10 seconds and counting 9 8 7...3 2 1 and we have a liftoff

så lite tid så mkt att göra

tvättmaskinen är igång iaf

grejer att plantera i trädgården
hus att städa (det tar aldrig slut)
katter att gosa med (haha Nalle sitter o kräver gos)

hästar att se till
  • vatten att bära
  • box att mocka
  • hö att väga

En Salafestival att gå på
o före det ska vi till svåger o svägerska

tick tock - klockan går


minne jag har tappat mitt minne....

Minnet är bra men kort... jag höll ju för sjutton på att plocka ihop tvätt.... kom jag på nyss.... åkedåke, kan ju va bra o faktiskt ladda tvättmaskinen o starta den sen också.... doh.

haha jag blir så trött på mig själv

let's do some nytta


leksaker på nätet - rätt lattjo Lajbansson

Hittade av en slump en liten annons i en gammal västerås tidning. Men helt ärligt... verkar ju bra. Man skulle enligt tidningen kunna beställa o sen åka o hämta på lagret. Har inte kollat igenom hemsidan till fullo.... lägger upp den för o inte glömma bort den helt o hållet....

Leksaksshopping på nätet liksom.... hmmmm, o jag som har halvt vuxna ungar som inte önskar sig så mkt leksaker längre.... hoppla... men nåja, det har ju ramlat på en hel del kussar i år.... jaja, två stycken iaf.
En Kevin o en Victor... o så finns ju låtsaskusinerna Alice, Emil o Robin, förutom helkusinen Amanda som välan är i största laget för leksaker börjar på o bli iaf lika som Robin.Inlägget är tidsinställt

red red wine

Kan konstatera att jag är billig i drift....

Ett glas rött o jag är snurrig i kolan... tjoho.....

glaset är inte ens tomt än....

hahahaha


aaajjkiiia

Vi hade för länge sen konstaterat att vi INTE skulle åka till en sån butik som IKEA tillsammans...

... av den enkla anledningen att hon inte har tålamod att gå länge i en butik (eller hur, mmhmm seeeekerrrrt) o jag måste vara där o pilla på allt o inget o av den enkla anledningen kan gå i hur många timmar som helst på IKEA.

Ändå skulle vi nu trotsa allt som sa att det bara kunde bli katastrof.

Jag lovade att bara pilla på varannan eller möjligen var tredje sak, vad hon lovade vet jag inte... hahahaha

Vi kom in där o var ganska omgående rätt samstämda. Vi gick tillsammans o kommenterade alla rum. O vi fastnade för rätt lika saker... nåja, hästtapeten som jag lyriskt pekade på skulle hon inte vilja ha för pengar ens... hahahaha

Men kul var det... o när vi landade i varsin schäslong o konstaterade att de var dösköna precis i början av rundturen så beseglade vi nog utkomsten för resten av besöket.

O jag fick ihop lite shopping... några tidskriftssamlare (kan man ens få för många), en glasburk till skorporna, en plastlåda med lock, en lampa (som heter lampan), handdukar som matchar dotras sjöjungfruhår (haha). O vid kassorna konstaterade A med famnen full av grejer att jag var lite smart som köpte en låda att bära mina grejor i.... japps, jag är sån, smart alltså. XD

O sen var bara bekymret att hitta tillbaka till bilen som vi parkerat i parkeringshuset.... hahahaJust a quicky in and out....

Igår ramlade det in ett sms med frågan vad jag kunde tänkas göra o så en fråga om jag ville hänga med till V-ås.

Jag svarade jakande på den frågan o så småningom (typ halv två) kom vi iväg till Västerås för en snabbis genom stans butiker o så bolaget o sen hem igen....

Så var tanken...

Våra planer ser alltid så bra ut på papperet...

Vi åkte genom Skultuna o bestämde att Erikslund är väl en lika bra start som någon annan.... kanske att vi kunde göra ALLT på Erikslund o sen komma ännu snabbare hem igen.

Tati var första stoppet o A o jag bläddrade genom massor av kläder o massor av kläder (nåja en hel del iaf) följde med A in i omklädningsrummet. O alla de där kläderna hamnade sen tillbaka på ställningarna o vi gick ut därifrån lika tomhänta som vi gick in.

Även skopunkten hade rea o vi tog ett varv... o sen gick vi ut...

Nu var vi hungriga o donken fick sig ett snabbt besök i drive-thru'n. Sen åts maten i bilen medan vi rullade mot stadens mitt.

Upp för P-huset. Varv på varv uppåt... vid hissen på väg ner kom jag på att kolla vilken våning vi stod på... kunde ju vara bra inför hemresan om vi slapp kuta runt på ALLA våningsplanen o leta bil. Hade ju kunnat vara nåt som var sååå vi liksom. Jag vet ju en annan av mina jobbarkompisar som faktiskt fick åka upp o ner o leta på plan efter plan då hon hade glömt o kolla var hon parkerat. Det hade visst varit rätt pinsamt tyckte hon... hahaha

New Yorkers enorma klädmassor sonderades... ännu fler kläder provades av ovan nämnda A. O ännu fler kläder ratades...

Ut på gatan, över gatan, in i nästa galleria, fler klädesaffärer... fler provningar, fler ratningar... in en sväng på alltid lika roliga Lagerhaus o ut igen fortfarande lika tomhänta....

Vid det här laget hade jag insett att det här med att åka o handla kläder med A är ungefär lika resultatfattigt som när jag åker o handlar kläder med min dotter E. O mkt riktigt vi startade stadsbesöket med New Yorker o vi verkade få avsluta vårt besök med ännu en sondering av utbudet på New Yorker.... ett linne prpvades o jaiks tänk!!! det fick följa med till kassorna o sen i en kasse ut till gallerian igen. Nu var klockan typ halv sju på kvällen...
Men Cubus hade inte fått nåt besök ännu... så när vi ändå var på väg åt det hållet (hissarna till bilarna är ju precis där) så gick vi in även där... o ja, A gick in i provrummet ungefär samtidigt som expediten började förbereda stängning genom att dra ner gallret till hälften.

Även här fick nåt klädesplagg äran att följa med A hem.
Jag lyckades hitta en trasa till mig själv också... köpte den utan att ens prova... o så hittade jag en väska som fick följa mig hem... (tantväska kalla E den för men who cares?)

Nu var klockan 19.00 o om ni kommer ihåg så skulle ju även bolaget besökas... håhum. Bolaget på stan stängde ju även det nu.... A tänkte på sina Guldkällan hon tänkt köpa till helgens bravader... som tydligen inte finns i Sala.

Jag var envis o propsade på att vi skulle åka tillbaka till Erikslund o kolla utifall att det bolaget hade längre öppettider.... jag hade nämligen för mig att det kunde möjligen vara så.... A var säker på att så inte var fallet.... (det borde ha varit läge för o satsa pengar för nån av oss)

Sen hade vi en liten diskussion om utifall vänster eller höger hade varit bästa hållet att svänga för o snabbast åka till just Erikslund (jag har kollat på kartan o jag kommer nog fortsätta åka min väg även i fortsättningen;)).

Wihooo hade nu A satsat en slant på att det skulle vara stängt så hade inte hon vunnit.... torsdagar o fredagar hade de förlängt öppet till 20.00 så vi knatade glada ihågen in där.

Blev ett par blåa skrammelpåsar även för min del.

Sen ICA Maxi, då jag lovat E att köpa hem chips. Blev lite annat smått o gott också faktiskt.... o gissa vad!!! De har ju kläder även på ICA så vad tror ni att A gjorde??? Jo hon skulle bara titta lite granna... o plötsligt stod hon med händerna fulla av kläder som hon "bara måste prova". O vad tror ni hände sen.... ja hon hittade mer kläder som hon ville ha på ICA än på nån av alla de andra butikerna tillsammans....

