att jag hade tänkt gå upp till vändplanen en bit utanför våran gård. Där är det grusat o bra o ingen mat som kan locka o störa o jag ville göra lite vanliga enkla övningar med henne utan o behöva påminna henne om att jag vill nåt.

Iaf, när jag kände att nu orkar jag inte diskutera mer så gick jag upp i skogen bredvid vägen o tänkte att vi går i skogskanten tillbaka o sen hem.

Det gick bra o hon trampade på bra o smakade av det som bjöds efter vägen. Men så kom vi fram till den där lilla bäcken som slingrar sig genom skogen dårå... o där tänkte hon inte vara med längre.. det fattar väl vem som helst att man inte hoppar över små ringlande bäckar hur som helst.

Jag hade långa ledrepet med mig o jag bestämde mig bara för att nu ska vi över o därmed basta. Hon skulle inte få buffla sig ur situationen o känna att hon fått vinna o därmed tro sig ha bestämmanderätten oss två emellan.

Hon fick stå där o fundera. O fundera gjorde hon... hon tuggade o tänkte mellan varven o sen kom utbrotten då hon tänkte sig att slita mig över bäckfåran o gå hem samma väg vi kommit.

Jag satt där bara o höll emot. Ska väl erkänna att jag tog hjälp av en trädstam en vända för hon hade verkligen bestämt sig.

Så småningom (en kvart 20 minuter kanske) så bestämde hon sig slutligen för att komma till min sida iaf. O tog ett hopp, men missbedömde o törnade in i kanten på min sida o där tog det nån sekund innan hon fick ordning på fötterna igen... men upp kom hon o tog sig ett par tre trösttuggor på en gång... sen frustade hon om o om igen som för att skaka av sig känslan. O jag klappade om henne o berömde henne. Det var en mkt spak pålla som jag hade i andra änden av grimskaftet när vi sen gick hem.

Väl hemma fick hon stå ute en stund (bunden men så hon kunde äta av gräset eftersom jag inte ville ha nån rymning den dagen) medan jag städade arresten o så.

Sen dess har jag inte känt igen henne... hon är plötsligt tystlåten av sig... o betänk då att hon alltid "hörs" när man är i närheten av henne....

Från att ha upplevt det som högljutt o jobbigt i stallet när hon tjafsar vid alla tillfällen så har det varit så lugnt o skönt... jag trodde om hon gjort sig illa vid landningen men jag har känt igenom henne o hittar inget. Möjligen att hon är lite öm med nåt blåmärke eller så men det känns som om hon mest fick ett blåmärke på egot.

Idag fick hon återigen dårå komma ut på promenad o hon trippade glatt framåt med positiv uppsyn utan o markera ömhet nånstans o efter 10 minuter så började jag känna igen min buffel lite smått. Hon gjorde tester att få köra ner huvudet o äta av gräset o ville rusa före mig o nypa hunden i svansen. Men vid alla diken skuttade hon som den värsta hopphästen med massa luft mellan sig o diket.

På vägen hem tänkte jag att vi går genom skogen men undviker bäcken.... bra tänkt där... om jag också hade kommit ihåg krondiket så hade det varit ännu bättre... nu fick vi ha en diskussion idag igen... men den gick fortare o mindre tjafs från hennes sida innan hon bestämde sig o hoppade över... men återigen lite ångestfrustande efteråt. o den här gången landade hon snyggt med alla fötter i backen.

O ändå var hon rätt spak återstoden av promenaden hem... så jag tror att allt hon behöver är att få jobba med huvudet. Bara att hoppa över krondiket var mentalt så uttröttande att hon sen inte orkade bråka mer.

Vilket får mig än mer benägen att tro att hon BEHÖVER en egen människa som orkar ge henne utmanande uppgifter. O inte en trött seg matte som har en halvt utbränd hjärna o som inte orkar ta dusterna alla dagar.O för att förtydliga. Arresten är en stor box med tillhörande liten hage som är stängd med brädor o därmed rätt utrytarsäker. Dörren mellan box o hage är alltid öppen om inget speciellt hänt.

plastpåsar

mailade till ölandsplast igår om rullen med trasiga påsar... fick svar idag om att jag ska få nya påsar i ersättning. Det känns bra då det är lite surt o sitta med påsar som jag betalat dyra pengar för o så kan jag inte frysa in flytande saker i dem.

O även bröd o sånt skulle ju få frysbränna av att frysas i såna påsar. Även om de inte läcker ut liksom.

Lite tröttsamt o konstatera att jag slängt 4 påsar på raken för att de inte funkar till det de ska

Twiggy eller the road down memorylane

Åh, helt plötsligt blev jag påmind om ett minne från barndomen. Eller ja från låg o mellanstadiet  när jag slukade allt jag kom över om den här hästen i bokväg


Bilden är lånad härifrån och det är Gunilla Wolde som ritat den.
Jag har nånstans i mina gömmor en hel mapp med bilder som jag ritade av från böckerna om Twiggy. O nånstans ska boken om fölet Emma också finnas här hemma.

Det var en blogg som påminde mig... tänk så kul det är o följa bloggars blogglänkar för helt plötsligt hittar man nåt ställe som man bara VEET att man vill kika in igen hos

man får undra va??

Jag undrar vart nånstans i hela världen som min sons klass tänkt sig på klassresa eftersom först jobbade vi på Möklintaveckan för o tjäna pengar genom o dirigera bilar.