O A har ju inte varit så där värstans mkt på ICA så hon hittade ju inte där inne.... o trötta var vi... o flamsat hade vi gjort mest hela dagen... så när vi väl stod i kassan damp det ner ett sms från J att han ville ha hemhandlat en sak.... jaha sucka A o började gå åt fel håll när vi skulle hämta den grejen... lugn jag hittar sa jag o så gick vi åt rätt håll.... A frusta av skratt när vi hamna i ett hörn vid slutet av kattmaten o så mena hon på att "jag hittade ju"... hmmm en vägg... den måste vara ny.... men ett par meter bort kunde man gå runt väggen o voila, jag SA ju att jag hittar, sa jag o log.

Sen tillbaka till kassan o betala.... A stod före mig i kassan o hade alltså redan packat sina varor när jag skulle till o packa mina.

Sen hände nåt som fick det att totalt brista för oss....

Jag står där o packar mina varor när jag ser A som i trance gå fram o försiktigt peta på den där avställningshyllan som finns på slutet av kassorna inåt o sen förundrat se på när den gled undan in under själva varubandet.

Jag slängde väl ur mig ett "o du då" eller nåt liknande o då insåg hon vad hon just gjort.... o där stod vi o asgarva. Jag insåg att det måste sett bra fånigt ut där vi stod o hade totalt psykbryt... jag kunde knappt packa mina varor klart så vi fick komma ut därifrån.

Tillbaka i bilen o vi garvade fortfarande....

Till donken för ännu en beställning.... jag tog bara en glass medan hon tog ett par små cheese.... vi käkade i bilen medan vi åkte hemåt o det var väl tur det.... för vi hade inte kunnat uppföra oss om vi setat där inne. Jag skrattade så jag till slut var tvungen o fråga A om man kan skratta sönder revbenen för jag hade krampaktigt ont i vänster sida så fort jag försökte skratta.

Klockan var 22.00 innan vi var tillbaka hemma hos henne o jag kunde lasta in i min bil o styra hemåt.TACK A för en underbar dag utanför jobbet. Vi konstaterade att vi aldrig umgåtts på fritiden förutom nån gång när vi festat ihop.

O nu insåg jag att jag glömde helt bort att nämna att IKEA också fick ett besök medan vi var där.... HUR kunde jag glömma att nämna det???? Det inträffade ju försjutton FÖRE första donkenbesöket

Nåväl, kanske jag nämner det nån annan gång.....livskvalitet

Hur härligt är det inte på en skala att bara gå ut i trädgården o hämta färsk potatis, färsk lök o dra upp några morötter o så en stjälk med dill till potatiskoket.

jaha o så var det rubriken som fattades

Självklart blev det lite knas även i går på jobbet. Vad annat var att vänta liksom? Speciellt när det var Anna jag jobbade med. =D

Men nu har jag inte tid o berätta för jag ska strax åka o hämta E som sovit hos kompis inatt o före det ska jag mata liten pålle....gjort är hjort(ron)

  • kokar hjortronsylt (på 2 dl bär, hahaha)
  • färgar dotterns underhår blått (hon ser ut som en sjöjungfru i hårfärgen, dvs det ser mera grönturkos ut)
  • har för övrigt inte fått ett jota vettigt gjort här hemma
  • jobb om två timmar

guld

Fick lust att bege mig ut på "myren" o leta efter guldet som ska växa där...

Kände mig rätt fånig där jag lufsade runt med en femliters hink o allt jag hittat var fem stycken som skramla runt på botten.

Lagom tills jag började fundera på att plocka blåbär istället så hittade jag väl ett par tre stycken på en o samma gång o jag blev taggad o sporrad att gå o leta ännu en stund.... fick ihop så det täckte botten men inte mer.

Tror att stället fått besök av nån annan hugad spekulant innan jag hann dit. Såg bevis att nån eller nånting klivit fram då vissa ställen såg nertrampade ut.

Jag blev lite fundersam på om det var en människa eller älgen eller kanske en björn... o jag började genast prata lite halvlågt för mig själv. För att varna eventuella fyrbeningar som kunnat bli överraskade av mig.

Mygg o broms fanns det gott om... o det var äckligt fuktig luft så jag blev sjöblöt av svett....
showerpower

Ny dag, nya tag skrev jag i morse

Två timmar senare ifrågasatte jag klokheten i att jag klev ur sängen över huvud taget.

Första jobbet för dagen, jag skulle hjälpa en man att få duscha.

Allt gick bra tills jag skulle spola fram varmvattnet i ledningarna o upptäckte att de har ju minsann takdusch också....Gissa vem som hade stuckit in både huvud o arm inunder o som nu blev aningens blöt!!!!!Men ytterligare en timme senare hade jag torkat någorlunda iaf...

godmorning sunshine

Gomorron sunshine
Ny dag, nya tag

Let's glömma gårdagen

Hade liiite svårt o somna igårkväll... bara för att jag hade skrivit o gjort jämförelse med skräckfilmen.... fick för mig att det skulle hända nåt kusligt.... jag vet... jag är knäpp.... har aldrig påstått annat

Men idag skiner solen.... iaf en liten stund.
Frukosten är intagen... det blev det sedvanliga - en kopp varm O'boy

o just ja, får inte glömma o ta med mig matlådan. Eller som jag brukar använda.... en plastpåse. Funkar bra, tar ingen plats o rymmer mkt.
Är mest pga att jag aldrig kan hålla reda på en låda av plast nån längre tid... de har alltid tendenser att försvinna.... ibland blir de "uppätna" av Ricko också. När han har fått diska ur dem o nåt extra gott har fastnat kring kanten.

Då är det bättre med en plastpåse... behöver jag inte gräma mig åt att dyra pengar o praktiska burkar blir förstörda o kommer bort.
Ja, jo, jag vet att plast inte är billigt heller... varken för miljön eller plånboken när jag ska ta en ny varje dag... fast jag har ju inte matlåda med mig varje dag... kanske ett par ggr i veckan i snitt.... brukar köpa med mig halvfabrikat till jobbet o laga där (köttsoppa på burk, blir 2-3 måltider, skinka o potatissallad eller nåt). Gott bröd o smör o pålägg räcker rätt långt också...

NU är tiden ute... NU ska jag fara....

Tjingeling

tankar i natten

När jag äter kall kokt färskpotatis så tänker jag på en av våra brukare vi haft.... hon brukade äta kall potatis på knäckemackan.... det tyckte hon var så gott.

Kom o tänka på det nu ikväll när jag stoppade ett par hasselnötsstora kalla potatisar i munnen medan jag packade morgondagens lunch bestående av egenodlad potatis direkt från potatislandet till grytan o lika färsk egenodlad gul lök samt stekt falukorv som inte är egenodlad utan inhandlad på ICA.

Rätt vad det var så poppade minnet upp i tanken.... när jag stekte salt sill o gjorde löksås o kokade potatis åt just den kvinnan.... hon hade inte haft nån större aptit på ett tag då sorg brukar ha den inverkan på matlusten... men så hon åt den dan.
Hon hade fått guida mig i steka-sill-konsten o jag fick godkänt. Det kunde jag se med egna ögon... trodde aldrig hon skulle sluta äta. O jag som hade kokat några extra potatisar så hon skulle kunna äta dem kalla på macka sen... pyttsan.... de tog slut där o då....

Polly in my pocket.... nej men pocket var ju rätt iaf

I fredags köpte jag mig en bok... på ICA.
Jag vet inte vad det var som fick mig o lyfta den ur bokstället för o läsa på baksidan... antar att framsidan var rätt tilltalande... o texten på baksidan var också ganska tilltalande... så boken fick följa mig hem.

Nu har jag nästan läst ut den... har inte många sidor kvar... o den har gått från att vara en bok där jag tänkte att jag slösat bort mina pengar för att den verkade inte alls så bra som den utlovade sig att vara.

Men tio sidor in i boken så började det ändras.... o jag har älskat den... den heter "Boktjuven" o utspelar sig i Tyskland under andra världskrigets fasor... det är inte en historia som skildrar kriget på det sätt som man skulle kunna tro.

Berättarperspektivet är nog rätt nytt om jag får säga så....

Den är sorglig på slutet o jag kan inte låta bli att gråta medan jag läser....

They're here

Jag är inte särdeles kräsmagad.... jag brukar kunna skämta hejvilt om äckliga saker fast jag sitter o äter... men idag lyckades den gränsen passeras med råge.... o som hemtjänstpersonal får man vara med o se allt från slott (nåja) till kojor med nästan trampat jordgolv... likaså har brukarna rätt olika uppfattning om vad som är livskvalitet o hur rent o fräscht det måste vara för att man ska trivas.

Jag var hos en brukare för att städa... hos en som är född i kammarn o som troligen vill dö liggandes på soffan i köket när han lyssnar på nyheterna.Nåväl, jag kom från ämnet... jag var hos en brukare för o städa...Dammsugaren verkade lite igenproppad i munstycket så jag ställde mig att skaka loss det som fastnat där längst nere.

Ett par rejäla skak brukar få det som fastnat o proppat igen att lossna... oftast är det en pappersbit, en bit knäckebröd eller nåt annat, typ en barkbit från ved eller så....

Nåväl, jag stod där o skaka o det ramlade ut nån liten dammtuss.... men det fanns uppenbarligen mer kvar.... jag skakade lite till... o ut.... ramlar.....

Ja ni kommer inte tro mig...

ut ramlade nånting dött... men ändå i högsta grad levande....

UÄCK!!!!

En råtta som var så död den bara kunde vara.... den var mer eller mindre i upplösningstillstånd men jag trodde först att den ändå rörde sig o andades... det var inte råttan som rörde sig... det var alla äckliga larver som krälade däri som fick råttan o röra sig.

Jag ryggade äcklad o förskräckt tillbaka... o insåg att mitt skakande hade spritt ut de där krälande centimeterlånga vita genomskinliga kräken i en cirkel runt mig med en meters räckvidd åt alla håll.... uääääääähh

o de kröp fort ska jag säga.... dammsugaren stod ju o brummade o jag fann ingen annan råd än att dammsuga upp dem....

Jag lovar.... det luktade inte tårta om kadavret.... när jag lyckats fånga in de flesta av kräldjuren i dammsugarens vrålande innandöme började jag leta efter nåt att skopa upp resterna av råttkroppen med....

Jag har tagit i döda råttor genom o lyft dem i svansen förr (med latexhandskar på)... men de var fortfarande utseendemässigt rätt lika en levande råtta (bara lite stelare), den här fick min mage att vilja vända sig ut o in... o inte för en miljon (jo kanske om miljonen legat framför mig) hade jag velat nudda vid den...

Det jag mest av allt förundras över dock är HUR I HELA FRIDEN KOM FANSKAPET IN I MUNSTYCKET????

Jag menar... en normal människa reagerar väl på om dammsugaren helt plötsligt börjar suga avsevärt mkt sämre än nyss?
En normal människa försöker väl då isåfall rensa bort vad det nu månde vara som fastnat o blockerar skräpets väg till påsen?
En normal människa......

Fast vad är normalt?

Det var nästan som om jag vore med i en jäkla skräckfilm.... har för mig att det finns nån scen i Poltergeist där maten helt plötsligt är full med krälande likmaskar....
Jag tänkte för mig själv när jag sen försökte lugna mig själv o genomföra städningen att jag inte hade blivit förvånad om farbrorn tittat på mig när jag visade honom mitt fynd o han sagt "they're here" o sen snurrat sitt huvud tre varv. (ja jag vet att det är från två olika skräckfilmer men who cares?)

råttan på bilden är inte råttan i texten...

brr

Igår hittade jag 3 fästingar som bitit sig fast på mig.... uäck....

ropa inte hej förrän du är över ån

Jag som var så glad att första jobbarveckan hade nått sitt slut.... efter ett par timmar på soffan här  hemma ringde mobilen o jag fick en förfrågan om att jobba även igår för det fattades folk.

Så igårkväll jobbade jag också fast jag egentligen skulle varit ledig.

Men idag tänker jag inte åka o jobba.... så det så.... skulle minsann njuta av sovmorgon idag tänkte jag... men jag tror jag tappat stinget på att sova ohämmat.... vaknade flera ggr innan jag slutligen gick upp.... iofs var klockan halv elva när jag gav upp men ändå.....

O en väldigt sen uppdatering kan göra gällande att jag sen vicka ikull mig igen o sov ett par timmar till... som klubbad... gick upp vid två

1337

Asså, det här med travsele var en hel vetenskap ska jag säga.... har försökt få klarhet i vad som är vad... vilken rem som hör till vad....
en sak är säker iaf.... GOOGLE is THE shit.
Hästen hade nog jäkligt roligt åt oss två n00bs iaf..... kunde riktigt se hur han skrattade i mjugg åt oss.
Ena remmen hade jag fattat rätt HUR det skulle vara... skackelremmen... men att den andra långa remmen (en på var sida om hästen) med spänne på ena sidan o hål att fästa på andra, var en bukgjord fanns inte i min vildaste fantasi.... hahaha
Hästen tyckte iaf att det var läge o ge mig ett litet nyp.... rätt vad det var så naggade han mig i låret så det sved till... tror han fick nån form av överslag som bara måste ut... gammal ponnytravare som han är....
Redan igår när jag lastat av sulkyn så fick jag se hur han sträckte upp sig o tittade mkt intresserat på vagnen. DET visste han minsann vad det var till för.... det riktigt lös om hästen...

tjipp tjipp

Så har jag jobbat två pass efter min semester.... än så länge är jag piggare än jag trodde mig vara... skulle tro att jag landar med en DUNS när första arbetsveckan är över...

Idag har jag hunnit dra igång tvättmaskinen sen jag kom hem o lagt kött i marinad så ska vi grilla om vädret tillåter. Annars får det väl bli stekpannegrillat.

Funderar på om jag ska ta o kika lite på sulkyn som J tog hem igår.... se om jag kommer o kunna få sele o skaklar o passa ihop... håhum

Kan ju dra ner den från lastbilsflaket iaf... ja så får det bli.... ja åsså köpte jag på mig ett par blomster från affären... grusnejlika o en aster som jag tänkte göra en samplantering med i en stor kruka på trappen... bättre sent än aldrig säger di lärde

när jag ändå är i farten kanske jag skulle se efter om potätera har vuxit nåt i landet... de blommar nu iaf.

Tror jag gått in i nån andra andning eller så....

Ja nu är det nerplitat i bloggen iaf... så då lär jag väl göra det också...

Hör hur grabben sitter på övervåningen o nyser i ett sträck.... hela tiden nyser han... endera är det dammigt där uppe (en aningens dårå) eller så är han förkyld (det också) så jag tippar på C att både A o B är rätt svar... hängde ni me???

Atchoo prosit

oups

O min tidsoptimism har inte tagit nån skada av semestern kan jag säga.... hoppla så klockan rusar...

flitig som ett bi... pöh

Oj oj så jag har varit flitig
Har inte blitt många knop idag inte.... håhum....

Strax dax att göra sig i ordning för jobbkväll

men innan det blir det en repris på gårdagens mat - rester - stekt falukorv med kokt potatis o stuvade morötter... mummatisdag vecka 29

Nu är semestern slut... nu ska jag iväg o jobba igen... men jag börjar inte förrän 16 idag... först ska jag skjutsa iväg J till dagmamman igen... o sen hem o se vad jag hittar på innan det är dags att vända näsan mot la wörk.

Fick ett telefonsamtal nyss

Strax dax att packa in sonalyckan i bilen (dotra får jag nog inte med) o så rullar vi en sväng till dagmamman som ungarna hade när de var små... jisses så tiden går, J ska börja 6:an o E börjar 9:an i höst...