Sen fick de en massa pantflaskor

Sen kom nåt snille på att vi skulle sälja plastpåsar - MÅÅÅNGA plastpåsar

Sen har de också äskat pengar från kyrkan (eller var tusan nu det var)

O nu det senaste är att vi ska sälja korv.... KORV!!! Majgaaaaad så tlött jag blir

Är det månne en jorden-runt-resa de siktar på. Tjing i sånafall för o vara klassförälder med på resan eftersom föräldrar inte ska behöva pröjsa nåt själva ^^Men iaf, är det nån som vill köpa korv - massa korv av mig så hör av dig för sjutton.... går bra o tjoa i kommentarsfältet.

Kanske skulle donera ett stycke prima ponnyfröken till klassen... så får de sälja henne som de vill... endera som ponny eller korv. Tsssss skoja bara... fast litet uns av sanning kanske det ändå ligger i varje skoj?O bara som en liten parentes så kan jag nämna att när min dotter skulle åka så fick vi en rätt bra resa UTAN korv o plastpåsar... äventyr vid Malingsbo-Kloten i två dar för ett gäng ungdomar och fem klassföräldrar (jag var en av dem)

karma eller bara murphy's law?

Igår pratade herr J om att vi kanske skulle ändra våra bilförsäkringar till helförsäkring med tanke på den årstid som är på framskridande

Gissa vad herr J gjorde idag...Såååå, vad kan en lyktinsats till en gammal golf kosta tro?
Eller en framspoiler för den delen...

its a mess

plastpåsar SKA ha hål i sig... annars kan man inte fylla dem... men det räcker med ETT hål... sen blir det bara tröttsamt (o kladdigt ifall det är kålsoppa man tänkt sig att frysa in)

*suck*

Kul att en hel rulle med påsar (som kostat 20 spänn) är obrukbara till annat än sånt som inte tar skada av att ligga i en otät plastpåse

frikadellköttbulle

utvärdering

att koka köttbullar innan man sen steker dem gör INTE att de håller formen sådär jättebra... eller så har jag gjort nåt fel.

Men de gick o äta iaf.


meatballs from the roots

tänker så mkt... gör så lite...

mitt i disken nu iaf.... orkar inte torka så det får stå på självtork o eftersom det är så litet diskställ o sån liten yta så kan man inte diska allt i ett ös.

Inte när man som jag brukar spara ihop lite... eller förresten... går fort o få ihop en redig disk när man är 4 pers i hushållet

i musikspelaren snurrar nightwish

hittade en finemang sida om julmat. Men spille rill att det var jultema... det var köttbullsreceptet jag var ute efter... även om jag kan göra köttbullar på en höft o de smakar bra så är det bra o förnya sig ibland... eller kanske snarare "go back to the roots"

O det var för att jag googlade om att koka köttbullarna innan man steker dem, för o behålla den runda formen... de blir ju gärna lite platta på ena sidan annars....


Monkey Business


introt.... introt mina vänner... så skönt o lyssna på.... gärna högt o med tryck i basen... så rutorna skallrar

tror jag ska dra upp volymen o så kör vi en röja-i-huset-så-man-ser-vad-som-är-vad-vända

Eller ja, iaf tänkte jag diska o kanske sopa upp lite sopor. Hösten är väl bra tråkig på det viset... man har halva gårdsplanen med sig in för att det är så klibbigt o lerigt o löven som ingen orkat räfsa upp

tyngden utav rymden

Har varit till stan o när jag åkte hem så började det spela en låt i skallen igen...

Det var den här låten...
Och av hela texten tror jag att jag gillar den här delen bäst "jag bär tyngden utav rymden", så himla genialt beskrivet för så kan det kännas ibland
Ibland undrar man ju, hur det kommer sig att nån text o melodislinga bara poppar upp i skallen o vägrar lämna den.

Över till nåt helt annat... jag var in o våldgästade de som sitter på centralplaneringen idag. Nästan två timmar fick de stå ut med mig... haha närå, så farligt var det nog inte. Kul som fasen o få busa lite med dem... ja iaf A fick sig en dos bus utav mig... jag petade på hennes stol ett par tre gånger (jaja Anna, det var 25 gånger) så att sitsen ändrade läge från fast till vickig. Hihi, jag tyckte det var jetekul... *fniss*

O jag insåg att jag saknar min partner in crime vad gäller flams o trams på jobbet. Stajna är ju inte heller där just nu eftersom hon avnjuter sin välförtjänta semester (den första på många år) långt från jobbet.

Anledningen till att jag var i stan var för att jag blivit kallad på ett spirometritest då jag tycker mig alltid bli så jäkla påverkad i luftrören o lungorna när jag är förkyld. Brukar ju få värsta rethostan o andnöden (så att jag inte kan fylla lungorna med luft tillfredsställande).

Testet gick väl bra... dels för att det visade att jag har kanonbra lungfunktion... ett värde var på 102% så det var la bra.
Men så skulle man göra om det MED astmamedicin inhalerad... o eftersom jag då setat en stund o väntat så hade väl det liksom kommit igång o lagom tills jag skulle gå in så fick jag ett hostanfall... o jag hostade o hacklade o sen var det kört... andra gången kunde jag inte fylla lungorna o dra efter andan så som testet sa att jag skulle... enda negativa var att jag ju hade inhalerat o alltså borde kunnat göra det... men men... i andra delmomentet så förbättrade jag iaf mina värden efter att ha inhalerat så vi får se vad doktorn säger om det hela.

Förmodligen tar hon fram stämpeln som säger INBILLNINGSSJUK o stämplar i min journal. heh

Har också varit o shoppat loss på ströfronten... Lillen käkar bokstavligen upp sin halmbädd varje natt.... VARJE natt alltså... *suck*

Så bra går det o banta tjockisponniii då

O så har jag shoppat hem köttfärs o mera vitkål... så det blir nog ett soppkok idag.... wohooo

soppa o våfflor på en tisdag lixom... blir la sketabra det. Torsdagstisdag kan vi kalla det ^^

RSS 2.0