I lördags när jag stod vakt vid gammelgårdens grusplan så gick dagmamman förbi o vi växlade några ord. Vi bestämde att höras idag om en eventuell träff, då hon har barnbarnet på besök o det vore kul om grabbsen träffas. Var ju inte igår om man säger så... inte förra året heller... eller ens två år sen... shit vad åren går

Pisseveckan

Vaknade till det omisskännliga ljudet av regn som öser ner...

Kom sen på att ja just ja, det är ju fruntimmersveckan som börjar idag.... så då har vi väl inget annat att vänta.

Måndag - Fredrik inleder veckan
Tisdag - Sara
Onsdag - Margareta
Torsdag - Johanna
Fredag - Magdalena
Lördag - Emma
Söndag - KristinaWiki säger såhär:

Enligt Bondepraktikan brukar perioden vara regnig[4][5]. Enligt Finlands meteorologiska instituts statistik infaller helt regnfria fruntimmersveckor i medeltal en gång på tio år, och lika många regniga fruntimmersveckor, då det kan regna under alla sex eller sju dagarna. Specifikt, regnar det i medeltal under tre eller fyra dagar under fruntimmersveckan[4][5]. Exempel på år där fruntimmersveckan varit helt regnfria är 1901, 1947, 1955 och 1959[1].

Med Emma-dagen, den 23 juli, inleds även rötmånaden.[6] Veckan har troligtvis kallats fruntimmersveckan sedan 1870-talet enligt Svenska Akademiens ordbok.[7]
tjo

Parkeringsvaktandet gick rätt så bra.... jag blev placerad att mota bort bilarna från affärens parkering. Ja de som inte skulle in o handla på affären såklart. Ville de strosa runt o kolla på marknaden så fick de snällt åka ett kvarter o parkera på "gåsputsen" o sen gå tillbaka några hundra meter.

Igår stod vi vid Åsvallen o jag fick såklart knata fram till grusplanen o dirigera lite bilar... gick sådär... upptäckte plötsligt att nån mindre smart/mera lat person hade tappat bilen framför utfarten från rinken. Hur hade han tänkt att de som stod parkerade därinne skulle komma ut?? Nåväl, han hade lämnat ett utrymme ganska precis så en personbil kunde komma ut men det var nog trixit för dem.
Det störde mig att jag inte hann med o se när han faktiskt parkerade... grrr

På kvällarna (långt in på nätterna) har vi plockat lite i köket... så snart kanske det ser ut som ett kök därinne faktiskt... jag har monterat lådor på löpande band... tog tag i diskbänksskåpets lådor igår... huvva sicket pusslande det var... inte alls bara o skruva i hålen här o där... nej då fick man lov o göra nya hål... tur att mallar medföljde

?

Borde jag göra ett ryck.... ja kanske det...

masa mig ur soffan dårå...

Det regnar på Ragnars rabarberrabatt....

dags o göra sig iordning för att stå p-vakt vid Möklintaveckan... tjoho så kul att det regnar dårå

Men men... vi packar väl ner en jacka som står emot lite regn o så lite gott fika så man har nåt gott o mumsa på... har ju bara sisådär 100 stycken dajmbitar att proppa fickorna fulla med.

Dags o väcka sonalyckan...

Oh, what a day

Säga vad man vill men nån storstadsbo blir jag nog aldrig. Jag lyckades gå vilse på Centralen i Stockholm... det är väl rätt bra jobbat...

Vi gjorde en halvt spontan grej igår... vi bestämde oss för att göra Grönan lite mindre säkert för en dag.

Beslutet togs väl redan i förrgårkväll där ungarna fick rösta på vart de ville åka på en utflykt. Lille J kunde tänka sig nästan var som helst bara det fanns karuseller, fast gärna Grönan. E ville absolut INTE till nån djurpark o glass var hennes krav.
Sambo J ville helst till Furuvik o jag hade inget annat krav än att man skulle kunna åka dit o hem o ändå ha kul, på en o samma dag.

Jag vill absolut inte köra i Stockholm om jag kan slippa så vi hade tänkt att vi kör till nån förort o ställer bilen där o så tar vi pendeln till Centralen o sen vidare.

Allt låter så lätt i teorin.

O allt går så fort i tanken... så det tog oss halva dan innan vi ens kommit iväg här hemmifrån. För det var ju hästar som skulle ses till... o fången i arresten behövde ju mat för hela dan... alltså fick han gå över från spånboxen till halmboxen med utefållan så han kunde knapra halm när höransonen var slut. Höet packades in i dubbla hönät, allt för o göra det lite pilligare att få ur.

O sambon som inte kunde bestämma sig om han ville med eller inte... för han våndades över att åka pendel o krångla. Han är ju lite obekväm med folksamlingar o att sitta fast på ett tåg som är fullt med andra resenärer är ingen höjdare i hans mening.

Nåväl, iväg kom vi. Svägerskan var också med.
O vi hittade till en station där vi kunde lämna bilen o fortsätta åka på spåret istället.
Jag tror att lille J var rätt exalterad över att vi skulle åka pendeltåg. Det var en ny upplevelse för honom. Vanligt tåg har han åkt men inte pendeln.
O för båda ungarna hade det kanske räckt att åka från ena änden av pendelns sträckning till den andra o sen tillbaka... o sen åkt hem igen... hahaha

Iaf, vi kom till centralen o vi hittade ut... då kom jag på att jag ville nog ha en tidtabell för o kunna kolla säkert vilken tid sista tåget går hemåt så vi inte skulle stå där o få åka på tummen mot förorten. Så jag knatade in igen... o snurrade runt runt... för på "övre" plan var det ju bara alla vanliga tåg... såna som gick till Haparanda o Ystad o sånt.
Hittade en trappa till slut o gick ner en våning... o hittade ett ställe där jag kunde få tag på en tabell... sen skulle jag ut igen... håhåjaja. Var halvvägs till ett spår igen innan jag såg att det var fel....

Nåväl jag kom ut, hittade tillbaka till där de andra stod o väntade. Nästa problem... hur kommer vi vidare... spårvagnen skulle ju leda oss direkt till Grönan... men den skulle utgå från Sergels torg... o tja, det är inte direkt skyltat så en lantis fattar... haha

Men gps är väl en himla bra uppfinning... J och J hade ju båda telefoner med kartfunktioner i. Så vi kom till Sergels torg o hittade spårvagn nr 7 som precis rullade iväg. AAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHH!!!

Det fina med spårvagnar är tydligen att mister du en så står dig tusen åter... det kom efter bara nån minut en ny inrullandes.

O remsorna var ju stämplade för mindre än två timmar sen så vi kunde bara fortsätta åka utan o behöva betala nåt mer.

Gröna Lund - tja, det kostar att ligga på topp... 360 spänn bara för o komma innanför grindarna för 4 personer... o sen 2 åkband på det.... 600:- till o så kom jag o J på att vi ville nog åka en eller annan karusell också... så ett kuponghäfte införskaffades för det facila priset av 320 riksdaler....

O vad är väl ett besök på Grönan utan att spela lite dobbel... en hel massa godishjul lockade... men först ville E vinna en minigitarr. Ja för såna kunde man vinna på ett ställe... första pris var en fullstor elgitarr med förstärkare, andra pris en minielgitarr o undrar om det fanns tredjepris också för det fanns minigitarrer akustisk variant också.

Iaf, E VANN faktiskt en minielgitarr. Den var ju utan förstärkare men en sån har vi redan sen tidigare så det gjorde inte så mkt... blev lättare att bära runt på iaf.

O så vann lille J på ett chokladhjul... 3 kg dajm som vi fick kånka runt på. Man ska tydligen börja i lotteristånden för o vinna... eftersom man då gör det så bökigt som möjligt för sig själv när alla karuseller sen ska provas. Var lämpar man då av sina bördor? Ja, jo, det finns skåp att låsa in i.

J vann på ett godishul till men bara 2:a pris så det var en liiiiten godislåda som han åt upp fortare än kvickt.

Sen det där med maten... hutlösa priser kan man tycka... jag o J delade på en våffla med sylt o grädde - 40:-!!!!!
En nachostallrik utan kött, bara chips o olika dipsåser kosta 55:-.

Vi hade tur med vädret... inte förrän det skulle stängas så började det regna lite smått...

Blev spårvagnen tillbaka sen också... vi flörtade med konduktören (konduktris? för det var en tjej) o eftersom vi hunnit till ändstationen innan hon hann ta betalt så slapp vi stämpla remsorna. Bra då räckte de ju för o åka hem med pendeln också... trötta var vi när vi kom ner på perrongen bara för o inse att vi just missat med bara några minuter... men de gick ju med 30 minuters intervall så vi fick väl stå o vänta då.

Bilen stod kvar o väntade på oss o sen körde J oss alla hem. Jag var så trött så mina ögon kunde jag inte hålla öppna... o jag slumrade hela vägen hem i bilen...

Snabbtitt på att hästen mådde bra o lite käk till honom o sen blev det sängen DIREKT.

O idag kan jag konstatera att regnet i Stockholm o Enköping kommit till oss... det var uppehåll inatt när vi landade här hemma i tvåtaget inatt.Åh, den där Rosenknopp...

... nu visa hon på mig en sida om astrologi... som jag bara var tvungen o kolla såklart. Nyfiken jag jue.

O när jag läste om mitt stjärntecken under "hälsa o fritid" så var det som om texten var skriven OM MIG.


Var bara tvungen o ta en printscreen på en del av sidan... hahaha

Såhär stod det också...
"Din fritid är värd mycket för dig, och vardagslivets rutiner kan ofta kännas som en påfrestning. När du är riktigt trött kryper du gärna upp i soffan med en bra bok eller sätter dig framför TV:n flera timmar i sträck. Det är inte ovanligt att du tar en välgörande tupplur, och du älskar känslan av att inte ha någonting att göra."

Klockrent

För att inte tala om sjukdomar...
"Vad gäller mer allvarliga sjukdomar har du en tendens att ge efter för dem och låta dem skölja över dig tills de så småningom går över. För en Fisk är det den snabbaste vägen till att bli frisk."

Ja så bra det stämmer.... äckligt bra... som nu sist när jag hade feber... jag låg ju under dubbla täcken + filt o drog upp tempen så kopiöst mkt... sen var jag jäääättevarm lääääänge men när febern gått ur kroppen så var det bra.

Nu ska jag ta tag i den här dagen o se vad som kan tänkas bli av den.

No shit Sherlock


När man ska på upptäcktsfärd o skattjakt borde man inte komma ihåg o ta med sig en kamera då???? Kan man ju tycka... men inte jag heller... jag åkte såklart ifrån kameran =(

Lite sen blev jag också.... vi hade ju bestämt 13 som en bra tid... o tio i ett borde jag hoppat in i bilen (senast) för o styra kosan mot mitt mål. Men då hade jag precis skjutit in sista lådan i första skåpstommen o insåg att jag inte kunde åka som jag just då såg ut... haha blev att vaska av lite lätt på armar o ben o dra borsten genom håret. Stoppa in hunden i bilen o så åka förbi sopstationen o slänga av påsarna som laddats in i skuffen redan igårkväll.

Så var jag tvungen o tanka i ett par liter också för o slippa riskera att få putta bilen hemåt sen.

Så "fashionably late" rullade jag in på gården. Jag hade iaf förvarnat att jag inte var på ingående ungefär i det klockslag som S hade börjat förvänta sig att se mig komma inrullandes.

Iaf, vi lät hundarna hälsa o jag var mest bara orolig över att min odåga skulle få för sig att utforska större områden än vad som hörde till tomten o alltså ramla in hos grannen o deras ohängda hund. Han är ju lite "ja ja matte jag hör dig" i sitt sätt att vara.

Efter att ha rastat doggarna så var det dags att rasta oss.... jag var mest bara oh o ah. O pillade på allt o tittade på saker som många andra bara skulle fnyst åt. Men jag gillar det gamla som har en historia att berätta bara  man är villig att lyssna.

Vi vandrade från utrymme till utrymme, kollade i lådor, bakom kartonger, fyndade "skatter", balanserade på stegar, brände oss på brännässlor (eller bara jag då, som gick i shorts), hittade tidningar från -72 på dass och självklart ett porträtt på gamla kungen.

Skatten som jag hade drömt skulle finnas i en plåtlåda i ett av uthusen.... tja, diagonalt från där jag drömde fanns ett utrymme. Såg inte mkt ut för världen o S gick in först... sen hörde jag ett utrop som lät som att hon hittat ett brev.

- Nej många brev, kom svaret på min ngt förvånade fråga då jag absolut inte förväntat mig brev i uthuset.

Jag skyndade mig efter, genom djungeln av nässlor och hallonbuskar o när jag kikade in genom dörröppningen såg jag S sitta på huk framför en papperskasse från ICA Maxi. I handen höll hon ett försäkringsbrev tillhörandes brodern i granngården.

Efter lite mer tittande i påsarna bestämdes att de skulle få följa med in till köket för närmare undersökning när vi fått lite fika i magen.

Helt otroligt vilken skatt vi fann i en papperspåse... där fanns papper som undertecknats för 122 år sen... alltså 1889. O en nedskriven "familjehistoria" i grova drag från 1600-talet o framåt.

Vi blev sittandes där länge... bläddrandes bland gamla papper... vördnadsfullt höll vi i dem o förundrades över att de legat i en vanlig påse, ställda som vilka sopor som helst. S sambo J kom också in o blev lika fascinerad han.

Där satt vi, o räckte varandra papper att titta på, försökte uttyda snirklarna, räknade år bakåt, försökte komma ihåg vem som var vem av alla namnen vi hittade...

När vi kikat färdigt tog vi ett varv till fast i andra uthus. Och S visade mig den halvt nerfallna lada som henne sambo fått världens utskällning för att ha gått in i.

Självklart såg jag massor av fynd där inne.... underbara fönsterbågar med massor av rutor, S visade hästvagnen som stod för evigt parkerad numera under övervåning o tak, omöjlig att få ut mer.

Men strax framför låg nånting annat som fångade min blick. En blåmålad träsits som hört till en hästvagn en gång i tiden.

Om du törs gå in där o ta ut den så får du den sa hon... o jag intalade mig själv att om det var meningen att ladan skulle rasa idag så skulle den lika gärna kunnat rasa för en kvart sen. O så gick jag in medan S stod kvar utanför med ångest.

Jag kom ut helskinnad, med mitt fynd i högsta hugg. O sen gick vi vägen tillbaka. S först o jag sist med en blå "soffa" mellan oss.

Nu ligger den i skuffen på min bil o bara väntar på att jag ska ta ut den o laga upp den lite. Jag fick lova dyrt o heligt att inte förstöra den genom o förvandla den till shabby chic. O det kan jag lova. Den är perfekt som den är... helt underbar färg o patina. Jag har bara lite ångest över att om den får stå ute utan skyddande tak så blir den förstörd av väder o vind... så därför fick den ligga kvar i skuffen så länge. Måste klura på hur jag löser det...

X.X

jag fortsätter mitt nattliga bloggande

ja för inatt ska E promt få sitt hår blekt

vet ni hur lätt det är o bleka halva håret?

vet ni hur lätt det är o skriva detta med en hand?
ja för jag har bara ena handen loss från skyddshandsken XD

yo

Påbörjade en text om mitt äventyr idag... men såklart var internet öppnat  i google chrome så inlägget behöver redigeras om innan jag kan publicera det.
Det blir lite jobbigt att läsa ett inlägg utan radbrytningar... iaf när det är så pass långt som det jag hade skrivit idag.

Hello

Gomorron =)

Lite lätt schleten pga den sena timmen inatt/imorse ;)

Treasurehunt om ett par timmar =D

Nu frulle o sen ett par lådor att montera.... det kan väl va en bra plan???

Over and Out

Missinassenblogga

Ja, ett mitt i natten blogginlägg alltså....
Har fixat o donat med köket ikväll... därför blev det rätt sent innan jag satte mig vid nån dator.
-
Är väl dags att lägga huvet på kudden egentligen.
-
Har lagt lite golv (ungefär halva) o jag har monterat skåp (tre bänkskåp o ett vägghörnskåp).
Man kan säga att vi funkar lite som en ketchupflaska.
*Först kommer ingenting
*Sen kommer ingenting
*O sen kommer ingenting
*SPLASCH så hände en hel massa på en gång...
Få se om vi får tummen ur o fortsätter i morgon...
-
Jag ska iaf montera lådor på ena bänkstommen för o se hur det blir... =)
-
Nä nu ska jag mata lilla maggen... o sen blir det sova... har en dejt med S i morgon också... vi ska gå på tigerjakt tänkte jag skriva...
Inte ska vi leta tigrar men väl gömda skatter ska vi söka. O hennes doggelito R o min doggelito R ska få träffas få se vad de tycker om det.

Det går bra nu eller nåt

Visst är det konstigt hur det kan stämma... uttrycket "en olycka kommer sällan ensam"

Känns som om universum strömmar i en annan riktning än den vi rör oss i just nu... undrar om jag borde ta en spade o gräva ner mig???
Känns som om det vore lugnast.

J skulle (på min önskan) montera tillbaka vattnet på utsidan av huset. Det som han tog bort för x antal år sen när han panelade om den sidan av huset.
Nåväl, det var väl bara o borra upp ett nytt hål på utsidan från insidan genom det gamla hålet på insidan. Kan man ju tycka..... jättebra.... ända tills jag insåg att vi sen dess har köpt oss en luftvärmepump som vi monterade på den väggen... på den platsen.... o J precis hade borrat sig genom ytterväggen - genom kylmedierörets isolering.

I said oooohhh I like it....

Jag var tvungen o komplettera E's nudlar för de var verkligen bara naturella.... ingen smak what so ever.

Jag gjorde en pastasås på hackad lök, krossade tomater, salt o peppar, vitlök o paprikapulver o så en nypa socker ger fin rund smak på det hela.... kokade ihop det, och toppade med färsk oregano som jag klippte över o rörde runt lite snabbt. KLART

Jag skulle kunna vara mätt o nöjd med den portionen jag nyss smällde i mig men det smakade mera så jag tror jag backar om.... mums

O bara för det kom jag o tänka på The Creeps - Oh I like it, lite lustigt passande att deras ena skiva heter Blue Tomato

gräsänkling-blues

Det blidde en stund på filten i solen istället för hängmattan. Inte för att det nånsin fastnar nån färg på mig - vitare än iprenmannen är jag =)
Iaf känns det så när alla andra visar upp sina snygga solbrännor efter sommarsemestrar...

Passade på o måla mina naglar härligt turkosblå. Det är ju så himla snyggt till solbränna med turkos. Ja den där brännan som jag aldrig får dårå.

Annars har det inte hänt så mkt nyttigt här hemma... jo en maskin tvätt har snurrat runt o jag har hängt den. E kokar vatten till nudlar. Vet inte om hon tänker göra så det räcker till oss alla tre. J är ju på Sonisphere. Har sett bild därifrån.... det verkade lite upponer om man säger så...
Ja, för bilden var upp o ner på dem. XD
Hoppas de har förbannat kul iaf o att det är bra musik.

sad to see

åh blev lite ledsen just nu... för flera år sen skapade jag ett konto på fotosidan o så betalade jag för ett års medlemsskap så att jag kunde ladda upp fler bilder än gratiskontot tillät.

Sen rann det ut i sanden att fortsätta där... o nu när jag ville leta rätt på en bild som jag visste att jag hade där så har de "tagit bort" den. Den går inte att klicka upp så jag kan se den i rätt storlek. O bilden finns inte kvar nån annanstans heller tyvärr... datorer kraschar ibland o saker går förlorade... så allt jag har är minnet av en underbart somrig bild o så den här lilla miniatyren


Iaf så ska den föreställa ekorrkorn och ettårig brudslöja :/

windmill

Gräsänka hela dagen... har skjutsat J o hans kompis M till Västerås o så skulle de vidare till Sonisphere med bussen.

Tog en vända på Biltema innan jag åkte hem igen. Men de öppnar ju inte förrän 10 o killarna skulle med bussen vid 9 så jag hade en timme o slå ihjäl däremellan. Det fick bli frulle på donken.
Kan ju säga som så att deras kaffe smakar SKIT. Urrrk... odrickbart *grimaserar* så det var ju bortkastade pengar... haha

På Biltema skulle jag köpa en upphängningssats till ljuddämparen som jag håller på o tappa... haha o så hittade jag en hängmatta som fick följa med hem. Röd o randig var den... men lite i minsta laget konstaterade jag när jag hängde upp den... det var en besvikelse efter den förra vi hade som var införskaffad på ICA Maxi. Den var bautamysig med massor av tyg så man kunde ligga på tvären i den också om man ville...

Sen blev det en vända inne på Bauhaus också. De skyltade ju med stor trädgårdsrea, o då tänker ju jag mig att man kan hitta fina fynd i växthörnan också... men si det var det inte direkt tal om.
Så jag köpte en slangkoppling till trädgårdsslangen som jag saknade och en liten rolig metallvindsnurra i form av en groda med snurran genom magen.
Hade tänkt mig nyckelpiga först för de var mkt mysigare men de var trasiga allihopa o saknade sina huvuden o den enda som inte var trasig nånstans ja den var trasig den också för de ska ju sitta på en pinne men på just den här muttern var det gängpaj såklart så det gick inte o montera nån pinne.

Sen genom donkens drive-thru på väg hemåt o där beställde jag en sån där dubbel milkshake med sylt i också. Gott var det men riktigt hur de tänkt vet jag inte... sylten blev ju kvar i muggen på slutet.


Få se om det blir nåt gjort här hemma idag eller om jag parkerar mig i den lilla hängmattan o slumrar.... kan hända det blir så


Bufus

Vi har en liten krabat som bor här på vår gård.
Varje kväll/natt går han o hans kamrater en promenad runt i min trädgård. Vad de tittar på vet jag icke...
De heter allihopa Bufus eftersom det latinska namnet är Bufo Bufo o jag alltid spontant säger Bufus när jag ser en sån parvel kravla fram.
De är ganska tjocka o välmående så jag antar att det finns gott om smaskens att mumsa på för dem.
E är lagom road av dem när hon ska titta till hästarna när det är skumt ute.
Hon är livrädd för o trampa på en... inte för att hon är rädd att hon skulle kunna göra någon av dem illa, utan för att hon skulle tycka .att det var det mest äckliga som hänt henne

f r e d a g

Huvudvärken has kept me company all day long.
Yäjj jag gillar svengelska ^^
Fortfarande huvudvärk from hell
Jag är dagvill till tusen... hade liksom fastnat på onsdag litegranna så jag fick värsta chocken när jag insåg att det är fredag idag. Det betyder att det är lördag imorgon. O sen är det snart bara en vecka kvar av min semester för den här gången.
Har gjort två vändor till apoteket idag för o hämta ut mer medicin till pållen. Ja inte så att det var såna mängder att jag var tvungen o åka två gånger av den anledningen. Nej första gången hade inte receptet kommit in till apoteket ännu. Grrrr
Gjorde väl andra ärenden som jag ändå hade på agendan o så hem o vända åter igen. Ja för första gången åkte jag med J o J.
J skulle lämna en skrotbil i Avesta o han ville ju hem sen så småningom.

Why

Ibland haussar man upp sig för saker innan de ens är gjorda.
Man tänker ut tusen olika varianter på hur samtalet kommer utspela sig.
O så hände inget utav dem.... doh

Varför ska jag vara så duktig på att jaga upp mig för onödiga saker?Jag gick o la mig igår med sprängande huvudvärk
och jag vaknade med sprängande huvudvärk
men inatt har jag iaf fått sova riktigt bra

Tänkvärt

En indian satt och pratade med sitt barnbarn.
Han sa: ”-I alla människor bor det två vargar som slåss.
Den ene är ond. Det är ilska, fruktan, missunnsamhet, avundsjuka, sorg, arrogans, självömkan, lögn, överlägsenhet och egoism.
Den andra är god. Det är glädje, fred, kärlek, hopp, lugn, ödmjukhet, välvilja, empati, sanning och tillit”.
”Vilken varg vinner?”, sa barnet.
”-Den du matar”, sa den gamle mannen

gnnngggghhhhhgaaaaahhhhhhh

gnnnnngggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhggggggggaaaaaaaaahhhhh
jäklar sån ångest!!!!
J tappade bort sin mobil igår. Ny mobil, ett halvt dygns fördröjning innan det upptäcks!!!
J ringde till mobilen idag för o hitta den. Då han trodde den låg här hemma  nånstans... möjligen i bilen eller så. Det gick fram signaler lääänge innan det till slut tutade "upptaget". Nåt som inte han reagerade på först (?!?) utan bara fortsätter o prova ringa o det kopplas ju direkt till telesvar då.
!!!
Såklart att nån har hittat telefonen o nu tryckte bort samtalet för att sen så snart som möjligt stänga av den. Så vad hjälper det att jag spärrat numret NU. det är ju tiden mellan 16.00 igår o fram tills för nån timme sen som är viktig.
-
Ser framför mig hur mobilräkningen kommer vara skyrocket-hög.

hittade lite inspiration

Har ju en cirkelrund rabatt som är påbörjad men inte färdig.... fick lite inspiration av det här blogginlägget.

I wanna have a fatboy

På schemat för idag hamnade "röjning av övre hallen" då J ringde på väg hem från Avesta o berätta att han köpt en tv att hänga på väggen där uppe.

Vi har pratat om det rätt länge att göra iordning för en tv-hörna istället för datorbordet som bara samlar damm o tar plats.

Tänk så mysigt att kunna ligga där uppe o titta på film. Fast vi får nog inte plats så många. Det är en liten hörna... o ingen soffa går nog in pga dörren till sovrummen. Den lär ju kunna öppnas o stängas också. Men en fåtölj o en eller ett par saccosäckar typ. Hmmmm insåg just att de är dyra de däringa säckarna.... en jutesäck fylld med hö, funkar det tro ;P


onsdagstankar

Slapp ligga under dubbla täcken o yllefilt inatt iaf... men jag har ont i halsen fortfarande....

Lite frukost kanske skulle sitta fint.... tänk så skönt det är med semester iaf.... jag njuter av mina sovmornar.... men nu är det dags att kicka igång med dagen... hänga tvätt står på schemat.... lär nog skölja om den först bara... den har legat sen igår då jag "glömde" hänga den (läs orkade inte).

Undrar om jag blivit faster än.... undrar när h*n tänker komma ut.... jag är så nyfiken på om det är en tjej eller kille... vet inte om de kollat könet heller... men visst hade det väl varit lite kul med en liten prinsessa när det redan finns två storebröder där hemma som väntar

chocolat

Godissugen så in i bomben.... letade runt i gömmorna utan större resultat. Men i en byrålåda hittade jag ett par rader Marabou polka som jag hade gömt förut så inte min son skulle äta upp dem. Haha ja det där lät ju lite knepigt. Men så är det... rör inte min choklad om du vill att lyckan skall stå dig bi

Nåväl, jag har tagit ett par rutor av polkachokladen men det är inte stillat mitt begär... det känner jag det.... lär nog äta upp övriga rutorna också.... tjing

feber

Fy sjutton vilken natt.... jag gick o la mig o drog på mig 2 täcken o en yllefilt. Jag frös ändå... o så kom jag på att jag skulle hämta en flaska mineralvatten för o ha vid sängen så jag kunde dricka mellan varven. Slängde av mig täckena o ner på golvet o blev knockad av hur mkt jag började frysa DIREKT.

Så de första timmarna tillbringades under alla de där täckena o jag låg o riste till iaf mellan varven. Frös om fötterna som en tok. O händerna.

Sen vakna jag o tyckte det var alldeles på toook för varmt. Så sen kunde jag utan problem ha legat helt näck. Skalade av mig först ena täcket. Sen filten som låg emellan.... o sist fick jag ta av mig linnet o tajtsen innan jag till slut insåg att ett tunt påslakan utan innehåll var bäst. O ändå har jag inte fått sova utan har drömt så konstigt hela natten...

Jag har drömt om gården i Jordbron som är till salu. O om höslåtter som jag fick råd av tanten i gården i Jordbron. Eller ja, jag vet inte... det var mest orden "rör ingenting" som upprepades hela tiden. O till slut så fick det innebörden att det fanns pengar undanstoppat på gården nånstans o var man på rätt ställe o inte hade rivit runt så förbaskat så skulle pengarna hittas... i ett uthus typ. Jätteknasigt... men iaf.... ja bara jätteknasigt.

Kan ju vara för att jag tycker det är så synd när gammalt förfars o slängs bort. Såg annonsen på fastigheten igår o bilder från inne i huset där man ser hur de tömt på massor... o visst. Ska man sälja o ha bilder som lockar så får det ju inte vara för mkt grejor som står.... men ändå.....
Tror att det var det som triggade mitt drömmande inatt....

^^

Vi kvinnor är änglar, tills någon förstör våra vingar. Då flyger vi vidare på ett kvastskaft - ingen jävel kan säga att vi inte är flexibla! ;-)
Hittat här

brrrrr

Brrrr om ni vill veta så fryser jag just nu.
jag har bylsat på mig dubbla tröjor ovanpå mitt linne o den ena är en ylletröja. Jag har också ett par knälånga tajts under mina mjukisbrallor.... allt för att försöka hålla värmen. Jag fryser som en gris. Har virat in mig i ett påslakan som ligger kvar sen sonen låg i soffan med växlande feberfrossa o värmeperioder. Hjälper dåligt mot kylan. O då är det 21 grader inne.... borde inte frysa då jue
-
Jag tror att jag är på G att bli sjuk. Låg o slumra i soffan halva eftermiddagen tills jobbarkompisen A ringde o undra om hon fick komma förbi o hämta lite hästskit. O det fick hon jue... =)
-
En ipren o jag stod på benen o mådde bra under tiden hon var här.... men nu är jag inte piggelin alls... brrrrrrrr

måndag 4 juli

Jag överlevde mitt fotbad...hahaha
Men jag tror att sonalyckan har smittat mig för jag är lite öm i hela kroppen o har hemskt ont i halsen... precis som han. O han har legat mer eller mindre däckad i soffan med feber. Idag verkar han piggare dock. Men hans besök hos tandhygienisten avbokade jag i morse iaf.
Huvudvärk har jag så det blir nog att ta en ipren kanske

O nu när jag skrev rubriken så insåg jag... är det inte USA's dag idag???? fourth of july

hemmaspa

Det fick bli lite hemmaspa idag.
Jag googlade (nya ordet för söka) på älggräs igår då jag hade för mig att det var en nyttoväxt.
Älggräs - Filipendula ulmaria innehåller salicylsyra som är smärtstillande och febernedsättande samt svett och urindrivande.
Det kan även användas för o luckra upp förhårdnader läste jag nånstans igår (som jag inte hittar idag) o eftersom mina hälar ser för bedrövliga ut så bestämde jag mig för o plocka ett knippe med blommor o blad av älggräs o hälla kokande vatten över o sen späda ut till lagom temperatur. O nu sitter jag alltså med mina skånkar i blöt o skaver av mina förhårdnader så gott det går.
Sen får det bli lite smörja på så de blir mjuka o fina igen.

Uppdatering: hmmm om jag kolar vippen nu så är det för att jag haft fötterna i fotbad med älggräs....
Fast hur troligt är det med tanke på att det var svårlösligt i vatten?

nattblogg

Kvällsmys framför tv:n i min ensamhet.... Lillskrutt sover den febriges sömn i soffan. Så jag knaprar väl på mina Pringles själv o dricker apelsinjuice till....
E sitter inne på sitt rum o häckar.... ja se tonåringar... där verkar hon ha fastnat rejält... även om man ibland får ut henne korta stunder så är hon strax tillbaka i sin håla igen.

O J är ute på äventyr som sagt var....

Gammelkatten ligger i andra änden av soffan o sover... han blev nog av med ett av sina nio liv idag när vi hade grillfrämmande. För deras hund som var med gillar inte katter även fast det finns fyra vuxna katter i hennes hem.... o hon råkade såklart komma in i vardagsrummet o fick syn på skrutten där han låg o sov i godan ro på en kudde i fotöljen (väldigt dumt av mig att inte komma ihåg det o förutse att det skulle kunna hända). O hon tog nacktag såklart... jag trodde han skulle dö på fläcken..... Ut åkte hon fortare än kvickt.... men han lugnade ner sig när han fick sitta i min famn o lugna sig en stund.

Jäkla tur att vi var i rummet när det hände.... annars hade han inte legat bredvid mig o snarkat nu.... det kan jag lova.

Han visade iaf matlust en stund senare då jag bjöd på några torrfoderbitar.

Nästa gång vi har hundfrämmande som får springa löst o rasta sig en stund så blir det att stänga ytterdörren NOOOGA.

saftrecept

hittade en blogg som hade lagt ut ett recept på rabarbersaft... ska nog försöka mig på lite saftkokning nån dag framöver.... det är ju faktiskt sånt som borde passa på semestern.


Dagens städtips

Bjud hem några kompisar på spontangrillningJa för då måste man röja järnet på 10 minuter, samtidigt som man förbereder o lägger köttet i marinad och skrapar potatisen så man kan sätta igång att koka den....HeppO sen kan ju gubbarna komma på att de vill åka vidare på nya äventyr så man blir hemma själv som gräsänka. Lugnt o skönt....
Med sonen som har feber för andra kvällen i rad.

intetsägande uppdatering

Fick ett ryck i morse att jag skulle ta o städa lite här hemma... men sen låg ju J o slappa i soffan mest hela dan... så lusten rann av mig. Han var liksom lite i vägen kan man säga.

Diskat har jag gjort o hängt lite tvätt o tvättat än mera tvätt.... sååå ja det blidde inte så mkt som jag hade tänkt mig.

Nu ska jag hänga nästa maskin med tvätt... intressant inlägg va????

Resten av familjen har åkt till Hällsjön för o bada... med polarna...


Bilden är från ifjol och tagen vid Paradiset

Lagen om alltings jävlighet del 3 eller nöden har ingen lag

Var till stan o granngården för o införskaffa två rullar sisalgarn till pressen.... tji fick jag. Det var tommare än tomt på hyllorna med naturgarn. Plastsnöre fanns det gott om. Men det skulle jag ju inte ha

Frågade i kassan o han bekräfta det jag redan konstaterat... det var bara tomt kvar. Eller ja, enligt deras lagerstatus skulle det finnas två förpackningar med flera rullar. Men de var spårlöst borta.

Bad honom kolla omkringliggande butiker o i Krylbo skulle det finnas flera packar kvar.... o lika i Smedjebacken (eh, lite långt o åka kanske) men i Västerås gapade lagerhyllorna lika tomma som i Sala.

När jag kom hem ringde jag o fick bekräftat att det faktiskt fanns flera rullar kvar. O hon la undan två rullar åt mig. Så jag for dit o köpte dem.

Väl hemma trädde jag den nya tråden i alla öglor o nål o tjosan hejsan.... testade att snurra runt maskineriet manuellt o jo den knöt två knutar på tråden... ut på gärdet o testa IRL.... tjoho.... den knöt runt så fint tyckte jag det såg ut som... även om det verkade gale löst pressat. När jag skulle kolla första balen så konstatera jag att den satt ihop med nästkommande bal... o de var lösare än löskokta ägg. Men J fick väl fortsätta pressa.... men nix det ville sig inte alls.... det blidde bara knas o den löste inte ut så nålarna fick dela av mellan balarna. Rätt vad det var så gick garnet av....

Så det slutade med att vi kopplade bort själva buntningsutlösaren o körde in löshö....MED LÖSPRESSEN!!!!

Fi satan så dumt.... o vi hann bara få in halva gärdet innan fukten slog till på allvar. Sååå det verkar vara vårt öde -  att vi alltid ska stå där o ta in löshö.
Kan ju lika gärna lägga pengar på en självlastarvagn så går det fortare att få in under tak iaf.
Jag som hade sett fram emot att få in mera hö iår än ifjol o så visar det sig att jag hittills har hälften av ifjol under tak istället för mer.

Blääääähhh

Just another day in paradise

Visst är det ett bra tecken??? När man är dagvill på semestern o inte vet vilken veckodag det är.
Upptäckte nyss att det är ju för sjutton fredag idag... inte för att det spelar nån roll, jag har ju semester. Men kan ju va bra o hålla liiite koll iaf.
-
Har haft svårt o sova inatt... har vridit o vänt på mig... har för mig att jag drömt konstigt också. Idag lär jag åka o handla lite... inte bara mat. Nej inatt när jag skulle duscha av mig skit o svett så konstaterade jag att schampot är slut. O lactacydtvålen är också slut.
-
Whoa!!!! Alldeles nyss såg jag en spindel som firade ner sig precis rakt framför mig.... hade jag inte flyttat mig hade den hamnat rakt i mitt knä....  nu har jag lyft ut den istället.... vill inte vara den som orsakat regnet
-
Strax dax för frukost. Katterna har redan försett sig... lyssnar just nu på Linus gammelskrutten som knager i sig sina torrisar. Tänk att han kan konsten o låta äckligt när han äter. Jag tror att han har svårt o tugga riktigt, så det liksom gnischar varje tugga han tar.... som om tänderna gnids mot varandra. Men så är han ingen ungdom heller... aptiten är det inget fel på dock....

Lagen om alltings jävlighet del 2

Johoråå
Nog kunde det jäklas lite till allt... pressen pressar så fint så fint... men den knyter inte o skär av snörena som den ska.
Sååå irriterade
O nu ska regnet komma också... såvida det inte redan har kommit... jag vet inte... har setat inne nån timme nu... o typ surat över att det inte kan få funka bara.
O instruktionsboken är ett enda virrvarr av bilder o siffror o så text som inte är på samma sida som bilderna den hänvisar till...
Ska ut nu strax o natta pållen som snart kryper ur skinnet där han står på boxvila.
Han fick en promenad (enligt veterinärens order) nu ikväll o han försökte bokstavligen slita grimskaftet ur handen på mig när han fick akut brallbehov... det var en mkt "snügg" ponny som kråma o hade sig... han schåa upp sig för minsta lilla... snacka om stallmodig
Skönt o se att han inte har ont iaf... o ikväll kände jag ingen puls heller... inte efter promenaden... o han fick stå en stund på skötselplatsen medan jag mockade... o han stod stilla utan att trampa om för att det ömmade.

RSS 2.0